Diskutera mera
Datum: 2010-12-27 Tid: 19:59:02 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Ibland [läs ofta] kommer jag och karln in i djupa diskussioner. Oftast börjar det med att jag ställer en fråga eller läser ett första utkast i ett "åsiktsinlägg" på bloggen. Han är sådan att han väldigt gärna vill tycka tvärtom mig "bara för att". Ibland vet jag att han håller med mig, eller inser att han faktiskt tycker likadant, men ändå måste han fortsätta diskutera för sakens skull.

Men det är nyttigt att diskutera. Man övar ens argument och finslipar ens diskussionsteknik. Men ibland skräms jag också lite av tanken att vi faktiskt är så olika.

Jag vet att jag har en del åsikter som skiljer sig från normen. Jag vet också att jag kan vara rätt besvärlig. Jag är inte gärna den som sitter tyst om jag tycker någonting. [och det är också ofta jag som får ta skiten för mångas åsikter bakom mig]

-Är jag jobbig? frågar jag karln...
-"Jag heter "-----" [säger mitt namn och pratar med ljus röst] och jag tänker då inte gå på trottoaren bara för att alla andra gör det och för att någon bestämt att det ska vara en trottoar just där. Där är det enkelriktat- Där ska jag springa åt fel håll!"
-Haha allvarligt?! Näää...
-Jo lite så är du ibland. Ibland vill du bara tycka si för att alla andra tycker så.
...Och kanske har han en poäng. Ibland är det nog faktiskt så. Men den själva handlingen i sig tycker jag är viktig för den ifrågasätter. Och den lämnar plats för eftertanke och självgranskning. Ibland behövs det.

Ja, vi är olika jag och karln. Ibland märks det tydligt att han är 9 år [och nästan en generation] äldre än mig då han ibland kan vara rätt så konstruktiv och en "såärdetbara":re och jag tvärtemot.

Men när det väl kommer till kritan
tror jag faktiskt att våra åsikter och uppfostringstankar kommer prägla knodden på ett positivt sätt. Vi kommer lära oss att kompromissa och att lyssna. Och om inte annat kommer hon få det bästa ur två världar och själv kunna ta ställning.


Två vägar möts...

9 Kommentarer
Jannika mamma till Jillian

Jag är alltid så, även om jag håller med till 100% med någon så säger jag motsatsen. hm.. sjukligt?

2010-12-27 l 20:40:16
Blogg/hemsida: http://jannikassmulor.blogg.se/
Maria - mamma till Albin

Som kommentar till inlägget ovan ang kudde (det gick nämligen inte trycka på kommentaren för den där "årets blogg" var ivägen o det fönstret kom upp istället.Men iaf, hehe, Albin har haft kudde sedan han var typ 1 vecka eller så! Först började vi med IKEA-s platta kudde men den var ju värdelös! Så efter kanske han var 4veckor har han sovit på en vanlig kudde, och njuter av det! :) Anledningen till detta var att Albin favoriserade en sida att ligga med huvudet åt (kan göra kroppen sned) så jag testade med kudde och voila - han sov bra! :)

2010-12-27 l 20:44:46
Blogg/hemsida: http://kamparlust.blogspot.com
Nilla

Går inte att kommentera om kuddar, där är nån bokreklam ivägen...Men Alice har haft kudde sen hon började ligga i sin egen säng... En liten mjuk. Man får lägga upp dem så de ligger med axlarna också så de inte ligger upp med nacken

2010-12-27 l 20:50:41
Blogg/hemsida: http://blogg.passagen,se/nilla-lilla
anna

Det går inte att kommentera på det översta inlägget. Man kommer in på effekts sida. Men iallafall, lill-prinsen har använt kudde i 2 månader tror jag.

2010-12-27 l 20:55:10
Blogg/hemsida: http://anapanasiti.blogg.se/
Cecilia

Kunde inte kommentera det andra inlägget kom bara till länkten då =)Jag har haft en tunn kudde till min Vincent ända sen han föddes. Nu vill han gärna ha en av mina väldigt mjuka huvudkuddar bara för att komma upp lite mer när han sover. Har frågat BVC o det tyckte att det var helt okej =)

2010-12-27 l 21:17:46
Blogg/hemsida: http://ceciliase.blogg.se/
Sandra

Det går inte att kommentera dina översta inlägg, för länken till "Annorlunda" är i vägen :PVi har använt kudde sedan Jamie föddes, det är rekommendationerna nu iaf.

2010-12-27 l 21:51:01
Blogg/hemsida: http://newarrival.blogg.se/
Sara den rara

Haha, så där är det här också. Fast här är det jag som är ganska konservativ och karln som är 4 år yngre tycker att vi ska uppfostra dottern med tv-spel och allt möjligt... haha

2010-12-27 l 23:00:03
Blogg/hemsida: http://sascha.blogg.se/
Katti

hahaha...vilket roligt inlägg !..Ni e för sööta.. :-D

2010-12-28 l 07:40:59
Blogg/hemsida: http://norrlandsbling.blogg.se/
Medelia

Det är väl på gott och ont att man "alltid tycker olika", det är ju bra att inte bara köpa det alla säger och följa strömmen. Någon måste ju tänka själv liksom. Det är starkt av dig att våga, dock ska man väl kunna fundera på om man ALLTID måste tänka/tycka olika eller om punktinsatser hjälper.Jag och min make har väl haft lite olika tankesätt gällande uppfostring av en pojke ibland, han har nog helt enkelt inte funderat så mycket kring allt och kanske inte tyckt att det varit "så himla viktigt" att göra olika än vad man alltid gjort. Men eftersom det är så otroligt viktigt för mig att T uppfostras med jämställdstankar och att pappan är en bra manlig förebild har jag lyckats förklara det konstruktivt för min make. Så nu tycker vi lika! ;)

2010-12-28 l 22:27:58
Blogg/hemsida: http://medelias.wordpress.comNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin