Äntligen mjölkprovokation
Datum: 2012-04-26 Tid: 20:21:12 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Äntligen äntligen kom dagen då det var dags för knodden att få bukt på sin mjölkproteinallergi. Är hon fortfarande allergisk och i så fall i vilken omfattning?

För er som inte varit med på bloggen från barnabörjan kan jag berätta att hon fått i sig mjölkprotein två gånger i sitt liv varav den ena gången höll på att stryka med...[Här & här kan ni läsa om det] Sedan dess har ju såklart mjölk helt uteslutits från hennes kost- vilket, för oss varit ett billigt pris att betala. Men ändå en ganska stor ansträngning från både oss som familj, men även anhöriga och förskola.

Då hennes allergi varit så pass allvarlig har man inte lättvindigt lämnat bort henne då många misstolkar mjölkallergi som laktos- Vilket är två helt skilda världar! Vid inskolning var nervositeten bland oss och personal ganska påtaglig, men med bra kommunikation, en efedrinspruta och nya rutiner har det gått hur bra som helst.

Så idag skulle vi äntigen få veta hur hon ligger till idag.
Man provocerar het enkelt kroppen med mjölk för att se vad som händer. Detta under uppsyn på sjukhus för att inget liknande skall hända igen. Hon fick börja med 5ml mjölk i en pipett varpå 30 minuter avvaktning följde. Ingen reaktion. Dubbla dosen- vänta 30 minuter till. Fortfarande ingen reaktion. Till sist fick hon dricka en halv deciliter och sedan vänta en timme. Ingenting hände! Ingenting sånär som på lite magknip, vilket är vanligt då tarmarna inte alls är van vid den bakterieflora som mjölk innehåller.

Efter x-antal timmar fick så två väldigt glada föräldrar motta ett schema med ett åttapunkts-program där vi under en ganska lång period sakta men säkert skall införa mjökprodukter i hennes kost på hemmaplan. OM allting fungerar som det ska så kommer hon att kunna äta och dricka precis som andra barn lagom till sommaren. Och så också på förskolan.
Det här är helt underbart! Att bara kunna erbjuda henne all mat som finns utan att lusläsa innehåll. Att kunna låta henne smaka på allt, att kunna lämna bort utan att behöva oroa sig, att hon ska slippa oroa sig och tänka på detta när hon blir äldre... bara ren lycka just nu. ♥ Sån lättnad...

6 Kommentarer
Emmelie, mamma till Ebba och Hugo

åh vad härligt!

2012-04-26 l 21:19:32
Blogg/hemsida: http://emmgus.blogg.se/
oprofessionell

Tänk va? Glass i sommar och mjölk till jordgubbar och vaniljsås till äpplepaj. Mat för barn :)Grattis till en frisk unge!

2012-04-26 l 21:20:33
Blogg/hemsida: http://forossoprofessionella.blogg.se/
Frida

Så härligt! Som du skrev på fb, tänk att kunna ge henne glass på en varm sommardag :)

2012-04-26 l 21:33:35
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
Sara

Åh vad härligt för er och knodden! Min tvååriga dotter är också mjölkproteinallergiker, dock inte med lika akuta symtom som knodden men tillräckligt jobbiga. Vi har precis gjort en provokation och det funkade tyvärr inte än. Hoppas din tjej klarar av det, om än inte all mjölk men så många steg som möjligt av provokationen. Håller tummarna!!

2012-04-27 l 06:46:58
Blogg/hemsida: http://saraengstroem.blogg.se/
Sara - kampen mot depression / bröllop 2012 <3

men åh vilken lättnad det måste vara! Måtte det gå bra nu! Håller trippla tummar och tår! ;)

2012-04-28 l 21:40:57
Blogg/hemsida: http://pillrigt.blogspot.com/
Sara - kampen mot depression / bröllop 2012 <3

men åh vilken lättnad det måste vara! Måtte det gå bra nu! Håller trippla tummar och tår! ;)

2012-04-28 l 21:40:57
Blogg/hemsida: http://pillrigt.blogspot.com/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin