Lindex kollektion görs bara i S och M
Datum: 2009-11-17 Tid: 12:12:59 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Aftonbladet skriver om lindexkollektionen "Affordable luxury”, som ska lanseras i November. Där har Lindex beslutat sig för att bara göra kollektionen i stl Small och Medium och lämna ute storleken Large.
När vi valde att göra det här samarbetet så valde vi att göra det i ett snitt. För större storlekar hade vi behövt sy helt andra plagg, säger Sofia Brax till Aftonbladet.
[...]
– För större kvinnor har vi Lindex Generous. Större kvinnor vill gärna ha en annan passform, berättar hon vidare.


Jag säger som nostalchic, som tagit upp denna diskussion på ett sjukt bra sätt; VAD är det som säger att större kvinnor vill ha en annan passform på sina kläder? Vilka kvinnor i vilken panel har kommit fram till detta? Det är ju precis raka motsatsen.
En 23årig kvinna som är ute och roar sig med sina vänner, vill inte klä sig i kläder som ser ut att vara anpassade för en 50årig kvinnas politikermiddag. Vi vill ha samma utbud som våra tjejkompisar, liksom. Det är faktiskt så enkelt.
[Nu har väl jag "turen"(?) att jag ändå lyckas hitta toppar osvpå de flesta kedjorna. Men byxor och liknande har jag alltid svårt för.]  

Sen kan jag tycka, efter att ha läst alla reaktioner till just denna debatt, att så här är det ju ständigt? Någon skrev... "Gud vad dumt. Det är ju diskriminerande mot de som bär stl L". Alla klädejdor är diskriminerande. ständigt. mot de som bär större storlek än XL. Det finns inga kläder att få tag på. De har sin lilla "Big is Beutiful"-hörna där man ska tvingas nöja sig med de tälttoppar som hänger på galgarna. Thats it.

Nostalchic har nu tagit tag i detta och kontaktat  Sofia Brax. Här kan ni läsa vilket svar hon fick. Och HÄR kan ni vara med och påverka utbudet. Hon ska nämligen skicka in våra åsikter. Önskemål från riktiga kurviga kvinnor. Vad vi vill ha och vad vi behöver. Gå in och gör er röst hörd.

xoxo


4 Kommentarer
malin

jaa.. det kanske kan tyckas diskriminderande.. men samtidigt, kollektionen ska väl inte göras i xs, eller xxs heller??! visst bör en diskussion om det också finnas i så fall. men tyvärr så har det blivit så i samhället att det endast är dom "större" som försvaras. dom som är smala får tyvärr oftast istället försvara sig själv, & det är okey att påpeka dom. dåligt tycker jag. om det ska vara lika för dom som är lite större, så ska det på samma sätt vara lika för dom som är lite mindre. & sen kan jag faktiskt också förstå klädkedjor om dom måste anpassa vissa kollektioner. för varför göra kläder som inte säljs?? dom har nog gjort kläder så pass länge att dom vet vad som säljer i större & mindre storlekar. kraam

2009-11-17 l 15:09:19
anouk

SV: Ja det är klart, Malin. Det har du rätt i.

Men nu är ju detta bara en kollektion. (Men som jag tyckte speglade rätt mycket)Xs och XXS och size zero och allt vad det är kommer ju mer och mer och mer. Och finns öööverallt redan. Och det är det jag försöker få fram. Att det inte anses ok att vara stor. Någonstans. Det är ett "ont måste" som kedjorna måste ha för att inte få sura ögon på sig.

-OCh det jag också ville få fram var att "vi" gärna vill ha NORMALA kläder. Inte kläder som hänger som tält och ser ut att vara till äldre damer.

2009-11-17 l 15:33:34
Blogg/hemsida: http://anouk.blogg.se/
elvis

what!! dåligt nog att dom flesta klädkedjor håller sig till s-m-l, ska man nu gå ner till bara s & m? storlek L räknas väl ändå, iallafall i mina ögon, som en normalbyggd kropp.

nej, förståeligt att man inte massproducerar klädesplagg i storlekarna xxs till xxl kanske, men s-m-l är helt självklart att det ska finnas.

2009-11-18 l 23:21:13
Blogg/hemsida: http://battles.blogg.se/
dannie

Glömde kommentera inlägget igår, Men jag läste det!Tycker det är helt sjukt att de inte gör kollektionen i större storlekar. Och det var typ världens dummaste svar: "Större kvinnor vill ha en annan passform".. Vadå? Jag vill ha lika snygga kläder som en xs. INGA TÄLT! Idioter!! Ska tipsa ditt inlägg till redaktören :))

2009-11-19 l 19:10:19
Blogg/hemsida: http://eckelbobbah.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin