En alldeles för farlig slev rör nu om i vår gryta
Datum: 2010-09-21 Tid: 22:28:40 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Jag har faktiskt väldigt svårt att släppa valet som varit och resultatet som blev...
Ett främlingsfientligt [jag törs t.o.m säga rasistiskt] parti har tagit sig in i Sveriges riksdag och har härmed makt över mig, dig och våra familjer...

Sällan eller aldrig har jag blivit så upprörd över någon politisk händelse som detta. Faktiskt så har jag knappt brytt mig om politik över huvud taget innan. [Även om jag självklart har åsikter så har jag inte sorterat och placerat dem efter politiska partier och valprogram. Men bör dock nämnas att jag självklart gick och röstade även förra valet]

SverigeDemokraterna har dock fört med sig en positiv sak; Och det är att jag börjat bry mig. Mina politiska ögon har öppnats och för första gången i mitt liv känner jag mig vaken. Nu är det dags för alla att inte bara se vad som sker och bilda sig en åsikt, utan börja diskutera, skrika ut och sprida sin kunskap för att eliminera all denna okunskap som verkar råda för att något sånt här kan få ske.

Enda anledningen till att SD fått så många röster beror på att de berör en fråga som de andra partierna blundar för. En fråga som är viktig i mångas ögon och uppenbarligen behövs lyftas upp. Att vår sittande regering och oppositionen inte vågat prata om invandringspolitiken gör att de som tycker denna fråga är viktig helt enkelt lägger sin röst på den som vågar snacka om det.

Den idiotiska kontentan blir dock då att man röstar in ett helt paket av idioti och rasism. Ett paket som förfinats och cencurerats till största möjliga mån inför valet för att verka så oskyldigt som möjligt och därför också lyckats locka till sig veliga väljare.
Väljarna som motiverar sitt val med yttranden som "Det behövs röras om i grytan lite..." verkar inte förstå vad denna slev kan göra...

Skrapar man en milimeter under den förfinade ytan hittar man deras riktiga åsikter och deras verkliga fientliga viljor. Dessa människor marscherade gator och torg med höjda händer och heilade för bara drygt tio år sedan! Dessa människor särar fortfarande på oss och våra värden. Homosexuellas rättigheter ska begränsas, kvinnors aborträtt ska försämras och folk som i deras ögon inte är svenska- ska ut ur vårt land.
Dessa människor som för bara ett decennium sedan öppet hyllade Hitler- sitter nu med 20 mandat i vår riksdag och har inflytande över oss.

Detta är inte bara skrämmande... Det är livsfarligt. Och att vifta bort det genom att säga att det kanske bara rör sig om fyra år -är minst lika farligt. Mycket kan hända under fyra år. Jag tycker inte vi ska ge dem det. Vi måste göra något nu.

Hade SD suttit vid makten för femtio år sedan när min biologiska morfar från Dominikanska republiken befann sig i Sverige hade kanske varken min mamma, min syster, jag, eller knoddsi fått finnas till idag...


Vi gillar olika!

12 Kommentarer
Anna

Bra skrivet!

2010-09-21 l 23:08:16
Blogg/hemsida: http://frokenstockholmare.blogspot.com
Medelia

Jag håller med till 100%, väldigt bra skrivet.Glad blir jag över att så många ändå sätter ned foten (på internet och i verkligheten) och går ut med hur fel de tycker att det här valet blev. Som du sa, varken jag eller min egen knoddis skulle antagligen få finnas här ifall SD kommit till makten när min pappa arbetsinvandrade till det här landet. :(

2010-09-22 l 09:17:12
Blogg/hemsida: http://medelias.wordpress.com
Helena

Mycket bra skrivet och det är fruktansvärt att svenskar idag är så förbaskat dumma att de röstar in ett sånt här parti i riksdagen! Vi får aldrig glömma var slagordet i nån kampanj på 90-talet jag kommer ihåg i skolorna... tog tydligen inte så lång tid för oss svenskar att glömma iaf :-(

2010-09-22 l 09:29:39
Blogg/hemsida: http://tausert.wordpress.com
Ella

va trött jag blir på alla som säger att sd är främlingsfientliga! varför sitter det i sånna fall med invandrare i partiet? de är bara skeptiska till svenks invandring för det har blivit för mycket! när ambulans och brandbil inte ens törs köra fram på vissa ställen på grund av störande människor (99procent invandrare) då har det blivit för mycket!

de tycker även att det är viktigt att ge alla sveriges pensionärer den trygghet och omsorg de är världa innan vi tar in fler folk i sverige! vi måste kunna ta hand om de vi tar in innan vi tar in fler! och så är det inte i dagens samhälle!

en ana tänkvärd grej är att sverige är det land (föruton nåt ställe i afrika) som har flest våldtäkter per år!! och majoriteten av dem är gjorda av invandrare!! Sen är det självklart att merparten av alla invandrare inte är ligister och våldtäcktsmän men nån stans måste man dra en gräns!

2010-09-22 l 10:57:33
J

Intressant Ella, vilken statistik du lägger fram. Ännu mer intressant var du fått den ifrån?! Enligt Brå (Brottsstatistiska rådet) så stämmer den nämligen inte alls.Men det är väl så SD jobbar. Folk som inte orkar kolla fakta tror på vad de säger, och det räcker tydligt. Okunskap!

2010-09-22 l 13:11:25
Kim

Jag är sååå GLAD för att dom har kommit in i riksdagen och jag ångrar att jag inte la min röst på dom nu i efterhand. Garanterat kommer jag göra det nästa gång! Deras åsikter behövs också, dvs invandringspolitiken. Vi har demokrati i sverige och man får rösta på vad fan man vill och ha sina åsiker. Dom har blivit röstade in till riksdagen av en anledning. Svenska folket har alltså velat det! Sjukt löjligt att endel vill få det till "missnöjd eller frustrations-röster" My gaaaaad! Och aftonbladets "Vi gillar olika" talar ju bara mot sig själv!

2010-09-22 l 13:51:02
Blogg/hemsida: http://Kimljungkvist,blogg.se
LIllaMy

och folk som i deras ögon inte är svenska- ska ut ur vårt land.

Tyvärr har du väldigt fel där!

2010-09-22 l 15:57:29
Gullan86 gravid med första barnet

Oj bra skrivet...skulle vara spännande att se vad du svarat på "ellas" inlägg här ovan...kram

2010-09-22 l 16:27:14
Blogg/hemsida: http://gullan86.blogg.se/
Emma

Vissa människor är skrämmande! Och allt detta tjat om att svenska folket ville detta då partiet röstades in i riksdagen och vi är ett demokratiskt land.. ehh, hur många procent var det? Har inte resten av befolkningen rätt att vara missnöjda över den procent som är ofantligt korkade och inte förstår vad fasen dom gjort!?

Det är möjligt att det behöver röras om i grytan och göra om integrationspolitiken men man behöver väl inte rösta in rasister/nazister för det?

Folk som röstat på SD får säga vad de vill, för det är ett hemskt parti, vad dom än har blivit lurade att tro på :(.

2010-09-22 l 21:04:17
Blogg/hemsida: http://tjejan.blogg.se/
anouk - RookieMamma

Sv Ella: Att skylla samhällets problem på en grupp är väldigt enkelt. Att peka på "invandrare" som syndabock för det våld som existerar verkar vara det enklaste...

Jag håller med om att invandringspolitiken bör ses över. Vi måste bli bättre på att integrera och hjälpa de som kommer till vårt land -IN i vårt samhälle och inte segregera ut dem i förpekade områden. Men inte behöver vi ett rasistiskt parti för det!Jag skulle också väldigt gärna vilja se var du hittar din statistik för dina påståenden. De flesta våldtäkterna sker nämligen oftast i hemmet eller av någon som offret redan känner (pojkvän / kompis / ex osv osv) "Förutom nåt ställe i Afrika" låter ju f.ö pålitligt?...Du säger själv att du förstår att merparten av invandrare inte är "ligister" (vad du nu menar med det?) och att man nånstans måste dra en gräns- Tycker du det då är rimligt att försämra, försvåra och utvisa merparten av invandrare???Sv Kim: Ja Aftonbadets "Vi gillar olika" talar verkligenför sig själv: 356 000 människor stödjer kampanjen!

Jag tycker "Svenska folket" visar sin ståndpunkt jävligt bra i denna fråga. Vi diskuterar ljudligare än nånsin förr, vi demonstrerar spontat, bildar grupper, skriver namnlistor, stödjer kampanjer och ropar ut våra åsikter; "Detta är inte okej!" Om du tycker att de där få procenten är "Svenska folket" borde du kanske räkna om...

2010-09-22 l 22:01:37
Blogg/hemsida: http://anouk.blogg.se/
Kim

Fast nu har dom ju faktiskt fått sina röster och blivit inröstade. Just face it?! Vad har vi demokrati för? Jo därför att! Du menar för att SD's röster inte räknas? Lika mycket som alla andra partiers? :)Och, allt detta tjat att "rösta INTE på dom" haha, nahe va i helvete kan man då få lägga sin röst på dom för?

2010-09-23 l 08:17:35
Caroline

Du sa det så bra Diana. Jag är helt slut för dagen efter att ha argumenterat mig blå när folk kör "SD är inte rasister men" och just nu orkar jag inte mer. Men ja, du sa det så bra. Jag blir otroligt ledsen och beklämd över det faktum att 300 000 svenskar så uppenbart är rasister/inte har en aning om vad de lägger sin röst på.

2010-09-23 l 20:42:20Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin