Svarar på en kommentar innan jag lämnar ämnet för denna gång;
Datum: 2011-01-17 Tid: 12:32:50 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Sara säger: "...ett tips till dig är att läsa en kurs i genus på något universitet/högskola och vidga dina vyer lite och få lite mer kött på benen, du känns (no offense) inte riktigt helt insatt du heller...men en bra bit på väg kanske!!

Du har många bra aspekter som du behandlar men genus ÄR inte bara en BARN fråga, utan något som genomsyrar hela samhället,...Vuxna behandlas också olika beroende på kön, och det är ju vi vuxna som lär hur barnen "ska" vara. Samhället är sjukt och det är konstigt att man ens ska behöva lägga ernergi på att behöva diskutera sådana frågor som jämställdhet mellan kön och liknande...
"


SJÄLVKLART vet jag att det inte bara handlar om barn. Det är därför jag skrev; "Genus handlar om att släppa på våra förväntningar kring [barn och] kön." Genus handlar ju om kön. Och vilken roll och makt könet har. På många olika plan. "Varför tjänar fortfarande män mer än kvinnor?" är väl minst sagt genusvetenskap. Att jag främst skriver om genus och barn är ju för att jag driver en mammablogg och majoriteten av mina läsare är just småbarnsföräldrar.

Jag insér att Genus och feminism går hand i hand. Och att det används och behövs i forskning ,inte bara inom skolväsendet utan även i och kring sjukvård, arbetsvillkor och i rättsamhället. Genus är bra mycket mer än bara barn [och kläder/färger] - Det genomsyrar hela vårt samhälle.

Jag är absolut inget proffs, det har jag heller aldrig sagt. Men jag är medveten. Jag reagerar och agerar och lär (och VILL lära) mer och mer.

Sedan jag skrev mitt första inlägg om detta på bloggen för ett år sedan har jag lärt mig betydligt mycket mer. Och jag förstår också att det finns minst lika mycket mer att lära, men det jag vet och själv ansér- tycker jag att jag har lika rätt att skriva om som vad annat som helst. Jag lär ju genom att skriva! Och få respons! :D Jag hade mer än gärna läst en kurs i detta - Jag hade till och med gärna arbetat med något yrke som berör genus, HBT-rättigheter eller något annar amne som jag brinner för. Over and out. ♥

5 Kommentarer
Becca

Jag har läst genusvetenskap på universitetet, det var precis när jag började intressera mig för ämnet. Då hade jag bara läst lite på bloggar om det och ville lära mig mer, jag kunde inte så mycket. Kursen var jättebra men ur en helt annan synvinkel än jag läser om nu, när jag läser bloggar som handlar mer om barn; kläder, färger o.s.v.Så kursen var bra, men jag måste säga att sådana ämnen som bloggare skriver om är mer intressanta och känns mer praktiska, alltså "det här kan du göra här och nu". Men det var absolut en bra "bas" och jag tycker att en genusvetenskapskurs borde vara obligatoriskt på gymnasiet! :)Tänkte tipsa om en bok också, även om du säkert har läst den :P - Det kallas kärlek av Carin Holmberg.

2011-01-17 l 14:50:26
Blogg/hemsida: http://thebecca.blogg.se/
Bella

Sen tror ja de beror på vad man har för jobb för jag och gubben jobbar med precis samma sak om vi har samma lön.

2011-01-17 l 16:56:29
Anonym

Kom igen nu fan, släpp det där med genus nu, det är det enda du babblar om nu för tiden, and it´s boooorrring! Orka

2011-01-17 l 17:48:07
Medelia

Den där kommentaren kändes väldigt mycket "klappa på huvudet". Som att man inte har något kött på benen bara för att man inte läst genusvetenskap på högskola. Det är ju väldigt mycket teori och förankras inte alltid rent praktiskt lika tydligt som det görs i bloggvärlden. Så jag håller med Beccas kommentar här ovanför.Det är ju din blogg och du skriver vad som berör dig och hur du känner. Det verkar som att du har en del läsare som verkligen VILL missförstå och misstolka dig. Har man det uppsåtet går det ju inte att skriva något utan att någon tar illa upp eller tycker att man borde utbilda sig vidare. Jag tycker att du skriver om väldigt intressanta ämnen och du lägger det på en nivå som alla vi grötiga småbarnsföräldrar antagligen kan ta till sig ;) Är glad att kunna läsa en blogg om någon med liknande värderingar och åsikter som jag själv i de ämnena, så fortsätt så!

2011-01-17 l 18:13:05
Blogg/hemsida: http://medelias.wordpress.com
anouk - En Rookiemammas vardag

Sv anonym: Orka ens lägga en sådan kommentar?Krysset sitter högst upp i högra hörnet om det inte passar. Jag skriver om det som faller mig in;) Have a nice life.

2011-01-17 l 18:54:14
Blogg/hemsida: http://anouk.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin