Sommardag
 Datum: 2012-04-30 Tid: 21:18:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Vi har matat ankor med pappa, myst i mommos säng, grävt i sandlåda och sparkat boll, ätit laxburgare stekt i smör(!) och haft en generellt underbar dag.

Imorgon bär det av till Växjöloppet för mamma. Jag lever fortfarande i förnekelse och har inte förberett mig ett dugg. Men vet ni- om jag så går halva rundan så kommer jag vara nöjd. [Nä. fan. Men jag försöker intala mig nåt liknande iaf]PINO
 Datum: 2012-04-30 Tid: 21:09:21 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Vad är det här för en filur och varför har jag inte hört talas om Pino och vänner innan?

I goodiebagen fanns Pino i form av ett mjukdjur och en dvd. Efter snabb överblick såg jag direkt att detta borde vara något i knoddens smak och köpte därför ytterligare en bok och en dvd på mässan. Tur var väl det- för knodden älskar Pino! Jag har aldrig fått henne att titta på nånting på TV innan, men det här var så klockrent dels åldersmässigt och dels i de ämnen de väljer att ta upp (dagis, nattning, handla osv) att hon satt klistrad.

Jättekul att man dessutom kan återkoppla figuren på film till både bok och nalle. Fyra tummar upp från Anouk och knodden! [Enda anledningen till att Pino inte får klockrent betyg är för att jag tycker dessa böcker hade varit ett utmärkt tillfälle att bruka ordet hen och skippa blåtröjapojke och rosakjolflicka som pussas. Det behööver ju inte alltid se ut så;)]


pino.seBloggminglet 2012
 Datum: 2012-04-29 Tid: 21:26:40 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Anouk åkte ju som bekant redan upp på Fredagen för att festa med finaste Jonna. Jag kommer cencurera den kvällen för kritiska mammaöron, men kan bara säga att det blev en lång och galen afton. Haha

På Lördagsmorgon efter x-timmars sömn (som såklart låg fördelat under den bokade tiden hos Stockholmstylisterna. hhhrrrm) fick jag packa mig samman för att bege mig till Rica Talk Hotel där hela faderullan skulle hålla plats.

Jag gick in med rätt låga förväntningar om jag ska vara ärlig, och det var nog lika bra-för då slapp jag bli besviken som så många andra gäster tyvärr blev. Efter mammabloggalan förra året förväntade jag mig inte så mycket mer vid detta tillfälle.

Jag hade väldigt väldigt trevligt och har lärt känna många fina människor men själva eventet brast i sin utformning på rätt många ställen, så jag är glad att jag inte betalt för min biljett. Jag saknade arrangörerna. Var var ni och varför hälsade ni inte oss välkomna? Jag saknade lärakännavarandetöntlekar som faktiskt behövs under såna här tillställningar. Och jag saknade överraskningen som var utlovat på rummet. I övrigt; helt okej mat, väldigt maxad goodiebag och som sagt; många många fina människor.

Nedan följer bilder helt utan inbördes ordning eller ranson;

Anouks kvällsoutfit.


Goodiebagen. Och lite starstruckfeeling; Fick äran att talas vid med både SPIDERCHICK och Mirka [elvabarnsmamman] en hel del. Väldigt goa människor.


Bordskamrater.


Cecce & min rumskamrat Niehoff som båda två var riktigt trevliga och amitiösa människor.


Under mässan fanns Ann Söderlund på plats och bjöd på humor och intervjuade Hannah Graaf. Hannah krossade alla fördomar jag inte visste jag hade och visade sig vara hur go och jordnära som helst. Och snygg såklart. [But that goes without saying]


Detta var dock höjdpunkten; att få landa och sova ut i en hotellsäng. Jag nöjde mig med ett glas vin till maten och kraschade vid elvasnåret. ;)

btw; Alla bilder som inte är av kass iphone-kvalitet belongs to Niehoff. Tack för lånet;)

Overall så är jag nöjd. Jag är en goodiebag & en meandiklänning (som jag vann!), en god natts sömn och många vänner rikare. Så jag tackar för mig Stockholm. På återseende!På plats
 Datum: 2012-04-28 Tid: 19:36:08 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Next to milfen Graaf e det svårt att se snygg ut. Haha.

Strax dags för middag och underhållning. Hörs imorrn!Outfit till helgens galej
 Datum: 2012-04-27 Tid: 09:49:15 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [2] KommentarerDetta fick bli min outfit till middagen. Snabbt ihoprafsat på H&M under en lunchrast. haha. Enkelt och diskret. Tillsammans med en gammal clutch från second hand och förhoppningsvis ett par nya skor som hittas idag så blir det nog bra;)
Äntligen mjölkprovokation
 Datum: 2012-04-26 Tid: 20:21:12 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Äntligen äntligen kom dagen då det var dags för knodden att få bukt på sin mjölkproteinallergi. Är hon fortfarande allergisk och i så fall i vilken omfattning?

För er som inte varit med på bloggen från barnabörjan kan jag berätta att hon fått i sig mjölkprotein två gånger i sitt liv varav den ena gången höll på att stryka med...[Här & här kan ni läsa om det] Sedan dess har ju såklart mjölk helt uteslutits från hennes kost- vilket, för oss varit ett billigt pris att betala. Men ändå en ganska stor ansträngning från både oss som familj, men även anhöriga och förskola.

Då hennes allergi varit så pass allvarlig har man inte lättvindigt lämnat bort henne då många misstolkar mjölkallergi som laktos- Vilket är två helt skilda världar! Vid inskolning var nervositeten bland oss och personal ganska påtaglig, men med bra kommunikation, en efedrinspruta och nya rutiner har det gått hur bra som helst.

Så idag skulle vi äntigen få veta hur hon ligger till idag.
Man provocerar het enkelt kroppen med mjölk för att se vad som händer. Detta under uppsyn på sjukhus för att inget liknande skall hända igen. Hon fick börja med 5ml mjölk i en pipett varpå 30 minuter avvaktning följde. Ingen reaktion. Dubbla dosen- vänta 30 minuter till. Fortfarande ingen reaktion. Till sist fick hon dricka en halv deciliter och sedan vänta en timme. Ingenting hände! Ingenting sånär som på lite magknip, vilket är vanligt då tarmarna inte alls är van vid den bakterieflora som mjölk innehåller.

Efter x-antal timmar fick så två väldigt glada föräldrar motta ett schema med ett åttapunkts-program där vi under en ganska lång period sakta men säkert skall införa mjökprodukter i hennes kost på hemmaplan. OM allting fungerar som det ska så kommer hon att kunna äta och dricka precis som andra barn lagom till sommaren. Och så också på förskolan.
Det här är helt underbart! Att bara kunna erbjuda henne all mat som finns utan att lusläsa innehåll. Att kunna låta henne smaka på allt, att kunna lämna bort utan att behöva oroa sig, att hon ska slippa oroa sig och tänka på detta när hon blir äldre... bara ren lycka just nu. ♥ Sån lättnad...Terräng- och backträning
 Datum: 2012-04-25 Tid: 20:40:18 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Det blev ett intensivt pass med 3 av 8 stafettmedlemmarna för att råda bot på mina dåliga tankar kring löpningen. Att springa backe är en sport för sig, kan jag bara meddela: Fy f*n vad jobbigt! Men både upp och ner kom vi och jag tackar ex-karln som hade knodden medan mamma grät sig uppför svinabacken. Haha.Varför blir jag så jäkla existentiell emotionell så fort jag stöter på motgångar?
 Datum: 2012-04-25 Tid: 15:10:00 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Nu är det snart dags för de inplanerade löploppen jag fått för mig att genomföra. Alldeles snart. För snart. Helt plötsligt är det liksom redan nu på Tisdag som jag och Micke drar till Växjö.

Och så drabbas jag av akut jagkanintejagvillinteheltomöjligtattjagskulleklaradettavadharjaggettmiginpå-ångest. Och med den kommer vadgörjaghärvadskajaggöramedmittlivjagklararingenting-andan. Precis det som inte behövs inför en sån här sak. Men som så lägligt alltid alltid kommer.

Under gårdagskvällen satt jag inbäddad i just sådana tankar och trots otaliga pepprop från vänner kunde inget få mig att ändra åsikt. Jag sög. Jag klarade ingenting. Det är pinsamt. Osv osv.

Men så idag förvånar jag mig själv. Jag gör något tvärtemot vad gamla BorderlineDiana hade gjort för 7 år sedan; Istället för att ge upp och skita i alltihopa så går jag in och ändrar distans från 4,5 till 10 km!? Haha. Detta med tanken att om jag nu ändå ska åka upp dit och kanske misslyckas så kan jag lika gärna misslyckas på en mil istället för en halv. Detta skulle kännas bättre. Om det desstuom visar sig att jag faktiskt lyckas så kan jag inte föreställa mig vilken känsla det kommer inbringa.

Oavsett så är jag stolt över min handling idag. Något som kanske verkar som whatever i mångas ögon är en ganska stor bedrift för mig. Och en insikt som är nyttig. Att jag faktiskt kan styra över mitt öde.


Bloggminglet nästa
 Datum: 2012-04-24 Tid: 15:07:00 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Bloggminglet 2012


Herregud nu är det ju snart dags för mig att bege mig upp till storstaden igen. Jag har inte lagt så mycket energi på detta, då jag faktiskt inte varit särskilt sugen. Men nu när det börjar närma sig och bilden med Goodiebags publicerades på Bloggminglets Facebookssida börjar faktiskt spänningen infinna sig lite.

På fredag är det tänkt att jag ska åka upp och träffa en gammal kompis. Hon har bott i Stockholm en herrans massa år, men jag har aldrig hälsat på så det är på tiden. 

Lördagmorgon ska vi till Stockholmstylisterna för lite styling och fotografering och sedan bär det av för mig till Rica Talk hotell för mingel, käk och underhållning:)

Det visar sig nu att jag ska dela rum med en fru Niehoff. Spänannde att se vad det kan vara för människa;)

Jag har fortfarande inte en aning om vad jag ska ha på mig och kommer heller inte ha tid och hitta något, men det blir säkert bra...haha.


Köra moster
 Datum: 2012-04-24 Tid: 10:04:00 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Knodden fick en gitarr av moster igår och tackade genom att skjutsa på BobbyCaren ;)
Separationen. Hur fungerar den delade vårdnaden?
 Datum: 2012-04-23 Tid: 15:12:00 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Fick en fråga om hur vi tycker det fungerar med det praktiska kring separationen. Hur vi ser på rekomendationerna kring att barn under 3 år inte bör bo veckovis hos vardera förälder.

Det här är inget jag personligen har lagt så mycket vikt vid. Exkarln har däremot läst på en hel del och självklart har det varit en del av vår diskussion när vi skulle ta beslutet över delningen. Att det råkade bli veckovis har egentligen inte heller någon större anledning bakom sig- utan vi började helt enkelt så.

Jag tror aldrig man kan förbereda sig för hur en sådan här separation påverkar varesig oss eller knodden och hurvida ens handlingar är rätt eller fel- förän man är mitt i det. [Alternativt efter en period]
Därför provar vi oss fram helt enkelt. Ingenting är hugget i sten. Skulle vi märka på något sätt att detta inte fungerar så får vi helt enkelt ändra uppdelningsform. Läget är som det är och det som fungerar för ett barn är säkerligen inte lika bra lämpat för nästa. Trots rekomendationer måste vi ju se till just knoddens bästa och lyssna på hennes signaler och beteende.

Som det är idag så fungerar det väldig bra tycker vi. Vi byter på Söndagar. Av den enkla anledningen att vi faktiskt vill träffas vid överlämningen. De finns dem som växlar på vardag via dagis, men vi tycker det är väldigt viktigt att knodden får se oss tillsammans och att vi hinner berätta om veckan som varit över en kopp kaffe.

Dessutom ser vi till att träffas allihopa en gång mitt i veckan. För att knodden inte ska accosiera mamma-pappa-umgänge med just överlämning. Det är viktigt att visa att vi kan umgås och hitta på saker tillsammans som en familj utan att det innebär intriger eller överlämnad. Och det är viktigt att det inte går en hel vecka innan hon får återse den ene av oss. Om vi så bara går ner och gungar tillsammans eller bara tar en bit o käka så tror jag att den lilla ansträngningen gör väldigt mycket gott för knoddens välbefinnande.

Så vi tar en dag i sänder. Eller just nu en vecka i sänder. Och så får vi helt enkelt anpassa oss efter vägen om så behövs:)


lycka
 Datum: 2012-04-22 Tid: 20:43:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] KommentarerSnaaart
 Datum: 2012-04-22 Tid: 13:55:21 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Sitter som ett barn kvällen innan julafton och väntar på mitt livs kärlek. När som helst kommer hon hem igen. Och mamma har varit på barnloppis hela förmiddagen och fyndad kläder för hela våren/sommaren. En hel papperspåse med bland annat guldklimpar från po.p och meandi för 275 spänn. Även lite attiraljer till utklädningslådan här hemma. Älska second hand!Förresten så måste jag bjuda på kommande sommars definitiva sommaplåga; Alina Devecerki- Flytta på Dej.
Minns var ni hörde det först;)Im
 Datum: 2012-04-21 Tid: 22:08:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag njuter av helgen och förbereder inför morgondagens ankomst av lilldrottningen ♥ Imorgon fyndupptåg på barnloppis! [Vad tycker ni förresten om färgändringen bland molnen i designen? Hiss eller diss?]

Hoppas ni har det bra.


Anouk hjärta Lensway
 Datum: 2012-04-20 Tid: 15:04:02 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Som ni vet så är jag sedan tidigare ett stort fan av Lensway. Och då speciellt deras gratiskampanjer. ;) Nu söker de bloggambassadörer och jag hade så gladeligen tagit mig an det hedersfyllda uppdraget för mig och mina fina läsare.


Älskade RayBanpilotisar. Jag fick ärva min pappas gamla och de användes sjukt flitigt under de år de fanns i min ägo. Nu ligger de borttappade någonstans och har sedan dess drömt om ett par exakt likadana.

Tycker det är kul att Lensway erbjuder sådana gamla godingar som fortfarande är högst aktuella och modemässiga.
Lensway.se
Knodden ca 19 månader
 Datum: 2012-04-20 Tid: 10:08:00 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Jag tror det är över ett halvår sedan jag uppdaterade kring knoddens egenheter, så tycker det är på tiden. Det händer ju så fruktansvärt mycket hela tiden. Man glömmer så fort.

Hon:

-räknar lättvindigt till tre innan allt som ska göras. Om hon ska hoppa, gräva, äta osv.
-blandar ihop ordet Hemma, framme och färdig. Vilket kan resultera i att hon efter att man dammsugit färdigt utbrister: "Heemmaaaaa!" haha.
-sjunger mycket och dansar mer.
-pratar. mycket. hela tiden. 4-5 ordsmeningar. [Inte måla bordet där/ Mamma sitta stolen här nu] Och böjer orden bättre än jag själv ibland.
-ledsnar på mamma allt oftare nuförtiden och säger då gärna. "meh.. Mammaa." eller "Sluta mamma". haha 
-älskar att gunga och blir hysterisk när det är dags att gå. Oavsett om hon suttit i 10 eller 40 minuter. hahaÄlskade trollbarn.
Att göra vad man kan
 Datum: 2012-04-20 Tid: 08:02:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Foto: © UNICEF/Asselin

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj
Tips till alla preggosaurier!
 Datum: 2012-04-19 Tid: 15:05:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Herregud vad för sent jag hittade denna underbara sida.
Snygga amningsbh:ar MED eller utan bygel i storlekar för riktiga mammor. Dvs B-Jkupor! Heja Glammom!

glammom.se

Hittade på bloggen idasilen.se, som f.ö var en riktigt mysig blogg:)
Hey!
 Datum: 2012-04-18 Tid: 15:04:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Jag och lillskruttbilen som blänker i sin buckla. haha

Idag fick jag ett mycket spänande mail i min lilla inkorg!!!:D Berättar mer när jag får;)
Önskeinlägg; Kom igång med löpning
 Datum: 2012-04-18 Tid: 12:16:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

En önskan från er var att jag skulle hålla en liten skola i hur man kommer igång med löpningen och det jag kommit fram till spaltar jag enkelt nedan;

1. Sätt upp ett rimligt mål.
Om det rör sig om kvantitet, distans eller tid är mindre viktigt. Men sätt upp ett mål. Till exempel att du ska bege dig ut två gånger i veckan och försöka. Eller att du ska orka springa två kilometer utan att stanna. Förvänta dig inte att det är lätt från början, fokusera istället på dina framgångar.

2. Lyssna på din kropp.
Känn efter vilket som känns bäst. Gillar du att springa snabbt och sedan gå en bit eller föredrar du att hålla samma lugna tempo rundan ut? Känns det bättre att springa på asfalt eller grus? Får du ont, lyssna och vila. Glöm inte att stretcha efter rundan. Och ta inte ut dig i början! Gå ut med rimliga mål redan från början.

3. Köp "onödiga" prylar.
Ett par snygga tights eller en billig pulsklocka från Lidl kan vara den där extra moroten för att faktiskt ta sig ut.

4. Köp ett par bra skor.
Faktiskt det viktigaste av allt; Om du bara ska lägga ner pengar på en sak så gör det på ett par bra skor. Det är som natt och dag och springa med ett par vanliga gympadojjor eller ett par riktiga löpskor som är anpassade efter din fot. Fråga i butiken efter hjälp. De kan sin sak. För 8-900kr kommer man långt.

5. Hitta en träningskompis.
Att ha någon som kan motivera en när det är tungt och vice versa är galet bra. Att man sedan håller olika tempo när man väl är ute, känns inte lika viktigt. Det gör så mycket att bara ha någon att dela fram- och motgångar med.

6. Lyssna på bra musik!
Peppande musik i öronen är för mig sjukt viktigt. Jag brukar lyssna på "NRJ Dance, France" via radioappen TuneIn. Riktigt bra tempomusik med lite reklam (som förvisso när den väl kommer är på franska, men det får man se som en liten språklektion;))

7. Ladda ner en tränings-app.
Ännu en morot för mig har varit att faktiskt dokumentera träningen. Dels för att man konkret får bild över vilket tempo, distans och slinga man sprungit men också för att se hur mycket tid man faktiskt lägger ner och även här kan lägga upp mål. På både Funbeat och Runkeeper kan man dessutom lägga till sina träningskompisar för att följa och sporras av sina träningskompisar.

8. Sko dig och öppna dörren;)
Och kom ihåg... DU KAN!
Jobbar
 Datum: 2012-04-17 Tid: 12:47:15 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
massor.

In the meenwhile vill jag höra vad ni önskar läsa mer av här på bloggen. Känns som jag fastnat i bildträsket på senare tid. Och även om en bild oftast säger mer än tusen ord, så vill jag gärna klämma in med några bokstäver då och då. Så shoot! Vad vill ni veta, vad önskar ni att jag skrev om ?


Och nu
 Datum: 2012-04-15 Tid: 18:38:33 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

den absolut bästa medicinen efter knoddlämning; 1 mil.kärlekkärlekkärlek
 Datum: 2012-04-15 Tid: 18:35:17 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


En helg fylld av ren och skär lycka.Knoddens första blombukett
 Datum: 2012-04-13 Tid: 09:44:20 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Det är så man blir tårögd. Finaste Maria hade med sig blomma till knodden och choklad till mamma. Så jäkla gulligt ♥

Inte vilken blomma som helst heller. Helt sagolikt vacker var den. Som en brudbukett. Och knodden blev alldeles till sig. Tittade och pillade försiktigt, luktade och ooh:ade. Vilken sanlöst bra present till ett barn. Det hade jag aldrig tänkt på själv.
Klick klick
 Datum: 2012-04-12 Tid: 17:41:00 Kategori:Mammans kläder och prylar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


119kr fionavincent.se

Varför? För att den var så jäkla klockren. Så jäkla Diana.
Torsdag
 Datum: 2012-04-12 Tid: 12:02:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

 
Idag var det dags för knoddens första utvecklingssamtal. Och det gick över förväntan. :) Egentligen sades ingenting vi inte redan visste.  Ännu en sak jag är så ofantligt nöjd med med hennes förskola är att de är så himla duktiga på att informera, uppdatera och risaochrosa hela tiden. Vi är väldigt insatta i deras arbete, hennes utveckling och prövningar osv så det känns superbra.

Idag får vi finbesök av finaste Maria som kommer ut o kikar på vår humble abode:D
Löpningen
 Datum: 2012-04-12 Tid: 08:48:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag får en del frågor då och då kring hur jag lyckas motivera mig till träningen. Och då speciellt löpningen...

Svaret är rätt enkelt: Börja!
Det är bara jobbigt innan man tagit sig för det. När man väl kommit igång så märker man genast vilka otroliga fördelar och vinster det ger. Och då motiverar det liksom sig själv.

Jag har alltid inbillat mig att jag inte kan springa. Att jag är för tung, har för stor byst, för dålig kondis osv osv. Det där är bullshit. Jag kan visst! Och det märkte jag redan första gången. Det absolut häftigaste med löpningen är ens utveckling! Att man konkret märker att man orkar mer och mer och på bättre tid är grymt. Att det sedan blir enklare, att kroppen blir snyggt formad, att man får bättre hållning och blir piggare är bara en ytterligare morot.

Det finns nog tyvärr inga genvägar. Men vägen dit är enkel. Det är bara att knyta på skorna och bege sig ut. Om man sedan orkar 300 meter eller 1 km är ovesäntligt. Då finns det bara förbättringar att göra:D Jag orkar inte särskilt långt idag. Men jag vet att jag kan springa en mil och näjer mig med det. Fortsätter nu med 5 kilometers rundor som passar mig bättre.


Glädjen till det hela kommer av sig självt när man inser hur jävla bra man är. ;)


Problemet för mig har ju dock varit att jag inte kommer ut de veckor jag har knodden. Igår hittade jag lösningen och den stavas t.r.ä.n.a.h.e.m.m.a-dvd :D  Lika jäkla effektivt som ett gruppass (tro mig jag var genomsvettig och har t.om träningsvärk idag) men kostnadsfritt och på hemmaplan:D Ett alternativ till er som kanske också har svårt att ta er ut?;)  
Before i die
 Datum: 2012-04-11 Tid: 16:55:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

  
Vad vill ni göra innan ni dör? Tusentals bilder här.
Gulligaste ever
 Datum: 2012-04-11 Tid: 12:39:09 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] KommentarerVeckans vara hos minimango.se tål verkligen att uppmärksammas.
Har aldrig sett dessa förut? Skitgulliga små bokstöd för rabatterade 379kr.
Här beställer ni dem!
Mommomoster
 Datum: 2012-04-11 Tid: 12:32:50 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Fler som saknat knodden under veckan som gått ♥
SYSKON
 Datum: 2012-04-10 Tid: 11:42:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
När jag var hos syster i helgen och fick bo i hennes underbara familjevardag slogs jag av en insikt när det kommer till det här med syskon.

Jag har ju som bekant inte varit glad för varken graviditet eller förlossning och en tanke om ett syskon för knodden har slagits bort fort fort. Nu har ju situationen förändrats en hel del när det kommer till min familjekonstallation, men jag insåg verkligen vilken otrolig nytta syskon har av varandra. Johannas tre barn är födda med 2-3 års mellanrum och de är så sanslöst självgående och allmänt "nöjda" att det var fascinerande att bara se på.

De får ju utlopp just när det gäller leken med varandra. Det blir inte alls samma krav och beroendesituation till föräldrarna. Jag kan ju bli smått tokig på knodden ibland när hon drar och sliter och inte kan leka själv för ens en sekund.
Just minstingen hos Johanna som är sju månader yngre än knodden var så n.ö.j.d. Han var så glad bara han fick vara med på ett hörn. Och syskonen busade och lekte med honom och varandra på ett underbart sätt.

Jag har verkligen fått mig en tankeställare när det innebär fler barn. Just för knoddens skull. Nu är ju som sagt inte vår familjesituation optimabel för denna insikt, även om jag och x-karln har skämtat om att kanske skaffa ett biologiskt syskon till knodden bara för att vi ändå kommer ha med varandra och göra livet ut, men än så länge tar jag denna tanke och planterar den inom mig en stund. Kanske blir det en miniknodd nångång framöver ändå. Men den dagen, den sorgen....


Vinnarna i Makalösa-tävlingen!
 Datum: 2012-04-09 Tid: 20:03:14 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

blev: Monia - mamma till Tuvalie & Maria Karlsson

STORT grattis!
Håll utkik i er mailbox inom kort:)Påskhelgen på vift
 Datum: 2012-04-09 Tid: 19:48:37 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
...har varit helt ljuvlig. Det var verkligen skönt att få komma bort en stund. Även om jag saknade knodden nästan varje sekund. Hon hade haft så himla roligt med kusinerna där uppe i Gävle. [Får snart åka upp med henne också]Och vilken stad sedan! Det fanns så mycket att göra för de små och så sagolikt vacker natur. Jag bev lite hemligt kär faktiskt:)
Jag och syster stack faktiskt ut och sprang båda kvällarna på ett område som hette Hemlingby. Trots terrängspår med mycket backar och ett jobbigt flås gick det faktiskt relativt bra och det var kul att ha hittat en ny träningskompis;)

Tusen tack för en underbar helg fina Johanna. Du har en helt fantastisk familj. ♥Storstad
 Datum: 2012-04-06 Tid: 19:57:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Well well needed.
Nu så
 Datum: 2012-04-05 Tid: 11:54:44 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Nu suddar vi ut det som varit och ser framåt med nya öppna ögon och ett leende på läpparna. Idag är en bra dag.

Knodden har varit på VC med pappsen och tagit prover för sin ihärdiga förkylning. Och det visade sig att det var just det; bara en ihärdig förkylning. Så det var ju skönt. Påskfirande på förskolan idag, som jag tyvärr missar. Men en knodd-dos ska jag ta mig idag i alla fall innan det blir dags att resa iväg imorgon.

Glad Påsk på er alla fina som bryr sig ♥


Speedad
 Datum: 2012-04-04 Tid: 15:12:48 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Nu är jag på banan igen. för en stund eller nåt. Usch jag är så less på dessa berg och dalbanor. Det tar otroligt energi att bara hänga med.

För det är verkligen det jag får göra- Hänga med mig själv. Jag känner inte att jag på något sätt kan styra mig. Utan att jag står på sidan av och rycks med ner i djupet eller upp till toppen igen. Och det är utmattande. Jag har läst runt lite [vilket jag tyvärr så ofta gör när jag är dålig] och börjar mmisstänka att jag kanske kan vara Bipolär. ?  Oavsett...


Två sidor av Anouk.

Jag har i alla fall bokat in en liten resa i helgen. För att få komma bort. Glömma. Koppla av. Jag åker upp till Stockholm för att träffa en gammal vän. Och sedan till Gävle för att äntligen få träffa älskade syster och hennes barn. Det är över ett år sedan jag fått se henne så det är verkligen på tiden.
Läget
 Datum: 2012-04-02 Tid: 12:57:00 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Jag vet inte om jag gör rätt i att inte skriva här eller ej. Jag vet varken ut eller in känns det som just nu. Läget med knodden är betydande men inte avgörande. Det finns många andra faktorer som gör att jag är nere i en dal just nu. Och så karaktäristiskt med Borderline så är det så lätt att fastna. Och sedan inte se något annat.

Det går inte ut över henne mer än att mitt tålamod är något sämre. Jag uppskattar henne ut i fingerspetsarna när jag är med henne, men när kvällen kommer är jag åter ensam med tankarna. Och nu står framför mig åter en vecka av tystnad. Fast denna gången ska jag försöka se det som något nyttigt. Jag ska ta mod till mig och ringa en psykolog och jag ska försöka sova.


En söndagsmorgon med strömavbrott. Vi myste med massa ljus. ♥

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin