Ut på tur
 Datum: 2010-08-31 Tid: 23:03:19 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Idag tog vi med oss lillan ut på tur. För första gången åkte vi och hälsade på någon snarare än tvärtom. Men först en tripp till Lindex för inhandling av jacka. Eftersom knoddsi växer som tookig och redan vuxit ur två storlekar [En redan innan födslen iofs. hihi] så behövdes lite uppdatering i byrålådan.
En jacka var det sagt ja... Det blev det också. typ.


Efter besök hos farmor o farfar och sedan även mommo o moster ikväll har hon nu somnat gott i sin vagn och mamma Anouk som skulle försöka blogga "ikapp" kommer på sig själv sitta och nicka till vid datorn...
Fast detta känns skööönt- Nu är vi i rätt tid på bloggen och kan uppdatera aktuellt, när jag hinner.

Tjing ma people!
[Och TACK för era underbara kommentarer jämt. Det finns verkligen inte tid att svara på dem nu, men det uppskattas till tuuusen. ]
Första veckan hemma
 Datum: 2010-08-31 Tid: 22:52:09 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Efter BB-tiden som kantats av förvirring, kärleksrus, några få paniktårar och massa äcklig sjukhusmat är det faktiskt dags att åka hem. Trots att vår kicka har världens sämsta tålamod lyckas vi lura henne till o ta bröstet med hjälp av amningsnapp och jag blir överlycklig. Amningen fungerar! Nu vill jag hem. Nu kan jag åka hem.

Hemmet ja. Det hade jag som sagt nästan glömt bort... Vi kunde tydligen inte stanna på BB hela livet...

[Tisdag] Karln han hämtar upp vagnen från bilen då alternativet att kånka på 6kg bebis i 3kg bilbarnstol till andra sidan gigaparkering inte känns superkul. En hissvåning senare insér Knoddelina att ligga i vagn inte alls är roligt och börjar gallskrika. *Nooooo* skriker mitt inre och jag letar efter en röd knapp att trycka på för att få hjälp. Men nu är det faktiskt bara vi tre. On our own-livet ut liksom.  Det finns inga "hejkomochhjälpmigknappar" att trycka på mer. Jag lyfter henne och hon lugnar sig. Sakta knallar vi ut genom lobbyn och jag möts av; solljus! *pang*, vind! *pang*, människor! *pang*, cigarettrök! *pang*, bilar! *pang* - Oh my god ungen kommer dö innan vi ens nått bilen, tänker jag och håller krampaktigt tag kring hennes lilla kropp.

-Men det gjorde hon inte. Hon överlevde. Vi nådde bilen, vi krockade inte på vägen hem och vi kom också hem till vår lägenhet. KissemisseIda visar svartsjuka av lagom grad, men håller ändå avstånd. Med klippta klor och stängd sovrumsdörr fungerar det faktiskt hyfsat.

[Onsdag] Första miniminipromenaden runt huset. Hon överlevde. Jag gjorde det knappt. Aaaaj överallt liksom?
Jag landar mer mentalt och njuter av stunder som denna;[Torsdag] Farmor på besök mestadels av dagen. Knoddelina får übersöt första klänning. (Såklart i rosa. haha)
Hembesök av BVC. Knoddis har gått från 5760 födelsevikt till 5370 hemgångvikt och nu 5590 - så inga bekymmer att få i sig mat, inte;) Jag kommer bra överens med tantan från vårdcentralen vilket känns viktigt och skönt.

[Fredag] Första tripp till storstan Kristianstad. Mååste handla amningsbh! De två jag hade från Ullared täcker ungefär hälften av boobisarna... Det visar sig att jag behöver köpa kupa I. [Nej ni läste inte fel- I som i Ivar. Ungefär lika långt bak i alfabetet som Ö] Vi investerar även i världens dyraste lilla plastgrej; En amningspump för 600 spänn. Jag känner mig ruinerad men intalar mig att jag kommer tacka mig själv den dag då jag faktiskt vill dricka 2 Norrlandsguld istället för 1;)
Jag kan heller inte låta bli att låta en mobil av randiga kaniner få följa med hem, vilket var uppskattat:)


Det var några som frågade om knoddelinas byxor på inlägget om uggsen... De är faktiskt mina som jag själv hade när jag var liten, så går tyvärr inte att hitta på h&m ;)

[Lördag] Minns ej. Det finns något som är värre än preggohjärna- Det heter småbarnsmammahjärna.

[Söndag]
Minns ej.

[Måndag]
Besök av Micke med familj som kom med gåvor. Världens mest bortskämda är hon, vår Knoddelina; En blöjtårta i tre våningar fick hon!!! Blöjor till tusen, rosor av strumpor och gömt inuti låg pyjamasar, tofflor och haklappar. Skitfin grej som Mia gjort själv!:)


TårtkalasHoly Macarony!
 Datum: 2010-08-31 Tid: 12:31:31 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
-20 kilo. Detta är helt sanslöst. Jag vill tacka Gud, min skatt och amningsnappen.Aaw
 Datum: 2010-08-30 Tid: 17:17:46 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer


Har ni någonsin skådat något så sött?:) Present från mommo♥Förlossningen del 4
 Datum: 2010-08-29 Tid: 21:41:24 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [26] Kommentarer
Jag får reda på at det finns en smärtlindring som fortfarande går att få och jag bestämmer mig snabbt för att ta det, vad det än är... Jag vet inte hur krystvärkar känns men om det är möjligt att det kan kännas värre än vad det redan gör vill jag inte vara med. Det är bäckenbottenbedövning (pudensblockad) som är aktuellt och den sätts med spruta på var sida i slidan. Jag vet inte om det var 3 eller 4 stick per sida, men jag som trodde jag känt det värsta har tydligen inte upplevt denna spruta... Fy för satan vad ont det gjorde att få dessa stick! Efter ena sidan var satt skrek jag bara att jag inte ville ha mer och baad dem att sluta. Det svartnar för ögonen och karln berättar i efterhand hur de fick trycka ner mig för att hålla mig kvar i sängen de sista sticken. Och det absolut värsta med denna bedövning är att den hjälpte inte ett skit. Jag kände inte den minsta skillnad mot tidigare och nu kan jag inte hålla mig längre;
"Jag skiter påååå mig!" vrålar jag. haha. "Det är braaaa!" vrålar barnmorskorna tillbaka.

Här blir det plötsligt skiftbyte av personal(!?) och in kliver två nya käcka och pigga damer jag aldrig sett förr... "Heej Lisa. Vad duktig du är- kom igen nu" peppar den ena sköterskan. Jag spänner ögonen i henne och sen i karln. [Jag heter nämligen inte alls Lisa- inte ens i närheten.] Han talar om för henne mitt riktiga namn lite försynt och sen kör vi vidare.

Det är dags att krysta och jag gör så gott jag kan. Det känns lönlöst. Efter två krystvärkar kommer jag dock på hur de vill att jag ska trycka och jag tar i för kung och fosterland.
"Sååja Disa- du är jätteduktig. Ge inte upp nu. Lite till lite till" [Nu har hon plötsligt bytt namn? Fortfarande helt fel dock]
-Jag heeeter inte Diiiiisa! skriker jag på henne! Hon sväljer sin tunga. haha
De insisterar att jag ska använda de två handtag som fällts upp från sängen i midjehöjd. Jag ska ta tag i dessa och dra dem mot mig samtidigt som jag krystar som om man sitter på toa. Jag får inte skrika, inte gråta- bara trycka hakan mot bröstet och ta iiii. Jag försöker, jag försöker men det känns inte som jag kommer någonvart alls.
Varje värk vrålar de alla tre samma sak. Barnmorskan, sjuksköterskan och karln; "Du är jätteduktig! Jajajaja ge inte up ge inte upp. Nu går det framåt. Nu är det inte långt kvar" Efter x-antal krystvärkar och kanske 40 minuter senare börjar jag bli trött på riktigt. "Jag oorkar inte mer. Ni bara ljuger. Jag kommer ingenvart alls..." Men så plötsligt så hör jag hur deras hejanden ändrar ton och de låter plötsligt ärliga; "Oj vad mycket hår! mörkt lockigt långt hår har ditt barn!" Jag kan inte låta bli att tänka -"Tänk om hela barnet är hårigt som en apa?" och blir lite nojjig mitt i allt- Men detta ger mig nya krafter. Jag tar i för kung och fosterland i någon värk till och nu känner jag hur huvudet är på väg. på riktigt. "En kryst till sen ska vi pausa och sen är du i mål" säger barnmorskan. Efter den krysten pausar vi och jag skakar av utmattning.

"Nu är vi här,
säger hon. Nu är det bara en endaste värk kvar sen har du ditt barn hos dig"
Jag skakar på huvudet och kan inte tro henne... men så kör vi. Och mycket riktigt; Kl 09.15 den 21/8 kommer först huvudet och sedan kroppen. Upp på bröstet läggs mitt barn. och jag bara skakar... Jag ser suddigt, jag har så ont, allt tryck försvinner och plötsligt ligger mitt barn på mitt bröst. Jag hör allas röster som långt långt borta och jag försöker se ansiktet. Det tar nog ett tag innan jag ens kan le, men till slut får jag åter kontakt med omvärlden och jag tittar på min sambo. Han ser överlycklig och livrädd ut på samma gång. Han pussar mig med tårar och frågar hur jag mår. Vad jag svarar har jag ingen aning om -Det här är den mest förvirrande stunden i mitt liv. "Vad är det för kön?" frågar jag mellan skakningar och gråt och barnmorskan tittar efter. "Det är en flicka" säger hon -och här blir det verkligare. En flicka, tänker jag och ler. Jag håller om henne och bara gråter och ler...


När jag vaknat till liv märker jag att det är viss uppståndelse kring hennes storlek. Jag ser också att mamma kommit in i rummet igen. "Oj oj oj vilken stor flicka" pratar de imponerat. "Vi måste nästan hämta vågen direkt" De tippar på min födelsevikt 4600gr men barnmorskan tror minst 5000. Bort från andra sidan rummet hör jag hur de utbrister "Åh herreguud 5760 gram!" Jag är fortfarande helt förvirrad, omtumlad och i smärta och hinner faktiskt tänka några skamseltankar [som jag pratat om tidigare här i bloggen] men de avfärdas direkt. Jag har fått en frisk liten dotter och hon får då väga hur lite eller hur mycket hon vill- Hon är fortfarande den vackraste jag nånsin skådat. och hon är frisk. Vilket mirakel att få ett friskt barn! Här slår mina lyckokänslor in.
De mäter henne också men får inte ens plats på måttbandet som går till 57 cm. Med råge når hon ännu längre. Hela 59 centimeter är min dotter... "Vilken gasell" säger jag och ler.De följande timmarna bär vi, gråter, skrattar och insuper vårt barn på alla möjliga sätt. Jag ber om ursäkt till barnmorskan och sjuksköterksan för att ha skrikit på dem och de lugnar genom att säga att de är vana. Jag får höra om vilken kämpe jag är hundra gånger om och insér nog inte själv vilken bedrift jag faktiskt gjort förän vi kommit hem och jag får motta alla gratulationer. Tänk att vår lille knodd skulle visa sig väga nästan 6 kilo och att jag faktiskt klarade av att föda fram henne. Utan någon som helst verkande bedövning under krystvärkarna och med endast en mindre bristning. Det är rätt häftigt ändå...:)

[raderad bild på knodden]

Efter att ha blivit sydd [vilket också var ett rent helvete, men nu tänker jag inte gnälla mer], ätit den berömda frukostbrickan, fått duschat och landat- somnar min sambo och jag får en ensam stund med min dotter.
"Hej min älskade vän... Var kom du ifrån?..."
Mu
 Datum: 2010-08-28 Tid: 17:48:58 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
3dagarsgråten kom 4 dagar för sent... Idag har jag varit lika otröstlig som lillan. Knoddelina har bara velat ha tutte heela dagen och inte sovit en blund. Jag kände mig som en mjölkmaskin där ett tag och såg mitt liv framför mig som en kossa fast i båset [läs soffan] med spenorna i vädret 24/7...

Nu har hon äntligen somnat och jag har kunnat sätta mig och andas ut med datornen stund. F.ö så känner jag mig stressad ang bloggen nu. Jag vill "komma ikapp" så ni kan få följa vardagsbestyr och funderingar som uppstår allt eftersom. Men det känns konstigt att t.ex som nu gnälla över att hon vill ha mycket mat när jag egentligen är överlycklig att amningen ens fungerar. Men det vet ju inte ni eftersom jag inte skrivit om det än- så därför vill jag bara skriva ikapp så allting känns rätt igen. haha.

Jag jobbar så hårt jag kan, men det är inte mycket tid över man har minsann;) Hoppas ni har överseende och en gnutta tålamod så ska jag gottgöra er till slut. ♥


Förlossningen del 3
 Datum: 2010-08-28 Tid: 17:31:07 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag får en värmedyna att lägga på magen och lustgasen kopplas in. Ååh nu kommer min bästa kompis, tänker jag. För så har man ju hört;... Om alla kvinnor som vägrar släppa taget om sin nye vän. Jag andas i den och tja jovisst, det känns ju lite bättre kanske, men jag får ingen "aha-upplevelse".

Vid 02.15 sätter de in antibiotika per dropp pga min GBS. Detta gör att jag kommer sitta "fast" under någon timme utan möjlighet att kunna röra mig fritt. Därför väljer jag att fösa undan karln och ta över hans fåtölj.

Efter en timme börjar jag få kläm på lustgasen och märker verkliigen att den hjälper. Jag blir så nöjd och glad mellan värkarna att jag sitter oh babblar på om ditten och datten med karln och även mor som under denna timmen även är inne på rummet med oss. Den funkar så pass bra att jag glömmer att andas i tid tills nästa värk och får därför massa ont igen. Mamma säger då till mig; Ta nu iii ordentligt barn! Andas in som om du ska blåsa upp en ballong! -Okeej då, tänker jag och gör som beställt. Ungefär fyra sådana djupa andetag hinner jag ta innan hela ansiktet blir helt deformerat och jag inte kan röra en fena. "Uuuuuuuuuuuuuuuhhhhh!!!!" är det enda jag får ur mig, trycker hakan i bröstet och skakar spastiskt undan masken från mig.
När det värsta av detta rus lagt sig och jag insér var jag är igen ser jag hur både karln och mor sitter och håller sig för munnen för att inte brista ut i skratt. Jag ler litegrann i min dimma och då bara brister det för mamma; "Haaaaahahahahaha förlååt men herregud vad fuul du bleev! Hahahaaa" Och så skrattar vi. Ja oj vad vi skrattar... Mamma och karln åt min nuna och grimage under lustgastrippen och jag åt allting egentligen. "Så får man inte säga om sin dotter hahahaaa"Ganska snart blir det dock allvar igen. Kl 04.00 tar man hål på vattnet och sätter in värkstimulerande dropp... Nu är det dags att sätta lite fart på det här.

Här tar anteckningarna och mitt minne slut. Mor lämnade rummet så kan inte heller försöka minnas och karln har svårt att placera och sortera när allting skedde men jag försökte uthärda värkarna så mycket som möjligt.

En annan spruta gavs någon timme senare då jag egentligen var villig att testa allt utom epidural. Jag tror den hette PCB- en lokal smärtlindring kring livmdern. Detta var ljuvligt! Jag älskade effekten av den här saken och kunde ta mig framåt en bra bit utan att känna dödslängtan vid varje värk. Men så plötsligt börjar jag få massvis med ont igen och jag ringer panikartat på klockan med lustgasen [som inte hjälper ett skit] över munnen.
-Det gör ju ooont igeen.
-Ja men då är nog effekten slut på sprutan.
Va?! Jag hade inte ens tänkt tanken på att mitt underbara sinnestillsånd skulle kunna ta slut.. Vadå slut? Sätt in mer igen då!
Nu visar det sig att eftersom det är mitt i natten så har de bara en läkare på plats och hon var iväg och gjorde ett kejarsnitt så vi fick så snällt bara vänta på henne... Efter ytterligare 20 minuter skriker jag på dem igen och säger att om inte läkaren kan komma får de sätta något annat- Vad som helst. För snart orkar jag inte mycket mer.

Jag undersöks och man konstaterar att jag är öppen tio centimeter. Det är alltså för sent för att sätta in mer PCB och även epidural om jag nu skulle få för mig det. Oj- nu är vi plötsligt här. Det är ju nu det gäller. All denna jävla smärta och eviga arbete hade nästan gjort att jag glömt bort varför jag faktiskt hade ont. Det är ju nu det börjar. Nu är det dags att börja krysta...

[sista delen kommer snart...]Nu
 Datum: 2010-08-27 Tid: 23:18:53 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
har vi ätligen hittat ett namn till vår docka. Dessvärre kommer hon ju fortfarande vara "Knoddelina" här på bloggen. Här pratar jag om varför vi väljer att försöka hålla hennes identitet borta härifrån. En bild har jag ju bjudit på och min mor har även hon fått tillåtelse att posta en bild, men efter nyhetens behag lagt sig kommer det enbart vara "anonyma" bilder på henne då hon helt enkelt inte själv kan ta ställning till om hon vill vara med eller ej.
-16 kilo!
 Datum: 2010-08-27 Tid: 19:11:27 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
16 fucking kilo har jag gått ner sedan förlossningen! Wohooo :D Vilken rivstart;) Aldrig förr har jag varit så taggad att komma i form, komma igång och komma i skinnyjeansen. Haha. Mycket sakta men också säkert tar jag mig utanför dörrarna och tar mina första stapplande steg mot en slimmer body. I månader har jag drömt om barnvagnspromenader och nu kan jag snart börja på riktigt. I like.

alltså...16 kilo på sex dagar... Ingen dålig bantningskur.


Finn fem fel. Till och med foten har slimmats till igen. haha;)Förlossningen del 2
 Datum: 2010-08-27 Tid: 10:09:48 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Tillbaka på förlossningen kikas på CTG:n igen och jag får armband och skrivs in ordentligt. Nu är det no return liksom...

Barnmorskan frågar lite hur vi ska göra och vi beslutar tillsammans att köra vidare. Men jag behöver hjälp att koppla av. Smärtan i värkarna tar kål på mig- och vetskapen om att jag inte kommit någon vart gör det hela outhärdligt.

-Vill du lägg dig i SPA:t? undrar barnmorskan. OM jag vill lägga mig i spa:t!? Det är väl klart! Jag har hört talas om att de ska ha ett fint litet rum nu efter renoveringen som pågått under sommaren och nu skulle faktiskt jag få chans att utnyttja det. Vi leds till ett nersläckt rum där en sjuksköterska tappar upp varmvatten i ett stort hörnbadkar. Barnmorskan tänder ljus och sätter på Enya. "Heey får man sådana här privilegier när man ska föda barn kan jag nog stå ut" hinner jag tänka mellan två värkar. Jag lägger mig i badet och märker skillnad direkt. Jag kan andas! Jag kan slappna av. Åh guud så skönt. Värkarna fortsätter ju klart, men av helt annan klang och jag lyckas alltså slappna av...

In bärs glass och saft och för en sekund glömmer jag nästan bort var jag är och varför jag faktiskt är där.
Sen känner jag mig plötsligt stressad. Tänk om allt avstannar nu? Om detta leder till att värkarna avtar är det baskeligen inte värt det... Jag kommer ju inte orka i all evighet liksom. Jag skickar ut karln för att höra efter. När han kommer tillbaka försäkrar han mig om att det hela inte alls kommer att avstanna utan snarare tvärtom; Att jag lyckas slappna av leder nämligen till att jag öppnas mer och bättre. "Mmokejdå" tänker jag och ligger kvar två timmar.

Vid 23-tiden kommer värkarna med ca 2 minuter mellanrum och det känns för j.ä.v.l.i.g.t. Jag lutar mot diverse ting i mitt rum och vrålar "Nu vill jag fan haaa nånting!". Undersöks och man konstaterar att jag är öppen ca 2,5 cm. Nej nuu jävlar... Nu är det någon som driver med mig. Ska det gå såhäär jävla sakta? Ska det göra såhäär jävla ont!!? Ja tydligen... För in kommer barnmorskan med två panodil och jag börjar nästan skratta. Två panodil?! Dom kan du sätta upp nånstans! tänker jag, men säger ingenting.

Hon föreslår tillslut något avslappnande och smärtstillande; En petidin-spruta. Det enda jag hör vid detta laget är orden "smärtstillande" och "spruta" och bara nickar instämmande. Stick mig var du vill! I skinkan sätts nålen och sen inväntar vi resultat... Hon berättar för karln [fått höra i efterhand] att sprutans effekt kan liknas med ett drogrus och man kan känna sig lite snurrig, men den är alltså till för att man ska kunna koppla a och t.o.m kunna dåsa till mellan värkarna. Ganska snabbt kände jag mycket riktigt att jag kunde slappna av... Jag låg och kisade med ögonen och njöt av ruset. Jag kan inte säga att sprutan hjälpte särskilt mycket mot värkarna i sig, men till slut somnade jag faktiskt mellan dem.
Efter en timme börjar dock ruset bli obehagligt...
Jag kan endast likna detta med typ en snefylla ev. en snetripp. Jag somnar mellan värkarna, drömmer mardrömmar om sängen, vaknar av värk och fylls av panik. Måsteuppursängen-måsteuppursängen! Karln får hjälpa mig upp vid varje värk och så virrar jag omkring i rummet och gråter och ylar, desorienterad och livrädd. "Kan inte aaandas..." Efter att värken är över får karln oftast ner mig i sängen igen endast för att somna om i två minuter till och sedan göra om hela baletten ännu en gång. Måsteuppursängenvirrvirrpanik. Går ut till mamma som sitter i dagrummet och där sitter jag och pratar nonsens. Försöker få i mig en kopp thé och försöker få tiden att gå så detta rus lägger sig, vilket det till slut också gör. Men nej, Petidinsprutan kan jag verkligen inte rekomendera till någon. Obehagligare effekt får man leta efter. Det sista man vill är ju att vara helt väck och hög mitt i allting.

Kl 02.00 undersöks jag igen och nu är jag öppen 4 cm. ÄNTLIGEN har vi kommit någon vart. Nu är vi förbi den värsta tröskeln... Nu kan jag få ordentligt med smärtstillande och lustgas. Nu börjar det ordentliga arbetet när det faktiskt sker framsteg och händer grejer...

[fors följer...]Förlossningen del 1
 Datum: 2010-08-26 Tid: 12:01:40 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer
Ja... Oj var börjar man? Allt är som bommul i huvudet alltså. Men jag ska försöka bena ut detta med hjälp av karln, mommo, några få anteckningar och fotografier.

Vaknar alltså Fredagmorgon vid halv sju av något som endast kan likna en svag mensvärk. Eftersom jag väntat och väntat (och gnällt och gnällt) på att det hela ska starta spejar jag snabbt upp ögonen och tänker "Var det...?". Jag ler lite för mig själv och vandrar in i köket för att äta frukost. Ca tio minuter senare är det där igen. Pulsen ökar och jag sitter och hoppas för mig själv mellan filochflingor-tuggorna.

Vid klockan åtta har jag insett att jepp- This is it. Eftersom jag inte haft en endaste förvärk under hela graviditeten antar jag självklart att detta är den riktiga varan och bestämmer mig för att ringa hem karln. Han svarar som han alltid gjort den senaste veckan;
-Är det dags?
-Ja... Jag tror faktiskt det. haha
-Ok. Då kommer jag hem nu då. Hejdå.

Va?? haha... Vad var det där?, tänker jag. Helt lugn och sansad avslutade han samtalet lika fort som han fick det. Men tio minuter senare ringer han upp igen. "Är du säker? Hur vet du det? Oj alla blev så oroliga här på jobbet, jag är hemma om 45 minuter, blir det bra? ojojoj" *Puuuh*- Däär kom reaktionen jag förväntat mig. haha. Jag lugnar honom och försäkrar honom om att detta nog kommer ta tid och att han absolut inte behöver stressa hem.

Jag ringer förlossningen och berättar gladeligen att snart kommer de minsann få besök av mig för nu har jag äntligen börjat få värkar. "Vad roligt" säger barnmorskan som ställer lite rutinfrågor. Jag passar på att berätta om GBS:en och hon informerar mig då att de genom rutin sätter in antibiotika under förlossningen. I övrigt ber hon oss att stanna hemma så länge vi orkar och passa på att äta och försöka sova, gå ut o gå och käka alvedon omdet gör för ont. Okidoki säger jag och är så spänd att jag knappt vet var jag ska ta vägen.

Jag passar på att gå igenom väskan en sista gång igen [som f.ö var heelt galet packad, men det tar vi sen.] passar på att plocka ögonbrynen och duscha, blogga lite osv osv.

Framåt eftermiddagen börjar det göra ont. på riktigt. Jag insér snabbt att värkarna gör dubbelt så ont och varar dubbelt så länge om jag sitter eller ligger ner, så vid varje värk får jag hjälp upp och ställer mig hukande mot närmsta vägg eller person [har att välja på karln eller mor som åkt hem fr jobbet för att vara stöd] och försöker andas mig igenom det. För er som än inte fött och undrar hur värkar känns kan jag berätta att det känns som mensvärk gånger tusen- strålandes i rygg, buk, höfter, lår- samtidigt som någon drar åt en snara runt din hals och sparkar undan benen i knävecken på dig. Typ så. Mys.

Vid femtiden tycker karln, mommo [och fammo över telefon] att nu får det bannemig räcka. Fem minuter mellan värkar som varar dryga minuten. Även om förlossningen via telefon tycker att vi ska stanna hemma lite till så säger han att nu kör vi minsann in. Jag är fortfarande i ett "villejstöra"-mode och tycker väl egentligen vi kunnat stanna lite till, men åker motvilligt med.

Väl inne får vi ett rum och jag blir kopplad till CTG. Jag dör litegrann av varje värk men kan fortfarande fungera normalt mellan. Efter avläsning av kurva och undersökning får vi reda på att jag är öppen 1 cm.
EN CENTIMETER!? Okeeej... Klockan är nu sju på kvällen och jag inser att om tolv timmars agony lett till en centimeter av tio kommer jag aldrig någonsin att överleva detta.


Jag börjar bli trött. 4 timmar har jag sovit natten tills idag, men BM beodras oss att gå ut och gå för att få fart på det hela. Ner i Tivoliparken i Kristianstad för att käka och promenera. Bland ankor och gäss vaggar vi fram och var 3-4e minut får jag ställa mig mot stängslet och skrikandes puta med röven för att överleva. Picnickgäster och mataankor-barn tittar på mig med stora ögon, men vad ska man göra?

Vid nio på kvällen är vi tillbaka. Nu är frågan om jag ska försöka sova eller köra på?
[Fors följer...]Mommos version
 Datum: 2010-08-26 Tid: 10:46:26 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Men hööörni. Detta har jag ju helt missat. Älskade mamma och nu mommo har ju bloggat lite om förlossningen. Hon var faktiskt med in. :)Så var inte planerat, men det kändes skönt att ha henne i väntrummet utanför och ibland även bredvid mig.

Här finns lite bilder och info ur hennes synvinkel, som ni kan läsa så länge:)


På promenad
 Datum: 2010-08-25 Tid: 18:45:42 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Allt eftersom lugnet infinner sig börjar faktiskt vår nya vardag formas... Jag känner att vi sakta men säkert hittar rytmen och jag själv lugnat ner mig rejält.

Imorgon ska jag börja skriva förlossningsberättelse. Jag kommer även skriva om dessa dagar som varit på ett lite roligare sätt. De här sista inläggen i bloggen har jag endast postat för att visa att vi lever och mår bra i princip.


Idag tog vi oss ut i vida världen [Läs runt huset] för första gången. I ungefär 2km/h vandrade två stolta föräldrar runt och spejade efter eventuella faror som skulle kunna flyga in i vagnen.

Herregud vad dålig kondis man har då! Efter tjugo minuter var mina ben helt slut och jag bara kände "viiiila". Inte så konstigt egentligen då man liksom gått sönder, återhämtats och legat helt stilla en vecka. Isoleringen från BB-rummet har ju egentligen bara ändrat form till lägenheten.

oj...Nu kallar plikten. Tjing!Hemma.
 Datum: 2010-08-25 Tid: 12:44:40 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Virrvarr av känslor, försök till rutiner, hinna äta och duscha... Igår vankade jag fram och tillbaka som en förvirrad höna. Allting kändes helt gaalet.

Idag börjar man landa lite smått efter en natt som gått bra och då jag t.o.m hunnit duscha börjar jag återigen känna mig som människa;) Deet ni. haha
Hemgång
 Datum: 2010-08-24 Tid: 07:42:31 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [15] Kommentarer
Erkänn det är lite spännande nu, mina läsare?

Det känns som om ni håller andan för att få höra om allting som hänt och för att se hur bloggen utvecklas nu efter graviditeten. Jag tycker själv det ska bli roligt att se hur bloggen tar ny form. Men jag stressar inte, som sagt.. Jag lever i min sniffabebishuvudbubbla ett tag till;)

Idag går jag i lyckoruus. Helt löjligt euforiskt lycklig känner jag mig... Jag o knoddelina har sovit heeela natten och amningen funkar perfa! Lösningen för oss heter amningsnapp. Sicken uppfinning;) Efter blöjbyte i morse tittade jag ner och såg hur boobiesarna gråtit floder. Med den vite sjukhusrocken på såg min spegelbild ut att vara hämtad ur vilken skräckfilm som helst. Haha

Snart kommer pappa och hjälper till med packning och sistabestyr innan det bär av hemåt. Det känns helt galet konstigt att faktiskt åka härifrån. Jag har nästan förträngt vårt hem och vardagen och kan inte för mitt liv förstå att vi nu ska ta med oss vår guldklimp hem? På något sätt känns det som att hon ska stanna här på sjukhuset och att man skulla lämna henne med hela erfarenheten..? Haha.
Aldrig har jag då varit så nervös för en bilfärd på två mil förr... Tänk om hon går sönder?

-Blommor och presenter från familj som hälsat på.
-


Hej...?
 Datum: 2010-08-23 Tid: 16:27:35 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [30] Kommentarer
...men vad ska flickstackarn heta? :)


Mitt allt
 Datum: 2010-08-23 Tid: 06:33:17 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [51] Kommentarer
[raderad bild på knodden]

"Var inte rädd. Jag går brevid dig.
Kom ta min hand. Jag håller i dig.
Här i min famn. Kan du våga tro.
Sänk dina murar. Jag ger dig ro.

För att jag älskar dig så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig när du är svag.
för du betyer allting för mig. Va inte rädd.
Jag går brevid dig.

Nu är jag din och nu kan jag andas. Här blir jag kvar.
För här vill jag stanna. Se på oss nu. Livet är vårt.
Se du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig så som du är
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig när du är svag.
för du betyder allting för mig.

Ja, jag ska älska dig så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig när hoppet sviker.
du betyder allt för mig. Va inte rädd.
Jag står brevid dig.
För du betyder allt för mig"Hon är min. ?
 Datum: 2010-08-22 Tid: 08:28:58 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [29] Kommentarer
Ni är underbara. Tusen tack för era kommentarer och gratulationer, jag blir alldeles rörd:)

Nej det blev ett långt och tufft lopp... och när tiden kom till krystvärkarna var både bedövning och tålamod slut hos mig - Men ut kom hon... bannemig att hon gjorde. Och karln var det bästa stödet jag någonsin kunnat be om...

Jag är fortfarande helt upp och ner. Allting är så overkligt och suddigt och allting smälter samman. Smärta, trötthet, oerhörd kärlek, oro, förävntningar, mer smärta (aaj liksom) och uppriktig lycka. Jag kommer på mig själv bara ligga och stirra på underbarnet. Jag kan inte för mitt liv förstå att hon är min, fast hon har så mycket från mig. Hon är mig otroligt lik från när jag var baby- Nästan läskigt att se. Men det är fortfarande min kärleks ögon jag tittar in i. Ögon och fransar är det ingen tvekan om att hon fått från pappsen sin:)

Jag kommer uppdatera allt eftersom orken och insikten återvänder. Jag lovar något som liknar en förlossningsberättelse och jag lovar en bild. Men jag tänker inte stressa... Det här vill man nästan inte missa en sekund av.


Mycket omtumlad men lycklig mamma...27 timmar efter första värk kom vår fin...
 Datum: 2010-08-21 Tid: 15:54:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [87] Kommentarer

27 timmar efter första värk kom vår finaste gåva. En flicka utan namn med krulligt mörkt hår och blå ögon. Stor som en gasell -Med sina 5700Gram och 59 cm slår hon både mamma o pappa med hästlängder. :) än fattar jag ingenting utan ligger på bb trött och hungrig och kan inte titta mig mätt... herre gud vad häftigt.
Värkar
 Datum: 2010-08-20 Tid: 11:06:35 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [41] Kommentarer
06.40
06.50
07.00

07.32 stark
07.55 svagare
08.10 starkare
08.18 svag
08.28 starkare
08.36 svag
08.48 normal
08.56
09.00 pratar med fl.
09.06
09.13 duschar
09.28
09.36
09.41
09.51
10.00
10.14
10.25
10.35
10.45 stark
11.00 stark


...
 Datum: 2010-08-20 Tid: 10:10:26 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
7-10 minuter mellan värkarna. Pratat med Förlossning som tycker vi har det bäst hemma än så länge, vilket jag självklart håller med om.

Karln springer omkring och spikar(?), byter olja på bilen och dammsuger. Haha. Jag lullar på i lugn fart... Har duschat och käkat frukost i lugn och ro.

Coollugn är jag. Fasiken vad häftigt detta är.


Jag säger som Fylking; ÄNTLIGEN!!!
 Datum: 2010-08-20 Tid: 08:30:12 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [25] Kommentarer
Jaaaaaa! Oregelbundna värkar! :D
Hur kan man vara så glad över något som gör ont? haha...

Än är de vääldigt oregelbundna och sannerligen av varierande kaliber, men visst är det värkar. [Och jag som frågade mamma senast igårkväll om hur det känns och "Hur vet man?". "Man vet", svarade mor. Och visst är det så:)

Så nu är de här. Jag har ringt hem karln trots allt. Först tänkte jag vänta för att inte stissa upp honom- Jag är VÄL medveten om att detta kan ta över ett dygn ändå liksom -men jag tycker han också ska få vara med från start:) [Plus att det behövs dammsugas här hemma innan. Nää-haha]

Åååh kärlek. Älskade lilla barn snaaart ska vi få träffa dig♥


Like 2 get 2 know me
 Datum: 2010-08-19 Tid: 22:29:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
[publicerar en jobbig jäkel bara för att jag är uttråkad]

Du heter:
*beep*
Smeknamn: Anouk


Låt som du är ledsen till:
Sarah Dawn Finers "Kärleksvisan". Men inte för att den är ledsam utan för att den är så fruktansvärt vacker. Jag tänker på vår kommande familjemedlem och gråter ögonen ur mig var gång.

Beroende av: Just nu CocaCola på burk. Närhet från min sambo.

Vad tror folk om dig? Att jag har väldigt bra självförtroende och lätt för att ta för mig.

Stämmer det? Njae.

Vad får du oftast komplimanger för? Ytligt; mina bröst. Haha. [Dock inte hört så mkt på snart ett år. haha] Annars får jag faktiskt höra mycket positivt om min blogg och att jag är duktig på att skriva. Sånt blir man glad av:D

Hur imponerar man på dig? Genom att stå med båda fötterna på jorden, kunna diskutera för sin sak och ha lagom med självförtroende.
Brukar du skratta för dig själv?
Haha ja

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Japp japp japp :-o"

Var bor du? I en by utanför Kristianstad, Skåne.

Trivs du där? Ja. faktiskt...

Hur svarar du i mobilen? "Hallooo?"

Vem ringde du senast? Karln min

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: "Samarin och alvedon, något annat vi behöver?"
Antal timmar sömn inatt: 2 h under natten kanske. Sedan 4 till efter solen gått upp.

Sov du ensam: Nej med karln tills kl fem, sedan med älskade Idakisse och maggen förståss.

Brukar du komma i tid: Mjaaa

Hur känner du dig nu: Halsbränna [eftersom karln glömde köpa samarin ändå. haha], väntandes...

Vanligaste färg på dina kläder: Svart och jordtoner

Vad tycker du om fötter: Naaasty!

Vad saknar du: Min bebis och min familj i norr.

Hade du en bra kväll igår: Nee. Igår var väldigt "övertidsjobbig"

Favorit dryck på morgonen: Vatten, vatten och té

När brukar du oftast gå och lägga dig: Nu har jag ingen dygnsrytm alls...

Är du blyg? Nej. Men har blivit mer och mer under graviditeten. Inte blyg, men jag har en mer "orkarintebrymig"-attityd till att lära känna nya människor.

Sysslar du med någon idrott: Nope. Dansat förr men nu e det kun promenader och gym efter knodden tittat ut.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej. Inte kärlek, men absolut attraktion.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ha sex. ;)

Är du bortskämd: Nej, absolut inte. Men det ser jag bara som en fördel. [Däremot skämmer iofs karln bort mig rätt bra]
Vad gör du i morgon: Förhoppningsvis föder barn? Annars går jag vidare här o lullar. Städar o promenerar. hah

Vad är det värsta du vet? Homofobi, rasism och andra ogenomtänkta och inskränkta åsikter.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Mjaa. Jo det är klart att jag har vänner. Få som står mig riktigt nära dock. Och många jag saknar...

Vad är det finaste du fått? Jag har inte fått det än, men jag är ganska säkert på att mitt barn kommer vara det absolut finaste som någonsin "getts" mig.
En speciell dag du minns: hmmm

Du samlar på: Nojjor

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Det beror på, men många gånger struntar jag nog i att ringa ngn öht...

När grät du senast: Idag, igår. Just nu väldigt ofta...

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa ett underbart litet torp och renovera till min smak:) Bjuda mina nära o kära på brakfest.

Vill du gifta dig: Ja... jo. Men det är inget jag ser ske inom det närmsta.
Vill du ha barn: Nää. haha;)

Är du musikalisk? Ja det vill jag nog påstå. Mycket tack vare min käre mor. Spelar dock inget instrument.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten som kylts i flaska i kylskåp. Mmmm

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Har gjort från jag var 9 till 20 år typ. Och under graviditeten...
Vad gör dig glad: När jag får en uppriktig komplimang eller bekräftelse på annat sätt.
Älskade lille vän...
 Datum: 2010-08-19 Tid: 19:22:27 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

"Lilla du där inne
Jag undrar så vem du är
Att jag vet så lite om dig
fast du redan är här...

Är det dina tår jag känner?
Är det ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant
att du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
fast du redn är här.
Men jag älskar dig som tokig
vem du än är..."

[Några fler bilder här]Knall...fall
 Datum: 2010-08-19 Tid: 17:58:43 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Nej knodden verkar inte fatta mammas pikar... Trots promenad till och från Sandra idag myser den fortfarande i sitt bo. Jag tog t.o.m massa rundor upp för en trappa i en backe för att försöka sätta sprätt på värkarna, men icke sa nicke...
Ser ni förresten hur magen sjunker och sjunker fortfarande? Nu ser det ut som om jag har en fotboll under tröjan. haha [Fick även byta skor från mina egna till karlns 44:or (!!!) också för att kunna gå normalt. Kul det]
Hej o hå
 Datum: 2010-08-19 Tid: 14:50:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

resize_image_327 (MMS)

Hej o hå
BF+fucking 5!!! Nähäpp
 Datum: 2010-08-19 Tid: 11:49:49 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Iiiingen bebis i natt heller:( Fan med...

Jag är så bergis på att värkar/vattenavgång kommer starta under kvälls- eller nattetid att jag blir så besviken varje gång solen går upp och det är morgon igen:( Suuuuuuuuuuck...

//Ledsen Anouk tar på sig gympadojjorna och tänker bannemig knalla ut ungen idag...


Feeling funny
 Datum: 2010-08-18 Tid: 21:38:31 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag vet inte om det är psykosomatiskt för att jag nu så gärna vill träffa min knodd, men jag känner mig helt lustig ikväll...?

Karln tittade på mig när han kom hem från jobbet och frågade hur jag mådde då han tyckte jag såg blek ut. Det känns som jag har ett virus i kroppen typ. Ömmar i armar, bröst och ansikte som när man är sjukligt trött och aningens yrsel härjar bakom tinningen... Dessutom har hormonerna svämmat över idag. Innan grät jag för att jag bara är så less och för en stund sen grät jag till Allsång på Skansen. haha

Kanske får vi snart besök av herr stork, eller så håller jag bara på att dra på mig en förkylning. Vilket som så ska jag snart försöka få mig lite sömn. Hörs sen guys. Tjing!Barnmorskebesök v 41
 Datum: 2010-08-18 Tid: 15:46:48 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

Bild från BF-dagen. Men jag ser nästan ut såhär idag också. Minus smink och leende... och med andra kläder. Haha. Jag orkar inte fota.

Det gick iaf bra... Vi skrattade åt att jag egentligen inte alls ville träffa henne idag, utan hellre hade legat på BB. Men hon uppgav iaf att hon inte trodde vi skulle hinna ses mer. Nästa besök är bokat om exakt en vecka, men hon trodde jag blivit förlöst tills dess. Hon brukar då ha rätt i sina "gissningar" så jag hoppas verkligen så är fallet även denna gång.

BM var dock inte så pigg på idén om hinnsvepning... Hon tyckte inte att utfallet för förstföderskor var bra nog, utan att det varken gjorde till eller från. "Oftast leder det bara till obehag och en liten blödning, men om man börjat få värkar som känns utdragna och det går långsamt fram kan man isåfall då försöka svepa litegrann..."

Annars har vi iaf fått en mållinje. Om inget hänt så bokas en tid till oss på förlossningen den 27/8 för igångsättning. Alltså nästa Fredag. Så i absolut värsta och tristaste fall är vi föräldrar om 1,5 vecka. Det känns riktigt riktigt riktigt skönt att ha något att sikta på faktiskt... Och kanske kan den "phu-känslan" i sig leda till att knodden känner att mamma är avkopplad och redo:)


SF-Mått: 37/38 -såg inte riktigt...
Total viktuppgång: 24,5 kg. [Bara 0,5 sen sist iaf. haha]
Övrigt: "Pigg bebis, inom kurvan, inget att oroa mig för, hjärtljud stabilt och bra, det kommer gå braaa"Frukost & Hinnsvepning
 Datum: 2010-08-18 Tid: 06:57:02 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

Nej här hände inte ett jota... Falskt alarm.
Vi grundar iaf för dagen med breakfast for preggos; Havregrynsgröt med linfrön, grönt äpple och kanel. Mmmm♥

I eftermiddag är det dags för barnmorskan igen. Jag tänker bannemig kräva hinnsvepning nu... Jag har faktiskt hört att det inte alls är någon omöjlighet att få, utan man kan t.o.m bli erbjuden det när man passerat BF.
"Genom att svepa hinnor ökar sannolikheten för att förlossningen startar inom 48 timmar." -babycenter.
Det känns som att nånting måste hända nu innan jag blir galen. Antingen får det starta eller så vill jag iaf se att knodden har det bra därinne med hjälp av CTG/RUL...Mammapaket
 Datum: 2010-08-18 Tid: 05:54:03 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Nu har jag faktiskt klickat hem mig ett litet mammapaket... La Redoute har sjukt mycket snygga kängor inför hösten och med min 40% rabatt, kunde jag inte låta bli. Dessa låg dessutom under minipris så betalar bara dryga 500-lappen för dessa båda godingar. Lila och beige känns också betydligt roligare än det ständiga svarta- så jag e nöjd:D

Nu. BF+4
 Datum: 2010-08-18 Tid: 01:07:07 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Såhär ser Anouk ut nuförtiden.
Trött men rastlöst vaken om nätterna, väntandes, orolig, osminkad, behålös, svullen, grubblandes, nagelbitandes och blek... Min nya frienemy heter CocaCola på burk och i smyg fantiserar jag om cigaretter...
UPDATE 04:39 : Hm... Magen kapitulerar och fått ca 2 h hackig sömn. Pigg som en mört. Törs man hoppas...?:):):)Gissningslistan, uppdaterad
 Datum: 2010-08-18 Tid: 00:23:28 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Jag: 24/7 eller 7/8, Flicka 52 cm, 4236 gr.

Fia: V 30, Pojke, 53 cm, 4100gr.

Syster Charlotte [moster]: 27/7, Pojke, 53 cm, 4600gr.

Jenna: 27/7, Pojke, 53cm, 3710gr.

Mamma [mommo]: 31/7, Pojke 50 cm, 3962gr.

Lovisa: 2/8, Pojke, 52 cm 3875gr.

smoothie: 2/8, Flicka, 52 lång, 3500gr.

Anna: Startar 2/8, kommer 3/8. Flicka, 53 cm, 3840gr.

Syster Johanna [moster]: 2 eller 3/8. Flicka, 52 cm, 3956gr.

Victor: 3/8, Pojke, 52,5 cm, 4100gr.

Syster Agnes [moster]: 4/8 Flicka, 55cm, 4500gr.

anna: 4/8, Flicka, 51cm, 3576gr.

BF enl SM: 4/8

jenny: 5/8, Flicka, 53 cm, 3980gr.

Sophia: 5/8, Pojke, 53 cm, 3950gr.

Emmasusanna: 6/8, Flicka, 52 cm, 4600gr.

Karln: 7/8, Flicka, 54 cm, 4200gr.

Syster Frida [moster]: 7/8, Flicka, 53 cm, 4378gr.

Elina: 8/8, Flicka, 52 cm, 3780 gr.

Pappa [moffa]: 9/8, Pojke, 4600gr. (Vet att han väldigt gärna vill att det ska bli en pöjk iaf♥)

J: 10/8, Pojke,  54 cm, 4000gr.

Mia: 10/8, Flicka, 51 cm, 3900gr.

Elin: 10/8, Pojke, 50 cm, 4054gr.

Sandra: 11/8, Flicka, 49cm, 3765gr.

Gullan86 gravid med första barnet: 12/8, Pojke, 53 cm, 4560gr.

Johanna ♥: 13/8, Flicka, 3932gr.

Camilla:13/8, Pojke, 4200gr.

BF enl. RUL: 14/8

Emmy: 14/8, Flicka, 52cm, 4300gr.

Svärmor: 15/8, Pojke, 55 cm, 4600gr.

Emmelie: 15/8, Flicka, 52cm, 4160gr.

Lisa: 15-16/8, Flicka

Cissi: 16/8, Pojke, 53 cm, 4250gr.

towis: 16/8, Pojke, 51 cm, 4100gr.

Dennis: 16/8, Pojke, 53 cm, 4300gr.

Tova; 16/8, Flicka, 50 cm, 4100gr.

Linda: 16/8, Pojke, 52-56 cm, 3700,

Sara den rara: 17/8, Pojke, 52 cm, 3950gr.

madde: 17/8, Pojke, 51cm, 3425gr.

Lottaplott: 18/8, Flicka, 52 cm, 3975gr.

Linnéa - Gravid: 18/8 Pojke, 51 cm, 3854gr.

Sara - Mamma till Alva: 19/8, Pojke, 54 cm, 3574gr.

Maria: 20/8, 51 cm, 3975gr.

Michelin: 23/8, Pojke, 54 cm, 4500gr.


Jaha hörnini... Det verkar som om chansen för att öht någon kommer pricka in riktig dag minskat rejält nu. Haha. Knodden lever i alla fall faderullan ikväll och sparkas och boxas för fulla muggar. Kanske känner h*n att mamma är lite orolig och gärna vill visa sig må bra:)

 
När lyckan vänds till sorg. 2
 Datum: 2010-08-17 Tid: 18:29:00 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Usch... Inte trodde jag väl någonsin att jag skulle behöva beröra ämnet igen.

Det mest tragiska som kan inträffa en familj har drabbat ännu en familj i vår närhet. I natt födde de sin efterlängtade lille son som lika hastigt togs ifrån dem igen.

Jag kan inte låta bli att fundera över vad eller vem det är som gör livet så orättvist ibland. Behövde gud en till ängel eller vad är det frågan om? Samtidigt som jag förargas och blir så ledsen över det som inträffat så kan jag inte låta bli att undra... Hade inte detta kunnat stoppas? Hade man inte kunna upptäcka vad det än var som tog lillens liv lite tidigare? Hade man inte kunnat förhindra detta fruktansvärda öde som nu drabbat två familjer i min bekantskapskrets?...:(

Som jag tidigare sa, så tvingas man verkligen stanna upp och fundera över- och uppskatta -det man faktiskt har när sånt här inträffar. Plötsligt känns allt mitt gnäll om övertid helt sjukt onödigt och själviskt. Jag ska vara lycklig att vårt lilla liv sparkar och faktiskt har det bra i min mage... Dock infinner sig ännu en paradox här; Är det verkligen säkert att knodden får de bästa förutsättningrna i min mage? Kan det verkligen vara nytigt att gå över tiden? Jag kan inte låta bli att oroas för även vår familjs framtid... Mycket kan hända under de 21 dagarna man faktiskt får gå över...

Hur som helst så går mina tankar till denna familj idag och jag hoppas att även de hittar styrka i allt det svåra och lyckas ta sig ur detta så småningom. Även om ingen ska behöva gå igenom det...BF +3
 Datum: 2010-08-17 Tid: 14:09:06 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
...zzzZZZzzz...:(
 Datum: 2010-08-17 Tid: 07:29:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Återigen inträffar något som får en att stanna upp och tänka efter i vardagen. Plötsligt känns allting åter så värdsligt och onödigt. Man får sig verkligen en tankeställare inför vad som egentligen betyder något.

Jag vet inte om jag har tillåtelse att nämna det som hänt, men idag går tankarna åt en speciell familj... ♥


Inte. min. dag.
 Datum: 2010-08-16 Tid: 22:48:51 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [16] Kommentarer
Så uttråkad så uttråkad bestämmer jag mig ikväll för att baka muffins. Karln e på fotbollsmatch så det blir en perfekt väntapåbebis-syssla, tänker jag. Och Blåbär! Blåbärsmuffins ska det ju vara såklart. Men eftersom jag inte direkt varit i form för att plocka några egna bär i år bestämmer jag mig faktiskt för att det e värt en tripp ut i värmen till ICA för att köpa mig några dl... [Minns att jag hållt mig undan ICA i ca 3 veckor nu, för att jag helt enkelt inte orkar med uppmärksamheten.]

Inte ens hinner jag komma in i butiken förän jag passerar ett fjortisgrabbgäng på bänken utanför som lägligt efter jag passerat lägger kommentaren; "Undra om hon fått knulla i helgen, eller?! ha.ha.ha" Jag borstar av mig kommentaren och bryr mig inte ens om att ge dem en blick, utan vaggar bestämt in i butiken på jakt efter mina bär.

"Har den inte kommit ÄN?" ropar första kassörskan...
"Nääääää. Hi.hi. H*n trivs nog därinne" svarar jag så artigt jag bara kan och går försiktigt vidare.
"Men då måste de ju snart sätta igång dig?"
"Man får gå 3 veckor över tiden..."
"Åh herreguuud..."

mmm. Handla bär var det ja. Finns bara odlade äckelblåbär så köper frysta istället då. Spejar över kassorna och väljer den som ser mest harmlös ut;
"Åh, jag var bergis på att du skulle fått vid detta laget. Jag har inte sett dig på ett tag." uppger nästa kassakvinna.
"Nej. jag tycker det är ganska jobbigt o vara bland folk nu, så..." svarar jag pikande.
"Ja, men nuuu hänger den lågt minsann magen...."
"Jo..."
Hem vaggar jag sedan, irriterad av det faktum att jag återigen tvingats prata om den förbaskade magen när jag bara ville köpa mig några blåbär. Och inte ens rediga bär hade dem, utan frysta skitbär fick det bli...

Nåväl. Baka var det ja. Kör dubbel sats för säkerhets skull... Och jag tänker använda mina nya coola muffinsformar med djurtryck. Åh vad fina de ska bli:) [Happilyeverafter skrev f.ö om dem nyss här.]
-Knappt hinner jag hälla upp smetjäveln i formarna innan de rinner över och bildar EN gigantisk muffin över hela plåten. Skiitformar! Men skit samma tänker jag och slänger in de i ugnen ändå.
Kanske skulle man passa på att diska undan medan de gräddas? Jag börjar plocka rent från dikstället och tappar såklart ett glasjävel i marken. Svär en gudalång ramsa så grannarna i porten måstat undra om det är dags, men böjer mig ner för att iaf plocka ihop skärvorna. Lyckas sedan självklart stampa på en skärva, vrida foten och slica upp fotsulan! Sprutar ner hela köksgolvet med blod. ...Haltar mig in till toa där jag snyftande sitter och försöker stoppa blödningen när äggklockan ringer. Muffinsen är klara.  "Bööööööööööööl" Jag orkar inte mer.

Efter omplåstring, dammsugning, blodskurning och uttagandet av bränd ihoprunnen bullplåt tänker jag för mig själv; Nu går jag och lägger mig. Och jag kliver fan inte upp förän det är dags att föda.


Inte min dag...Eeeh
 Datum: 2010-08-16 Tid: 15:14:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Note to self;
Att nyduschad ställa sig och dammsuga när det är äckel30 grader ute är ingen lyckad kombo.

Det räcker med värme nu, Sverige... Vi vet att du kan nu.


BF +2. Got Milk?
 Datum: 2010-08-16 Tid: 14:40:25 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
...och jag har nog sovit i över tio timmar. Det var någon som sa att så länge man har ro att sova mycket och känner sig trött- så är man fortfarande långt från förlossning:(...

Det enda som tyder på att vi närmar oss är brösten som magiskt svullnat upp de sista tre dagarna. No milk, men ändå ett tecken på att något snart händer.  väl?:)
Törsten håller också i sig. Jag dricker så mycket vätska och vatten att jag mår illa alltså. Det bara kluckar i magen... Och jag är fortfarande lika törstig.


Jag vet f.ö att jag är sjukt ointressant just nu. Ni väntar lika mycket som jag på det där "Ojnuhänderdetgrejer"-inlägget. Men det kommer väl. Tids nog;)

Så länge så dansar och dammsuger jag till denna låt...Längtan
 Datum: 2010-08-16 Tid: 07:04:49 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Saker jag längtar till när graviditeten är över;

[Förutom mitt barn som såklart gör allting värt och jag knappt kan bärga mig till. It goes without saying liksom...]

-att kunna sova på mage igen.
-att komma i mina jeans.
-ett glas rött och en cigarett på balkongen med massor av ljus och insvept i filt.
-en salamimacka!
-ooostbricka...
-att ta på sig högklackat. [shit inte haft klackar sen December förra året. lol]
-att kunna ta på mig förlovningsringen igen.
-till Halloween. Om allting gått bra och om allt känns bra så planerar jag att avvika på halloweenfest någonstans nån timme. Jag har den perfekta utklädnaden i huvudet:D


Gissningslistan, uppdaterad
 Datum: 2010-08-15 Tid: 23:08:02 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Jag: 24/7 eller 7/8, Flicka 52 cm, 4236 gr.

Fia: V 30, Pojke, 53 cm, 4100gr.

Syster Charlotte [moster]: 27/7, Pojke, 53 cm, 4600gr.

Jenna: 27/7, Pojke, 53cm, 3710gr.

Mamma [mommo]: 31/7, Pojke 50 cm, 3962gr.

Lovisa: 2/8, Pojke, 52 cm 3875gr.

smoothie: 2/8, Flicka, 52 lång, 3500gr.

Anna: Startar 2/8, kommer 3/8. Flicka, 53 cm, 3840gr.

Syster Johanna [moster]: 2 eller 3/8. Flicka, 52 cm, 3956gr.

Victor: 3/8, Pojke, 52,5 cm, 4100gr.

Syster Agnes [moster]: 4/8 Flicka, 55cm, 4500gr.

anna: 4/8, Flicka, 51cm, 3576gr.

BF enl SM: 4/8

jenny: 5/8, Flicka, 53 cm, 3980gr.

Sophia: 5/8, Pojke, 53 cm, 3950gr.

Emmasusanna: 6/8, Flicka, 52 cm, 4600gr.

Karln: 7/8, Flicka, 54 cm, 4200gr.

Syster Frida [moster]: 7/8, Flicka, 53 cm, 4378gr.

Elina: 8/8, Flicka, 52 cm, 3780 gr.

Pappa [moffa]: 9/8, Pojke, 4600gr. (Vet att han väldigt gärna vill att det ska bli en pöjk iaf♥)

J: 10/8, Pojke,  54 cm, 4000gr.

Mia: 10/8, Flicka, 51 cm, 3900gr.

Elin: 10/8, Pojke, 50 cm, 4054gr.

Sandra: 11/8, Flicka, 49cm, 3765gr.

Gullan86 gravid med första barnet: 12/8, Pojke, 53 cm, 4560gr.

Johanna ♥: 13/8, Flicka, 3932gr.

Camilla:13/8, Pojke, 4200gr.

BF enl. RUL: 14/8

Emmy: 14/8, Flicka, 52cm, 4300gr.

Svärmor: 15/8, Pojke, 55 cm, 4600gr.

Emmelie: 15/8, Flicka, 52cm, 4160gr.

Lisa: 15-16/8, Flicka

Cissi: 16/8, Pojke, 53 cm, 4250gr.

towis: 16/8, Pojke, 51 cm, 4100gr.

Dennis: 16/8, Pojke, 53 cm, 4300gr.

Tova; 16/8, Flicka, 50 cm, 4100gr.

Linda: 16/8, Pojke, 52-56 cm, 3700,

Sara den rara: 17/8, Pojke, 52 cm, 3950gr.

madde: 17/8, Pojke, 51cm, 3425gr.

Lottaplott: 18/8, Flicka, 52 cm, 3975gr.

Linnéa - Gravid: 18/8 Pojke, 51 cm, 3854gr.

Sara - Mamma till Alva: 19/8, Pojke, 54 cm, 3574gr.

Maria: 20/8, 51 cm, 3975gr.

Michelin: 23/8, Pojke, 54 cm, 4500gr.


Spännande att se imorgon :D Ni e många som tippat på den 16e:)

 
Sista sommarkvällen?
 Datum: 2010-08-15 Tid: 20:53:36 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Eftersom jag är så less på att bara sitta omkring i lägenheten tog jag karln under armen ner till piren i byn... Vi satt och pratade bebisnamn under kvällssolen och bara njöt. Trots värmen så känns det ändå att det är höst runt hörnet, inte sant? Jag har dock aldrig välkomnat en årstid så mycket som jag faktiskt gör just nu...

Tack för era husmorsknep! Idag har det promenerats, körts på grusväg, dansats salsa och druckits té utan resultat. Snart provar vi sovaochlåtsassomingenting igen;) Hörs imorrn u guys.Husmorstips mottages tacksamt
 Datum: 2010-08-15 Tid: 14:52:40 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [18] Kommentarer
av svullen kvinna som gärna vill bli mamma ikväll.

Har provats utan resultat:
-Käka Ananas
-Promenera
-Dricka hallonbladsté
-Färdknäppen
-Putsa fönster [även om detta i norr sägs lägga navelsträngen runt halsen]
-Sova och låtsas som ingenting...
BF +1 och vecka 41
 Datum: 2010-08-15 Tid: 14:23:56 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
...eller? Hur räknar man nu? Är det BF +0 idag? nä... Det måste ju stämma med +1 dag. Och tickern har börjat räkna om igen. Haha. Nu är det iaf slut på "veckouppdateringar a' la familjeliv -Jag får se till och hitta på min egen;

Kroppen:
Du är nu svullen som en ballong. Även ut i fingerspetsarna... Om du inte känt av svullnad i ansiktet tidigare är nu tiden då även detta drabbar dig. Det kanske känns som om hela ansiktet är gjort av modellera och kan formas efter önskemål, men håll ut - Det mesta av vattnet försvinner efter förlossningen.
Kanske har du ledsnat på din nya tunga kropp och längtar tillbaka till ditt forna jag- håll ut. Snart är det över. Se till att vila, även om det känns som om det är det enda du gör. Du behöver aaaall energi du kan få under förlossningen.

Barnet:

Barnet känns lugnare i magen. Detta beror på att h*n inte har lika mycket plats att röra sig på längre och för att h*n säkerligen vill passa på att vila upp sig inför den stora resan. Barnet är nu alldeles färdigbakt men kan fortsätta att växa till sig ca 30gr om dagen, så se till att inte gå föör länge om du inte vill ha en gigantisk bebis.
Kanske oroar du dig för om barnet ska komma över huvud taget. Men håll ut- snart är den här.
Äh- haha. Ni förstår vad jag menar. Jag är less. Även om alla säger "Håll ut-snart snart...". Voj voj- Det känns verkligen som om ALLA går om mig nu. :( Jag börjar faktiskt tvivla på att det ens kommer nån knodd ur det hela. =/ Har storken missat oss?

Här händer inte mycket. Kände att jag måste in o visa mig iaf... Men det är inte det lättaste. Sedan karln köpte den externa hårddisken till detta hushåll har även han hittat charmen med datoranvändandet. Han har aldrig varit såld på varken facebook eller bloggar [nä. inte ens min. haha] så jag har alltid kunnat sitta i ro med min lilla laptop; Men nu vill han plötsligt kika serier och filmer på sin fritid? WTF liksom?! haha. Nä, jag har varit alldeles för bortskämd innan.
-Fast tror detta lutar åt att införskaffa antingen en extra dator alternativt en dvd med usb-port iaf:)
Magen under tiden som gått
 Datum: 2010-08-14 Tid: 16:26:44 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer


Ja... Såhär har det alltså sett ut. Vilken resa man gått igenom ändå... En väldigt fysisk omställning men framförallt tycker jag det varit en psykisk resa som heter duga. Det kan vi ta en annan gång; Här är iaf bildbevis på att det faktiskt är någon som vuxit till sig rätt bra i maggen under 40 långa veckor:)Hipp Hurra
 Datum: 2010-08-14 Tid: 12:36:09 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Idag är inte bara knoddens beräknade dag, utan även min älskade mors födelsedaag! :D
Stort grattis på din dag mamma! Här hittar ni f.ö hennes awesome blogg;)Day Säråååååå [noll på franska alltså]
 Datum: 2010-08-14 Tid: 12:22:22 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Elefanten är i mååål! Jag minns hur karln fick lite småpanik i vecka 10 då han tyckte elefanten kommit långt på sträckan! haha... :) Idag är vår BF. Beräknad förlosningsdag.

Jag är dock vääldigt säker på att inget kommer ske idag heller, men nu är vi iaf här. Nu står det svart på vitt att knodden kan och får kika ut preciiis när h*n vill. Nu har jag all rätt i världen att gnälla om jag vill och nu kan jag med all rätt empatisucka för mig själv när bekanta går förbi och gestikulerar "stckars dig". Haha

Men detta känns inte alls hemskt. Snarare blir jag bara mer taggad. Jävlar inamma snart ska vi föda barn. Fy fan vad häftigt!!! Det kommer faktiskt hända mig också... Jag tvivlade rätt starkt där ett tag. Det kändes som om alla gick om mig och ploppade ungar i tid och otid. Nu är det baskat vår tur. Kooom nu lille vän. Jag vill träffa dig!♥Mjuka hängslisar
 Datum: 2010-08-13 Tid: 18:34:17 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

För presentkortet jag fick då jag fyllde år unnade jag mig/knodden denna underbara lilla dress. Har kikat på den ett tag och slog nu äntligen till:) Tog den i stl 68 så den passar under vinterns/vårens kalla månader.

 

Lindex 179.-
"Har den inte kommit äääään?"
 Datum: 2010-08-13 Tid: 17:04:02 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Nästa gång någon frågar mig om inte ungen kommit än, ska jag svara som Mia Skäringer i Solsidan:

-Jo jag har lämnat ungen hemma. Det är bara moderkakan jag går o bär på nu!
/alternativt/
-Jo jag bara är såhär tjock nu. Ungen lämnade jag på BB. Nu ska jag ta en sup, ska du med?
/alternativt/
-Jo...? [och bara låta den frågande tänka en stund. Hur smart är frågan eg?]


Barnmorske besök v 40
 Datum: 2010-08-13 Tid: 16:45:40 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Jag hade tagit på mig alldeles för mkt kläder dagen till ära. Riktigt varmt har vi det idag...

Inte direkt så mycket nytt. Alla värden såg bra ut och barnmorskan gav mig lite allmänna råd inför förlossningen som komma skall...
Min käre systeryster följde med idag och fick lyssna på knoddens hjärta<3 Hon tyckte det såg ut att göra väldigt ont när BM kände efter h*ns huvud. [Vilket det också gör! haha] Men jag kan gladeligen berätta att huvudet är fixerat och "satt som en kloss" som BM uttryckte det:) Känns skönt att veta... Då går vi iaf i rätt riktning.

SF-måttet låg på 37. Så ingen ko på isen där inte:)
Fosterljud: 148
Blodtryck: "Helt normalt"
Total viktuppgång: 24 kg! Herregud jag har gått upp fyra kilo sedan sista besöket för 2,5 vecka sedan. :(


Efter besöket firade vi "Fredagen den 13e" och "DaginnanBF" med att dela på en morotskaka och varsin islatte ♥ [Kan det vara sådana här "firahittepådagar" som gör att de sista fyra kilona satt sig kanske? haha]
Det var iaf riktigt trevligt o komma iväg lite själva jag o syster... Längesedan nu.Näää
 Datum: 2010-08-12 Tid: 20:53:48 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Feeel håll knodden! Du ska neeedåt!Mitt lilla fejs och jag
 Datum: 2010-08-12 Tid: 15:58:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

"Vi ska var faktiskt ut idag mitt lilla fejs å jag
Alla dubbelhakorna, näsan och kinderna
Munnen här och håret där, ögon å öron vagel, ja!
Vi ska var faktiskt ut idag, mitt lilla fejs å jag"

Meinen friend Kitzo bjöd ut mig på lunch idag... Jag antar att han kanske tyckte synd om mig eller nåt för han slog på stort och beställde in Oxfilé till oss bägge. Åååh älskade ljuvliga mat. Finns det något godare än en fin köttbit? [Sorry vegofriends, but im from norrland.]I övrigt händer inte mycket. Oförändrat läge kring knodd och mage. Oförändrat kring min längtan och väntan.
Imorgon är det tid för Barnmorskebesök. Dagen innan BF- och Fredagen den 13e! Jag tycker att den dagen kan få innebära en väldans massa tur för oss istället och en tripp till förlossning & BB, Inte sant?:)Fan med
 Datum: 2010-08-12 Tid: 11:35:51 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Förlåt för dåligt uppdaterande och förlåt i förväg för väldigt personligt inlägg, men jag kan tyvärr inte släppa det som hänt...

Nu har min besvikelse och ledsamhet övergått i irritation och jag är arg! Jag ska fan inte behöva ta den här skiten! Inte nu när all min energi bör ligga på det som komma skall och jag borde känna glädje och kärlek och hitta styrka. -Det här suuger ur all mina befintliga energi och jag ligger och grubblar över det som hänt om nätterna. [Som om man inte får nog lite sömn ändå, jag menar]

Jag vet att jag inte gjort något fel. Det är upp till denna person att bry sig och ta kontakt med mig nu då jag efter två försök inte får något svar. [?!? Barnfasoner!] Men ändå älter jag. Ändå oroar mig. Ändå är jag ledsen. Jag vill inte mista denna person.

...Även om det borde vara denna person som inte vill mista mig, kan tyckas... :(


Boa-Rus
 Datum: 2010-08-11 Tid: 23:06:48 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Två kvällar i rad har jag sprungit upp och ner i källaren för att tvätta upp allt som möjligen finns att tvätta. Det måste vara kliniskt och fint inför knoddas hemkomst... Nej, kliniskt är att överdriva- men jag har haft dille på att bli av med alla "gömmor" som finns bakom dörrar och skåpsluckor.

Ikväll har jag dessutom gjort klart en grej som är hemlig än så länge, men som nu iaf äntligen är klar och nerpackad:) Stolen är också installerad i bilen, BB-väskorna ompackade [tog era råd och struntade i blöjorna och våtservetterna. In fact så struntade jag i hela skötväskan... vi har faktiskt bara 15 min hem från BB så vad tusan- En väska mindre:)] och jag har rensat under vasken.


Vissa påstår ju att när man får ett sådant här städrus så är man nära inpå. Jag korsar tummarna och dammtorkar sänggaveln innan jag kryper till kojs.

Natti folks.


Gissningslistan, uppdaterad
 Datum: 2010-08-11 Tid: 20:59:17 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Jag: 24/7 eller 7/8, Flicka 52 cm, 4236 gr.

Fia: V 30, Pojke, 53 cm, 4100gr.

Syster Charlotte [moster]: 27/7, Pojke, 53 cm, 4600gr.

Jenna: 27/7, Pojke, 53cm, 3710gr.

Mamma [mommo]: 31/7, Pojke 50 cm, 3962gr.

Lovisa: 2/8, Pojke, 52 cm 3875gr.

smoothie: 2/8, Flicka, 52 lång, 3500gr.

Anna: Startar 2/8, kommer 3/8. Flicka, 53 cm, 3840gr.

Syster Johanna [moster]: 2 eller 3/8. Flicka, 52 cm, 3956gr.

Victor: 3/8, Pojke, 52,5 cm, 4100gr.

Syster Agnes [moster]: 4/8 Flicka, 55cm, 4500gr.

anna: 4/8, Flicka, 51cm, 3576gr.

BF enl SM: 4/8

jenny: 5/8, Flicka, 53 cm, 3980gr.

Sophia: 5/8, Pojke, 53 cm, 3950gr.

Emmasusanna: 6/8, Flicka, 52 cm, 4600gr.

Karln: 7/8, Flicka, 54 cm, 4200gr.

Syster Frida [moster]: 7/8, Flicka, 53 cm, 4378gr.

Elina: 8/8, Flicka, 52 cm, 3780 gr.

Pappa [moffa]: 9/8, Pojke, 4600gr. (Vet att han väldigt gärna vill att det ska bli en pöjk iaf♥)

J: 10/8, Pojke,  54 cm, 4000gr.

Mia: 10/8, Flicka, 51 cm, 3900gr.

Elin: 10/8, Pojke, 50 cm, 4054gr.

Sandra: 11/8, Flicka, 49cm, 3765gr.

Gullan86 gravid med första barnet: 12/8, Pojke, 53 cm, 4560gr.

Johanna ♥: 13/8, Flicka, 3932gr.

Camilla:13/8, Pojke, 4200gr.

BF enl. RUL: 14/8

Emmy: 14/8, Flicka, 52cm, 4300gr.

Svärmor: 15/8, Pojke, 55 cm, 4600gr.

Emmelie: 15/8, Flicka, 52cm, 4160gr.

Lisa: 15-16/8, Flicka

Cissi: 16/8, Pojke, 53 cm, 4250gr.

towis: 16/8, Pojke, 51 cm, 4100gr.

Dennis: 16/8, Pojke, 53 cm, 4300gr.

Tova; 16/8, Flicka, 50 cm, 4100gr.

Linda: 16/8, Pojke, 52-56 cm, 3700,

Sara den rara: 17/8, Pojke, 52 cm, 3950gr.

madde: 17/8, Pojke, 51cm, 3425gr.

Lottaplott: 18/8, Flicka, 52 cm, 3975gr.

Sara - Mamma till Alva: 19/8, Pojke, 54 cm, 3574gr.

Maria: 20/8, 51 cm, 3975gr.

Michelin: 23/8, Pojke, 54 cm, 4500gr.
3 dagar
 Datum: 2010-08-11 Tid: 20:24:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
3 dagar kvar...

Jag minns när jag passerat 100-strecket och drabbades av en smärre "Shitdenärjusnarthääär"-panik. Nu är det TRE dagar kvar. Det är ju inte ens en halv vecka. Det är ju liksom... nu. H*n skulle lika gärna komma ikväll. Iofs lika gärna om två veckor- men det låtsas vi inte om. :)

Snart är vi tre var vi än går. Mycket märklig men kittlande tanke.

Jag är fortfarande ledsen...Därav den dåliga uppdateringen. Men ja. Det blir väl bra.
Ringarn i byn
 Datum: 2010-08-11 Tid: 16:41:38 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Tack vare att jag gråtit som en fontän i snart ett dygn har jag ju självklart fått en vagel på ögat.

Igår skrev jag ett inlägg som jag aldrig publicerade. Det handlade om hur jag trots tröttheten ändå försöker hålla mig något så när fräsch inför duedate- genom att platta håret, plocka bryn o försöka raka benen... Detta så att stackars karln inte ska bli skrämd och ärrad för livet för hur hans fästmö såg ut på förlossningen. Haha.. Svettig, dubbelhakig och ful kommer man ju vara ändå jag menar- då kan man iaf ha nynoppade bryn;) [Eeeh vadå gravidnoja?]

Men nu har jag alltså gått o fått en vageljävel på ögat vilket resulterar i  att jag går omkring som Quasimodo och kisar mig fram. Puckeln har jag dock på framsidan istället för på ryggen men med den svullna näsan är likheten faktiskt slående....
 Datum: 2010-08-11 Tid: 10:42:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Nej jag gråter inte för att det är nära och jag är less. [men tack för er omtanke] Jag gråter för att någon som står mig nära än en gång lyckats göra mig så sjukt beviken och ledsen att jag totalt tappat hoppet på lovord och tillit. igen...


Det kommer blåsa över även detta och det blir säkert bra. Men just nu är det tungt. Tungt att veta att vi inte är "vänner" so close to DueDate liksom :(
Blää
 Datum: 2010-08-10 Tid: 22:09:55 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
gråter ögonen ur mig.
Återkommer when better.

fysiskt mår vi bra.BB-väskan
 Datum: 2010-08-10 Tid: 19:04:46 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Eller rättare sagt BB-väskorna.

Detta är vad som ska med;
1. Magen;) 2. Skötväska med blöjor, tvättlappar, amningsinlägg, tvättlappar, steriliserade nappar, kräklappar, nappflaska, 3.Väska med Journal, tidningar, kallingar och t-shirts t karln. Trosor, två amningsbh:ar, amningslinne, mjukisbyxor, nattskjorta, kofta, tofflor. Till knodden finns en filt, två små mössor, två par strumpor, en body i stl 50 och en i 56, två par byxor och två tröjor. 4. Necessären innehåller tandborstar och tandkräm, liten duschkräm och bodylotion. Vaselin, bröstvårtskräm, deo, schampoo och balsam. 5. Matsäck; Varma koppen, fingers, ballerina, pingvinstänger, två festisar, daim. Kommer även att ta med frukt och bre mackor om det hinns;)

Övrigt: Dator, laddare. mobiler och kamera med tillhörande laddare. Babyskydd [i bilen]. Börs med leg o pengar.

Towis som nyligen blivit mamma har f.ö en toppenlista på vad hon tycker verkligen behövs och vad man kan strunta i. Hittas här.Le mage
 Datum: 2010-08-10 Tid: 18:43:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Eftersom den förra magbilden var så suddig tänkte jag bjuda på nya. Man vet ju heller aldrig vilken som komer bli den sista magbilden, så gäller att ta passa på;)... Helt sjukt- jag tycker magen sjunker mer och mer för varje dag? Nu pekar knodden i rätt riktning mot golvet iaf. haha. Och en rejääl skattkarta har h*n ritat över maggen min. Men det är det värt...

Jag har fortfarande så svårt att förstå att det ligger ett barn i min mage. Det är helt ofattbart. Jag följer alla dessa gravidbloggar som en efter en går i mål- och de får träffa sina guldklimpar. Men att det snart är vår tur - att vi ska få se det vi skapat och som är en helt egen individ; Det går helt enkelt inte att greppa.
Så sanslöst häftigt.Kläckt varehär
 Datum: 2010-08-10 Tid: 14:34:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
GRATTIS ANNA!!!


Herreguuud här går min bästa bloggpolare och föder bara sådär. Och vi som skulle hålla ihop och gnälla in i det sista;)
Nää- men fy bubblan vad roligt. Det verkar ha gått väldigt fort tydligen. Mer info har jag inte. Men ojoj så spännande:D [och ännu mer verkligt för mig själv]Ny taktik
 Datum: 2010-08-10 Tid: 13:59:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Herregud vad det hittar folk till min lilla blogg nuförtiden. Jag måste finnas med på någon "Skasnartkläckas"-lista. haha. Nåväl- Ni är så välkomna så:)

Nu har jag bestämt mig för att sluta gnälla.
Längta kommer jag göra ändå. Men inte gnälla... Ungen kommer väl när den kommer liksom. Haha [Fast i smyg så hoppas jag ju såklart även på att denna metod leder till nedkomst "nu" typ;)]

Noll energi idag, men tänkte jag skulle visa vad som packats i BB-väskan lite senare ikväll. Nu: Päronsplit och 1,5 liter iskallt vatten som skall intas i horisontellt läge.


Fall of 2010
 Datum: 2010-08-09 Tid: 19:01:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

För första gången någonsin längtar jag till hösten... En höst som förhoppningsvis blir den första av många att inte kantas av ångest och mörker. En höst som kommer innebära kärlek, nya rutiner, en ny familjemedlem och en ny vardag. Ny tag ♥

[Bilderna är tagna av min underbart duktiga syster Charlotte förra hösten]Inte alla skäms. Bara jag.
 Datum: 2010-08-09 Tid: 17:09:16 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Tänkte på en grej... Det här med att jag tycker det är jobbigt med halvbekantas kommentarer om magen och duedate o så... Min käre mor skrev till mig att hur hårt hon än försöker minnas, så kan hon inte komma ihåg att hon upplevde folks kommentarer som varken jobbiga eller påträngande utan snarare bara som omtänksamma.

Detta kan jag förstå. Jag säger absolut inte att alla preggos tycker denna uppmärksamhet är jobbig. Men jag tycker det. Och jag kom på att det kanske är värt att betona det här i bloggen- att såklart så upplever ju alla detta olika. Att jag tycker det är jobbigt beror förmodligen för att självförtroendet inte är det bästa. Och i samband med graviditetens viktuppgång har ju självkänslan hasat ner ännu mer ner till fotknölarna ungefär.

Jag tycker att det är jobbigt att ständigt behöva "synas". Att inte kunna ha en dålig dag som gravid, där man bara vill ro om dig själv- för är man ute in public, så syns man också. Och av någon anledning så tar allmänheten sig rätten att beskåda och bemöta en som ett cirkusdjur där man också ska behöva "tåla" att få höra kommentarer om hur man ser ut.

Det jag tyckt varit jobbigt är hur kommentarerna och funderingarna kring när barnet ska komma blir så konstanta. Jag förstår även här att det egentligen rör sig om omtanke och att den frågan är bland det första man kanske tänker på när man ser en gravid kvinna. Men- att vid sju månader gången få höra att "Men nuu är det väl ändå snart dags,va? Du har ju varit gravid i eeevigheter" eller att vid åtta månader få höra "Ojoj har du inte fått gå över länge nu stackarn?" -Då skäms jag.
Nej det är självklart inte min uppgift att skämmas. Men det gör jag. "Shit jag måste ju vara humangus eftersom alla tror att jag redan är färdigbakt... Undrar om jag gjort något fel? Bäst jag stannar hemma" -Så har det blivit. Inte tusan skulle jag väl nu då få för mig att idag gå och handla, möta samma kassörska som redan för två månader sedan tyckte det var på min plats att föda.
Och nej. Det är väl hon som ska skämmas i så fall. En graviditet är nio (tio) månader lång och så även min. Jag har rätt att vara stolt och glad hela vägen fram. Men det är jag inte. Jag är lättpåverkad och fruktansvärt lätt att sparka på. Därför isolerar jag mig nu. För att slippa ta risken.

Dit jag dock nu vill komma- är; Självklart förstår jag att alla inte känner såhär. Det är skitmånga som faktiskt är stolta och glada hela vägen fram. Jag besitter faktiskt denna insikt också. Och det har ni ju såklart rätt till att vara. In fact så avundas jag er självkänsla där. Jag bara väljer att dela med mig av hur min graviditet känns och upplevs. Det är absolut inte meningen att skrämma något tolvveckors-preggo som precis hittat hit genom att skrika ut min frustration. Jag älskar min graviditet. För att den tar mig till mitt barn. Men det finns många mindre smickrande biverkningar med den. Och det är jag ju inte direkt sen med att tala om;)

Men nu vet vi. Jag ska släppa detta ämne nu. hahaGrattis SuperMario!!!
 Datum: 2010-08-09 Tid: 14:09:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Heeeja! Min arbetskollega e på smällen! :D Har misstänkt det ett taag. ;)
[Jag skrev även Grattis på magen, men det syns knappt. haha]


Minns ni att jag skrev om min jobbargranne som stängde fönstret två sekunder efter jag öppnat det då jag hade hormonvärmesvallningar? :D Nu e det snart hennes tur att svettas... hihi. Och gissa om jag ska peta på hennes mage när jag kommer och hälsar på med knodden? Haha *hämnden är ljuv* 

Nää- skämt och sido; Stort grattis "SuperMario" - Du kommer vara sjukt vacker som höggravid.
Update: Mnaaa- gulle. Nu har hon skrivit en kommentar. Se så glad hon blev av mitt lilla inlägg:) Roligt.hihiJag & maggen v 40
 Datum: 2010-08-08 Tid: 22:47:37 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer

Jättesuddigt- jag vet. Men ett hum om hur magen ligger och står får ni förhoppningsvis iaf:)Gulle alla
 Datum: 2010-08-08 Tid: 22:40:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag blev bjuden på Dome-biograf och middag av älskling idag. Underbara älskade karl. ♥ Han anstränger sig verkligen för att jag ska få h det så bra som möjligt. :)

När vi kom hem var han pepp på ännu en film fast på datorn... "Mmm..."sa jag. "Men hade jag kunnat få kolla min blogg en sväng först?" mumlar jag lite oskyldigt.
Inte så populärt.
"Men jag måååste. Mina stackars läsare kommer tro jag är en bitterf*tta bara för att jag skrev ett gnällinlägg i morse och inte har uppdaterat på hela dagen!"
"Men det är du ju."
skrattar karln...

Haha jovisserligen. Men jag är på bättre humör igen:D Tack iaf för att ni förstår mig och faktiskt kan hålla med - Istället för att tycka att jag e jobbig i allt gravidgnäll. Men det e bannemig inte lätt nu alltså. haha


Vecka 40- Blah!
 Datum: 2010-08-08 Tid: 12:56:32 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart.
Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Då var vi här. Vecka 40 och samma "vecka" som BF-datumet... Nästa Lördag ska det alltså beräknas ske. Men läste någonstans att 75% av alla förstföderkor går över tiden. Yeeey.
-Fy f*n. Igårkväll satt jag helt handfallen på sängkanten och bara grät och gräät. Jag är så less på detta nu att jag inte vet var jag ska ta vägen. Man blir sjukt frustrerad av att man inte gör något vettigt om dagarna. Bara går och släpar och väntar... Och grejen är ju att man helt enkelt inte orkar. Det finns ingen energi till att göra någonting. Hur gärna man än skulle vilja.

Och denna kroppen; Det tär på psyket, det tär på knän och rygg... Jag kan ju inte bli större nu alltså. Då kommer jag fasiken inte upp ur sängen.

Hur kan man vara så less innan man ens nått BF-datum, tänker kanske någon? Jo det ska jag tala om för er... Hade det inte varit för alla triljoner människor som i över två månader frågat när det är dags och och om jag inte gått över tiden, så hade jag kanske inte känt såhär. Men nu när jag isolerat mig och bokstavligt talat bara väntar så går tiden sjukt sakta - och det blir värre för var dag som går. Att gå och handla idag, en vecka sedan jag sist visade mig, skulle innebära att folk tappade hakan. "Men herregud har hon inte fått än? Hon måste ju gått över två månader nu?" [Eftersom de frågat för första gången för typ 3 månader sen] Gaaaaah. Så jag skonar alla förvetna gubar och gumor på den tillfredsställelsen. Jag håller mig hemma så slipper de undra. Men fan- alla människor borde gå en "Hur man bemöter en Gravid"-kurs och lära sig lite vett och etikett, etik och moral.Moojs
 Datum: 2010-08-08 Tid: 12:28:15 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Åh... Jag vaknar utvilad till en sådan mysSöndag idag. Ute är det svalt och regnet är så lätt så lätt... Precis som om Gud stod med en vattenspruta och sprayade över oss. Haha

Idag skulle jag bara vilja klä på mig regnställ och gummistövlar och gå ut på en låång barnvagnspromenad...
Synd bara att det är något som fattas för de planerna=/Gissningslistan, uppdaterad
 Datum: 2010-08-07 Tid: 21:03:08 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Jag: 24/7 eller 7/8, Flicka 52 cm, 4236 gr.

Fia: V 30, Pojke, 53 cm, 4100gr.

Syster Charlotte [moster]: 27/7, Pojke, 53 cm, 4600gr.

Jenna: 27/7, Pojke, 53cm, 3710gr.

Mamma [mommo]: 31/7, Pojke 50 cm, 3962gr.

Lovisa: 2/8, Pojke, 52 cm 3875gr.

smoothie: 2/8, Flicka, 52 lång, 3500gr.

Anna: Startar 2/8, kommer 3/8. Flicka, 53 cm, 3840gr.

Syster Johanna [moster]: 2 eller 3/8. Flicka, 52 cm, 3956gr.

Victor: 3/8, Pojke, 52,5 cm, 4100gr.

Syster Agnes [moster]: 4/8 Flicka, 55cm, 4500gr.

anna: 4/8, Flicka, 51cm, 3576gr.

BF enl SM: 4/8

jenny: 5/8, Flicka, 53 cm, 3980gr.

Sophia: 5/8, Pojke, 53 cm, 3950gr.

Emmasusanna: 6/8, Flicka, 52 cm, 4600gr.

Karln: 7/8, Flicka, 54 cm, 4200gr.

Syster Frida [moster]: 7/8, Flicka, 53 cm, 4378gr.

Elina: 8/8, Flicka, 52 cm, 3780 gr.

Pappa [moffa]: 9/8, Pojke, 4600gr. (Vet att han väldigt gärna vill att det ska bli en pöjk iaf♥)

J: 10/8, Pojke,  54 cm, 4000gr.

Mia: 10/8, Flicka, 51 cm, 3900gr.

Elin: 10/8, Pojke, 50 cm, 4054gr.

Sandra: 11/8, Flicka, 49cm, 3765gr.

Gullan86 gravid med första barnet: 12/8, Pojke, 53 cm, 4560gr.

Johanna ♥: 13/8, Flicka, 3932gr.

Camilla:13/8, Pojke, 4200gr.

BF enl. RUL: 14/8

Emmy: 14/8, Flicka, 52cm, 4300gr.

Svärmor: 15/8, Pojke, 55 cm, 4600gr.

Emmelie: 15/8, Flicka, 52cm, 4160gr.

Lisa: 15-16/8, Flicka

Cissi: 16/8, Pojke, 53 cm, 4250gr.

towis: 16/8, Pojke, 51 cm, 4100gr.

Dennis: 16/8, Pojke, 53 cm, 4300gr.

Tova; 16/8, Flicka, 50 cm, 4100gr.

Linda: 16/8, Pojke, 52-56 cm, 3700,

Sara den rara: 17/8, Pojke, 52 cm, 3950gr.

madde: 17/8, Pojke, 51cm, 3425gr.

Lottaplott: 18/8, Flicka, 52 cm, 3975gr.

Sara - Mamma till Alva: 19/8, Pojke, 54 cm, 3574gr.

Maria: 20/8, 51 cm, 3975gr.

Michelin: 23/8, Pojke, 54 cm, 4500gr.


Eftersom det bara är 3 timmar kvar av denna dag väljer jag att slänga upp listan redan nu... Jag har mycket svårt att tro att allting skulle hinna börja och avslutas innan kl 12. haha. Så nope- Fel hade vi. ingen knodd den 7e heller. Well well...

Jag ä tråkig och ointressant idag. Därför väljer jag att hellre vara tyst än att dryga ut bloggen med babbel.
Hoppas ni har en fin Lördag iaf. Tjing!7 Dagar!
 Datum: 2010-08-07 Tid: 12:20:40 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


En vecka kvar... Åh älskade underbara tid. Gå lite snabbare, tack.

Imorse när jag vaknade kände jag en förväntan, ett pirr - nästan som ett barn på julaftonsmorgon. Jag kände mig nervööös. Både jag och karln har ju tippat på idag. Och det känns så häftigt. Tänk om det skulle hända nåt just idag. :) Jag dricker en kopp hallonbladste och håller tummarna:)Aaaaj.e!
 Datum: 2010-08-07 Tid: 00:24:49 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Knodden har varit ovanligt livlig ikväll.. Ett tag sparkade h*n så mycket att jag skrek rätt ut. Kanske börjar h*n också ledsna på att ha det trångt och mörkt?

"Just follow the light my baby!"
haha;)


Kärlek
 Datum: 2010-08-06 Tid: 20:38:56 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Nu är videon här. Videon till höstens bästa låt och höstens bästa duo.
Eminen och Rihanna=Kan det bli mkt bättre? LoveLoveLove.

Jag är dock tveksam till henns senaste frisyr... Mjaaa- säger jag för första gången. Jag brukar vara snabb på att apa efter Rihannas frissor för hon slår verkligen huvudet på spiken var gång, men denna gången står jag nog över. Knallrött känns inte direkt Anouk. haha

Här är några Rihannafriss:s som jag haft under åren;

[Blir ju knappt sugen på att få klä upp sig ordentligt igen för en helkväll, när jag ser dessa bilderna...
Den som väntar på något gott.]
xoxo


!!!
 Datum: 2010-08-06 Tid: 15:32:50 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Den som kan gissa vad jag har haft för skor idag vinner en kotte;)Kön
 Datum: 2010-08-06 Tid: 15:23:55 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


SJÄLVKLART! :D Herregud ja... Smeknamnet kommer förmodligen också bli efter könet typ Knoddelina eller Herr Knoddsson- jag vet inte. haha. Men det behöver ni absolut inte oroa er för.
Och jag kommer också dela med mig av hur förlossningen gick till t punkt och pricka och känslor under den. Jag kommer förmodligen babbla på för mycket så ni nästan ledsnar;)

Sen är det faktiskt såhär att vi funderar på att bjuda på en bild. Kanske under begränsad tid, men isf duktigt vattenstämplad. Detta därför att sjukhuset trots allt ändå lägger ut "Webbisar" så släkt och vänner ska kunna få sig en titt när man ligger på BB. Så kanske dyker h*n upp en gång här ändå och vinkar hej en gång- Vi får se:)Åååh
 Datum: 2010-08-06 Tid: 12:06:45 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Nu får det vara noooooog. Jag orkar inte med denna kropp mer... Kooooom nu beeebis.


Sommarlyx
 Datum: 2010-08-05 Tid: 20:06:36 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Ja- eftersom det kommit en massa nya sommarsmaker på cidrar under preggotiden som gått kände jag igår att jag måste köpa hem några olika till mig själv så jag också får smaka på dem sen. Dessa godingar står nu snällt och väntar på en färdigammad mamma i skafferiet. :)Tuday
 Datum: 2010-08-05 Tid: 20:01:18 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Einen Anouk today. Enda gången jag gått utanför dörren idag... Behövde köpa häftklamrar till mitt senaste projekt...

Rensa skafferiet och klä hyllorna med vaxduk. Detta eftersom hyllplanen är urfula och luktar möglad morot.

TOTAL FAILURE: Jag började med detta kl 16.00 och insåg när hela köket var fullbelamrat med prylar att jag inte ätit sedan frukost vid 08-snåret. Blir urgrinig och akut hungrig [såklart]. Klipper fel i vaxduken ca 3 gånger och märker att det saknas typ två meter. Hätklamrarna var ju självlart också i fel storlek och när jag sitter som mest förtvivlad med sax i ena handen och torkatårarnapapper i den andra kommer karln hem från jobbet... Också trött och hungrig. Kalabalik gånger tusen.

Det slutar med att jag kastar alla vaxduksbitar och ställer tillbaka allting på de möglade morotshyllorna igen. Suuuck. Men det blev faktiskt bättre. Och fick mycket utrensat iaf... men ändå; Suuuck.Ni vill bara ha mig för min kropp;)
 Datum: 2010-08-05 Tid: 13:50:27 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Ser att jag mist 2 prenumeranter direkt efter förra inlägget...

Well- if u're only in it for my unborn child, then so be it liksom.

Update: Nu har vi helt plötsligt gått om igen:) Vad roligt. Då blev jag av med två som kanske inte var så vettiga- och fann tre nya intresserade. Welcome;)Knoddens identitet
 Datum: 2010-08-05 Tid: 08:39:08 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [18] Kommentarer
Eftersom BF närmar sig och jag fått en del fler läsare sedan jag tog upp detta sist, så berör jag ämnet igen...

Många av er underbara skriver att ni längtar efter att få se knodden... I hate to dissapoint you, men jag kommer nog till 99% säkerhet hålla knoddens identitet gömd.
Han eller hon har inte bett om att vara del i min blogg och mitt val kring att lämna ut delar av mitt liv på nätet. Därför tycker inte jag att jag kan ta det beslutet åt knoddas. Eftersom jag heller inte ligger ute med varken mitt eller karlns namn alls/särskilt ofta, kommer jag nog också fortsätta kalla knodden för knodd eller liknande.


Jag funderar väldigt mycket på hur dessa "bloggbarn" som dagligen hängs ut på mammans blogg eller facebook med fotografier och namn [t.o.m personnummer ibland!?] kommer att reagera på den publicitet de faktiskt utsätts för... Och vilka risker man tar genom att offentliggöra sitt barns identitet på nätet.
Jag minns ett fall i vintras där en mammas foto blivit använt i en grupp på Facebook som handlade om pedofili. Bilden användes under rubriken "Vi som har sexfantasier om våra barn"- under fotot på henne och hennes 5 månader gamla dotter hade någon skrivit "Mammas leksak" i bildtexten. Här hittar ni artikeln. Bara tanken på att en min knodd skulle kunna råka ut för något liknande ger mig rysningar. Och detta är bara ett fall. Ett upptäckt och uppmärksammat fall. Man har ingen aning om hur många bilder som används i till exempel barnpornografiskt material eller vad som kan hända om information och fotografier hamnar i fel händer.

Jag känner att internet är en så stor riskfaktor i sig att jag inte vill utsätta mitt barn för ofrivillig publicitet innan h*n är gammal nog att ta ett eget beslut kring detta. Att jag väljer att skriva om mig själv och mitt liv på nätet är mitt val och jag är en vuxen människa.

Det kan säkert hända att någon tycker jag överdriver eller tramsar, men jag skulle lika gärna kunna sluta blogga i så fall. Familj och vänner kan få bilder skickade till sig via mail istället. På så sätt vet jag att de hamnar i rätt händer och jag slipper oroa mig desto mer. Fasiken, för bara tio år sedan fanns det inte en kotte som ens hört talas om varken "blogg" eller "facebook" - så tycker det vore konstigt att behov av att måsta se bloggarens barn uppkommit.

Jag kommer fortätta blogga- för jag fullkomligt älskar det.
Och jag kommer självklart fortsätta dela med mig av saker som sker i vardagen, funderingar och up:s and down:s. Men bilder som rör mitt barn kommer att cencureras a la Spiderchick-style; typ såhär eller såhär. Man får fortfarande en klar bild om vad som hänt och inlägget strösslas med en något att titta på- utan att bilden är intressant för någon annan i ett annat syfte;) Smart!
Jag hoppas och tror att ni läsare kan respektera detta och fortfarande kommer tycka att det jag har o säg imellanåt är relativt roligt och intressant ändå;) [Det har ju funkat hitintills iaf. haha] -och note: Jag klandrar ingen som väljer att blogga på annat sätt. Det är helt upp till var och en. Detta är bara mitt vårt beslut. just nu i alla fall.

Hugs!Lägesuppdatering v 38+3
 Datum: 2010-08-04 Tid: 22:31:07 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Jag förstår att många är inne här o vädrar näsan för att se om det inte ska hända något snart, men njaaae säger jag då. Det är inte mycket dans i ladan...

Sammandragningar? liiiite grann efter en dag på stan typ.
Förvärkar? Nepp nope. Nothing at all.
Slempropp? Inte ett spår...
Diarre? Inte värre än vanligt, höll jag på att säga. Haha
"Tryck"/drag i magen neråt? Nej.
Svullet ansikte? No. Bara widenose.

Tung som fan? Oh ja.
Less? Absolut.
Förväntansfull som få och en stark vilja att få se vem som bor inuti mig? U bet!

Så mjaaa var svaret... Inte mkt action här inte. Och till mina ogravida vänner; Jag ber om ursäkt om spärren för vad som anses som fräscha samtalsämnen passerats lite, men blir lätt så. De senaste veckorna diskuteras flytningar lika frekvent som konstistensen på ens shait lika lättsamt som vädret. Inte mycket att göra. Jag ska snart få ur den här klumpen ur mig- och då lovar jag att aldrig prata om bajs mer i bloggen. [Inte mitt eget iaf.] Deal?;)Amningskuddarnas Rolls Royce
 Datum: 2010-08-04 Tid: 21:42:21 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Idag fick jag min fjärde(!) och sista present av älskling... Nämligen en FormFix amningskudde som jag önskat mig så länge. Det var beställningsvara på färgen så därför det tagit lite extra tid. Men jag kunde inte vara mer nöjd! :D

Den är helt underbaaart skön! och man kan ju ha den till så mycket! Förutom till amning medföljde även en sitfix som förvandlar kudden till en sittpuff/babysitter [Ramlösaflaskan agerar bebis. haha], man kan ha den som lässtöd/databord/sovkompis/petakarlnirumpanmedgrej/ryggstöd - I ♥ formfix

Igår fick jag alltså tre paket till av baby;

En rostfri vattenkokare som jag också önskat mig :D, en äggklocka och en extern hårddisk på 1 TB(!!!)- Det var visserligen något vi verkligen behövde då vi har över 16 GB bilder på datorn som inte är sparade nån annan stans, men jag hade verkligen inte förväntat mig såhär mycket paket. Jag fyllde ju inte ens jämt? ojoj.

*Presentkort på byns lokala guldaffär från svärföräldrar och svägerska.
*Presentkort på lokalt parfymeri av svägerska.
*Presentkort på Lindex [damp ner i brevlådan idag från syster och min gamla "plastmamma" i norr:)]
*3 flaskor vin och skitsnygg ljusstake med blockljus av mor och sirra.
*En jättefin leksakskorg till knodden fullproppad med hälsapåbebisfika:) Kaffe, kakor, saft godis -u name it! Sjukt smart present av Sandra m fam. :)
*Usb-minne med barnmorskorna på av Anna;)
*Blommor och frukost av Dennis.
*Peng av Kitte & peng av pappsi som går till en golvlampa jag beställt;), peng av fammo
Tack igen ALLA♥

// Nöjd spoiled mama to be
[har jag glömt ngt eller någon så ta det inte personligt. preggohjärna vare här liksom.]Psykologbesök och införBB-shopping
 Datum: 2010-08-04 Tid: 19:57:30 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jo serni... Anledningen till att jag idag tagit mig upp och in hela vägen till stan var för att jag skulle träffa psykologen. Det var ju verkligen ett tag sedan sist, och kanske inte lika välbehövligt nu som det hade varit för några veckor sedan -men det kändes skönt att träffas och ventilera det som varit.

Hon tyckte jag såg betydligt lugnare ut nu och det stämmer också. Av någon anledning känner jag mig mer och mer till ro ju närmre förlossningen vi kommer. Det är precis som kroppen och psyket har mognat in i rollen och uppgiften som komma skall... Tur är väl ändå att man faktiskt är gravid i nio (tio) månader och att man får tid att förbereda sig både materiellt men framförallt psykiskt. I övrigt sammanfattade vi graviditeten som varit, min oro inför knoddens storlek och hur jag ser på mig själv som mamma.
Nästa besök blev inbokat i September. Då är jag mamma. Kan ni förstå??? Inte jag iaf... :)

Väl i stan försökte jag jaga rätt på lite BB-kläder. Ett par tofflor och en nattsärk/skjorta var mitt mål. Och det fann jag:) Fyndat för 200 spänn på engelbrektsboden och nån skoaffär bredvid.


Såhääär preggosnygg kommer jag vara inne på Förlossningen;) Foxy mama alltså. haha.
[Om man simulerar värkar så börjar de på riktigt,va? hihi]Har varit på toffel och nattskjortejakt i...
 Datum: 2010-08-04 Tid: 16:33:58 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

resize_image_142 (MMS)

Har varit på toffel och nattskjortejakt i stan hela dagen. Kul att tvingas köpa skor i storlek 43! Not...
Ingen födelsedagsknodd...
 Datum: 2010-08-04 Tid: 00:29:30 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Jag: 24/7 eller 7/8, Flicka 52 cm, 4236 gr.

Fia: V 30, Pojke, 53 cm, 4100gr.

Syster Charlotte [moster]: 27/7, Pojke, 53 cm, 4600gr.

Jenna: 27/7, Pojke, 53cm, 3710gr.

Mamma [mommo]: 31/7, Pojke 50 cm, 3962gr.

Lovisa: 2/8, Pojke, 52 cm 3875gr.

smoothie: 2/8, Flicka, 52 lång, 3500gr.

Anna: Startar 2/8, kommer 3/8. Flicka, 53 cm, 3840gr.

Syster Johanna [moster]: 2 eller 3/8. Flicka, 52 cm, 3956gr.

Victor: 3/8, Pojke, 52,5 cm, 4100gr.

Syster Agnes [moster]: 4/8 Flicka, 55cm, 4500gr.

anna: 4/8, Flicka, 51cm, 3576gr.

BF enl SM: 4/8

jenny: 5/8, Flicka, 53 cm, 3980gr.

Sophia: 5/8, Pojke, 53 cm, 3950gr.

Emmasusanna: 6/8, Flicka, 52 cm, 4600gr.

Karln: 7/8, Flicka, 54 cm, 4200gr.

Syster Frida [moster]: 7/8, Flicka, 53 cm, 4378gr.

Elina: 8/8, Flicka, 52 cm, 3780 gr.

Pappa [moffa]: 9/8, Pojke, 4600gr. (Vet att han väldigt gärna vill att det ska bli en pöjk iaf♥)

J: 10/8, Pojke,  54 cm, 4000gr.

Mia: 10/8, Flicka, 51 cm, 3900gr.

Elin: 10/8, Pojke, 50 cm, 4054gr.

Sandra: 11/8, Flicka, 49cm, 3765gr.

Johanna ♥: 13/8, Flicka, 3932gr.

BF enl. RUL: 14/8

Emmy: 14/8, Flicka, 52cm, 4300gr.

Svärmor: 15/8, Pojke, 55 cm, 4600gr.

Emmelie: 15/8, Flicka, 52cm, 4160gr.

Lisa: 15-16/8, Flicka

Cissi: 16/8, Pojke, 53 cm, 4250gr.

towis: 16/8, Pojke, 51 cm, 4100gr.

Dennis: 16/8, Pojke, 53 cm, 4300gr.

Tova; 16/8, Flicka, 50 cm, 4100gr.

Sara den rara: 17/8, Pojke, 52 cm, 3950gr.

madde: 17/8, Pojke, 51cm, 3425gr.

Lottaplott: 18/8, Flicka, 52 cm, 3975gr.

Sara - Mamma till Alva: 19/8, Pojke, 54 cm, 3574gr.

Michelin: 23/8, Pojke, 54 cm, 4500gr.


Nej ingen delad födelsedag blev det... Men idag är ju faktiskt Beräknat förlossningsdatum enligt Sista Mens! :D *håller tummarna håååårt*  [Men nej- jag känner fortfarande absolut ingenting]

Om du missat att gissa är det bara att lägga en kommentar så uppdaterar jag till nästa gång;)
Hmm
 Datum: 2010-08-04 Tid: 00:06:06 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Igårnatt bökade knoddas runt som en vildoxe i maggen... Jag lyckades ta ett foto när h*n hade lagt sig till rätta välidgt tydligt på höger sida. haha. Som ni ser av min "raggar/preggo-sträng" är hela magen heeelt på sniskan.

[och här bjuds även på en bild som visar delar av min klösbräda. Bristningarna är verkligen inget jag är eller kommer vara stolt över- men om det är vad som krävs för att få vår knodd så ser jag det faktiskt som ett mycket billigt och vettigt pris]Yaaawn
 Datum: 2010-08-03 Tid: 23:51:07 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Det är med all uppriktighet och innerlighet jag säger det jag nu ska säga;

Förlåt för att jag inte är en bättre bloggerska just nu.
Det finns helt enkelt ingen energi. Den här tröttheten som slagit mig de senaste 10 dagarna liknar inte något jag upplevt tidigare. Det finns inga likheter med förstamånadenskroniskakonstantasovande -utan det här är något helt annat. Det finns helt enkelt ingen energi. Jag vaknar i ett stadie som borde vara utvilad, eftersom jag sovit i kanske 12 timmar? - men istället känner jag mig mördbultad, stel och hutlöst...trött. Hade kunnat vända på mig och sova 12 timmar till.

Jag läser era kommentarer, jag skrattar, åååh:ar och nickar instämmande- Men jag orkar faktiskt inte svara just nu. Hoppas ni har överseende. Jag ska iaf ge er nåt inlägg per dag. Det lovar jag;)


Tar en total sängslappedag
 Datum: 2010-08-03 Tid: 14:56:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Efter en natt med barnmorskorna [som jag alltså fått nerladdat till mig. De går tyvärr inte att se via SvtPlay eller TV just nu=/] så tar jag en heldag i sängen med Solsidan.

I ♥ Solsidan! Det bästa är när Mia Skäringer sitter i amningsfåtöljen för 16 papp och gråter. Hahaha

Förresten så hade jag besöksrekord igår!?:D Ingen aning om varför- men välkomna hit. Jag ska säga nåt klyftigt ikväll sen... Jag är inte så aktiv om dagarna längre. haha

Tjing så länge!


Pyyyyl
 Datum: 2010-08-02 Tid: 23:38:05 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Åh herregud vad har jag missat? "Barnmorskorna"  från svt har nått mitt hjärta och själ och berört mitt innersta.

Det är ju såhäär det går till. Min egen barnmorska har försökt varna mig för alla dokumentärer och historier som florerar på tv och nät- eftersom de faktiskt inte avbildar en normal förlossning.
-Till och med "Livet på BB" som jag ändå tyckt varit ok- känns nu som något som legat i vasken och surnat till sig en vecka...

Tacka vet jag svt. Älskade älskade svt. Som skildrar verkligheten och delar med sig av kärleken till oss oroliga preggos därute. Lyckan i pappans ansikte i första avsnittet när han fick se sitt barn för första gången - det är en bild jag låter ligga kvar på hornhinnan när jag går och lägger mig ikväll.

Det kommer gå braaa. Herregud. Snart ska vi få möta vårt barn ju. Och om den barnmorska vi får under vår förlossning är ungefär hälften så gullig och tillmötesgående som hon i dokumentären, känner jag mig väldigt lyckligt lottad och faktiskt inte det minsta rädd.

Tack igen Anna för att du delar med dig av detta. Och till er andra preggos; Det här är värt att strunta i Ipred-lagen för. Ladda hem det. bums. ♥


B-Day
 Datum: 2010-08-02 Tid: 22:18:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Det har varit en lång men härlig dag. Jag har blivit uppvaktad precis heela dagen och fått känna mig som en prinsessa:) Massor av fina presenter och blommor har jag fått och tydligen ska jag få två presenter imorgon också:D

Dagens största överraskning var dock en present som kom per post. I ett kuvert utan avsändare låg ett litet usb-minne och en lapp som önskade mig grattis på min dag då personen inte kunde fira mig IRL.

-"Okeeej?:)" tänkte jag och sprang snabbt till datorn... På minnet låg en mapp med "Barnmorskorna" [tydligen en toppenserie] och en doc-fil. När jag klickar mig in i textfilen läser jag mig till att det är Anna! [Livet med Pyret] som så sjukt gulligt tänkt på mig, letat upp min adress och skickat detta som present! Jag började gråta av denna sjukt gulliga gest. Vilka människor det finns!:) [Jag och Anna har aldrig träffats, utan hittade till varandras bloggar iom vi har BF nästan samtidigt. I snart 9 månader har vi alltså chitchattat novellkommentarer och lärt känna varandra:) Och nej hon är ingen stalker, utan jag har berättat mitt riktiga namn till henne. haha]


Tack till alla er gulliga som grattat mig:D

Nu är jag slut och ikväll fick jag svar på var allt vatten jag dricker tar vägen: Till mina fötter!

Jag vet att det är massor massor av vätska... Men när man t.o.m får valkar på anklarna, då blir jag lite bitter faktiskt. Haha
Hipp Hurra
 Datum: 2010-08-02 Tid: 16:11:46 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

...idag var ju min dag! :D
[Hörs imorrn guys]Le Grand Tour
 Datum: 2010-08-01 Tid: 23:39:52 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Som utlovat [om än lite sent] så kommer nu önskeinlägget; En bildtour i hemmet...
Mycket har hänt sedan vi flyttade in i höstas... Då såg det se ut såhär;) Hallen är dock identisk sedan vi målat om, så dennes bilder hittas här. Köksbilder får ni dock klar er utan för det är långt ifrån klart, men här bor vi iaf:


Soffbordet har karln gjort! Minns ni att jag suktade efter ett runt bord för inte så länge sedan? Han tyckte utbudet var trist och för dyrt så min händige man har gjort ett eget. Snyggt va? :D


Bilden på oss som jag fått gjord härifrån är förstorad och inramad:)
Ovanför sängen skall hängas en avlång tavla... Antingen med fotografier i eller en abstrakt målad i guld och brunt. Denna tavla existerar inte än, men skall väl göras inom sinom tid...haha


Bilder från år som gått och länder vi besökt.


I spjälsängen ligger BB-väskan packad och klar:)Vecka 39
 Datum: 2010-08-01 Tid: 14:19:21 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den. Ditt fundusmått är cirka 33-38 centimeter. Du kan känna dig tung och ha kraftiga förvärkar. Det är viktigt att du försöker vila så mycket som möjligt eftersom du kommer att behöva vara utsövd när förlossningen väl sätter igång. Det kan hända att du inte får sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång. -Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen.  Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln.

Jag är redo... Kom nu. Innan jag ångrar mig.
Kärlek vid första öronkastet
 Datum: 2010-08-01 Tid: 06:33:20 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Sara Bareilles - King of Anything

Det här gillade jag.

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin