Norrlandsresan
Datum: 2011-02-03 Tid: 21:19:03 Kategori:Norrbotten i mitt hjärta Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
http://blogs.smarter.com/blogs/guests/baby-window-airplane.jpg...närmar sig med stormsteg. Jag och knodden ska åka "hem" till Gällivare för att få hälsa på moffa, mostrarna, kusinerna, gammelfammo, exstyvmommo och all snö! [Kolla på systers blogg här.] Karln kan tyvärr inte följa denna gången, men vi åker alla till påsk istället...

Vi ska alltså åka nu på Måndag! Wot?! När hände detta? Det är ju verkligen jättesnart... och nu infinner sig resfebern ordentligt. Jag är skitnervös!

Hur gör man? Hur flyger man med liten? Rutten med mellanlandning tar ca 3 timmar. Hur kissar jag? Ska jag asa med henne in på 1kvmdasset eller tar flygvärdinnan henne? Hur byter jag på henne? I famnen? Kleta bajs överallt? Hur håller jag henne intresserad och något så när glad i mitt knä i tre timmar?!

Usch... Jag är så jäkla nervös nu. Dessutom slutar inte resan där. Vi har 1,5 timmes bilfärd på morgonen till flyget och 1,5 timmes bilfärd när vi kommer fram. It's gonna be a long long day...

[Vet någon förresten om man kan hyra vagnväska på Sturup?]11 Kommentarer
Zandris

Har du tur så sover hon hela resan... Kan ju alltid hoppas ;)Men jag förstår att du e nervös... Hade karlen varit med, så hade det ju varit lättare.

2011-02-03 l 22:13:05
Blogg/hemsida: http://scollection.blogg.se/
Zilla

Hyra vet ja inte men e nästan säker på att man kan köpa där annars..så e de på gardermoen ialf :P

2011-02-03 l 23:16:33
Blogg/hemsida: http://vivaladivah.webblogg.se/
Mikaela

Min familj drog till Thailand (13 timmar flyg) med 7 barn varav två små blöjbarn och vi klarade oss fint! Så du kan nog vara lugn ;) Allt löser sig, be cool. Har du tur blir hon trött och sover hela resan :)

2011-02-04 l 01:29:46
Blogg/hemsida: http://mickis.org
V

De slänger ner vagnen i en stor plastpåse bara som du får köpa....

2011-02-04 l 06:02:24
Anna

Du kissar på flygplatsen INNAN ni kliver på planet ;) och blir du akutnödig tar säkert flygvärdinnan henne utan problem.

Finns det inte utfällbara skötbord på toa? annars - golvet/mittgången. ellr fråga flygvärdinnan igen :P

Ta med massa leksaker o sånt som hon gillar hemma. o kansje gå i mittgånhgen sp hon får knata o kolla runt lite.

2011-02-04 l 07:20:50
Blogg/hemsida: http://livetmedpyret.blogg.se/
Frida

Landar ni här i Kiruna? Tänkte när ni måste åka 1½timme efter flygningen...

2011-02-04 l 09:38:49
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
J

Vi har köpt en vagnväska från prampack- svindyr- om du hade bott här hade du kunnat få låna den så att den blir lite använd åtminstone för nu har vi köpt en sulky för alla B's framtida resor ;).Precis, toalettbesök innan flygresa. Skötbord finns på toaletten, t o m på Ryan Air.Det kommer att gå toppen ska du se! Jag oroar mig inte ens för Thailandsresan- vi föräldrar är ju vana vid en gnällig unge liksom, det blir värre för övriga resenärer (men de ska bara vara tacksamma att folk föder barn och fortsätter resa- det är bra för ekonomin :D).

2011-02-04 l 09:39:18
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
Nilla

Tänkte skriva som anna... Du kissar INNAN :)Vi bytte blöja i bilen påväg upp... I vårt baksäte som dessutom rymde en barnbilstol och MIG. Det gick :) Annars är ju din knodd stadig nu, ta byxblöjor (fick man ju i det up&go-paketet) och så kan hon stå på sätet och hålla sig mot ryggstödet (med en hjälpande mammahand) så behöver du bara dra upp den nya blöjan efter du bytt... Smidigt som attan! Köp med såna skötbordsunderlägg från libero (finns överallt) och ha under så vet du att ni inte kissar ner sätet undertiden ni skiftar :)Men min fundering... Du får ju inte ha flytande med dig... Ska du stoppa tuttarna i de där små plastpåsarna också?? För tänk om din tuttjuice innehåller sprängämnen!! Glöm inte att fråga dem det i säkerhetskontrollen från mig!

2011-02-04 l 10:11:11
Blogg/hemsida: http://blogg.passagen.se/nilla-lilla
Jenny ♥

Ha en trevlig resa i morgon! Kram JennyPs: Bara 3 månader kvar till Mammabloggalan nu - tjoohoo !

2011-02-06 l 21:26:10
Blogg/hemsida: http://www.jennyn.se
Fia

vätska i nappflaskor behöver du inte tänka på. jag hade flera fyllda nappflaskor med i skötväskan och det var inga problem. visa i säkerhetskontrollen och säg att det är till välling. sedan är det praktiskt att ha bebis i bärsele vid ombordstigning, mellanlandning osv. lycka till!

2011-02-06 l 22:43:36
Camilla

Attans att jag inte såg detta tidigare. Vi flyger till sthlm idag och det hade varit gött med lite råd om hur det gick för er.

2011-02-07 l 14:33:44
Blogg/hemsida: http://forstabulleniugnen.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin