Eurotrip del I. Travemünde & Amsterdam
Datum: 2009-08-20 Tid: 23:15:00 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Eftersom jag och Björn inte fann några sista minuten resor bestämde vi oss istället i sista minuten för att ta en Eurotrip. Varör inte?! :)
Vi hade precis köpt vår "nya" pärlan. En saab 900 från den bästa årgången 1986;) och beslutade oss  för att den fick minsann bli vårt färdmedel. Efter en snabbare titt på internet efter smidigaste sättet att ta sig över till Tyskland, packade vi bilen med tält, sovsäckar, liggunderlag, lite kläder, pass & en karta och sen bar det av.

Körde till Malmö och kom 3 minuter innan incheck stängde på Finnlines. (Helt klart det mest prisvärda alternativet. Tar visserligen 9 timmar, men man sparar både på bilen, broavgifter och bensin) Första timmen på färjan var fylld av spänning, kartläsning, språkpluggning och öl. Men så småningom kickade tristessen iN. Då vi varit snåla och inte bokat någon hytt fann vi det ganska svårt att hålla sig sysselsatt i det ånga nio timmarna det skulle ta att komma fram till Travemünde. 
  
Men tiden gick och så småningom gled färjan mot hamn i Tyskand. Vi möttes till år glada förvåning, av Travemündeveckan! En stor festival som höll till just i den hamn där vi ankrade:)
Eftersom vi varken hade schema, några måsten eller tidsramar körde vi ju självklart in till centrum för att se vad hamnstaden hade att erbjuda. Vi möttes av en bedårande strand med massor av söta små skuggskåp som just denna helg låg granne med beachclubbar, salsabarer, restauranger med mat från alla världens hörn och musik i samma anda. Vi kunde inte ha börjat resan på ett bättre sätt. :)
Efter att ha vandrat runt i någon timme och smakat på diverse tyska delikatesser kände vi att det var dags att köra vidare. Det fanns inget speciellt vi ville se i Tyskland och därför körde vi raka vägen till Nederländerna/Holland. 

Jag hade kollat upp två campingar i Amsterdam och vi snubblade över den första ganska direkt. Zeeburg camping. Efter ca 1 mils skyltföljning anländer vi ett minst sagt mysko område.
Bland all grafitti och bilvrak möts vi av ett antal hippiekollektiv! Mitt i skogen har människor bosatt sig i gamla husvagnar/plåtskjul med diverse lustiga utsmyckningar. Vi kör allt längre och längre på denna väg och jag börjar känna vemod. Haha. Men så möts vi till slut av campingskylten. Kör in, parkerar bilen och går ur för att titta till området. Om möjligt, så är här än mer grafitti som avlöstes med buddhastatyer och kringvandrande på campingen gick vad som i mitt huvud är riktiga 60tals hippiesar med jointar,pipor och bongar. Hahah. Det var helt sjukt! Som att vrida tillbaka klockan. "Jag känner mig gammal", sa jag till Björn. " Här vill jag inte bo" Hahaha. 
 
  Vi körde vidare och letade upp camping nr 2. Camping Vliegenbos var direkt mycket mer tilltalande och inbjudande. Ett taggstängsel inhägnade den familjevänliga campingen från ett vad vi tyckte var lite småmysko hippieliv. Trots detta var majoriteten av camparna ungdomar. Från England, Tyskland, Sverige, Holland... Många nationaliteter möttes samman för vad jag tror var den enda sjävklara gemensamma nämnaren. Marijuanan.  Dygnet runt låg rökmolnet tjockt över campingen, Haha.

Vi gjorde oss i ordning efter att ha satt upp tältet och åkte med bussen in till stan för att se vad Amsterdam hade att ge. Självklart gick vi direkt på RedLightDistrict och insåg att rökmolnet låg inte bara över campingen. Utan hela staden. Coffeshopsen avlöstes med strippklubbar och porraffärer. 
         Men Amsterdam är så mkt mer än bara sex och droger. Staden har fler kanaler än sälvaste Rom och det myllrar av vackra byggader och gama kyrkor. Träskorna är ju också en självklar ikon. Världens smalaste hus (1m!) finns här, vilket vi tyvärr inte hittade, och Anne Franks hus ligger också i stan. Vi ölade lite här och där, gick på erotikmuseeum, köpte lite souvenirer och njöt allmänt av dagen. (Men nej vi vågade oss inte in på ett café. haha) När fötterna började bli trötta och mörkret smög sig på begav vi oss tillbaka till campingen.

Efter att ha gjort oss i ordning, inhandlat några öl och druckit lite vin (som förövrigt är väldigt billigt här) klädde vi på oss för att åka in och utforska Amsterdam by night. Här var fruktansvärt kallt skall ni veta så långärmat och vindjacka och halsduk blev dresscoden för kvällen. 
 
Vi slog oss ner vid en bars uteserviring precis intill en kanal och Björn gick in för att beställa öl. Han kommer ut med världens smile på läpparna och utbrister: "Guud vad trevliga dom var här! Jag älskar Amsterdam!" jag skrattar och smuttar på ölen. Men när jag tittar mig omkring uppfattar jag att killarna dansar på ett väldigt speciellt sätt inne i baren. Efter notisen ser jag mig om ytterligare och upptäcker en stor och färgsprakande regnbågsflagga hängandes ovanför dörren. "Älskling, Dett är en gaybar." upplyser jag Björn om.  Hahahahaha. Vi skrattar så vi viker oss men sedan säger han nervöst "Du får inte lämna mig här". "neejdå" säger jag med ett smilband och kilar ner till toaletten. När jag kommer upp möts jag av en aningen besvärad men full-i-skratt-Björn. Vi dricker upp våra öl och går vidare. Haha

RedLightDistrict sjöng en järvare visa om kvällen kan jag berätta. Men inget jag varken stördes av eller tyckte var konstigt. Men stripporna som stod i de röda skyltfönstren gjorde allt för att vinka till sig Björn och han erkände att det var svårt att koncentrera sig på det vi pratade om. Haha... Det enda jag kunde känna var orättvisa. Var låg mitt ögongodis??? Haha.

Vi satte oss på en bar mitt i smeten för att titta på folk och efter en öl var träffade vi två killar från en annan stad i Holland. Några skratt och öl senare fick vi den guidade rundtur som vi behövde. ;P

Några timmar senare och med en glass i handen hoppar vi på bussen som tar oss tillbaka till campingen för some well needed sleep.

På morgonen vaknar vi ett småfuktigt tält, packar ihop oss i lilla saaben och kör vidare.
Nästa anhalt; genom Belgien och ner till Frankrike:)Tack för oss Amsterdam. Until next time
xoxo

2 Kommentarer
kitte

ha ha mycket trevlig läsning ja längtar till nästa

2009-08-21 l 00:30:46
Anna

oooh vad kul, vilken underbar resa :) hehe ja, det var inte helt lätt att slänga dem, men det var nog dags kände jag! :) ja vi ska flytta till österäng! :) egentligen vill jag bort från kristianstad men det får dröja ett tag till :)

2009-08-21 l 12:47:34
Blogg/hemsida: http://laminerva.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin