MobilBlogg- snart blir Det mat :)
 Datum: 2010-04-30 Tid: 19:14:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

foto0872 (MMS)

MobilBlogg- snart blir Det mat :)
Farmors hjärteguld
 Datum: 2010-04-30 Tid: 12:13:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Förresten så har jag helt glömt bort att visa denna fina. Svärmor har sytt och broderat världens finaste täcke till knoddis. Den ligger numera i vaggan och väntar på hjärtat. :)
...
 Datum: 2010-04-29 Tid: 19:21:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

TUSEN tack för era fina kommentarer :)
Ni gör mig så glad, ni anar inte.

Jag och ca tre andra på jobbet lyckades uppnå vårt mål och är därmed lediga med betalning imorrn. Sånt gör en också väldigt glad :D
Vi <3
 Datum: 2010-04-29 Tid: 13:45:39 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [39] KommentarerBjuder på några bilder från fotograferingen igår. Väljer även att vattenstämpla dem för säkerhets skull.
Det blev en hel del fina bilder- även om både tålamod, höfter och ork tog slut i lagom tid till att Björn dök upp och skulle vara med. Vi ska göra om det snart igen så vi får bättre parbilder bland annat:) Men det var inte så hemskt som jag trodde. Jag lyckades koppla av och ha roligt.
Btw;
 Datum: 2010-04-29 Tid: 10:38:21 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Fotograferingen gick bra igår!:) Jag håller på och pillar med några bilder som jag ska bju' på här i bloggen under dagen:D *spännande*


Torsdag
 Datum: 2010-04-29 Tid: 08:19:18 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


Godmorgon. Jag & maggen (24+4) är somriga Torsdagen till ära.
I bästa fall är detta min sista dag på veckan. Vi kör tävling på jobbet:D Heja Anouk
Ibland är man mer gravid än andra dagar
 Datum: 2010-04-28 Tid: 13:00:27 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Idag är en sådan dag.

Jag har ont i höfter, ljumske och i ballarna, som man säger här i Skåne. [skinkorna för er norrlänningar;)], det spänner över revben och jag går som en sköldpadda.


Myter
 Datum: 2010-04-28 Tid: 11:03:04 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Hej & hå. Enligt alla myter tyder väldigt mycket på att det är en pojk vi väntar. Haha. Samma sak med den kinesiska kalendern. Men väldigt motsatt från vad Bm tror.

Ja man kan verkligen inte ha någon aning. Spännande:)
Lägger ut originalet här så kan ni havande pilla själva om ni vill;
 
Magvänligt
 Datum: 2010-04-28 Tid: 09:23:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Shopalicious är min cityguide här i stan. Och hon har nu tipsat om att denna ombloggade långklänningfavorit finns i butik här i stan.

Tror det hade varit störtskönt att vädra maggen i en sådan i sommar. Eller hur?=) Ska in på lunchen o kika om den når ner till fötterna [har dock svårt att tro det, men]

UPDATE: Den fanns. Den var svinlång. Den är i min handväska.


Tisdagsrening
 Datum: 2010-04-27 Tid: 23:27:07 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

  
Efter jobbet var det raka vägen in på akupunkturpraktiken för min Faceliftmassage. Och det var så ljuvligt! Precis vad jag behövde:) Även fast hon var rätt hårdhänt imellanåt och huvudet vaggade fram och tillbaka lyckades jag somna till säkert 5-6 gånger. Helt underbart avslappnad och ren i hyn gick jag därifrån med ett leende på läpparna. -Väl hemma fortsatte jag i tahandommigsjälv-tänket och har efter en mindre inhandling färgat håret, fixat naglarna och skrubbat kroppen. Hittade även en billig kläning/tunika på indiska som jag ska ha på mig imorgon om vädret tillåter.

Nighty night folks.
Vecka 17 [I kalendern alltså]
 Datum: 2010-04-27 Tid: 12:01:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Denna veckan är egentligen jätterolig så jag ska försöka glädjas.

Tisdag- Lön. Faceliftmassage!
Onsdag- Fotografering
Torsdag-
Fredag-
Valborg & Grillning
Lördag- Lite fest hos Kitte
Söndag- Ny preggoträff
Fakta graviditet
 Datum: 2010-04-27 Tid: 11:09:21 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag snor en lista från Sascha för att låta tankarna gå på roligare håll.

Jag fick reda på att jag var gravid: den 2/12. Efter två tre veckors misstanke och lustigt måeende gav tredje stickan ett plus BIM +1 [En dag efter beräknad mens]

Såhär fick jag reda på det: Plusset växte fram på stickan och jag höll mig för munnen för att inte skrika rätt ut. Sprang ut till vardagsrummet och grät, stojjade och hoppade medans jag försökte visa stickan för karln. "Ohherregudohherregudohherrregud!!!" och så växlades de hysteriska skratten till hysteriska tårar under många långa minuter.  -Är du glad?! frågar björn uppgivet. -Jaa!

Jag tror det kommer att bli: Jag har trott pojke ända från början, men efter barnmorskans pikar här och där kan jag tänka mig att det säkert ligger en liten tjej därinne. Vi får se:D

Det här undviker jag att äta och dricka: Alkohol såklart. Dricker max 2-3 koppar kaffe om dagen och äter inte mögel & dessertostar, rött kött... Otillagad mat helt enkelt. [Förutom ngt sunnysideupägg då och då]

Lukter som jag inte klarade av i början: Vörtbröd i julas och urindoft är det enda som gett mig kvälvningar. haha.

Följande små egenheter har jag fått: Jag kan inte koppla av eller äta om det inte är städat. Jag måste ha ventiler öppna i de flesta rum för att jag ska få "friskluft" och jag gnäller som en tok. Fast det är nog inget nytt. Det har jag gjort ett tag. haha

Första gången det rörde sig i magen:  När jag gick in i vecka 16.

Första gången det började sparka ordentligt: När jag gick in i vecka 20.

Såhär kändes de första sparkarna: Här skriver jag om det.

Musik jag spelar för bebisen i magen: Svensk musik i massor. Mycket visor, psalmer och ballader. "Jag ger dig min morgon", "Handens fem fingar", "Du omsluter mig" osv osv. Sen sjunger jag en del när "vi" är ensamma.

Magen började synas: Jag tyckte absolut det syntes (och kändes!) direkt. Men på bilder skulle jag nog påstå i vecka 12-13.

Såhär kände jag vid ultraljudet: Jag var rädd för att jag inte ksulle kunna känan glädje eller utrskilja vad som var vad på monitorn. Men jag såg mycklet tydligt vår lille knodd och tårarna rann av lycka längs kinderna. Det var en riktigt mäktig känsla.

Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det: Det var redan vid inskrivning i vecka 12. Hon lyckades hitta det lilla hjärtat efter mycket bök och sök och jag och karln bara gapade. Underbart.

De första mammakläderna var: Leggings som gick upp ända till under brösten. Jag älskar fortfarande dem och jeggingsen från h&m. Kommer aldrig sluta använda nederdel med resår. hahaGodmorgon
 Datum: 2010-04-27 Tid: 08:00:31 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Nya tag var det ja... Det känns ju definitivt i kroppen vad man varit med om. Känner mig helt yr i bollen och har gråten i halsen...:( Men jag är på jobbet i alla fall. Hur gärna jag än vill ligga kvar under täcket och aldrig mer kliva upp, så vet jag att rutiner är den bästa medecinen mot ångest. Så jag är här.

och jag tänker göra mitt bästa...
Go away
 Datum: 2010-04-26 Tid: 22:30:57 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Jag fick det bevisat idag att det nog rör sig om mer än vanlig förlossningsoro.

En panikångestattack knackade lämpligt på dörren ikväll och tog mig utan att jag hade något som helst att säga till om. Tror det är två år sedan sist. Det var nog mycket hormoner och järnbrist som gjorde att den hittade rätt adress igen, men lika påtaglig som alltid tog den kontroll och jag knockas totalt.
   Dock känner jag mig inte riktigt bekväm i att skriva desto mer om detta. I takt med att ni läsare blir fler blir också osäkerheten större kring mitt utelämnande av svagheter och svårigheter. Jag har ju inte någon aning om vem många av er är.

Jag är i alla fall bättre. Men all energi rann ut i samband med attack och återhämtande.  Nu sover vi en stund och tar nya tag imorgon.


Campadre oh lovable campadre
 Datum: 2010-04-26 Tid: 15:51:46 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [10] KommentarerOh. Kolla vilka godingar frånTrumpette och Esprit som reas på Campadre just nu. Me like. Tror nästan jag får beställe hem ett packe golfsockor t den lille.
Återigen; hör av er om ni vill ha inbjudan. Sidan e grym.
BM-besök v 25
 Datum: 2010-04-26 Tid: 14:15:38 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Allt gick väldigt bra:)

*Magens SF-mått var helt normalt. Hon sa någon siffra, men den minns jag inte. Spelar ju ingen roll eftersom magen var precis så stor som den ska vara i denna vecka;)

*Hjärtat slog med jämna fina slag och knoddis var en riktig vilding som flyttade sig från sida till sida och inte riktigt tillät BM att lyssna. Hon tippade återigen på en tjej eftersom h*n är så vild därinne. Minns inte exakt här heller men har för mig det låg kring 140.

*Mitt järnvärde var dock lågt. Låg på 105 och jag ska därför börja käka Niferex. Bara hoppas magen klarar det. =/ I övrigt uppmanade BM mig att frossa i hallon, jordgubbar och grillat kött;) Bör ju inte vara några problem. Haha

*Jag ska även få samtalstid hos psykolog en gång i veckan. Detta för att kunna prata av mig mina tankar och orosmoment inför bland annat förlossning. BM hade svårt att (och ville inte heller) bedöma om jag lider av förlossningsrädsla eller om det är naturlig oro. [Jag har ju så svårt att sätta ord på oron eftersom jag knappt kan tänka på förlossningen] Men hon ville gärna att vi bokar tid till psykolog med tanke på mitt bagage för att jag ska få chans att prata av mig. Skulle det vara så att oron inte är direkt hanterbar så går vi vidare till ett team som arbetar med just förlossningsrädsla. Men vi börjar som sagt bara med ett bollplank. Känns faktiskt riktigt skönt.


Såå. nu är det nya friska tag med lite järntillskott som gäller. Nästa besök är om exakt en månad (bara!) och då är det dags för glukosbelastning, som dessvärre är rutin här i Skåne. Huuuuuvva...:(


Varning för smaklös frågan
 Datum: 2010-04-26 Tid: 09:19:13 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Fan. Hur länge måste man hålla sig innan man ska lämna urinprov? haha... Jag skulle ju tusan gjort i rör i morse, det glömde jag ju såklart bort.

Ska till BM nu kl 11. 2 timmar får bannemig räcka. [Men äääntligen! Känner mig lite nervös? haha]


Förlåt för en inaktiv Anouk under helgen. Kommentarerna skall försökas svaras på under dagen;)Foglossning
 Datum: 2010-04-25 Tid: 23:27:54 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

 

Idag har det varit full rulle. Kalas, städning, handling, diskning, fikning och matlagning. Och så hjälpte jag till lite på mitt gamla jobb på gatukäket. Det känns. Inte bara i höfter utan även i rygg...
Jag drog på mig foglossningsbältet som jag fått låna, en stund när jag knallade omkring här hemma- och jag måste faktiskt säga att det var med en lättnads suck jag kunde ta mina fortsatta steg. Det blir inte bra, men stödet i ländrygg och de spända banden kring höfter avlastar och hjälper rätt så ordentligt.
Vecka 25
 Datum: 2010-04-25 Tid: 17:49:26 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Kroppen: I vecka 25 ungefär är det dags för nytt besök hos barnmorskan. Efter det får du komma lite oftare. Barnmorskan lyssnar på fosterljud, mäter magen, kontrollerar blodtryck, blodvärde och tar urinprov. Nu är det även dags att förbereda dig för förlossningen Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det. 

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter. I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.
Idag fyller knoddis 24 veckor och verkar då ha det bra inne i magen. Men det börjar bli tuuungt nu... Dock fck jag en väldigt fin komplimang idag som gick ut på att jag såg jättebra ut trots graviditet. :)
   Annars går tankarna förvirrat tippandes på tå kring förlossningen. Det känns skönt att det är dags och träffa barnmorskan imorgon. Jag behöver ventilera mina tankar kring den och se vad hon säger. Jag kom 3 sidor in i "Rädd att föda" innan jag började kallsvettas och fick stänga boken. Det bådar inte jättegott det här =/ I bästa fall har vi en dryga 15 veckor kvar tills det är dags. Ojojoj.


MobilBlogg- På väg på kalas.
 Datum: 2010-04-25 Tid: 13:52:58 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

foto0864 (MMS)

MobilBlogg- På väg på kalas.
Cant get enough of this Anna
 Datum: 2010-04-25 Tid: 00:05:40 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Herregud vilken briljans
Rastlöshet
 Datum: 2010-04-24 Tid: 17:56:33 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

 
Att vara gravid och fattig är ingen bra kombination. Rastlösheten är oerhört svår att dämpa.
Men ikväll blir det i ala fall film hos karlns syster. Det borde hålla mig lugn några timmar.
Vårt Fredagsnöje
 Datum: 2010-04-24 Tid: 17:54:45 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Igår var jag och karln ner på bibblo... Det är typ så helgerna ser ut nu för tiden. haha
Nej, men det var nyttigt. Jag hittade en del bra böcker och info ingör dagen med stort D och mammarollen. "Att föda" har många av er rekomenderat till mig så den fick också följa med hem.
Jag ska absolut recensera böckerna sedan så ni får höra vad jag tyckte.
MobilBlogg- vi solar i sugan...
 Datum: 2010-04-24 Tid: 13:31:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

foto0849 (MMS)

MobilBlogg- vi solar i sugan...
Godmorgon mina vänner.
 Datum: 2010-04-24 Tid: 11:18:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Dagens Lördag har hittintills givit mig en underbar frukost, kaffe hos mor och strax en dusch och uppfräscning. Sedan får solen leda oss vart den vill. Tjing!
Idamissen ligger o lyssnar på lillasyster ...
 Datum: 2010-04-23 Tid: 21:37:58 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

foto0843 (MMS)

Idamissen ligger o lyssnar på lillasyster eller lillebror:) Ibland tittar hon upp på mig precis som 'ska Det vara sådär?' Haha
Min första mobilBlogg. Jag behöver större ...
 Datum: 2010-04-23 Tid: 14:25:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

foto0839 (MMS)

Min första mobilBlogg från jobbet. Jag behöver större kläder.
To swim or not to swim
 Datum: 2010-04-23 Tid: 13:53:06 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
I samband med att statistiken minskar och helgen börjar ta allt begripligare form minskar också mitt bloggsug. Jag blir sugen på att leva det riktiga livet och smaka på allt vad helgen har att erbjuda i realtid och på en faktisk tunga istället. Haha

Jag ska försöka ta mig till badhuset och simma en sväng imorgon. Vissa säger att man inte kan bada medan man är gravid. Det skiter jag i. Jag kan ju knappt gå längre. Hur fan ska jag annars få min motion? Blir ju tokig snart...

"Bada i simghall
Det är skonsamt, men ändå effektivt att simma. För gravida rekommenderas det att man simmar i vatten som har en temperatur på 18-25 grader.
Dock finns det nya forskningsrapporter kan vara farligt för gravida att bada i simbassänger. Enligt forskarrapporter avger kloret i simbassängerna biprodukter som kan tas upp av gravida som simmar ofta och att halten cancerogena ämnen är så hög att den befaras ligga bakom missfall och missbildningar hos foster.
Forskningsrapportens (Nieuwenhuijsen) resultat anses dock tvetydliga och det finns idag inga allmänna rekommendationer."
källa

Törs man? Vi simmade ju faktiskt en del i början när jag var på smällen. Och de har ju vattengympa för gravida lite här och där?...


Ho hooo ho hooo
 Datum: 2010-04-23 Tid: 09:49:04 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


Awe...*wait for it*...some! Älskar uggleglasögonen!
Hade själv ett par liknande för några år sedan, men som sedan länge är borttappade...


 Var kan man hitta runda glajjor i sommar?
Vi kör en utmaning
 Datum: 2010-04-23 Tid: 07:51:47 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Jag har blivit utmanad av Ida :)

Blogg jag läser först: Min egen? haha... Därefter i random ordning via bloglovin.

Blogg jag har hört talas om mycket men aldrig läst: Maria Montezamis... Stavas det så?

Första bloggen jag började följa: Syster johannas. och verkligen

Bloggare jag beundrar & varför: LadyDahmer. Hon är fruktansvärt drivkraftig och har väldigt många kloka åsikter om mycket. Jag håller inte med om allt, men hon ger mig ofta "aha-upplevelser" och sätter igång tankarna hos mig själv. Kunde dock önska att hon var lite mer aktiv i bloggen. Speciellt nu när hon är gravid;)

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Jag har "mött" underbara människor genom bloggen och precis som i föregående inlägg fått många underbara kommentarer:D

Då hatar jag att blogga: När inlägg får fel effekt. Även om det bara handlar om ett inlägg som var menat att vara roligt står kommentarlös.

Då älskar jag att blogga: När man får respons genom skratt eller bra råd. När man filat på ett inlägg en stund och själv känner sig nöjd.


[lägger till detta själv] Denna blogg följer jag utan att veta varför:
happilyeverafter

Jag utmanar dom blivande mammorna: Carolina, Saralundqvist, Anna, Jenna, eriika och sascha
Alltså.
 Datum: 2010-04-22 Tid: 16:13:55 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] KommentarerKÄRLEK! :D Det är sånt här som gör att jag tycker det e så kul att blogga. Tack så hjärtligt! Blir skitglad av er alla!
Nu börjas det...
 Datum: 2010-04-22 Tid: 14:13:57 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Okej. Tillåt mig att dregla... [För er nya läsare kan jag upplysa om att jag är en riktig festivalmänniska som älskar det vackra folket som kommer fram, spontaniteten, musiken och stämningen på såväl gatu- som lerfestival.]
Nedan nämnda band är ju några favoriter som alltså dyker upp. och spelar. i grannstan. om en månad.
Röyksopp
Thåström
Danko Jones!
Mustasch
Teddybears
Johnossi
Anna von Hauswolff! (som jag skrev om igår)

Hur har jag missat detta?...
Törs man gå på konsert med maggen? Det känns inte jättetryggt... Fast Anna hade jag kunnat stå längst bak på ändå. Bara för att få höra om hon e så bra som hon är.

Nä vi har ändå inte råd. Fyyy bubblan vilken tråkig sommar detta kommer bli, säger jag bara.
[Tro inte att jag är bitter över min graviditet. Det är jag inte. Nästa sommar kommer bli helt sjukt kul med vår lille knodd. Men nu väntar man ju bara... Det är det som är så trist. En väntan med indragna rättigheter]
Ett paket rött prince, tack. Hårpack...
 Datum: 2010-04-22 Tid: 11:09:17 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [10] KommentarerJag fimpade ju för knoddens skull samma dag som jag plussade. Efter åtta års rökning var detta för mig en självklarhet. Det är så lite man själv kan påverka i graviditeten att jag ansér det vara det minsta man kan göra. 

Och jag har hållt mig undan. [förutom ett bloss som jag fick för mig att jag ville ha och höll på att spy av] Men suget har ändå varit kvar. Jag har i smyg längtat efter "min cigg" som jag skulla ta när jag slutat amma. Det där första glaset rött tillsammans med en cigarett på en solig uteservering.
Helt idiotiskt, jag vet. Varför börja röka igen när man väl lagt fimpen? Men jag hade inte tänkt börja igen. Jag har bara cravat en perfekt sista cigg.

Däremot kan jag gladeligen berätta att jag får mer och mer avsmak för de där äckliga sakerna. Jag följer med kollegorna ut på rasten, sitter och avnjuter en kopp thé kring deras slingrande cigarettrök och när jag kommer in så känner jag hur jag fullkomligt stinker ur kläder och hår. Fruktansvärt!
   Jag kommer absolut försöka låta de ligga även efter förlossning och amning. Men jag är väl medveten om att det kommer bli svårt. Då har jag inte längre ett litet liv inom mig och jag kan tänka mig att det är lätt att trilla dit igen... [Jag skulle dock aldrig någonsin röka inomhus eller bredvid barnet. någonsin] Jag hoppas och tror iaf på mig själv att jag låter de ligga.

[Byter f.ö namn på kategorin "Ett hälsosammare 2009" till "Ett hälsosammare liv"] 


Godmorgon Torsdag
 Datum: 2010-04-22 Tid: 07:53:04 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer


Idag buffar baby godmorgon för fullt. Känns som om huvudet / rumpan är ut på höger sida och magen ser helt deformerad ut. Mitt lilla pyre... H*n börjar bli stor nu :)


UPDATE: Shit! Knoddis har aldrig fört sådant levande som idag. H*n bökar och sparkar så jag rycker till och nästan får ont ibland. Fan vad häftigt! jag tror jag dör...
Min nya idol
 Datum: 2010-04-21 Tid: 21:47:37 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Men jeeezes! Jag får gåshud. jag gråter. jag ler. Satan vad bra!
Track of Time

-denna får avsluta en mycket bra dag. Hatten av för er underbara läsare.
Saknad
 Datum: 2010-04-21 Tid: 15:49:27 Kategori:Norrbotten i mitt hjärta Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

 

   
Åh idag saknar jag. Jag saknar pappsi och mina vackra systrar i norr.
Jag önskar att vi hade pengar till o åka upp och hälsa på er i sommar... Men ni är väldigt välkomna ner till oss om ni vill <3
Note to self;
 Datum: 2010-04-21 Tid: 13:25:56 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Anna von Hausswolff är gryyyym. Lyssna!
Jag är fullkomligt kär i människans röst.
Hur ska man veta hur man vill ha det?
 Datum: 2010-04-21 Tid: 10:03:02 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Förlossningen... Min förlossning. Jag försöker bläddra mig igenom förlossnings- och förlossningsrädsla-trådar på FL, för att försöka hitta rätt. Men jag känner mig helt vilse!?
Det känns som världens största prov närmar sig med stormsteg och jag har verkligen inte pluggat... Latensfas hit och epidural dit. Jag har hittills slukat allt som rör graviditeten och även babyns första tid. Men jag förmår mig inte att läsa om förlossningen! Det känns överväldigande. Jag vet inte var jag ska börja för att bena ut allting.

HUR ska man kunna veta hur man vill ha det eller inte med första barnet? Jag kommer möta en smärta jag aldrig känt i en situation jag aldrig varit i. Dock med en person jag känner mig trygg och med personal som förhoppningsvis vet vad de gör. Men JAG har ju ingen aning om vad jag gör. Hur tänker ni förstföderskor där ute i cyberspace?

Ovan skriver jag öppet kring min förlossning och mina tankar kring denne. Jag startade en tråd på FL igår som löd precis som ovan och har nu faktiskt fått en hel del bra infallsvinklar och åsikter kring mina tankar.

En väldigt klok kvinna inne på familjeliv har fått mig att insé att min rädsla som grundar sig i ovissheten faktiskt är till min fördel.

Jag kan inte veta hur förlossningen kommer te sig eller hur förloppet kommer se ut. Och att jag är medveten om detta ska jag försöka använda som en styrka.
Jag kan tänka mig att det är bättre att ha den insikten än att skriva ner ett ordentligt förlossningsbrev uppstakat med måsten och önskemål som ska följas till punkt och pricka - och sedan behöva insé på plats att förlossningen inte alls kommer se ut på det sättet. Man kanske inte längre vill ha det på det sättet när man väl är där. Och det kan ju bli en stor omställning i sig. Bättre då att vara öppen för hur förloppet kommer ske...

Jag kommer nog dock ändå försöka få ner några ord på papper inför dagen med stort D. Men detta för att personalen enklare ska kunna få en bild av mig som person och hur jag fungerar, snarare än hurvida jag vill ha TENS eller ej. [som jag för övrigt knappt vet vad det är än. Men jag har fortfarande tid på mig att läsa om alla typer av smärtstillande, visst?:) ]


Eeeh
 Datum: 2010-04-21 Tid: 08:39:33 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer


I gotta feeling... att kommande 3-4 månader kommer att förbli lite håriga.
Jag har redan problem med att nå ner till benen. Bikinilinjen ska vi inte ens tala om... Hur fan gör man nu liksom? haha
Maggen v 24
 Datum: 2010-04-20 Tid: 21:12:22 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer


När jag ändå är igång slänger jag in en bild på mig och maggen idag.
Nu väntas jordgubbar och soffhäng <3
Skötväskan is here!
 Datum: 2010-04-20 Tid: 21:09:46 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Yeeey. Medans baby ligger i badet passar jag på att visa vad som låg och väntade på mig på posten idag. Vår älskade skötväska. Riktigt fin var den. Och sånt j*vla kap! 325 kr. Som hittat;)
Tack Campadre. [även om leveranstiden var i längsta laget]


Jag beställde även dessa ursöta barnvagnshängen. Kiddo måste ju åka i en riktig raggarvagn;)
Glädje
 Datum: 2010-04-20 Tid: 16:15:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Nu slutar jag strax och jag ska hem till min karl! Som inte ska jobba natt för första natten på 10 daar! :D

Snacka om att snart äre Tisdagsmyyys <3


Photoshoot
 Datum: 2010-04-20 Tid: 11:09:58 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Det är tänkt att vi ska fota oss till veckan. Främst magen och ja... jag måste väl tyvärr också vara med på bild eftersom magen sitter på mig. Men det är även tänkt att karln ska vara med. Har ju pratat om detta tidigare.

Detta känns... inte alls kul. Jag vill ha bilderna. det vill jag verkligen. Man kan göra så mycket fint av magen och det vore fruktansvärt kul att ha kvar för inramning och scrapbooking.

Men;
- Min hy ser för jävlig ut just nu. Finnarna bara avlöser varandra och lämnar äckliga röda märken.
- Jag har redan fått bristningar runt naveln.
- Magen är ju inte ens stor? Ska jag stå och puta med valpafläsket framför en kamera???
- Jag vill ju ha lååångt fint tjockt svallande hår på bilderna :( Inte mitt hemska hadeensnyggfrisyrförnågramånadersedannuförsökerjagsparautdet-hår

Jag har inga rena fina linjer som på bilden här bredvid. Jag är tjock, hårig, finnig och ärrig. [Ja jag vet att man kan photoshoppa mkt, men svårt om inte förutsättningarna ens finns] Usch nää. Jag vill inte:(Bildkälla


 
16 veckor kvar?
 Datum: 2010-04-20 Tid: 08:54:12 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

 
Batteriet på min kamera är död... och jag har inte orkat hämta sladden på flera dagar. Logiskt? Den ligger i nattduksbordslådan. [<-vilket fult ord] Därför bjuder jag på en bild från min prepreggotid.

Anyhow. Jag läste på carolinas blogg hur hon räknade ner veckorna istället för upp. [Carolina är för övrigt en jättesöt tjej ungefär lika långt gången som jag själv som tåls att tipsa om lite]
Jag säger precis som hon själv... 116 dagar till förlossning känns som luuugna puckar. Men om man vänder på kakan och säger att jag faktiskt bara har 16 veckor kvar (?!!!) Då är det skrämmande lite.

Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 2 fulla dagar (v23+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 14 aug 2010
Du har 116 dagar kvar till beräknad förlossning.
Jag är dagens Bra Bloggat! :D
 Datum: 2010-04-19 Tid: 21:14:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Herregud. Man har ju blivit glad för mindre:) Hämtat härifrån.
 
Ask away!
 Datum: 2010-04-19 Tid: 12:50:37 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Yeeeey.

Jag fått en invite till bloggsvar av snällaste Fride. Nu kan ni ställa frågor på ett enklare sätt. Direkt i menyn här till höger, utan frågestunder eller krångel med kommentatorskoder osv osv. Skitbra!Vikten
 Datum: 2010-04-19 Tid: 11:50:26 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer


"Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer." -Familjeliv.


Och jo. Det går som en klocka den här graviditeten.
6 kilo har jag gått upp allt som allt. 2 till inskrivningen (för tre månader sen) och fyra kg ytterligare sedan dess. Det känns ungefär som om 3 kilo har satt sig på brösten [som redan innan var stora, men numera kan klassas som gigantiska] och att resten tippat är fördelat över mage och lår. Smickrande. Haha.

Jag är dock glad att viktuppgången inte är större. *peppar peppar* Jag trodde nog jag skulle svulla en tio-femton kilo de första fem månaderna för att sedan dubbla det. Dock ska jag inte ropa hej. Jag tippar fortfarande en viktuppgång på ca 18-20 kilo allt som allt och där kan bara tiden utvisa om jag har rätt eller fel.


För övrigt tycker jag det är helt absurt att jag inte träffat min barnmorska på tre månader. :( Lika absurt är det att jag faktiskt bara träffat henne två gånger. Och jag är i sjätte månaden.
Nåväl. Nu ska jag dit nästa Måndag och då ska hon minsann få bli bombaderad med frågor.


Band of Horses - The funeral
 Datum: 2010-04-19 Tid: 09:54:41 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Jag vet att folk hatar youtubeklipp i bloggar.
Men den här låten är så gåshudsbra att jag bara måste bjuda. Jag och knoddis lyssnar på den varje kväll :)
Vecka 24
 Datum: 2010-04-18 Tid: 20:56:28 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Kroppen: Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.


Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.


Fatta att barnet skulle kunna överleva om den föddes nu! Helt galet! Bilden här till vänster visar Albin som föddes i vecka 24 (23+4) och överlevde. Så stort är mitt barn i min mage. nu. Helt j.ä.v.l.a offatbart.

Jag mår för övrigt fortfarande väldigt bra. Förutom hormosvallningar som skapar humörsvängningar utan dess like och en del orostankar kring magens storlek så rullar det på förvånansvärt bra.


Inga tårar än.
 Datum: 2010-04-18 Tid: 11:18:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Dagens förtsättningar börjar bättre.

Solen skiner och jag är bjuden på frukost av en vän. och Kaffe av en annan. Taget.


Böööööl
 Datum: 2010-04-17 Tid: 21:52:49 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Men trevlig preggoträff eller ej... Jag tror jag gått och blivit ordentligt deprimerad. Eller så är det förhoppningsvis bara hormoner som spökar. Jag bara gråter och gråter. Och gråter lite till... :(
Inte. alls. kul. [därav mitt lama engagemang här på bloggen. Sry bout that. Ill be back happier soon]


Preggodate
 Datum: 2010-04-17 Tid: 21:45:32 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Träffen var supertrevlig!

Det kändes lite småfjantigt ömkom pirrigt och stå utanför Domus och vänta på tjejerna som skulle dyka upp. [självklart var jag först på plats] Men så kom den första tjejen vaggande mot mig och jag skrattade och sa "Fan, det känns ju som en blinddate det här" samtidigt som jag sträckte fram armen, hälsade och neg. [Dålig eller bra vana jag fått att alltid niga när jag ska vara artig mot främlingar? hmmmm] Strax därpå vaggade två tjejer till fram och vår lilla grupp var fullbordad.
   Vi fick kämpa en bra halvtimme innan vi ens hittade ett fik som hade platser för oss att sitta på. Men väl på plats blev vi kvar i tre timmar. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Även om samtalsämnena inte så överasskande handlade om bebisar, magar och dess tillhörigheter. Timmarna bjöd på både skratt och tårar.

Yes det är älskade/hatade Familjeliv som agerat dejtingsida åt oss. Det är inte bara ont som kommer med den sidan, inte. hahaEn spänd Anouk på G in t stan i pärlan
Gravidträff
 Datum: 2010-04-17 Tid: 11:02:34 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Idag ska jag in till stan och träffa några andra Preggosurisar som ska ha kring Augusti.

Jag har velat fram och tillbaka om hurvida jag ska gå eller ej, men herregud jag har ju inget att förlora. Mer än en timme av mitt liv om de skulle vara hur tråkiga som helst. Men det tror jag inte. Alltid intressant o kackla hormonsvallningar med andra gravida kvinnor. Byta erfarenheter och orostankar. Jag intalar mig själv att det är nyttigt och att jag behöver detta:)

Hörs ikväll bloggen. Tjing.
Kvällen
 Datum: 2010-04-16 Tid: 23:18:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Jag e rätt duktig på det där med vardagslyx ändå.
Men är man sjuk, ensam och självömkande så är man...
Ida, min Ida
 Datum: 2010-04-16 Tid: 23:10:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Förlåt om jag traggar om min kattsate igen. Men hon är ju ett släkte för sig och tyckte dessa två händelser var värda att bjuda på. :) Jo, hon gillar ju sol min Ida och ligger gärna ute på balkongen och solar. Men alternativt (oftast) så hasar hon sig bara fram till närmsta solpunkt och ligger och lapar sol inomhus istället. Det roliga är att hon verkligen flyttar sig efter solen också och som bild nummer två visar så bryr hon sig inte om hon tvingas ligga oskönt, så länge hon får lite ljusstänk på sig. :)
 

Och för er som varit med länge här på bloggen minns ni säkert att jag förklarade hur Ida stolt spatserar in med torkade löv som hon så duktigt fångat utomhus. Här pratar jag om hur jag betvivlar hennes kapacitet att någonsin kunna fånga något med ben.

Men så idag! krafsar hon på balkongdörren och mamma som är här och hälsar på, springer och öppnar för henne och stänger dörren. Bara för att märka att Ida lika snabbt vill ut igen? När hon öppnar dörren för andra gången springer hon fort ut och börjar leka med en död liten skogsmus! *Wäääääh!* skriker både jag och mor. Men Ida hon är så stolt så hon vet inte var hon ska ta vägen. Hon leker med den, kelar med mitt ben och leker lite till... och hur äckligt det än må vara kan jag inte låta bli att bli lite stolt i mitt mammahjärta... <3
Övning ger färdighet.


(Ursäkta strumpan. Karln använder balkongen som garderob när han jobbar)
Love
 Datum: 2010-04-16 Tid: 18:05:36 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Älskling är underbar. Bara att han sliter som ett djur nu tio nätter i sträck för att vi ska ha möjlighet att kunna byta upp oss till en bättre bil med kombi säger en del om baby. Att han sover mindre för att ha tid och umgås med mig gör inte saken värre heller. <3
Modern Family
 Datum: 2010-04-16 Tid: 10:43:24 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Ikväll kl 21.30 är det svensk premiär för Modern Family på fyran.
"Om du gillade Solsidan kommer du älska Modern Family" säger de på Tv4. Känns ju som att jag vet hur min Fredagkväll kommer se ut iaf. :)UPDATE: Mnjaaaae. Eller vad säger ni? Ingen solsida direkt... Funkar väl att titta på, men absolut ingen höjdare. Det enda som var roligt var lejonkungsreferatet när han visade upp deras dotter. Haha. Klockrent. Så ska vi också göra sen :D
Godmorgon mamma
 Datum: 2010-04-16 Tid: 10:33:10 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Efter att ha insett att mitt huvud bara väger tyngre och tyngre för var dag som går, blir jag hemma även idag. Jag får ta en riktigt kurera-helg nu så jag är fit for fight till på Måndag igen.

Men inte får man då sova ut heller... Jag vaknade av att Ida hoppade upp på kudden med ett skrikigt mjauu innan hon lade sin blöta tass i ansiktet på mig och tyckte jag skulle kliva upp. Jag puttade argsint ner henne, lade mig på sidan och begravde sedan ansiktet i kudden för att försöka somna om. *Spark!* En ordentlig spark från maggen och ner mot madrassen. Kändes helt overkligt starkt... Sedan följdes den åt av en *buff* och *vriiid* och en armbågning:P I all min nyvakenhet drog jag ner täcket för att kika på magen och den hoppade och dansade på som bara den. Svårt att vara arg när man insér vilket mirakel som faktiskt växer inom mig.

Nu har dock både Ida och knoddis lugnat ner sig och jag funderar på att gå o lägga mig en stund till... Trevlig Fredag på er. <3


Ahaaa!
 Datum: 2010-04-15 Tid: 21:35:57 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Herregud. Vem behöver en barnmorska när man har så kunniga och gulliga läsare?:) Hehe, skämt och sido. Men tydligen är det inte ovanligt att magens tillväxt "stannar av" några veckor vid vecka 20 för att sedan ta fart igen längre fram. Känns ju tryggt att höra:D

[Inte för att jag bara skulle lyssna på andras erfarenheter om jag var uppriktigt orolig. Självklart slår jag en pling till BM isf. Men det känns så skönt att ha bloggen där man kan ventilera och få respons på sina tankar.  ]


Oro
 Datum: 2010-04-15 Tid: 14:49:36 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
För några dagar sedan började jag känna mig orolig för att jag inte oroar mig mer... Haha. Låter lågsökt, men man hör från alla om hur oroliga de var under hela sin graviditet. För barnet och dess utveckling och för förlossningen osv osv.

Jag känner inte riktigt att jag är där mentalt.  Kanske har jag fortfarande inte insett innebörden kring hela graviditeten? [Gör man det nånsin som förstföderska?] Men förlossningen har jag fortfarande inte kunnat läsa om och känner en allmän frånvaro och har en "uppskjutande" inställning till det hela. [vilket jag insér inte håller länge till, men...] För knodden har jag inte heller direkt orat mig för. H*n buffar på bra där inne och dagarna går.

Men så nu, förmodligen bara för att jag uppmärksammat fenomemet har jag jusåklart börjat oroa mig. Jag inbillar mig att magen slutat växa? Tycker inte det skett någonting på flera veckor. Kan en knodd buffa på var dag och "Låtsas" ha det bra där inne när den i själva verket slutat växa? Hmmm...
Här har jag satt samman vecka 20bilden med vecka 23bilden. Ingenting har hänt! Prooved. *tittar mig hysteriskt omkring och börjar bita på naglarna*
Anouk är fortfarande dålig...
 Datum: 2010-04-15 Tid: 11:09:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


I'm sleeping my day away...
Clean
 Datum: 2010-04-14 Tid: 23:01:55 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Ikväll har jag tagit hand om mig själv och pyrets borg. Det bästa man kan göra när man är sjuk, tycker jag är att i alla fall få känna sig ren. Ett bad har avlösts med ett ordentligt fotbad innehållande badolja och havssalt. Samtidigt avnjöt jag en ansiktsmask och en stor kopp thé. Nu är det dags att krypa ner i en nybäddad säng och läsa en godnattsaga för mig själv och knoddis.

Imorgon när jag vaknar ligger äntligen baby brevid mig.
Natti natt på er.
En snorig vår (Sommar?) -dag
 Datum: 2010-04-14 Tid: 22:52:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

 
 
Idag har jag varit hemma från jobbet med skärande hals och rinnande näsa. Till tröst var iaf solen framme och värmde riktigt ordentligt. Termometern visade 20 grader i skuggan- och i lä på balkongen har jag kunnat sitta och virka i shorts! :D Vännen Kitte kom förbi och spred lite glädje och tröstande ord i min ensamhet och sjuklighet.
Snörvel
 Datum: 2010-04-14 Tid: 20:59:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Jag är sjuk och tycker synd om mig själv.
Say MaMa
 Datum: 2010-04-14 Tid: 20:56:20 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Jag vet inte om jag kanske är väldigt efter, men nelly har ju faktiskt jättemycket snygga mammakläder! 

 Anis Woven Tunic SEK 399, Mama-licious - NELLY.COMLianna Jersey Top SEK 229, Mama-licious - NELLY.COM Cleo Woven Tunic SEK 429, Mama-licious - NELLY.COM
Det e du o jaaa Ida
 Datum: 2010-04-13 Tid: 21:30:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


gammal bild.
Ikväll gör jag och Ida soffan osäker. Vårt hemliga vapen; garnnystan.
:)
 Datum: 2010-04-13 Tid: 16:18:20 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer


Är ni kvar, fötterna?:)
Kärlek & Ömhet
 Datum: 2010-04-13 Tid: 12:03:09 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Shit vad det är ensamt om kvällarna. Det är lätt att vänja sig med ett par karla-armar omsvept omkring sig var kväll... Jag saknar min "gube" med hatt. [brukar mobba honom för att han alltid har gubbkeps och faktiskt kör som en gammal skrutt. haha]

Men det är nyttigt med små avbrott i vardagen. Annars är det lätt att man blir bortskämd och tar varandra för givet. Det får man inte göra.

Jag har ju visserligen Ida & knoddis som håller mig sällskap. Igårkväll sjöng jag godnattvisor för dem bägge. :)Förlåt
 Datum: 2010-04-13 Tid: 09:44:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Tack till er läsare som stöder mig och skriver ner era gulliga omtankar.

Jag tycker hela denna situationen blev fruktansvärt jobbigt om jag ska vara ärlig. Det blev en höna av en fjäder. Det var aldrig min avsikt att såra eller bli ovän med någon.

 Jag ber om ursäkt för det exempel jag tog upp lite osmidigt här på bloggen. Det medger jag och insér mitt misstag. Men nu är skadan redan gjord. Ursäkten är lagd. Jag varken kan, vill eller tänker ändra min åsikt i ämnet, men jag ber om ursäkt för mitt handlande.

Nu kan jag inte göra mer och tänker därför försöka lägga ner detta. Annars hamnar jag på gulan strax. Om det inte duger finns det inte mer jag kan göra...
"oerhört stark rädsla för separation"
 Datum: 2010-04-12 Tid: 21:52:05 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Vilket halabalo det blev. Resten av dagen har spenderats med blöta kinder och ett värkande bröst. Gick hem från jobbet för att ågesten blev för stark. Separationer [verkliga eller påhittade] + Borderline = Katastrof.
Var som sagt aldrig min mening att såra någon men vi får sköta det där på annat ställe nu.

Karln jobbar natt. i 10 nätter. Vi ses 1 timme om dagen. Känns vältajmat.
Goodfuckingnight


...
 Datum: 2010-04-12 Tid: 12:19:44 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [31] Kommentarer
Nu var jag tydligen en moralkärring. Så jag tar bort inlägget om facebook för barn. Men jag står kvar vid min åsikt. Jag skrev tydligt att inlägget INTE var till för att trampa någon på tårna eller peka ut någon. Därför jag inte har något intresse av att nämna namn.  Jag ville bara ventilera min åsikt.

Men det får man tydligen inte göra.


Hooked
 Datum: 2010-04-12 Tid: 09:59:46 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

 
Jag insér att jag är beroende när jag fantiserar om dessa ting på jobbet.
Sunny side up
 Datum: 2010-04-11 Tid: 20:57:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Jag älskar att solen börjar bli en mer frekvent vän nu.
Däremot börjar mina öron tillta en onormal toppform på grund av allt solglasbärande. Haha

Nu: 50 First Dates, majsmacka & mer virkning. Tjoff
Vecka 23!
 Datum: 2010-04-11 Tid: 20:40:34 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg .

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. 
   Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.


Idag fyller bebis 22 veckor. H*n har hälsat på pappa 2 gånger nu och har riktiga akrobatikövningar i maggen ibland. Jag har konstaterat att den gillar [eller hatar?] lax och mjukglass. (Inte ihop än dock. haha)

-Häromnatten vaknade jag med min första kramp i vaden! [Sendrag säger vi i norr] Ont som fan gjorde det och tyvärr jag har blivit informerad om att dessa tydligen ska komma rätt regelbundet framöver. Det ser vi fram emot:(
Annars har jag fortfarande ont i höfter och skinkor och vaggar mig fram bredbent som en ko. Idag har jag dock fått låna två foglossningsbälten av en kompis och jag hoppas det ska hjälpa lite.

"Barnkammaren" börjar ta form och idag har knoddis spjälsäng hämtas också. :) Vaggan är flyttad till vardagsrummet och insikten kryper sig på mer och mer. Det märks på allt mer att ett barn snart anländer i vårt liv. <3
men åååh
 Datum: 2010-04-11 Tid: 20:22:59 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jag har ingen blogglust alls faktiskt. Haha.
Men jag tänker bjuda på nåt inlägg till er ändå. För att jag är snäll och för att syster tjatar:P

-Bilen gick igenom besiktningen spotless! :D Vår älskade lilla pärla. Men, det är dags att sälja den nu. Om 2 veckor lägger vi ut den på blocket för att finansiera barnvagn och för att ersättas med kombi så småning om.

-Jag har alltså börjat virka. Och är hooked. Det går i rusande fart fram till en mormorsrutepläd t babyn. Dock insåg jag många timmar och fem rutor senare att jag faktiskt virkar med hiskeligt fula färger. Jag blev tvungen att genast byta och börja om från början.

 

Virktanten i den lilla garnbutiken övertygade mig om att blåvittrosa är ju så braaa när man inte vet vilket kön babyn är:) Synd att det skulle ta mig hundra år att komma på att jag hatar babyblått. vitt. och rosa. Bluh.
Tillfälligt avbrott
 Datum: 2010-04-10 Tid: 18:02:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Jag städar bilen, äter glass och virkar.
Nu har knoddis hälsat på pappa med.
 Datum: 2010-04-09 Tid: 22:09:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Nyss fick pappa också känna pyret i magen! En liten buff. Men han lyckades känna den iaf:D:D:D


Babyhörnan <3
 Datum: 2010-04-09 Tid: 21:25:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Blev underbart mysig. Skötbädden och de flesta grejerna i lådorna får fortsätta ligga inplastade ett tag till. Blir så dammigt annars... Filten under nallarna har knoddis farmor virkat. :) Jättejättefin. Idag lärde hon även mig hur man virkar "lappar" så jag ska försöka mig på ett liknande:)
[Vi ska för övrigt upp med sänggavel och en avlång abstrakt tavla ovanför sängen. Sovrummet tycks aldrig bli riktigt klart]
Vem är den där Anouk egentligen? [för er som orkar läsa]
 Datum: 2010-04-09 Tid: 14:34:54 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


Eftersom jag aldrig presenterat mig ordentligt, tillåter jag mig själv att lyfta på hatten och skaka er hand såhär drygt 3 år efter bloggens start.


Namnet.
Anouk kallar jag mig på bloggen eftersom mitt namn är rätt ovanligt och jag inte vill att man ska kunna söka på mitt fullständiga namn vid exempel arbetsintervjuer och likande och komma till bloggen. To much information to soon liksom.
Bloggnamnet Anouk kommer från den nederländska sångfågeln Anouk som är gryym.
Ålder och ursprung.
Jag är 23 år. Född och uppvuxen i de norrländska skogarna i Gällivare där jag lärt mig uppskatta natur, skoteråkning och vilt. Jag jagar inte. Men jag äter gärna:) Jag flyttade till Luleå som 13? åring och sedan ner till Skåne när jag var 16.
Min mor är adopterad och hennes far kommer från Jamaica/Dominikanska republiken. Pappsi och 3 systrar har jag kvar i norr.

Nu.
*Nu bor jag med min älskade sambo Björn och kisse Ida i en tvåa där vi bökar undan och gör plats i bästa möjliga mån för pyret som beräknas anlända i Augusti. Jag & Björn har varit tillsammans i drygt tre år och är förlovade sedan vår eurotrip i sommar [som jag fortfarande inte skrivit klart om. illa]
*Jag jobbar på ett telemarketingföretag som besöksbokare och trivs nåt grymt!

Borderline.
Blev diagnostiserad för snart fyra år sedan och har haft sporadisk kontakt med psykvården sedan dess. Ibland mer, ibland inte alls. Jag har valt att tala rätt så öppet om det i bloggen därför att jag ventilerade rätt mycket ångesttankar i början av mitt bloggande.
Jag mår mycket mycket bättre idag. Mycket tack vare stöd och stabilitet från min sambo men också för att jag blir mognare, lär mig och får mer erfarenheter för var dag som går. Det är inte ens säkert att jag uppfyller kraven inom BPS längre. Men det har ändå präglat en mycket stor del av min historia och ligger fortfarande som en hinna över vardagen som kan förklara mycket av mitt beteende, tänkande och handlande.
Barnet.
*Var väl planderat, men vi trodde verkligen inte det skulle gå så snabbt. Vi hade tänkt oss kanske ett års startsträcka kanske. Istället tog det en månad:) Men pyret är mer än välkommet ändå, även fast jag hade kunnat önska för en lite stadigare ekonomisk grund att stå på i början.
*Jag slutade röka samma dag som jag plussade men har verkligen svårt att motså allt socker.
*Jag fantiserar om att döpa barnet efter min mormor om det blir en flicka och efter min biologiska morfar om det blir en pojke.
*Jag är rädd för att bli höggravid och för förlossningen.
*Jag ser fram emot sekunden då man ser sitt barn för första gången och insér att det är ens egna.
Övrigt;
*Jag älskar festivaler och är stammis på Swedenrock och suktar efter Roskilde vart år.
*Jag är som fulast när jag gäspar.
*Jag var som snyggast [och smalast]när jag träffade karln.<-
*Jag tycker Kitty Jutbrink är skitcool.
*Jag önskar att jag kunde spela gitarr och piano men har inte tålamod att lära mig.
*Jag önskar att jag hade backpackat mer under mina yngre dar. [ojoooj så gammal jag är då
*Jag har varit med i P.S på svt när jag var 16 år. Jag hade rakad skalle och var rebellisk.
*Jag har varit aktiv inom Rädda Barnen och skrivit för deras tidning Barn.
*Jag har starka åsikter kring Genus och HBT-rättigheter.
*Jag är lat.
*Jag är envis och bossig och jag tror att man antingen hatar eller älskar mig som första intryck.


UPDATE: Tack för att ni tycker jag e snygg på det sista kortet. Dessvärre är det också tre år sedan jag sett ut på det sättet, så det gills inte tyvärr. :( haha


Happy!
 Datum: 2010-04-09 Tid: 09:54:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer


Jag känner mig glad och tillfreds med livet idag.
Jag trivs på jobbet och det går bra, jag har fått ordning hemma vilket gör att jag ser att vi faktiskt får plats med en baby där, jag är kär i min karl, det är Fredag och April. Det är visserligen inte sol men jag ler ändå.
Heyyyyy
 Datum: 2010-04-09 Tid: 07:57:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag lever! Jag bara somnade igår. Haha. Ungefär kvart över åtta däckade Anouk på soffan. Tror nog det vankas järntabletter nu ja... Får visa bilder under helgen istället.

Vi vände iaf på madrassen. Snurrade den 180 grader vilket innebar att jag fick min sida tillbaka, om än på fel håll(?) men jag har då sovit som en prinsessa så det ska nog gå:P

Idag är det Fredag. Bilen ska besiktigas och förhoppningsvis gå igenom prickfritt så vi kan sälja åbäket pärlan. Vad kvällen har att erbjuda återstår att se. Gott med helg i alla fall. Tjing!


Min sida din sida
 Datum: 2010-04-08 Tid: 10:00:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer
Annars är jag trött.

Tack vare den nya möbleringen tvingas jag o karln byta sida i sängen efter 3 år. Detta för att jag ska ha närmst till lillen under nätterna som kommer. [Är ju trots allt jag som carries the white gold] Det kändes väldigt fel.:( Sängen var helt deformerad efter hans kropp och inte min. Jag låg på "rätt håll" och möttes ändå av ett snarkande monster som verkade sova hur gott och obrytt som helst - samt att jag vaknade outvilad med värk i axlar och höfter.

Detta projekt kommer nog ta ett tag att vänja sig vid... =/

Godmorgon!
 Datum: 2010-04-08 Tid: 07:43:17 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Herregud. Torsdag redan? Gott mos.

Gårkvällens timmar spenderades i sovrummet. "Oooh" tänker ni? Nej vi har faktiskt inrett lillens hörna. Och det blev helt sjukt bra! Det blev så fint och mysigt och verkligt och ja... Jag ska försöka få ut bilder ikväll ska ni få se:DIdag kör jag o maggen på gipsystyle.
Onsdagsmummel
 Datum: 2010-04-07 Tid: 13:43:12 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


Såhär snygga är mina vader idag om man drar ner strumpan lite. Nu börjas det.


Btw. Hittade en smart grej;

Bloggtrafik ger genom ens egna surfande läsare tillbaka.

När man reggar sig får man automatiskt 100 poäng vilket garanterar 33 besökare på sin blogg/hemsida.
Ju mer man slösurfar på andras bloggar desto mer besökare får man på sin egen. Rätt smart om man ändå är mkt på nätet. Klicka på bannern och prova du med.
Yes
 Datum: 2010-04-07 Tid: 08:10:35 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


Yeeeeey. Vi har hittat skötbord:D Jag har varit på jakt efter detta i flera månader.
600 spänn:) På Ikea kostar bara byrådelen, utan överdel 1400- så ett riktigt klipp:D Hämtas ikväll.
[Ska bli skönt o få böka undan lillens kläder i lådorna, så man får plats med sina egna igen. hihi]
Fixodon
 Datum: 2010-04-06 Tid: 20:53:03 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Projekt vårförfining är nästintill klar. Jag och Idamisse har njutit på balkongen i helgen:) Blev riktigt mysigt tycker jag. Saknas bara en balkonlåda och eventuellt en tomatplanta;)
...
 Datum: 2010-04-06 Tid: 15:47:11 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


Ja... precis efter jag skrivit föregående inlägg trillar jag över ett dataspel som går ut på att våldta kvinnor! Läs mer här.

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag känner mig helt mållös till detta.

Vart fan är världen på väg???


Hjärtesorg
 Datum: 2010-04-06 Tid: 15:19:54 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Usch ibland får jag ont i hjärtat när jag tänker på vilken värld det är jag faktiskt föder mitt barn till...

I helgen hade vi skottlossning på byns videouthyrningsställe. Även om ingen kom till skada och rånet var en aning  klumpigt med en smitning på cykel så var det ändå avfyrade skott på min hemort. Förra veckan var det ju ännu värre. [Även om jag inte vet hur mycket sanning det ligger bakom det]

Jag blir mörkrädd alltså. Främst för att jag blir orolig över hur jag ska kunna ge mitt barn en trygghet och bra grund när jag själv inte känner mig trygg? Men också för att det känns som om världen bara blir grymmare och grymmare.
Vi har uppmärksammade fall som Engla, tanten som blev ihjälslagen i Landskrona nu, bomber och mord i Malmö, Saga & Max, Emma här i Kristianstad... jag kan fortsätta i evigheter. Och detta är alltså bara uppmärksammade fall.   I media.   I Sverige. Det är så mycket mer skit som händer och sker överallt konstant. För att inte nämna all pedofili, barnpornografi och andra övergrepp.

Jag kan inte kontrollera världen. Jag kan inte styra det som sker utan min vetskap och uppsikt... Jag kan inte ens styra över mitt barns fria vilja och egna beslut i framtiden. Jag kan försöka påverka så mycket det går och ge sunda värderingar, självkänsla och etik och moral- men det känns... överväldigande. Jag får lite hjärtesorg när jag insér hur hjälplös man faktiskt är. Hur mycket som kan ske.
Derek Hess
Veckans kurvtips
 Datum: 2010-04-06 Tid: 14:48:25 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


ullapopken.se har massor av snajsiga och relativt prisvärda kläder för oss med lite mer kurvor.
Ulla Popken söker dessutom modeller just nu! Ansökan hittar du här.
Jo
 Datum: 2010-04-06 Tid: 07:35:20 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
och Yes im better. Men fan... ekonomitrubbel blandat med graviditetshormoner, "ökad sårbarhet" och dåligt väder är ingen bra kombo.

Idag kikar i alla fall solen fram och det är inte Måndag, utan Tisdag. Så nu försöker vi möta denna dag med ett leende. Tjing


Täcket och mörkret är mina bästisar
 Datum: 2010-04-05 Tid: 17:33:36 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Ni är så gulliga allihopa... Tack för era fina kommentarer. [Som jag dessvärre inte orkar svara på just nu.] Det är mycket nu... och ärligt talat känns det orättvist att denna uppförsbacke aldrig når sin topp. Helgen har varit tung, trots allt det trevliga-

Men jag kämpar på och imorgon är det säkert bättre. Puss på er.


Min påsk i bilder
 Datum: 2010-04-04 Tid: 22:22:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

 
Hatt från H&M herr[hittad på ICA], Vit slinga i håret från målarburk, ICA, Mammahoodie fr Gekås, mammalinne likaså, Mammajeggings fr H&M.

Sjukt mysigt på Österlen. Här i Vitemölle
Påskmat och påskpresent fr Björns farmor

 
Vecka 22!
 Datum: 2010-04-04 Tid: 15:51:26 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
Och så går vi in i vecka 22. Det känns fortfarande bra. Börjar dock bli trött igen [måste bli bättre på o dricka min äckliga järnsaft] och höfterna gör ont efter minsta promenad... Men det är bara att försöka ta det lugt och köra på. Jag känner av pyret var dag. Ibland mer och ibland mindre. När jag e hos min gravidvän Sandra buffar knodden på för fullt. Det känns nästan som h*n vill ut o leka med sin ofödda kompis;)

Jag mår bra i graviditeten och nu väntar jag bara på att Björn också ska få känna av den lille:)
Du vet att du är gravid när;
 Datum: 2010-04-04 Tid: 13:01:08 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

*Alla SOLO och Allt om Historia-tidningar sakta men säkert bytts ut till föräldrar och barn, Vi föräldrar och gravidbibeln...

*Du vänder dig om på stan för att spana in barnvagnen som precis passerade dig. Och du mumlar för dig själv "Bugaboo Cameleon, Kronan, Brio Sing..."

*Du ler och nickat åt andra gravida kvinnor...

*Du undrar på fullaste allvar om du kan hämta en fjärde GB Sandwich ur frysen...

*Du inte längre får plats med dina egna kläder i garderoben. Plötsligt tar den ofödda lillen över ytterligare ett hyllplan.

*Du suckar när du tappar något.
...
 Datum: 2010-04-04 Tid: 13:00:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Hemma efter ett påskdygn hos svärföräldrarna:) Bilder och info coming up. Ont i magen efter allt gott.


Glad Påsk!
 Datum: 2010-04-03 Tid: 11:34:28 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [16] Kommentarer
Nasty graviddröm. Läses på egen risk.
 Datum: 2010-04-02 Tid: 20:45:48 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Jag glömde ta med paint-bilder i röstningen om vad ni vill se mer av, men jag har fått höra av några i alla fall att det är uppskattat så därför bjuder jag på nattens dröm i Paint. [plus för att jag tycker det är roligt:) ]

Så jäkla nasty var det. Eftersom jag på sistone varit "rädd" för att naveln ska poppa ut, [Går verkligen åt det hållet] var väl kanske nattens dröm inte helt överraskande. Vi satt i alla fall i ett kök, jag och min mor och jag tryckte och petade på min mage och navel samtidigt som jag påpekade att jag just trodde den snart skulle bli en putnavel. VIPS sa det och en utböling som påminde väldigt mycket om toppen på ett mindre vackert könsorgan växte fram!!! På toppen fanns en äcklig röd skorpa som mamma snabbt påpekade att jag inte fick klippa bort för då kunde fostervattnet rinna ut... Ooookej?!

Jag hoppas verkligen att naveln inte kommer se ut såhär. :( Hahaha
LångFredag
 Datum: 2010-04-02 Tid: 19:40:29 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


...har faktiskt varit lång. Jag har hunnit fika med två sällskap idag, målat sista varvet på balkongmöblerna [därav färgslingan i håret] och påskstädat hela bloody lägenhten. Torkat alla lister och skåpluckor och sånt som inte annars blir gjort.

Men det känns i höfterna att man varit igång:( Nu sitter jag och har ont och är rastlös istället.
Resultat av röstningen
 Datum: 2010-04-02 Tid: 19:26:52 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Ojoj. Tack för att så många sagt sin åsikt:D Men jag måste säga att jag blir lite förvånad. Det verkar som om det är graviditeten som lockat er nya läsare, vilket jag nästan förstått... Men att så många vill se mer av kurviga kläder hade jag ingen aning om.
Jag har ju nästan lagt ner hela den kategorin eftersom jag inte trodde det var så eftertraktat. Men vad roligt:) Då får jag återuppta det igen. Kan nog tänkas att jag slänger in mammakläder däri också. Eftersom jag är tjock på två sätt just nu. Haha

Men bara graviditetstjafs får ni bannemig inte. Jag e mer än en preggosaurie. Jag har en hjärna också. haha


Min skärtorsdag
 Datum: 2010-04-01 Tid: 21:08:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Anouk undrar 2
 Datum: 2010-04-01 Tid: 14:19:09 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
 Kräksjuk
 Datum: 2010-04-01 Tid: 11:42:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Baby ligger hemma sjuk idag. Magsjuka utan dess like. Men trots att han spenderat mestadels av natten hängandes över toastolen så har han ändå omtanke nog att skrubba både stol och handfat med yes för att inte riskera att smitta mig tills jag klev upp i morse...

Det är kärlek. :)


Åååh heja
 Datum: 2010-04-01 Tid: 08:43:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

 
Igår slog jag besöksrekord! Ganska rejält också. *hoppar högt* Welcome to u all.


Och här ligger jag minsann på femte plats på topplistan inför nästa veckas bästa föräldrarbloggar. :D
Hjälp mig och klättra ännu högre genom att klicka på knappen gulle er. :)
BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna
Pesach
 Datum: 2010-04-01 Tid: 07:39:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Nu i påsk ska jag ta mig tid och baka. Bannemig. Jag har velat äta nybakt bröd hur länge som helst nu, men det finns aldrig ork till det ju. Man kommer hem från jobbet, springer med snabeldraken lite snabbt, får i sig nån matbit och kraschar.

I helgen blir det påskmiddag och även konstrunda längs Österlen. Det känns bättre att lämna en tradition [längdskidor i Mäntyvaara] när man ersätter den med en ny. Det var riktigt mysigt förra året, så jag hoppas på lika fint väder i år. 

 
Vad ska ni göra i påsk? Har ni några traditioner?Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin