Recension av Makalösa mammor och pappor!
Datum: 2012-03-12 Tid: 12:07:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Jag har fått äran att recensera en bok skriven av Tia Jumble. En liten handbok som skriker "Kom och läs mig!" lika mycket med sin färg som sitt ämne. Hur klarar man vardagen som förälder? Och kanske framförallt- hur klarar man den som ensamstående förälder?

Det här är en bok som jag tycker alla päron kan läsa. Oavsett om man är ensamstående eller ej. Den ger konkreta tips som kommer göra föräldra- och barnavardagen enklare för alla inblandade parter. Klockrena små tips som jag som småbarnsförälder tackar att jag fått ta del av i förhand och inte i efterhand. Tia belyser vikten av att vara konsekvent mot just det lilla barnet som inte förstår innebörden av "ibland", hon lyfter taxins många användningsområden och hon visar importansen av att ta hand om sig själv. Små exempel som gör storhandlingen, nattandet, ekonomin och barnpassningen enklare samlas i denna lilla goding.
Hand i hand med det massiva jobb som en(s)a(m)stående Tia gör med sina två barn har hon ändå hittat stunder hon tar för sig själv och delar mer än gärna med sig hur man enklast når dessa. Och trots att hon verkligen visar hur hon fått sin vardag att gå ihop är hon heller inte sen med att poängtera att det är okej att tycka det är jobbigt. Det är okej att vilja försvinna in i tidningen ostört en stund eller bara vilja fly fältet. Man är inte mer än människa.

Det är en lättsam och humoristisk bok med makalösa illustrationer gjorda av Erika Moeld. Textens uppbyggnad tillsammans med de underbara bilderna gör boken väldigt lätt och rolig att bläddra i, utan att behöva läsas från pärm till pärm.

Jag är tacksam och glad att jag fått möjligheten att få läsa denna bok idag och inte om fem år. Visst hade man säkert också själv kommit till insikt med mycket, men hon gör det så enkelt och tillåter mig som mamma att utvecklas från steg två redan innan problemen och episoderna faktiskt uppstått.

Om ni inte redan bestämt er för att gå ut och inhandla denna handbok till dig själv eller en vän kan jag bara säga en sak; Gör det. Ni kommer ha nytta av den många gånger om.

Boken släpps inom kort ut i handel men självklart ska ni mina fina läsare få möjlighet att vinna ett ex! Tävling dyker upp så fort boken är ute, så håll ögonen öppna!;)

[Gilla även på facebook för att ta del av mer info och intressanta diskussioner]


1 Kommentarer
Fia

Wow. lät som en riktigt bra bok. Passar som present till min syster som nyligen blivit singel. Tack för tipset!

2012-03-12 l 20:52:07Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin