Ibland önskar jag att jag bodde i Stockholm
Datum: 2012-05-10 Tid: 21:48:43 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
...men bara iband.

Stockholm för mig är tyvärr som de flesta fördomar; stressigt. mörkt. lite läskigt. Trots att jag i mina yngre år var väldigt mycket i storstan så hittade jag aldrig den där charmen och glansen som de sjunger om på Skansen. Nej- väl där håller jag i min väska på tunnelbanan, försöker med hela min kropp att inte titta någon i ögonen (gud förbjude!) och så tar jag mig bara dit jag ska för att kunna andas ut.

Men. Så kommer det tillfällen då jag liksom vrider mig lite i stolen här nere i syd och biter med avund på naglarna; Bloggeventen. Alla dessa underbara glammiga roliga inspirerande bloggevent som verkar pågå var och varannan dag. Alla innehållandes tunga goodiebags, celebra ansikten, erbjudanden och möjligheter.

Fru Niehoff som jag bodde med på bloggminglet är en van minglare och på hennes blogg ser man henne posera bredvid den ene kändisen efter den andre bara för att bli mätt på snittar och sedan komma hem och räkna julklapparna i påsen. Avund! Jag är avundsjuk! Jag vill också. Inte jämt. Inte var dag. Men jag vill ha möjligheten. Varför sker aldrig något kul här nere?

Ikväll tittar jag genom bilderna från Isabella Löwengrips event Size Me och drömmer mig bort. Tycka vad man nu tycker om henne, så hade det faktiskt varit riktigt intressant och gått på det.

Jag är inte bitter. Jag är bara rastlös imellanåt. haha;)

3 Kommentarer
Kajsa

Som mer eller mindre infödd stockholmare måste jag ju säga att det faktiskt finns en hel del charm i staden ändå. Det gäller bara att veta var man ska hålla till. Tunnelbanan undvikes, likaså city... Men Södermalm, stora delar av Kungsholmen, pärlor i Vasastan, Djurgården och närområdet utanför tullarna. Plötsligt inser man att det inte alltid är så dumt ändå.Nu räknar jag ju ändå med att flytta härifrån inom några år. Stressen, hetsen, anonymiteten, stöket och böket är fullt tillräckligt för att jag ska känna att jag vill bort. Men ändå. Visst finns det charm. Vissa dagar älskar jag staden. Du får åka upp vid något tillfälle i sommar så kan jag försöka visa stan från sin bästa sida :)

2012-05-11 l 12:22:51
Blogg/hemsida: http://www.artbykajsa.se
Pethra etc.

Ja, visst önskar man ju ibland att man bodde på något lite större ställe, för att få de där möjligheterna, närheten till sådant man vill kunna göra, och ja varför inte en sådan sak som bloggevent och liknande. Själv var jag på Bloggforum i Göteborg för några dagar sedan och det var himla kul. Men när jag stressade runt med min tunga packning på Centralen i Stockholm för tågbyte och blev alldeles yr av alla dessa tusentals människor som sprang, kutade, stressade som myror i en myrstack kände jag att nja, Gällivare är nog rätt fint ändå... ;) Det går ju ändå rätt smidigt att ta sig härifrån när andan faller på.

2012-05-11 l 15:38:03
Blogg/hemsida: http://pethraetc.se
Annelie

Ha ha... ja det bästa med Stockholm är ju att det hela tiden händer något roligt. Om man vill kan man gå på event varje dag!!! Men man måste ju hinna med annat också tyvärr ;-)Kraaam!

2012-05-15 l 22:28:14
Blogg/hemsida: http://www.niehoffs.blogspot.comNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin