Christian Louboutin designar Barbieskor
Datum: 2009-11-23 Tid: 22:38:45 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Alla modebloggares favorit Christian Louboutin beslöt sig för ett tag sedan att designa ett par skor till vår älskade Barbiedocka i 50års present. Han tyckte att alla lyxiga tjejer behöver ha sig ett par riktigt fina skor.
     Det som sedan skedde inför hans release var att han inte bara designade skor till Barbie... Han designade om hela dockan. Louboutin ansåg nämligen Barbie ha för feta anklar. (?!?!?!?!)

Barbiedockan har varit en riktig debatterad figur genom alla årtionden då hennes propotioner verkligen inte stämmer överens med en verklig kvinnas. Barbie är så smal att om hon skulle varit en levande kvinna hade inte hennes organ få plats i henne. Och det spekuleras att om hon varit 180 cm lång skulle hennes vikt ligga kring 39 kilo.   [Ett BMI på 11]     Sunt.
     Jag menar, är det inte på tiden att ungarna får lära sig i tid hur en riktig kvinna ser ut?! Vi bombaderas dagligen med intryck, kvinnobilder och idiotiska kroppsideal. Kan vi inte åtminstonde försöka ge barnen en något så när verklighetstrogen docka att leka med?

Ett utplock av dockans historia;
1965 släpptes "Slumber Party Barbie". Med dockan medföljde hennes bok; "How to lose weight" som uppmanade barn att sluta äta.
1980 blev dockan kritiserad då den första Barbie med mörk hudfärg kom ut. Dockan hade inga som helst afrikanska drag utan ansågs endast vara en vanlig Barbiedocka målad i svart färg.  
-Och nu då till en skodesigner som anser att den redan absurt formade dockan har för feta anklar?! Vad säger det egentligen om vårt samhälle???


The Body Shop gjorde för att par år sedan, en "anti-Barbie"-reklam som visade hur en "normal" docka skulle se ut med "normala" propotioner. Den bannlystes.Jag började skriva källhänvisning. Men det blev för många. Det är egentligen bara att googla så kan man läsa sig både förargad och blind.

2 Kommentarer
dannie

Haha. Kanske inte sååååå stor förändring men. en aning ;)

2009-11-24 l 08:49:42
Blogg/hemsida: http://eckelbobbah.blogg.se/
dannie

Bra skrivet om barbie btw! Minns inte huuuuuur många barbiedockor jag hade som liten.

2009-11-24 l 08:50:36
Blogg/hemsida: http://eckelbobbah.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin