liv
 Datum: 2009-05-31 Tid: 00:32:37 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
  

   
Att hava eller inte hava-Det är frågan
 Datum: 2009-05-30 Tid: 23:48:08 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag kan ärligt säga att jag börjar bli mer och mer sugen på barn.  märker att man faktiskt har en biologisk klocka som nog sakta men säkert börjat ticka...
jag försöker att inte tänka på det så hårt. vill vänta några år till, tills man har hus/gräsmatta, mer erfarenheter och stabil ekonomi - men det är inte lätt.
Jag vet inte om det är för att jag har fler tankar på detta än innan, men jag tycker verkligen att det är en gigantisk babyboom just nu. Syster väntar sitt andra barn, Sandra har nyligen blivit mamma, grannarna mitt emot skall ha om 7 veckor, grannarna bakom har nyss fått sin andra. Två stycken på jobbet är gravida + att två är mammalediga.... Det värsta är att jag kan forstsätta. Häromdagen såg jag nio gravida kvinnor inom loppet av 2 timmar. Heelt galet.

jag tror tusan jag blivit skendräktig av allt grubbel också. Inbillar mig och får symptom som vägrar försvinna, trots att jag vet med säerhet att det är grönt.

Tänk om man kunnat siat fram resultaten av de val man väljer... Vad enkelt allt hade blivit då.


bild av shadowplayHerreGud
 Datum: 2009-05-30 Tid: 23:29:49 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Gårdagen var sjukt rolig! Det är väldigt väldigt längesen jag har haft så roligt. Jag var ju som sagt på personalfest, precis utanför Kristianstad.

Ca 20 pers var vi och det bjöds på mat och dricka. Eller bjöds och bjöds, vi blev uppdelade i matlag som fick ansvara för diverse områden. Samtidigt blev vi tilldelad en sommarvisa som vi skulle skriva om så att den istället handlade om kontoret och de anställda företaget. När det var dags för uppvisning av sångerna gick det inte att hålla minen en sekund. Jag har aldrig skrattat så hårt någonsin. Haha... Allt från interna kontorsskämt, till växelhäxor, bittra norrmän och sommaren framför oss. Trots att jag bara jobbat på företget i ca 3 månader så känns det som en familj alltså. Jag har aldrig trivts så bra på en arbetsplats innan. Helt underbart är det:D

En liten tid innan vi skulle äta, tog chefen undan mig och gav mig en lapp. Hon sade att jag och fyra till har blivit tilldelade olika uppdrag som skulle utföras under kvällen. på lappen stod det: Säg till din bordsgranne så ofta som möjligt: Jeg er ikke intressert! (från alla vägran i växeln i Norge)
Under middagen njuter vi av maten tills N utbrister: Fy fan vad äckligt köttet var. Det var det värsta jag har ätit! Jag sätter nästan maten i halsen av chock. Hur kan man säga så?? 3 minuter senare säger hon igen: Alltså, jag kan inte fortsätta äta. Detta var verkligen det värsta jag ätit... Själv tyckte jag det var jättegott=/ Några skålar (och öl) senare ställer sig min bordsgranne M upp och skall skåla. Men istället brister han ut i sång och börjar sjunga Danmarks nationalsång! Han brölar på och vägrar sätta sig ner, avbröt folk med sin "sång" och var allmänt jobbig.... Han är rätt ny och jag tänkte att nu måste det slagit slint i huvudet nånstans för så beter man väl sig inte?
    efter ett tag av upprepade märkligheter börjar jag ana vad som står på och får det sedan bekräftat av chefen som går fram och berättar anledningen till varför vissa betett sig så kontigt under middagen. Hon tog upp oss 5 som fått uppdrag och så berättade vi det. Folk skrattade så de höll på att kissa ner sig! Hahahaha. N hade upprört många genom att klaga på maten otaliga gånger under middagen (samtidigt som hon åt upp allting), folk tyckte jag var allmänt jobbig med min hangup på "jeg er ikke intresert" och M fick många onda blickar på sig då han var "för full" och bara sjöng hela kvällen.

Sedan fortsatte festen med sittlekar, pålanser och till och med lite jagharaldrig.

Idag har jag träningsverk i käkarna efter allt skratt. Och den värken slår all annan träningsvärk i världen. Så de så. Mohaha

[Jag ar inga egna bilder därför min kamera har gått sönder:(, men det kommer. *nickar* ]


bild av revlimitRedu...
 Datum: 2009-05-28 Tid: 22:44:21 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Björn har "vilat" sedan kl 18.30. jag hatar när han säger att han bara ska vila lite och såklart sedan sover för natten... jag vet att han varit sjuk och behöver vila. men jag känner mig sårbar som ett korthus idag.
Vet inte vad det är... har haft humörsvängningar till och från i två månader nu. -och nej. jag är inte gravid.

jag bestämde mig för att gå ut och gå. efter tio minuter börjar det regna. med min vanliga tur bestämmer jag mig istället för att vända om, att istället börja springa. Jag tror inte jag har sprungit, sedan jag blev tvingad i gympan nån gång i gymnasiet. (förutom mitt tappra försök för nån månad sen?) en halvtimme kutade jag omkring. Inte nonstop såklart. jag har verkligen dragit på mig världens sämsta kondis. men fucking Great for beeing me, kan jag säga.

jag mår inte bättre. men det var rätt skönt ändå.


"Stones taught me to fly
Love taught me to lie
Life taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannonball"

och jag tänker inte starta nåt himla bloggkrig- men går du inte ganska mkt emot dig själv? haha


Men jaaaa
 Datum: 2009-05-28 Tid: 10:11:46 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Idag matchar mina fötter min blogg. Jag har på mig blommiga gummistövlar och klänning med varm trenchcoat. Krullhåret står åt alla håll,  jag trotsar allt regn i världen och känner mig fiiiin.

mitt förra inlägg var absolut inte någon complaine över mig själv utan ett roligt inlägg, tyckte jag. En bild över  hur jag känner mig. Men forfarande kan inte vissa ta mina ord med en gnutta sarkasm, ironi och skoj.

häpp häpp. tada och sånt. här e jag u know


Blööö
 Datum: 2009-05-27 Tid: 15:13:36 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Operera bort halva min kropp och du ska se, att det jag är nu är en för fet kropp för min själ.

jag är egentligen en magerskrika med kort kort hår alternativt dreads som klär sig i precis det jag vill och skiter i allt, med tungan utsträckt mot världen. springer barfota, blåser såpbubblor och är vän med alla som jag inte hatar.
så de så.


Nämen heeeej
 Datum: 2009-05-26 Tid: 10:15:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

jag är inne i en fruktansvärd dry-spell-bloggi-not just nu och hittar varken ro eller ord till att skriva nuförtiden. Men skall försöka bättra mig:D

Fått två beställningar på bloggdesign som skall fixas till också, så fort jag fått upp hastigheten på mitt internet igen. roligt det:) En till Sandra som blivit bloggfrälst och en till en okänd tjej som hittade mig på något vis.

På Fredag är det personalfest och ser fram emot det riktigt mycket faktiskt. Hittar min plats allt bättre för var dag som går på jobbet faktiskt:) Och imorgon dimper första lönen in på kontot, så livet känns rätt medvind just nu.

Häpp häpp.
Good Design?
 Datum: 2009-05-23 Tid: 17:49:09 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Nå nut.. det får duga så länge iaf.

Go' Lördag på er alla:D


Inte klar.
 Datum: 2009-05-23 Tid: 15:30:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
***Under construction***


Woow
 Datum: 2009-05-22 Tid: 13:43:20 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Här händer det grejer.
trodde inte jag skulle märka skillnad så snabbt. Men för snart 2 veckor sedan började jag föra mat & aktivitets-dagbok.  (1 poäng för 15 min vad-som-helst: promenad/städa/orbitrekken) Det är inte gigantiska förändringar i vardagen, men man blir sjukt motiverad att samla på sig mer poäng. Att tävla med sig själv. Och matdagboken visar verkligen svart på vitt vad man kan skära ner på och vad man ätit bara för att det är "gott" och inte för att man är hungrig.

På 10 dagar har det försvunnit 4,5 cm från midjan. Det tycker jag är en bedrift nog att nämna här.  :D
Vikten har jag ingen aning om, då ågen är trasig. Men det går absolut åt rätt håll i alla fall.


Precis kommit hem från en underbar skogsprommis och det slog mig hur fint det faktiskt är här i byn:)Jag hörde även Veckans favorit när jag var ute.
"Love" med hör-och-häpna: Lars Eriksson(!) & Elin Ruth Sigvardsson. En kombination att älska bara där <3
För er som klockan inte ringer hos så är ju Lars Eriksson vårt love/hate-objekt från Idol som gjorde narr av hela skiten. Jag tyckte han blev lite väl jobbig i slutet, men det var kärlek vid första ögonkastet på hans audition. Och Elin är sedan länge en favorit. Däremot har jag inte hittat låten ännu. Den är typ dagsfärsk. Men minns var ni läste fet först;)Whats up?!
 Datum: 2009-05-22 Tid: 13:27:59 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Mycket har hänt sedan sist. Som nämnt följde jag med mor till Radion och trivdes som fisken i vattnet!!! Grymt roligt var det & fick mycket goda betyg från "cheferna". Möjlighet till mitt eget program finns:D - men kruxet är det att jag blir borta från jobbet då en dag i veckan. Frågan är om det är värt det?
Visst får man erfarenheter från ett helt nytt område, lär sig det tekniska och kan lägga till en ytterligare sak till CV't - Men är det värt mer än nästan en veckas lön/månad? Vad tycker ni???
 


I Onsdags firade jag en VÄLDIGT ROLIG sak som jag dessärre inte kan nämna ännu. Men i höst händer det grejjer som betyder väldigt mycket för mig.

Jag var ute med my new bekantisar: Angelica & Emelia. Två underbart sköna tjejer som bjöd hem mig till deras lyxvåning (läs 3 m t tak, kritvit inredning och ett kök som hette duga) i Kristanstad på lite vin. Därefter gick vi ner till Banken som firade 10års jubileum och Noise spelade. Jag uppfattade inte ens om bandet på scen var dem eller ett helt vanligt coverband. Dåliga var dem iaf. Haha. Men jag hade roligt och tackar ännu en gång för otroligt gott sällskap:D
    
<3


Bloggdesign 2
 Datum: 2009-05-22 Tid: 12:54:47 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Förlåååt mina käraste läsare för att jag varit fruktansvärt seg med bloggen ett tag.
"det är mycket nu" haha.
Dels har jag suttit mycket med Malins blogg mycket av min datortid, samt att jag gjort massa annat gojs.
-men visst blev också hennes fin?
 och Yees- jag ska försöka fixa min egen i helgen med:P Började igår, men det blev balle. fattar ej. hahaSådär ja
 Datum: 2009-05-17 Tid: 22:40:11 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Nu anser jag att systers blogg är klar:) Hoppas bara hon är nöjd och håller med mig:)
Här hittar ni den.Helge
 Datum: 2009-05-17 Tid: 01:36:30 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Igår efter jobbet kom jag hem, städade och tog på mig sköna kläder och gick ut i det fina vädret. Björn stack till Växjö för att bli klippt för hans systers frisör-gesälls-prov.
Jag gick och gick, tills jag längre inte orkade gå. Med mig hade jag "Mitt P3"  öronen. <3 Det är få kulturella saker jag värderar högre än just P3 och Svt's guldkorn. *mmm*
när jag kom hem gjorde jag hemmagjord "glass" på Kesella Vailj och frusna hallon med lite kiwi och faktiskt bara njöt av att få vara ensam.

-----
Dagen Lördag började redan kl 05.30, då det var dags att stiga upp för att bege sig till Malmö. Mamma är programledare på hitmix "Svängrum" sedan en tid tillbaka och efter en förfrågan, var det ju självklart att jag hänka på. Det var sjukt roligt. Hade nästan helt glömt bort hur kul man kan ha med sin egen röst och åsikter inför anonyma lyssnare. (lite som en blogg...?) Jag har faktiskt snackat lite i Radio innan på Medieprogrammet i Luleå, där jag gick mitt första år på gymnasiet.   
      Men redan i ungaa daar satt jag och Malin med Aimo på Gällivares närradio och agerade "Mrs Willa-den långe & korte". (Hahaha. Vet ej om man skall skratta eller gråta. Kul hade vi i alla fall.) Smeknamnet är hämtat ur våra efternamn - och att vi överhuvudtaget fick komma in till studion var ett resultat av att vi gjort oss ökända som de som alltid hälsar med lappar till diverse personer. En dag ringde Aimo upp och vips så satt vi i studion och joinade honom en dag. Minns inte desto mer förutom att jag kommer ihåg att han avrådde oss från att dricka läsk, då man kan rapa i sändning och att jag vann (?) en cd-singel som hette "Two times". Haha. Gooda tider.

Ikväll har jag spenderat tiden hos världens bästa granne Sandra på tjejmiddag. Det bjöds på tacos och Schlager tillsammans med många skratt och roliga bilder. Tack för en underbar kväll. :) (Nej, rätt låt vann inte. Han hade alldeles för dålig attityd innan tävlingen och därför bestämde jag mig för att inte gilla honom, fördomsfull som jag är. Haha)

->Bilder dyker upp....


HitMix
 Datum: 2009-05-16 Tid: 09:24:36 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Idag gästar jag mamma på radion!

Lyssna mellan 10-15:
http://www.hitmix.se/


Man ska ha villa
 Datum: 2009-05-15 Tid: 19:43:28 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
There's something happening inside of me. And i dont know if i like it or not. Haha...
Är sjukt förvirrad över dessa nya tankar som smyger sig på.

tanken om att skaffa hus och så småning om barn-skrämmer mig inte alls lika mycket längre. In fact så börjar jag faktiskt vänja mig vid tanken. väldigt snabbt.

Sanningen är den att vi har ju tänkt att flytta till större till vintern ändå när vi kommer hem från vår backpackingtour. Men vi börjar faktiskt värdera om det där nu... Hur vore det o lägga pengarna på en fin bil och skaffa ett hus till Vintern/våren istället? Vi har funderat på marklägenhet i alla fall, så varför inte skaffa ett hus istället där man faktiskt får tillbaka den mödan man lägger på boet?

Äh- jag vet inte. Ni som känner mig, vet att jag lika gärna kan hinna ändra mig igen inom loppet om en vecka. Men det känns faktiskt riktigt skönt att ändå inte vara främmande för dessa tankarna längre.
I kind of love him, u know:)Veckans;
 Datum: 2009-05-15 Tid: 19:14:31 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Vaad äre hääär för spännande band som hållt sig gömd från mig??? :D
Fullkomligt älskar denna <3Rätt till vård?
 Datum: 2009-05-14 Tid: 22:42:28 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Idag drog domningarna, svimningsfärdighete, yrseln och ostabiliteten över mig ännu en gång. (Sist för ca 1 mån sedan) På jobbet bev jag rådd att gå till Citykliniken som man skulle kunna droppa in på. (Bra det tänkte jag. Bromölla är ju omöjlig.) Gick dit och möttes av :Nej, vii har inga tider. Du måste gå till Bromölla.  Prövade Östra Läkarkåren: Nej, vii har inga tider. Du måste gå till Bromölla.
Jag veet! men för det första är det näst intill omöjligt att komma fram. Och efter det blir man hänvisad till det ena och det tredje stället. Men men... Får väl försöka igen; Ringer och berättar ännu en gång om vad som står på tok. Nej men det får du ta med Barnmorskan. Ring mellan 13-14. Sagt och gjort: Nej, vii har inga tider. Du måste gå till VC i Bromölla.

Efter ytterligare 45 minuters väntetid bräker jag ur mig: Nu har jag varit i kontakt med er i över en månad och blivit hänvisad till det ena och det sjätte stället som jag bör vända mig till. FEM gånger har jag blivit tillsagd att det är Bromölla jag skall gå till. Ni är min vårdcentral. Och nu vill jag träffa en läkare som kollar mina värden. Jag är svimmfärdig och kan knappt stå på benen!!!
Efter ett och annat svepskäl av receptionisten säger hon tillslut: Du kan komma in halv fyra.
-Tack. Klick!

Vad faaan?? Att det skall vara så jävla svårt att få en läkartid? Kämpakämpakämpa. Idioti.
Nåväl. Det var väl som jag anade: Järnbrist. Skall ta mer prover imorgon. Men ändå- tänk om jag hade haft något ännu värre? Blir så arg på det svenska systemet, så det finns inte.

-Det värsta är att det fungerar exakt likadant inom psykvården. Och DET mina vänner- Är livsfarligt.

Anal-Kassa
 Datum: 2009-05-14 Tid: 22:37:19 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Ja... Vad ska man säga?

Här trodde jag faktiskt att vinden började vända. Men det verkar inte som om Gud minns mig... :( Akasse korten damp ner i brevlådan idag. Och de är fr.o.m denna vecka och framåt. ?!?! Va?? Här har jag suttit och väntat på att jag skall få min ersättning. Retroaktivt såklart. Nu jobbar jag ju. Nu behöver jag inte några jävla kort. Och hade kassan bara lagt ner mödan att slå in mitt perssonnr så hade de också sett att jag jobbar. Ams meddelar ju sådant direkt.
Man har ju blivit galen för mindre. 2300.- har jag fått. Jag skall ha upp emot nästan 16-17000. Och med en telefontid som minskat från 7 timmar till 4 -och dessutom inte har något kö-system förstår jag inte hur detta skall kunna lösa sig.
Suuuuuuuck.
ja frågar mig igen: Huur kan det få gå till såhär???

-----Jaaaaaaa!
 Datum: 2009-05-12 Tid: 23:35:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag blev äntligenäntligenäntligen beviljad av A-Kassan!!!

5 månader. Exakt, på dagen- tog det. 5 månader! Helt sjukt... Helt jävla sjukt. Sedan den 12 December har jag väntat. Kan ni tänka er tillbaka? Det var inte ens tredje advent! I förra året!!!
men jag orkar inte vara arg längre. nu får jag mina pengar. Och jag kom ändå ganska lindrigt undan... Telefonen stängdes av, är skyldig folk (pappa:() pengar och har inte köpt ett klädesplagg på god-knows-how-long. Men det är verkligen ingenting jämfört med de människor som tvingats sälja hus, flytta in hos föräldrar i vuxen ålder osv. Bara på grund av Akassans väntetider. Det ska inte gå till på det sättet.
Men som sagt, jag orkar inte vara arg längre. Jag e tacksam. e verkligen tack vare min underbara älskling som denna tiden faktiskt fungerat. Kan inte vara tacksam nog...

Detta känns helt underbart! ÄNTLIGEN får jag chans att komma igen med äckliga papper,skulder och samvete. Inte bara är det Akassan som trillar in, utan första lönen. Och en rejäl skatteåterbäring. Och förhoppningsvis också min lön från Spanien. (! Just det. har jag ju helt glömt att säga. 2 be continued*)Tack Gud.Bloggdesign & Rutchkana
 Datum: 2009-05-11 Tid: 22:45:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Herregud... Jag har precis suttit med systers banner i nästan 2 timmar. Den blir grymt snygg, om man får säga det själv. [Har ej lagt in den än] Johanna var först till kvarn. Sen e det Malins tur. :) Efter det får jag fan börja ta betalt för detta... Tar ändå lite tid. Hoppas bara Johanna blir nöjd:)
Men måste lägga ner lite mer tid på min egen också. Haha. Fruktansvärt ful. :P

[Ja, jag mår mkt bättre. Var nog falskt alarm som tur var.]
Ikväll var jag o Björn uttråkade så lånade syster nr 2's inlines och så drog vi ut på uppdrag. Vi landade i inlines/cykel/skate-ufo-rampen och Björn blev helt fascinerad av den:) Efter att ha lekt en stund, upptäckte han den enorma rutchkanan en bit bort och blev ännu mer lyrisk. Haha Han är så söt min älskling. <3

Är man "vuxen" och inte har barn får man ändå se till att hitta de där lekstunderna som förgyller vardagen. ;)SötastTji fick jag.
 Datum: 2009-05-11 Tid: 07:39:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Här vaknar jag utvilad innan väckarklockan ens ringer. Gör mig fin i sommarkläder och trippar iväg med mamma till busshållplatsen.
På vägen kryper det över mig... Magont. usch då. Men det går säkert över... Ju närmare vi kommer kuren slår det mig: Detta är inte magont. Det är illamående. :S Bestämmer mig för att stanna hemma och vänder på klacken. Vattnas i munnen, grumlar i magen...

Ack ack ack. Hur skall detta sluta? :(


Kossornaa- Vill ni gå ut i haaageen?
 Datum: 2009-05-10 Tid: 22:41:52 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
älskar Arla-Elin och alla hennes reklamer. Världens sötaste unge med:P

Fredagen spenderades med älskning och god mat.
Igår hade jag oh Dennis fruktansvärt roligt på Banken. tack för helgen.
Nu är jag peppad för jobb.

Tingatong
 Datum: 2009-05-08 Tid: 17:19:11 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Trots att det nog blir en lugn helg lyssnar jag på veckans favorit:

Haha, man kan inte annat- än att älska honom <3

Enjoy :DUuäää
 Datum: 2009-05-08 Tid: 10:16:02 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Vaknade till mina egna tårar idag. och de slutade inte rinna på över en timme... Björn stod chockat och tittade på hur jag grät till att jag inte hade något att ta på mig, att det inte fanns något gott pålägg och att det ligger katthår överallt.
Med detta missade jag såklart bussen då jag vägrade ta på mig något för att inget var fint.

nej, jag är inte fyra år. Jag har pms.
Helvete. Haha

Jag kommer bli ett odjur den dagen jag blir gravid, kan jag säga. hormonerna kommer sprudla åt alla håll och kanter och mina redan existerande humörsvängningar kommer eskalera till tusen. Stackars stackars Björn säger jag bara. Tur är väl, att har ett tålamod och ett hjärta av guld.

tack vare vännen Kitte fick jag skjuts till jobbet och lyckades ändå komma i tid. Nu har humöret hunnit vända igen och jag kan skratta åt mig själv. Men ibland är livet en bitch. Haha

Trevlig helg gott folk!


Oh
 Datum: 2009-05-06 Tid: 15:12:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Idag är en braaaa dag. Guten taaag. Kramar i överflöd <3


Dagens klurigaste:
 Datum: 2009-05-04 Tid: 21:58:50 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Vad händer med Pinocchios näsa om han säger:
"Nu växer min näsa"
???

-Vännen Micke som funderar för mkt på sitt jobb:)SpanskNorskEngelskDiansk
 Datum: 2009-05-04 Tid: 21:21:29 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Förlåt för att jag arit seg på att uppdatera. Mycket i huvudet, mycket att göra osv osv...

men jag mår bra. Första dagen på jobbet efter ännu en långhelg. Gick väl bra.
Däremot måste jag nämna att norrmän är inte "bara dumma"- de är elaka också. Haha. Allt från receptionister till Daglig Leder (VD) har bett mig att dra åt helvete 33 ggr idag! 33 vägran på ett 7,5 timmar pass. Det e inte illa pinkat. En "normal" svensk dag ligger man väl på en 6-7 vägran/dag. Men jag har trots allt lyckas hålla humöret uppe och gjort det jag ska...

En annan rolig grej när man sitter och snacker ett nytt språk nästan 8h/dag är att det liksom blir krockar i hvudet ?! Ord som bara flyger omkring från alla möjliga språk kolliderar helt enkelt tillslut- och resulterar i att man slänger ur sig allt möjligt.  I förra veckan snubblade jag på tungan ett antal gånger då jag höll på att börja samtalen med "Hola! Me 'llamo Diana y..."  (men jag hann hindra mig) däremot sa jag faktiskt "si" ett antal gånger mitt i intervjuerna.
2 exempel på kollisoner:

1.
-Goddag, Diana heter jag och söker It-ansvarlig på bedriften...
-Han e ikke inne akkurat nå. Du må pröva till ukern och söka Daglig Leder.
-Okej. Vad har Ukern för telefonnummer?
[hahahahaha. För er som inte vet- så betyder Uker: Vecka. ]

2.
-...har du tid noen minutt?
-Nej ikke nå, men ring igen om en timme.
-Okej,då gör jag så. BRI.
[Bri???? Bri??? Vad fan e det för ord? lol]

Det e inte lätt alla gånger:)

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin