Första barnvaktsnatten
 Datum: 2010-10-31 Tid: 20:56:35 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Så... Hur gick det nu att lämna bort knodden då?

Det gick bra. Men inte till en början.
Efter att vi lämnat dockan i mommos trygga händer gick vi hem för att så smått börja göra oss i ordning. Efter ca en timme ringer mamma och säger att knodden vägrar ta flaskan! Wooot?! Jag knallar dit med tanken om att jag får ta hem henne och skicka hem våra gäster. Hon gallskriker av frustration och är så trött att hon ser helt drogad ut. Vägrar flaskan även av mig och vägrar till och med bröstet. DÅ är hon trött minsann, om hon är så arg att hon inte ens tar datten.
Efter 20 minuters vaggning somnar hon tillslut i mina armar och jag lägger ner henne. Mamma insisterar på att de klarar sig nu och vill skicka hem mig. Jag går hem, men kan såklart inte riktigt koppla av. "Tänk om hon kanske inte tar flaskan i natt heller...?"

Efter ytterligare en timme skickar dock mamma ett sms där hon berättar att knodden vaknat, ätit och gott somnat om igen. *Puuuh!* Då kunde jag koppla av lite bättre och njuta av kvällen.

Det blev en del samtal och sms hem för att kolla läget, men allt gick galant. På morgonen hade jag inte ro att somna om utan sprang bort till mamma för att pussa på knodden. Då hade de precis vaknat och hon låg nakenfis och sprattlade i soffan:) Ååh gulle. Så fort jag såg hur bra hon hade det insåg jag att alla "tänkom-nojjor" varit helt i onödan. Mamma kan ju det här. Och knodden tycker säkert det bara är kul med mommobus och miljöombyte:)
Tack så jättemycket älskade mamma för att du ställde upp och gjorde ett toppenjobb! ♥Halloween 2010
 Datum: 2010-10-31 Tid: 12:33:51 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [16] Kommentarer
...och som många av er också gissade så var jag Hattmakarn från Alice i underlandet:)hatten...

Gänget [minus syster som fotar] som förfestade och gjorde sig i ordning hos oss.
Tyrol, två rödluvor, en hatter och en galen vetenskapsman;)


Syster, Zilla och värden som alltid bjuder på lika extravaganta utstyrslar:)
I trädgården hörs skrik och knak från en ljudmaskin, rök pyser från en rökmaskin, graven är grävd och ljusen är tända.
Spoooky atmosphere.
En lyckad kväll, trots en lite för berusad karl och spricka i kameradisplay.

Vad ska man vara nästa år, tro?...:)Ledtråden:)
 Datum: 2010-10-30 Tid: 21:25:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer

resize_image_546 (MMS)

Ledtråden:)
Knodden 10 veckor!
 Datum: 2010-10-30 Tid: 12:15:00 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
*Hon myser som sagt med sjal och borrar gärna in ansiktet i ens axel när hon blir buren.

*Hon börjar tycka det är riktigt kul med böcker. Speciellt rimboken och den senaste mjuka boken från "Goboken". På ett uppslag om en anka prasslar sidorna och hon i full extas slår och slår och slår på sidorna samtidigt som hon sparkar vilt med benen och pratar. Det e rooligt med böcker om låter:)

*Hon skrattar allt oftare högt. Nu även för mamma och inte bara för karln. [hmmm. haha] Favoriten är att dansa och hoppa i mammas knä till "We no speak Americano" :)

*Hon får hicka efter varje gång hon skrattat.

*Hon är inte det minsta nöjd med att ligga ner i vagnen längre. Inte ens för en minut. Men efter tips från Nilla om att sätta en kudde i ryggen så hon kommer upp lite mer -är hon huuur nöjd som helst. Nu tittar hon glatt på mamma, träden som svischar förbi och den vackra himlen. :) Äntligen seeer hon ju nånting! Kan inte vara kul att bara ligga och glo upp i en suflett hela tiden ju. Igår var hon t.o.m så nöjd att hon somnade i vagnen:) Det har hon inte gjort på över en vecka...


Asch
 Datum: 2010-10-30 Tid: 10:52:26 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Förlåt. Jag skrev fel i förra inlägget. Har ändrat det nu. Söndag menar jag ju... Ni får se outfiten imorgon:) Jag kan skicka någon ledtråd via mms ikväll kanske, men slutresultatet får ni se imorgon:D

Nu börjar jag bli taggad. Det här ska ju bli kuuuul! :D


Halloweenförberedelser...
 Datum: 2010-10-29 Tid: 23:44:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Ikväll har jag sprayat hatten svart. [någotsånär] Målat en fluga, dragit i peruken, sytt på roliga knappar på min svarta gamla goth-rock, klippt av halva rocken, sytt spets på två skjortärmar och spanat massa bilder på nätet.

Vi har pratat en del ikväll, karln och jag och det känns lite bättre nu. Vi äär inte långt bort. Och vi får helt enkelt dricka med ro och känna efter allt eftersom. Skulle det inte kännas bra, så åker någon av oss hem till knodden. Det e ju faktiskt inte värre än så;)

På Söndag får ni iallafall se bilder på detta årets outfit. Jag tycker själv den e klockren och hoppas slutresultatet med smink och slutfinish blir lika bra som jag tänker mig.

Tjing ma people. Nu ska jag sova helg.


Imorgon är det Halloweenfest!
 Datum: 2010-10-29 Tid: 13:22:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Herregud det gick verkligen alldeles för snabbt hit. Imorgon ska alltså jag och karln på Halloweenfest här i byn. Mommo ska ta hand om knoddis medan vi ska försöka ha lite roligt.

Jag är skiiitnervös.

Jag tänkte slänga ut ett inlägg om hur säkert detta faktiskt känns, men ju närmre vi kommer morgondagen desto mer nojjig börjar jag bli. Jag vet ju att det kommer gå bra. Jag litar på min mamma till 200%, knoddis känner henne och hon känner knoddis. Men det är klart att man blir lite nervös.

Mamma har suttit barnvakt en gång innan när jag och karln var ut och käkade. Men då rörde det sig om tre timmar. Nu ska hon ha henne en hel natt. Jag vill det. Det känns bättre att hon hellre tar henne hela natten eftersom vi ska dricka lite öl. [Fråga är ju hur mycket man vågar sig på, men...]

Men det kommer gå braaa. Det värsta som kan hända är ju att hon skriker, som en klok kvinna once said.;) Och mamma bor 100 meter från oss.


Peruken och alla grejer har kommit och ska pulas med under morgondagen.
Ser ni vad bra knoddis är på att cencurera sig själv? haha:DSpeedblogging
 Datum: 2010-10-29 Tid: 11:29:44 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
*Nu är jag utvilad. Och glad.[are]

*Knodden har börjat använda en av mina sjalar som snuttis:) Urgulligt. Hon har även börjat borra in hela ansiktet i ens axel ("Nuck" som Carrie sa) när man bär henne för att myysa. Gullunge

*Vår bil har pajjat. Värmepaketet tydligen. Säger inte mig något förutom att det är svinkallt i bilen. Känns lagom bra nu till vintern med knodd. Karln ska försöka skruva själv. Jag lägger in snabbnr till "Mekonomen" på mobilen och nickar bara glatt till honom.

*Mammas katt har kommit tillbaka! Efter att ha varit försvunnen i sju veckor visar det sig att han varit nere i ett förråd i källaren(!!!) Läs hela den tårdrypande historian här.

*Urgulliga Melinda fick dras med en gnällig Anouk som aldrig blev nöjd. haha. Jag ville ha annan bakgrund, tillbaka min sökruta och ordnat bland mitt arkiv. Nu har hon fixat detta plus lite till:) Jag är übernöjd! Tusen tack igen!

*Jag har nu beställt den bruna klänningen till dopet:) Jag får sitta med sjal över datten. Det lööser sig;)


Knoddis och sjalen;)Ur form...
 Datum: 2010-10-28 Tid: 21:46:18 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Det har varit ett jobbigt dygn med mycket gnäll, lite sömn och en docka som krävt 110%ig uppmärksamhet. Jag ska därför ta igen lite välförtjänt vila och återkommer när jag kan tänka igen;) Tjing!
Grattis Maria!
 Datum: 2010-10-28 Tid: 13:42:30 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Vinnaren i min lilla tävling heter Maria som ligger bakom bloggen kämparlust.

Med en motivering som var längre än de flesta av mina egna inlägg hittar vi en historia som berättar om hennes son Albins tuffa start i livet. Klart förtjänar ni en liten presentpåse från mig och knodden;)
Tack till alla som varit med och tävlat! Skitkul! Detta gör vi snart om med ett lite bättre pris i potten, tycker jag:)Hmm
 Datum: 2010-10-28 Tid: 10:06:03 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Idag har jag inga som helst planer. alls. på hela dagen.
Härligt.

...

......Vad tusan gör man?


Hahaha!
 Datum: 2010-10-28 Tid: 10:04:21 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


KvalitétsTV när den är som bäst;) Gott!Guess whaaat?!
 Datum: 2010-10-27 Tid: 23:32:51 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Jag & Anna ska gå tillsammans på


Fy faaan vad roligt vi ska ha!

Jag är helt jävla salig här hemma! :D I Maj tar jag tåget upp för att möta min käre bloggvän för att tillsammans checka in på ett snajsigt hotell [med hästens sängar! bara deet liksom;)] , mingla bland andra bloggmammor, dricka och käka gott och bara ha skitkul! Jag förväntar mig även en röd matta- Så nu har jag en ordentlig sporre att tappa lite i vikt fram tills maj!;)

 

Tänk, jag och Anna har aldrig träffats... och ändå käns det som om vi känt varandra i flera år. Hon hittade min blogg när vi båda var gravida och det klickade direkt. Sedan dess har vi brevväxlat noveller fram och tillbaka och bekänt synder och skrattat åt gemensamma intressen och egenheter. Ska bli helt sjukt kul att få dela denna upplevelse med henne! :)


Hämtat från hemsidan: "Den 7:e maj 2011 är det äntligen dags för den omtalade och efterlängtade mammabloggalan. Under ett lyxigt dygn täffas vi på Radisson Blu Royal Park Hotel med utsikt över vackra Brunnsviken. Där blir det mammalyx på hög nivå med bloggmingel, föreläsningar, utställningsmässa, prova på aktiviteter och toppklass underhållning. Med flera stora sponsorer kommer ni gå hem med en härligt välfylld goodiebag.


I Galapaketet ingår:

Del i dubbelrum samt överraskning på rummet Välkomstmingel Fördrink 3 rätters galamiddag med underhållning i högsta klass Mässa - träffa olika starka varumärken Föreläsningar - intressanta och givande föreläsningar som berör Prova på aktiviteter - Ta chansen att prova på spännande träningsformer Entertainment in på småtimmarna Förstklassig frukost i vacker miljö Spa entré till exklusiva Sturebadet Haga där du kan unna dig själv en lyxig morgonstund"


SES VI DÄR?! :D

 
Lila, psykologavvisning och soffhäng
 Datum: 2010-10-27 Tid: 19:31:27 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Ni kom väl ihåg att bära något lila idag?;) T.om knodden hade lila sockar på sig dagen till ära. Ialla fall tills hon spydde ner dem;)

Sjuukt trevlig dag. Lunchen var awesome. Men av någon anledning glömmer jag alltid ta upp kameran när jag träffar Rookiemammorna. =/ Sedan var det i alla fall dags för psykologen som skickade hem mig efter 20 minuter. "Du behöver inte vara här nu. Du mår jättebra- se till att försöka njuta av det och så vet du var jag finns om det är något". Hihi. Kunde man fått ett bättre utlåtande? *laaalalaand*

Och så togs ÖppnaFörskolan-oskulden idag. I storstan;) Väldigt trevligt. Det är ju inte så mycket aktiviteter när de är så små men superfina lokaler med tillgång till oändligheter av leksaker, gåstolar, babysittrar och mjuka mattor. Babyparadis med andra ord. Och fikan kostar fem spänn. Betydligt mer mammapengvänligt än att hålla på och latta sig på dyra caféer;) Anouk likes.

Knodden hänger i soffan med sin polare;)


Kvalitétstid. Diggar retro-sittern;)

Nu off till mamma och hjälpa henne flyttstäda. Tjing!Just an ordinary Wednesday
 Datum: 2010-10-27 Tid: 09:06:55 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Nackspärr. Sexigt.

Det e nattamningen som måste vara boven. Man sitter dåligt plus att jag alltid lyckas somna där halvsittandes mot sänggaveln. En timme senare vaknar jag med datten i örat på knodden och med ryggvärk.

Och nu har jag alltså lyckats få nackspärr också. Jag kan inte ens platta håret. Jag kan inte titta till vänster. eller neråt. Snygg jag kommer vara idag då;) haha.

På schemat:
Nu: Amma, byt blöja, duscha, sminka, amma, klä på knodd, packa ihop oss, säkert behöva byta blöja igen -åka till stan. 
11.00: Möta upp med Nilla och Anna för lunch med knoddarna.
13.00 Psykologtid
14.00 Öppna förskolan i stan med Jenny. [<-Spännande! Har aldrig varit på ÖF]

Tjing så länge!


Mixed emotions
 Datum: 2010-10-26 Tid: 20:53:20 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Jag anar ugglor i mossen men tar en chokladbit och går och lägger mig istället...
Imorgon ska jag träffa några rookiemammor i stan och sen till psykologen för första samtalet efter förlossningen.
Mixed emotions.Tolkning
 Datum: 2010-10-26 Tid: 19:36:32 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


Det var verkligen inte min mening att trampa någon på tårna med det inlägg jag nyligen publicerade. Väljer att svara på kommentaren här ifall fler känner sig träffade.

Jag anser mig själv vara kristen och såg inte alls det brevet på något sätt som kränkande eller nedvärderande av kristendomen som religion. Kristendomen är i mina ögon en modern religion som anpassar sig och utvecklas med tiden. Det är inte många som lever efter bibeln idag - och gjorde man det: skulle man bryta mot lagen.

Det var ju just det som var det komiska i det brev som skribenten tog upp. Eftersom homofober grundar många av sina uttryck och åsikter på "Det står ju t.o.m i bibeln..." -så borde man ju också tyda bibeln på samma sätt på fler punkter. Jag argumenterar på precis samma sätt när jag möter någon med homofobiska åsikter som drar paraleller till bibeln: "Har du sex endast för fortplantningens skull?" "Agar du dina barn?" Lika knasigt som det är att vi skulle slå våra barn för att det står i bibeln -Lika knasigt är det att kalla homosexualitet för onaturligt/en styggelse för att det står i bibeln.

Bibeln är en föråldrad bok. Inte religionen.Wot wot!?
 Datum: 2010-10-26 Tid: 16:20:38 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Ser ni vad jag ser???? :D

Mammagala

Fan vad häftigt! Gissa var ni hittar mig i Maj?;)"Jag stödjer det mörkgrå bandet"
 Datum: 2010-10-26 Tid: 12:13:00 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Kommer ni ihåg när jag pratade om min Borderline och gruppen på Facebook? [Här.]Vet inte om jag poängterade det nog- men det är alltså jag som skapat gruppen. För att jag inte kan hålla tyst om något så pass viktigt och för att puscha frågan så mycket jag bara kan framåt.
Gruppen har nu över 900 medlemmar!


Det visar sig dock nu att Cancerfonden har patent på just bandet som symbol, men Lovisa forskar vidare för att se var man kan vända sig. Vi fnulade på en idé om att kanske ha en droppe som symbol istället. Skulle det kunna funka? Har kanske Water Aid patent på droppen?

Snälla visa även du ditt stöd genom att gå med i gruppen. [Och jaaa. Mitt bloody namn står där. Jag vill bara inte ha mitt namn all over the f*kking blog- alright? För denna fråga tycker jag dock det e värt att visa mitt namn] Blir vi tillräckligt många som pushar och lyfter frågan kanske vi till slut når målet av något slags offentligt stöd. Om det sedan rör sig om ett band i kassan på ICA eller det blir en namninsamling på nätet kan 'la kvitta.

Bara i förra veckan under samma dag var det två människor som klev ut framför tåget i närheten där jag bor... Den psykiska ohälsan tar fler liv än vad bröstcancern någonsin gjort. Vi måste förbättra forskningen, vården och framför allt bemötandet till de människor som lever med värk. I själen.
Det ska vara lika accepterat att gå till en psykolog som det är att gå till en sjukgymnast.Tuesday
 Datum: 2010-10-26 Tid: 08:59:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
*Just fan... amningsvänligt ska det ju gärna också vara, ja. Tänk- 2 månader har gått och jag har fortfarande inte lärt mig att tänka så=/ Nåväl... Jakten fortsätter.

Idag blir det tyvärr inte heller så mycket bloggande. [Eller jag kanske provar att tidsinställa ett inlägg idag;)]Ska på secondhanjakt efter de sista essentials till Halloween:D Usch, börjar bli riktigt nervös o lämna Knodden. Men det ska nog gå bra:)


What to wear?
 Datum: 2010-10-25 Tid: 21:46:47 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
Ja.. Dopet går ju som sagt i lila tema... Och vi tyckte det kunde vara kul om även vi klär oss med något lila. Därför funderar jag nu på vad jag ska ha på mig. Vad tycker ni om denna klänning?...Frågan är ju bara; Vilken färg? Törs man ska slå på stort med lila [vet dock inte ens om jag passar i färgen=/] eller köra på säkert kort: brunt med bara något lila i accessoarer? bonprix.seStööööön
 Datum: 2010-10-25 Tid: 21:03:33 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jag är slut som artist alltså. Lite över kl 12 lämnade jag, knodd och syster lägenheten för att jaga rätt på dopkläder. Kl 19 var jag hemma igen.
Det är nog jobbigt som det är att vara på ranten i sju timmar själv. Men idag hade jag en skrikande knodd som bara ville bli buren. [Inte ens selen dög], ett väder som bjöd på skyfall stup i kvarten och en stad som verkar renovera varenda affärjävel just idag. Bland byggdamm, ihoptryckta klädställ och med gnällig knodd under armen försökte jag alltså hitta finkläder till hela familjen. Det gick sådär...

Men efter att ha hämtat upp karln efter jobbet lyckades vi i alla fall knåpa ihop outfits till 2/3 av familjen.
[Syrran hittade f.ö också fint]

I all stress och byggmiljö gav jag upp att försöka hitta något till mig själv... Jag är nog fan för fet för Kristianstad. Jag beställer nåt istället. suck...

Men VISST hittade vi fina klänningar till knodden? Åh- nu gäller det bara att bestämma vilken hon ska ha på sig under dopmiddagen:) Och karln... Han kommer bli farligt stilig i svart skjorta. Yum♥På väg t stan o leta dopkläder :-)
 Datum: 2010-10-25 Tid: 12:43:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

resize_image_831 (MMS)

På väg t stan o leta dopkläder :-)
9 veckor, 2 dagar
 Datum: 2010-10-25 Tid: 10:35:41 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag glömde ju veckouppdatera! Gör det nu istället;)

Notiser denna vecka:
*Hon börjar som sagt förstå att man kan föra saker till munnen:) En hand eller en boll kan kvitta- nu går ögonen i kors samtidigt som honfokuserar ända fram.

*Hon drar och sliter i sina kläder. Drar i dregellapp/body eller räfsar på bältet från babysittern... Jag uppfattar det som att hon vill känna på de olika materialen. Det är speciellt roligt om hon har ett tryck på bröstet på bodyn, då blir det kontraster:)

*Hon vill inte längre sova till nio på morgonen, utan vill gärna upp vid halv sex och leka nån timme innan hon sedan hellre vilar lite mer om dagarna.

*Sprattlar och slåss som aldrig förr.

*När hon blir arg slår hon/viftar efter en! :) Både jag och karln trodde det bara var tillfälligheter, men nu har det hänt så många gånger så det måste vara så. Haha

*Hennes personlighet kommer fram tydligare och tydligare för var dag. Jag fascineras över att hon verkligen är en liten människa med en hel egen vilja :DMitt lilla fotbollsproffs!
 Datum: 2010-10-24 Tid: 17:54:02 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Åååh jag är typ stoltast i världen! :D Lilla knodden försöker ta tag i grejer nu! Jag har övat och övat och övat med henne, men hon har inte riktigt fattat... Hon har bara försökt stirra eller skrika sig till grejer. Inte förstått att man kan ta dem med händerna.

Men nuuu! :D Efter ihärdig öving börjar hon sakta men säkert hajja att man faktiskt kan föra saker till munnen. Först hjälper hon till med båda händerna för att föra ena handen till munnen att smaka på- Duuuktigt! Men med lite hjälp från mig försöker hon även ta en boll till munnen! Scooooore! Mamma Anouk är överlycklig och så stolt så hon nästan spricker:)

9 veckor, 1 dag
Homosexualitet är ju en styggelse, det vet vi ju alla;)
 Datum: 2010-10-24 Tid: 12:52:54 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Alla som läst min blogg ett tag, och som också känner mig IRL vet att jag är en sann förespråkare för HBT-rättigheter. Det finns inget som gör mig mer upprörd än homofobi och andra inskränkta åsikter. Därför kan jag nu inte låta bli att skratta åt nedan brev. Måste ju självklart lägga ut den till er också;) Haha. Klockrent!


Laura Schlessingen är en känd radiopratare i USA som ger råd till personer
som ringer in till programmet. För en kort tid sedan svarade hon en av de
som ringde, med en hänvisning till 3:e moseboken 18:22, att homosexualitet är
en styggelse som inte under några omständigheter kan accepteras.

Nedan följer en översättning av ett öppet brev till dr. Laura skrivet av en
amerikansk medborgare vars namn är okänt.

Kära dr. Laura! Tack för att du gör så mycket för att lära upp folk vad
gäller guds bud. Jag har själv lärt mycket av dig och försöker dela med mig
av dessa kunskaper till så många jag kan. Om någon till exempel försöker
försvara homosexualitet så påminner jag dem bara om 3:e moseboken 18:22 där
det klart och tydligt står att homosexualitet är en styggelse så är den
saken färdigdiskuterad. Men nu måste jag erkänna att jag behöver några råd
kring hur jag ska följa några andra av guds bud.

1. Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som

behagar herren (3:e moseboken 1:9). Problemet är att grannarna klagar.

2. Jag önskar sälja min dotter som slav (2:a moseboken 21:7). Med dagens

prisnivå, vad anser du vara ett skäligt pris?

3. I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både

manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. En vän
till mig hävdar att detta bara gäller mexikaner och inte kanadensare. Här
behöver jag hjälp. Får jag äga kanadensare?

4. Jag har en granne som insisterar på att han ska arbeta på sabbaten. 2:a

moseboken 35:2 är helt på det klara med att han måste dräpas. Är jag
moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

5. En av mina vänner menar att även om det är en styggelse att äta skaldjur

(3:e moseboken 11:10), så är homosexualitet värre. Jag håller inte med. Vem
av oss har rätt?

6. I 3:e moseboken 21:20 står det i klartext att jag inte får närma mig guds

altare om jag ser dåligt. Jag måste erkänna att jag lider av viss närsynthet
och använder glasögon. Måste synen vara helt perfekt eller kan vi acceptera
ett viss svängrum i denna fråga?

7. De flesta av mina bekanta går till frisören. De klipper håret på sidorna

och rakar skägget i kanterna. Detta är tydligen en synd enligt 3:e moseboken
19:27. Hur bör de straffas?

8. Jag har läst i 3:e moseboken 11:7-8 att jag inte ska röra vid några

rester av en död gris eftersom det gör mig oren. Kan jag fortsätta spela
amerikansk fotboll om jag använder handskar?

9. Min morbror har en gård. Han syndar mot 3:e moseboken 19:19 eftersom han

planterar olika grödor på samma jord. Hans fru är inte mycket bättre
eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmateriel,
(vanligen en blandning av bomull och polyester). Han har också den fula
ovanan att svära mycket. Är det verkligen helt nödvändigt att vi samlar HELA
byn bara för att stena dem (3:e moseboken 24:10-16)? Är det inte lika lätt
att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor
som ligger med sina släktingar (3:e moseboken 20:14)? Jag vet att du gått på
djupet med denna typ av problemställningar. Så jag är helt säker på att du
kan hjälpa mig. Tack för att du ständigt påminner oss om att guds ord är
evigt och oföränderligt.

Med vänliga hälsningar från en trofast lärjunge och tillbedjande fan.Ang. amningsnapp
 Datum: 2010-10-24 Tid: 09:32:43 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Jag har fått en del frågor kring det här med att amma med amningsnapp...

Det är krångligt. Det är det. Men för min del är det helt klart värt det. Det är en underbar uppfinning som gör att min knodd faktiskt äter. Hon tar inte bröstet utan och har aldrig gjort. Hon bara slickar på vårtan precis som "Eeeeh vad e detta för varmt och äckligt?", hon får inte in den tillräckligt långt i munnen och ger upp efter två försök. Tålamod-vad är det?

BVC tycker att man ska amma båda brösten varje gång. Det gör inte jag. Krångel säger jag bara; Nappen kladdar nog som det är ändå. Det räcker med en kladdigt datte och tröjsida i taget. Dessutom slumrar knodden gärna vid bröstet... Ska jag då ruska upp henne mitt i allt för att byta bröst? Nä. Vartannat funkar minst lika bra.

Sen läser jag att ni har problem med att få den att fästa... Det hade jag med. Tills en av rookiefikamammorna tipsade mig att man faktiskt kan tvätta dem med tvål! Med lite mild babytvål och ordentligt med vatten blir nappen som ny och den fäster galant igen. ;) Men var noga att skölja i kallt vatten innan varmt, så det inte blir en massa konstiga äggviteämnen kvar.

Det är med hatkärlek jag ser på denna lilla plastkopp... Underbar uppfinning. Livsfarlig att glömma.Nyfunnet självförtroende!
 Datum: 2010-10-23 Tid: 22:18:12 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Jag vet inte vad det är, men i samband med föräldraledigheten, boosten av min knodd och den nya mammarollen har jag återfunnit ett nytt självförtroende! Jag känner att jag sprudlar av energi som jag vill ta vara på genom att träffa människor!
Nya människor! Jag inte bara vill lära känna nytt folk- Jag till och med vågar!

Under graviditeten hände något med mig som gjorde att jag likt en mus kröp in i ett hål och inte ville träffa någon. [Ingen ville träffa grumpyanouk heller för den delen, men. haha] men nuu- Se mig! Prata med mig! Plötsligt har man faktiskt en gemensam nämnare med miljontals kvinnor. Ett samtalsämne som aldrig tar slut eller skapar pinsamma tystnader...
Vi är mammor. Och vi kan prata bajskonstistens, barnbeundran och vagntillbehör till tidens ände. Jag finner mig själv att i likt GilmoreGirls-rapphet växla meningar och ord med kvinnor jag knappt hälsat på tidigare. Och jag älskar det!

Se till att ta tillvara på denna tiden ni andra nyblivna mammor därute! Det har ju aldrig varit enklare att träffa nytt folk än nu med BVC, FG, ÖF och alla andra roliga bokstavskombinationer som hör babylivet till;)


talk to me!
Ni missar väl förresten inte Juno ikväll på fyran? Finns det någon mer underbar film? ♥Me&I-Party
 Datum: 2010-10-23 Tid: 20:36:04 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Åh jag har haft så trevligt! :D 4 mammor, tre bebisar, en mommo, en moster och en värd trängdes tillsammans med massor av underbara kläder i vårt vardagsrum idag.


Knodden var sötast i en klänning hon fick av Alex dagen till ära:) Tack så mkt!

 

Helt sanslöst mycket fina kläder fanns det! Jag hade lätt kunnat köpa hem hela kollektionen... Var tusan inte långt ifrån. haha -Får bli nudlar fram tills dopet nu;) Men eftersom knodden växer så det knakar börjar det bli dags att inhandla kläder i stl 74 så då fick det bli såhär. Fick ju bra värdinnerabatt också :) Svambodyn var jusåklart slut, men byxorna kunde jag inte motstå. Och den underbara röda klänningen med ängeln på fick hon i present av mommo :D I värdinnegåva tog jag dessutom två hemliga plagg. Spännande att se vad det blir:D

 

Shopaholicen Anouk kommer sussa sött i natt:)

 
Saturday
 Datum: 2010-10-23 Tid: 09:52:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Gulle-er! Tack för bästa responsen på videoinlägget:) U make me happy.
Idag är det ju MeandI-party hos mig.

I inväntan på mammor och knoddar kutar jag omkring med dammtrasa och skurhink. Hörs ikväll guys.
Tjing!100 prenumeranter!!!
 Datum: 2010-10-22 Tid: 17:14:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [23] Kommentarer

Yeeeeeeey! :D:D:D
När jag blev gravid hade jag 12... haha

 

[Videon har raderas eftersom jag visade knodden en snabbis.]
Amningens pro:s and con:s
 Datum: 2010-10-22 Tid: 11:42:27 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Pro:s

-Knodden får i sig allt hon behöver. Bygger upp imunförsvar och vi behöver inte tänka på hennes mjölkallergi heller.
-Man har alltid maten med sig. i rätt temperatur.
-Närhet och mysigt. Jag hinner fan sakna knodden när hon sovit några timmar och undrar när vi ska amma nästa gång:)
-Man hinner läsa bloggar och ev. skriva nåt inlägg med en hand samtidigt som matningen "sköter sig självt" ;)

Con:s

-Det e klaaaddigt!
-Med amningsnapp måste man skölja och torka och hålla på. Och det slår aldrig fel; man glömmer alltid napparna utom räckhåll och kommer på det när man redan satt sig till rätta och bekvämt.
-Ständigt sötsug! Kakor, glass i stora lass, och denna jäkla coca cola.
-Jag har jätteofta huvudvärk...? Måste vara för att man dricker för lite vatten.
-Bacne! [Stavas det så? haha]
-Man har ensamt ansvar om matning på nätterna. Hur trött man än är.Tävla om en Baby-Goodiebag!
 Datum: 2010-10-21 Tid: 19:58:33 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [22] Kommentarer

Jag tycker det är dags att ge något tillbaka till mina underbara läsare och därför har jag knåpat ihop en liten tävling.
Eftersom jag inte är någon storbloggare och blir sponsrad med diverse lyxartiklar, har jag istället skrapat ihop en liten
bra-att-ha
-väska för mums and dads med småbarn. Allt är förståss oanvänt! ;)

I väskan finnes:
1 Natusan baby bodylotion
1 Natusan first tuch bath
1 SebaMed baby bubblebath
1 Bepanthen
1 Idominsalva
1 Nutrogena handcreame [till mammas nariga hösthänder]
1 dregglis från name it
1 Compeed cold sore patch
2 latexnappar från ESSKA i djurmotiv
1 silikonnapp från bambino 0-6 mån
1 silikonnapp från MAM
1 pkt russin från Småfolk

Såhär gör du för att tävla:

*Kopiera bilden och klistra in i din blogg. Länka sedan till detta inlägg och berätta att du är med och tävlar hos mig.
*Lägg en kommentar här med namn, mail, motivering till varför just DU ska vinna och bifoga länken till det inlägg hos dig där du talar om att du tävlar.

[Har du ingen blogg får du gärna tipsa två vänner om tävlingen per mail]

Klart!;)
Vinnare utses om en vecka den 28/10.Go Lindex
 Datum: 2010-10-21 Tid: 17:14:27 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Minns ni att mamma Anouk var ekonomisk och klippte av fötterna på pyjamasen?

Lindex har fattat galoppen.

En extra lång mudd som man kan vika fram en flärp på förvandlar enkelt pyjamasen till fotjamas eller fotlösjamas.
Fiffigt och definitivt saxfritt;)2 månader!
 Datum: 2010-10-21 Tid: 16:46:36 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Idag fyller vår älskade skatt 2 månader. ♥

Det firar knodden genom att växa ur Liberos blöjor nr 3!!! Idag har vi hälsat på Maria och hennes 4 veckorsdotter samt att vi gått på babytytmik där det delades ut nappar för Buzzador;)


Ikväll kommer tävlingen läggas upp btw. Jag är glaaad.RosaBlå Regnbåge
 Datum: 2010-10-21 Tid: 09:27:35 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Igår var jag förresten på läkarkontroll med lillan på BVC. Hon gick igenom besiktningen utan anmärkningar;) Men jag störde mig på på en sak...

När läkaren kom in i rummet satt Knoddis i sin bilstol och jag höll på att ta av henne sin kofta. [vit btw]
-Jaha vad har vi för en guldklimp här då? säger läkaren och sätter sig bredvid. Det uppenbarar sig något rosa där under koftan så då har vi ju i alla fall konstaterat könet.
-Har vi? frågar jag snabbt tillbaka. Vilket kön då?
-Eeeh... Ja i regel är det ju flickor som brukar ha rosa, men nu ser jag ju att hon har mörkblå strumpbyxor på sig också så...
-???!?!! Ja, detta är min dotter, men jag hade kunnat ha dessa kläder utan problem om det var min son också,
säger jag lite buttert.

Jag kunde inte vara tyst. Tycker det är så synd alla dessa normer och färgkoder. Jag pratade mycket om genus när jag var gravid, men insåg rätt snabbt att det inte rör sig om förbud utan om fler möjligheter. Jag tänker inte förbjuda färgen rosa till min dotter, lika lite som jag hade förbjudit den till min son. Men jag tänker inte enbart ge henne den skira färgernas palett, som tyvärr många gör. "Ge ditt barn 100 möjligheter, istället för 2" Jag tycker hon ska kunna ha tillgång hela regnbågens färger. Utan att någon tar för givet att hon är en flicka. eller pojke.


Knoddis outfit igår.Grown up
 Datum: 2010-10-20 Tid: 22:35:53 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag känner mig så sjukt vuxen när jag sitter och skakar på huvudet och suckar till program som "Kungarna av Tylösand". Om sanningen ska fram är det tusan inte länge sedan man betedde sig lika jäkla pinsamt åt. Okej, inte lika pinsamt som dem. De måste slå något slags idiot-rekord... Men nästan.I think im in love
 Datum: 2010-10-20 Tid: 20:47:49 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
OMG jag tror jag dog litegrann... Jag har hittat drömklänningen till dopet! [Karln tyckte också den var underbart fin]Eftersom karlns klänning inte passar och det inte är säkert att vi hinner få min släktklänning innan dopet, eller att den heller ens passar... lutar det faktiskt åt att beställa en sådan här.
Susanne Johansson heter kvinnan som ligger bakom denna och många andra helt gudomliga skapelser. Och priset ligger bra mycket under alla tråkiga vita varianter i butik. Dessutom kan man få namn och datum inbroderat för en liten slant. Men det allra bästa är ju förståss att hon syr upp efter beställning så vi kan ju vara säkra på att få en klänning som passar:)
Här finns hennes hemsida, men jag hittade henne på blocket.Dopplaneringen fortsätter...
 Datum: 2010-10-20 Tid: 12:57:42 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Idag har jag ringt och kollat upp lite priser på mat till dopet. Det blir klart billigast och bäst med det vi tänkte först så jag ska boka så snart vi vet hur många vi blir :) Säger dock inte vad det blir än. Det får ju vara lite hemlisar för gästerna;)

Det ser ut om vi blir runt 45(!) gäster... och då har vi ändå sållat massor. Vi hade lätt kunnat dubbla det. Det är så svårt att veta var man ska dra gränsen, men med tanke på budget och lokal måste man ju bryta nånstans. Vi känner att vi vill kunna ge alla som kommer en bit god mat och ett gott minne:) Men så drygt 40 personer kommer för att fira lillans stora dag. Och vi vill ge henne ett riktigt fint dop. Lägger hellre pengar och energi på det än t.ex hennes första födelsedag. Mycket på grund av innebörden som ligger bakom dopet men också för att min pappa och syster kommer långväga. Det är ju hennes första fest! Och det ska firas! hihi

Vi kommer även att anlita en "fotograf".:) Inte en profisionell sådan utan en jätteduktig kompis till min syster som hobbyfotar och gått några kurser:) Hon ska få ta bilder under cermonin och även för en uppgift på middagen. Det känns skönt att "leja bort" den uppgiften så man kan koppla av på ett annat sätt. Känns också riktigt kul att få lite finare bilder för kommande dopalbum. ♥
Du vet att du är småbarnsmamma när; [Pt2]
 Datum: 2010-10-20 Tid: 11:26:20 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
* Du sssccch!:ar folk när de skriker och spelar för hög musik. Även när du är och hälsar på hos någon. Utan knodd...

* Dina underarmar pryds av små rivsår. Men inte från en katt, som man först kan tro- utan från en ammande sprattlande knodds tånaglar.

*Du kommer på dig själv att undra varför de sänder tecknat så sent om kvällarna. När du sedan tittar på klockan är hon halv sju.

*Du kan storhandla på apoteket.

*Du har ont i käkarna och sluddrar efter en hel dags gurglande, jollrande och skrattande.Åååh
 Datum: 2010-10-19 Tid: 21:50:38 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Sånt här är jag svag för... Tidslösa men ändå lite udda leksaker i manchester, skinn & virkat ♥

busfrot.se & lagerhausRensa luften
 Datum: 2010-10-19 Tid: 21:38:18 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Vad roligt! 4 fler prenumeranter direkt;) Me like... Idag har nästan halva dagen spenderats hos Madde. Vi snackade verkligen om allt mellan himmel och jord i flera timmar. sköönt. Behövde babbla av mig kände jag.

Nu ikväll körde jag till Sölvesborg för att babbla vidare med Micke, som även han behövde prata av sig. Och väl hemma har även jag och karln diskuterat. ljudligt... [heter det så? haha] Men vi behövde rensa luften,-så nu mår vi bra igen. ♥

Nu är jag slutpratad. och godissugen! Detta eviga ständiga sötsug. Jag skyller på amningen, men gör allt för att stå emot....Det går sådär... :(


Ang. bloggen & designen...
 Datum: 2010-10-19 Tid: 16:00:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Medelia påpekade en grej som jag inte tänkt på tidigare... I den nya designen finns det ingen riktig kommentera-knapp längre, utan den bara visar hur många kommentarer som är lagda. Det är iaf där man ska trycka för att skriva en rad... Hon hade haft svårt att hitta just var man skriver kommentarer, och jag tänkte att jag tar upp det ifall det är fler som missat;)


Det är alltså på "[ ] Kommentarer" man klickar för att själv kommentera. Samt om man behöver adressen till just det inlägget.

Sen tänkte jag välkomna alla er nya läsare med ett löfte. Jag uppmanar er att lägga till mig på Bloglovin', om det är så att ni kanske tycker den här bloggen verkar lite smått vettig eller kul eller nåt;)

När jag når 100 prenumeranter firar vi med ett videoinlägg. Hur låter det?;)

bloglovin

[Jag ska se till och få upp min lilla tävling strax också]Knodden står själv
 Datum: 2010-10-18 Tid: 21:55:43 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Mamma visar en kul bild på knodden och mig idag. Hon står inte helt själv. Men inte långt ifrån;) Hon e så duktig min skatt. Staaarka lår. hihi. Ja, tänk; 8 veckor och både sitter och står. Some kind of record...Slottspromenad & matfascination
 Datum: 2010-10-18 Tid: 18:30:08 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Underbart vackert var det idag på vår promenad, men självklart glömde jag ju kameran:( [Detta taget md mobilen] Jag och Kitte åkte till ett närliggande slott och promenerade för att sedan gå in o dricka en kopp kaffe. Personalen ååh:ade åt Knoddis och hon njöt som aldrig förr. haha

Jag är fortfarande förundrad över hur mycket fascination och kärlek man kan känna till något så litet och nytt. Det växer sig starkare för varenda dagj**** som går och stoltheten ska vi inte snacka om! Hon är så vaken och "med" vår lilla docka- Jag tydligt ser hur hon lär sig nya saker varenda eviga dag;
Det senaste jag uppmärksammat är hur intressant hon tycker det är att titta på när man äter. Hon fascineras av att man tuggar och att maten "försvinner". Med stora ögon följer hon matbiten till munnen för att sedan titta en i ögonen och liksom undrar "Ska man göra sådär?" -När man sedan ler till svar ler hon tillbaka och gömmer sig blygsamt bakom en hand. Charmöööör♥Noooo!
 Datum: 2010-10-18 Tid: 15:54:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Mina Halloweenplaner går i kraaaaaas! :(:(:(
UPDATE: Nöden har ingen lag. Jag har beställt en annan hatt och får lösa det såhär:Godmorgon Måndag
 Datum: 2010-10-18 Tid: 09:46:09 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Svinkallt. Solsken. Vi kör på halsduk, vantar och skogsprommis.♥Men alltså- ursäkta...
 Datum: 2010-10-17 Tid: 23:56:43 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Min käre moder och även vännen Madde varnade mig att näsan kan bli både större och fulare under graviditeten- vilket de verkligen hade rätt i. WideNose Hello liksom. Men nuu är det strax 2 månader jag kläckte ägget...
Borde inte också näsan återgå till sitt forna jag snart?


PrepreggoNose - PostPreggoNoseJustja! och jajustja...
 Datum: 2010-10-17 Tid: 19:35:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer

Jag har en massa saker jag vill säga, men inte göra varsitt inlägg om, så därför kör vi speedblogging;


-Jag har nu tappat mina sista två kilon från preggotiden! Tacka vet jag magsjuka! haha. 25kg down. But still moore to go... Beach 2011 here i come säger jag bara! Så fort jag fått upp min allmänkondition lite köps klippkort till byns spinning:D

 

-Ur-rara Sandra gav knoddis en Ior! Bara så där! Hon hade sett "önskelistan" här på bloggen och gått och köpt en:) Både jag & knodd blev överasskade och överlyckliga:) Han passar toppen i crib:en;) Tusen tack igen!

 

-Tror ni inte jag beställde fel färg på ballongjävlarna till dopet? Måste skicka tillbaka och byta... Det här med lila färgskala verkar inte vara min grej alltså. =/

 

-På återkontrollen hos Barnmorskan bland knipövningstest och knoddfascination fick jag faktiskt reda på att Petidinsprutan [ni minns den jag fick ordentlig snétripp av på förlossningen?] bör man verkligen inte få om man har historia av depression / ångest. Tack för den förlosningspersonalen liksom. Läst min journal much?

 

-Min statistik har skjutit i höjden de senaste 4 dagarna. Närmre 400 besökare/dag... och ändå har jag aldrig fått så få kommentarer? Och jag som tycker jag bättrat mig på att svara...:(

 

-Jag håller faktiskt på att fnula på en liten tävling till bloggen. :) My very first. Så om ni skärper er ska jag lägga ut den;) haha.

 

Så...Nu känns jag ikapp;) Tjing ma very own finest peope!
Rastlös
 Datum: 2010-10-17 Tid: 10:13:42 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Åh... Denna helgen har varit lite smådryg. [om man nu får säga så som småbarnsförälder] Efter min kräkisjukdom- och full med energi lagom till Fredagen blir karln också lite halvkrasslig och orkar ingenting.

Eftersom man spenderar väldigt mycket av sin tid som mammaledig i- och kring hemmet, brukar jag stå färdigklädd och färdigpackad på startlinjen inför helgen. "Nu gör vi nåt! Nu åker vi nånstans! Iväg iväg!" Karln kommer hem helt slut efter en veckas jobbande och vill bara vila upp sig... Förståeligt! och det brukar han få göra på fredagen, men till lördagen spritter det verkligen i benen på mig och då brukar vi vanligtvis också hitta på något.

...men nu är han ju kraaasslo. Så det har blev en lördag i riktig vardagsanda.
Och jag känner mig sååå r.a.s.t.l.ö.s. Trots långpromenader, kaffefikor och lite shopping cravar jag nu stimulans!

Har ni några tips på stimulerande aktiviteter för en mammaledig rookiemamma med knodd? [Förutom babyrytmik & öppna förskolan som jag allerede gör och har i åtanke]


Idag blir knodden 8 veckor
 Datum: 2010-10-16 Tid: 21:14:10 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Helt galet. Inte riktigt två månader än, men vid första anblick så;)

Denna veckas notiser;
*Hon har precis upptäckt sina fötter och titar storögt på dem varje gång hon sparkar loss. "Sitter de där också fast på mig?"

*Hon ligger helt obesvärat på mage en längre stund.

*Är inte riktigt lika "pratig" just nu...

*Mycket krokodiltårar. Hon tror hon lärt sig hur man kallar på mamma. Men mamma genomskådar krokotårarna och gnäller tillbaka;)

*Hon kräver konstant uppmärksamhet och är svårroad. Alla gamla tittut-knep och valsdanser funkar inte alls längre.

*Hon skrattar. Med ljud! :D

*Hon liknar sin far mer och mer...

*Hon dreglar som ett odjur i sin jakt på tummen;)Älska solen
 Datum: 2010-10-16 Tid: 13:33:37 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Vädergudarna är fortfarande mina bästa vänner. Idag har jag, knoddis och mommo spatserat byns gator med solen i ögonen och babblat strunt i en timme. Im loving it. ♥Kvällssamtal med karln
 Datum: 2010-10-16 Tid: 10:44:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Karln: Om du hade varit en frukt, vilken hade du varit då?
Jag: ...en kiwi.
Karln: Varför det?
Jag: Jo för när man tänker på en kiwi så tänker man "Njaae- suuuuurt", men när man väl äter den så är den jättegod..? hahahaha
Karln: Hårig och äcklig?...
Jag: Eh nää. Men tack för den.


Det vankas Halloween...
 Datum: 2010-10-15 Tid: 19:55:56 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
...och i vanlig ordning spritter det i fingrarna på mig:) Halloween är stort här i vår lilla by. Alla klär ut sig och drar till riktigt utsmyckat hus med grav i trädgrården, snaror i träden och monster i vart hörn för att festa och ha trevligt tillsammans. Redan när jag var gravid så sa jag att; Halloween- Då ska jag minsann ut. Förutsatt att allting går och känns bra med knodden. Och det gör det ju, sannerligen:)

Såhär har man sett ut de senaste åren;Rödluvan...S&M-brud...? hahaLady Gaga x2...


Är det någon som kan gissa vad jag ska vara i år?...

?;)Dopgåvor
 Datum: 2010-10-15 Tid: 15:40:15 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Det är många som frågat vad knoddis önskar sig i doppresent, så jag slänger upp ett litet inspokollge här i bloggen:)


* Pengar till hennes sparkonto / Presentkort
* Sköldpaddeprojektor som avger stjärnhimmel
[Finns på kidscorner]
* Hoppgunga
*Gåstol
*Musikmobil
*Avgjutningskit för hand/fot
*En Ior
[Hon fick syn på Ior hos en kompis och blev alldeles till sig - kunde inte sluta prata. haha]
*Om man vill köpa kläder så är det bäst att köpa i stl 74/80

Knodden blir glad för vad som helst, men nu har ni som undrat fått några idéer kanske:)Better
 Datum: 2010-10-15 Tid: 13:45:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Nu e jag lite bättre igen. Och lillpigan har inte ett spår tav någon magsjluka:) *pjuuh*

Men som alltid när jag börjar tillfriskna efter sjukdom så tar jag den lilla återfunna energin och börjar städa. Städa och sanera från golv till tak - skura skura, bädda nytt, vädra och skura lite till... Och så ungefär halvvägs genom min städning tar energin slut- och jag golvas igen. =/ haha. Nåväl, nu är det fint och fräscht i alla fall.

Tack älskade syster som tog knoddis ut på långprommis medan jag agerat städtant♥

Gammal bild från när jag var smal, långhårig & snygg;)Bluuuuh
 Datum: 2010-10-14 Tid: 14:47:20 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Enligt BVC är det väldigt ovanligt att de små blir dåliga av kräksjukan *peppar peppar*. Men karln har kommit hem o ser efter knoddis medan jag tittar i toastol och frossar under filt. Jag ammar när jag orkar och annars försöker karln ge henne den [äckliga] mjölkfria ersättningen.

Härmed sjukskriver jag mig från bloggen ett tag. C u when im better.
Tj...iiiiing...Oh no...
 Datum: 2010-10-14 Tid: 09:58:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Då var det min tur då...:( Det är nog säkert 5 år sedan jag var magsjuk, men i år hittade "Vinterkräksjukan" även till mig.

Råd och tips på vad göra- om knoddis också blir dålig, mottages tacksamt.Återkontroll
 Datum: 2010-10-13 Tid: 20:11:13 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Idag har jag varit på återkontroll på MVC. Kan ni gissa vad jag har gjort ikväll?...:)
Lyckans minut
 Datum: 2010-10-13 Tid: 17:30:19 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag har hittat en ny favoritdikt... och jag vill absolut inkludera denna på dopet på något sätt. Antingen genom att den läses av mig eller att den blir spelad av vår solist. Den finns tonsatt av Gunnar Järeld också. Så vacker text, inte sant?
Utdrag av dikten finns även i min nya header. Det känns verkligen så; Var fan var jag förut? NU lever jag.


Är det sant att jag håller ett barn på min arm,
och ser mig själv i dess blick?
Att fjärdarna gnistra och jorden är varm
och himmelen utan en prick?


Vad är det för tid, vad är det för år,
vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?


Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst millioner år
på denna enda minut.


-Erik Lindorm
Ett mörkgrått band.
 Datum: 2010-10-13 Tid: 15:01:42 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
I samband med det hemska uppmärksammade fall om mannen som hängde sig live, passar jag på att ta upp ämnet psykisk ohälsa.

Det är längesedan jag pratade om min diagnos Borderline (BPS) här i bloggen. Mycket för att fler och fler läsare hittar hit och mycket för att jag mår bättre och bättre. Så bra som jag mår idag, kan jag inte minnas att jag någonsin gjort. Jag tror faktiskt inte jag skulle bli diagnostiserad på samma sätt idag om utredning gjordes... Jag är snarare en tillfrisknad Borderline idag.

Men visst finns sårbarheten kvar. Och mycket av ens invanda beteenden och mönster ligger så djupt rotade att det nog aldrig går att sudda ut - men jag mår bra. Och det är det som är huvudsaken.

I min ryggsäck ligger dock en hel del bagage.
Mina underarmar pryds av ärr och är minnen från en tid av mörker, ångest och rolöshet. Psykvården och rakbladet har varit mina sporadiska väner under många år och jag fann mina egna destruktiva vägar att gå för att hitta till bekräftelsen jag krävde.

Jag antar att vinden började vända när jag träffade karln. Han gav mig kärlek, trygghet och främst rutiner i mitt annars så splittrade liv, som gjorde att jag hade svårt att tillämpa mina invanda destruktiva handlingar. I början hade jag svårt att ta till mig hans kärlek och behandlade nog inte honom på det sätt som han förtjänade. [En röd tråd i alla mina förhållanden] Men tids nog lärde han mig tillit...

Jag hade som senast kontakt med mina "demoner" under graviditeten då både panikångest och ångest åter hittade min adress och slog ner som blixt från klar himmel. Hormonerna under graviditeten gjorde att jag "tvingades" komma i kontakt med en hel bunt av känslor som jag så länge förträngt och dissocierat. Nu stod jag helt handfallen och visste inte hur jag skulle ta till mig alla de känslor som hittade till mig.

Men med hjälp av psykolog inom MVC och utskrivna lugnande [som dock aldrig användes] lyckades jag ändå ta mig igenom graviditeten. och förlossningen. och den första kontakten med mitt barn. Jag var nämligen livrädd att drabbas av förlossningsdeppression/psykos och hade väldigt svårt att förstå att jag skulle kunna känna kärlek för något så litet och nytt. När mammavänner till mig berättade om den lycka de upplevde då de fick upp sitt barn på bröstet, kände jag bara hjärtklappning och oro. "Jag kommer inte att känna så", tänkte jag. Och om sanningen ska fram så gjorde jag det inte heller. Sekunden jag fick up knoddis på bröstet tänkte jag bara "Nej nej nej... detta klarar jag aldrig" - Men bara minuter efter började chocken lägga sig och tystnaden och lugnet att infinna sig. Medan karln somnade på förlossningsavdelningen låg jag och tittade på min docka och försökte på något sätt bena ut alla känslor och intryck. Under tiden på BB lärde jag känna henne mer och mer- och i takt med det växte också en sorts kärlek fram.

Idag är jag så kär att jag nästan spricker. Jag visste inte att man kunde känna såhär. För någon eller någonting! Jag har så mycket kärlek till min lilla dotter att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag lever fortfarande i eufori och börjar gråta varje gång hon ler. Jag använder all den energi som tidigare gått åt till att slåss med demoner -till att älska mitt barn. Jag ska skydda henne från allt ont och jag ska lära henne att Allt som inte dödar oss- Det gör oss bannemig starkare.

Som sagt; idag mår jag bra. Men jag är väl medveten om min gårdag men också lika insiktsfull att jag är rädd för min morgondag. Men med en dag i taget tar jag babysteps tillsammans med min dotter och snart känner jag lyckan lika väl som olyckan:)

Lovisa är en annan borderline som också går mot friskheten. Och hon har myntat ett band som inte går i skira färger... Utan som är mörkgrått. I Oktober månad stödjer jag inte bara rosa bandet, jag lyfter även det mörkgrå. Vi får inte glömma den grupp människor som lever i psykisk ohälsa idag. Det är minst lika allvarligt som vilken fysisk sjukdom som helst. Självmord tar många fler liv än vad bröstcancern gör.

Det är dags att uppmärksamma och stödja. Stödja forskning, utbildning men främst stödja psykvården, som idag tyvärr inte gör en bråkdel vad den kan, på grund av ständiga nedskärningar.
Om vi är tillräckligt många som visar vårt intresse för det mörkgrå bandet kanske det en vacker dag också finns att köpa på ICA -och därmed även kan inbringa ett finansiellt stöd till vården.

I Oktober månad vill jag stödja det mörkgrå bandet.

Nu jäklar!
 Datum: 2010-10-13 Tid: 14:08:45 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Titta sikken tjusig blogg jag har;) *mallig*

Tusen tack igen superduktiga Melinda! Hon tar bara blygsamma 50kr för en design, men jag gav henne 100% dricks för ett riktigt bra jobb. Vet hur lång tid det tar också... Jag är iaf supernöjd - Behövde en ordentlig uppfräschning.
Vad tycker ni?:)My Prozac
 Datum: 2010-10-12 Tid: 21:16:24 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Vem hade kunnat ana att medicinen mot ångest stavas b.a.r.n...?Yey
 Datum: 2010-10-12 Tid: 15:27:03 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Snart kommer den nya designen... Den e skitsnygg!!! ♥Måndagsmys
 Datum: 2010-10-12 Tid: 11:20:53 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Gårdagen fortsatte i solens tecken och det utnyttjade vi såklart. Jag, Zilla och Kitte tog knodden under armen i vagnen och traskade bort till "skogen" för att dricka vårt middagskaffe med dopp. Skogen är egentligen en ganska dåligt bevarad lekplats, men det var det närmsta stället med parkbänk och sol- så det dög bra åt oss:)


Knoddis tyckte inte det var lika kul... [och ja, hon har strumpor på händerna. haha]
Note to karln;
 Datum: 2010-10-12 Tid: 00:39:31 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [4] KommentarerDopkorten
 Datum: 2010-10-11 Tid: 18:43:27 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Nu borde alla gäster fått sin inbjudan, så då kan jag även visa er hur inbjudningskorten blev:)
Även om det inte blir mycket kvar att visa då jag tagit bort namn och stämplat bilder- men ni får iaf ett hum om hur de ser ut;)

Korten är beställda från printswithwings.se -Jag är nöjd med dem förutom att jag inte tycker färgen på korten jag fick stämmer särskilt bra överens med "Förhandsgranskningen" på deras hemsida.Bambinooo
 Datum: 2010-10-11 Tid: 11:43:05 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Nu har jag äntligen fått mitt paket med Bambinonappar:D

Som så många andra är även jag en Buzzador- vilket innebär att jag med hjälp av min inställda profil- blir erbjuden att delta i kampanjer om nya produkter eller tjänster som passar just mig.

Denna gången var det Bambino som gärna ville skicka sin senaste napp till mig och mina småbarnsmammakompisar. 15 nappar har jag fått hem som knoddis och hennes bebispolare ska få prova och betygsätta. Jag ska helt enkelt "buzza" för denna napp och återrapportera vad vi tyckte om den. [Tänkte ta med ett gäng till babyrytmiken på Torsdag;)]

Enkelt, tycker jag. Och "gratis är gott";)
Vill du också bli en buzzador och få prova nya produkter och tjänster gratis? Anmäl dig här! :)
Vad tusan. Länkarna funkar ju inte=/ Men om ni anmäler er på buzzador.com så får ni gärna ange "anouk86" som rekryterare:) Thnx;)Dopförberedelser
 Datum: 2010-10-11 Tid: 10:26:57 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Jag hittade en lista som jag snor och passar på att berätta lite om hur det går med våra dopplaner. Detta dop har stigit mig åt huvudet och jag planerar, diskuterar, pysslar och funderar dygnet runt känns det som:)

Jag tycker det ska bli så fruktansvärt kul att det kommer långväga gäster och att delar av släkten äntligen ska få träffas. [Min lillasyster Agnes kommer också!:D] Så egentligen är detta så mycket mer än bara ett dop, det blir nästan som en liten släktträff;)

Dopfesten kommer gå i lila tema.

2-3månader innan:

1. Bestäm datum för dopet
- 14 November. Fars dag:)
2. Boka kyrka och präst - Gualöv kyrka bokad.
3. Bestäm faddrar - Fadder kommer bli karlns styvpappa och min syster Lotta:) Samt att pappa ska få bära knoddis i kyrkan.:)

2 månader innan:
4. Budget - Kosta vad det kosta vill. Nu ska vi fira och ha roligt:) [Även om jag insér att jag valt den absolut sämsta månaden för oss för detta, men... haha]
5. Dopklänning - Karlns familjeklänning passar knappast. Har bett min kusin skicka min familjs dopklänning och hoppas bättre på den. [Hon är ju ganska stor dockan] I värsta fall får vi springa ut och köpa en ny.
6. Solist/musiker - Vi har frågat Henke, en nära vän till min mamma som betytt mycket för mig, om han vill komma och sjunga [gärna tillsammans med min mor] -Väntar på svar.

7. Gästlista
Klar, vi blir omkring 40 personer(!).
8. InbjudanBeställda, igenslickade och postade. Korten har skickats till allt från Kiruna i norr till nollåttahuvudstaden i mitten och Malmö i syd. Det blir en salig blandning människor - även om bara hälften kommer:)

1 månad innan:
9. Delegera och planera inför dopdagen - Det får vi se närmre, men tror syster ska fotografera efter cermonin i alla fall. Sen behöver vi någon som skriver ner presenterna och lite sådant...
10. Tankar och önskemål -
11. Kläder - Karln vill ha kostym. Och visst ska han väl få ha det. haha. Men han behöver en ny slips. Kanske i lila färg?=) Jag behöver köpa en ny klänning/skjorta och knodden behöver något fint att ha på sig efter själva dopcermonin. Kanske denna?

Lägger till;
12. Handla och gör klart dekorationer - Servetter och ballonger beställda. Ska pyssla lite med bordsutsmyckning till dukningen och funderar på att göra en banderoll...?
13. Boka "festlokal" - Hyr församlingshemmet i byn
14. Bestäm och beställ mat och tårtor - Mia, en kompis som är jätteduktig ska göra våra doptårtor, men vad som kommer på menyn får vara hemligt;)
15. Bestäm psalmer, böner och ev. dikter - Jag har mina favoriter. Karln ska också kika över detta..."Dockan"
 Datum: 2010-10-10 Tid: 21:20:28 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer


-Vad roligt att du gillar min blogg.
Kärt barn har många namn, som man brukar säga... Och eftersom jag inte ligger ute med min dotters riktiga namn kallar jag också henne för det ena och det andra; Koddis, Knoddelina, älskling och mycket riktigt även "dockan"... Dockan, kallar jag ju henne för att hon i mina ögon är "Vacker som en docka"- som uttrycket lyder. Det är ju knappast så att jag objektifierar mitt barn - och det hoppas jag verkligen att alla förstår.Söndagspromenad
 Datum: 2010-10-10 Tid: 21:10:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] KommentarerHelgen har bjudit på helt underbrt väder här i Skåne och det har utnyttjats på bästa möjliga sätt... Man ser verkligen hur knodden också njuter av att vara utomhus.

Just nu sitter jag i ett hav av vinterkläder och vinterskor som burits upp från källaren. Tänk att man blir lika förvånad varje år över hur mycket kläder man faktiskt har. Nu är vi redo att möta kylan. ;)Yada
 Datum: 2010-10-10 Tid: 11:49:02 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Den här designen är inte mitt smartaste drag känner jag. Den känns gryllig och "kladdig" och oinspirerande.
Jag håller på att ordna upp detta; En jätteduktig tjej ska faktiskt fixa den åt mig. Jag har aldrig tagit designhjälp förut, men insér som småbarnsförälder när tiden och inspirationen tryter - att det är dags nu. haha.

Dåligt med inlägg. Det är helg och sol- need i say more?:)

Knodd & farmor igårHouston - We've got a problem...
 Datum: 2010-10-09 Tid: 18:18:43 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


Som vi nästan befarat så visar det sig att karlns familjedopklänning kommer vara för liten på dopet.
Vi provade den på dockan idag och den satt alldeles precis. Dopet är om en månad =/ Vi får skicka efter min släktklänning från min kusin i Uppsala och hoppas på det bästa där... Annars är vi illa ute. hahaStoltare kan ingen vara...
 Datum: 2010-10-08 Tid: 19:27:32 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Alltså jag fortsätter att slås av häpnad kring knoddis framgångar. Det är så mycket som händer just nu- Helt underbart ju! Tycker bara det är så synd att karln missar så mycket när han jobbar=/... Jag försöker i alla fall att uppdatera honom om minsta lilla när han kommer hem. Varesig det rör sig om bajkonsistens eller nya upptäckter;). haha

Hon pratar mer och mer
för var dag som går- och nu har hon även börjat prata med mjukisdjur/tavlor. Idag när vi var och hälsade på en kompis fick hon syn på en uppstoppad Ior som hon förtjust först försökte stirra till döds. När det inte hjälpte började hon med ropljud som snabbt övergick till "meningar" av joller och gurgel. När han fortfarande inte svarade henne blev hon till sist förbannad och skrek på honom samtidigt som hon vände bort hela sin kropp. Haha. Så jäkla söt.

[Jag har blivit jättedålig på att ta med kameran och fota. Ska skärpa mig- lovar;)]


Hur söt?
 Datum: 2010-10-07 Tid: 19:29:11 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

Hur söt var inte denna då? Hade varit perfekt till dockans dop när det vankas middag...
ellos 149.-Lyckorus
 Datum: 2010-10-07 Tid: 15:29:02 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Åh jag är så glaaad.

Babyrytmik idag. Och det gick typ hundra gånger bättre än sist. Dockan var visserligen på lika bra humör som då, men verkar som om mammorna var betydligt mer tillmötesgående och trevliga idag. Det visade sig även att en bekant till mig också dök upp med sin lilla 5månadersdocka -vilket var väldigt roligt och uppskatat från min sida.

Jag har helt sjuukt dåligt självförtroende och gick hem förra gången med tankar som "Iiingen tycker oooom oooss" -haha. Idag gick det som sagt mycket bättre. Och jag tror att det har o göra med att jag kanske utstrålade en annan energi än "eeeh... hej hej" när jag hade ett välkänt ansikte att prata lite med. För plötsligt satt både jag och knoddis och talade glatt med både två och tre mammor.

Jag är glad att jag gav det en andra chans, för nu är jag hooked. Underbart att komma hemifrån och få snacka av sig lite förlossningsminnen och smakportionerfundingar. ;)Apropå att väcka för mat verkar alla vara eniga; Väck inte den bjön som sover. Och jag är verkligen villig att hålla med. BVC och sjukhustant får tycka vad de vill. Som tur är bor man inte på sjukan;) Knoddis vaknar när hon är hungrig.Fråga;
 Datum: 2010-10-07 Tid: 10:59:39 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [19] Kommentarer

På BB och de första tre veckorna i knoddis liv blev jag ombedd att väcka henne var fjärde timme för att ge mat. Detta på grund av att hon var så pass stor som hon var när hon kom och de inte ville att hennes blodsocker skulle hinna sjunka för mycket. Fine- det kan jag köpa. Men i takt med att älskling sover allt längre intervaller under natten (igår sov hon nonstop från 18-03 innan hon ville ha mat?!), undrar jag nu om det ska behöva tillämpas idag?

Nu när vi låg inne på barnavdelningen tyckte sköterskan även där att jag tvunget skulle väcka henne var fjärde timme för happymeal- men jag tycker det känns grymt att störa min docka som sover så gott. Hur gör ni???

Och; Om ni inte väcker och det går så långa stunder- pumpar ni då? För det känns ju som om brösten ska explodera=/ haha"Växa och upptäcka världen"
 Datum: 2010-10-06 Tid: 20:55:13 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Yes. Som så många andra kan jag verkligen rekomendera denna bok till alla småbarnsföräldrar.

Boken beskriver sju "utvecklingssprång" som alla barn går igenom. Jo alla- det är det som känns så förbaskat skönt och tryggt att veta. Alla ungar blir skrikiga och klängiga vid en viss ålder. Det första språnget är vid fem veckor och nästa kommer vid 7-8 veckor. Alltså där vi är nu. [Är barnet för tidigt född räknar man bort en vecka och har man istället gått över tiden plusar man på- Så i vårt fall är knodden nu "egentligen" 7,5 vecka.]

Dessa språng innebär att barnet är i färd att lära sig nya färdigheter och som i takt med detta förändrar hela dennes värld och tillvaro -vilket i sin tur gör barnet rädd och förvirrat. Det är därför barnet behöver mer närhet och trygghet vid just dessa tidpunkter.

I just det språnget vi är i nu kan man läsa;
"Någon gång runt åtta veckors ålder börjar barnet uppleva världen på ett nytt sätt. Vi kan ha svårt att föreställa oss detta i början, men det gäller alla sinnen, inte bara synen. Barnet börjar kunna känna igen enkla mönster i sin omvärld och i sin egen kropp. [...] Det faktum att hon börjar uppfatta omvärlden på ett annorlunda sätt gör henne först förvånad, förvirrad och villrådig och hennes välkända värld blir nu helt upp och nedvänd. [...] Hon kommer att vilja hålla sig till mamma eller pappa för att få tröst, tills hon känner sig mer hemtam i den nya världen. [...]
Tecken på att barnet är i en ny utvecklingsfas
När barnet är mellan sju och nio veckor gammalt kan hon börja bete sig på något av nedanstående sätt;
*hon skriker oftare
*hon vill att du ska ägna dig åt henne
*hon tappar aptiten
*hon är uppenbart blygare för främlingar
*hon är klängigare
*hon suger (oftare) på tummen"

Sen står det massor om hur barnet lär sig ny kropps- och handkontroll och hur hon nu lyssnar och pratar. Det är underbart att kunna "följa" hennes utveckling och få en helt ny förståelse för allting. Verkligen en toppenbok!Älskling 6,5 veckor;
 Datum: 2010-10-06 Tid: 18:13:41 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Denna veckas notiser:
*Hon skrattar när jag sjunger och vill gärna"sjunga med".

*Hon har hittat sina händer ordentligt och äter -i sökandet av tummen- upp alla mumsiga fingrar. Vilket resulterar i en väldigt dreglig docka.

*Jag behöver knappt stödja hennes huvud längre utan hon håller upp det alldeles galant själv:)

*Hon börjar vilja greppa efter saker, men vet inte riktigt hur man gör än:)

*Sover betydligt mer än vanligt.

*Behöver väääldigt mycket ro för att kunna äta sig "nöjd", men det sprattlas ändå ordentligt under filt. haha
Mommokärlek
 Datum: 2010-10-06 Tid: 15:23:47 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Mamma kom förbi häromdan och lät knoddis "vädras" och sparka på plastad frotté under en timme, samtidigt som hon bjöd på musikalisk underhållning från rimboken. 

Dagar senare går jag fortfarande och nynnar på "Änderna på rad de går- Hurra Hurra..."Kärlek.
 Datum: 2010-10-05 Tid: 21:28:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Men åååh älskade läsare ni gör mig så rörd.♥ Jag är så tacksam över min blogg och att jag lever i rätt tid då faktiskt internet och bloggar finns. Jag vet faktiskt inte vad jag gjort utan möjligheten att kunna ventilera mig offentligt och få de allra bästa svaren tilbaks från min egen lilla "expertpanel" ;)

Era erfarenheter och råd gör mig både trygg och förvirrad på samma gång. Jag blir glad i förståelsen ni har för min rädsla och upprördhet. Däremot blir jag ännu mer konfunderad över läkarens beslut av att låt mig äta och dricka mjölkprodkter eftersom många av er med laktosbarn eller lätt mjölkallergiska inte kan göra det.
Knoddis är ju förmodligen komjölkallergisk. Inte bara laktos, utan åtminstonde mjölkprotein och i värsta fall kanske också äggviteämnen, som jag förstod det. Därför tycker jag det är så kontigt att jag plötsligt kan äta som vanligt...?=/


Tjingeling! Så här ser jag ut nuförtiden förresten. [Eller ja, i Lördags]
Tror inte jag bjudit på en nuna-bild på över en vecka. Haha. Färgat håret mörkare igen. Trivs bäst så på vintern.Två roliga nyheter
 Datum: 2010-10-05 Tid: 13:06:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Idag damp dopkorten ner i brevlådan. Och de är såå fina!:) Visar dem till er efter dopet, först ska ju gästerna få se:) En annan beställd grej har också kommit och ska hämtas ut.

Nu har pappa bokat resan sin och kommer ner dagen innan lagom till dopet! :D

-Detta ger mig nystart och energi.♥


"Tuff liten tjej"
 Datum: 2010-10-05 Tid: 12:54:08 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
- står det på hennes body idag. och det är hon sannerligen, min skatt.
Tack. igen. för era omtankar och råd:) Vi tänker verkligen stå på oss. När det är dags för stickprov kommer vi kräva blodprov eftersom stickprov inte är särskilt pålitliga.

Det har varit en jobbig natt med mycket häng över spjälsäng. Knoddis fick t.o.m komma till oss i sängen i natt och gosa... Karln är hemma idag också då han knapt sovit.

Men hon mår bra. Inget tecken på någonting förutom att hon är tröttare än vanligt. Så- Komjölksallergi. Det kunde ju absolut vara värre, men det innebär ju ändå en hel del krångel om hon inte växer ifrån det med åldern.
Däremot känner jag mig mest bara tacksam att hon lever just nu. Och neej det var inte så allvarligt kanske- men det hade kunnat vara det. Om det var halsen som svullnade upp istället för öronen. Jag är bara tacksam... och känner mig lyckligast lottad i världen. //Inte IGEN!!!
 Datum: 2010-10-04 Tid: 22:37:56 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [27] Kommentarer
Usch är det såhär det är att vara förälder? Och hon är bara sex veckor gammal...

Jag bara sitter och gråter av oro...

Jag orkar inte gå in lika detaljerat som sist- jag bara hatar att detta faktiskt hände. igen!
Vi såg vår docka ligga dåsig i vaggan och plötsligt fått nässelutslag kring munnen... Knallröd i ansikte, huvud. Lyfter på klänningen hennes och upptäcker att hon är röd och prickig över hela kroppen. Vi ställer oss i telefonkö på 1177. Klär av henne och sätter henne i sittern. Då ser jag hur hennes vanligtvis så små öron är helt gigantiska! Knallröda dumboöron i större storlek än mina egna sitter på min lilla dockas huvud. Det ser helt absurt ut!
-Lägg på telefonen! skriker jag. Vi måste ringa 112 igen! Sen grips jag åter av panik och vimsar med SOS i luren...

Hon andas iaf denna gången och jag har kontakt med henne. Vi springer ut i bilen men insér snabbt att vi glömt bilbarnstolen inne. Medan jag springer och hämtar den kommer kaskadspyan. Åter igen. Jag skriker och springer med henne i stolen samtidigt som spyan sprutar ner trottoar, stol, sig själv och mig. Förbipasserande tittar med stora ögon på oss medan vi slänger in oss i bilen och kör iväg.

På akuten kommer jag inspringande med dottern över axeln och allt upprepas likt deja vu igen. "Hon har fått en allergisk reaktion. Vi var här förra helgen också" får jag fram och vi springs upp till barnakuten där vi bemöts av ett förvånat team som snabbt tar tryck, ger tavigyl och kortison. Nu har hon även blivit helt blå om arm och fotsulor! Det är ersättningen som orsakat detta. Det är ju tydligt nu.

[Efter att jag druckit två glas vin hos grannen kvällen innan gav vi knoddis pumpad mjölk under natten och då den tog slut vid lunchtid beslutar vi oss för att ge henne en portion ersättning innan jag vågar ge bröstet igen. drygt 100ml NAM får hon. En halvtimme senare upptäcker vi symptomen.]


Man kollar, provar, diskuterar och förklarar... [Denna läkaren ger f.ö ett betydligt bättre intryck än den förra] När vi lugnat oss som mest kommer ännu en exorsistspya som täcker halva undersökningsrummet. [Jag förstååår inte hur så mycket kan få plats i en liten bebis!] Vi hinner precis torka upp det värsta innan hon spyr igen.
-Efter 3-4 timmar(?) förklarar läkaren att han vill ha knoddis under observation eftersom hon spytt och vi skrivs in på barnavdelningen. Där har nu jag och knoddis sovit i natt [Ja jag lyckades faktiskt sova. Förundrad över hur trygg man ändå känner sig på sjukhus. Omringad av kompetent personal liksom]

För att försöka göra en lång historia något-så-när kort så; Jag blev beordrad att äta komjölksfri kost under amningen eftersom det förmodligen är komjölksallergi knoddis har. Stickprov skulle tas idag.
Efter några timmar och samtal med dietist som rådgiver mig kring vad jag får- och inte får äta: är det plötsligt inte alls aktuellt längre att jag ändrar min kost. *? Det behövs inte enligt läkaren eftersom hon aldrig reagerat på min bröstmjölk. Stickprov ska plötsligt inte heller ges idag utan vi blir utskrivna och beodrade att återkomma efter att vi blir kallade till provtagning per post.
I detta skede är jag bara trött och tycker det är skönt att vi får åka hem. Knoddis har mått bra hela natten och alla svullnader och rodnader har lagt sig...


Nu när vi varit hemma några timmar och battlats med en omtumlad och mycket trött och orolig flicka som nu äntligen somnat slås jag av chocken(?)... Karln sitter och läser högt från dataskärmen om anafylaksisk reaktion och jag bara gråter. Jag blir arg. och besviken. och ledsen. och orolig så orolig. och får så dåligt samvete...

Jag blir så arg på läkarjäveln som redan förra helgen skickade hem oss med orden att "Nää det kan inte vara ersättningen eftersom det gått så lång tid från intagningstillfället och reaktion..."
Jag blir arg på mig själv som inte ringde en annan läkare och krävde ett andra utlåtande.
Jag blir besviken på personalen och bemötandet på barnavdelningen för att man åter igen sitter hemma med frågetecken. Det känns inte som om man får reda på hälften av vad som är nödvändigt. Och det känns som om de undanhåller information. Varför skulle jag ena sekunden äta mjölkfritt för att i nästa rådas äta som vanligt? Kan hon inte reagera ändå?
Jag blir så orolig över min docka. Jag tror jag och karln har gått och tittat till henne och hennes andning 20 ggr medan jag skrivit detta inlägg.
Och jag får såå dåligt samvete. Hade jag inte gått över till grannen och druckit vin hade vi aldrig behövt ge ersättning och dett hade aldrig hänt. Nu. Det hade ju iofs hänt förr eller senare men jag kan inte hjälpa att tänka så ändå...

Jag tycker detta är så jobbigt så det finns inte... Var tar man vägen med sin oro liksom? Jag vet inte var jag ska placera- eller hur jag ska hantera- alla dessa nya känslor...

Jag ber inte om ursäkt för långt inlägg. Jag behövde skriva av mig lite. Får ut allt så mycket enklare genom text än genom tal. Blä bara. Blä.uuuuusch
 Datum: 2010-10-04 Tid: 15:05:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer
Precis hemkommen efter en ett dygn på barnakut och inlagd på barn... Nu mår vi bra men har varit ett oroligt dygn. Berättar mer sen.

Kram


Hehe
 Datum: 2010-10-02 Tid: 13:04:21 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer

Nu är det slut på den fluffiga sväva-på-moln-fasen på gott och ont. haha Och det behövs också synas här i bloggen såklart. Tyckte denna design visar mycket mer av min personlighet, inte sant?;)
Nää
 Datum: 2010-10-02 Tid: 00:26:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Från och med nu kommer jag börja svara på mina kommentarer i mitt eget kommentarsfält. Detta för att jag själv enklare ska kunna hålla reda på dem samt för att det kan vara intressant för er andra att se svar på tal.
Vi börjar här.

Tack ännu en gång till er som faktiskt fortfarande kommenterar trots min uruslra respons. Jag blir riktigt skitaglad varje gång! Förhoppningsvis leder detta till att jag blir bättre på att svara.
Tjing!

Haha. Anna frågade mig hur det gick med kommentarsvaren i mina inlägg; Jag säger bara nää- Det var verkligen inte min grej att kommentera hos mig själv. Kändes knasigt. Jag vill ju dessutom se vem jag pratar med så nä: vi slopar den idén igen. haha...Jag får helt enkelt bli bättre på att svara;)


Knoddis pratar
 Datum: 2010-10-01 Tid: 22:19:19 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [29] Kommentarer
Jag har nu redigerat om min låsta blogg. Och lagt ut en film där jag och knoddis pratar:)

Fram tills nu har den bloggen fått agera som låst dagbok men kommer från och med idag att istället bli en anslagstavla för bilder / filmer som jag trots allt väljer att publicera. [Självklart med vattenstämpel] Detta främst för att långväga släkt och vänner lite enklare ska kunna hålla sig uppdaterade om knoddsis framgångar;) Jag kommer dock att radera bilderna allt eftersom -efter ungefär en veckas publicering. Allt detta för att jag helt enkelt är så mån om min flicka och gör det mesta jag kan för att bilder på henne inte ska hamna i fel händer.

Jag har därför nu också bytt lösenord - så ni som vill ha det nya får lägga en kommentar med er mailadress.

Men vänligen respektera om jag väljer att inte ge er lösenordet. Det kan bero på många olika orsaker. Men den främsta anledningen till att jag ö.h.t har en låst blogg beror ju på att jag inte vill att knoddis ska exponeras så mycket för allt för många okända människor.

Däremot är ni som jag känner sedan tidigare eller haft "bloggkontakt" med ett lite längre tag- mer än välkomna.

Tjing så länge!


Hmmmm...
 Datum: 2010-10-01 Tid: 10:41:57 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [15] Kommentarer


Jag vet inte om jag ska tycka detta är gulligt eller om jag ska bli livrädd...? haha

[Självklart är Idas klor klippta]

*Kolla förresten in knoddsis afrokrull när hon e nybadad. haha- Gulle...
Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin