Förlossningen del 4
Datum: 2010-08-29 Tid: 21:41:24 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [26] Kommentarer
Jag får reda på at det finns en smärtlindring som fortfarande går att få och jag bestämmer mig snabbt för att ta det, vad det än är... Jag vet inte hur krystvärkar känns men om det är möjligt att det kan kännas värre än vad det redan gör vill jag inte vara med. Det är bäckenbottenbedövning (pudensblockad) som är aktuellt och den sätts med spruta på var sida i slidan. Jag vet inte om det var 3 eller 4 stick per sida, men jag som trodde jag känt det värsta har tydligen inte upplevt denna spruta... Fy för satan vad ont det gjorde att få dessa stick! Efter ena sidan var satt skrek jag bara att jag inte ville ha mer och baad dem att sluta. Det svartnar för ögonen och karln berättar i efterhand hur de fick trycka ner mig för att hålla mig kvar i sängen de sista sticken. Och det absolut värsta med denna bedövning är att den hjälpte inte ett skit. Jag kände inte den minsta skillnad mot tidigare och nu kan jag inte hålla mig längre;
"Jag skiter påååå mig!" vrålar jag. haha. "Det är braaaa!" vrålar barnmorskorna tillbaka.

Här blir det plötsligt skiftbyte av personal(!?) och in kliver två nya käcka och pigga damer jag aldrig sett förr... "Heej Lisa. Vad duktig du är- kom igen nu" peppar den ena sköterskan. Jag spänner ögonen i henne och sen i karln. [Jag heter nämligen inte alls Lisa- inte ens i närheten.] Han talar om för henne mitt riktiga namn lite försynt och sen kör vi vidare.

Det är dags att krysta och jag gör så gott jag kan. Det känns lönlöst. Efter två krystvärkar kommer jag dock på hur de vill att jag ska trycka och jag tar i för kung och fosterland.
"Sååja Disa- du är jätteduktig. Ge inte upp nu. Lite till lite till" [Nu har hon plötsligt bytt namn? Fortfarande helt fel dock]
-Jag heeeter inte Diiiiisa! skriker jag på henne! Hon sväljer sin tunga. haha
De insisterar att jag ska använda de två handtag som fällts upp från sängen i midjehöjd. Jag ska ta tag i dessa och dra dem mot mig samtidigt som jag krystar som om man sitter på toa. Jag får inte skrika, inte gråta- bara trycka hakan mot bröstet och ta iiii. Jag försöker, jag försöker men det känns inte som jag kommer någonvart alls.
Varje värk vrålar de alla tre samma sak. Barnmorskan, sjuksköterskan och karln; "Du är jätteduktig! Jajajaja ge inte up ge inte upp. Nu går det framåt. Nu är det inte långt kvar" Efter x-antal krystvärkar och kanske 40 minuter senare börjar jag bli trött på riktigt. "Jag oorkar inte mer. Ni bara ljuger. Jag kommer ingenvart alls..." Men så plötsligt så hör jag hur deras hejanden ändrar ton och de låter plötsligt ärliga; "Oj vad mycket hår! mörkt lockigt långt hår har ditt barn!" Jag kan inte låta bli att tänka -"Tänk om hela barnet är hårigt som en apa?" och blir lite nojjig mitt i allt- Men detta ger mig nya krafter. Jag tar i för kung och fosterland i någon värk till och nu känner jag hur huvudet är på väg. på riktigt. "En kryst till sen ska vi pausa och sen är du i mål" säger barnmorskan. Efter den krysten pausar vi och jag skakar av utmattning.

"Nu är vi här,
säger hon. Nu är det bara en endaste värk kvar sen har du ditt barn hos dig"
Jag skakar på huvudet och kan inte tro henne... men så kör vi. Och mycket riktigt; Kl 09.15 den 21/8 kommer först huvudet och sedan kroppen. Upp på bröstet läggs mitt barn. och jag bara skakar... Jag ser suddigt, jag har så ont, allt tryck försvinner och plötsligt ligger mitt barn på mitt bröst. Jag hör allas röster som långt långt borta och jag försöker se ansiktet. Det tar nog ett tag innan jag ens kan le, men till slut får jag åter kontakt med omvärlden och jag tittar på min sambo. Han ser överlycklig och livrädd ut på samma gång. Han pussar mig med tårar och frågar hur jag mår. Vad jag svarar har jag ingen aning om -Det här är den mest förvirrande stunden i mitt liv. "Vad är det för kön?" frågar jag mellan skakningar och gråt och barnmorskan tittar efter. "Det är en flicka" säger hon -och här blir det verkligare. En flicka, tänker jag och ler. Jag håller om henne och bara gråter och ler...


När jag vaknat till liv märker jag att det är viss uppståndelse kring hennes storlek. Jag ser också att mamma kommit in i rummet igen. "Oj oj oj vilken stor flicka" pratar de imponerat. "Vi måste nästan hämta vågen direkt" De tippar på min födelsevikt 4600gr men barnmorskan tror minst 5000. Bort från andra sidan rummet hör jag hur de utbrister "Åh herreguud 5760 gram!" Jag är fortfarande helt förvirrad, omtumlad och i smärta och hinner faktiskt tänka några skamseltankar [som jag pratat om tidigare här i bloggen] men de avfärdas direkt. Jag har fått en frisk liten dotter och hon får då väga hur lite eller hur mycket hon vill- Hon är fortfarande den vackraste jag nånsin skådat. och hon är frisk. Vilket mirakel att få ett friskt barn! Här slår mina lyckokänslor in.
De mäter henne också men får inte ens plats på måttbandet som går till 57 cm. Med råge når hon ännu längre. Hela 59 centimeter är min dotter... "Vilken gasell" säger jag och ler.De följande timmarna bär vi, gråter, skrattar och insuper vårt barn på alla möjliga sätt. Jag ber om ursäkt till barnmorskan och sjuksköterksan för att ha skrikit på dem och de lugnar genom att säga att de är vana. Jag får höra om vilken kämpe jag är hundra gånger om och insér nog inte själv vilken bedrift jag faktiskt gjort förän vi kommit hem och jag får motta alla gratulationer. Tänk att vår lille knodd skulle visa sig väga nästan 6 kilo och att jag faktiskt klarade av att föda fram henne. Utan någon som helst verkande bedövning under krystvärkarna och med endast en mindre bristning. Det är rätt häftigt ändå...:)

[raderad bild på knodden]

Efter att ha blivit sydd [vilket också var ett rent helvete, men nu tänker jag inte gnälla mer], ätit den berömda frukostbrickan, fått duschat och landat- somnar min sambo och jag får en ensam stund med min dotter.
"Hej min älskade vän... Var kom du ifrån?..."


26 Kommentarer
Maria

Härligt! Och de hade rätt, du är en riktigt kämpe. Bilden där hon ligger på ditt bröst är helt underbar.

2010-08-29 l 22:04:16
Blogg/hemsida: http://bunintheoven.blogg.se/
Samantha

Ååååååh jag blir så glad för er skulle! Tåras i ögonen när jag läser! Har läst alla delar nu:) Hon är helt bedårande!

2010-08-29 l 22:06:17
Blogg/hemsida: http://samanthaisgoldy.blogg.se/
Jenny

åååh....STORT grattis! Jag blir ju alldeles rörd över att läsa detta!

2010-08-29 l 22:09:28
Blogg/hemsida: http://www.metrobloggen.se/viklund
Moa

Gu va härligt du har skrivit, jag gråter och skrattar om vartannat! :D Grattis till er vackra dotter!

2010-08-29 l 22:27:45
Blogg/hemsida: http://kerfstedt.blogg.se/
My

Grattis till din mirakel

du känner inte mig överhuvudtaget, men jag vill trots detta önska dig all lycka i världen. Du är en otroligt vacker kvinna på utsidan och jag uppfattar dig att vara precis lika vacker på insidan.

Grattis till din dotter :)

2010-08-29 l 22:28:56
Blogg/hemsida: http://mybelieved.blogspot.com/
Maria

Stort Grattis till er otroligt söta dotter.. Du är en riktig kämpe och det är en helt otrolig händelse..=) Grattis grattis=)

2010-08-29 l 23:01:17
Blogg/hemsida: http://krian.bloggplatsen.se/
Frida

Härligt! Din förlossningsberättelse är ett så klockrent bevis för att barnmorskornas "mantra" verkligen är sant: 'Kvinnokroppen är FANTASTISK!'

2010-08-29 l 23:53:32
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
Kristin

Åh jag börjar nästan gråta! Och jag gråter inte så lätt ska du veta. Vad häftigt! Vilken prestation du gjorde!Bilden när hon ligger på ditt bröst är jättevacker. <3

2010-08-30 l 00:12:18
Lisa - Mamma till Tuva

Grattis till tjejen, vad fin hon är! :)

2010-08-30 l 00:19:55
Blogg/hemsida: http://finastetuva.blogg.se/
mikaela

så stor men ändå så liten. mihi. :)att bli sydd är ju jäkligt kul! och att bli klippt är ännu roligare! uscha buscha. kunde inte sitta riktigt i flera veckor. måste läsa hela din FL-berättelse nån gång när jag har tid! hoppas det går bra för er alla tre :)

2010-08-30 l 01:25:16
Blogg/hemsida: http://pickadoll.org
Emmelie

Åh tårögd =) Man minns känslan!

2010-08-30 l 06:29:45
Blogg/hemsida: http://emmgus.blogg.se/
Mormor

Nååå....så fint du återberättar detta. Så VACKERT !!...

Myyys...ååh..

2010-08-30 l 07:36:56
Blogg/hemsida: http://norrlandsbling.blogg.se/
Erika

Ojojoj endast en liten bristning, bra jobbat ! Jag fick sövas direkt efteråt med minst 8 stygn.

Hon är bedårande din flicka.

Stort grattis till er !

2010-08-30 l 08:08:29
Johanna

Vad härligt!!

Nu sitter jag här och gråter över hur fint du skriver och den kärlek du beskriver till ditt barn.

Jäklar vilken supermorsa du var redan innan du blev mamma!

Hoppas att ni nu har det riktigt skönt, många kramar

2010-08-30 l 09:36:33
Blogg/hemsida: http://johannala.blogg.se/
Maria

Här sitter en till hormonstinn och gråter och fnissar och gråter lite till. Herregud vilken häftig upplevelse och så otroligt starkt jobbat av dig, genom alla plågor... Imponerande. Jättegrattis till din fina gasell-flicka som är såå himla fin!!

2010-08-30 l 10:09:01
Blogg/hemsida: http://mariasbebisblogg.blogspot.com
Emma - Mamma till Alicia ♥

Hej hej!

Hur mår ni? :)

Bara bra hoppas jag.Kram

2010-08-30 l 11:03:07
Blogg/hemsida: http://emmaochmatte.blogg.se/
Emma

Man blir så rörd av din förlossning berättelse!

Vilken upplevelse!

2010-08-30 l 11:13:10
Blogg/hemsida: http://ljuvaseptember.blogspot.com/
Helena - bf 28 september

Vilken kämpe du är! jätteimpad av dig! Är nojig att jag inte kommer vilja skrika för att "inte vara till besvär" men hoppas att jag för en gångs skull skiter i vad folk tycker..

Än en gång grattis till lilltjejen!kram

2010-08-30 l 12:11:45
Blogg/hemsida: http://tausert.wordpress.com
Gullan86 gravid med första barnet

Grattis igen till din söta dotter

2010-08-30 l 12:50:08
Blogg/hemsida: http://gullan86.blogg.se/
Tessa

Det va mig en stor tjeja :) och så otroligt söt!!!!!

Tur man inte vet stl i förväg, då skulle man nog "fega ur" :)

Massa Grattis till er!!

2010-08-30 l 13:20:55
Blogg/hemsida: http://tessa84.blogg.se/
Jossie

Ja, herregud ja, vilken kämpe du är som klarade av att föda din dotter utan att några bedövningar hjälpte. Stor eloge till dig! Bilden när din dotter ligger på ditt bröst är ju bara såå fin! Jag tänkte fråga en sak, om du vill svara kan du göra det till min blogg? så jag ser svaret alltså. Eftersom er dotter var så lång vid födsel tänkte jag höra lite med kläder, och storlekar, är ju så svårt att veta vad man ska köpa och hur många osv. Vilken storlek passar hon bra i nu?

2010-08-30 l 13:36:27
Blogg/hemsida: http://jsantinelli.blogg.se/
Nilla

Herregud vilken styrka... Och vilken tur att min barnmorska inte kunde lägga bäckenbottensprutorna då de gör så ont! (jag skrek efter såna men fick inga)... Nu sitter man här och ammar och ser ner på sin älskade dotter och funderar på hur i hela fridens namn hon fick plats inne i magen!

2010-08-30 l 13:39:50
Blogg/hemsida: http://blogg.passagen.se/nilla-lilla
Malin

Jag sitter med tårar i ögonen och läser... Stort Grattis igen! Det är verkligen ett stort arbete du gjort och får hoppas jag klarar det någorlunda lika bra!

2010-08-30 l 14:31:41
Blogg/hemsida: http://frudanmark.blogspot.com
Sandra och Jamie

Vilken underbar förlossningsberättelse! Tänk att hon äntligen är här!

2010-08-31 l 13:39:51
Blogg/hemsida: http://newarrival.blogg.se/
freja

BRA JOBBAD MAMMA! herregud.. men ut kommer dom, hur stora eller små dom än är! :) haha lustigt att du hade rätt om ett stort barn.. men helt ärligt så vet man aldrig sånt bara av att kika på magen.och TUL stämmer ju inte alltid heller. dagen innan marre föddes sa dom att han slutat växa och vägde 2,7kg.. ut kom han ett dygn senare och vägde 3,2. haha!GRATTIS IGEN!

2010-09-03 l 23:57:25
Blogg/hemsida: http://stocktownstories.blogg.se/
Isabel

Hon är otroligt fin, och väldigt lik dig :) Stort grattis än en gång!

2010-09-08 l 02:58:26
Blogg/hemsida: http://aizah.seNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin