Separationen. Hur fungerar den delade vårdnaden?
Datum: 2012-04-23 Tid: 15:12:00 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Fick en fråga om hur vi tycker det fungerar med det praktiska kring separationen. Hur vi ser på rekomendationerna kring att barn under 3 år inte bör bo veckovis hos vardera förälder.

Det här är inget jag personligen har lagt så mycket vikt vid. Exkarln har däremot läst på en hel del och självklart har det varit en del av vår diskussion när vi skulle ta beslutet över delningen. Att det råkade bli veckovis har egentligen inte heller någon större anledning bakom sig- utan vi började helt enkelt så.

Jag tror aldrig man kan förbereda sig för hur en sådan här separation påverkar varesig oss eller knodden och hurvida ens handlingar är rätt eller fel- förän man är mitt i det. [Alternativt efter en period]
Därför provar vi oss fram helt enkelt. Ingenting är hugget i sten. Skulle vi märka på något sätt att detta inte fungerar så får vi helt enkelt ändra uppdelningsform. Läget är som det är och det som fungerar för ett barn är säkerligen inte lika bra lämpat för nästa. Trots rekomendationer måste vi ju se till just knoddens bästa och lyssna på hennes signaler och beteende.

Som det är idag så fungerar det väldig bra tycker vi. Vi byter på Söndagar. Av den enkla anledningen att vi faktiskt vill träffas vid överlämningen. De finns dem som växlar på vardag via dagis, men vi tycker det är väldigt viktigt att knodden får se oss tillsammans och att vi hinner berätta om veckan som varit över en kopp kaffe.

Dessutom ser vi till att träffas allihopa en gång mitt i veckan. För att knodden inte ska accosiera mamma-pappa-umgänge med just överlämning. Det är viktigt att visa att vi kan umgås och hitta på saker tillsammans som en familj utan att det innebär intriger eller överlämnad. Och det är viktigt att det inte går en hel vecka innan hon får återse den ene av oss. Om vi så bara går ner och gungar tillsammans eller bara tar en bit o käka så tror jag att den lilla ansträngningen gör väldigt mycket gott för knoddens välbefinnande.

Så vi tar en dag i sänder. Eller just nu en vecka i sänder. Och så får vi helt enkelt anpassa oss efter vägen om så behövs:)

5 Kommentarer
Frida

Jag har jobbat ett tag som sekreterare på advokatbyrå och jag kan säga att ni verkar ha en VÄLDIGT sund syn på det här med delad vårdnad. Många barn far så väldigt illa just för att föräldrarna inte kommer överens och inte ens kan prata med varandra. Rekommendationer är just rekommendationer och till för dom som inte kan vara vuxna nog att själv se vad som är bäst för barnet. När man är så sams som ni är kan jag inte varför varannan vecka inte skulle fungera, speciellt när ni är så vettiga att ni träffas mitt i veckan och hittar på något tillsammans.

2012-04-23 l 17:50:23
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
E

Härligt svar! Ni verkar vara underbara föräldrar båda två!Kram!

2012-04-23 l 20:07:30
Frida

Sv: Jag vet faktiskt inte var dom är ifrån, det är arvegods :) Men jag håller med om att dom är snygga. Och supersnabba att springa ifrån sin sega preggomamma med :P

2012-04-23 l 20:54:36
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
Jossie

Härligt att ni kommit fram till vad som passar er bäst och att ni kommer så bra överrens du o exkarln! Ni verkar vara så fina och bra föräldrar! Kram

2012-04-24 l 09:01:48
Blogg/hemsida: http://jsantinelli.blogg.se/
Maria - Albins mamma

Måste ju bara stå upp och applådera kring hur ni gör, detta är ju inget man hör andra föräldrar göra i en separation utan det är nog vanligt som du skriver med lämningar på dagis och att den andra föräldern sedan hämtar.Men det att ni träffas på söndagarna och fikar och berättar vad som hänt är ju jättefint, men det ni gör mitt i veckan som du skriver för att Knodden inte ska förknippa mamma-pappa träff med överlämningar - DET tyckte jag var så gudomligt jävla bra, rent ut sagt!!!2012-04-24 l 13:05:22
Blogg/hemsida: http://kamparlust.blogspot.comNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin