Lyckorus
 Datum: 2009-08-31 Tid: 21:39:03 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Jag vet inte om det börjar vända, men just nu sitter jag bara och ler.
Ilningarna från käkarna har släppt, jag är utvilad, ren och lyssnar på ovan låt. *mmm*. SAMT att idag är första dagen, på väldigt länge, som jag inte stoppat en endaste godbit i min mun. Ingen glass, ingen chokladbit, ingen kaka, ingen läsk. (Det har alltid funnits en ursäkt, orsak eller bara sug) Jag tror att detta banar väg mot en allt ljusare framtid och jag känner mig mer och mer pepp!!!:D:D

Apropå ren och apropå leenden så kan jag assa på att tipsa, för er som missat, om ladydahmer.
En småbarnsmamma som spottar på alla lattemammatrender och verkligen går sin egen väg, hon använder inte shampoo, har starka åsikter om genus och är allmänt cool. (Hon påminner faktiskt lite om dig, Andrea.)
 I ära till henne och som belöning till mig för att jag är så duktig, har jag efter "hennes" recept skrubbat mig skinande ren ikväll.


Bodyscrub:
*Olivolja
*Strösocker
-Frutansärt enkelt, men framför allt riktigt effektivt. Sitter här len som en babyrumpa. :D


Tack alla som stöttar mig i min kamp om en rökfri vardag.
Godnatt.


Abstinensnatt
 Datum: 2009-08-31 Tid: 13:58:29 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Fyy tusan, säger jag bara. Jag hade aldrig någonsin kunnat tro att det skulle vara så här svårt att slut röka. Och jag är ändå ingen storrökare! 8-10 cigg om dagen brukade det bli. Men natten till idag visade tydligt vilken påverkan på kroppen dom små giftpinnarna verkligen har.

Jag tror jag har vaknt minst 20 gånger under småtimmarna. Sovit ca 10 minuter, vaknat med en skräll, kippat efter andan och sedan försökt somna om igen. Sovit ca 20 minuter. Vaknar ännu värre, rosslat och svettats... Försökt somna om. Svettats, frysit, svettats... Så har det pågått hela natten!!!
   -ringde chefen och sa att jag nog inte är till mycket nytta idag, utan stannar hemma och vilar upp mig.

Känner mig heelt groggy alltså. :( Men jag vägrar då ge upp nu! Dom 3 första dagarna är dom värsta, säger dom. Nu är jag ju över halvvägs. Heja heja.

Något som jag redan nu känner är väldigt positivt, är att jag, tvärtemot vad man alltid hört, känner ett mindre sötsug!? Weehooo


Bilder som denna gör det fruktansvärt enkelt att fortsätta kämpa. 


det är dags att börja vara snäll mot min kropp...
Rihannafrilla, fimpar och kräftor
 Datum: 2009-08-30 Tid: 22:47:08 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Kräftskiva igår på går'n.

Riiktigt lyckad kväll. vet inte varför. Inget speciellt hände. Det var bara bra umgänge, bra stämning, bra samtalsämnen, bra berusning, bra allt... Riktigt nöjd:)
Snygg var jag med! haha. Försökte fixa Rihannafriss. Blev rätt coolt:P


Mmmm. Och om jag hade varit smalare hade jag skaffat hennes senaste direkt. Så fruktansvärt snyggt är det; Niiice. Dock om jag skaffat det idag hade jag sett ut som en köttbulle med liten tofs på. Iinte så attraktivt. Haha.
Im so much better. Bra det:D

 

...och hur går det med slutarökandet då, tänker ni?
Jo det går faktiskt förvånansvärt bra!!!
Tog min "sista cigg" Fredagkväll och när jag vaknade på Lördagen var det lugnt. (lite småbakis. röker aldrig annars då heller) För- och halva eftermiddag rullade på utan störe problem. Sen slog klockan fem och något hände. Ilande i käkarna, rastlöshet och panik utbröt. Jag till och med grät en skvätt.
Och när vi sedan trevade ner till Sandra och co för kräftskiva och första glaset vin passerade läpparna var det omöjligt. Jag kan inte börja sluta röka(?) en lördagkväll med fest.
Så jag rökte igårkväll. Några stycker. *nickar ärligt*

Men idag har jag inte tagit ett enda bloss! :D Är riktigt stolt över mig själv! :D *klapp på axeln*
Det som känns är, som jag nämnde innan, ett ilande och stramande i gommen och i käkarna, ner mot halsen. Väldigt obehagligt. Och synen är disig och det domnar i händerna... Men stramandet i käkarna sitter i konstant och är irriterande. Dessutom kommer jag på mig själv, på väg till fönstret för att tända en. Heeeela tiden. Men Just det! Det skulle man inte;)

Jag hade verkligen aldrig kunnat tro att det skulle kännas så här mycket fysiskt.
Men jag hoppas, vet och längtar tills att det försvinner och jag börjar känna av fördelarna istället med att fimpa.
Att få smaka mer smaker, dofta mer dofter, lukta fräscht, få mer pengar över, få fräschare hy och ett piggare hjärta. Listan kan göras såå lång.
HEJA MIG!:D

Tankar
 Datum: 2009-08-28 Tid: 18:56:39 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Det går upp och ner. Just nu är det bättre... Men det känns som att komma ovanför ytan, kippa efter luft och försöka samla så mkt som möjligt inför nästa nerdragning.
Jag vet ju att det går över. Måste försöka intala mig det hela tiden. Många faktorer som inverkar nu. Hösten som jag nämnt så många gånger, spelar nog en av den största rollen, sen snart dags för veckan... Men framför allt så grubblar jag otroligt mycket just nu.

Husjakten fortsätter stadigt. Och det för-bra-för-att-vara-sant-huset, är fortfarande ledigt. Vi har varit på visning och jag ser all potential i världen på det. Men jag vet om att det finns fler spekulanter som också är intresserade och vi får vara på vår vakt. Men samtidigt börjar jag känna sån vrede och frustration av att bo så här tight, att jag snart inte vet vad jag tar mig till.
  Jag kom med ett förslag till Björn igår. Att ta en större lägenhet. Så länge. En trea räcker bra åt oss i ett-två år framöver, om det nu skulle te sig så. Men att få känna sig lite mer hemmastadd iaf -medans vi letar hus, hade inte varit fel. Och slippa stressa. Får fan magkatarr av mitt leverne nu.
Jag har fortfarande inte packat upp mina grejer. Har bott här sedan April, då jag kom hem från Spanien.  Har inte känts lönt.  Så ni förstår att jag inte trivs... Dessutom blir det stökigt på en yta av 34kvm med hjälp av en endaste kopp på bordet och en tröja på stolen.

Behöver större. Behöver ro. Och...*schhh*: börjar bli riktigt sugen på knodd snart... hihi

Ikväll tar jag, vad som förhoppningsvis blir, min sista cigarett.
[jag nämner det här avsiktligt.]
Wish me good luck!


Höströk
 Datum: 2009-08-28 Tid: 10:27:07 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Jag mår inte bra nu. Hösten gör sig mkt starkt påmind i mitt psyke och jag har svårt att ta åt mig glädjeämnen och har ännu svårare att koppla av.

Jag hade tänkt försöka sluta röka i helgen.
Jag har aldrig försökt förr och vet verkligen inte vad jag (eller Björn) har att vänta. Men jag hoppas att det skall gå bra. det är för min egen och framtida småttingars skull som jag gör detta. För att få bättre hy, bättre luktsinne, kondition, lungor, andedräkt.... listan kan göras lång. Det är idiotiskt att röka.

...men får se hur det går. Jag är så sjukt omotiverad till livet just nu.
Weekend
 Datum: 2009-08-24 Tid: 20:51:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Lördagen blev ju såklart bra. Men just då är det svårt att se att det kan bli bättre. Även om jag innerst inne vet det.
 Riktigt trevligthade vi. (Y)

Bilder kommer. Blogg.se är ju helt knas och vägrar ladda upp några bilder idag. suck... Har även fixat systers blogg ikväll. blev riktigt fin, tycker jag. Bild kommer på det också.

update. check. lever. check. trivs
Helg
 Datum: 2009-08-22 Tid: 13:54:29 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Sitter och samlar styrka inför kvällen. Kräftskiva med Björns familj står på schemat.
kommer säkert bli jätteroligt. men är fruktansvärt deprimerad idag. tankarna slår som spjut mot tinningen och allt sköldskyddande gör mig utmattad... Orkar inte lyfta ögonlocken.

Försöker överrösta tankarna med:
"Change"- Daniel Merriweather
"The Girl And The Robot"- Röyksopp
Mama Do"-" Pixie Lott
"Knock you Down"- Keri Hilson
& Gagas "Paparazzi"

Så skål då.


Eurotrip del I. Travemünde & Amsterdam
 Datum: 2009-08-20 Tid: 23:15:00 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Eftersom jag och Björn inte fann några sista minuten resor bestämde vi oss istället i sista minuten för att ta en Eurotrip. Varör inte?! :)
Vi hade precis köpt vår "nya" pärlan. En saab 900 från den bästa årgången 1986;) och beslutade oss  för att den fick minsann bli vårt färdmedel. Efter en snabbare titt på internet efter smidigaste sättet att ta sig över till Tyskland, packade vi bilen med tält, sovsäckar, liggunderlag, lite kläder, pass & en karta och sen bar det av.

Körde till Malmö och kom 3 minuter innan incheck stängde på Finnlines. (Helt klart det mest prisvärda alternativet. Tar visserligen 9 timmar, men man sparar både på bilen, broavgifter och bensin) Första timmen på färjan var fylld av spänning, kartläsning, språkpluggning och öl. Men så småningom kickade tristessen iN. Då vi varit snåla och inte bokat någon hytt fann vi det ganska svårt att hålla sig sysselsatt i det ånga nio timmarna det skulle ta att komma fram till Travemünde. 
  
Men tiden gick och så småningom gled färjan mot hamn i Tyskand. Vi möttes till år glada förvåning, av Travemündeveckan! En stor festival som höll till just i den hamn där vi ankrade:)
Eftersom vi varken hade schema, några måsten eller tidsramar körde vi ju självklart in till centrum för att se vad hamnstaden hade att erbjuda. Vi möttes av en bedårande strand med massor av söta små skuggskåp som just denna helg låg granne med beachclubbar, salsabarer, restauranger med mat från alla världens hörn och musik i samma anda. Vi kunde inte ha börjat resan på ett bättre sätt. :)
Efter att ha vandrat runt i någon timme och smakat på diverse tyska delikatesser kände vi att det var dags att köra vidare. Det fanns inget speciellt vi ville se i Tyskland och därför körde vi raka vägen till Nederländerna/Holland. 

Jag hade kollat upp två campingar i Amsterdam och vi snubblade över den första ganska direkt. Zeeburg camping. Efter ca 1 mils skyltföljning anländer vi ett minst sagt mysko område.
Bland all grafitti och bilvrak möts vi av ett antal hippiekollektiv! Mitt i skogen har människor bosatt sig i gamla husvagnar/plåtskjul med diverse lustiga utsmyckningar. Vi kör allt längre och längre på denna väg och jag börjar känna vemod. Haha. Men så möts vi till slut av campingskylten. Kör in, parkerar bilen och går ur för att titta till området. Om möjligt, så är här än mer grafitti som avlöstes med buddhastatyer och kringvandrande på campingen gick vad som i mitt huvud är riktiga 60tals hippiesar med jointar,pipor och bongar. Hahah. Det var helt sjukt! Som att vrida tillbaka klockan. "Jag känner mig gammal", sa jag till Björn. " Här vill jag inte bo" Hahaha. 
 
  Vi körde vidare och letade upp camping nr 2. Camping Vliegenbos var direkt mycket mer tilltalande och inbjudande. Ett taggstängsel inhägnade den familjevänliga campingen från ett vad vi tyckte var lite småmysko hippieliv. Trots detta var majoriteten av camparna ungdomar. Från England, Tyskland, Sverige, Holland... Många nationaliteter möttes samman för vad jag tror var den enda sjävklara gemensamma nämnaren. Marijuanan.  Dygnet runt låg rökmolnet tjockt över campingen, Haha.

Vi gjorde oss i ordning efter att ha satt upp tältet och åkte med bussen in till stan för att se vad Amsterdam hade att ge. Självklart gick vi direkt på RedLightDistrict och insåg att rökmolnet låg inte bara över campingen. Utan hela staden. Coffeshopsen avlöstes med strippklubbar och porraffärer. 
         Men Amsterdam är så mkt mer än bara sex och droger. Staden har fler kanaler än sälvaste Rom och det myllrar av vackra byggader och gama kyrkor. Träskorna är ju också en självklar ikon. Världens smalaste hus (1m!) finns här, vilket vi tyvärr inte hittade, och Anne Franks hus ligger också i stan. Vi ölade lite här och där, gick på erotikmuseeum, köpte lite souvenirer och njöt allmänt av dagen. (Men nej vi vågade oss inte in på ett café. haha) När fötterna började bli trötta och mörkret smög sig på begav vi oss tillbaka till campingen.

Efter att ha gjort oss i ordning, inhandlat några öl och druckit lite vin (som förövrigt är väldigt billigt här) klädde vi på oss för att åka in och utforska Amsterdam by night. Här var fruktansvärt kallt skall ni veta så långärmat och vindjacka och halsduk blev dresscoden för kvällen. 
 
Vi slog oss ner vid en bars uteserviring precis intill en kanal och Björn gick in för att beställa öl. Han kommer ut med världens smile på läpparna och utbrister: "Guud vad trevliga dom var här! Jag älskar Amsterdam!" jag skrattar och smuttar på ölen. Men när jag tittar mig omkring uppfattar jag att killarna dansar på ett väldigt speciellt sätt inne i baren. Efter notisen ser jag mig om ytterligare och upptäcker en stor och färgsprakande regnbågsflagga hängandes ovanför dörren. "Älskling, Dett är en gaybar." upplyser jag Björn om.  Hahahahaha. Vi skrattar så vi viker oss men sedan säger han nervöst "Du får inte lämna mig här". "neejdå" säger jag med ett smilband och kilar ner till toaletten. När jag kommer upp möts jag av en aningen besvärad men full-i-skratt-Björn. Vi dricker upp våra öl och går vidare. Haha

RedLightDistrict sjöng en järvare visa om kvällen kan jag berätta. Men inget jag varken stördes av eller tyckte var konstigt. Men stripporna som stod i de röda skyltfönstren gjorde allt för att vinka till sig Björn och han erkände att det var svårt att koncentrera sig på det vi pratade om. Haha... Det enda jag kunde känna var orättvisa. Var låg mitt ögongodis??? Haha.

Vi satte oss på en bar mitt i smeten för att titta på folk och efter en öl var träffade vi två killar från en annan stad i Holland. Några skratt och öl senare fick vi den guidade rundtur som vi behövde. ;P

Några timmar senare och med en glass i handen hoppar vi på bussen som tar oss tillbaka till campingen för some well needed sleep.

På morgonen vaknar vi ett småfuktigt tält, packar ihop oss i lilla saaben och kör vidare.
Nästa anhalt; genom Belgien och ner till Frankrike:)Tack för oss Amsterdam. Until next time
xoxo"Älskar du mig?"
 Datum: 2009-08-19 Tid: 22:20:10 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

underbart för både ögon & öronTack
 Datum: 2009-08-19 Tid: 14:00:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Det är mycket bättre nu.

Jag, Mamma & Nita* sitter i en arbetsö och vi bestämde oss för att klistra fast plastpaljetter i pannan med hjälp av häftmassa, hänga upp våra sjalar över lamporna för mysbelysning & vips så hade vi vår Chakratriangel. "aaaooommmmmmmm".
 Lite stoj. Lite skratt & lite chockade blickar från kollegorna räckte för att lyfta mig idag. :D


tack.


* Nita är förövrigt riktigt bra på alla sätt. *tummen upp*


Nej
 Datum: 2009-08-19 Tid: 09:54:46 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
detta verkar bli en långdragen en.
 toppen på isberget och sitter här med gråten i halsen, dis för ögonen & klibbdunk i bröstet. på jobbet.


Hade glömt bort hösten
 Datum: 2009-08-18 Tid: 11:03:34 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Kronisk extentiell kris.
vadvilljagvemärjagvadskajagjobbamedvarskamanboärdetförtidigtmedhusafrikaplugga

känner mig som en robot i en alldeles för inrutad vardag just nu. och det är min värsta mardrömmärks tydligt att det är höst. inte på löven eller på höstmodets kängor och koftor, utan i mitt psyke...


Hey!
 Datum: 2009-08-17 Tid: 22:49:40 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Ny bloggdesign! Vad tycks?

Inte så avancerad, men har hittat världens bästa hjälpprogram och kokade ihop denna på en stund. Ska pula vidare lite och se vad man kan göra:)

---

Glad. Nyduschad. Träningsvärk. NyfikadmedMicke. Litesmålesspåjobbet. Pigg. Magont. Kär.


Festo
 Datum: 2009-08-16 Tid: 17:07:17 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


    
    
    
  

Secondhandfesten började i en aningen kylig trädgård, men värmdes snabbt upp av allt trevligt och vackert folk. Lekarna stod Sandra,Städtanten för och bjöd på allt från bomullsstafett till "Gissa vem du pussar". Haha.
   Jag skulle pussa 3 tjejer och sedan gissa vilka det var. Gissade med 90% säkerhet att puss nr två tillhörde Sandra, men ack så fel jag hade. Det var ju K2. Haha. Hade inte den blekaste aning om att det var karlar som stod bakom läpparna. Hahaha

Tack alla ni som kom och förgyllde min och mors födelsedagsfirande. Var verkligen en toppenkväll:DOh la laaa
 Datum: 2009-08-16 Tid: 01:10:02 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
-vilken lyckad fest det blev igår:D

Mkt blandat folk, bra lekar, bra stämning, bäst kläder.
Temat: SECONDHAND
resten av bilderna kommer imorgon...

... och husjakten continues
 Datum: 2009-08-13 Tid: 10:16:59 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Vi har väl nett op bestämt oss för att strunta i det idylliska olofströmstorpet. Det ligger alldeles för nära 121:an, finns varken gång/cykelväg eller busshållplats i närheten. Det skulle bli dödsdömt med ungar i framtiden. Så tyvärr....=(

Skall åka på visning på ett annat torp idag. Ligger i Jämshög. Helt ok, men inget kan mäta sig med det första huset.           =( Detta torp har iaf 8000 kvm tomt(!) Vad man nu skall med det till. Skog kanske?
Men så igår snubblade jag över en dröm. Ett hus i Jämshög som är så billigt och så bra- att det verkar vara för bra för att vara sant! (Och då är det väl oftast det också eller?) Funderar mycket på vad som är felet liksom... Men skall absolut boka visning för det också. -Tänker inte lägga ut bild på det än, för då är det säkert någon som tjingar det. haha.


Until next time... xoxo


Helgen i bilder
 Datum: 2009-08-11 Tid: 21:54:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


  
 
& nej jag har inte glömt att berätta om Eurotrippen. Jag ska:) Bara samlar ork. HahaJahaaa.
 Datum: 2009-08-10 Tid: 12:51:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Helgen var fin. 

Fredagen grillade vi hos Kitte.
Lördagen tog vi en nykter tripp ner till byn och kollade mammas krogshow:)
Söndagen bjöd på bad i Sandvik och grillmys i Svängsta.


men idag mår jag inte så bra. jobbet är inge bra.
jag är inte ensam. men jag överväger beslut och funderar en del.

jag vill hem o kramas under täcket.
med Björn. och med Ida. (Jaa hon kom hem:D)

+ saknar mig själv. Var tog hon vägen?


Superbär
 Datum: 2009-08-04 Tid: 22:11:35 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Denna veckan har börjat helt förunderligt bra. Måndagen på jobbet gick dödsbra. Över 20 KF/h och 2.0 GP/h!!:D [för er som ej jobbar med teleyrke: väldigt bra för att vara andra veckan efter semestern!:D] Jag säljer ju som sagt ingenting... jag har bara gjort mitt jobb jävligt bra!
-Idag gick det ännu bättre. Kom in vid lunch då vi varit och tittat på hus(!) och snittade även idag över 2/h. Guldstjärna* och klapp på axeln till mig;)

JO... Hus ja. Kommer ni ihå att jag nämnde drömmarnas torp för några veckor sedan?
Det låg fortfarande ute när vi kom hem efter semestern, vilket gjorde att jag inte unde släppa det. Vi bokade tid med mäklarenoch idag var vi alltså och kikade på det. Jag fick lyfta min haka från marken!
Kan inte beskriva hur jävla bra det är!
Torp med hundraårig själ. Trädgård=äppelträd, päronträd, körsbär, två sorters plommon, persika(!), hallonbuskar, trädgårsland, Bäck som porlar ner precis vid tomtgränsen *åååh*. Uthus som kan bli gäststuga med sovloft och kamin. Verkstad/vedbo/förråd för Björns snickarboa. Kök med vedspis och kopparkåpa, två kaminer, bjälkar i taket i sovrum och allrum på ovanvåning. Utrymme för utbyggnad,terass och balkong. Vinkällare.
-Need i say moore?? allt detta för 490.000. Det är nada.
Meen. (Of course ther is a but) - Det ligger precis intill en rätt så hårt traffikerad väg(rusningstiderna), är trekammarbrunn, vilket skulle innebära att man måste dra om avloppet ca 20 meter. Är tvåglasfönster och hade gärna fått vara tre.
Annars är det bara lite putsning här och var som renovering av kök och toa, lit3e färg och lite slipning av golv osv... Men eftersom min finaste älskling även är snickare så blir det billigt och bra och precis som vi vill ha det:D Hahaha.

Men det ligger i O.L.O.F.S.T.R.Ö.M. Kan inte riktigt påpeka nog hur illa jag tycker det är=(
-tål verkligen att tänkas på. (plus att det e det första huset vi kikar på. ska inte ha föör bråttom)
...fast visst är det fiint???
                                            Ikväll har jag plockat blåbäääärFödelsedag.
 Datum: 2009-08-02 Tid: 21:22:52 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Perfekt:D

Tack alla för alla fina presenter och vackra blommor. Detta hem behövde lite mer färg och liv:)

-ont i magen av all fika. Men det var det värt.
    


 

-Fick ett presentkort av fam. Göransson på ansiktsbeh/spa/masage/akupunktur. Gissa om jag skall skämma bort mig själv nån helg?:)


Congrats
 Datum: 2009-08-02 Tid: 03:01:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag tänker inte be om ursäkt för att jag inte uppdaterat min blogg, för det är iaktiskt ingenting jag måste göra. men jag skall försöka bli bättre på att inte lova, om jag inte kan hålla;)

Nu kan ni läsa om Gällivare i alla fall.

Imorgon Idag fyller jag faktiskt år:D wiie
hela 23 år blir man och tiden springer en förbi, känns det som.

jag har bakat bananmuffins med fullkornsmjöl och brunt socker tills fikagästerna imorgon. Kommer även göra godaste hallonspecialen ( a' la fammo/frida) hihi.

-----
Nä nuu är det dags att sova. Har kört hem Micke från krogen precis. Därav klockan.
Dagens tummen upp till Kenny Starfighter!
"Ischlo Pischlo!"


Gällivare
 Datum: 2009-08-02 Tid: 02:49:04 Kategori:Norrbotten i mitt hjärta Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Gällivare var underbart. Som alltid.
Denna gången spenderades mestadels av tiden i stugan, Mäntywaara.
-så fort jag sätter min fot på marken och tar första andetaget stannar allting upp. Alla problem och bekymmer försvinner med vinden. Om så bara för någon sekund. Så ändå. Tystnaden. Luften. Naturen. Det går inte att inte älska det.
  Flickorna växer fortfarande med stormsteg. Och även om jag inte hann träffa Frida särskilt mycket denna gången så gläds jag åt hennes kommande spänning då hon skall flytta helt själv till Luleå för att gå gymnasiet. (25 mil från "by" till Norrlands storstad för er som inte vet. haha) All lycka till!

Jag och lilla pappsen var väldigt mycket själva denna gången också och fick bra kvalitetstid, både när det gjäller att utföra arbeten och att catch up om vad som hänt sedan sist.
Han bygger ett garage av kaliber jag adrig sett förut (>60 m2) och jag fick hjälpa honom gjuta cement till den kvm som fattades i grunden. Spännande och Old Style. :) Blandade för hand. Därefter ristade vi in våra namn och datum i cementen.

   
Vi pratade mycket om förändringar medan jag var där uppe. Frida hade reagerat när Stina bytt gardiner i toaletten och sagt att de måste få hänga kvar, för de har alltid hängt där.
Och när jag tänkte efter så insåg jag att även jag är likadan när det gäller "mäntis". Det känns som att tiden står stilla där och därför förväntar man sig även att det skall se ut därefter. Om något sker medan man varit iväg, har man missat något och det är nåt som inte stämmer.
En gång när jag dök upp hade pappa bytit ut den skinngrupp som stått i vardagsrummet sedan jag var liten, till en ny hörnsoffa... Det kändes skitkonstigt och fel på något sätt. Soffgruppen är idag tillbaka på plats igen och allt är som det ska, men ändå. Haha.
Pappa nämnde också att han ville ta bort gungorna från gården och att Frida hade protesterat mot det också.
-NÄ! bröt jag ut. Det kan du ju inte göra.
-Haha. Varför inte? frågar pappa.
-Nämen det är ju gungorna... Dom ska ju vara där.
-Men det är ju ingen som gungar längre. Ni har ju blivit så stora allihopa.
-Nä, det får du inte göra. Jag skall minsann gunga, sa jag. Och det gjorde jag också. Inte så mycket. Men iallafall en gång. För att förtydliggöra min åsikt. Haha.

Min"nalle", Dumbo väntar också så fint på mig tvarje gång jag dyker upp och vi sover ihop år efter år. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om han försvann därifrån... :/

Sånt är ju lustigt egentligen. Jag är i stugan kanske 2-3 ggr/år och jag har väl ingen rätt att tycka eller bästämma något egentligen. Men det är så skönt på något sätt att det alltid är bevarat i samma skick. Allting ligger kvar på samma ställe. På julen har var tomte sin plats och likaså kycklingarna på påsken. Det är en trygg punkt i ett annars smårörigt liv.
---
Förövrigt hann jag med att fiska i bäcken, vilket resulterade i att jag fick 5 st! (Jag suger på att fiska, så ett riktigt kap för att vara jag.) Tillsammans fick jag, pappa och storfiskarn Agnes ihop 19 st. Inte illa pinkat på några timmar så där;)
-Jag hann med att höra barndomsminnen från när farmor växte upp i vad som då var, en mycket större by med affärer och dansloger. Jag har aldrig riktigt fått höra så värst mycket om Fammos liv öht ,så allt hon berättade sög jag i mig som en svamp och drömde mig bakåt i tiden. Tänk vad mycket som förändras med tiden...
- Vem vet hur länge mitt och pappas namn kommer få stå kvar i grunden på hans garage? Om ytterligare hundra år kanske någon hittar våra namn och funderar kring vad för människor vi var och hur man levde år 2009. :)


       


   
När jag åkte från 'Mäntis' var alla takstolarna uppe på Garaget och en ny förändring är skedd i stugan.
...Men alla förändringar är inte av ondo. :)
Träffade även min syster Johanna och hennes familj såklart.
Ella var lika vacker som Lowe är och jag bara glädjs åt deras familjelycka:)


-Tack för denna gången Gällivare. Until next time.
 xoxoDiana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin