Naw
 Datum: 2010-05-31 Tid: 20:22:51 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Knoddis har fått konkurrens. Ida fullkomligt älskar babygymet. Karln tog fram det igår för att visa svärmor och hon har legat i det sedan dess. haha. Jag får nog ta bort det snart så hon inte tror det är hennes plats...åh <3
 Datum: 2010-05-31 Tid: 14:08:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] KommentarerMin älskade man ringde mig och frågade hur det gick på jobbet idag. Han tyckte ärligt att jag var jätteduktig som jobbade och kämpade på idag trots krämpor och dåligt med sömn.
Nu blev jag glad. Det är den där uppriktiga omtanken och spontana berömen jag saknat lite från honom.

[Fin bild va? Den är redigerad av Sandra som är grym på photoshop. Tar 2 tjugor för att fixa en bild som ovan. Jag har tänkt rama in den och ge till älskling i present. Han har inte sett den än]
mtf
 Datum: 2010-05-31 Tid: 11:42:26 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

 
Jag mår skit. eftersom magen e kajk och jag får springa på dass typ 2ggr/h så har jag ingen kraft alls.

Jag mår skit. och jag blir så arg för att alltid är det då nånting! Är det inte huvet så är det kroppen. Jag blir arg för att jag inte kan fokusera på jobbet, för att jag inte fungerar normalt. Nej läget äär inte normalt. Jag är gravid, jag vet. Men jag är less. Jag är less på att må skit. och då blir jag arg. och när jag blir arg blir jag ledsen. och när jag är ledsen så är jag patetisk. och när jag är patetisk så blir jag ännu mer ledsen.


Jag har ingen rätt och gnälla egentligen. Men dessa känslostormar är fruktansvärda. Jag hatar dem.
Godmorgon gårdagstankar
 Datum: 2010-05-31 Tid: 07:46:11 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Jag sitter som en zombie på jobbet och försöker reda ut gårkvällen/natten i huvudet. Usch det var gränsfall om jag ens skulle ta mig til jobbet idag. vanligmagen är katastrooof. Men vilken wake up call igår liksom. Läskigt:(

Det var ju skönt att det inte var allvarligare än vad situationen var, men det är klart att man hinner tänka tusen tankar. Det jag mest undrar över nu är om sammandragningar ska göra så ont?? Känns inte direkt jättetryggt. Klart som tusan jag förstår att det gör ont när det börjar närma sig dags, men såhär tidigt? [Ja jag borde ju såklart ha frågat läkaren mer ordentligt, men jag var ju lite rädd för honom som sagt.]

Jag fick ju faktiskt i alla fall komma in till förlossningen och se hur det såg ut. [Om man nu kan tänka så] Fick träffa personalen, ligga i sängen och stirra i förmodligen samma tak som det kommer stirras i om någon månad. Det kändes helt ok, tills det var dags för vaginalt ultraljud och barnmorskan drog av halva sängen och den plötsligt förvandlades till en förlosningsstol. Då fick jag lite kalla kårar. Då blev det verkligt. Här ska jag ligga snart... Under helt andra omständigheter.

Imorgon är det dags för föräldrarutbildning. [jo vi fick kallelse! :D :D ] Då ska jag prata med min barnmorska om gårdagen. Hon e bra hon... Hon kan säkert förklara bättre för för dumbassAnouk.Förlossningen
 Datum: 2010-05-31 Tid: 00:01:06 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Strax efter jag skrev förra inlägget bestämde jag mig faktiskt för att ringa in till förlossningen och höra. Man kan ju alltid lyssna på vad de har och säga i alla fall. Vi pratade en bra 20 minuter och sedan sa BM till mig att hon tyckte vi skulle komma in. Främst för att jag haft ont under så lång tid och att jag var så pass "tidigt" i graviditeten.

Så ja. Better safe than sorry- åkte vi in och jag hade även ont i bilen på väg in. Väl där fick jag lämna prover av alla dess slag och sedan sattes jag i CTG (? heter det så?) för att mäta lillens och min puls samt sammandragningar.
Läkaren var svinläskig. 2 meter lång kom han in och såg ut som en seriefigur hämtad från lilla Jönssonligan eller TinTin. Jag förstod inte ett ord av vad han sa, av någon anledning. Han hade ingen brytning men pratade snabbt och auktoritärt.

Men det var lugnt. Ingen ko på isen. Jag hade bara "vanliga" kraftiga sammandragningar. Förmodligen för att jag överansträngt mig på IKEA igår och med pulning här hemma idag. Skulle det dock bli värre skulle jag komma in direkt igen.

Jag har fortfarande ont. Men tydligen kan det vara såhär? =/

Nu är jag s.v.i.n.t.r.ö.t.t. Och vanligmagen är fortfarande katastrof. :( [Det hade han dock ingen aning om varför] This is way beyond my bed time. Jag ska ju försöka jobba också. :( Hörs imorgon guys.Ajaj
 Datum: 2010-05-30 Tid: 20:30:32 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Usch jag har ont i magen idag. Jag brukar försöka dela upp magen numera som "bebismagen" och "vanligamagen" för att karln ska veta vilket det e jag pratar om...

Men idag vet jag faktiskt inte. Jag har ont i bägge tror jag. Jag får som kramper då och då som känns som tarmvred men går över efter en halv minut kanske =/ Högt upp i magen. Nästan under brösten.
Sedan jag kände det för första gången i eftermiddags har jag bara vilat på soffan, men börjar bli orolig... Vad kan det vara?=/ Kan tilläggas att jag är väldigt dålig i magen, men tycker ju inte man borde få så ont av det?Vecka 30
 Datum: 2010-05-30 Tid: 20:16:59 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert.
Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Då var i här. I Vecka 30
.

Ni vet hur man har en "scary-age?" i livet? [Min e för övrigt 25. Tycker det är så vuxet på något sätt] Vecka 30 är min "scary-week" i graviditeten. This is it liksom... Slutspurten. Tio futtiga veckor kvar tills livet slår kullerbytta och allt vänds upp och ner.
Jag läser om hur man i vecka 30 kan tycka att man varit gravid i en eeevighet och inte kan förså hur man ska orka tio till. Jag- har fortfarande inte ens greppat att jag är gravid och har nu tio veckor på mig att banka in det i mitt lilla huvud. Det här är ju så läskigt så det finns inte. Visst är det spännande. Men mest läskigt... haha
Jag har för övrigt inte läckt en enda droppe än. och tackar för det :PBudget?
 Datum: 2010-05-30 Tid: 10:18:59 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] KommentarerVar det någon som varit på IKEA, tror ni?  :)

Budgeten sprack. rejält. Haha... Men nu har vi allt. Och dessutom fyndade vi en sänggavel nere på fynd för 20 spänn. Och en hottie tvbänk som det har svurits åt här under morgonen. Städade bilder kommer.

Idag är det morsdag. Karl verkar inte fatta piken... :(Nu e hon såld;)
 Datum: 2010-05-30 Tid: 10:12:32 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Bye bye pärlan. Tack för ett underbart år.
Tänk att hon har tagit oss till Paris och tillbaka den lilla 900an.


Lägg märke till att vi torkade tvätt på lina i baksätet. haha;)
Halvklar Lördag
 Datum: 2010-05-29 Tid: 10:23:19 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Helgens låt; Kelly Rowland - Commander.

Men det var ju tusan vad det ska vara svårt att sälja en bilaf*n. Haha... Hur många som helst har ringt.
3 har bokat för att köpa den utan att dyka upp, ungefär 10 har ringt och prutat "Sista pris kompis" utan att ens ha tittat på den och någon annan ville köpa den från Tjeckien utan några garantier alls. Det kommer en köpare nu kl 11 och jag hoppas och tror att vi får bli av med pärlan nu.

Dagens schema ser ut så här;
* lååånfrukost
* IKEA :D

Nu ska det sista inhandlas till lillen i form av lite lakan, sovpåsar och lite andra tyger... Kanske en och annan lampa och ett mindre soffbord om vi hittar något billigt. Eftersom vi verkligen fyndade bil igår och nu har kvar en del av bilbudgeten har vi valt att lägga resterna på IKEA. Plus att vi har ett presentkort som bara hängt på kylen och väntat på att bli använt sen i Julas. Julklapp fr. blivande mommo:)

Today is a good day.


Roadtrip till Trelleborg
 Datum: 2010-05-29 Tid: 10:21:03 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Japp. Nu är man alltså ägare till en Volvo kombi. 855a. Ett av tre V:n avklarade. Haha... VEM hade kunnat gissa för tre år sedan att Anouk skulle vara på smällen och kära omkring i en svenssonbil? Inte jag i alla fall. Men det känns braaa. Den är ju helt sjukt stor! Har aldrig haft så stor bil. Jag skulle lätt kunna bo i bilen. Och få plats med en vovve och vagn. Haha ;)Då var man volvoägare :)
 Datum: 2010-05-28 Tid: 20:44:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

foto0977 (MMS)

Då var man volvoägare :)
VVV
 Datum: 2010-05-28 Tid: 16:54:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Nu ska vi iväg och kika på en Volvo. :D Tjing!


Frajtak Frajtak
 Datum: 2010-05-28 Tid: 10:28:03 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] KommentarerJag ska få fisk! Jag är överlycklig! Haha [vadå uppskatta det lilla?]
Jag stötte på en bekant igår på bion som också är på smällen. Hon jobbar på ett rökeri och skrev idag att hon tänkte komma och droppa av lite fisk hos mig :D:D

Som bekant så får man ju inte äta till exempel rökt och gravad lax när man är på smällen pga bakterierna. Men det är okej så länge det är nygravat. Jag har cravat en laxmacka med hovmästarsås sen i vintras... och nu ska det alltså bli verkligenhet. Ååååååååh. *längtar*
Godmorgon fredag! Vi firar med turban. :)
 Datum: 2010-05-28 Tid: 07:43:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

foto0973 (MMS)

Godmorgon fredag! Vi firar med turban. :)
SATC2
 Datum: 2010-05-27 Tid: 22:29:42 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Jag & maggen gjorde oss fina för att gå på premiären av Sex and the City tvåan med Dennis. Den karaktäristiska rosen fick sitta på mitt bröst även under denna film:) 


Filmen var u.n.d.e.r.b.a.r. En riktig feelgood-film som man fick skratta högt av många gånger. Den var många gånger bättre än första pylfilmen och nu hoppas jag verkligen på en trea.
Enda avbrotten för sitt konstanta leende var när man dreglade till åsynen av alla vackra karlar [som det fanns måånga av i filmen enligt mig. haha] eller när man aaaw:ade åt vänskapsband och bekännelser man inte trodde fanns bland de fyra tjejerna. [Däremot kan jag tycka att de återspeglade islam och dess kvinnor på ett väldigt fördomsfullt men intet överrasskande sätt]  Och såg ni den rödhåriga tjejen i publiken på karaeoken?! Hon var med i allra första avsnittet om jag inte minns alldeles fel. Skitcoolt!

HUr som helst...Ni som överväger att gå och se den; Gör det. Men lämna mannen hemma;)Ursäkta
 Datum: 2010-05-27 Tid: 13:45:41 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

men kan man bli mycket coolare än såhär?
  
Klockväskan, glasögonen, hårbandet... glasögonen. glasögonen. glasögonen. åååh
http://msvintagevirgin.blogspot.com/
Lalaland
 Datum: 2010-05-27 Tid: 11:22:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Hej nya prenumeranter. *vinkar* Snart möts nedräkningsdagarna med antal prenumeranter;) hihi. Jag hade 12 när jag gick ut med min graviditet. Nu är ni 39. Riktigt kul:) Hopas att många stannar efter knoddas ankomst också.

Inte ens 80 dagar till BF . Inte ens 12 veckor. Inte ens 3 månader... Var tog tiden vägen?

Mitt humör är svajjigt och oberäkneligt.
Ena sekunden är jag glad för att lönen kommit in. Nästa börjar jag gråta för att jag inser att efter vagn, hyra och viktigaste räkningarna är betalda står vi på samma fattigruta igen.

* Vi har en seriös köpare på bilen- Yeeey.
* Han vill bara ha den som reservdelsbil och vill inte ge mer än 2000 spänn -Snyyyyyft.
* Vi kommer överens om att vi bara vill bli av med skiten så vi släpper den för det då. -Bööööl.
* Karln lyckas få upp priset till 2200. Vi kan kanske åka till IEKA ändå. -Slutar gråta.
* Tänker på mina älskade vänner som går igenom världens svåraste tider. - Bööööööl 1h.
* Jag läser en gullig kommentar från en läsare -ler.
* Jag kommer på att jag ska på Sex and The City 2 ikväll. -mår lite bättre.
* Jag sitter på världens tuffaste projekt på jobbet och insér att det går ordentligt åt pipan. -Böööl. dööö. Ta mig härifrån.


Det här tycker vi om
 Datum: 2010-05-27 Tid: 08:40:13 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Jag har aldrig riktigt förstått hypen med Robyn, men jag måste säga att shit vilken talangfull quinn. Hon är grym.
...däremot får jag inte tjinga henne eftersom hon "tillhör" min barndoms ungdomskompis Malin. Haha. När vi var yngre så "paxade vi" artister och grupper hit och dit. Anouk var alltid min. Och Robyn helt klart hennes. Så jag bara lånar henne till liks en stund nu;)
Smakfullt eller anonymt?
 Datum: 2010-05-26 Tid: 21:50:57 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer

Jag pillade lite snabbt med designen här ikväll... Jag var spyless på den gamla.
Jag tror jag gillar't. Men känns headern inte lite anonym? Vad tycker ni?Du vet att du börjar närma dig slutet av graviditeten när;
 Datum: 2010-05-26 Tid: 18:36:19 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
* Du skulle kunna vinna SM i att plocka upp saker från golvet med tårna.

* Du stöter i magen var gång du ska stänga en dörr.

* Du svarar på bekantas frågor innan de ens ställt dem... "Jo vi mår bra, 2,5 månad... Jo det börjar bli tungt nu. Nej vi vet fortfarande inte könet." [Och jo jag börjar bli jävligt less att svara på dessa frågorna]

* Du hellre ser utsom en hesopekkakärring med bekväma skor och kläder än att försöka se bra ut. 

* Du tänker dig för innan du hostar eller skrattar för att inte kissa på dig.

* Din bh-storlek börjar närma sig slutet av alfabetet.


BM-besök vecka 29
 Datum: 2010-05-26 Tid: 11:12:18 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Glukosbelastningen gick bra... Och nej, det var inte så hemskt som många påstått. Det var absolut inte gott - och vääldigt sött. Men inte så farligt. Däremot blev jag helt snurrig och kände mig helt väck efter de två timmarna i vilorummet.

Järnvärdet ligger fortfarande lågt. Det hade bara gått upp från 105 till 110. Så nu är det bubbel dos av niferexen som gäller. Samt att jag ska trycka i mig massor av jordgubbar och annan järnrik mat. Hon sa att jordgubbar var dag kan ju vara en ganska trevlig medicin, även om de e lite dyr ett tag till...
[I övrigt låg SF-måttet på 29 och fosterljud på 148.]

Det första jag gjorde var självklart att lyda BMs orders och köpte hem 225gr jordgubbar för 30 spänn till frukosten. Och det har nog aldrig smakat så gott. Jag var så hungrig och yr att jag vräkte i mig de tre första gubbarna, innan jag satte resten i yoggin. Nu ska jag vila...PutRut
 Datum: 2010-05-25 Tid: 15:12:22 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer


Jag & maggen idag på jobb. Shit vad den putar nu... Rut rättut
Babyskydd -Check
 Datum: 2010-05-25 Tid: 14:08:05 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

... men jag är lite glad iaf. För igår hittade jag precis ett sådant babyskydd som vi vill ha. För 700 spänn! [Nypris 1790 m. bas] Och den är bara 6 månader gammal! Helt sjukt vad bra blocket är ibland :D Vi hämtar det ikväll <3

 
Brio Primo
Vecka 29
 Datum: 2010-05-25 Tid: 09:02:34 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver.Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr


Vi gick in i ny vecka i Söndags. Och ny månad. Åttonde månaden. Gaaalet. Tänk- nästa vecka är vi inne på 3-snåret. Då är det verkligen slutspurt...

Jag har ingen aning om vikten alls. Men tungt är det. Imorgon är det dags för glukosbelastningen. :( inget jag direkt ser fram emot alls- men måste ju göras*... Det ska dock bli skönt att kolla järnvärdet igen- för kroniskt trött var det här ja. Och jag är less på det. :(

*Glukosbelastning innebär [för er som inte är på smällen] att man dricker typ en halvliter sockerlösning på fastande mage för att 2 timmar senare ta tester för att kunna upptäcka eventuell graviditetsdiabetes. Enligt erfarenheter från bekanta är detta ingen hit alls och vissa har t.om sagt att det var värre än själva förlossningen i sig. :/ Haha
Hej hej
 Datum: 2010-05-25 Tid: 08:56:39 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
... Livet går vidare. Det gör ju faktiskt det... och jag saknar bloggandet och er, så nu återupptar jag det.


Sommaren knackar på dörren- har ni märkt det? Idag tog jag bort årets första fästing från armen(!), syrenen blommar utanför och armarna brunar.

Jag känner mig less just nu. Efter dagar av oro och tårar är jag bara less på livet nu. Det känns orättvist och bittert. Jag orkar inte ta mig an saker. Jag orkar inte hälsa på nya människor, Men som sagt... Livet går vidare. och vi likaså...
Nu säljer vi vår pärla
 Datum: 2010-05-24 Tid: 20:02:42 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Saab 900i -87. 3 800kr

Vägmätarställning: 236975
4-Dörrars
Taklucka
Centrallås
Automat
Bensin

Nu är vi tvungna att sälja vår pärla då vi blir
fler i familjen och därför behöver större bil.

Hon går som en klocka och är i toppskick både i
lack och interiör. Topp-packningen bör dock bytas
ut framöver.

Nybesiktad 2010-04-09 med endast en positionslampa
sönder.

Avställd fr.o.m 2010-05-23. Skatten betalas i
samband med försäljning. 1600kr

Ring Björn. 0704989925
Finns i Bromölla. [yes. där vi bor]...
 Datum: 2010-05-24 Tid: 07:58:55 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Jag vill väldigt gärna skriva. Men det är tyvärr tråkiga besked som nått oss i helgen och tankarna är på annat håll. Jag varken vill eller kan bröla på om mitt eget då det känns respektlöst i den situation som uppstått.

Jag kommer tillbaka inom sinom tid... Hoppas allt är bra med er. <3


Tillfälligt avbrott
 Datum: 2010-05-23 Tid: 08:23:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Vi och pyret mår bra, men Ibland kommer livet imellan...Nåmentjeeenare
 Datum: 2010-05-22 Tid: 19:10:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Ingen direkt blogglust. Solen steker så det är självklart att man vill vara ute och njuta. :)


Vi har ätit glass ute i gräset bakom oss...


...och var på marknad där jag köpte ett par heta pilotisar;)Jahapp
 Datum: 2010-05-21 Tid: 11:26:30 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Den här veckan har gått i slowmotion. Men den här dagen slår alla rekord. Jag tror jag har tittat på klockan 1000 ggr redan. och hon är inte ens tolv. =/
Jag har inga direkta planer inför helgen att längta till, men jag känner mig inte särskilt närvarande på jobbet bara... Sådana dagar förekommer ju.

F.ö så planeras det inför SwedenRock bland kompisar och kollegor... Än så länge känns det som att jag har kontroll över läget. men abstinensen kommer absolut kicka in när det närmar sig. Jag fullkomligt älskar festivaler. Dess vackra öppna människor, dess urindoft, spontaniteten, vädret, musiken, ölen... U name it.  Jag och maggen ska iaf vagga dit under en dag och kika marknad och människor.

 

Dumt att vara avundsjuk på en stor fest egentligen. Det jag väntar på är sååå mycket mer värt.
...Men min lille vän är ju inte hääär än...
Dumdumdumdum [hajen introt?]
 Datum: 2010-05-21 Tid: 09:18:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Först kom halkmattan...

Nu är det snudd på att jag inhandlar en sådan här.

En duschpall.

Jag orkar fan inte stå upp i duschen längre alltså. Jag vill gärna ta lååånga vaaarma duschar på kvällen medan jag typ bara njuter av värmen. Men nu pallar jag knappt med en kortis längre. Jag står och hänger över shampohyllan samtidigt som jag byter ben att luta mot varanann minut. 
Och bada är nästan uteslutet. Hur jävla skönt det än så behöver man ju fan en lyftkran för att ta sig upp ur karet när vattnet runnit ur...
Fredag i mitt hjärta
 Datum: 2010-05-21 Tid: 08:22:59 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


En suddig anouk och magge på en dimmig dag säger hej.
Idag är det varmt minsann.
 Datum: 2010-05-20 Tid: 14:18:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Ja jag är tråkig idag. Men jag tänker inte skriva bara för att skriva.

Jag känner mig tjockast i stan idag och har verkligen inte valt något smickrande klädval dagen till ära. Det fick jag bildbevis på. Note to self; Tvärrandigt funkar inte på gravid. Speciellt inte tillsamamns med bygellös BH. suck...haha. Dessvärre får jag stå ut med detta resten av dagen.

Snart vaggas det bort till psykologen... Sedan vankas kaffehäng med syster i gräset bakom mitt. Tjing


Guudday
 Datum: 2010-05-20 Tid: 07:45:58 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Idag är jag sengångare. Jag som äntligen trodde detta fenomen kroniskt trött hade försvunnit eftersom jag var rätt pigg igår. Men tji fick jag. Idag vaknade jag på samma sida som jag lade mig och det kändes som om jag blivit påkörd av en lastbil under natten.

Släääpade mig upp och tvingas på vägen mellan tåget och jobbet [5-600 m] stanna två gånger och hämta andan. Vadfan liksom? haha... Men detta kan dock bero på att eftersom jag faktiskt kände mig så pigg igår, fick för mig att göra allt som jag bara velat göra länge nu. Jag plockade och dammsög, skurade toan och putsade fönster(!).

Ingen bra idé Anouk.


Till B
 Datum: 2010-05-19 Tid: 20:59:28 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Jag köpte ett litet kort till älskling och skrev några väl valda ord. Han är underbar och behöver få uppskattning:)

Tänk att två människor av varsitt kött och blod

möts och blir förälskade

delar sitt liv med varandra

möter det onda med det goda
och skapar minnen tillsammans

tänk att dessa två
nu ska bli föräldrar

till ett livs levande mirakel
som i sin tur ska dela sitt liv med dem
och lära sig stå och gå, uppskatta och avsky- tack vare dem

tänk att dessa tre
nu tillsamans ska bilda en familj

---
Framtiden är ljus för oss älskling
vårt äventyr har bara börjat
Alltså...
 Datum: 2010-05-19 Tid: 15:29:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Jag vet inte riktigt om jag är flummigare än normalt eller bara har typ otur i livet just nu...?

Jag vaggade mig in på Bokia på lunchen för att äntligen köpa mig en kalender. Behövs verkligen till alla BM-tider och psykologtider och allt vad det är just nu.
En blå jättefin kalender [med helveckor per blad] hittade jag i mocka som fick följa med mig ut ur affären. Väl i bilen när jag slår upp den ser jag att den börjar gälla den sista Juni? eeeh... Då e ju ungen nästan här ju! *mummel mummel* Får väl byta den då.
Fulhet
 Datum: 2010-05-19 Tid: 09:57:36 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer
Det e ju fan med. Hur ful är det tänkt att man ska bli under denna bloody graviditet?

Inte räcker det med att man blir smällfet. Man ska tydligen få ett helt deformerat ansikte också. Jag tycker jag ser ut som en blandning mellan Fiona och Mike Tyson på dagens bild. Näsan har blivit helt breee, ögona helt sneee och hyn katastrofal.

Wazzup liksom?

  
Pre-preggohandsom      ---           transformation       ---               Post-Preggowiiide
Katjing
 Datum: 2010-05-19 Tid: 08:25:33 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Godmorgon Onsdag.

Igår damp det ner presentkort från gratisbio hemma hos mig:) välbehövligt. Men jag funderar om jag kanske ska bekosta humledräkten med dessa?;) Alternativt en kalender som verkligen behövs nu för att hålla reda på alla tider hit och dit.

Om ni inte redan är medlemmar på gratisbio, tycker jag verkligen ni ska bli det. [Vadå reklam? haha] Att tjäna pengar på sitt datanördskap är väl aldrig fel? Man samlar poäng / pengar genom att vara aktiv på nätet helt enkelt.

Om du registrerar dig genom att klicka på länken nedan så får du 75 poäng i välkomstgåva. Då har du bara 325 poäng kvar till tex en biobiljett.
Gäääääsp
 Datum: 2010-05-18 Tid: 20:19:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Nä. Nu går jag och lägger mig. hahaLe vagn
 Datum: 2010-05-18 Tid: 11:18:38 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Vi har ju fått förmånen att köpa en bättre begagnad Brio Sing för riktigt bra pris av Sandra. [08 tror vi att det är]Skall betalas denna månaden.

Det känns så skönt då vi hela tiden vetat vilken vagn vi ska ha och inte behövt bekymra oss mer över det. Och det absolut bästa med vagnen har för mig varit att man kan koppla på babyskyddet Primo på vagnchassit och därmed slippa bära stolen när man snabbt ska in på nån affär eller liknande.
...Men så har jag nu fått reda på att Primon bara fungerar på årsmodell 09 och framåt. Är det någon som har erfarenhet av detta? Är det verkligen så?=( 
Vi kommer självklart fortfarande köpa vagnen, men trist om man skulle missa denan toppenfunktion.
Solglimtar
 Datum: 2010-05-18 Tid: 09:25:33 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Igår var jag upp till våra gamla "mittemotgrannar" M & J som också har en liten knodd på 10 månader.- Störtskön kille som inte hade några som helst bekymmer i världen;) Jag blev bjuden på kaffe och trevligt sällskap. Med mig hem fick jag en hel ICA-kasse med babykläder! Helt underbart generöst. :D


Sånt gör en hormonuppstimmad blivande mamma lycklig.
Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! :D:D:D
 Datum: 2010-05-18 Tid: 07:43:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


Nu bloody lovely hell får vi också sol! Inte ett moln när jag vaknar och rapporten säger; ryssvärmen når oss ikväll och stannar minst till på Fredag. *Anouk dansar i slowmo* Imorgon blir det kjoltyg för hela slanten;)
!?%&@]£$!!!
 Datum: 2010-05-17 Tid: 21:48:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

SKOJAR DU MED MIG?!?

historik
Ja, jag beställde alltså denna jacka för 399.- i Söndags fr ellos. Måndag morgon dimper världens reakatalog ner i brevlådan från självaste ellos och ger en nästan halva priset i rabatt. inte bittert nej. ;)Jag ä inte bitter!
 Datum: 2010-05-17 Tid: 14:49:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Suck...

Alla bara bloggar och kommenterar om hur varmt ni har det. Jag vill också!!! *brööööl böööl*

Jag kommer alldeles säkert få äta upp mina ord när jag svettandes sväller i en skugga om nån månad -men nu är jag bannemig less på den här kylan. När ska vi få vår och sommar? :(


Sallad och...Milkshake?
 Datum: 2010-05-17 Tid: 12:43:54 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Såhär kan en lunch se ut i en Preggosauries liv.
:)
 Datum: 2010-05-17 Tid: 12:37:41 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Åh. Jag kan knappt släppa att pappa och systrar ska komma ner i sommar. Det betyder massor för mig. Men samtidigt får man väl preliminärboka förutsatt att allting går bra. Det är ju trots allt mycket som kan hända. *peppar peppar*

Igårkväll efter att jag fick reda på att de ville komma ner sa jag till mannen;
-Nu blev jag plötsligt nervös.
-Haha jag också, sa karln.

Plötsligt blev det verkligt. Vi kan se fram emot ett besök av släktingar om några månader. Men då har vi ett barn. Då är vi föräldrar. Om några månader?! Shit alltså. Fan vad häftigt.


Psykolog- & förlossningstankar - Känsligt inlägg
 Datum: 2010-05-17 Tid: 11:32:15 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Den började helt ok med tårta till frukost. Chefen fyller år. :)

Usch idag fick jag lämna in ännu en ledighetsansökan på ytterligare nästan tre halvdagar. Denna gång var det psykologbesök som är inbokade veckorna framöver.
Nu är det något varje vecka. Jag känner mig så fruktansvärt besvärlig och jobbig när jag ska måsta ha ledigt hela tiden och gå ner i tid hit och dit och yada yada. Men det behövs ju. Jag måste försöka intala mig själv det. Det är ju för knoddas skull jag går på Bm-beök, glukosbelastningar och psykologtider. Även om jag gärna hade struntat i det sistnämnda så inser och vet jag att det behövs.

Det gick f.ö bra sist. Jag har bara inte skrivit om det. Tantan var väl bra. Hon var och såg ut ungefär som en psykolog gör. Ställde samma frågor som jag fått tusen gånger tidigare och jag drog hela historien om mig som jag gjort tusen gånger tidigare. Jag känner mig dock rätt likgiltig till det hela...

Och jag är inte dum i huvudet. Jag förstår varför jag mår som jag mår och agerar som jag gör i 9 fall av 10. Been there, lärt mig det liksom. Hon sa också att det klart är till min fördel att jag är så medveten om allting.  Anledningen till att jag nu faktiskt vill ha stöd är därför att jag går mot [och är i] en situation jag aldrig förr varit i- Och därmed inte kan räkna ut hur jag kommer reagera. Det är detta som skrämmer mig. Detta vill jag ha hjälp med att hantera.
   När ångesten slår idag står jag oförberedd utan några som helst medel att tillta. De tillvägagångssätt jag tidigare haft för att dämpa ångest eller för att dissociera fungerar inte längre. Jag kan till exempel varken dricka alkohol eller röka eller skada mig själv - då det faktiskt inte bara handlar om mig själv längre. Och jag kan inte fly undan de känslostormar som kommer idag heller då hormonerna bidrar till mycket av det. Jag behöver helt enkelt någon att bolla tankar med kring hur jag ska hantera detta. Idag och på dagen med stort D.

Jag är livrädd för att jag kommer få panikångest eller ge upp eller rent ut sagt dö på förlossningssängen. <- Ha, Nu kan jag iaf sätta ord på min rädsla. Innan har jag inte haft en aning om vad det är jag är rädd för. *

Och det spelar ingen roll att folk berättar att det kommer gå bra, kvinnokroppen är gjord för detta och har fött barn i alla tider och bla bla. Jag tvivlar inte på er. Ni klarar det ju uppenbarligen. Jag tvivlar inte heller på kvinnokroppen eller ens på min egen kropp. Jag tvivlar på mitt psyke. Att jag psykiskt helt enkelt inte kommer palla den press och stress jag står inför.

*Hey progress. Det lönar sig att skriva ner things. Och ärligt var det här ja.
Jag känner mig dock rätt säker på att jag kommer få det stöd och den hjälp jag behöver både av karln och av personal för att klara av både höggraviditeten och förlossning. Så vi får väl ta det som det kommer. Sen finns ju alltid ni gulliga läsare som lyssnar och peppar allra bäst:)
Bio
 Datum: 2010-05-16 Tid: 21:58:38 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Vi var f.ö och såg Robin Hood ikväll. Jag väntade mig det värsta i stil med Wolfman, men blev faktiskt positivt överrasskad. Den var helt ok. Även om 2h 20 min är i lägsta laget för en grvidrygg i biostol.
Knoddis tyckte nog det var lite väl högt imellanåt dock. Sparkade för fulla muggar i krigsscenerna. haha
Wiiiie!
 Datum: 2010-05-16 Tid: 21:28:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
I just got off the phone with my dad... Han och hans sambo samt 2 av mina systrar kommer ner till oss i Augusti! :D Jag e överlycklig! De ska ta en roadtrip ner till Skaaaune för att få träffa oss och knoddis efter ankomst. :) Känns riktigt roligt då pappsi bara varit och hälsat på en gång tidigare och syrrorna aldrig sett mina "nya" hemtrakter. Ni är så välkommna så :)Vecka 28
 Datum: 2010-05-16 Tid: 17:12:35 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Kroppen: Tre fjärdeldelar av graviditeten har nu passerat. Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?
Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till.


Nu har alltså tre fjärdedelar gått. Jeezes. Inte alls mycket kvar. Och jag som knappt fattat att jag är gravid. Haha.
Sammandragningarna har man absolut börjat känna av ja. Jag fick häromdagen stanna och hämta andan på väg hem från affären trots att jag gick i ungefär 2km/h. [Har 200 meter dit.] Och humörsvängningarna behöver jag knappast nämna för er. Även om det inte är så mycket svängningar som det är konstant gråtande åt allt och ingenting. Haha
JackJakt
 Datum: 2010-05-16 Tid: 16:46:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Eftersom vädret ger oss rusk och kyla och jag inte längre kan knäppa varken mina ellerkarlns ytterkläder längre gav jag mig igår ut på nätet för att leta reda på en gravidjacka åt mig och magen. Det var lättare sagt än gjort... Många av "mammasidorna" har inte ens en kategori för yterkläder. Väldigt dåligt.
En "jacka" hittade jag - men det var snarare en tjock kofta än en jacka och 600 spänn skulle de ha för den. Näää.

En parkas från ellos fick det bli. I en större storlek bara. Jag hoppas den räcker runt maggen. haha

399.-
Nu är jag tillbaka. Nu blir ni inte av med mig;)
 Datum: 2010-05-16 Tid: 11:49:27 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Tack för att ni haft sådant tålamod med Sveriges sämsta bloggerska. Men nu e jag tillbaka iaf:)

Idag blir en bra dag. Det bestämmer jag här och nu. Jag sov en aningens länge. Men vad gör det? Det är helg och jag är gravid. :) Så det så.

*viskar dock lite till molnen så de kan flytta sig till typ Norge eller nåt idag, så vi också kan få lite sol nångång*:)
 Datum: 2010-05-15 Tid: 23:35:27 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

För första kvällen på många veckor känner jag mig inte gråtfärdig. Därför och det faktum att jag har dator igen(!) tänker jag bjuda på bilder från när jag och baby var nykära.
Vi var på systers konfirmation när desa bilder togs. Jag tror jag och baby hade träffats i två månader.

Nu ska vi bli föräldrar. Herregud...:)Its the lord of the flies all over again
 Datum: 2010-05-15 Tid: 23:11:44 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Dagen började med regn ja. Det var egentligen meningen vi skulle åkt på loppis i grannbyn, men det ställde vi in pga det dåliga vädret.

Har mest lullat på hela dagen, men nu ikväll kom vännen Dennis förbi och vi kikade sommarkrysset. Seniorvarning var det här, ja- men oj så trevligt vi hade. Lägesen jag haft så nära till skrattet. Tack vännen :)

Det har varit mycket folk hos oss på sistone. Det kan mycket väl bero på att jag själv tycker det är fint här hemma och man inte behöver skämmas. Det käns bra... jag mår bra av folk i min närhet. <3Regnet det bara öser ner
 Datum: 2010-05-15 Tid: 09:21:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Idag känns det verkligen som om vi bor i fel ände av landet. Vaknade till ÖSregn. Och "hemma" får pappa och systrar njuta av ryssvärmens 20+.
Projekt vardagsrumsförfining
 Datum: 2010-05-14 Tid: 21:39:13 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Det tar sig sa morbrännan. Jag har sagt att om vi nu ska bo kvar i denna lägenhet till våren så får vi iaf se till så vi trivs. Vi har ju redan målat hallen, gjort i ordning babyhörnan och nu även fixat lite i vardagsrummet. En lilaröd fondvägg fick jag för mig att vi skulle ha.
Och älskade baby ställer som alltid upp och fixar och donar. Toppresultat. Nu saknas bara lite grejer till väggen och vaggan samt en retrolampa att ställa bak fåtöljen för att jag ska bli helnöjd:) IKEA here we come.

Tavlan har svärmor gjort. Hon ställer för övrigt ut i slottslängorna i Sölvesborg i helgen, för er som bor i närheten.
Du vet att du är gravid när;
 Datum: 2010-05-14 Tid: 18:05:40 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
du börjar gråta för att karln tycker vi kan käka burk-Ravioli till middag.

 -Men det är ju Freeeeeedag! *snyft snyft*


Höggravid!
 Datum: 2010-05-14 Tid: 16:34:21 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Hey. Jag har lyckats norpa åt mig systers dator och mors nät en stund så sitter salig framför bloglovin och frossar i bloggar:D

Idag går vi in i trimester tre och jag räknas fr.o.m nu som höggravid. Banne den som inte lämnar plats för mig på tåg/buss nu framöver! Haha... 

Bjuder på en risbild från idag. Osminkad, rufsig och blek. Men jag mår bra:) Det är varmt ute trots molnighet och jag kan surfa. Yeeey.Din graviditet startade Sön 8 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 22 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 188 av 280. (67,1%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 5 fulla dagar (v26+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 14 aug 2010
Du har 92 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hey
 Datum: 2010-05-14 Tid: 12:21:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag mår bttre. Jag kör mina fikarundor. Jag saknar er, datorn och mitt bloggande nåt enormt.

Ill be back as soon as possible.


Jag o magen är uttråkade, ledsna och trött...
 Datum: 2010-05-13 Tid: 20:10:30 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

foto0934 (MMS)

Jag o magen är uttråkade, ledsna och trötta. Ingen bra kombination alls. Bajsdag
Lila vägg blir Det :)
 Datum: 2010-05-13 Tid: 13:19:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

foto0908 (MMS)

Lila vägg blir Det :)
Jag och ida myser medan pappa målar om i v...
 Datum: 2010-05-13 Tid: 13:18:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

foto0909 (MMS)

Jag och ida myser medan pappa målar om i vardagsrummet
I Blame Coco feat Robyn -Caesar
 Datum: 2010-05-12 Tid: 13:56:53 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Cant get enough <3
Today
 Datum: 2010-05-12 Tid: 11:07:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Idag är det Onsdag. Fast det är som Fredag. Jag mår rätt bra trots det porlande regnet utanför och valet av ballerinaskor på fötterna. (?)

I eftermiddag är det dags att träffa herr eller fru psykolog. Som vanligt när jag mår bättre så vill jag ställa in besöket. Men jag vet att det är nyttigt och jag kan inte skjuta på det längre nu. Kudden möttes av tårar senast igårkväll, så dagens humör är verkligen inte att lita på, tyvärr. Det ska bli skönt att få ventilera lite. Komma i kontakt med de känslor man annars så lättsamt förtränger.

[Vad långhelgen kommer bjuda på har jag ingen aning om än, men tyvörr blir det nog många mobilbloggar från min sida även denna helg. Killen vi lämnat in datorn till har nämligen blivit pappa precis (tror vi) så det dröjer ett tag innan vi kan hämta den. Hang in there]
Mmmm
 Datum: 2010-05-12 Tid: 09:13:09 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer


Häromdagen kikade solen fram i någon timme och jag avnjöt sommarens första [och dyraste!] svenska jordgubbar. 29.90.- för 225 gr ren sommar. Klart värt det.
Sparrishunt
 Datum: 2010-05-12 Tid: 09:03:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

 

 Bjuder på lite bilder från kameran. Dessa från när vi några bekanta drog iväg på sparrisjakt i Lördags. I två bilar trotsade vi regnet för att strosa runt på gårdsbutiker och få i oss lite fika. Ingen sparris blev det, men mysigt var det ändå:P Baby var såklart också med, men jag är väldigt dålig på att ta bilder på honom av någon anledning.
Magen v 27 [ursäkta bildkvalitén]
 Datum: 2010-05-11 Tid: 13:45:05 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

 
Nu både känner och ser jag att magens tillväxt tagit fart igen, vilket känns skönt. Och jag minns att jag tyckte magen var jättetor på den där bilden i vecka 19. hihi

[F.ö; fyyy hur mitt hår ser ut. Men jag försöker spara ut det för er som undrar vad jag pysslar med. haha]
Åh.
 Datum: 2010-05-11 Tid: 08:39:36 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Eftersom jag fortfarande inte har tillgång till dator om kvällarna och jag gick hem från jobbet igår vid tiotiden har jag alltså inte varit på bloggen sedan igår FM.

När jag slår upp portarna till bloggen i morse så möts jag överväldigat av att det fullkomligt dräller det ut gulliga kommentarer som från er läsare. Jag blir tårögd. Ni är så fina.
Jag kan ärligt säga att bloggen har och är väldigt nyttig för mig under graviditeten och det är ni underbara läsare som står ansvariga för det.

Jag vill bara säga tack. För era peppande ord, för att ni kommer in och undrar hur det är med mig när jag är dålig på att uppdatera och för att ni är så duktiga lyssnare :)


Vecka 27
 Datum: 2010-05-10 Tid: 09:16:02 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer

Kroppen: Nu är det inte ovanligt att gravida kvinnor börjar känna av halsbränna eller tryck mot lungorna. Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet.
Så här dags i graviditeten brukar de blivande mammorna må som allra bäst (*1)

Barnet:
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo och mäter 36 cm från hjässa till häl. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.


*1 -Hahaha. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag mår skit just nu. Jag gråter varenda dag och släpar benen efter mig som ett j*vla kolli. Jag mår skit. rent ut sagt.

Och jag är ärlig. Brutalt, som ni märker. Jag ser ingen anledning i att förfina min graviditet här i bloggen. Är det bra så skriver jag att det är bra. Slås jag av "ååhunderbaralillabarn-känslor" så skriver jag om dem. Men just nu är det tungt. Och det har det varit i några veckor. Därför skriver jag också om det. Jag hoppas och tror att det kommer vända och med hjälp av ett ökat järnvärde och nån tripp till hjärnskrynklaren. Men tungt vardethär. Och less på det är jag också minsann.


Hej bloggen [varning för tradit inlägg]
 Datum: 2010-05-10 Tid: 08:55:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Min statistik under helgen har ungefär sett ut som mitt humör.
Igår vaknade jag med gråten i halsen och tårarna flödade nonstop i x-antal timmar.

Jag var otröstlig och jag vet inte varför.
Ångest, depression, hormoner, dåligt självförtroende, dåligt med sömn, oro... u name it. Sen fick jag ångest över det faktum att jag så ofta har ångest - grubblade över hur detta kan påverka barnet. =( En salig soppa helt enkelt. Det är bätttre idag, men jag är utmattad. Jag är så kollosalt trött att jag inte vet var jag ska ta vägen.
MobilBlogg- fortfarande ingen dator men de...
 Datum: 2010-05-09 Tid: 21:06:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

foto0898 (MMS)

MobilBlogg- fortfarande ingen dator men den är iaf lagad Nu. Det har faktiskt varit rätt skönt utan nät under helgen. Kreativiteten flödar. Jag sitter och målar en puhtavla t Knoddis. :)
!
 Datum: 2010-05-07 Tid: 17:57:03 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag har (fortfarande!) trevligt.

Eftersom jag inte har någon fungerande dator hemma at the moment säger jag küss och trevlig helg på er!MobilBlogg- Redo för smörgåstårta :)
 Datum: 2010-05-07 Tid: 14:42:36 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

foto0884 (MMS)

MobilBlogg- Redo för smörgåstårta :)
Halsbränna
 Datum: 2010-05-07 Tid: 11:08:53 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Idag knaprar jag sådana här som godis;
Godmorgon vänner!
 Datum: 2010-05-07 Tid: 08:34:18 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Idag är jag pigg![are]

Jag trotsar kylan som råder utomhus i klänning och ett glatt Fredagshumör. Och idag har vi passerat hundra-strecket!!! Heeeja verklighetsinsikt. Tvåsiffrigt kvar nu alltså.

Personalfest ikväll. Jag tror jag stannar en timme eller två och surrar lite skit och äter smörgåstårta. Men mer ambitiöst än så blir det inte. :P Vad har ni för helgplaner folks?


MobilBlogg- dator sönder. Jag fick gå hem ...
 Datum: 2010-05-06 Tid: 21:03:18 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

foto0876 (MMS)

MobilBlogg- dator sönder. Jag fick gå hem från jobbet pga tröttheten. Otaliga timmar av sömn senare har Karln bakat muslibröd. :) Jag e nöjd. Haha
rubrik
 Datum: 2010-05-06 Tid: 09:13:31 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Men herregud. Jag ser i kors alltså. Är detta verkligen normalt?

Jag pratade ju med BM igår. Hon sa att jag skulle avvakta lite till för att se om Niferexen hjälpte mot tröttheten. Det kunde ta ett tag innan den kom igång. Mitt järnvärde ligger ju som sagt väldigt lågt och kan vara en förklaring, men...

Jag är en levande zombie. Har aldrig upplevt en trötthet som denna. Detta är värre än de första månaderna. [eller så har jag bara glömt. men det är hemskt]


...
 Datum: 2010-05-05 Tid: 20:29:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

 
Hemkommen redan klockan fem idag. Mätt i magen och ett nymöblerat vardagsrum som ser bättre ut idag. [Ska lägga upp foton imorgon] Pretty ok evening. Ville bara bju' på en bild utan massa dravvel;)
Vadfan
 Datum: 2010-05-05 Tid: 13:40:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer
Nu blir jag faktiskt less. och stött.

-Att de tog bort mitt besök i vecka 21 på MVC kan jag väl ta. Även om jag tycker det är helt stört då det är i början på graviditeten man har som mest frågor. Och att gå "ensam" i tre månader utan stöd från mvc är att ta i.
-Att BM bara har telefontid mellan 13-14 tre dagar i veckan med telefokö som varar ungefär hela timmen har retat mig enormt.

Men nu börjar kitteln koka över... Inte bara är förlossningen stängd för visningar, utan nu när jag ringer upp BM säger hon att det inte blir några föräldrarträffar heller! Detta på grund av att det är semestertider... eeeeh. ok??? Jag är väl inte mindre gravid för att det är semester heller. Istället för Föräldrarutbildningarna kommer de att ge lite extra info på ens vanliga graviditetskontroller.

Det är ju inte bara därför man går på föräldrarträffar heller?! För att få infon... Det är ju även för att just få träffa andra föräldrar och kunna bolla idéer och funderingar. Få möta andras oro och få någon slags måttståck på sin egen. När man sitter ensam med BM är det lätt att man känner sig underlägsen och jag hade i alla fall tyckt det känts tryggt att träffa andra blivande föräldrar. Dessutom så vet jag att karln har sett fram emot dessa träffar mycket för att han på ett enklare sätt ska kunna "prata av sig" och kunna bolla tankar med andra pappor. Suck!

Vart tog ens rättigheter vägen liksom? Det känns som man blir försummad på Mödravårdscentralen. Detta är mitt första barn. Jag vill ju ha allt stöd man kan få... //Besviken AnoukT.R.Ö.T.T
 Datum: 2010-05-05 Tid: 08:59:17 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Herregud jag förstår inte hur man kan vara såhär trött!?!

Denna veckan har varit outhärdig alltså. Tröttheten kan endast liknas med den som slog de allra första månaderna i graviditeten. Då sov jag innan jobb, på fikarasten, på lunchen, på em-fikan och vilade efter jobb samt att jag gick och la mig innan tio var kväll och jag var ändå trött.

Att vi dessutom fått längre arbetstider nu gör det hela inte lättare heller. Det rör sig visserligen "bara" om en halvtimme, men tack vare tågförbindelser gör den halvtimmen att jag är hemifrån 11 timmar om dagen för åtta timmars betalning. 11 timmar är lite väl mäktigt för en preggosaurie som jag själv.
Det känns. ordentligt.


gammal bild
Inköpslista inför ankomst. uppdaterad
 Datum: 2010-05-05 Tid: 08:16:05 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Nu är det inte mycket kvar, som tur är. Ungefär en månad och en IKEAtripp kvar sen bör det mesta vara avbockat.

Större inköp;
* Bil [Volvo 855]
* Vagn. [Brio Sing -fr. Sandra]
* Babyskydd. [Brio Primo + bas. Babyproffsen?]
* Skötbord / Byrå [Ikea LEKSVIK]
* Kamera [Sony]

Sovplats;
* Spjälsäng
* Vagga
* Sänkläder t spjälsäng (1,1)
* Sängkläder t vagga/vagn (1,1)
* Lakan t spjälsäng (1,1)
* Lakan t vagga/vagn (1,1)
* Spjälsängsskydd (1,1)
* Madrass (1,1) [IKEA]
* Kudde, täcke, madrasskydd (2)
* Mobil [IKEA]
* Filt
* Resesäng till mor- & farföräldrarna
* Snuttefilt
* Plastad frotté (1,1)
* Sänghimmel - Sy själv?

Vård;
* Febertermometer
* Nagelsax
* Nässug
* Badbalja, stöd
* Handdukar [IKEA]
* Tvättlappar
* Badcape [IKEA]
* Barntvål
* Barnolja
* Kam+borste set
* Alvedon (suppar)
* Barnsalva
* Våtservetter
* Tops
* Bomullsrondeller
* Näsdroppar
* Badtermometer
* Idominsalva
* Zinkpasta?

Sköta;
* Blöjhink
* Skötmadrass
* Speldosa / Mobil [IKEA/Göra själv]
* Skötväska
* Blöjor
* Talk / potatismjöl

Äta;
* Nappflaskor (1,1)
* Haklappar hårda och mjuka
* Plasttallrik, gaffel, sked
* Ersättning, välling

På väg;
* Bäsele/ Bärsjal
* Vagn. se ovan
* Filt
* Åkpåse / Fårskinn
* Regnskydd
* Myggnät
* Parasoll
* Reflexer
* Vagnmobil / leksak
* Solskydd till bilen

Övrigt;
* Babygym [BELLINO]
* Babysitter
* Nappar, napphållare
* Dregellappar / Scarfar (1,1,1)
* Små handdukar t axeln / spydukar
* "Walkie talkie" [Biltema]
* Min första bok
* Luktfritt tvätt- och sköljmedel

Leka;
* Skallra
* Lekfilt [IKEA]
* Mjukdjur

Baskläder i stl 50 & 56;
* Kortärmad body (1,1,1,1)
* Långärmad body (1,1,1,1)
* Sparkbyxor (1,1,1)
* Tunn mössa till BB, tunna vantar till BB
* Strumpor (1,1,1,1,1)
* Pyjamas (1,1) / Sovpåse (1,1) [IKEA]
* Byxor (1,1,1,1)
* Tunn tröja (1,1)
* Tjockare tröja /kofta (1,1)

Till mamma;
* 2 amnings-bh
* Amningsinlägg
* Bindor
* Bystvärmare
* Minst 2 amningströjor
* Bröstpump
* Mjölkuppsamlare
* Bröstvårtsalva
* Amningskuddeboaboa
 Datum: 2010-05-05 Tid: 07:59:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Ingen uppdatering igår. En gravid Anouk fick för sig att möblera om.

Men eftersom läget är som det är blev jag avbruten av en mindre road karl som släppte disk och inmuttrande kom för att flytta och lyfta på diverse ting. En soffknuff, soffbordsstånk, fåtöljbök och bokhylleglid senare var karln bitter men Anouk rätt så nöjd. Jag bytte gardiner, piffade och pulade ett tag till- bara för att insé att jag inte alls var så nöjd.

Jag vill ju flytta. Jag vill inte möblera. :( Jävlajävlapengafaan. Men det blev bättre iaf. Ljusare och fräschare.


suck
 Datum: 2010-05-04 Tid: 15:47:38 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Det är dags för ny design, jag vet. Det har det varit länge. Men jag ORKAR inte. Jag har även sagt att jag ska hjälpa en kompis med hans blogg. Big mistake. Jag har ingen lust, ork eller inspiration. alls.

No more blogdesign for me.


Dop & köphysteri -LÅNGT inlägg
 Datum: 2010-05-04 Tid: 14:11:42 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Igår började jag tänka och planera på allt kring dopet. Jaaa. Jag är way ahead of myself. Jag vet.

[Jag har nämnt för några av er att jag tror mitt köpafixaköpa-beteende kom tidigt på grund av att jag är så osäker på mig själv inför förlossning och mammaroll att jag vill försöka göra allt materiellt klart så fort som möjligt. På så sätt har man i alla fall alla tingen klara och kan fokusera på ett annat sätt på babyn när den är på G. 
    Att våran ekonomi har hängt /hänger på en sytråd har nog också bidragit till att jag fyndsökt saker redan från första början för att slippa ligga ute med dem kostnaderna när ungen väl är här och man säkerligen får många oförutsedda kostnader istället.  

Hur vi ens ska kunna ha råd med ett dop är för mig ett väldigt stort frågetecken, men jag hoppas att det kommer lösa sig tills det är dags. ]

Vi har ju funderat och planerat lite smått kring att ha dopet uppe i Malmberget.
Detta dels för att jag älskar den kyrkan [Har gått i både kyrkans barntimmar och i barn- och ungdomskör där och har överlag goda minnen därifrån.] Men också för att mina rötter är ju från norr och så också lillens. Halva min familj är bosatta där och det börjar bli dags att de träffar karlns släkt också. Så varför inte slå två flugor i en smäll och låta hela släkten träffas [under omständigheter som inte inkluderar död eller giftemål] på nordlig mark och dessutom fira lillens ankomst, namngivning och första kontakt med kyrkan? :)


Och att döpa lillen är och har, för mig varit självklart.
 Dock ska jag erkänna att jag faktiskt fått mig en funderare eller tre efter diskussioner om hurvida man ska "tvinga" sitt barn in i en religion eller ej. Jag har inte diskuterat lika djupgående med karln där hemma men vet att han också vill döpa knoddis.
   Jag anser mig själv vara kristen [om jag måste välja en religion] och har tillbringat en del tid i kyrkan under uppväxten då jag sjungt mycket i kör. För mig har gud [vem eller vad det nu kan vara] varit en del av mitt liv och jag har bett många böner som liten. Även om jag idag varken ber eller tillbringar tid i kyrkan så kan jag titta tillbaka och se att min tro faktiskt varit ett stöd och en stöttepelare under unga dar. "Gud som haver barnen kär" har fått agera som både dagbok och som en axel för tårar. Så varför skulle jag misunna mitt barn något så fint?

Om sedan lillen väljer att vara ateist, buddhist eller vad det nu kan vara berör inte mig det minsta och är självklart dennes val. Men ett dop symboliserar i alla fall för mig något fint och betryggande och tycker det kan få stå som en möjlig inkörsport för eventuella intressen inom kristendomen [som faktiskt är Sveriges religion] om lillen så skulle vilja. I så fall är det bara för den lille att bekräfta sitt dop genom att konfirmera sig när h*n är stor nog att avgöra själv.
[För faktiskt så är dop och konfirmation, i alla fall för mig -till skillnad från många andra- betingat med kristendomen. Och jag tycker också man ska ha det i bakhuvudet och inte bara se till att det är tradition eller festlighet. Då kan man lika gärna hålla sig utanför kyrkan]


Babygym -Check.
 Datum: 2010-05-04 Tid: 09:25:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer

 love blocket.
Jag har länge varit på jakt efter just detta babygym från Bellino därför att jag tycker det är så fruktansvärt sött. helt enkelt. Men 649 spänn för det lilla fåret med sjungande huvud har det inte varit värt. Nu hittade jag det här i stan för 250 kr. "Sold to the pregnant woman in her pyjamas!" 
Hämtar det i eftermiddag :D
Preggosauriens förfall
 Datum: 2010-05-04 Tid: 08:54:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Idag känner jag mig stel som en pinne med en rumpa, rygg och knän som knappt orkar bära mig. Jag knallar omkring i typ pyjamas [mjukisbyxor och amningslinne under top] på jobbet idag och känner mig allmänt seg deees och väldigt gravid.

Jag måste ha sådana kläder nu. Jag pallar inte med en bygel som punkterar lungor och/eller bröst eller jeans som hålls ihop av en gummisnodd och skaver in i magen. Så jag följer med fulheten som kommer. Jag orkar inte kämpa emot längre nu. I surrender...


Nooooo!
 Datum: 2010-05-03 Tid: 20:26:20 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jag hatar när mysstunder i soffan ska förstöras av en jädrans reklamfilm.
Pratar de inte om illaluktande flytningar eller analsprickor så är det Reeboks nya Easytone som visar upp onormalt perfekta rumpor i bild och resulterar i en hormonobstinat Anouk som i slowmotion flyger över karln för att komma åt kontrollen och hinna byta kanal innan han insér vilken heffaklump till sambo han faktiskt har IRL.


 
*gulp*
 Datum: 2010-05-03 Tid: 16:21:03 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Nooo! Rundtur / visning av förlossningsavdelningen är en aktör som faktiskt gjort mig lite lugnare inför förlossningen. Att få koma dit innan och i lugn och ro få se hur det ser ut och kunna ställa frågor har för mig känts riktigt betryggande och nästan funnits som självklarhet i bakhuvudet, sedan jag fick reda på att möjligheten fanns. Men så idag när jag ska kolla upp det lite närmre möts jag av denna skylt.Jag ringde faktiskt upp förlossningen och hon bara bekräftade att så är fallet i dagsläget. Hon kunde inte lova att det hinner tas ett nytt beslut innan sommaren.
fear Pictures, Images and Photos
Dagens funderingar;
 Datum: 2010-05-03 Tid: 14:42:09 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


* Ford Escort Kombi- Bra eller Anus?
* Vad fan ska man rösta i valet? Är lika förvirrad som sist... Tycker det är mycket valfläsk och lite verkstad.
* Är Christina Aguilera seriös och desperat eller driver hon med oss i hennes senaste musikvideo?
* Varför varför varför köpte jag inte glass på lunchen? Nu får jag vänta ända till kl sex... :(
* Vad blir det för mat?


Lindex strikes again
 Datum: 2010-05-03 Tid: 09:59:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer


Men haledaaaaaaa <3
Gäsp
 Datum: 2010-05-03 Tid: 09:11:53 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

En onormalt trött Anouk försöker ta sig an Måndagens uppgifter.
Heeej
 Datum: 2010-05-02 Tid: 21:34:33 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Im alive:D Har haft fullt upp hela dagen.

Jag har ju varit på preggodate i stan. :) Även Sandra följde med denna gång och jag hade lika trevligt som sist. 6 tjejer var vi som sågs och kacklade bajs i dryga två timmar. Jag svettades som en gris i värmen men fick mig många skratt och nyttig information av tjejjerna:)


Sedan har vi gjort i ordning vår pärla idag. Det är dags att sälja av henne under veckan. Tvättning, vaxing och polering av insida idag samt tätning av ljuddämpare imorgon så blir hon som ny;)


Till sist bjöd familjen B oss på grillat ikväll. Och det bästa av allt var faktiskt efterrätten. Milkshake<3<3

[Det får bli bilder på karln idag. Im having a svulloday. haha]
Vecka 26
 Datum: 2010-05-02 Tid: 21:08:28 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Din graviditet startade Sön 8 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar.
Du blev gravid ungefär Sön 22 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 176 av 280. (62,9%)
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 14 aug 2010
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol. Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu. Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Barnet: 35 cm lång är nu barnet från hjässa till häl och dess medelvikt är 900 gr. Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.Herregud. Sjunde månaden!? *iiiiiiiih. biter på naglarna* hihihi. Ja herregud. Ser ni så trångt lillen ser ut att ha det där inne i magen? Lille vän...:)  Det där med att det känns under revbenen känns verkligen igen och ryggproblemen likaså. Det börjar ju kännas nu om man säger.

Funderingar; Jag funderar när tredje trimestern börjar? Trodde det skulle vara nu i vecka 26? Och när klassas man som "höggravid" egentligen? Det var någon som nämnde det ordet i samma mening som mig häromdagen och jag bara skrattade, men det kanske inte är så långt bort faktiskt?  
Jajustja!
 Datum: 2010-05-02 Tid: 00:31:16 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Igårkväll när jag lagt mig till kojs och inväntade en godnattspuff från knoddis blev jag istället mött av en hoppande mage i takt? Väldigt rytmiskt och tidsenligt kunde jag räkna tills när nästa lilla studs innifrån maggen skulle komma. Först funderade jag om det kanske var minpuls som saktat ner och ändrat form men insåg ju tillslut att det måste vara den lille som hade hicka! Hihihi. Så sjukt häftigt.
Jag har ju läst om att bebis kan ha hicka redan i de tidigaste veckorna, men det var alltså först igår som jag lade märke till det iaf <3Ännu en gravidlördag
 Datum: 2010-05-01 Tid: 22:36:36 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Ikväll gjorde vi oss fina för att gå på fest. Jag lyckades hitta en stil som jag inte kände mig som en kossa i, och tillsammans med tre alkoholfria öl i väskan var jag faktiskt lite på G.
Men så fort vi kom innanför dörrarna hos min gode vän kände jag mig genast malplace och besvärad. En timme höll jag ut och försökte vara trevlig och ha roligt, men insåg till slut att jag hör hemma i soffan och begav mig hemåt. Karln stannade kvar och jag sitter ensam hemma ännu en helgkväll och tycker synd om mig själv:(
Vår valborg
 Datum: 2010-05-01 Tid: 22:20:15 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] KommentarerGod mat, gott sällskap och vacker konst :)
Hoo
 Datum: 2010-05-01 Tid: 11:20:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Vi har haft en jättetrevlig valborg hos svärföräldrarna. Idag väntas lite titt på konst, shopping av blommor och sedan fest hos Kitte.

C u when i c u. TjingDiana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin