...
 Datum: 2009-01-30 Tid: 16:18:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


"Do what you love
and love what you do"Woha!
 Datum: 2009-01-30 Tid: 15:06:27 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Voila:D

Haha...
Se vad jag kan! Dessa kodmallar höll på att göra mig galen ett tag, men nu har jag fått till det lite iaf.
jag säger inte att det är snyggt. [men det är "jag".]

Hahahaha.. nej, det är nog gräsligt. men det är en början iaf. :P
 
Nu sitter jag o väntar på Dennis som skall hämta några av mina sista möbler.Ringde soc med, innan idag. Detta eftersom min A-kassa skall ha 10 veckor på sig att behandla mitt ärende?! och de har rekomenderat sina kunder att vända sig till Socialen.
Är det inte konstigt hur statliga företag skyller på allt och kommer undan med att lägga ansvaret hos kommunen?? Och de stora företagen kan ta 3 månader på sig med sina utbetalningar medan den lilla människan får böta efter en missad betalning. Jag orkar inte vara arg längre, utan förlitar mig på att det förhoppningsvis kommer lösa sig.

Nu, i samband med denna flytten känns det som om jag spenderat de senaste veckorna i telefonkö. Det blir tydligt när man skall ordna med papper och intyg och försäkringar, hur dåligt dessa svenska myndigheter faktiskt fungerar.
Jag klarar väl mig ändå, förutom att telefonräkningen blir skyhög. Men jag tänker på stackars pensionärer som ringer ang. sin pension eller försäkring och ständigt blir bemött av telefonsvarare efter telefonkö efter tillval.

En incident; Jag var på arbetsförmedlingen för några veckor sedan och med mig i väntrummet satt två tanter i 80-års åldern. En man kom ut från sitt kontor och frågade om de behövde hjälp och den ena tanten svarade att hon ville ha hjälp med sin pension från Försäkringskassan. (Arbetsförmedlingen "hjälper" ju till f-kassan numera, då de stängt alla sina kontor) Till svar fick tanten höra att Det hade ju inte ams hand om, då fick hon antingen gå in på internet för att skriva ut en blankett eller ringa dem.
-Men jag har ringt dem, det är bara långa köer hela tiden.
-Ja, vill du ha personlig hjälp måste du ta dig till Karlshamn där de har sitt kontor, svarar mannen. Men jag kan visa hur du ska göra på internet, fortsätter han och trycker ner tanten i en stol framför datorn.
-Har du suttit vid en dator någon gång? 
-Näääe...
-Ok men då tar du den här, det kallas mus, och för den över de olika menyerna här och klickar..........

Va?! Hur kan det gå till så här? Samhället kommer robotaniseras innan vi har hunnit bli pensionärer kan jag lova.  Jag tyckte så himla synd om tanten som bara ville ha hjälp med sin pension och istället fick en datorundervisning som hon förmodligen ändå inte skulle hänga med i... Undrar hur det gick för henne. Och alla andra.


Käraste Laleh
 Datum: 2009-01-29 Tid: 17:33:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

"kom vi flyttar Tilda, kom vi flyttar bort
[...]
Nej, kom vi flyttar Tilda
flyttar härifrån till en plats där såna som vi är flera...
Kom vi flyttar Tilda ingen saknar oss ändå,
bara åka inte reflektera...

För dom är fina vi är fula dom är glada vi är sura
dom är nöjda vi vill mera
Å, jag önskar vi var flera..."
Åååååh
 Datum: 2009-01-29 Tid: 01:49:17 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Nu är jag åter igen taggad:D

trillade över en älskvärd blogg och inte minst min räddare i nöden. http://nyttundersolen.blogspot.com/ 
där finns allt. kulturen, språkbarriärerna, maten, utelivet, mentaliteten, vardagen och allt man någonsin kunnat tänka sig om Spanien och inte minst Málaga. U.N.D.E.R.B.A.R.T

Dessutom; fick jag massa papper från min blivande chef idag om annat att-tänka-på när jag kommer fram.
roligt:P

Nåväl, ännu en kväll som blivit sen natt i vilsenheten och nyfikenhetens Spanien. 
Buenos Noches.
 


packat.
 Datum: 2009-01-28 Tid: 15:37:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Igår slog den till. som en blixt från klar himmel tog autopiloten över.
apatin bäddade ner sig starkt i min famn och där ligger den kvar.

inte ens med skarvsladd når jag kontakten med min känslor.

pckat ner ännu en lägenhet. igen.
åter igen ligger mitt liv i lådor och sopsäckar +utspritt över ett samhälle av mindre storlek. i folks hem ligger små bitar av minnen, åsikter, materialistiska bevis över erfarenheter och inte minst pusselbitar av mitt trasiga jag.

jag funderade först på att ta med mina dagböcker iaf. [dem är de första jag skulle rädda vid en brand. efter Ida förståss-]
men med tanke på att man får betala för varje extra kilo vid incheckningen har jag övervägt att lägga ner dem i en låda och låta dem sova i mammas källare så länge. jag ber till gud att ingen eld äter upp dem.
mina dagböcker är den enda kontakt jag har med det förgågna.

hur som helst så befinner jag mig i en soffa på ågatan med ett stycke katt i famnen. runt omkring mig har möbler försvunnit i takt med att tiden gått och på Fredag åker det sista.
vi flyttar till Björn de sista veckorna. och det, om något borde jag väl åtminstonde höja ett ögonbryn åt?...

nej.


Psst...
 Datum: 2009-01-27 Tid: 16:32:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
...ser ni hur mkt bättre jag mår? :)

det är sjukt. att det kan räcka med något att se fram emot, för att stabilisera ens måeende.
tackar och tar emot.


walo walo waa
 Datum: 2009-01-27 Tid: 16:29:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
 Pilimariskkärlek
 Datum: 2009-01-25 Tid: 22:44:55 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarerbakisrop
 Datum: 2009-01-25 Tid: 22:10:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Fötterna isar i de varma tofflorna och trots hundratals tillsägelser är ryggen fortfarande lika krökt. tankarna går på högvarv. kärlek, oro, ångest, magknip, lycka.

allt ter sig i ordning fastän allt är kaos.

men faktiskt så är det övergripande goda saker som når mig idag. ett meddelande från en saknad, ett lugnande ord från en kärlek, en timmes spanskaplugg med syster och en god nyakad kaka. livet har sina små guldkanter ibland.

buena suerte
 minus en trasig bandspelare.


...och så blev det officellt.
 Datum: 2009-01-23 Tid: 10:36:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Málaga here i come.

Om exakt en månad från idag sitter jag på planet med en enkel biljett till Spanien.
För er som inte vet så ska jag sitta på ett kontor med massa svenskar och ringa och sälja el. till svenskar. Ett enklare steg in i ett nytt land kan det ju inte bli. Jag har tryggheten på kontoret, med arbetskamraterna i språk och kultur. Men får samtidigt allt vad Spanien har att erbjuda, bara utanför dörren.

Heeelt underbart. Blir nog där ett halvår iaf. Sen får vi låt vinden bära, om kärleken består och hur jag själv mår- få avgöra ödet.
men jag är hoppfull. längtansfull... och skraj.

Säljer allt jag äger och har i princip. Nej... bara matriella saker som möbler och böcker osv. Mina små prylar får sova i en låda tills jag kommer hem igen. Packar tandborste, eu-sjukkort, sandaler, laptop och ett kilo optimism med mig ner.

Pluggar Spanska till tusen också. Visste ni att svenska tangentbord (inte mitt iaf) inte har varken Euro-tecknet eller "upp-och-ner-vända-frågetecknet-tecknet"? haha


Nåväl. Nu vet ni.
Alla får tycka vad dom vill. Någon sa jag var naiv, en annan sa jag var blåögd och den tredje önskade mig lycka till. Men sanningen är den, att detta är min andra stora dröm som går i uppfyllelse. Jag känner mig alldeles varm inombords.
                                         

Jag citerar krokben com citerade någon annan:
"Världen är en bok och de som inte reser läser bara en sida."
Málaga.
 Datum: 2009-01-18 Tid: 16:01:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Oj säger jag bara...

jag skulle på möte på arbetsförmedlingen i fredags, och i all min panik slängde jag iväg några ansökningar... Bland annat en till Malaga, där de sökte svensktalande telefonförsäljare. Just for fun

3 timmar senare ringde ett konstigt nummer till min mobil och retard som jag är svarade jag inte. Fick meddelande från röstbrevlådan. Ringde.
"Hejsan det här var Henrik från ---. Jag har fått din ansökan och den ser intressant ut, när kan jag nå dig för en telefonintervju?" [AAAAAAAAAH!!]

Jag slängde snabbt iväg ett mail och välkomnade honom att återkomma. Igår ringde han igen och vi pratade i ca 30min. Om jobbet, som handlar om att sälja el till privatpersoner. (något jag redan gjort innan) Om boendet, om kontoret som låg mitt i Centrum med utsikt över gamla staden, om sammanhållningen på deras kontor och mina erfarenheter och tankar. I slutet av samtalet säger han: "Jag återkommer till dig i början på nästa vecka, men måste säga att detta ser jäkligt bra ut."

Hjärtat bultar. Jag ringer mamma, pappa och alla jag kan komma på=) Så roligt, så spännande... så skrämmande.

och Björn. Jag hann knappt berätta för honom att jag ens sökt jobbet, nu kom den stora nyheten om att det såg bra ut. Långt samtal om hur det skall lösa sig. Vad händer med oss? Vart lämnar detta oss?  Vi bestämde oss för att ge det en ärlig chans i alla fall. Optimism, men med en gnutta realism tror jag att vi båda är livrädda.

Sanningen är den, att detta är något jag måste göra. För mig själv. (För oss?) Jag har velat iväg, så länge jag kan minnas... Nu får jag äntligen chansen. Chansen att få ta det första steget ut...
Jobet kan vara skit. Jag är inte Naiv. Jag förstår att det är mycket som kan gå fel. Helt klart... men det är det som är en del av resan, erfarenheten.

Nu är det bara att vänta...
  


Tired
 Datum: 2009-01-14 Tid: 17:05:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Please help me find some shelter


aah
 Datum: 2009-01-11 Tid: 23:59:52 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
För övrigt e jag hemma igen.

Grubblar lika hårt, men tror disosciationen fungerar bättre.
varit massa fest. Imorgon kommer ångesten. Yeey.


Ida.
 Datum: 2009-01-11 Tid: 23:56:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Min katt är inte "normal". Björn säger att hon har en kattversion av Downs, Bamse säger att hon har damp.

Hon har en egenhet att springa ut och in för fönstret på sin kattbräda ca 30 ggr/dygn. Detta är helt ok dagstid när man inte gör något särskilt alls. Men inte lika roligt när man precis lagt sig till rätta och håller på att somna. Hon är envis som få den där. Krafsar på rutan tills det att man stiger upp och släpper ut henne. Om det så tar en timme så ska hon ut.
  Men på sistone har hon överraskat genom att dyka upp i rutan med löv i munnen ?! När man öppnar, springer hon in, lämnar det torkade lövet på golvet och springer sedan lika fort ut igen.
Detta var urgulligt de första två gångerna, men skulle jag låta henne hållas skulle jag snart ha ett helt igelkottebo här under soffbordet.

Jag har ingen aning om varifrån detta beteende kommer ifrån och varför hon, sedan hon lämnat dem på golvet, inte finner något mer intresse mer av dem. Jag kan kasta bort dem och hon bryr sig inte det minsta.
Förmodligen har det väl något med instinkter att göra... Vanliga katter brukar ju släpa hem möss och halvdöda fåglar att visa upp för sin matte. Men jag tror faktiskt inte att min lilla Ida har kapaciteten till att vare sig fånga, eller döda något i den storleken, så det får bli torkade eklöv. "Kolla mamma!" Hahaha...
I lied when i said i was happy
 Datum: 2009-01-06 Tid: 14:11:37 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] KommentarerKroniskt trött
 Datum: 2009-01-04 Tid: 22:26:46 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Kroniskt trött.
Ovanligt lättpåverkad av musik och intryck.
Svullen.
Förvirrad.
Sugen. på livet, mer och allt som hör till.
Fått mer pigmentfläckar (?)
Pressad. till familj, barn, VVV. (Vill Verkligen Verkligen inte. inte än)
Nötta naglar, dålig hy och fortfarande kroniskt kroniskt trött.

[Jag veeeeeeeet att det är min s.k "livsstil" som gör mig så trött och svullen.
...Men jag har fortfarande inte hittat någon väg ur denna hamsterbur.]Miss / Bom
 Datum: 2009-01-04 Tid: 22:13:02 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
"I don't know if to kiss her, or if i prefere to miss her..."  Lars Eriksson.
Brist på saknad.
Bom.Nytt år.
 Datum: 2009-01-01 Tid: 19:29:30 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

saknade dig starkt i natt.


   
 ...och så blev det 2009.
 Datum: 2009-01-01 Tid: 01:30:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag minns Nyåret 1999-2000.
Jag, med många andra farade över jordens undergång som skulle ske på nollslaget vid milleniumskiftet. [vad ingen tänkte på var att nollslaget är olika i olika länder]. Men jag minns ändå att jag hade hittat ett repotage i VecoRevyn om olika nyårsfrisyrer och jag föll pladask för en av dem. Vid halv-tolv-tiden gick jag och familjen ut bakom "heden" för att möta raketerna och ev. döden.(?!) Jag var uppklädd till tårna i min nya fina frissa och minns att jag även träffade på Malin där vi stod. Mysigt var det.
Klockan slog tolv, alla höll andan medan raketerna sprakade. men efter 5 minuter andades alla igen och livet pågick som vanligt.
Jorden gick inte under. Jag stod fortfarande bland mina nära i min fina frisyr och raketerna fortsatte att spraka.

Litet visste jag då, att jag idag skulle se tillbaka på den tiden och se det forna jag som ett... embryo. Så omedveten om livet. Naiv, förväntansfull och förhoppningsfull. Litet visste jag då, att livet aldrig skulle te sig som jag anat, eller ens kunnat drömma om. Åt fel håll. Det blev helt galet. Nånting gick fel.

Meen. Idag har jag tillbringat ännu ett nyår i Gällivare. Först tillsammans med pappa et hans nyfunna Stina med foundue. Sedan. Med Johanna, Ante, Lowe, ett ofött barn, två systrar, en styvmamma och en nyfunnen karl.
Mysigt var det.

-det är dock synd att man skall behöva känna sig som en dödsdömd pedofil när man tar sig ett glas champagne vid tolvslaget............Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin