Att inte förstå genus är att blunda för problematiken
Datum: 2012-02-27 Tid: 12:59:00 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Efter att hen-ordet börjat användas i större utsträckning har ju så också debatterna eskalerat. Och ni vet var jag står. Heja heja för ett utvigdat svenskt ordförråd liksom. Som dessutom neutraliserar och accepterar.

Men i alla diskussioner som råder och mitt bland alla -slitamitthår-varförkanniintebaraförstååå?-utbrott kom jag till en smärre insikt;

Att inte förstå Genus är att blunda för problematiken.
Insér man inte att det finns ett problem och ser man inte diskrimineringen kring kön -är man inte heller öppen för en lösning. Genusmotståndarnas[hur man nu vara motståndare till en rättighet] argument ekar gång på gång; "Men jaag bemöter inte någon annorlunda oavsett om det är en pojke eller flicka" är att inte rannsaka sig själv och det samhälle vi lever i. Du kanske inte tänker på det, men det är ett konstaterat fakta att vi [samhället] reagerar, agerar och bemöter människor annorlunda beroende på vilket kön de besitter. Och vilken sexuella läggning de har. Och vilket utséende osv osv. Att tro något annat är naivt och för mig väldigt upprörande.

Att istället svälja stoltheten, se på problemet, acceptera och vara öppen för en lösning är det minsta man kan göra. Att gå steget längre genom att faktiskt ta acceptansen till handling och göra något åt den är inte radikalt eller ens modigt: Det är en självklarhet för mig.

Läs även: Jenny Strömstedts krönika om Genusfolket idag.

2 Kommentarer
oprofessionell

Alltså!

Här tar jag och stämplar ett stort jävla WORD över texten och länkar hit på min blogg!Kram2012-02-27 l 13:59:00
Blogg/hemsida: http://forossoprofessionella.blogg.se/
Sara -om kampen / bröllop 2012 <3

åh krönikan var KLOCKREN! Och jag håller med dig, synd bara att många VÄLJER att blunda? Varför inte välja leva i ett samhälle med lika stor plats för alla - oavsett kön.

2012-02-27 l 15:47:13
Blogg/hemsida: http://pillrigt.blogspot.com/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin