Frukost & Hinnsvepning
Datum: 2010-08-18 Tid: 06:57:02 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

Nej här hände inte ett jota... Falskt alarm.
Vi grundar iaf för dagen med breakfast for preggos; Havregrynsgröt med linfrön, grönt äpple och kanel. Mmmm♥

I eftermiddag är det dags för barnmorskan igen. Jag tänker bannemig kräva hinnsvepning nu... Jag har faktiskt hört att det inte alls är någon omöjlighet att få, utan man kan t.o.m bli erbjuden det när man passerat BF.
"Genom att svepa hinnor ökar sannolikheten för att förlossningen startar inom 48 timmar." -babycenter.
Det känns som att nånting måste hända nu innan jag blir galen. Antingen får det starta eller så vill jag iaf se att knodden har det bra därinne med hjälp av CTG/RUL...

13 Kommentarer
Helena bf 28/9

håller tummarna för att du får hinnsvepning!!Svar på din kommentar: Har ett stillasittande jobb med möjlighet att jobba hemifrån så det är inte göransträngande. Ledig nästa vecka och sen jobbar jag bara 3 veckor till.. hopppas att det ska gå bra iaf :-)

2010-08-18 l 07:13:38
Blogg/hemsida: http://tausert.wordpress.com
Linda

Oh... jag gjorde hinnsvepning med Elias, dock sade läkaren att man ska vara "mogen" down there. Men mina värkar startade 40 minuter senare & 2 timmar efter det var Elias ute med raketfart..

2010-08-18 l 08:24:36
Blogg/hemsida: http://www.minprinsessaminaprinsar.com/
madde

Jag fick 2 svepningar veckorna innan bf. Man måste vara öppen för att dom ska svepa, ja va 2-3cm tror ja när ja fick mina. Ja tror de bästa e om du frågar om dom kan känna efter där nere om nåt hänt. Sen när dom känner så brukar dom säga att dom kan röra om några varv. Dom brukar va mer positiva då än om man bara säger att man vill ha hinnsvep.

2010-08-18 l 08:52:21
Blogg/hemsida: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Susanne

Hej där! Har följt din blogg ett tag nu men första gången jag kommenterar! Jag är också gravid, samma BF som du och ingen bebis i sikte än! SUCK Eviga väntan... Jag bor i Kalmar och i vårt Landsting erbjuds man hinnsvepning när man kommit in i v 41+. Jag vet för jag var hos BM igår och fick faktiskt tid för hinnsvepning på måndag! =) Kan ju iofs hoppas att bebis redan har tittat ut då! Vet inte hur det är i ert landsting men det är nog svårt att kräva hinnsvepning, de har ju tyvärr alltid sina regler och följer dem säkert till punkt och pricka! Men fråga är ju alltid värt något... Fortsätt att skriva, jag läser din blogg dagligen!

Kram

2010-08-18 l 09:45:30
Blogg/hemsida: http://www.linglings.se
Carolina

spännande! har hört att det funkar för många, så kräv din rätt. dock kan det vara lite obehagligt, men det tror jag du struntar i just nu ;)

gottefrukost du laddar med!

2010-08-18 l 09:55:24
Blogg/hemsida: http://acarolinas.blogg.se/
Fia

Lycka till idag hos bm. Oavsett om det blir hinnsvepning eller inte så tror jag nog att du är klar att kläcka snart. :)

2010-08-18 l 11:57:23
Blogg/hemsida: http://lusth.org
Sara - Mamma till Alva

jag fick hinsvepning runt 8 på morgonen, vid 15-tiden började jag känna av något och vid 17 tiden hade jag värkar...jag är tacksam att jag fick det =) Lycka till! =)

2010-08-18 l 12:52:52
Blogg/hemsida: http://saralundqvist.webblogg.se/
smoothie.bloggplatsen.se

åå vad gott det är med havregrynsgröt med äpple o kanel fast ja blandar i kanelen i gröten när jag gör den :)

Hoppas dom gör nått så det kan hända nått för eran del :)

2010-08-18 l 13:07:18
Blogg/hemsida: http://Smoothie.bloggplatsen.se
Sandra

Det är ju inget ovanligt att man går över tiden som förstföderska, det är snarare ovanligt att man föder innan. Jag frågade också BM om det inte går att bli igångsatt tidigare men hon sa att det är bäst om det får starta på naturlig väg, och att man inte ingriper förrän efter tidigast 2 veckor. Så länge bebisen rör sig och dina värden är bra så vill de vänta.Jag vet att det är sjukt drygt att vänta, jag är inne på dag 7 nu, men bebisen kommer att titta ut tids nog! Och jag förstår att du är rädd efter vad som hänt dina väninnor (syftar på dina inlägg om när lyckan vänds till sorg) och jag fick mig också en jäkla tankeställare när jag läste dem. Självklart vet jag ju inte exakt vad som hänt, men jag antar att den senaste hade gått över tiden och något gick fel?

Nu är jag lycklig för varenda spark, varenda rörelse och varenda tecken på att bebisen har det bra inne i magen, självklart känner jag också oro då man faktiskt aldrig kan förutse vad som skall ske..Tala om för din barnmorska hur du känner så får du säkert ett ultraljud! Inte bra för bebisen om du går runt och oroar dig och mår dåligt heller!Hoppas du förstår vad jag menar och inte tar detta på fel sätt! Lycka till med BM-besöket idag! :)

2010-08-18 l 13:07:49
Blogg/hemsida: http://iamstarstruck.blogg.se/
Malin Lj - Mamma till Walter

Har följt din graviditet lääänge, men knappt kommenterat...dåligt av mig! Men snart kommer nog bebis ut ska du se, men jag vet hur ooolidligt långa dagarna efter BF är!

Lite orättvist att gissa på när bebis kommer nu, men jag kan ju iaf gissa på kön och vikt:) Tror det blir en liten tjej på 54 cm och 4450 gram. Det är vad jag tror iaf. Kanske den 22 augusti också, och det är ju inte långt bort! Lycka till när det väl sätter igång!:) Kram

2010-08-18 l 13:14:19
Blogg/hemsida: http://malinlj.blogg.se/
J

Lycka till! Hjälpte tyvärr inte för mig men för vissa verkar det ju fungera.

2010-08-18 l 14:00:43
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
Tova

Å, visste inte att man kunde kräva en hinnsvepning. (hade nog iofs inte pallat tjata och stå på mig, min Bm verkade vara en sån som ville att allt skulle ske "natuuurligt", hehe)

Hade ju varit nice att veta på förväg att förlossningen snart skulle starta liksom. Även om min gick snabbt när den väl börjat :S

2010-08-18 l 14:27:17
Blogg/hemsida: http://trasslet.se
Johanna

Nu väntar man ju lite små spänd på att få höra hur det gick, jag tror nog ändå att er bebis kommer i det närmsta, iallafall önskar jag er det! Håll ut! Många kramar

2010-08-18 l 15:00:25
Blogg/hemsida: http://johannala.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin