Äntligen!
 Datum: 2010-06-30 Tid: 13:44:39 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Nu ska jag iväg och fixa håret. Det behövs kan jag upplysa er om.

tjing!


FK- min ...vän?
 Datum: 2010-06-30 Tid: 10:53:04 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag måste faktiskt lägga en liten eloge till Försäkringskassan.

Jag har hört så mycket skit om dem och karln min har verkligen fått ta den tyngsta av deras kodynga så jag förväntade mig det värsta när jag stack in huvudet i föräldrapenningdjungeln.

Men till min förvåning har allting gått väldigt smärtfritt och bekvämt. Jag skickade in mitt moderskapsintyg, fick ett brev tillbaka, beräknade min föräldrarpenning och skickade in min SGI. En vecka senare var den godkänd och jag hade redan fått min första utbetalning på kontot. Klart!;)

Kan säkerligen hända att jag får äta upp detta men vill bara dela med mig av de positiva erfarenheter jag faktiskt fått nu. Det är ju inte som att de överröses av komplimanger idag precis;)


Not so winy today
 Datum: 2010-06-30 Tid: 09:11:26 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Vi hade så nedrans mysigt igår jag och karln... Var längesen vi kom iväg och pratade bara han o jag. Det behövdes ♥

Jag och mor diskuterade barnets ankomst i bilen i morse. Hon har så svårt att förstå att "hennes barn ska få ett barn". Gulligt:) Det e fan inte långt kvar nu alltså...

Det enda vi har kvar att skaffa från min låånga lista är;
- Febertermometer
- Kamera
- Mandelolja, babyolja
- Våtservetter, tvättlappar
- Amningsattiraljer. [vad behöver man? är det lönt att ens köpa innan?]
- Solskydd till bilen


om ni skulle sakna mitt gnäll allt för mycket så kan jag berätta att jag har ont i ryggen... haha
Strandmiddag
 Datum: 2010-06-29 Tid: 20:54:07 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Hej alla kända och okända internetnunor:) Många nya läsare som kommenterat idag. Kul! :D

Idag gjorde jag tonfisksallad med maassa god fetaost och pasta som vi sedan packade med oss till stranden. Det är ju så mycket godare att äta utomhus. och speciellt vid havet. :) Vi avslutade kvällen på glassbåten och nu ligger vi o slappar in kvällen.

Jag missade ju såklart o ringa BM idag. Men ska se till o göra det imorgon för jag känner av det där lustiga igen nu ikväll...:/


Ida sprag upp i mitt knä direkt jag satt mig till rätta. Hon ville kela med lillesyster/bror :)
[Ikväll är f.ö första gången jag känner att mina vader och fötter är lite svullna. Ska det börja nu måntro? haha]
Oj
 Datum: 2010-06-29 Tid: 11:19:59 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer


Inte undra på man gnäller... Det har ju hänt en del på 10 veckor. haha
Gnäll
 Datum: 2010-06-29 Tid: 08:34:01 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Tack för era svar:) Det känns lite bättre idag, men fortfarande lite ömt. Jag ska slå BM en pling i eftermiddag på vår långa entimmestelefontid o se vad hon säger iaf.

Usch jag tycker det börjar bli jobbigt på riktigt nu. Det är fruktansvärt tungt och ett helt projekt att ta sig ur sängajäveln om nätterna och på morgonen. Knäna bär mig knappt längre...
   Jag tycker även det börjar bli obehagligt när man känner knoddas så tydligt. Allt h*n gör därinne blir väldigt påtagligt och "nära" nu. Jag vill inte dela min kropp mer... Ju mer jag tänker på att det ligger ett helt barn i mig och gräver- ju mer vill jag att det hela är över.

Don't get me wrong. Jag vill verkligen ha min knodd. Jag vill bara inte ha honom/henne I mig mer. Jag vill ha tillbaka min kropp. [Såhär får man säkert inte säga- men det skiter jag blanka fan i] Jag vill hålla mitt barn i famnen, kunna se på honom/henne och prata till ett ansikte. Jag är less på att ha en stor mage som har ett eget liv och är tung och ivägen.

Idag är jag arg och less. Detta går säkert också över, men just idag så känns det såhär...


Jag & maggen i helgen
 Datum: 2010-06-28 Tid: 22:13:47 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Vecka 34


Hörni preggovänner, nu måste ni hjälpa mig... De senaste två-tre dagarna har jag varit svinöm magen. På ett område stort som en snusdosa typ... Det ömmar, svider och bränner så fort jag eller knoddas rör mig det minsta, men det syns ingenting utanpå alls... Och känns inte heller ömt om jag drar med handen på.
Sandra, min vän sa att det säkert e knodden som kickat mig så jag typ fått ett blåmärke på insidan. Och det låter ju faktiskt vettigt, för det känns ungefär som ett blåmärke.
Fler som varit med om detta och kan lugna ett oroligt preggohjärta? hahaVår midsommarhelg i bilder
 Datum: 2010-06-28 Tid: 21:52:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Lovely.Soffbordsjakt
 Datum: 2010-06-28 Tid: 11:58:27 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

 

Mio 2500.- , Bolagret 895.-, Ilva 1049.-
Eftersom vårt vackra indiska soffbord blev för stort till den "nya" soffan har vi nu sålt bort det och är därmed på jakt efter ett nytt. Vi vill ha ett svart mindre soffbord utan vassa kanter som knoddas kan bonka huvudet i. Kanske får flirta till mig en tripp till NovaLund i helgen?:) Bolagrets variant hade ju faktiskt ett väldigt överkomligt pris...
Karln har gett mig körförbud!
 Datum: 2010-06-28 Tid: 09:13:35 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
På väldigt kort tid har jag;
- hållt på att krocka tre gånger
- kört in i [snuddat vid!] en annan bil 
- blivit påkörd av [blivit snuddad av] en annan bil
- fått kärringstopp x antal gånger

Hela detta mysterium är så underligt att jag inte vet vad. Jag har alltid sett mig själv som en väldigt bra bilförare. Framför allt har jag varit drottningen av multitasking och i mina dar lyckats röka, äta korv, tala i mobil och köra bil samtidigt utan några problem alls... Nu lyckas jag inte ens backa ur en parkeringsficka utan att jag drar med mig hela grannskapet.

Detta måste ju vara ett resultat av preggohjärna, eller vad tror ni? Jag kan inte tänka mig någon annan förklaring än att hjärnan helt enkelt väljer att lägga all sin kapacitet på ungen just nu...


Nåväl. Karln kan gärna få köra om han vill. Det känns faktiskt tryggare för mig med eftersom jag inser [men vägrar erkänna!] att han faktiskt har rätt... =/ Fast egentligen är det som mor säger; Det är som att välja mellan pest eller kolera... För älskling han kör som en gube med hatt och får motta fler tutningar än ett ankpar på väg.


Yadayada
 Datum: 2010-06-28 Tid: 08:48:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Åh. Jag har ingen blogglust. Jag känner mig som en dåålig blogger [och kommentarsvarare! i know] och jag har tappat en prenumerant. *suck*...

Idag är i alla fall första dagen på min sista vecka. Det känns väldigt väldigt skönt måste jag säga.

Idag funderar jag på;
- Varför jag alltid lyckas glömma mobilen hemma på Måndagar
- Om jag ens ska idas lägga upp midsommarhelgen på bloggen. Känns såå uttjatat.
- Att gårdagens solning tog död på mig. Man är inte direkt pigg.
- Att Nickes nya band låter exakt likadant som Hellacopters.? But I kind of like it. [visst Lotta?]
 Vi har det gott :)
 Datum: 2010-06-27 Tid: 14:50:46 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

resize_image_233 (MMS)

Vi har det gott :)
Vecka 34
 Datum: 2010-06-27 Tid: 11:42:35 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter. En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött otålig och gnällig.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Även som partner kan man ha många funderingar.


Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.
Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Jag känner inte av några förvärkar? Eller? haha... Hur känns dem? Sammandragningar har jag ju titt som tätt nu men de uppkommer ju, som jag förstår det, när man går. Inte tvärtom. Nåväl- jag tror säkert att jag kommer märka när de gör sig tillkänna.

Jag fortsätter att drömma urlustiga preggodrömmar, äta min glass och gnälla över min vardag. Så ja, allt är väl som det ska? :) Men kan ni fatta att knoddas kan vara här redan om en månad?! Det är heeelt ofattbart.Sunny Sunday
 Datum: 2010-06-27 Tid: 11:41:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Haha ja drömmarna avtar då verkligen inte. Inatt drömde jag att jag väntade trillingar också. Förutom knoddas? Barnmorskan konstaterade att så var faktiskt fallet genom att titta på min raggarsträng som mycket riktigt hade delats i tre ränder. hahaha?

Idag sticker vi strax till Åhus strand. För er som inte bor här kan jag tala om att värre bratbeach får man leta efter. Men jag tänkte att jag ska ge dem en verklighetschock och visa hur riktiga kvinnor ser ut eller nåt?! eeeh. haha

c ya


Hey friends....
 Datum: 2010-06-26 Tid: 14:11:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Fortfarande hos svärföräldrarna.

Fullt upp som ni förstår. Ni har det säkert också gott i midsommarledigheten;) Jag och knoddas har legat och försökt bättra på brännan mestadels av dagen. Karln springer och pular med vaggan, bilstereon och ja... allt som behövs.

Inga planer på när vi ska hem, inga måsten eller bör:s. Feels good.

Hörs när vi hörs.
[p.s- ser ni att vi passerat 50-sträcket nu också? Bennemig s fort det gick från 100-50. Det känns som en vecka;) ]


Älskling jobbar på vaggan... :)
 Datum: 2010-06-26 Tid: 12:43:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

resize_image_139 (MMS)

Älskling jobbar på vaggan... :)
Vill önska er alla en glad midsommar. Hopp...
 Datum: 2010-06-25 Tid: 23:29:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

resize_image_919 (MMS)

Vill önska er alla en glad midsommar. Hoppas ni haft det super. Nu ligger jag för natten efter en trevlig dag med MASSor av mat :)
Min midsommarklädsel. :)
 Datum: 2010-06-25 Tid: 18:33:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

img003 (MMS)

Min midsommarklädsel. :)
Ikväll
 Datum: 2010-06-24 Tid: 20:54:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
...har vi myst nere vid sjön.
Vi skulle ta ett kvällsdopp, men den enda som vågade bada i det kalla vattnet var karln.
Idag
 Datum: 2010-06-24 Tid: 20:44:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

-var jag klädd som en tjugitalare eller nåt. ;)


-kom min telefon som jag vunnit! :D Den var ursnygg och till min förvåning vit!


-köpte karln kläder till knoddas och jag hittade en during/after preggotop på lindex:)


-har vi äntligen köpt ett redigt babyskydd. Älskling fick välja färg och det slutade med rött:)
Denna stol är faktiskt det enda av de större sakerna som vi köpt nytt. Allting annat har vi fyndat begagnat.
Det känns kul i smyg att handla ur butik;)Ououou.
 Datum: 2010-06-24 Tid: 11:50:14 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag är så glaad idag. Fredag fast Torsdag, lön och sol. Även om jag började dagen sjukt irriterad så har den verkligen slukats upp till bästa möjliga. Vi är fortfarande clueless inför vad som ska ske imorgon - men det lööser sig.

Idag bär det av o köpa bilbarnstol. För er som minns hela babyskyddshistorien kan jag ju berätta att jag skiiter i den där stolen nu. Vi var förbi dem som sålde den och frågade efter de saknade delarna. Killen bara ryckte på axlarna i princip och hade ingen aning om var de var. Man har ju blivit tokig för mindre.

Jag fick dåliga vibbar av den och därför har vi faktiskt bestämt oss för att köpa en ny. Antingen behåller vi basen från den gamla själv till mor o farföräldrarnas bil och ignorerar det faktum att vi lagt en massa pengar helt i onödan eller så försöker vi själva sälja av den.

Idag köper vi en ny iaf. Och basen installeras direkt i bilen;)


Eeeh
 Datum: 2010-06-23 Tid: 21:49:41 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Nu tänker jag säga något klyftigt som inte har något som helst att göra med bebisar, förlossning, graviditet eller förädraroll;..


...

...

...

...hm. ill get back to you...


Graviddröm vecka 33
 Datum: 2010-06-23 Tid: 11:26:23 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Jag låg inne i ett förlossningsrum och knappade stressat med fingrarna på sängen. I bakgrunden hörs en låt som spelas om och om igen och stressar upp mig. [Detta måste vara larmet på min mobil som jag lyckats drömma in i drömmen] Min barnmorska sprang hysteriskt omkring och förberedde visningssängen [som såklart alla sjukhus har?]

Jag lade mig tillrätta och såg hur hon fällde upp en lucka mellan mina ben där hon skulle dra ut en docka som fick spetsigare och spetsigare huvud ju längre tid utdrivningen tog. Jag påminde barnmorskan om att jag hade väldigt bråttom som hon kunde höra. (?)
-Ja, jag förstår det. Men skulle det kännas bättre om Carola kom in och sjöng för dig under tiden? Hon har ändå inte sålt så många biljetter...
-eeeh javisst...?

Hahaha. Så in kom Carola med väldigt spejsat smink och ställer sig och sjunger för oss medan vi iscensätter min förlossning. ?! Helt absurd dröm.


Eftersom mina paintbilder är uppskattade, så bjuder jag på en idag också;) haha
Gaah
 Datum: 2010-06-23 Tid: 08:40:04 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Den senaste månaden har jag varit så fruktansvärt röööksugen. Jag veet- det är en nasty äcklig ovana som kostar pengar och tär på hälsan. Man luktar illa, ens omgivning ogillar en, man sotar ner sina lungor och kondition för vart bloss... Men jag kan inte hjälpa det.

Jag har och är så sugen att det kliar i fingrarna.
Konstigt egentligen - De första 8 månaderna har gått hur bra som helst. Men NU kommer abstinensen och suget. Det kan ha och göra med att jag börjar bli nervös inför förlossning och mammaroll, men det kan också vara för att sommaren plötsligt är här och man förknippar kvällsmys på filt i gräs med ciggisar.

Jag kommer självklart inte röra pinnarna så länge knoddas finns inom mig. Och jag tänker verkligen försöka att låta de ligge i framtiden också. Speciellt med tanke på amningen och att cigg och småbarn öht klingar dåligt ihop. Men en cigg när allt detta är över tänker jag bannemig unna mig. [Nej det handlar inte om att unna då det är äckligt whatever. Jag behöver det och tänker ta en. sådetså]


Midsommar- och semesterplaner
 Datum: 2010-06-22 Tid: 20:23:39 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [15] Kommentarer
Vad tusan ska man hitta på i sommar? Man känner sig knappt handikappad... Haha

Nu på Fredag är det midsommar och vi har ingen aning om vad vi ska hitta på. Det är ju mest fylleslag överallt och inte riktigt vår melodi längre, om man säger...

Det är ju dock en del saker man måste tänka på om man ska iväg;

- Det går inte att lämna landet då varken försäkring gäller och det kan vara svårt att få komma hem igen om man skulle tvingas föda utomlands. Detta utesluter ju både Danmark och ev. färjor. (som iofs inte känns så tryggt ändå. haha)
- Ska vi lämna länet måste BM skriva ut journalen så man har den med sig.
- Tälta -ajaj.
- Nöjespark -nono.
- Sightseea i en ny stad orkar jag knappast med.

Ja har ingen aning... Vi funderade på att kanske ta en spaweekend till semestern sen. Bara koppla av och njuta av lugnet före stormen. Men vad ska man göra på Fredag? Vad har ni andra preggosaurier för planer?:)

Hippie-ka-yey-mtf
 Datum: 2010-06-22 Tid: 11:18:32 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


Idag är vi ändå rätt glada maggen och jag.
Vi har haft ett till möte och luften är rensad och silad. Personalen mår bra igen:)

Kan ni fatta att jag ändå har 7 veckor kvar tills det är dags? Det kan man inte tro... Damn vad magen e stor. Får lite dåliga vibbar av att den kommer bli ännu större. Hur är det mjligt liksom? haha
Ofattbart
 Datum: 2010-06-22 Tid: 11:10:34 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag kan fortfarande inte släppa det här med GBS:en.

Jag är ju riktigt lyckligt lottad att jag faktiskt fått reda på att jag har dessa bakterier, så att man har möjlighet att sätta in åtgärder på förlossningen. Men det var verkligen bara en slump att jag fick reda på det.

Det var när vi var in på förlossningen med sammandragningar som de tog alla de möjliga prover och så även en odling. En vecka senare ringde barnmorskan upp mig och sa att jag hade "lite bakterier i urinen" så hon skrev ut penicillin till mig. Jag trodde detta var för liknande urinvägsinfektion eller nåt och tänkte inte mer på det. Så fel man kan ha...

Jag råder alla er gravida som läser här att kräva att ni också blir testade. För det är ju faktiskt vetskapen om att man har det som gör att man kan förbereda sig på förlossningen och kräva antibiotika. Har man ingen aning om att man bär bakterierna kan man ju heller inget göra...

Jag förstår inte att det inte är rutin på detta?! Eftersom det ändå innebär en risk för barnet och det ändå är så pass enkelt att testa? Fruktansvärt illa...


GBS-strepto-what?
 Datum: 2010-06-21 Tid: 20:00:23 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Jaha...

Jag har fått reda på att jag har GBS. [Grupp B Streptokocker]
Jag har spekulerat i min lösenordsskyddade blogg kring vad det faktiskt var barnmorskan babblade om sist när vi pratade om bakterier i urinen. Hon avfärdade sitt uttalande lika snabbt som hon sagt det nämligen.
"Det är ingen fara, men du bör veta vad det är ifall de sätter in antibiotika vid förlossningen...."
-Jaha???
Jag har fått en kur som jag gått på klart (som jag trodde var för urinvägsinfektion?), men barnmorskan sa att det inte är lönt att behandla igen sen för det kommer oftast tillbaka hela tiden under en graviditet.
-Jaha???

Idag då jag var in och lämnade nytt prov för odling passade jag på att fråga en annan barnmorska vad det faktiskt var frågan om.
-Ja du menar Streptokockerna?
-Jaha är de så de heter? Är de farliga? Vad e det för något? Hur har jag fått det?
-Nej det är ingen fara, men det kan ju bli att du får antibiotikabehandling vid för lång vattenavgång på förlossningen...
-Jaha????
Återigen så babblades mina frågor bort och jag märker att detta är inget de vill tala om. Nu har jag iaf fått ett namn på det och går genast hem och googlar.


Grupp B-streptokocker, som också kallas GBS, är bakterier som finns naturligt i tarmen. De kan ta sig in i slidan eller urinröret.
Om du är gravid och får GBS kan du eller barnet få en infektion. Vid förlossning behandlar man med antibiotika.

Jag kommer att förstå att dessa bakterier är rätt vanliga bland gravida och hela 30% drabbas. Det finns tydligen ingen risk att barnet blir smittat under graviditeten men 70% av barnen blir smittade under förlossningen. För tidigt födda barn är mer känsliga och löper större risk att bli sjuka. De barn som blir sjuka vid förlossningen har ofta fått ner bakterier i luftvägarna. Barnet kan då få lunginflammation, men ibland även blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation. Mortaliteten bland nyfödda är idag cirka 5 %, väsentligt högre bland för tidigt födda än bland fullgångna barn.

Mamman blir behandlad med antibitoika under förlossningen om man har feber under förlossningen, har lång vattenavgång eller om förlossningen äger rum före vecka 37.

Och nu har jag alltså hämtat info från socialstyrelsen, smittskyddsinstitutet, infpreg osv osv... Detta är inga fuffenssidor eller spekuleringar.

Min första reaktion är; WTF?!? Det är en 5% chans att min knodd inte överlever förlossningen?!? Och detta daltar barnmorskan bort och vägrar prata om??? "Ingen fara"-my ass! Jag är arg. Varför hymlar de med denna informationen för?!
Tydligen är det dock vanligt... Jag hittar en hel GBS-tråd på familjeliv som snurrat i flera månader. Där pratar många mammor om hur de själva fått kämpa för att få information och behandling. Att man i Sverige inte informerar blivande mödrar om GBS och dess risker...

Jag känner mig fruktansvärt frvirrad och försummad just nu. Min största oro och fundering ligger faktiskt i varför jag blivit borthymlad med informationen? Varför vill man inte prata om det?


Ojoj
 Datum: 2010-06-21 Tid: 11:45:05 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Såhär såg iaf jag & maggen ut imorse i vecka 33.
Jeg føler meg feeeeit
Trist
 Datum: 2010-06-21 Tid: 09:24:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
hm...Tillåt mig att blääa.

Internmöte på jobbet som slutade i katastrof. Det som var menat så bra och givande ended up so bad. Något som vi i personalen kände stor lättnad över att ha kommit fram till och var peppade att föra vidare för att få det bättre på vår arbetsplats, mottogs tyvärr på fel sätt och stämningen blev olustig och bara helt... fel.

Jag både hoppas, tror och vet att detta kommer ordna sig. Men det skär i hjärtat när någon man bryr sig om är ledsen för något som inte alls var riktat till denne person alone. [faktiskt.♥]


Glädjen fortsätter
 Datum: 2010-06-20 Tid: 22:21:33 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Tack raraste!<3 Jag blir så glad när man får uppskattning. :)
För visst är det så... Jag hymlar verkligen inte med att det är tungt och tufft ibland. Det betyder inte att man älskar sitt lilla liv mindre för det.
[Är det f.ö någon som kan förklara hur man får "<3" till ett hjärta i inlägg? haha]Åååååååh! :D
 Datum: 2010-06-20 Tid: 20:07:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Herreguud vad glad jag blev nu då!
Jag har vunnit en mobil! :D:D:D
Minns ni att jag var med o tävlade hos shopalicius?


I fucking won!!! *dansar omkring*
Precis vad jag behöve. Just idag och just för att jag hatar luren jag har nu.
Tack Linda & LG!!!Kippa
 Datum: 2010-06-20 Tid: 18:02:19 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Idag är ingen bra dag. Det är något med luften på Söndagar alltså... Syret räcker inte till.

Det stod i veckorapporten att man kan känna separationsångest till sin mage. Jag känner mest att jag vill bli av med den nu?! Det blir allt tyngre att andas, man blir mer och mer framtung och kan inte resa sig ur div. möbler och det går inte att varken ligga eller sitta bekvämt.

Nej jag förstår faktiskt inte grejen när folk pratar om att de kommer sakna magen.
Det betyder inte att jag inte älskar mitt barn. Det betyder bara att jag hellre har barnet i min famn än att tvingas behöva dela min kropp med honom/henne.


Vecka 33
 Datum: 2010-06-20 Tid: 11:19:56 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar. Om det är första graviditeten börjar många fundera och undra över amning och spädbarnsskötsel.  Det kan vara klokt att skaffa sig lite kunskaper i förväg - kunskap ger trygghet.


Nionde graviditetsmånaden! Holy moly!

Städmani tror jag inte att jag har mer än vanligt, men jag börjar bli orolig över bestickslådan och vissa "skräpgömmor" man har överallt hemma. Vill bli av med dem, men har inte riktigt ork. Två veckor arbete kvar nu bara. Sen jävlar. Herregud herregud. Det är så nära nu. Jag känner att jag växer psykiskt med rollen som komma skall, men inte tillräckligt. Jag släpar efter.

Är lite orolig över mitt och karlns kommande teamwork också. Idag känns vi inte alls som ett team utan att vi snarare förbereder oss på varsitt håll inför det stora. Jag har påpekat detta och det är något vi får arbeta på fram tills. Det gäller ju att vara sammansvetsade inför både förlossning och föräldrarroll... Men det ska väl gå bra.

 
GlasseLördag
 Datum: 2010-06-19 Tid: 21:59:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Åh vilken härlig dag vi haft. Ytterligare en spontantripp som blev überlyckad. Vi drog med bliv. mommo och "Bamse" ut till karlns stuga. Han skulle klippa gräset som fått växa fritt hela sommaren och därmed nådde ovansidan av knäna och vi skulle baara ta det lugnt. Solbad vid havet i några timmar där knoddas trivdes lika bra som vi, lite lulllull i trädgården och sedan grillning. Fläskfilé och nypotatis med gräddfil. Mmmmm
-Och till efterrätt slog jag på stort och gjorde jordgubbstårta. Väldigt uppskattat :DJag klagar inte :)
 Datum: 2010-06-19 Tid: 14:33:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

foto1110 (MMS)

Jag klagar inte :)
Fredagen
 Datum: 2010-06-19 Tid: 11:15:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Vi igår. Precis innan vi stack ut o käkade.
Barnmorskebesök v 32
 Datum: 2010-06-19 Tid: 10:55:33 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Igår var jag alltså hos barnmorskan. Det gick väl sådär. Fick reda på några lustiga saker som jag tar upp i min lösenordsskyddade blogg. Inget allvarligt... bara grubblerier. Det handlar inte om att jag vill hålla saker hemliga, utan att jag helt enkelt vill veta vilka som läser.

Annars såg faktiskt allting bra ut.
Järnet hade gått upp till 115. [Det känns. jag är mycket piggare sedan jag börjat med dubbel dos Niferex]
SF-måttet låg på 32 och knoddas följde sin kurva perfekt.
Hjärtat slog i 134...
Total viktuppgång: 15 kg. [mmmmmmmummel...]
...
 Datum: 2010-06-19 Tid: 01:16:00 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Lösenordsskyddat inlägg hittas här.


Nous
 Datum: 2010-06-18 Tid: 09:17:10 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Trevlig helg! önskar jag och maggen.

Barnmorskebesöket blev framflyttat till idag istället, så update kommer senare.
Vår Torsdag
 Datum: 2010-06-18 Tid: 09:00:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

 
 

 
...Blev helt spontant underbar...

Vi började med att sticka til Olofström [av alla ställen?!] och käkade. Sedan gick vi bort för att leka i deras berömda lekpark. haha. [oooh yes barnasinne]
Därefter körde vi och hälsade på svärföräldrarna och deras nya valp Spike. Hur gullig som helst och en energi som aldrig tog slut bjöd han på. :D Till sist åkte vi hem till byn igen och drog med svärmor för ett kvällsdopp. Jag avstod dock denna gång;)
:)
 Datum: 2010-06-17 Tid: 21:39:16 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Åh jag har haft en underbar dag. Precis som en Fredag ska vara. Eller ja just det, det är bara Torsdag... Nåväl. Då gör vi om 'et imorrn igen :D Double luck.

Imorgon kommer bilder för jag har faktiskt haft kamera med mig:D


Graviditetsförväntningar
 Datum: 2010-06-17 Tid: 11:56:10 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

carolina har gjort en überkul lista om sin graviditet och dess förväntningar, så jag snor idén. ;)

Detta hade jag förväntat mig om att vara på smällen;
- att man skulle bli ännu mer klumpig och spilla och ramla om vartannat. En gång har jag trillat. På en isfläck i vintras. Jag landade lyckligtvis på rumpan och började asgarva, men visst hinner man bli orolig i fallet. Jag spiller mindre och tappar mindre (!). Jag är väldigt klumpig i vanliga fall och tror att detta måste ha att göra med att man tar det försiktigare... För aldrig har jag då kunnat ha en vit tröja en hel dag innan.

- att alla vänliga själar skulle komma fram från ingenstans och erbjuda en sin sittplats på bussen, bärhjälp och toaföreträde. Ikke sa nicke! Inte en endaste gång har jag blivit erbjuden sittplats. Inte heller när jag tappade min mobiltelefon längst bak i bussen och den rullade ända fram var det någon som lyfte ett finger. Fruktansvärt illa av mina medmänniskor måste jag säga. Jag ställer mig alltid upp för äldre/gravida och försöker hjälpa med vagn osv. T.o.m nu när jag är gravid.

-att man skulle bo med huvudet i toatolen de första månaderna. Nope. *peppar peppar* Jag har mått illa ungefär en gång också. Har blivit helt skonad från detta vilket jag är tacksam för.


-att man skulle bli ett hormonmonster och gråta för allt och inget. Mycket riktig förväntning.

 
Detta kunde jag aldrig ana;

-att man kunde vara så trött! Tröttheten som slagit i perioder under graviditeten är skrattretande. Jag har i princip sovit ståendes och det har inte spelat någon som helst roll hur mycket man sovit. Nu är jag lyckligtvis piggare och tror jag kan tacka den dubbla dosen Niferex för det.

-att alla muskler bara skulle fötvina och dö. Jag var verkligen ingen atlét i utgångsläget men visst orkade man bära två icakassar med massa mat utan problem och x-antal situps skulle kunna göras under pistolhot. Men nu när magmusklerna delat på sig orkar jag inte ens lyfta huvudet i sängen och att bära varsin liter mjölk i var hand är uteslutet. Spaghetti säger jag bara... suck


-att jag skulle sakna öl så mycket. Och rödvin. och mögelost. och rött kött... Ååh en blodig oxfile med rödvin *drömmer*...
Atthatt
 Datum: 2010-06-17 Tid: 11:19:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag är trött och har ont sen igår. Går som en gübe. Ingen ork och blev tjuvad på Fredan. Jag trodde nämligen det var Fredag idag.

-men snart slutar jag. och solen skiner. Och idag är det barnmorskebesök.:) Så ska äntligen få höra knoddas hjärta slå igen. Det gör ju vem som helst glad:)


...
 Datum: 2010-06-16 Tid: 21:07:35 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag tar ut mig. Jag måste sluta med det. Idag har jag sprungit upp och ner i tvättstugan 100 ggr och det gör ooont. :(

Lagar f.ö senaste middagen ever. Några kycklingfiléer ligger och kramas med champinjoner, purjolök, olivolja och massa goda kryddor i ugnen as we speak. Jag och knoddas e hungriga.

Sen blir det natt. Natti folks.


Hey Onsdagssol
 Datum: 2010-06-16 Tid: 11:57:54 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Jag & Maggen v 32

Jag har inte riktigt tid o blogga om dagarna längre. Men jag är glad. Och jag har rosa på mig idag igen(!?).

Jag älskar att sluta tolv. Jag hinner göra andra saker än att bara jobba. Normalt sett däckar jag 1-2 timmar efter jobbet så fort jag kommer hem och sedan är det kväll och inspirationen har lagt sig bland smulorna mellan soffkuddarna i princip. Nu slutar jag när solen står som högst, jag har energi till att fika med en vän och kanske t.o.m plocka lite hemma innan karln kommer hem och man degar ihop tillsammans. I löve it.


Graviddröm i vecka 32
 Datum: 2010-06-16 Tid: 10:22:48 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Jag, karln, mamma och syster är ute o kör mammas bil i min "hemby" Mäntis. Vi har precis fått en underbart vacker dotter som vi självklart(?!) fraktar i den lilla lådan/facket mellan framsätena, ni vet?

-Var är bebisen? frågar mamma efter att vi varit och hälsat på fammo och pappa.
-Hon ligger väl här i, säger jag och lyfter på locket för att se så hon ligger bekvämt...
*tomt*
-Vart fan e ungen? frågar jag karln
-ehh... mumlar han och säger till mig o stanna bilen.
Han går ut och bak till skuffen, öppnar bakdörren och tittar sig nervöst omkring. Därefter öppnar han luckan i golvet som man förvarar extradäck i och sticker in handen. Långt undertill letar han och drar tillslut upp vår dotter i ena benet. Hon hänger och dinglar tills jag tar henne i famnen och försöker trösta... När jag tittar ner på henne är det Ida [vår katt!]s ansikte jag ser. Med rosa hjälmmössa och allt.

Fy faaan vad äcklig dröm. Helt jävla sjuk. Skoja man börjar bli nervös inför sin kommande mamma- och papparoll? Jag kan slå vad att den här drömmen grundar sig i att kattafan låg i vagnen igår och karln övade vagngungning på henne. Haha Herregud...


Kände att det var ett tag sen jag bjöd på en paintbild, så drog ihop en nu;)
Vagnen
 Datum: 2010-06-15 Tid: 17:17:13 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


Nu är den här. Vår vagn. Det här var en mer verklighetschock än något annat. Jag har suttit och stirrat på den i en halvtimme... Åh. Snart ligger vårt barn däri. Kan ni förstå? :) *lyckorus*
[och ja, gissa vem som var först att utforska? haha. Men sen är det kisseförbud på både vagn, vagga o säng]hmm
 Datum: 2010-06-15 Tid: 11:30:33 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag kan inte se min blogg... ?

Jag har f.ö uppdaterat frågesvaren med några frågor som tillkomit efter publiceringen.


Halvtid
 Datum: 2010-06-15 Tid: 11:15:35 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Jo... fr.o.m denna vecka har jag gått ner till halvtid. Det är endast 2,5 vecka kvar till semestern men jag kände att jag är ärligast mot mig själv och min arbetsplats genom att gå ner ytterligare i tid.

Som jag pratat om tidigare så har man svårt att fokusera en hel arbetsdag och tankarna skenar lätt iväg till annat. Detta tog jag upp med chefen som även hon tyckte det var ett klokt beslut. Det är ju för bägges skull.

Så nu slutar jag altså kl 12 var dag. Och har tänkt ta föräldrarpeng för resterande 4 timmar. Det hinner bli ca 7 dagar som jag tar ut nu innan semestern. Och detta grämer mig. Jag har så dåligt samvete för att jag "norpar" dagar från knoddens och vår tid. Men det kan inte hjälpas...

I smyg njuter jag av ledigheten och det lugna tempo som nu kommer. Men jag har dåligt samvete...


Frågesvar! LÅNGT inlägg.
 Datum: 2010-06-14 Tid: 20:56:11 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer

jenny;
hm, jag är faktiskt nyfiken på det med namn! Vad har ni för förslag till er lille?
Vi har faktiskt fler namnförslag till flickebarn än pojk, då karln är övertygad om att det bor en prinsessa i magen.
Just nu toppas flicklistan av; Meja, Belle, Louise, Emmie, Juno, Mildred, Nomi eller Nemi [baara jag som vill ha Nemi. men strunt samma. hihi]
Pojklista; Ludvig, Rasmus, Nino, Leo eller Charlie.

Jo och så en fråga som kanske är lite känslig att diskutera i en blogg.. det här med kön.. Vill ni uppfostra sådär superneutralt som är "inne" nu? Eller är ni mer traditionella?
Jag pratar lite om Genus under Marias frågor längre ner. Jag hade väldigt starka åsikter kring det tidigt i graviditeten och tycker fortfarande att är det väldigt viktigt ämne och ingen fråga om vad som är "inne" eller "ute". Jag tycker det är viktigt att frågan belyses och får uppmärksamhet. Men ibland tas det för långt. När flickor inte ens kan ha rosa på sig pga hela denna debatt så har man liksom tappat poängen. Grejen med genus för mig handlar (som den bästa boktiteln) om att Ge sitt barn 100 möjligheter istället för 2.

Sen nåt annat, vad skulle du göra om du vill 100,000kr i din hand idag?

Jag skulle se till att jag inte var skyldig en själ ett öre och därefter skulle jag nog vilja köpa mig en ännu nyare bil. haha. Och en lila formfix amningskudde! som jag aldrig kommer ha råd till känns det som:( haha


Magda;
Hur länge vill du vara mammeledig?
Så länge som möjligt! Haha... Jag ser verkligen fram emot iaf ett år av lullande och lära kännande av vår nye familjemedlem.


Maria BF 8 sept 2010;
1. Hur länge försökte du och din sambo innan det tog sig?
Vi lyckades faktiskt så ett frö på första "försöket". Jag plockade ut spiralen i tron om att det kanske skulle ta nåt år. Men tji fick vi- "Du vet om att du är fertil redan idag", upplyste BM mig om på besöket. Det var eg inte meningen att det skulle gå så snabbt, men en miss utan skydd och sedan var det dags tyckte knoddas. :) Planerad, men lite tidig bara. hihi

2. Med tanke på din diagnos har du fått extra hjälp som er barnmorska fixat? (dum meningsuppbyggnad).
Jag har fått spykologstöd via MVC som jag går regelbundet på varannan vecka. Meningen är att det ska eskalera nu i samband med att förlossningen närmar sig -  samt att jag och knoddas ska fortsätta gå efteråt. Mycket för att få rutiner på vardagen men också för att hålla uppsikt då jag själv orar mig för förlossningsdepression. Jag har även fått utskrivet lugnande för min panikångest som plötsligt hittat hem igen. [Har inte beh. använda dem men känns tryggt att ha till hands utifallatt.]

3. Är du och sambon förlovade? Ingår äktenskap i framtidsplanerna?
Japp. Vi är förlovade:) Även om ringen just nu ligger i nattduksbordet pga svullna fingrar. haha. Vi har faktiskt inte pratat desto mer om giftemål men visst ser jag att det är något vi gör; I framtiden. Just nu är det nog omtumlande att bli föräldrar:)

4. Vad är du mest rädd över kring förlossningen?
Min rädsla kring förlossningen har inte varit för själva smärtan eller att behöva blotta mig tex. Utan jag har varit rädd för att inte klara det psykiskt. Jag tvivlar inte på att min kropp vet vad den ska göra och att vi kvinnor är byggda för att föda barn - Jag har tvivlat på mitt psyke.
Jag är livrädd att drabbas av panikångest mitt under förlossningen och jag är livrädd för att ge upp. Jag tror absolut inte att jag kommer dö på sängen. Men jag är rädd att jag kommer tro det då. Har skrivit mer om det här.

5. Har du någon/några fobier?
Nej faktiskt inte. När jag var yngre var jag väldigt rädd för höjder. Visst är det fortfarande obehagligt, men det är inget som hindrar mig i min vardag. Jag är iofs väldigt mörkrädd. Speciellt utomhus.

6. Har du några funderingar hur du kommer bli som mamma? jag tror ju att du kommer bli en helt underbar mamma, men jag tänkte om du redan nu har lite planer inför det hela? har du redan nu vissa regler uppsatta?
Aw tack så mycket:D Jag hoppas det=/ haha.
Jag pratade rätt tidigt om genus och mina åsikter kring det. Här bland annat... Jag har dock nu insett att det inte är något jag kommer lägga massor av energi på under uppfostran. Man kommer ingenstans med förbud. Självklart tänker jag fortfarande i de banorna, men det är inte så jävla noga. Jag tror att sånt ger med sig efterhand och att man måste vara villig att kompromissa med sig själv en väldig massa. Man kan nog inte hålla stenhårt på grejer och tro att de fungerar i praktiken.
Saker som "Jag ska aldrig ge mitt barn socker" eller "Jag kommer aldrig klä mitt barn i rosa" är nog väldigt lätt att säga när man e på smällen- och inte lika lätt att hålla i vardagen. Och jag tror inte att man tjänar något som helst på förbud. Att ge alternativ och fler möjligheter leder nog mycket mycket längre än vad man tror...

Jag hoppas att jag kommer vara en väldigt lyhörd mamma som kan läsa mellan raderna och höra saker som barnet kanske inte utnämnt säger eller tycker. Kommunikation och respekt är de viktigaste nyckelorden i en sund reltion mellan förälder och barn tror jag. Utöver det kommer jag försöka uppmuntra fantasi, lek och kreativitet så mycket det bara går. [Tror vi komer få ett litet estetbarn. haha]

7. Ehm, en lite dum och känslig fråga kanske men dina bröst - hur många kupstorlekar har de växt under dina 31 veckor som gravid? Jag som är i vecka 27+2 har fått gå upp 4 kupor upp till en H..
Haha. Ingen fara;) Faktiskt inte så mkt! Jag är chockad själv. Men jag utgick ju också rätt stort... Hade väl E och ligger kvar ungefär där? De svullnade till ordentligt de första månaderna, men har sedan lagt sig till ro igen. Jag var dock in i en babyaffär och provade en amningsbehå i storlek... [håll i er nu...] I! (ja som i Ivar.). Den var för liten! Men jag inbillar mig att det var något fuffens där för jag kan nästan fortfarande ha samma BH som jag hade innan jag plussat.


Ida;
- Var eran bebis planerad?
Som jag skrev ovan... Planerad, men lite tidig;) Vi hade väl tänkt oss ett års försprång för att ekonomiskt bättre hinna komma på fötter osv. Men pyret är så välkommen så.

- Finns det planer på ett syskon i framtiden?
Det tror jag säkert. Men just nu känns det precis som att det här med o vara gravid inte riktigt var "min grej". Haha. Det ändras nog så fort man får se knoddas för första gången och gärna vill ha en till. Men nu ligger fokus på the one and only.

- Vad jobbar din karl med?
Han har jobbat som takläggare/plåtslagare i många år men går just nu en kortare utbildning för att få sitt yrkesbevis och därmed även högre lön. Vi tyckte ett halvårs "plugglön" var en bra investering för högre siffror på lönespecen i framtiden:)

- Hur ser ditt liv ut om 10 år tror du?

Oj. Det kan jag verkligen inte ens spekulera i. Så mycket har hänt bara de senaste fyra åren att jag lärt mig att man aldrig ens kan gissa. Men så länge jag och mina nära får må bra så är jag nöjd:)


towis;
- När planerar du att gå på mammaledighet?
Jag har faktiskt redan tagit ut min första halvdag idag. Tänkte skriva mer om detta imorgon.

- Ska ni dela rakt av på föräldradagarna?
Nej det kommer vi inte göra. Även om det kanske hade varit det optimala så tjänar vi ekonomiskt på att jag går hemma och älskling jobbar. Men skulle han känna under vägen att han vill vara hemma mer så får vi lösa det då. Det är inget vi spikar s åhär innan.

- Vad är du mest nervös för inför den kommande förlossningen?

Pratar lite om mina rädslor ovan under Marias frågor. Jag antar att jag inte tror tillräckligt mycket på mig själv. Förhoppningsvis kommer personalen och älskling ge mig det stöd och den styrka som behövs på plats.


Sandra;
Jag skulle vilja veta hur du ser på förlossningen? med tex, smärtlindring, hur länge du skulle vilja stanna kvar på bb mm.
Jag har tänkt pula ihop mitt förlossningsbrev snart och kommer publicera det på bloggen, så håll utkik.

Undrar också vad som packas ner i bb-väskan :)

I väskan har vi faktiskt redan packat två ombyten till den lille. Samt en ursöt mössa med öron. Ett par knallgula sparkisar som jag själv åkte hem i från BB ligger också i väskan och väntar. Mer som skall packas;
* Filt [som vi sovit med några nätter och "doftat av" oss på]
* Blöjor och annat nyttigt i skötväskan
* Babyskydd
* Kamera [som vi förhoppningsvis hinner köpa]
* Ombyte till mig och karln
* Blodgrupperingspapper och leg
* Mat och godis
* Dator, tidningar, kortlek
* Innetofflor & morgonrock
* Egen musik
* Massageolja, vaselin till läpparna
* Toaartiklar
* Målbild [ska bara hitta den först]
* Amningsattiraljer
* Adressbok med telefonnummer till de närmsta
* Förlossningsbrev

Tina;
Du kommer ju att bli en väldigt ung mamma, iallafall om man jämför med här i Sthlm. Hur är det där du bor - anses du som väldigt ung där med eller är de flesta i tex mammagruppen i samma ålder?

Oj det har jag faktiskt inte ens tänkt på. Hemma i Gällivare däremot, var jag kommer ifrån, är det vanligt att man "stadgar sig" och skaffar barn väldigt tidigt. Där började frågor som "Är det inte dags för dig snart?" komma redan när jag var 18-19 år. Haha
Jag tycker själv att jag är en "ung" mamma och hade aldrig kunnat ana detta bara för något år sedan. Det är galet vart livet tar en ibland:)

Åh vad roligt detta var! Tusen tack för era frågor. Hoppas att någon orkade läsa igenom allt iaf;)


UPDATE:

Med tanke på mina svar fick jag även några följdfrågor av Pär;

Blev lite nyfiken på några svar som du gett så jag tänkte att jag måste ju fråga=).
Namnen som ni funderat på att ge det lilla livet, flera av dem känns väldigt hollywood\disney inspirerade är det nåt ni haft i åtanke eller det bara blev så?
Haha Hollywood och Disney? Tja... Nomi heter visserligen en skådepselerska men hon bor i Sverige vad jag vet? Nemi är från den norske seriefiguren, mycket riktigt. Mildred hette min mormor och Meja och Belle tycker både jag o karln är väldigt vackra namn. Belle betyder ju vacker/skönhet på franska (även om det finns en karaktär i en disneyfilm ja) Nino heter/hette min biologiska morfar och resten av namnen är karlns favoriter. Jag har inte hittat några pojknamn jag gillar än förutom Nino och ev. Leo. [Eftersom barnet blir Lejon i stjärntecken och så är även jag]...

Sen nämner du en sak som jag höjde ögonbrynen åt och det var "Jag ska aldrig ge mitt barn socker" (dock som ett exempel men gissar på att du nämnt det nån gång innan) det hade jag gärna sett en utveckling på vad du menar där?!
Anledningen till att jag tog upp socker som exempel är för att jag själv reagerat på det uttalandet och funderat kring svårigheterna med det. Lady Dahmer till exempel har pratat en hel del om att hon inte vill ge hennes dotter socker, men hur hon sedan märkt av att det kanske inte är så enkelt att hålla...

sen en fråga som kanske kommer bli aktuell om några år och det är sport, Kommer ni ge knoddis en möjlighet till att pröva på detta även om du\ni inte är intresserade av det själva?
Varför jag undrar är för att jag tycker att man börja se en tendens på att mindre och mindre av barnen håller på med nån form av sport och detta mkt pga föräldrarna!
Barn behöver ju också röra på sig.
Absolut. Detta är något vi pratat om mycket faktiskt. Att uppmuntra all typ av aktivitet utanför skolan och låta ungen prova på vad f*n h*n än vill. Ridning, fotboll, basket, sång, dans, teater, hockey...u name it. Jag har själv dansat mycket under min uppväxt och mått bra av det och karln har sysslat både med golf och boxning så självklart:)

Sen en sista fråga, jag lovar=).
Du skrev att barnet skulle följa med dig till psykologen, missuppfattade jag det? Om inte varför ska han\hon med dit?
Den sista kanske är lite känslig så vill du inte ta den här så får jag fråga live istället.
Nej det stämmer. Detta handlar inte om att jag kommer tvinga min unge till psykologen i en massa herrans år utan detta rör sig om den närmsta tiden efter förlossningen. Jag går alltså till en enhet på Mödravården samt Barnvården där några kuratorer och psykologer sitter och arbetar med just blivande och nyblivna mammor. Det är inget konstigt med det... Det är inte för barnets skull.
Eftersom jag oroar mig redan nu för förlossningsdepression (även om jag vet att man inte kan påverka det, men ligger i "riskzonen" pga mitt psykiska bagage.) så känns det tryggt att etablera en kontakt redan nu som jag har även efter förlossningen. Och visst kommer det nog bli att man tar med sig den lille eftersom jag är mammaledig. Tror inte att han/hon märker så mycket av det ändå;)
Älska gravidhormonerna
 Datum: 2010-06-14 Tid: 18:00:19 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Jag får så dåligt samvete när karln varit så utomordentlig duktig för vår skull att jag känner att jag måste göra allt. För att han ska slippa se stök när han kommer hem.

På en dryg timme har jag handlat, plockat, vikt tvätt, dammsugit, diskat och börjat laga mat. När han kom hem var jag redo att falla ihop som plockepinn på köksgolvet. Detta uppfattar såklart karln och erbjuder sig att ta över och laga maten -Då börjar jag gråta. "Jag klarar ingenting längre och du är bara underbar hela tiden..."


Nu ligger jag i soffan och har ont och älskling har gått iväg för att köpa lök... För det glömde jag ju såklart handla. :( Åååååååååååh:(


Espadrillos
 Datum: 2010-06-14 Tid: 11:31:52 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Aaaaah vilka snyggingar! :D Jag skulle lätt kunna tänka mig att köpa hem 2-3 par i olika storlekar inför sommarens kommande elefantfötter. [De går ända upp till stl 45!] Visst är de snygga? :D
http://www.goclassic.se/
Godmorrn
 Datum: 2010-06-14 Tid: 10:22:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

..eller god och god vet jag inte. Jag har varit uppe sen strax över 4. Kunde inte somna om då karln ramlade in genom dörren efter att ha jobbat natt. 

Han blev inringd för ett jobb i en fabrik som hade haverereat igårkväll. [han står på sån utryckningslista]
-Jag sticker iväg i tre timmar, ropar han vid sjutiden...
-Det här tar nog lite längre tid än vad jag trodde, uppger han i telefon vid tio.
-Jag kommer hem i natt nångång, var det sista jag hörde innan jag somnade.

Jag sover som på nålar och vaknar titt som tätt hela natten då jag saknar min baby och oroar mig för allt möjligt. Kl 04.20 ligger det fortfarande ingen bredvid mig(!) Några minuter senare stapplar han dock in innanför dörren... Han hinner precis duscha, käka frukost och byta om innan han ska iväg på sitt "riktiga" jobb i 8 timmar till.

Usch- det gör ont i hjärtat på mig att se honom slita så. Jag tycker verkligen inte att det behövs, men han insisterar hjärtegullet. "Det är ju så mkt pengar...", säger han. och det har han rätt i. Men inga pengar i världen är ju värd om ens hälsa tryter. Dock var detta ju bara för en natt.


..
Kärlek att han gör sånt här för vår lilla familj.
Söndagsbabbel
 Datum: 2010-06-13 Tid: 21:36:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Hej mina goa vänner:D Nu har ni börjat vakna till liv igen. Bannemig vad det är tyst om kommentarer under helgerna. Jag saknar ju er;) hihi.

Det blev en variant av trean till den na designen. Kändes "piggast" så. Lade till en somrig bakgrund också så nu bör vi klara oss en stund:)
Jag är precis hemkommen från mor som var trött efter rocken. Men hon sa att det var den värsta rocken av alla år, så jag hade inte missat något. Kallt, blåsigt och ont om roligt folk. Känns betryggande att höra. hahaGlöm inte att ställa era frågor i frågestunden! Imorgonkväll lägger jag ut svaren:) Har hittintills fått många tänkvärda frågor som är roliga att fundera på. Men ni måste väl vara fler som undrar något?;)
Headershift
 Datum: 2010-06-13 Tid: 13:17:02 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer


Hjälp mig. 1-2-3?Travie McCoy feat. Bruno Mars -Billionaire
 Datum: 2010-06-13 Tid: 11:58:27 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag vaknade med ångestvärk i bröstet.
Sedan kom denna låt på Mtv och räddade mig. Fan vilken bra låt. Sommar ut i fingerspetsarna.


Fan vad fin Travie e! Kan man bli mkt hetare? ojojojVecka 32
 Datum: 2010-06-13 Tid: 11:42:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. 
Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du äter bra den sista tiden. Eftersom kroppen förbereder sig inför förlossningen kan du känna förvärkar. De påminner om mensvärk.


Holy moly. Ännu en vecka har passerat. Det går väldigt fort just nu. 8 veckor har vi alltså kvar... 2 månader bara. Men idag så slog det mig att man kan ju faktiskt vara beredd på knodd redan i vecka 38- vilket innebär att om 6 veckor kan det alltså mycket väl vara dags. 6 bloody veckor bara.

Vi har ju faktiskt lte grejer kvar att fixa. Bla;

* Skriva förlossningsbrev [rada up några meningar iaf]
* Packa klart väskan
* Köpa kamera!
* Köpa nackskydd och solskydd t babysittern. Montera basen i bilen.
* Måla vaggan och göra pinne till sänghimlen
* Köpa färdigt alla apoteksprylar
* Ringa och bråka med FK

Dags att sätta lite fart nu alltså...Hoho
 Datum: 2010-06-12 Tid: 20:40:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Så- nu e vi hemma och soffläge med fötter på bord är intaget. Puuust.

Tuff dag har det varit. Det var nog faktist lite snudd på överkurs för en höggravid preggoseurie som en själv. Men roligt har jag haft:) Jag var förbi och träffade Simon a.k.a hattmannen, som årligen slår upp sitt tält med hattar och alltid bjuder på ett lika glatt leende. Han bara reser och reser hela året och man blir alltid lika fascinerad av hans historier. Glömde fota oss i år men här är vi från några år innan;


Sen vill jag be om ursäkt till er som prenumererar via bloglovin; Eftersom jag inte har ngn kamera för tf får jag fota med min mobil. Och eftersom jag inte har någon sladd mellan mobil och dator innebär detta att jag måte mms:a in bilderna til bloggen. Och- eftersom blogg är knas så kan man bara skicka en bild i taget - och detta innebär i sin tur att det blir ett inlägg per bild som jag skickar in för att sedan radera och knåpa ihop till inlägg.

Jag hoppas ni har överseende med ca 4-5 inlägg som inte finns denna gång. Vi ska köpa en egen kamera snart. Jag lovar;)
SweRock
 Datum: 2010-06-12 Tid: 20:22:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Därefter bar det av till rocken. Idag är första dagen på hela helgen som det inte spöregnat så vi passade på att sticka ut och kika lite folk och marknad. Även här skrek höfterna efter mercy rätt snabbt - men jag höll ut i hela tre timmar faktiskt.


Underbara ting till mig och bebben. [Älskling var underbar och tyckte vi skulle få handla istället för han. Lite knapert nu] Jag behövde definitivt en ny tygväska då botten på min gamla blivit dränkt i de flesta alkoholhaltiga dryckerna som finns, genom tiderna. En vinröd/lila kasse blev det:)
Knoddas fick även h*n presenter. En ascool haklapp från bliv. mommo och en metallica t-shirt från karlns bästa polare:) Vi bidrog även med en "Ac-Dc" fast "Ba-By"-t-shirt. "For those about to walk" ;) HeheVernissage i Karlshamn
 Datum: 2010-06-12 Tid: 20:13:07 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Jag & baby har alltså varit på vernissage idag. Svärmor ställde ut sina tavlor på amatörsalongen i Karlshamns konsthall. Det var faktiskt en hel del vackra tavlor, men varken mina gravidgöfter och gravidsvallningar klarade värmen och folksamlingen speciellt länge. Efteråt blev vi bjudna på fika - en riktigt mysig start på dagen:)Luft!
 Datum: 2010-06-11 Tid: 14:38:43 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag dör på jobbet idag.
Det är vaaaarmt och det finns ingen luuuuuft. Jag kan inte andas jag får inte plats i min kropp. Kvaaavt!
Jag öppnar fönstret 3 ggr om dagen och min stackars kollega som fryser stänger det 3 ggr om dagen igen. haha -Så går vi om varandra.

Jag tror kanske att mitt begär efter luft kan ha något att göra med min graviditet. Kan ha något att göra med det...Frågestund!
 Datum: 2010-06-11 Tid: 14:00:12 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


I brist på motivation och för att jag kommer vara upptagen i helgen okså så tycker jag vi kör en frågestund. Passa på att fråga om jag läcker ur mina pattar eller om mina värsta rädslor, kanske undrar du vad jag egentligen tycker om kungafamiljen eler så är du bara nyfiken på vad vår unge ska heta?
Ask away! Vi kör på tills Måndag ;)
Vecka 10 vs Vecka 31
 Datum: 2010-06-11 Tid: 12:00:44 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

 
Herregud, tänk vad tiden gått fort ändå. Tyckte nyss jag var uppe hos pappa och tog första magbilden. Jag tyckte själv att det syntes massor på mig. hihi
Magen växer så det knakar [men det ser nästan ut som om brösten blivit mindre? haha. Måste vara propotionerna. lol.] och håret likaså. [Längtar tills jag får upp skiten i tofs så man kan se decent ut iaf]
Häftigt.
Om att få plats i sig själv
 Datum: 2010-06-11 Tid: 09:12:33 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Usch. Jag fick precis en "nuräckerdet"-känsla kastad över mig som en hink vatten.

Jag sitter och bläddrar i trasslets bf-lista och insér att det ändå är rätt så länge kvar tills det är dags... Jag ser hur alla Juni- och Juli blivandemammor kämpar med krämpor och svullna fötter och jag förstår att jag faktiskt har den tyngsta biten kvar.

Igår efter jobbet hade jag riktigt tungt och andas för första gången. Vi stannade och käkade och uträttade lite ärenden på vägen hem från jobbet och jag hittade ingen ställning som varken gav mig nog med luft eller bekvämt stöd. När jag satt i bilen medans karln var inne i en affär kände jag nästan paniken vällde över mig och jag fick lossa både bälte, öppna fönster och gå ur bilen för att lugna mig.
   Det är väl så att knoddas börjar ta upp allt mer plats i mig. Bara den tanken ger mig klaustrofobi. Jag vill inte bli större nu...

Det har gått bra så länge, men nu är det väl dags det jag bävat för... Jag har vetat redan från allra första början att den sista tiden som höggravid kommer bli både jobbig och tung. Inte bara fysiskt utan även att jag kommer ha svårt att hantera att andningen blir tyngre.
   Alla som har/haft panikångest vet hur mycket av paniken som är direkt kopplat till andningen och pulsen. Jag är rädd att jag inte kommer kunna kontrollera eller "acceptera" att det faktiskt blir tyngre nu.

Har ni preggos några tips på vad ni gör när ni känner att ni inte får nog luft? Någon ställning som fungerar bättre för att lätta på trycket på lungorna?


Kärlek
 Datum: 2010-06-10 Tid: 21:35:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Att jag fortfarande är vaken är dagens chock. Jag har redan dreglat en timme på soffan och återvänder nog till bingen alldeles strax. Jag vill bara lägga en liten guldstjärna här till min älskling. Han är så gullig... Medan jag snarkar så springer han med tvätt upp o ner i källaren och ska strax börja diska.

-Usch, jag känner mig så elak som inte gör nånting här hemma längre.
.., suckar jag.
-Men du går ju omkring och bär på vår bebis hela dagarna ju, svarar han och lägger huvudet på magen.

Underbaraste gulligaste. Sånt gör mig så glad att han förstår hur tungt det faktiskt är och hur slut man faktiskt blir.

[bilden är tagen första gången baby var hemma hos mig. sööt]


Trååk
 Datum: 2010-06-10 Tid: 15:14:05 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer


Jag är tråkig idag. Jag känner att min blogg e tråkig just nu. Jag har inte så mycket att säga.. Måste fixa min design så jag blir inspirerad på nytt. Bjussar på en risig Anouk från idag iaf. [ser ni att jag har någon kosntig sommarfärg på mig idag igen? jag tror jag fått motsatsen till solsting eller nåt...]
Life's Good
 Datum: 2010-06-10 Tid: 09:24:17 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag är med och tävlar hos shopalicious. Och lätt att jag väljer förra helgens fläktande sommaroutfit då vi var på utflykt, solen sken och livet kändes riktigt gött. Bekvämt för bebismaggen också;)
Mossagårdsfestivalen
 Datum: 2010-06-10 Tid: 08:40:07 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Eftersom rocken pågår under min förträngning just nu och jag ignorerar alla "Skål-mms" som kommer på mobilen känner jag att jag måste hitta ett nöje som passar mig och karln just nu.

Vi funderar på att sticka till mossagårdsfestivalen i Veberöd nästa helg. Det är en flummig ekologisk festival i lugnare tempo som jag tror är ett bättre alternativ för ett preggopar som oss just nu.;) Lite Di Leva, Peter Wahlbäck [mmm], lite yoga, poesi, filmvisning, eko-marknad, stickstuga, hampautställning och det bästa av allt... Johan Liljemark! :D Min absoluta favvokonstnär [som även målat mitt tatueringsmotiv på vaden] ställer ut sina verk under hela helgen och kommer säkerligen själv vistas på området.
...
 Datum: 2010-06-10 Tid: 08:14:31 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Sista tillskottet till knoddas garderob. Kostade en femtilapp på H&M. Ursött <3

Vi köpte i en liten storlek som h*n kanske kan ha redan direkt efter förlossningen. Då är ju pyret en riktig hjälte som lyckats ta sigut till oss:)
Pluggar FK
 Datum: 2010-06-09 Tid: 23:18:28 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Alltså... Jag blir inte klok på Försäkringskassan någonstans. Detta är verkligen ingenting jag ser fram emot att ha och gjöra med framöver här nu.

 

Om de ändå vore så enkelt som deras söta filmer i föräldrarguiden. he. he. not.

De anordnar visserligen en informationsträff i Kristianstad, men den är inte förän först i September?! Då har ju ungen redan kommit...? Jag blir tokig. Jag har hundra frågor och inga svar.

 

Jag vill veta var pappan anmäler sitt SGI och om det är på den de räknar hans 10 första dagar eller om det är samma för alla? Räcker det att skicka ett sms när ungen kommit för att han ska få dessa dagar och hur lång tid dröjer det tills utbetalning? Måste han dessutom först ha registrerat sitt faderskap innan?
Jag själv har skickat in moderskapsintyg och inkomstuppgifter men inte hört något mer. Hur länge tar det innan man får sin SGI bekräftad? Och kan man först då ansöka om FP och TFP? Var ansöker jag om TFP för förföräldrarutbildningarna vi gått på?- och återigen; hur lång tid tar det innan man får pengarna?

 

Ska jag fortsätta?... jag lovar jag kan. Hur nästlar ni andra blivande mödrar ut detta nät?
Resultatet;
 Datum: 2010-06-09 Tid: 20:02:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Your wish is my command. Nästa vecka när jag får tillbaka kameran [som är på SwedenRock just nu] ska jag guida er runt här hemma;)


Snaaart
 Datum: 2010-06-09 Tid: 19:57:07 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Fy bubblan vad jag längtar till semestern nu.

Jag kan egentligen inte gnälla då jag har ett väldigt "enkelt" jobb - Jag "sitter" ju bara. Men gudarna ska veta att det är tufft det också. Höfterna mår inte bra efter en arbetsdag trots att jag gått ner till 6,5h/dag.
Sen märker jag att det blir allt svårare att hålla fokus. Koncentrationen fungerar faktiskt inte till 100% en hel dag längre. Och det är ju också förklarligt. Tankarna snurrar väldigt lätt iväg på allt som har att göra med graviditet, förlossning och barn.

Från Måndag är det 3 veckor kvar. Jag tänker försöka hålla ut så bra det bara går. Och jag tackar för att jag har så pass förstående chef och kollegor. De får stå ut med en hel del gnällande, avbrott och suckningar. haha

Men jag längtar tills dagarna börjar när jag själv vill och jag kan fylla dem med vad jag vill. [Det blir en liten babymoon nu innan det är dags. Lugnet före stormen] Ligga på stranden och sörpla glass, gotta mig i en hammock med en bra tidning, få massage(?) av baby och pilla klart det sista här hemma.

Snart så...


Ett farväl
 Datum: 2010-06-09 Tid: 16:59:36 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
[Tack så mycket för era värmande ord och tankar till de drabbade. Jag vet att det uppskattas.]

Begravningen var väldigt vacker. Men fruktansvärt jobbig.
Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, men så fort jag satt mig i kyrkobänken och öppnat programhäftet ville jag bara vända om igen. Första låten som skulle spelas var Peter Lemarcs "Handens fem fingrar". En låt jag själv spelat mycket för min knodd och som för mig inneburit så mycket lycka och lugn fick nu en helt annan innebörd. Tårarna bokstavligt sprutade. Alla böner och psalmer var väl valda och så vackra och sorgliga på samma gång.

Den lille kistan var öppen. Vilket jag var helt oförberedd på. Jag klarade absolut inte av att gå hela vägen fram med min handbukett, utan lade den på ett bord intill. Där hängde ett bolasmycke över en bild på deras lille ängel- och jag bara brast. Efter en tvärvändning fick jag ögonkontakt med min vän som på något sätt såg tacksam ut. Herregud jag kan inte en tänka mig hur detta känns för dem när jag själv håller på att gå i bitar just nu, tänkte jag.

Jag vet inte hur lång cermonin var, men det var definitivt en ögonsvullad och trött Anouk som lämnade kyrkan därefter. Vi bjöds på kaffe och fralla hemma hos dem efteråt och där var stämningen betydligt lättare. Mycket tack vare en nyvaken solstråle till storebror som spred glädje till alla gästerna.

Tack för att vi fick vara med under denna betydelsefulla dag och jag hoppas och tror att friden når er snart.


När lyckan vänds till sorg
 Datum: 2010-06-08 Tid: 14:29:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [18] Kommentarer

Ni kanske undrade vad det var som gjorde att jag försvann ett par dagar vid den 23-24-25 Maj från bloggen. Jag har aldrig tagit upp det av hänsyn till dem det berörde. Men nu har jag frågat om lov och det var ok att jag skrev om det... Inte för att jag vet hur ord ens kan börja beskriva eller ge någon som helst tröst eller insikt. Men för att på något sätt behövs ändå...

Imorgon är det begravning. Min älskade vän Sandra och hennes familj har drabbats av det värsta man bara kan tänka sig. Väntade lillebrors hjärta slutade slå i magen i vecka 33.

Det skiljde 4 veckor mellan min och hennes beräknade förlossning och vi pratade mycket om vårt kommande år som mammalediga ihop och hur roligt vi skulle ha... Helt plötsligt fråntogs hennes glädje och längtan då sparkarna tvärt upphörde...
Jag kan verkligen inte för mitt liv ens försöka förstå hur denna sorg och chock måste kännas för dem men jag har försökt så gott det går- och i den mån jag själv klarar- att vara där för dem. Vi har skickat blommor, sms och helt enkelt bara försökt finnas där för dem och visat att vi tänker på dem. För det gör vi verkligen. Många tårar har runnit längs mina kinder för deras skull. Inte för att det väckts någon rädsla hos mig själv utan för att det hela är så fruktansvärt sorgligt och orättvist att det inte finns någon nåd. Vem ska man bli arg på? Vem eller vad är det som avgör att det värsta händer de bästa?

Så imorgon sägs det farväl.
Farväl till en liten ängel som aldrig ens fick säga hej... Farväl till en liten ängel som ingen hann lära känna.
Gudarna ska dock veta att dessa föräldrar är starka. Ja, jag vill nog till och med påstå att deras styrka slår både pippis och bamses med hästlängder. De klarar detta med bravu och jag vill med detta inlägg försöka skänka dem ytterligare styrka och varma tankar i sitt sorgearbete.


Vi tänker på er <3
Campadre
 Datum: 2010-06-08 Tid: 10:27:31 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Nu kan jag tipsa om att Campadre har 2 aktuella kampanjer med babygrejer igen. Dadadoo, som jag köpte vår skötväska från och Lundmyr rear ut massor av härliga grejjor i 3 dagar till. Ta en kik. Och behöver ni medlemskap så lägg en kommentar med mailadress så fixar jag inbjudan;)
Mållinjen
 Datum: 2010-06-08 Tid: 08:58:56 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Åh. jag blir lite smått nervös men samtidigt glad i ögat när alla mina gravidbloggar går i mål en efter en.

Först var det Katrin Zytjovadhonnuheter, därefter Sara och nu har även Evelina fått sin flicka...
Snart snart är det faktiskt vår tur.


Föräldrarutbildning del 2
 Datum: 2010-06-08 Tid: 07:47:59 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
...var ännu bättre än den första. Eftersom vi hade vår egen barnmorska och jag gillar henne som person tyckte jag att det flöt på bättre denna vecka än förra. Birgitta som hon heter, är heller inte rädd för att belysa sanningen som kanske inte är så bekväm. Hon tycker det är viktigt att iaf ta upp hur ett kejsarsnitt går till även om det inte hör till den "normala förlossningen" samt vilka komplikationer man kan få från de bägge. Birgitta svarade också ärligt på obekväma frågor som vi hade. Jag upplevde att den förra barnmorskan försökte hyscha ner vissa saker och ville få allt att verka så rosenskimrande som media gärna vill påvisa att en förlossning är idag. 

Birgitta pratade även mycket om amning. Det är absolut ingenting jag knappt funderat på. Jag tänker mig att det förhoppningsvis ska flyta på bra. Och skulle det inte fungera så är det ju inte mer med det. Men enligt filmen vi såg [denna gång på dvd. wooo] så är amning verkligen ett heltidsjobb. Man ägnar ca 8h/dag med den lille attached till boobiesarna. Galet ju! Måste ju göra skitont. haha... Nåväl. Det får faktiskt bli ett senare problem. Vi har en rätt stor tröskel att ta oss förbi först. ;)

Överlag en bra träff. Vi fick även telefonlistor med de få mammorna och pappornas kontaktuppgifter. Förmodligen är det samma grupp som kommer träffas via Bvc med våra knottingar sen. Kuuligt...

[Jag passade även på att fråga om faderskapsintyget som jag hört ryktas ska skrivas under redan innan förlossning. BM berättade att man blir kallad till det efter man kommit hem, men det går lika bra att gå ner och skriva under innan om man vill ha det bortgjort. ]


Off to work :)
 Datum: 2010-06-08 Tid: 07:27:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

foto1024 (MMS)

Off to work :)
Söndagens bad
 Datum: 2010-06-07 Tid: 20:51:40 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Mor & "Sambo" svalkar sig i värmen...


Sötnos...


Jag och vackra syster solade mest...


Hihi. Det ser ut som karln o Vic håller handen;) cool bild.


Till slut ville t.o.m jag bada och mamma fick hjälpa mig i. Knoddas första dopp. :)
Lördagens marknad
 Datum: 2010-06-07 Tid: 20:50:40 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


På väg och framme:)


Massor av underbart vackra ting.


Jag köpte en grön sarong, och tre olika sjalar i underbara färger. Björn hittade även en ask från Bali som fick följa med hem.

[Alla bilder utom den sista är snodda från Sandra.]
Your turn
 Datum: 2010-06-07 Tid: 10:53:54 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Nu tänkte jag att ni läsare ska få önska ett speciellt inlägg från mig. Är det något ni skulle vilja att jag skrev om eller visade här på bloggen? Kanske är det ett videoinlägg ni suktar efter i smyg? Vad skulle jag då prata om i så fall? Hit me! :D

 Vecka 31
 Datum: 2010-06-07 Tid: 08:51:51 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare. All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer.
Din bebis kan fortfarande ligga med sitt huvud uppåt men inom en till två veckor ligger de flesta bebisar med huvudet nedåt. Bebisen tar nu nästan upp hela din mage. Din kropp samlar på sig vatten, särskilt fötter och vader kan bli svullna.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.


Ja. Nu skulle alltså knoddas kunna klara sig relativt bra utanför livmodern pga att lungorna är så pass färdigutvecklade. Det känns skönt men självklart också skrämmande. Det börjar bli nära nu.
   Haha- Alla dessa veckorapporter jag skrivit har nog innehållit ett "herregud jag kan inte fatta det" eller "ojoj nu är det på riktigt alltså" och nu är det verkligen nära alltså. Det är då baskeligen tur att man är havande i nästan tio månader så man faktiskt får tid att smälta och försöka bearbeta hela nyheten och förbereda så gott det går.

Igår vek jag in alla nytvättade kläder i byrån, pillade och funderade över vem de faktiskt ska sitta på till slut... NU först kan jag få tankar om hur knytet kommer se ut. Kommer h*n få mitt krulliga och mörka hår eller kanske tar karlns röda gener över? Kommer den bli ett litet busfrö som "mommo" tror eller blir det ett lugnt och harmoniskt barn? Jag känner att jag är och nosar på tröskeln som går från livsrädsla till faktisk nyfikenhet. Det börjar kännas lite spännande nu... Och DET i sig är spänannde nog. Det är så häftigt hur sinnet utvecklas i takt med graviditeten och hur tydligt man själv känner att man går över vissa stadier av oro och undringar till nya funderingar.
Heeej!
 Datum: 2010-06-07 Tid: 07:58:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Ni e så gulliga:D Ni gör min redanfaktisktbramåndag ännu bättre:D Tack för alla fina kommentarer i helgen.

Tack för att ni haft sådant tålamod med mitt übersämsta bloggeri under dagarna. Men vem kan klandra mig? Vi har ju haft underbart väder som helt enkelt har tvingat ut en:)

Idag är det frukost på jobb och jag jobbar endast halvdag. För sedan är det dags för andra och sista delen av föräldrarutbildningen. Med vår egen Barnmorska. :D Ska bli skitskoj! Gillar denna dag. Och nu spelar de Kelly rowland senaste också;) Tjing på er i mulenheten!


Yesterday
 Datum: 2010-06-06 Tid: 10:16:32 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer

Igår var en underbart mysig dag. Vi, svärmor och familjen B åkte till den indiska marknaden. Även i år hittade jag massvis av fina tyger och sjalar. Bilder kommer senare. Vi tog även en fika på klipporna i Villa Utsikten i Karlshamn. Därefter blev det grillning hos bliv. farmor och farfar.

 

Även idag tänker jag ta vara på solen då de har lovat regn imorgon. Så vi hörs senare folks.

Fin kjol va? Det är nog första gången i mitt vuxna liv jag har någonting rosa på mig. Jag tror alla dessa hormoner har fått mig att bli tokig;) haha
Fredag
 Datum: 2010-06-05 Tid: 00:32:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Ikväll har jag varit fyllechaffis. Jag är vaken nu därför att jag däckade 2 timmar direkt efter jobbet.

Imorgon är det dags för den indiska marknaden som vi besöker vart år. Det är en härligt flummig kvinna som åker runt och säljer otroligt vackra tyger och kläder till en löjligt billig peng. Jag ska försöka ta med kameran, om jag kommer ihåg att hämta den... Syster har lånat tillbaka den i några dagar nu.

Nu blir det bingen för mig och knoddas. Natti mina vänner :*


En försmak av den kommande vardagen
 Datum: 2010-06-05 Tid: 00:24:47 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Häromdan köpte jag vårt första blöjpaket...:) Scary.
Jag e sugen på en tatuering!
 Datum: 2010-06-04 Tid: 14:42:03 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Jag vill ha en sleeve som även går över axeln och täcker över min hemska fylletatto. Jag skulle vilja integrera mitt barns namn, ha en massa blommor och sen vill jag att den ska vara i massor av djupa vackra färger. Ungefär i Hannah a'la LA ink-style. Hon använder alltid en massa lila och turkost. Sjukt snyggt.

Jag kan absolut tänka mig något i stil med nedan favoritkonstnärer;
  
Johan Liljemark. Även han jag fått inspo från till min andra vadtatuerig.

 
Audrey Kawazaki.

  
Derek Hess.

  
CordellOrr
Vad tror ni? ett projekt till hösten kanske? :)
Helgens soundtrack
 Datum: 2010-06-04 Tid: 14:03:04 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Åh vad glad jag blev av denna!:D
För er som kan- Drick en iskall öl åt mig och dansa barfota i gräset till denna låt. Jag sitter på jobbet i 1,5 timme till... Sen ska jag bannemig köpa en 0,25:a och festa till det:)
Förresten;
 Datum: 2010-06-04 Tid: 11:13:06 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Sist jag var hos barnmorskan och hon skulle lyssna på magen så sa hon:

BM -Åh du har så fina och breda höfter... Du är ju som gjord för att föda barn.
J -Haha är det så?
BM -Javisst... Vad har du för skostorlek?
J -Ehe... 4...2...
BM -Åååh ja. Piece of cake! Jag har själv 41 och förståå hur mycket enklare det går än för dem stackarna som har 34. haha


Hahaha. Jag tyckte det var lite gulligt. Det hade jag ingen aning om:) Kanske nån fördel med att vara bigfoot iaf.


Genväg blev senväg
 Datum: 2010-06-04 Tid: 09:38:40 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Åååh. jag grämer mig jag grämer mig...
Vi köpte ju en begagnad Brio Primo för billig peng. Däremot var det inte vi som hämtade stolen då vi inte hade bil just den dagen, så svärmor fick uppgiften. De har sedan dess haft stolen hos sig tills för en vecka sedan.

Nu står den i vårt vardagsrum och jag grämer mig så jag håller på att dö. Stolen har varken suflett, nackskydd, bälteskuddar eller några papper till?!  Detta hade jag ju självklart frågat efter om jag hämtat stolen själv, men inte lätt för ngn annan att tänka på det ju... Är ju självklart mitt eget fel. Men blää.
   Vi var in på en barnaffär och frågade vad det skulle kosta att köpa suflett och nackstöd som "reservdelar" till stolen. 600 spänn! [Vi betalade ju bara 700 för både stol och bas.]

Nu e alltså frågan. Ska man lägga 600 spänn till på en beggad stol för att få den komplett eller ska vi helt enkelt köpa en ny? Basen har vi ju ändå trots allt. Så blir väl en tusenlapp för stolen isf... Om det är någon som snubblat över ett toppenerbjudande eller fynd någonstans får ni jättegärna tipsa mig.
...
 Datum: 2010-06-03 Tid: 22:51:08 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Förlåt för dålig uppdatering.

Maggen har inte varit min vän idag och knoddas har bökat på som bara den... Jag fick rejäla sammandragningar vid lunchtid idag också som gjorde att jag fick lägga mig o vila på arbetsstid. [hata]
De gav dock med sig och jag jobbade klart dagen. Resten av eftermiddagen var också relativt lugn fram tills nu på kvällkvisten då det hugger och drar, sticker och vrider så jag snart blir galen. Ska det verkligen vara såhär?? =/

Hann med en glass i solen på balkongen efter jobbet innan det började böka och göra ont iaf.

Men herregud hur man ser ut alltså. Anouk the hippo...

Knak
 Datum: 2010-06-03 Tid: 11:52:00 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Ajajajaj My back is killing me today. Min rygg och mitt bäcken. Scheisse. Jag kan knappt sitta. Let alone stå eller gå. Verkar ju lovande...


Update: Nu har jag även sammandragningar. som faen.

Ska jag gnälla lite till? jag lovar jag kan...
Laxxxxdillllfoxxxx [Tallbackapik]
 Datum: 2010-06-03 Tid: 11:19:59 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jag fick mig min fisk igår! GulleMaria kom med hela fyra paket nygravad och nyrökt firre :D Överlycklig var jag när jag sptserade till Ica och köpte hem hovmästarsås och sallad.

Jag gjorde mig världens fetaste firremacka, skar upp en perfekt bit som jag satte i munnen och... Jaaha? Är det detta jag längtat efter så mycket? -Var min reaktion. Visst var det gott- men inte såå gott som jag föreställt mig det.

Och så kommer det säkerligen vara med det mesta man suktar efter nu under graviditeten. Tror knappast att en cigarett kommer smaka särskilt gott sedan. Första berusningen är nog också överskattad och mögelosten likaså. Det är nog bara förbudet som skapar längtan tror jag.

Men det blir lax ikväll igen;)


Dan före Fredagen
 Datum: 2010-06-03 Tid: 08:19:33 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Godmorning guys. Solen skiner fortfarande - Såhär glad kan man vara då.

Dock fick jag ett ganska tufft mål på jobbet som känns långt borta och tyvärr golvade mitt braiga humör.
Vem pikar vem egentligen?
 Datum: 2010-06-02 Tid: 22:56:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Minns ni förresten min hint till att jag tyckte att även jag förtjänade att bli uppvaktad på Mors dag?
Älskling kom faktiskt med en blomma till mig... En fredslilja. hahaPsykolobesök i vecka 30
 Datum: 2010-06-02 Tid: 22:43:36 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag tror jag börjar få grepp om den här psykologen nu. Hon är inte där för mig för att vi ska gräva i en massa gammalt groll eller för att få mig att må dåligt när jag går därifrån -Vi har faktiskt skrattat idag. Många gånger.

Visst pratar vi om mitt bagage och sådant som kanske ligger till förklaring till många rädslor och handlingar idag, men det är inte där fokus ligger. Jag har förstått att dessa tider är till för att jag ska "tvingas" ta itu med tankar kring förlossningen och barnet som kommer. Och istället för att känna ångest och prestationskrav kring det och bara skjuta bort det - så tvingas jag prata om dem. Tvingas fantisera fram olika scenarion och tvingas hitta frågor som jag faktiskt ju har. Nyttigt. som fan.

Jag älskar "aha-upplevelser". Jag älskar psykologi och jag älskar kombinationen av de två när det faktiskt går upp ljus för mig själv i det riktiga livet. Man utvecklas och ändrar uppfattning, räds och lärs. Awesome.


Huh?
 Datum: 2010-06-02 Tid: 19:33:49 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Vad är det för konstig bild hon lagt upp utan att skriva ngt, undrar ni?

 

Jag glömde bort och redigera inlägget sedan jag mms:at in bilden nämligen och sedan slutade jag. haha- Jag ville hur som helst visa vilka fina boxar jag köpt. Eller ja, en låda och en burk från Prinsessan Victorias och Daniels bröllopsserie. Jag hade tänkt ha de som fin förvaring i sköthyllan. Tyckte de var gulliga till babyn eftersom de har knoddas födelseår på sig och ser så lyxiga ut:) Det kan väl bli bra? Vet att Carolina tänkt samma tanke. hihi


Update: Boxarna är köpta på Åhlens. :) Glömde skriva det. Lådan kostade 69.- och burken 79.-
:D
 Datum: 2010-06-02 Tid: 13:01:32 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Åh älskade sol. Snälla lämna oss inte mer.

Jag har gått i solen tio minuter i långklänning och leggins och håller på att dö. Men det gör ingenting. Dont ever leave us again.


My day so far
 Datum: 2010-06-02 Tid: 10:52:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
*Vaknar kl sex. Går upp. Tänker "Nä men vi ska ju köra idag. Jag kan ju sova en hel haaaaalvtimme till.." somnar om.

*Vaknar halv åtta. Dags att köra till jobbet för fem minuter sedan. Helvetesrumpballeskit.

*Solen skiner iaf...:)

*Halsbränna till döden. Grimagerar åt skärmen och flåsar i öronen på kunderna. Känns proffisionellt.

*Får ett sms från pappa som lyder; "Har satt in ett litet moffabidrag till er nu." Går in och tittar. Ett generöst sådant! Överlycklig:) Gudarna ska veta att det behövdes. Speciellt denna månad efter bilköp, vagnköp och Ikeatripp. TUSEN tack älskade pappa.

Halvdag idag också. Psykologen i em. Därefter hem till älskade Sandra och se hur det är med dem.


Idag e han allt gullig. Bjuder på ett till citat;
 Datum: 2010-06-01 Tid: 21:58:53 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Karln hänger babytvätt i hallen och mumlar för sig själv;

-Svart body. Hm. Coolt.
-Eller hur?! Ovanligt. Och tänk när man e vuxen har man typ allt bara i svart...


All washed up
 Datum: 2010-06-01 Tid: 21:37:22 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Idag har vi tvättat. Lillens alla kläder, lakan, handdukar och täcken... u name it.
4 maskiner blev det. haha. Nu ska det vikas ner i lådorna, bäddas i sängarna och bara invänta knodden själv.

 

När vi åkte in på förlosingen häromkvällen utbrast karln;
-Ska jag inte packa väskan?! för säkerhetsskull?!?... Men gud vi har ju inte tvättat nånting!

hahaha
Föräldrarutbildningen
 Datum: 2010-06-01 Tid: 21:29:15 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
...gick väldigt bra. Över förväntan faktiskt.

Jag har läst på så många bloggar att det varit så överskattat och man inte fick reda på något man inte redan visste osv osv. Men jag lärde mig massor på de två timmarna på mvc idag. Förmodligen är förklaringen till detta att jag alltid hoppat över kapitlet "förlossning" i alla böcker och tidningar jag läst.

Barnmorskan var lugn och harmonisk och talade försiktigt om förlossningen och hur man bäst kan föbereda sig inför denna.
*Andning
*Avkoppling
*Rätt mat
*Vila & aktivitet
*Partnerns stöd och roll

Sedan fick vi se en förlossningsfilm från 199-kom-o-hjälp-mig-och-dö-2 på vhs. Och precis som i typ mellanstadiet så är det ju "typiskt när tekniken strular" sa BM medan hon försökte spola tillbaka bandet. (kommer ni ens ihåg hur man gör det? haha) Filmen var faktiskt också lärorik. Speciellt för karln som jag tror fick en klarare bild av vad hans roll kommer vara under förlossningen.

Vi pratade även lite efteråt och han säger;
- Du kommer säkert bli arg nu, men det såg ut att vara enklare än vad jag trodde.
- Haha hurdå menar du?
- Ja men jag trodde att man hade en endaste lång värk konstant i typ 13 timmar...
- Hihi nej då hade nog varken jag eller du överlevt...

gulle.

Jag lärde mig att man med hjälp av "sömmen" på babyns huvud kan känna hur pass långt i öppningsskedet man kommit, eftersom babyn alltid vrider sig som en klocka ju längre ner den kommer. Det tyckte jag var häftigt. Jag lärde mig också att när slemproppen (oh så mysigt ord) lossnar- inte behöver betyda att förlossningen är på G. Det kan dröja upp till 14 dagar efter det.

Väldigt lärorikt om än en ganska tråkig grupp i övrigt. Vi träffas nästa och sista gången nästa Måndag.
Läkartid & Föräldrarutbildning
 Datum: 2010-06-01 Tid: 12:05:19 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [25] Kommentarer
Lösenordsskyddat inlägg hittas här.

Jag har skapat en underblogg på sidan av anouk.
-Detta på grund av att jag inte längre känner mig bekväm att prata lika öppet om vissa tankar och rädslor jag har. Främst för att jag är rädd för att informationen ska hamna i fel händer och eventuellt misstolkas. Men också för att jag är rädd att dömas. Jag vet inte vilka hälften av mina läsare är på anouk och därför känns det tryggare att ibland få skriva av mig till en begränsad och medveten publik.

Ni som vill ha lösenord får lägga en kommentar med er mailadress. Och ni som får tillgång till den nya bloggen hoppas jag förstår och respekterar att ni håller lösenordet för er själva.

Tjing//anouksi.

[p.s Jag kommer självklart fortsätta skriva här som vanligt. Det är bara enstaka inlägg som kommer skyddas.]Haha
 Datum: 2010-06-01 Tid: 10:48:41 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Jag sitter och slöbläddrar bland festivalbilder på festivalphoto.net...
Plötsligt dyker jag själv upp på SwedenRockbilderna från förra året!:D o mojjan med! Coolt;)


Knappt sugen nu, nej inte alls...
Inköpslista inför ankomst
 Datum: 2010-06-01 Tid: 10:03:12 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
GullAnna undrade vad vi har kvar att köpa nu inför knoddas arrival, så jag länger upp listan igen.
Denna gång uppdaterad efter Ikea & bilköp:)

Större inköp;
* Bil [Volvo 855]
* Vagn. [Brio Sing -fr. Sandra]
* Babyskydd. [Brio Primo + bas.]
* Skötbord / Byrå [Ikea LEKSVIK]
* Kamera [Sony]

Sovplats;
* Spjälsäng
* Vagga
* Sänkläder t spjälsäng (1,1)
* Sängkläder t vagga/vagn (1,1)
* Lakan t spjälsäng (1,1)
* Lakan t vagga/vagn (1,1)
* Spjälsängsskydd (1,1)
* Madrass (1,1) [IKEA]
* Kudde, täcke, madrasskydd (2)
* Mobil [IKEA]
* Filt
* Resesäng till mor- & farföräldrarna
* Snuttefilt
* Plastad frotté (1,1)
* Sänghimmel - Sy själv?

Vård;
* Febertermometer
* Nagelsax
* Nässug
* Badbalja, stöd
* Handdukar [IKEA]
* Tvättlappar
* Badcape [IKEA]
* Barntvål
* Barnolja
* Kam+borste set
* Alvedon (suppar)
* Barnsalva
* Våtservetter
* Tops
* Bomullsrondeller
* Näsdroppar
* Badtermometer
* Idominsalva
* Zinkpasta?

Sköta;
* Blöjhink
* Skötmadrass
* Speldosa
* Skötväska
* Blöjor [pampers & libero]
* Talk / potatismjöl

Äta;
* Nappflaskor (1,1)
* Haklappar hårda och mjuka
* Plasttallrik, gaffel, sked
* Ersättning, välling

På väg;
* Bäsele/ Bärsjal
* Vagn. se ovan
* Filt
* Åkpåse / Fårskinn
* Regnskydd
* Myggnät
* Reflexer
* Vagnmobil / leksak
* Solskydd till bilen
* Solskydd till Primon

Övrigt;
* Babygym [BELLINO]
* Babysitter
* Nappar, napphållare
* Dregellappar / Scarfar (1,1,1)
* Små handdukar t axeln / spydukar
* "Walkie talkie" [Biltema] ?
* Min första bok
* Luktfritt tvätt- och sköljmedel

Leka;
* Skallra
* Lekfilt [IKEA]
* Mjukdjur

Baskläder i stl 50 & 56;
* Kortärmad body (1,1,1,1)
* Långärmad body (1,1,1,1)
* Sparkbyxor (1,1,1)
* Tunn mössa till BB, tunna vantar till BB
* Strumpor (1,1,1,1,1)
* Pyjamas (1,1) / Sovpåse (1,1) [IKEA]
* Byxor (1,1,1,1)
* Tunn tröja (1,1)
* Tjockare tröja /kofta (1,1)
* Solhatt

Till mamma;
* 2 amnings-bh
* Amningsinlägg
* Bindor
* Bystvärmare
* Minst 2 amningströjor
* Bröstpump
* Mjölkuppsamlare
* Bröstvårtsalva
* Amningskudde

Vill ha, men vill inte riktigt prioritera;
* Amningskudde fr Kidscorner [som man kan ha till såå mkt!]
* Bärsjal.

Undrar om man ens behöver?;
* Parasoll till vagn
* Badbalja


INTE mycket kvar nu... Resesäng, kamera och lite apoteksprylar. *pjuuuuh*


Jag & Maggen v 30
 Datum: 2010-06-01 Tid: 08:43:43 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Godmorgon. Idag är jag mycket bättre.

Magen har sjunkit en del nu. Ser ni också det? Sedan förra veckans putbild har naveln nästan försvunnit tillbaka in i sitt bo och dessutom lagt sig "undertill" så jag knappt ser den själv.
Jag känner också att knoddas har lagt sig annorlunda. H*n ligger inta alls uppe till höger som den gjort de sista veckorna utan är nu längre in och längre ner. På VUL:et på förlossningen visade även läkaren knoddas huvud på skärmen, så h*n har nog mkt riktigt lagt sig i dykläge redan. Hihi

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin