Soppkök... lika bra att låta bli?
Datum: 2012-03-26 Tid: 09:55:00 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Igår såg jag som hastigast på TV hur en grupp frivillga privatpersoner tagit ett initiativ för att starta ett soppkök i Stockholm för de hem- och papperslösa; Soppkök Stockholm.

Varm i hjärtat blev jag. De hemlösa ligger mig alltid nära hjärtat och jag försöker göra det jag kan för att hjälpa. Genom att köpa deras tidningar, bidra till stadsmissionen och prata med dem. Lyssna på deras livshistoria...

Till min förvåning möter jag dock diskussioner kring detta initiativ i morse när jag lyssnade på morgonpasset i P3... Det har uppstått debatt kring hurvida välgörenhet överlag ens fungerar. Varför ska man ge soppa när problemen är djupare än så?

Varför inte? säger jag. Det är en bra bit över det som förväntas av medelsvensson. Om alla bara gjorde något, hade vi haft ett betydligt trevligare samhälle. Men nej... istället ska vi gå omkring och tänka "Det är ingen idé att hjälpa. Det löser ingenting ändå."
Jag tror man kommer jävligt långt genom att ställa sig mitt I problematiken. Möta människorna som behöver hjälpen. Prata med dem. Få en insikt över vad som skulle krävas och behövas för att en lösning ens skall fungera. Jag tror att man i den kortsiktiga hjälpen kommer den långsiktiga ett stort steg närmre. Och sen förstår jag inte varför man vill missunna någon den glädje och värme som en enkel kopp soppa förmodligen ger.

Jag blir förbannad. Tycker det är så typiskt bitterSvensson att sitta och gnälla för att någon faktiskt gör något.

0 KommentarerNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin