Arlanda
 Datum: 2008-12-29 Tid: 11:53:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Ännu en gång sitter man på flygplatsens flygplats. Ännu några timmar läggs till till mitt Arlandaschema. Detta kan nog mycket väl vara mitt fjärde? hem.

Trivs dock.
Skrattar åt Japaner som fotograferar så mycket att de går in i pelare med sina lastvagnar packade med överfulla väskor.
Nåå:ar åt golden-valpar med tassar större än sitt eget huvud.
Ögonbrynshöjer åt godingar. (Se men inte röra) Mkt fint folk...
Förundras av små barn som pratar Engelska som modersmål.
Sneglar på halvhöga människor och undrar vad för piller som gjort dem så lyckliga.
Men främst så stör jag mig något så otroligt på stroppiga Stockholmsbruttor som sitter bakom en SAS-disk och inte har en aning om nånting annat än var sin egen nagelfil ligger.    En apa hade gjort deras jobb bättre.

Parentes:
Här på flygplatsen skapas en värld av Svenssons främsta önskeidyll. Här finns endast människor som är nog civiliserade att iaf ha råd med en flygbiljett, vilket leder till att uteliggare och "gatuslödder" håller sig härifrån.
Här kan rockherrarna lulla på i sin egen ro och tro att inte en endaste ficktjuv eller pundare existerar. De skulle bara veta vad som gömmer sig bakom pälsjackor och Armaniskor...Officiellt;
 Datum: 2008-12-27 Tid: 15:54:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag har precis vaknat. efter att ha sovit i... 15 timmar.

...hade kunnat fortsätta för evigt.


Dessumtom;
 Datum: 2008-12-23 Tid: 01:47:44 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
...kan jag inte sluta störa mig på dessa människor som i bilddagbok, bloggar och dagböcker pratar om hur de ´tex bytt ut en lampa i rottingfot till en i plast, eller om de bestämde sig för att laga kyckling med curry istället för med chuetneysås?!?! eller varför inte ta ngn som skrver: "ska jag åka till Göteborg på en Fredag el. Lördag? Hälp mig!!!" ???????


gaaaah. Finns det inte bättre saker att prata om idag?
(återigen e jag inte den som helgonförklarar mig själv. vet att jag också kan vara tråkig eller nåt. men ändå. Skriv i din jävla dagbok om du nu tycker att goldens bör äta pedigrie istället för doggie)  [nej jag vet inte ens hur det stavas. och jag bryr mig ej]


HAHAHA
 Datum: 2008-12-23 Tid: 01:24:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Nu e hon full.. en mådag(?)kväll. Japp.

Men nog reason, Emma hemma från Norge. Jonna hemma frå Sthlm.
efter många om och men och många platser blev det till slut fest iaf. Treeevligt.


jag kan inte hjälpa, att fortfarande uppröras efter boken jag precis läst ut, författarens ensidiga berättlese och skygglappar. jag kan heller inte hjälpa, att såklart återkomma till tidigare tragiska (?) händelser i mitt liv.
men men... "vad är väl en bal på slottet?"

---ett p.s till alla smala människor därute; jag är inte tjock pga icke exterande självdisciplin (okej lite) Men det finns ckså andra förklaringar.

Döm mig inte,
Döm mig inte,

Som jag sjöng i nian till min inte-existerande-far--på-plats-i-kyrkan: Älska mig för den jag är.
[eller i annat fall, hata mig för den jag inte lyckas uppnå vara i era ögon. i dont give a damn. ]

tack.


"Borderline"
 Datum: 2008-12-22 Tid: 03:32:30 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Först tänkte jag skriva detta inlägg till Caroline Kraus. Författare av boken Boderline(s). Men i all min vrede som hennes bok väckt inom mig hittar jag inga ord.

Jag har precis läst ut hennes "memoar" som hon skrivit vid 23 års ålder och den fick mig så förfasande upprörd och stum på samma gång, att jag nu kl 03.10 en Söndagsnatt helt enkelt måste skriva ner mina tankar. 

Kraus har skrivit en bok på nästn 400 sidor om hur hon ÖVERLEVDE en borderline.  ?!?!?!?!?!
Hon stöter på Jane som med bordeline personlighetsstörning omsvärmer Kraus totalt. Jane är manipulativ och lömsk och får Caroline dit hon vill med lögner. Hon pumpar henne på pengar, förtroenden, löften och livsvilja under de 3 år som de kännder varandra. Till slut en dag tar Caroline, med hjälp av en psykolog, mod till sig att lämna Jane trots självmordshot och samvetspåtryckningar.

   Det roliga är, att boken är underbar. Toppen och helt förtrollande i 300 sidor. Tills det är dags för Caroline att lämna Jane. Här blir bilden påtaglig hur farlig en "Jane-typ" är, enligt Kraus och hur hon nu, sedan avskedet inte låter sig närma fler Jane-typer. Hon säger det inte rätt ut, men de sista 20 sidorna i boken pekar tydligt till läsarna hur man bör hålla sg undan denna typ av människor och små tips för att upptäcka dem i god tid.

Förlåt mig men svämmar inte samhället redan över av fördomar och stigmatisering kring de psykiskt funktionshindrade (eller vad man nu vill kalla det)??? Ryggar inte människor redan tillbaka för många dm när de får reda på att någon "lider" av tex en personlighetsstörning? Det sista vi behöver är en memoar av en människa som lärt känna en kvinna med BPS och som sedan beskriver henne och sjukdomen som något farligt som behövs aktas för!!!
 Diagnosen BPS är onekligen individuell och kriteriernas ihopmatchning ger över 500 kombinationer. Detta innebär att den ena Borderlinemänniskan inte alls behöver vara den andra lik. Det finns säkerligen människor som Jane, som beskrivs i boken, men Caroline gömmer henne bakom en diagnos och hindrar läsaren från att någonsin kunna, eller ens vilja bilda sin egen uppfattning kring ämnet.
(läs individer)

Jag kan inte låta bli att bli upprörd


lames de...
 Datum: 2008-12-21 Tid: 00:49:09 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
...så hon vann. åter igen. hjälplös stod jag inför det gigantiskt mäktiga oljudet.
silence... snälla.

tillslut.

Ingen ånger, no remords.

Men längtar till Januari då läkarkontakten blir kontinuerlig. Behöver det.
detta går inte längre.
måste få tillbaka kontrollen över mitt liv.Frihet.
 Datum: 2008-12-18 Tid: 13:11:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Precis kommit hem från läkaren. Han e smart den där, lite väl influerad av Freud bara. Haha. Men han sa en bra och tänkvärd sak:
"Man kan ju tänka sig att den största kärlek man kan ge till någon, är just frihet."
mmm.

Min mage e Kaik som till resultat av... Stress? Nää. Jobb? Knappast... Nånting iaf.


Noel
 Datum: 2008-12-16 Tid: 16:46:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag har inga söta barn som jag kan tvinga på en tomteluva och göra söta julkort av, men jag har ju en Björn:P

God Jul till er alla.

[glöm inte att ägna de mindre lycksamma en tanke eller slant under julstöket]


Stolt.
 Datum: 2008-12-15 Tid: 21:22:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Just nu bakar jag saffrans/lussekatter/bullar-vad-de-nu-heter och lyssnar på Con Amores Lucia DVD från 2004(?) Vackrare musik får man leta efter.
Något som är riktigt roligt är att Frida, min lillasyster i Gällivare nu är med i Con Amore och har precis varit i Italien och sjungit för borgmästaren som grät pga att det var så vackert.

Sånt gör mig glad och stolt i hjärtat.  

En annan sak som gör mig stolt är min vän Malin som precis klarat av första terminen på universitetet i Umeå. Hon flyttade från Gällivare till Umeå ensam med 300kg kurage i ryggsäcken och tog tjuren vid hornen... och det viktigaste: höll ut och kämpar på. All glory till dig Malin!

-Däremot anser jag inte mig själv vara en "quitter" längre. Man kan inte stanna i något för någon annans skull (även om det går bra). Om det inte känns hundra i hjärtat, får man leta efter lyckan på annat håll.

Imorgon skall jag pula mig ner till Arbetsförmedlingen igen på ett sånt där skitmöte. Men min rädsla för ams försvann dock sist jag var där och skulle komplettera inskriningen med betyg och arbetsgivarintyg.
Jag hade med mig en mapp med diverse papper från arbeten, uppdrag och skolbetyg. Kärringen gick igenom allting tappade in det på datorn. Mitt i allt bläddrande och tangenttappande tittade hon upp på mig och sa: "...Och du är 22 år?!" När hon läste mitt arbetsbetyg från Telisol sa hon: "Oj, man brukar ofta se att det står ansvarsfull och duktig, men det är väldigt sällan man stöter på ordet passionerad. Det ska du vara stolt över" Och det blev jag faktiskt. Jag e kanske inte så dum ändå:P

Jag har faktiskt funderat på att ta taxileg nu. Varför inte? Är inte särskilt dyrt ochnågot man alltid kan jobba extra inom... Kanske kan hitta kväll och helgjobb nu innan Folkhögskolan till hösten.


Veckans PLUS: "Musikhjälpen" som går dygnet runt på Svt och P3 med förmån för människor på flykt. Har ni missat det så passa på att kolla in det nu. Helt underbart!

                                                               


party
 Datum: 2008-12-15 Tid: 17:25:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Ett dygn på Gessie Byakrog utanför Malmö för att äntligenfå se mamma och henes band Ezzex.
Fruktansvärt lyckad kväll med fest ända in på småtimmarna=)

fortf bakis...

   

Fler bilder finns på Facebook. Världens segaste dator.

Tack o Hey


Love for all
 Datum: 2008-12-12 Tid: 19:44:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer


Love for all


Lise Myhre
 Datum: 2008-12-11 Tid: 23:31:29 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Nemi säger det bäst:

"Jag undrar ibland hur mycket av det vi tror vi vet om folk som beror på erfarenheter- och inte antaganden och dagdrömmar.
Herregud, efter en enda lyckad dejt med en kille skulle jag kunna fylla ett helt fotoalbum med saker jag dagdrömt att vi gjort ihop. När man är singel har man oftast en bild av hur man vill att ens nästa pojkvän skall vara. Sen, när man träffar nån man gillar, tillskriver man honom gärna personlighetsdrag som man önskar att han skall ha.
Man glömmer att titta efter och tar för givet att han är som man tror.
Efter ett tag märker man tendenser till att han saknar en del sidor som man tillskrev honom. Man saknar vissa saker i förhållandet och försöker förändra honom.
Vilket är sorgligt, och det funkar aldrig. Man börjar säga att allt var bättre förr- Men om det var det så berodde det inte nödvändigtvis på att alla dom önskade egensaperna fanns där då heller, utan för att man levde lyckligt och ovetande och inte hade hunnit bli besviken ännu.

Folk är ofta bättre för oss inne i våra huvuden än utanför.

Det är väl därför man ibland saknar människor när dom är borta och man tänker på dom... men inte gillar dom när man är tillsammans med dom..."?
 Datum: 2008-12-09 Tid: 22:06:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Just det ja.

Angående förra väldigt seriösa inlägg, kom jag att änka på hur det står till med det så o-loveable-youtube. Hur funkar det med upphovsrätten där? Kan ju inte gå...

Idag bestämmer jag mig för att göra denna blogg "officiell".  Tidigare har jag bara låtit de närmsta läsa och rota, men vad fan... All or nothing. Och som sagt... Ingen tvingar dig att läsa om du inte vill, men lämna gärna en kommentar om du har en åsikt. Alltid roligt att diskutera.

Dagen har spenderats i tvättstugan och med paketinslagning. Allt för att försöka få en gnutta julstämning.


Dagens plus: Guacamole


för? IPRED & Upphovsrätt
 Datum: 2008-12-09 Tid: 12:14:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Igår när jag satt på facebook trillade jag över "stoppaipred.nu"- gruppen som cirkulerar bland vänner just nu. Jag klickade mig in och ögnade genom det lilla material som fanns. Ansåg texten vara både vinklad, selektiv och subjektiv...


Ipredförslaget tycks för mig kanske vara en aning radikalt och gå hårt åt människans integritet, men jag måste ändå säga att jag står för en förändring. Jag är en av de få inom "bloggvärlden" som ställer sig på ipreds sida. Något liknande i alla fall.

Jag såg precis en debatt på svt24 om just ipred och upphovsrätt. I panelen fanns bland annat Alexander Baard och Eva Dahlgren som var för ipred mot bloggdrottning och internetleverantör som stod mot lagförslaget.

Musikindustrin går hårt åt piratnedladdningen. Helt klart. Upphovsrättsinnehavarna får inte den ersättning de förtjänar, skivbolagen tvingas sparka både artister och övrig personal och artister tvingas göra cykelreklam på tv. (haha)
De opponenter som förespråkar piratnedladdningen talar om att artisterna fortfarande klarar sig.... Att AC/DC trots filer som laddats ner långt innan albumet släpptes ändå lycades ta sig direkt in på nr 1 på försäljningslistorna.
     Absolut. Skitbra. Men jag håller med Baard... De etablerade artisterna klarar sig, de går i repris och vi insuper den kultur som lyckats hålla sig kvar. Men de är de nya artisterna som drabbas. De nya artisterna får ingen chans idag. Trots att de är begåvade som få och har en 100.000- talig publik på tex MySpace så får de inget skivkontrakt. För att marknaden stagnerat. Den svenska kulturen har stagnerat.

Detta rör såklart inte bara musikindustrin utan även författare börjar få sig en törn. Eböcker och ljudböcker laddas ner olagligt på samma vis som musiken och drabbar författarna på samma sätt som artister och låtskrivare. En kvinna i debatten idag nämnde också hur vi laddar ner studentlitteratur olagligt i fulltext. Att allt fler texter läggs ut inscannade till studenter att nå på sidor som studentbay. Eftersom jag själv pluggat på högskola (en stund i alla fall) vet jag hur snålt man lever och hur långa litteraturlistorna är- det är svårt att få det att gå runt. Men där klämmer skon inte på att vi skall ladda ner eller kopiera saker olagligt, utan det handlar om att studiemedlet måste höjas vilket det inte gjort på allt för många år. Men poängen är- Var slutar detta om studentlitteraturen stagnerar? Vad händer med kompetensen i Sverige då?

Jag är inget helgon. Jag har musik på datorn,som så många andra som inte köpts på rätt sätt. Men jag är även medveten om detta och skulle även stå mitt "kast" om så skulle bli fallet. Jag är även beredd att sluta ladda ner då det ändå inte händer ofta. Jag föredrar trots allt att hålla ett skivomslag i handen...

Någon kallade "oss" för en gratisgeneration. Det är dags att lära oss att börja betala. Jag håller med. Etik och moral har väl alltid varit högt betingat i Sverige. Vad är det som ger oss rätten att använda detta enorma kryphål?

Ipredförslaget tillämpar rättigheter som vissa jämför med polisens. Att tränga in i våra datorer är kanske inte heller rätt moraliskt betingat. Jag håller med om att det kanske är en kränkning mot oss. Men har vi inget att dölja tycker jag inte det spelar så stor roll...
Däremot kan jag också tycka att det finns andra skäl som kanske också borde prioriteras till att man skall inkräkta i människors datorer, som till exemel för att hitta barnpornografi. Men det är en annan fråga.

Jag vet inte om Ipred är lösningen, men jag anser absolut att det krävs nya normer, ny etik och förmodligen nya lagar som lär oss vad som är rätt och fel på internet.


...
 Datum: 2008-12-06 Tid: 17:28:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] KommentarerLiv.
 Datum: 2008-12-06 Tid: 17:27:29 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Ännu ett nytt liv. Lilla Malte kom till världen 1/12-08. Stolta föräldrar: Sandra & Henrik.
 

Syster Johanna väntar liv nr 2.
 Trots den lycka och värme jag känner när jag håller i ett barn växer förvirringen bara sig starkare.
Jag vet inte vad mitt liv har utstakat för mig. Jag vet att jag heller inte kan vänta på att det ska ske.
Det är nu, imorgon och igår... Det är nu.


Hjälplös.Aaj.
 Datum: 2008-12-05 Tid: 11:41:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Vaknade i morse med ryggskott +nackspärr!!!
lyckat.

...men lika glad e jag för det. En syster i hallen och en kväll med kyckling, en Björn och lite vin. :D


Glädje.
 Datum: 2008-12-04 Tid: 08:37:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Jag är glad.
Jag kan vara glad. [tänkte bara bevisa det. haha]

Idag är en bra dag. Jag kom upp i tid, himlen är blå och adventstaken är tänd.
Enda minus: -Golvet är kladdigt. Får skura en sväng. :P


DSM
 Datum: 2008-12-03 Tid: 22:51:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Jul jul, strålande jul.
konsumera mera. stressa, slösa, brådska, öka.


Ja, jag är bitter. fruktansvärt. men tycker du inte om det jag skriver, behöver du inte läsa.
enda anledningen till att jag är bitter beror på försummande situationer, kemiska substanser och brist på medicin.
ömheten finns. den tar jag bara inte emot.
kanske kärleken också.

Dirty Sexy Money förgyller min dag. och along med min syster kan jag faktiskt le.

men jag saknar mig själv. jag har sagt det förut och jag säger det igen.
jag saknar mig.
jag vet inte vem jag är eller vem jag borde vara.[ jag enl. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders

*Gör stora ansträngningar för att undvika verkliga eller inbillade separationer.
*Uppvisar ett mönster av instabila och intensiva relationer med andra människor som kännetecknas av extrem idealisering omväxlande med extrem nedvärdering.
*Uppvisar identitetsstörning: påtaglig och varaktig instabilitet i självbild och identitetskänsla.
*Visar impulsivitet i minst två olika avseenden som kan leda till allvarliga konsekvenser för personen själv (t ex slösaktighet, sexuell äventyrlighet, drogmissbruk, vårdslöshet i trafik, hetsätning).
*Uppvisar upprepat självmordsbeteende med gester, hot eller självstympande handlingar
*Affektiv instabilitet som kommer av en påtaglig benägenhet att reagera med förändring av sinnesstämningen (t ex intensiv, episodisk nedstämdhet, irritabilitet eller ångest som vanligtvis varar några timmar och endast i enstaka fall längre än några dagar).
*Kronisk tomhetskänsla.
*Uppvisar inadekvat, intensiv vrede eller svårighet att kontrollera ilska (t ex ofta förekommande temperamentsutbrott, konstant ilska, upprepade slagsmål).
*Har övergående, stressrelaterade paranoida tankegångar eller allvarliga dissociativa symptom.]
O Helga Natt
 Datum: 2008-12-01 Tid: 00:20:58 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Första advent och julen har officielt börjat.
trots dödsbakfylla har jag lyckats justäda lägenheten och pyntat vackert i varje hörn. Dessutom drog jag med Björn och Mor till St. Nicolai kyrka. Vacker var kyrkan och musiken lika så. Till vår förvåning var det ingen vanlig gudstjänst utan en hel stråkorkester som spelade underbar julmusik. Saknade körmusiken och prästen, men får ta igen det nästa helg.

firade björn igår med en öl. [läs: öl, champagne, vin, whisky, mintu, kahlua, xider]
märkte ganska snart att jag inte skall dricka i mitt tillstånd jag dragit på mig. ångesten slog till som en blixt och vägrade släppa taget. skall inte prata mer om det, men säger bara: tack för att jag har björn. allt till trots.

men det e bra nu. myser med ljus,glögg och täcke.
tack för julen, tack för familj,vänner och kärlek och tack för svt.
Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin