Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för 2
Datum: 2010-02-02 Tid: 14:35:49 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Nu har jag beställt denna bok. Titeln säger allt.
Alla föräldrar tror jag behöver stanna upp lite och fundera över hur man faktiskt behandlar, lär och bemöter sitt barn.

Lady Dahmer pratar om boken här.

Här kan man läsa om författarna och boken.
"Varför älskar alla flickor rosa? Ofta känns det som en naturlag men boken ”Ge ditt barn 100 möjligheter i stället för två” ger en konkret bild av hur vi lär våra barn könsroller. Och framför allt hur vi kan undvika det."

"En kall dag bröt min dotter ihop när jag sa att hon inte fick ha klänning. Med stora tårar rinnande nedför kinderna skrek hon
– Jag vill ha min klänning för då säger fröknarna att jag är fin!"


3 Kommentarer
eriika

JAG tycker den är bra iaf, mycke bättre än alla "mammaböcker" som jag har, det är lite humor och allvar och man (jag) blir inte så snabbt uttråkad.. vilket är lätt hänt då jag har koncentrationssvårigheter, men med den där boken vill jag knappt sluta läsa :)jag fråga karln nyss oxå men han har bara hunnit några sidor in och kan inte riktigt uttala sej än.jag rekommenderar den absolut iaf! mamma som pappa eller bara för tidsfördriv :)

2010-02-02 l 17:26:56
Blogg/hemsida: http://headtrips.blogg.se/
kitte

snöa inte inn på könsroller allt faller sej naturligt å vem gillar inte en snygg klänning om det så är på en kille eller tjej men låt dom upptäcka det själv kram banan.

2010-02-03 l 09:55:19
anouk - Gravid

sv Kitte: Ja verkligen! såklart. Så fort mitt barn kan välja för sig själv, visa/peka/prata så får självklart han eller hon välja själv. Men jag tänker inte pracka på ett spädbarn specifika kläder bara för att normen säger att det bör vara så.

2010-02-03 l 09:59:38
Blogg/hemsida: http://anouk.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin