En hälsning till mina läsare
 Datum: 2010-12-31 Tid: 19:17:16 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Sådärja:)Dagen
 Datum: 2010-12-30 Tid: 16:23:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Första timmen ensam satt jag typ bara och stirrade och kollade datorn... Vad tusan gör man egentligen när man är ensam? haha.

Jag passade på att ta en låång dusch och skövla skogen på bena, sedan spittade jag musik på högsta volym och högsta bas medan jag städade bort jul(gran)en! Så jäkla skönt:)
[Robyn- Indestructible, Tove Styrke- White Light moment]


När mommo sedan kom hem med min lilla guldklimp efter ca 2 timmar var hon på strålande humör, och jag likaså. Vi busade och skrattade länge. Sjukt hur man kan sakna den lilla så snabbt. Mitt guldkorn ♥Home alone
 Datum: 2010-12-30 Tid: 12:44:52 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Mamma fattar vinken som egentligen var menad till karln... Hon har nu rövat bort knodden på äventyr så att jag ska få möjlighet att bara vara själv.

Detta är första gången jag är helt ensam hemma på snart 4,5 månad(!)

Nu är bara frågan... Vad ska man hitta på? hahaBä bä vita lamm
 Datum: 2010-12-30 Tid: 09:22:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Det blev förresten ett köp igår.
Det kallar jag självbehärskning, för God Damn vad mycket fint och billigt de har på Polarn och Pyret nu!Annorlunda
 Datum: 2010-12-29 Tid: 21:34:53 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jag har ju fått i uppgift att skriva på temat "Annorlunda" för Effekt, Rädda Barnens ungdomswebb. Och det första jag tänkte göra var att bena ut vad som egentligen är annorlunda. Men som ni vet så är det inte mycket som får mig att höja på ögonbrynen eller fryna på näsan. Visst har jag fördomar, som alla andra. Men jag brinner verkligen för att öka acceptans och "godkännandet" av de saker, som för mig är självklara.

Så vad anses egentligen vara annorlunda? av folket?
Är det när man frångår normen? Och vad är normen?

Vi är roliga vi svenskar; Vi tycker att invandrare är annorlunda- lite speciella med deras matkultur, musiksmak och utseende. Ändå flyr vi, så fort vi får möjlighet till länder som erbjuder just en annorlunda kultur. 

Jag tror att vi svenskar in general är väldigt rädda för att sticka ut. Vi står gärna och stirrar ner i marken på busshållplatsen om där är andra människor och Gud nåde den som vågar tilltala mig! "Vad vill du? Jag känner inte dig?"
Om någon pratar och håller med/talar emot en talare, är man besvärlig och en utstickare. "Varför kan hon inte bara vara tyst?" Bär man kläder som inte smälter in i folkmassan blir man uttittad, råkar man bli kär i en människa som är av samma kön blir man stämplad med diverse fördomar och förväntas vara på ett speciellt sätt; Som kille fjollig och som kvinna butch. Skär man sig vill man ha uppmärksamhet, skär man sig inte eller visar destruktivitet på annat sätt och sedan tar livet av sig- Då blir alla förvånade över personen som alltid verkade må så bra. Jag tycker att vi till och med är så pass rädda för att sticka ut att vi låter bli att hjälpa en gammal dam på bussen, en man som trillar eller en kvinna som får ett anfall av en vaccinspruta! [skrivit om det här]

Världen är fylld av Annorlundheter och fördomarna som hör till. Varför ska det vara så svårt att lyssna när någon talar, glädjas åt allas kärlek och sträcka ut en hjälpande hand till den som uppenbarligen behöver den?

Vi måste tillsammans bli bättre på att välkomna det som är annorlunda. Och öka acceptansen för den som går mot flocken. Ingen ska bli värderad annorlunda pga kultur, sexualitet, utseende, religion eller handikapp. Vi är alla olika och alla lika.

Låna eller köp boken:

Frissan
 Datum: 2010-12-29 Tid: 17:41:17 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [11] KommentarerÄntligen ser man ut som en människa igen! I love it:) Nu e det bara en ny färg som saknas;)

Det gick förresten bra med knodden... Syster fick ta med henne på hennes ärenden, så jag fick sitta och koppla av i frisörstolen en timme. Helt underbar vardagslyx:)Tuuuday
 Datum: 2010-12-29 Tid: 11:33:35 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Idag sticker vi till stan. Jag verkligen m.å.s.t.e klippa mig. Hoppas på att hitta en drop-in tid. Hoppas även det går bra med knodden...? hmmm.Vackraste
 Datum: 2010-12-28 Tid: 13:55:01 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer

Vackraste barnet i klänningen från NameIt ♥

Fråga: Tycker ni förresten det är intressant att se kläder och "outfitbilder" på knodden eller blir det bara konstigt när jag stämplar hennes ansikte? Jag har inte lagt ut så mycket kläder, men kom på att det kanske är kul?Amningen
 Datum: 2010-12-28 Tid: 13:36:29 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Sedan jag pratade om att eventuellt sluta amma [här] har jag faktiskt börjat uppskatta det mer.

Jag tycker det är sjukt mysigt! Och jag har verkligen insett att det är en tid som aldrig mer kommer tillbaka och det är kvalitetstid mellan dotter och mor, som ingen kan ta ifrån en.:) Efter varje första-nattamning när hon somnat i mina armar brukar jag bara sitta och hålla om henne och sniffa på hennes panna. ♥

Haha. Helt sjukt egentligen, hur det kan vända så... Men jag började tänka på hur det skulle vara om jag inte skulle amma längre- och då insåg jag att jag verkligen skulle sakna det. Så jag tänker fortsätta så länge som det går:)

Däremot märker jag att mjölken, sakta men säkert, börjar sina... Till mitt förtret så inser jag att det kanske inte kommer gå så mycket länge till. Hon är heller inte lika intresserad av bröstet sedan vi börjat med smakportioner och något mål ersättning. Men som sagt, jag kommer fortsätta så länge det går och känns bra:)


En vecka gammal, min vackra skatt. ♥NU
 Datum: 2010-12-28 Tid: 13:22:01 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Ska Effekt-ribbon vara på rätt plats, vad jag förstår:) Om ni inte redan trillat in där av misstag, kan det vara värt en titt:) Ladda gärna ner den till er egen blogg om ni, precis som jag tycker att acceptansen för vad som är "annorlunda" bör öka.
Kommentarstrubbel och kuddsvar
 Datum: 2010-12-27 Tid: 22:52:29 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Tydligen går det ju inte att kommentera det översta blogginlägget pga "Annorlunda-bannern"! Jag blev så himla fundersam och ledsen då jag inte fått en enda kommentar under hela dagen- och tänkte att nu har ni minsann ledsnat på mig, men sen läste jag detta. Jag förstod dock inte först vad ni pratade om- För jag såg ingen banner? Använder alltid Mozilla, men då jag provade att kika på bloggen i Google Chrome ligger den ju mycket riktigt där. Över kommentarsknappen. Väldigt knasigt=/...

-Det är inte jag som lagt in den, då jag hade problem med koderna men ska maila RB ikväll så de fixar det under morgondagen.

Jag bli iaf glad att ni fortfarande är kvar där bakom era skärmar:) Och tack för alla kuddkommentarer!

Jag har faktiskt inte använt varken kudde eller täcke till knodden en enda gång? haha.
Hon ligger täcket i pyjamas och med filtar på sig. Mellan 1-3 filtar beroende på hur kallt det är i rummet. Tycker det är mycket smidigare att enkelt kunna reglera värmen med flera lager, då hon ofta är väldigt varm.

Men kudde ska jag då börja använda. Jag har faktiskt ingen anledning till varför det blivit att vi inte använt det- Men nu när jag tänker efter och frågar karln vill vi båda minnas att de redan på BB nämnde för oss att man inte behöver kudde till de små...? Det kanske bara rörde sig om den första veckan, men jag har inte reflekterat över det nåt mer förän nu. Hon ligger ju som sagt på täcket, så hårt har det ju aldrig varit och dessutom ligger hon alltid på sida. När hon varit förkyld har vi istället satt puckar under två av spjälsängsbenen så att hon kommit upp lite...
Nåväl, man lär sig nåt nytt varje dag. Haha. Hon verkar då inte mått dåligt av avsaknaden av denna encentimeters-upphöjning dessa 4 månader iaf;) Tack igen för att ni finns! Jag ska bli bättre på att svara på era fina kommentarer, jag lovar. ska försöka:DKudde
 Datum: 2010-12-27 Tid: 20:16:28 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [25] Kommentarer
Jag har en fråga som varken är särskilt viktig eller allvarlig.. Men ändock en undran;

När började ni/ska ni börja använda kudde till era barn?Diskutera mera
 Datum: 2010-12-27 Tid: 19:59:02 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Ibland [läs ofta] kommer jag och karln in i djupa diskussioner. Oftast börjar det med att jag ställer en fråga eller läser ett första utkast i ett "åsiktsinlägg" på bloggen. Han är sådan att han väldigt gärna vill tycka tvärtom mig "bara för att". Ibland vet jag att han håller med mig, eller inser att han faktiskt tycker likadant, men ändå måste han fortsätta diskutera för sakens skull.

Men det är nyttigt att diskutera. Man övar ens argument och finslipar ens diskussionsteknik. Men ibland skräms jag också lite av tanken att vi faktiskt är så olika.

Jag vet att jag har en del åsikter som skiljer sig från normen. Jag vet också att jag kan vara rätt besvärlig. Jag är inte gärna den som sitter tyst om jag tycker någonting. [och det är också ofta jag som får ta skiten för mångas åsikter bakom mig]

-Är jag jobbig? frågar jag karln...
-"Jag heter "-----" [säger mitt namn och pratar med ljus röst] och jag tänker då inte gå på trottoaren bara för att alla andra gör det och för att någon bestämt att det ska vara en trottoar just där. Där är det enkelriktat- Där ska jag springa åt fel håll!"
-Haha allvarligt?! Näää...
-Jo lite så är du ibland. Ibland vill du bara tycka si för att alla andra tycker så.
...Och kanske har han en poäng. Ibland är det nog faktiskt så. Men den själva handlingen i sig tycker jag är viktig för den ifrågasätter. Och den lämnar plats för eftertanke och självgranskning. Ibland behövs det.

Ja, vi är olika jag och karln. Ibland märks det tydligt att han är 9 år [och nästan en generation] äldre än mig då han ibland kan vara rätt så konstruktiv och en "såärdetbara":re och jag tvärtemot.

Men när det väl kommer till kritan
tror jag faktiskt att våra åsikter och uppfostringstankar kommer prägla knodden på ett positivt sätt. Vi kommer lära oss att kompromissa och att lyssna. Och om inte annat kommer hon få det bästa ur två världar och själv kunna ta ställning.


Två vägar möts...Men vaa?
 Datum: 2010-12-27 Tid: 16:57:28 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Har verkligen ingen nånting att säga idag och om föregående inlägg? haha. Nänä.

Det blev handlat lite idag trots allt. Till knodden såklart. En kofta till mig... Det är så det ser ut nu. På varje 6 plagg jag köper till knodden får jag ett. halvt. I would kill for her warderobe! haha


NameIt och H&M [+två blå brallor och en tröja från ICA när vi kom hem. haha. Halva priset;)]
Leksaker & barn
 Datum: 2010-12-27 Tid: 12:20:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Lagom till jul pratar Lady Dahmer om masskonsumtion till barn och slår huvudet på spiken åter igen. Nästan. Hon missar lite...

Jag håller faktiskt helt till fulla med hennes huvudsakliga poäng: Barn idag får för mycket. Många barn har så många leksaker att de inte ser skogen för alla träd. Jag kan tycka att den huvudsakliga poängen med en leksak tappas främst genom att barnet har för mycket leksaker, men också för att tillverkaren gärna påvisar hur barnet ska leka med leksaken. [pratat om det tidigare här och här]

En leksak är ju tänkt för att trigga fantsin... En docka ska kunna vara ens fosterbarn, ens rallyförare, ens superhjälte, ens farmor eller eller hemlighetsbevarare. Men en MalibuBarbie eller GI Joe visar ganska tydligt och klart redan på förpackning och utseende hur det är tänkt att man "ska" leka med dem.

Jag tror faktiskt, precis som LD, att man ska satsa på färre leksaker i bättre kvalitet. Hellre 10 leksaker inom olika genrer [docka, lego, boll, fordon, instrument osv] i solidt material som triggar fantasin och öppnar upp för många möjligheter än 100 plastskrikgrejor som ligger i hörnen. Och att när en ny leksak entrar hemmet, lämnar en gammal det... [Fast plast är inte helt av ondo, tycker jag. Det kan vara bra. Vissa saker behöver nästan vara i plast för att fylla sin funktion och hålla nere bakteriehärden. ]

Till skillnad från LD så tror jag dock inte att leksaker öht hindrar barnen från att leka och använda fantasin utan dem. Det tror jag är två helt skilda saker. Jag har lekt med Barbie, bilar, ponnys, lego osv osv men när jag varit utomhus är det fortfarande kottar, pinnar, sandlådan och skogen som varit min lekplats. Där funkar fantasin helt utmärkt. Men det är en annan typ. Jag tror att en GI Joe kan "förblinda" barnets aktuella fantasi till att leka bullmamma med just den dockan på grund av hur den är utformad och presenterad. Och jag tror att för mycket leksaker kan förblinda barnets fantasi till att se möjligheterna med just en boll och en tvättkorg till exempel. Så lekaker är absolut inte heller av ondo- det gäller nog bara att hålla koll på kvantitét och kvalitét.

Men visst tusan är det svårt. Även här. För det ÄR ju så roligt att köpa grejor nu när man ÄNTLIGEN fått en unge. Shit, det märkte jag ju bara denna julen. Jag tänkte köpa ingenting, för det hon behöver-det får hon ju. Ändå hade knodden ett tjugiotal paket att öppna på julaftonskväll. "Hon är ju världens snällaste och goaste- klart hon ska ha paket". Men herregud. Ungen är fyra månader. Det är väldigt få, av de klappar jag köpt som hon faktiskt har nytta av. än.

Så hur håller man konsumtionen nere då? Jag har ingen aning... Men jag tänker på det. Och precis som med Genus, så tycker jag det är oerhört viktigt att vara medveten och ifrågasätta sig själv och ens val som görs av bara farten. Man lär så länge man lever och tids nog ska jag väl kunna komma överfund med även detta.

El City
 Datum: 2010-12-27 Tid: 10:02:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
[Tidsinställt inlägg: Jag har åkt till stan med en gammal och en nyfunnen vänn för att kika på mellandagsrean. Passande nog kommer ett inlägg om Masskonsumtion senare idag. haha. Tjing så länge guys.]Holy Moly
 Datum: 2010-12-26 Tid: 19:26:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Vad TVn e snygg! Och platt! Och vilken bild!

Gissa vad vi ska göra ikväll?...;)Campadres mellandagsrea
 Datum: 2010-12-26 Tid: 15:35:16 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Åh jag har inte tid och blogga. Jag är fullt upptagen med att promenera med min nya vagn. Jag är heelt förälskad! :D
Men jag sprang hem en runda för att kolla Campadres mellandagsrea. 80% på vissa kampanjer!!!

Klickade hem denna snyging från Frank Q till karln;

Bli medlem här du också.Speedblogging
 Datum: 2010-12-25 Tid: 20:57:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
*Jag har nu bokat resa upp till norr för mig och knodden. *biter på naglarna* Det blir först i mitten på Februari, så då hinner jag vara nervös ett tag till. haha.

*Knodden fyller 18 veckor idag. Och det märks verkligen att hon är i ett språng. Sover väldigt dåligt, vaknar om nätterna och vill vara uppe i 2-3 timmar och öht fruktansvärt svårsomnad. Idag fick jag promenera runt runt i kylan två ggr för att hon skulle få sig en liten tupplur... [Jag vet att jag är oerhört bortskämd med snäll unge, så för mig är detta katastrof. haha] Annars så fortsätter hon mest att suga stortå och charma sin omgivning. ;)

*Gräsänka ikväll. Karln är iväg på äventyr.

*Karln köpte vår julklapp idag. En TV! Yeey. Vi bytte inte till varandra i år för att vi istället skulle byta ut vår tjöckis i mellandagarna. Den har dock inte kommit ännu, men så snart den står på plats ska ni få se spektaklet. Tydligen en riktigt fin sak med LED och allt möjligt. Om jag hade fått välja hade den bara fått vara platt och snygg. Kanske lila?;) haha.

*Jag är s.j.u.k.t less på Facebook och funderar väldigt allvarligt på att radera mig därifrån. 

*Jag tycker knoddens leksaker är betydligt roligare än vad hon gör. Jag trummar på hennes trumma, plingar på gåstolen och fascineras över hur fint jag skrivit på hennes gåvobevis från stadsmissionen. haha. [Jag funderar f.ö på att göra det till en tradition, så hon får ett varje år att spara på:)]


DrummergirlsVår nya vagn!
 Datum: 2010-12-25 Tid: 16:33:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Ingen var väl gladare än knodden, när vi kom hem med vår fina Emmaljunga på Tordagskvällen.Riktig promenadinvigning idag. Kolla in fälgarna! hahaha

Det blev en Emmaljunga Cerox! Vi stod och valde mellan en City Cross i vitt eller en Classic Sport i gråblommigt. Det lutade åt en Classic Sport etersom Crossen inte kändes lika rymlig och när vi precis skulle gå fick jag syn på denna. Smidigare att ändra styret direkt än att klicka hela sitsen, kände vi... Plus att den var betydligt mycket billigare då det inte var 2011 års modell. Jag bryr mig då verkligen inte om sådant. Den e ju fortfarande ny för bövelen!:)

Så nu har vi äntligen en vagn med fyra stora hjul, en rygg som går att fälla till fullt liggläge och en suflett som också går att fälla nästan hela vägen runt. I love it! Vi slog till med styrmuff och ny åkpåse, när vi ändå höll på,  så nu åker både knodd och mammas händer varmt:)

Och ser ni att den är lila?! haha. Need i say moore?;) ♥Vår julafton
 Datum: 2010-12-25 Tid: 15:18:59 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Vi började julaftonen med frunch för oss och första måltiden ever för vår älskade knodd.
Potatispure med lite bröstmjölk. Det gick mer än ner. Hon ville bara ha mer och mer men fick nöja sig med en tesked, stackarn...:) Idag har vi fortsatt i samma anda och det gick minst lika bra. Yum, sa knodden -Det här gillas.


Julfin knodd i Lundmyr [i ca en timme, sen blev klänningen nerkräkt. haha] och en överlycklig Anouk som firar sin första jul som mamma.


Gänget i superfina "Sanktan"-mössor som karln skaffat till oss alihopa:)


Julmiddag i vårt trånga kök:) Knodden i outfit nr 2.


Knodden får sitt första paket av fru tomte med skägg. Outfit nr 3.


Klappar i oändlighet... Fast vi var så få:) Jag fick bland annat en Sony Ericsson Elm som jag önskat mig av mor! :D Äntligen en mobil med riktiga knappar! [hatar touch!] Jag och karln fick även två biobiljetter inklusive barnvaktning, av syster! :D Ingen dålig gåva, minsann:)


Knodden fick både en läragåvagn och en gåstol i form av en motorcykel skoter, till senare bruk:) Otippat att de visade sig vara i samma färg;) hehe.

Vi hade en helt underbar julafton, som var väldigt avslappnad och lugn här hemma i vår lilla tvåa:) Nästa år blir det betydligt större och vildare, så känns skönt att börja mammajularna på detta sätt. Tusen tack min kära familj för sagolik jul!
Några minuter kvar...
 Datum: 2010-12-24 Tid: 23:54:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

+ knodd.

Hörs imorrn istället guys. Haft en helt sjukt bra dag. Tjing!En liten julklapp
 Datum: 2010-12-23 Tid: 23:56:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag har förresten fått en liten julklapp i förskott. Av familjeapoteket!:D De hade sett min Sebamed-craving och uppskattat att jag gillar deras produkter och beställt från dem så de ville skicka mig några produkter.


Schampo, Body Lotion och Shower Oil:)
Tusen tack familjeapoteket!

[som jag f.ö e sjukt nöjd med. Snabb leverans, fri frakt i halva december och så skickade de med en liten julklapp till nariga vinterfötter.]
Jag måste helt ärligt och sjukt oproffsigt säga att jag är så jäkla glad att det äntligen börjar hända grejer med bloggen!:D Efter snart fyra års tangentknapprande och kastande av brutalitetsärligheter hit och dit börjar jag äntligen bli uppmärksammad. Jag är glad och förväntansfull för var 2011 kommer bringa.

Nu ska jag sova in den underbara morgondagen och önskar er härmed en riktigt god jul.
Tack för att ni finns mina underbara läsare. Det är ni som gör bloggen♥Full rulle!
 Datum: 2010-12-23 Tid: 23:26:43 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Heeeej... Hoppas ni det bra där ute i julstöksvimlet? Själv har jag precis satt mig ner för första gången på hela dagen. Fyyy vilken mastig dag det varit. Men samtidigt väldigt skön...

Jag och karln åkte ju in till stan för att handla de sista klapparna. Det visade sig bli en dyr resa... Vi kom hem med massor av påsar och en vagn! Yeeey! God damn vad jag är lycklig:) Ni ska få se vilken det blev imorgon. Men jag kunde inte vara mer nöjd. :)

Dagen visade sig vara nyttig på annat vis också... Jag och karln fick lite välbehövd kvalitetstid. Bort från hemstök och rutiner och fick möjlighet att bara vara... ett par. Vi lullade på i lagom takt, tog oss en bit mat och en öl och tittade ut på snöovädret och alla stressande julhuliganer. Det känns skönt att det bara blir vi 3, mamma och syster imorrn. Hemma i lugn och ro- inte behöva köra någonstans utan bara massa möjlighet till mys och god mat. ♥

Ikväll har vi haft uppesittarkväll i goda vänners lag med lite räkor och massor av julklappsrim och skrik på bingolotter som aldrig vill vinna.


Julstök var det här... :)Jag vet inte,jag...
 Datum: 2010-12-23 Tid: 08:44:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

resize_image_172 (MMS)

Jag vet inte,jag...
Huu på väg t bvc. Ni ser det inte men det ...
 Datum: 2010-12-23 Tid: 08:41:52 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

resize_image_171 (MMS)

Huu på väg t bvc. Ni ser det inte men det snöar . Ordentligt. Haha. Mysigt säger karln...
Annorlunda!
 Datum: 2010-12-22 Tid: 21:17:25 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Nu ska ni få höra på maken mina kära vänner... Rädda Barnen kontaktade mig i veckan! Eller rättare sagt; Effekt, Rädda Barnens ungdomswebb hörde av sig och undrade om jag ville bli en av deras bloggambassadör.

Jag kunde inte blivit mer ärad och glad och tackade självklart ja! [Som ni vet så var jag väldigt aktiv inom Rädda Barnens ungdomsförbund när jag var yngre.]

Detta kommer innebära att jag i några inlägg här på bloggen kommer skriva på temat "Annorlunda" till förmån för deras bok med samma namn som nyligen lanserats och kommit ut i handeln. Denna bok är en väldigt viktig bok, och är också en av anledningarna till att jag tackade ja till detta uppdrag. För som ni också vet så är jag en stark förespråkare för olika är lika-tänket. Ingen ska komma och bry sig om en människa visar sig vara enögd, utländsk, blyg, klädd helt i svart eller turban, råkar avvika från den helt absurda heteronormen, sitta i rullstol eller vilja bära klänning och mustasch samtidigt. Alla är vi annorlunda. Och alla är vi lika.

Boken heter Annorlunda-unga tankar i text och bild och är en antologi med texter, bilder och filmer av unga från hela landet, som alla ger sin syn på begreppet annorlunda, med olika uttryckssätt. Boken berör massor av svåra och viktiga ämnen som mobbing, utsatthet och övergrepp, men även peppande och uppmuntande texter.

I boken används en ny teknologi, som jag tyckte var riktigt häftig... Den kallas augmented reality och tillåter dig som läsare att få tillgång till visuella bilder gjorda av författarna. Bland texten i boken finns speciella markörer som man visar upp för sin webbkamera. Då visas en fil för dig på datorn i form av en film, låt eller 3D-bild gjord av t.e.x Adam Tensta eller något annat välkänt namn som valt att medverka i denna viktiga bok.

Temat annorlunda har de valt för att visa att vi alla är annorlunda på något sätt. De vill bidra till debatten om mobbning och utanförskap, stimulera oliktänkande och öka acceptansen för det som sticker ut, vilket jag tycker säger allt.


Ni kommer att få möjlighet att vinna denna bok här i bloggen inom kort så håll utkik! Denna bok är viktig för alla.
Alla ungdomar, alla vuxna och inte minst för mig som förälder i min uppfostran.äh- Inget viktigt egentligen.
 Datum: 2010-12-22 Tid: 19:59:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Stressdag blev det.

och imorgon kommer bli värre. Eftersom vi missade BVC ska vi dit imorgon kl 9. Gååå! Därefter hem och ordna så älskade syster Lotta kan barnvakta i några timmar medan vi ska in till stan och handla det sista inför julen. Jag ser inte direkt fram emot det då det imorrn både är lönedag och dag innan julafton. Dessutom är det klass1-varning... Det kommer vräka ner snö. :( Så att lämna knodden hemma, kändes självklart. och skönt.

äh. jag ville inget egentligen. Jag lever iaf -Håll ögonen öppna ikväll/imorgon, guys. Tjing!Vi kom oss ut ändå. Bara minus tio nu.:)
 Datum: 2010-12-22 Tid: 12:42:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

resize_image_100 (MMS)

Vi kom oss ut ändå. Bara minus tio nu.:)
Brrr
 Datum: 2010-12-22 Tid: 09:20:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Bajs. Vi skulle varit på BVC kl 8.30 idag. Jag vaknade 8.00 -yeey. Tar 40 min att gå:( [bilen fortf paj. blir tokig snart]

Men efter ett samtal med karln som höll på att frysa ihjäl på jobbet [plåtslagare] insåg jag att det nästan var lika bra.. Det är -20 ute! Det är inte att leka med här nere i Skåne, alltså. Huuu. Och jag har ändå varit med om -42 hemma i Gällivare. haha

Vi myser hemm idag istället. Kika på gran och rimma på klapp;)


Jul, jul strålande jul...
 Datum: 2010-12-21 Tid: 21:17:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer

NU börjar det likna nåt...;) Vi fyndade en gran och det har pyntats och gömts klappar där under hela kvällen.
Nu är du välkommen, julen:)
[Och jaa- vi har tjöcktv än. haha. Den ska ut så snart det blir mellandagsrea;)]Knodden 4 månader
 Datum: 2010-12-21 Tid: 16:06:29 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Fyra månader har gått. Fyra månader! Jag förstår inte...

Fortfarande, när jag tittar på min dotter fylls jag av sådan obeskrivlig värme och lycka... Jag kan ännu inte för mitt liv förstå vad jag gjort för att förtjäna henne och den lycka hon bringer. Ordet älska är så underskattat att de borde hitta på ett nytt ord för det jag känner.

Och jag är så tacksam. Tacksam för att Gud äntligen ansåg att det var min tur att få må bra. Jag vet att folk säger att man ansvarar för sin egen lycka, men det är bullshit.
Den botten jag stirrat i hade inte jag bringat mig själv. De sömnlösa nätterna och ångestmolnen som låg över mitt huvud var inte där pga mig. Jag har mått dåligt... Så fruktansvärt dåligt, att jag knappt vågar tänka på det. Hade det inte varit för vissa människor i mitt liv och vissa slumpartade händelser, hade jag nog inte ens levt idag.
Så jag är tacksam. Så ofantligt tacksam för min lilla knodd som sitter i min famn och som tycker att jag är roligast och bäst i hela världen.

Bara jag tänker på det börjar jag gråta. Älskade älskade lilla barn, du anar inte vilken lycka du bringar och hur älskad du är av alla. Tack för att du finns. ♥Underbart
 Datum: 2010-12-21 Tid: 12:44:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

resize_image_138 (MMS)

Underbart
Sol
 Datum: 2010-12-21 Tid: 12:13:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Ut i solen. Strålande väder idag.
Tjing så länge!Vaa
 Datum: 2010-12-21 Tid: 07:03:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jag har ju för bövelen vunnit hos HappilyEverAfter-Evelina! :D Ett valfritt tryck från StudioNele! :D:D
Åh älskade knodd vad du blir bortskämd. Och vilket underbart fint rum du kommer få när vi väl flyttar:)


Tror på någon av dessa sagolika tryck:)


[Däremot stör jag mig lite på att det även här är väldigt rosaflick-blåttpojk indelat. Många tryck med roligare och gladare färger och tryck hade jag tyckt varit fina till knodden, men på de sitter det ju en liten pojke eller en blondin. Blir ju lite galet=/]Snart julafton
 Datum: 2010-12-20 Tid: 23:00:19 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Kan ni förstå att det är julafton om 3 dagar?
Inte då jag... Jag har ingen som helst julstämning i år. Väldigt tråkigt. och väldigt konstigt. Jag brukar redan i November börja med pyssel och bak av alla dess slag, men i år har det knappt blivit ens nån lussebulle=/

Vi försökte oss i alla fall på lite julmys idag. Med Carola i högtalarna, glögg i munnen och apelsiner som pyntades med nejlikor myste jag och syster med knodden. But still... nothing. :(


...Och hon har äntligen fått sig en matstol min lilla sockerärta!:) Underbart generösa och snälla Sandra lät oss låna deras. Tusen tack igen! Nu kan hon äntligen vara med oss till bords. Och jag slapp åka till Malmö för ett 129.- köp;)


Julkrans och dukning jag gjort...Åååh!
 Datum: 2010-12-20 Tid: 17:09:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Nu börjar det hända grejer med blggen, säger jag bara!
Jag är salig, överlycklig och väldigt ärad:D
Det får vara hemligt, så länge... Men håll ögonen öppna!Knoddens första "semester"
 Datum: 2010-12-20 Tid: 11:40:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Jag sitter och kikar på flybiljetter till mig och knodden för att åka "hem" efter nyår. Det är tänkt att vi ska åka upp till Gällivare i Januari. Till pappa, farmor och systrar för att få visa upp min lilla skatt. Det är en stor skara som än inte fått träffa henne, så det ska bli het galet roligt att få åka upp som mamma, för första gången:)
Tyvärr kan inte karln följa med denna gången, men vi ska åka allihopa i påsk när norrland skiner från sin bästa sida.

Ganska komiskt att hon åker som handbagage, knodden... haha.

Jag ser så fram emot detta att det bara pirrar i mig av bara tanken. Men sen slog det mig; Hur tusan ska detta gå? Haha. Flyga och springa mellan gater, det gör jag i sömnen... Men med ett litet barn!? Som behöver uppmärksamhet, blöjbyten och mat mitt i allt. Hur ska man kunna passa in allt det mellan flygbyten och i nog så trånga flygplansstolar? haha. Och med allt bagage?! [Måste nog mellanlanda i Stockholm]

Vagn slipper vi förhoppningsvis kånka på, då vi i bästa fall får låna systers. Men bilbarnstolen måste ju med- och det får ju bli den nya. Den kan jag ju inte bära knodden i? Hon får knappt plats i selen heller... Voj voj. *kliar mig i huvudet* Nu är jag snarare nervös, än förväntansfull. Haha.


Vad har ni för erfarenheter om att flyga med barn?Julkort
 Datum: 2010-12-20 Tid: 09:10:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Knodden ville ge er ett julkort såhär på julaftonsveckan.
Vi hoppas ni alla får en underbar jul tillsammans med nära och kära.

[och glöm inte att tänka på och var generösa mot de som inte har de lika gott ställt som oss, speciellt såhär i juletider; stadsmissionen, actionaid, rädda barnen. Jag ger knodden ett gåvogram från stadsmissionen som visar att en slant getts till de hemlösa i hennes namn.]
Break
 Datum: 2010-12-19 Tid: 17:41:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Det känns verkligen som om hela bloggvärlden tar en stor p.a.u.s.e såfort klockan slår Helg. Det finns knappt varken inlägg eller kommentarer att läsa:(


Språng vare häär!
 Datum: 2010-12-19 Tid: 11:24:38 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Yes. Det märks att knodden närmar sig entrar 19veckorssprånget nu.

Hon kan skrika helt hysteriskt om man lämnar henne en sekund eller om det inte kommer mjölk direkt ur bröstet, hon vill ha mycket mer uppmärksamhet hela tiden och hon sover jätteoroligt.
-Igår natt vaknade hon 02.30 och tyckte att vi skulle gå upp, låg och skrattade och viftade med fötter... Efter 3 timmar av ihärdigt hyssjande och gungande lyckades jag få henne o somna i famnen till TVn. =/ Imorse vaknade hon vid 05 och ville upp. "Ok" viskade jag, det är pappas morgon idag. hehe. Nä, men hon drömmer mycket mardrömmar nu också och är otroligt lättväkt.

Så nu är det dags att lära sig händelser
, enligt boken. Hon kommer att förstå att saker existerar även när de inte syns. Därför kan bland annat tittut-leken bli betydligt roligare från och med nu. Det negativa är dock att detta språng kan hålla i upp till 5 veckor(!) Yeey. haha. Get redy, säger jag bara till er som har barn i knoddens ålder;)


Knodden är 17 veckor ;) [+1v i magen]Klapptips
 Datum: 2010-12-18 Tid: 19:24:08 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Om ni, precis som jag fortfarande har julklappar kvar att införskaffa så är i sista minuten, tänkte jag bara tipsa om tidningskungen.se -Där kan du beställa klappar ända fram tills Kalle Anka börjar på julafton.

Förra året lät jag syster i norr få några nummer av Föräldrar & Barn och i år kommer karln få läsa Allt om Vetenskap ett tag framöver. Jag tycker verkligen att de har tidningar för alla målgrupper och intressen bland sina 200 tidningar och de erbjuder faktiskt även julklappar till barn, henne och honom. Dessutom har de förmånliga erbjudanden beroende på hur länge man väljer att prenumerera. Ju fler nummer- desto billigare;)

[Och ännu ett tips är att blogga om tidningskungen, för att själv få en prenumeration att ge bort i julklapp till dig själv eller en vän.]


TIDNINGSKUNGEN.SE
Gårdagens julbord
 Datum: 2010-12-18 Tid: 15:35:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Gårdagens gäng:)


Som sagt... Underbart trevlig kväll.
Men det känns både ovant och lite tråkigt och vara borta från knodden. Så det var minst lika trevligt och komma hem igen:)Knodden 17 veckor! [3mnd & 4 veckor. imorrn]
 Datum: 2010-12-18 Tid: 10:53:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Hon:

*Vänder sig till mage såfort man lägger henne på rygg.

*Hon ålar och krålar, men kommer ingen vart. Lyfter på rumpan och dyker med huvudet...

*Vill stå. Överallt och jämt. I knät, i badet, i matstolen och i babysittern.

*Märker när vi skrattar åt något hon gör och fortsätter i så fall med det. Exempel kommer senare i bloggen;)

*Skallrar nu själv med sina skallror och bjällerleksaker. Upp och ner, fram och tillbaka...

*Äter nu oftast utan amningsnapp.

*Äter på sina fötter konstant. Jag byter numera strumpr lika ofta som jag byter dregglisar. Haha.
Hemma
 Datum: 2010-12-18 Tid: 00:20:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
efter en underbart trevlig kväll på julbord i väldigt gott sällskap. Nu har man hunnit acklimatisera sig [dvs tvättat bort sminket, hoppat i mjukisarna och sniffat på knodden] så nu är allt som det ska igen♥ Allt hade gått bra och knodden hade somnat sittandes i mommos famn:)

Natti folks.


Knodden kryper..?
 Datum: 2010-12-17 Tid: 15:38:01 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Nää. Men nästan. Hon försöker så gott hon kan min lilla skatt, samtidigt som hon skurar golvet med sitt dregel;)
Så jäkla duktig♥Herreguud!
 Datum: 2010-12-17 Tid: 11:41:34 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Över 2 kg borta! Redan! På... *räknar* 4 dagar! Jo, jag tackar ja:)

Nä, jag förstår att det säkert är mycket vätska också, men även magen min mår betydligt bättre- så jag är fetenöjd med uppstartning.

Så hur äter jag då?

Frukost:                                                               Lunch:                                                     Middag:


Fil, lin- och solrosfrön                                Stekt ris och grönsaker                             Kycklingsallad

Blåbärsgröt,  knäckemacka med keso, tomat      Tonfisksallad             Hemmagjord pyttipanna med MASSOR av rödbetor

Gröt m. osötad sylt, knäckemacka med makrill


Så kan det se ut. Jag blir mätt och tycker det är gott. Och går uppenbarligen ner i vikt. så VARFÖR har jag ätit som jag gjort under amningen när jag kunnat göra såhär!? Gaah. Nåväl, inte lönt o vara bitter... Jag får helt enkelt amma ett tag till;) haha.
[f.ö: Bästa tipset mot sötug: Borsta tänderna.]


Ikväll ska vi dock på julbord! Får se hur mkt karaktär jag faktiskt har;)
Fortsatta dagisfunderingar...
 Datum: 2010-12-16 Tid: 19:40:16 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Jag vet att det numera heter Förskola, men jag säger dagis;)

Det rådde delade meningar kring när man egentligen bör sätta sig i kö. [Här.] Jag tror jag slår en pling till kommunen i dagarna för att höra hur det faktiskt står till i just vår kommun. Sen är ju frågan om man ens ska sätta knodden i kommunal förskola, eller om man ska titta på privata alternativ... 

Jag har inte en jättenegativ inställning till dagis. Men jag gick själv hos dagmamma och det är därmed det enda jag känner till. Utöver det är den enda kontakt jag haft med dagis en vecka i nian då jag gjorde min prao på ett mindre dagis. Fördelen med dagmamma tror jag är att man kommer närmre de få barn som där går. Nackdelen är att det bara finns en "fröken", som kanske inte heller är så updaterad med utbildningar och liknande. Fördelen med dagis är att det är fler fröknar och kanske lite mer pedagogik. Nackdelen där kan ju vara att det kan bli lite många barn, många vikarier och kanske en stressig miljö.

Den pedagogiska biten är nästan viktigast, för mig. Det är därför man sätter barn i dagis anser jag. Men sen tycker jag också det är lika viktigt att knodden får möjlighet att bara vara, leka, trigga sin fantasi och kreativitet. Och detta gör hon ju såklart lika bra hemma, men på dagis får hon möta andra barn. Och på så sätt se, lära, härma och vägra vad andra barn gör. Hon får en försmak av livet utanför "hyddan";) Men det absolut viktigaste är att knodden blir uppmärksammad och får den bekräftelse, hjälp och lärning hon behöver för att kunna utvecklas på bästa möjliga sätt. Sen tycker jag, som ni vet också att det är viktigt med Genustänk och "olika är lika"-tänket.

Tyvärr verkar det som att det i vår kommun är väldigt fullt i dagsläget. Och det jag hört från bekanta innebär det att man helt enkelt bara får ställa sig i kö och sedan hålla tummarna. Det finns stor risk för att man hamnar där det finns plats och inte nödvändigtvis ens förstahandsval, vilket känns galet otryggt och trist... Jag hade gärna sett att vi får besöka de olika dagisen för att prata lite, innan man beslutar sig...:(
Lämnar detta oss ett privat alternativ kanske?

Usch vad det är svårt. Helst hade jag gått hemma till knodden börjar skolan. Om jag ska vara ärlig, ojämställd, egoistisk och politiskt inkorrekt. ;) Torsdag
 Datum: 2010-12-16 Tid: 17:12:02 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag har inte längre tid att blogga om dagarna... Det promeneras, pysslas och leks för fulla muggar. Idag har även de sista julkorten skickas... Dock hann jag imte pyssla med knoddbilder på de sista. Men vår hälsning når ju iaf ut.


Såhär fina blev i alla fall e första åtta som skickades ut i förrgår♥ Hemmabygge när det är som bäst.Meeen!
 Datum: 2010-12-15 Tid: 22:10:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Dö du som ringer anonymt till mig varenda eviga kväll! Lämna ett meddelande om det är så jäkla viktigt.
Annars kan du ju fortsätta i evigheter... Jag kommer aldrig svara.Gästinlägg
 Datum: 2010-12-15 Tid: 17:23:03 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
ÄÖÄÄ CVB   XDÅ
P'ÄLTÖ :_
HMHMNB<CF V  C         BV     +¨PÄ

XS<ZCSDVP   V CV'
RF3¤weRC


mamma är trött idag och orkar inte blogga...Smakportioner
 Datum: 2010-12-14 Tid: 16:56:55 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
Föräldrargruppen var lagom trevlig. Det saknades folk och alla kändes allmänt "trötta"... Även vi, då vi promenerat med vagn och bilbarnstol(!) hela vägen ner [tar 40 min] i iskall kyyla! Brrr... Vi var nämligen och hämtade bilen från verkstan. Den är dock fortfarande inte klar. De gjorde bara felsökning... Så nästa helg ska karln försöka byta kylare. Hoppas på det bästa. Jag är less på att vara isolerad nu i alla fall.

Smakportionerna ja... Det lutar nog som sagt åt att knodden får käka morot till att börja med. Känns lyxigare än potatis;) Sedan efter ett tag blir det gröt. Det mjölkfria alternativet heter Sinlac. Den ser ju sådär lagom god ut...=/ Men knodden vet ju inget annat så förhoppningsvis är den delicious!;) Både jag och karln är dock väldigt nervösa för att hon ska vara lika allergisk mot något annat. Tänk om hon får en lika stark reaktion mot t.e.x mjöl eller ägg?=( [Här och här är vår allergihistoria.]

Ni som också har barn som har komjölksallergi... Är det något annat de visa sig vara allergiska mot?

Föräldrargrupp
 Datum: 2010-12-14 Tid: 11:25:41 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Idag är det föräldrargrupp på schemat. Tror vi ska prata mat och smakportioner;) Yeey. Snart är det dags för knodden! Vi kommer ge henne morotspuré i julklapp:D Syster ska faktiskt följa med idag. Jag hoppas det är ok. Det borde det väl vara?;) haha.See you later guys. Tjing!Be Safe, Izi Kid
 Datum: 2010-12-14 Tid: 11:24:17 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Nu har jag beställt större bilbarnstol till knodden! Hennes fötter sticker ut flera cm i babyskyddet och hon kläms om man inte har basen, så nu känner vi att det är dags för en sörre. Hon får dessutom inte alls plats med overallen på. Vi kommer hyra via If.

För 109kr/månaden [när man inte redan är kund hos dem] hyr vi stolen. På 3 år kommer man knappt upp i de summorna som stolen annars kostar. Skulle man *peppar peppar* vara med om en liten krock skickar If en ny stol utan frågor. Skulle den bli stulen får man också en ny. När sedan knodden vuxit ur denna stol får vi den nästa och sista stolen skickade till oss och den får vi även behålla. Vi valde den beige/(gråa;)

Detta känns som ett underbart bra alternativ då vi faktiskt inte har de pengarna just nu att lägga på en ny stol. Vi måste prioritera bilen och vagnen. Och julen. Haha.Yey!
 Datum: 2010-12-14 Tid: 00:18:42 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Första dagen avklarad av nomooreshitfood. Har gått bra. Jag har nog säkert tappat tio kilo. minst. Tror ni inte?;)

Jag kommer utgå från GI. Men ändra till och börja med. Annars blir övergången för stor och jag ger upp. I know me by know. Mycket fett, bönor, linser, grönsaker och kött. Inget socker och inga snabba kolhydrater.

Jag kommer köra såhär;

-Inget bröd och ingen pasta. Potatis är ok ibland och även fullkornsris.
-Inget godis, snask och patrask. Finns det däremot socker i någon "mat" som dressingar eller kryddor får det vara. Så jäkla noga orkar jag då inte vara.
-Ingen mjölk att dricka. I matlagning ok.
-Tuggummi måste jag få käka. Annars blir jag tokig. Och unlike GI så tänker jag äta massor av frukt.

Litterbox
 Datum: 2010-12-13 Tid: 15:00:00 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Häromdagen bytte jag kattlåda. För första gången på ett år! Haha. Man får ju inte göra sånt när man är gravid pga bakterier... Sedan försökte jag lura karln att man inte heller får göra det när man ammar, men där kom han på mig. Haha. Så nu fick det bli min tur.

Det är nog en av de fördelarna jag kan komma på som följde med att vara gravid. Jag skulle gärna vilja säga att folk gav sin plats på bussar och tåg- men det hände ALDRIG. Inte ens när jag var som fetast och bittrast var det en kotte som reste sig för mig. Illa illa. Nej, jag har sagt det förr och det tåls att sägas igen: Det där med att vara gravid var inte min grej...


Vikten
 Datum: 2010-12-13 Tid: 13:05:19 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Alltså... Jag fortsätter att gå ner i vikt. Inte mycket och inte snabbt. Men det går fortfarande neråt. Totalt 28kg under förlossningsvikt. 3kg under inskrivningsvikt.

Och jag kan berätta för er att jag gör ingenting. Och jag äter way to much. Så om jag lyckas gå ner i vikt pga amningen när jag frossar och nöter sofflock kan jag ju bara tänka mig hur mycket jag skulle kunna gå ner om jag också åt bättre och rörde på fläsket. Visst, är jag ute och går varje dag- men det räknas knappt.

Nu får jag bannemig ta mig i kragen om jag ska lyckas komma i nåt fodral till Mammabloggalan i Maj;) Dessutom blir man bara piggare och fräschare utan sån skit. Nu är det slut på Colan. *vinkar farväl*. Inga mer snabba kolhydrater och inget mer socker. [Förutom på Julafton]

there. Nu har jag sagt det här på bloggen. och nu är det så.


Jag har gjort det förut...
Med GI, gym och en jäkligt stark vilja så går det.Uttråkad...
 Datum: 2010-12-13 Tid: 10:51:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Idag står hjärnan på paus. Vad uusan ska man hitta på...?Knodden testar sin röst
 Datum: 2010-12-12 Tid: 20:31:32 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer

Jäkla gurgelgullunge!

Hon låter såhär hela dagarna nu. Hon vill liksom ingenting, man hör är det börjar bli allvar. Hon bara skriker och tjuter och ibland så skrattar hon direkt efter. Lättroad vare här ja;) Så jäkla rar så man dör. Fast ibland får man nästan ont i öronen;)
3 advent
 Datum: 2010-12-12 Tid: 11:03:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Idag ska vi til svärisarna. Hinns int blogga. Seee ya! Tjing!Awards!
 Datum: 2010-12-11 Tid: 21:11:29 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Jag har fått en award... eller till och med två! Jag vet att jag fått någon tidigare också, men varit dålig på att ta emot dem ordentligt. Jag bugar och bockar i alla fall thedollhouse! En för övrigt riktigt bra blogg... Skrivs av en nybliven mamma med mycket skinn på näsan och båda fötterna på jorden som vid knappa 25 års ålder uppnått en hel livstids drömmar och mål. Värt en titt:)

Regler:

1. Cherry on Top Award- Tacka den person du fick dem av.
2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.
3. Dela tre saker som du gillar, med dina läsare.
4. Skicka utmärkelsen till fem bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse.

5. Beautiful Blogger Award- skriv 7 saker om sig själv och sedan skicka även denna till några av dina favoritbloggare.


3 saker jag gillar:

- Mjukglass. Min enda och största craving under hela graviditeten. Kanske därför knodden var så stor när hon kom? Jag ska trycka på en body: "Mjukglass byggde denna kropp" haha.

 

- Bloggvärlden. Den må få ta emot en hejdundrandes massa skit, men jag vet ärligt talat inte vad jag skulle ta mig till om jag inte fick blogga eller läsa bloggar. Det är helt klart min största och mest tidskrävande hobby. Någonsin. Till karlns förtret...

 

- Hippies och drogkulturen. Så får man inte säga... Men finns det något som alltid utan undantag fångar mitt intresse så är det filmer/böcker/reportage om hippies eller droger. och tragik. De böcker jag insuper som en svamp ska vara biografiska och gärna så destruktiva och hemska som möjligt. Allra helst ska de sluta olyckligt också. Inte för att jag önskar någon någonsin någon olycka eller destruktivitet- men det är det jag läser om. Det är det jag fångas av.


7 saker om mig:


-Jag hatar fötter.
-Jag är hemligt kär i Martin Timell. och Andreas Weise.
-Jag har en raggarsträng. (Inte hår, utan en mörk rand)
-Jag anser alla människor vara bisexuella. Including me.
-Jag drömmer om ett pysselrum.
-Ensamtid har alltid varit sjukt viktigt för mig.
-Jag har inte varit ensam hemma ens en timme sedan knodden kom.

 

Jag ger awardsen till:

-Anna [livetmedpyret] -Min bästa bloggkompis;)
-Jannika [jannikassmulor] -Skitrolig morsa!
-Evelina [loon] -Norrlansförälderi när den är som bäst.
-Natashja [ladydahmer] -Otroligt intelligent och våghalsig quinn.
-Mamma [norrlandsbling] -Ma chérie mére [Kan man verkligen skriva så? suger på franska...]
Mommo dansar med knodden till Lasse Stefans;)
 Datum: 2010-12-11 Tid: 13:19:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

resize_image_837 (MMS)

Mommo dansar med knodden till Lasse Stefans;)
Playdate igen
 Datum: 2010-12-10 Tid: 23:06:26 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Knodden har förresten haft finbesök idag...:) En nyfunnen vän till mig [och nästan släkting: syrrans karls svägerska. haha] med barn har varit och hälsat på. Trots att de skiljer dem över 4 månader åt, är de i samma storlek. hihi. Knodden var mycket fascinerad av hennes fina piglettröja och tillsammans tjöt de glatt ihop. Ursött.
Fan jag gillar barn alltså. Små barn.Tackkorten
 Datum: 2010-12-10 Tid: 15:10:00 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


printswithwings.se


Såhär blev tackkorten:)
I samma design som inbjudningkorten så lät vi knodden ligga i ramen som gästerna fotades i på festen. Tyckte faktiskt de blev fina:) Nu är allt vad dopet innebar slut. För denna gång... Känns lite i hjärtat faktiskt. Vem hade kunnat ana att jag skulle tycka det var så kul? Men tur är det väl kanske för det blev dyrt som tusan... Bara inbjudnings- och tackkorten gick på 1200.- hahaKnodden i 30 lager tyg
 Datum: 2010-12-10 Tid: 12:25:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
En av de svåraste uppgifterna som mor tycker jag är att veta hur mycket man ska klä ungen! Hon kan ju inte reglera värmen själv genom att tex ta på sig ett extra täcke om det är kallt, vilket gör att jag alltid klär knodden i för mycket kläder.
Nu!
 Datum: 2010-12-10 Tid: 10:31:15 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Nu förresten funkar länken för 100 bilder gratis;) Vill ni hellre ha en fotobok hittar ni länk här.
Photobox - 100 foton gratisFredag ännu en gång.
 Datum: 2010-12-10 Tid: 09:42:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Bajs. Det var något vajsing med ljudet på filmen... Får försöka ta det vid ett annat tillfälle. Ont i ryggen som tusan igen. Men solen skiner och jag har planerat att promenera och kisa bort värken;)

Tänker även visa er hur tackkorten blev från dopet lite senare. Tror att alla borde fått sina idag...


Måste tipsa om Sebamed...
 Datum: 2010-12-09 Tid: 22:10:11 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Minns ni att jag vann ett hudvårdspaket från Sebamed när jag var gravid? Det har använts flitigt kan jag bara säga...

Egentligen är tvålskumpumpen och oljan de enda produkterna jag använder över huvud taget till knodden. [Ni stillPreggos därute- köp inte på er en massa skit. Detta är det enda man behöver.] Oljan är skitnice. Inte alls lika fet och kladdig som Barnängens eller Liberos. Pumpen används till att tvätta amningsnapparna, tvätta hennes hår och även mitt ansikte ibland [måste prova acneserien]. Drygare tvål får man ju leta efter! Ca 8 ggr/dag i snart fyra månader har jag tvålat... och NU är den slut.
I panik har jag sprungit och letat Sebamed i två dagar nu... I Bromölla på Apoteket hade de inte hört talas om den, på Medstop i Kristianstad hade de ingen aning och på Vårdapoteket på sjukan visste de inte heller. WTF?! I need ma soap! Efter närmre granskning såg jag att de säljs på Kronan och hjärtat. Närmst i Sölvesborg. Fortfarande långt åt helvete när man inte har någon bil.

Vad ska jag gööra utan min tvåååål? /Addicted


[Hur är det ens möjligt att skriva ett helt inlägg om en tvål? hahaha. Och nej jag är inte sponsrad. I wish. hahaha]
UPDATE: Jamenåååååh! Såklart! Jag måste nog leva på 1800-talet än. Klart man kan beställa på nätet! Ni e så bra min lilla expertpanel;) Det skulle skickas imorrn. Thnx!:)Pricktest & Babycafé
 Datum: 2010-12-09 Tid: 18:42:06 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Jag som tänkte mobilblogga under dagen och säga att jag inte har tid idag heller. Haha. Det glömde jag. Jag och knodden har i alla fall gjort stan idag också.

Pricktest. Illustartion: Yvonne HeijlFörst var det dags för pricktest på sjukhuset. För att svart på vitt få se vad det var i mjölken hon reagerade på. Det var mjölkproteinet. Jobbigt, men med största sannorlikhet växer hon ifrån det. Irriterande dock att läkaren upplyser mig om att ju mindre mjölk jag dricker när jag ammar, detsto tidigare kan knodden bli fri från sin allergi. Eh... tack? Kunde ni inte klämt ur er det när vi låg på sjukan? Puckoläkare. Faktiskt. Har än så länge bara haft dåliga erfarenheter av barnläkare...

Sedan var det i alla fall dags att möta upp Malin
som fått sin lille son nu. Trots att han också var stor när han kom, var han fortfarande idag vid 4 veckors ålder mindre än vad knodden någonsin varit- så jag höll han så varsamt jag bara kunde. Halledaaa så fin.:) Vi fikade på babycafét i stan och fick ett helt rum för oss själva där vi kunde breda ut oss som mest och flasha tuttar i fred:) Det var väldigt trevligt. Tyvärr var kamerans batteri dött av kylan, så tog inga bilder...=/

Fick f.ö en fråga om hur jag träffat Rookiemammorna... Nästan alla dem och även Malin är funna via internet. Rookiesarna via hataälska Familjeliv;) Och malin via bloggen! Need i tell u how much i love the Internet?:)

Slänger upp en film när knodden pratar nyspråk senare ikväll. Nu behöver magen krubb.
[Tack förresten för pumpråden! Jag pumpade pyttelite igårkväll, men självklart vaknade ju knodden ändå en timme senare och var hungrig... haha]Men AJ...?
 Datum: 2010-12-08 Tid: 22:41:58 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer
Okej... Tredje dagen med två mål utbytta till flaska... Aaaaj!? Iochmed att jag ger henne ersättning istället för bröst på kvällen och att hon sedan sover hela natten gör ju att de fylls med två- nästan tre mål mat som vanligtvis skullat ätits upp. Vad gör man? Ska jag pumpa eller låta det vara?=/

"Vänjer sig" dattarna efter ett tag att de inte ska producera mjölk om kvällen/natten mer eller måste jag pumpa tills jag väljer att sluta helt?

Godnatt/Dolly PartonPlaydate
 Datum: 2010-12-08 Tid: 19:11:53 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Gud så trevligt vi haft idag. Sammanlagt var vi som mest 9 mammor med varsin knodd som entrade ett väldigt tomt och tyst lekland. De flesta av oss festade på tacotallrik och cola/must (-Vad är det med mammabegäret efter mörka kolsyrade drycker? hmmm...) och knodden käkade älg och servetter. Efter nån timme ramlade en hel skolklass med livliga barn in och medans de hoppade och skrek tittade knodden storögdt på och lade på minnet hur man leka kan framöver;)
[Här kan ni se Nillas bild från idag.]

Efter ca 2,5h begav vi oss vidare mot nya äventyr. Lindex gav mig 25% på ett helt köp... Att ge 25%rabatt på barnkläder till en rookiemamma är som att ge 25% rabatt på heroin till en pundare.
Dessa godingar blev det;

Nu är det hänglås på börsen som gäller...
Har skittrevligt:)
 Datum: 2010-12-08 Tid: 14:11:36 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

resize_image_685 (MMS)

Har skittrevligt:)
Gathering
 Datum: 2010-12-07 Tid: 23:44:03 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag MÅSTE bli bättre på att lägga mig i tid. :(

Imorrn är det Rookiemammafika i stan! Vi är typ åtta mammor med vagnar som ska invadera Andys lekland!;) Inte för att knoddarna direkt kommer kunna hoppa omkring i bollhavet, men för att det är det enda stället som rymer oss allihopa. Haha.

Kanske kommer en mobilblogg under dagen. Såg att jag hade 1000 gratis MMS;) Tjing ma people. Sleep tight!


Amning och ersättning
 Datum: 2010-12-07 Tid: 22:22:17 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Som ni minns så pratade jag nyligen om hur knodden bara åt och åt och åt på stackars mig... Det slog mig ganska snart att hon förmodligen inte blir mätt på min mjölk. Hon är ju inte så liten min lilla dotter. Hon bär stl 74 idag och de kläder jag köper är i stl 80... Alltså motsvarighet som en niomånaders baby ungefär. Haha. Så, det är väl inte så konstigt att hon behöver mer än bara bröstmjölk.

Igår bytte jag ut ett mål på dagen och kvällsmålet... Hon sov som en stock! Hela natten! :D Samma rutin idag och än så länge bådar det gott;) Stackars knodden var ju huuungrig. haha


Mammas stora tjej;)Bilder
 Datum: 2010-12-07 Tid: 15:21:26 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Idag tog jag dock upp mascaran och gick ner till studion med knodden för att bli fotograferade av duktiga Micke. Det var även han som fotade mig när jag var gravid. Så roligt att få lite finare bilder till album och fotovägg:)Dag resten -
 Datum: 2010-12-07 Tid: 10:49:00 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Nä nu orkar jag inte mer av listan... Vi kör allt på samma gång så jag blir klar med detta nån gång;) Rolig idé om man orkar göra den som man ska och sådär... Jag är inte bra på att följa regler, så färför gör vi speedlärakännamig:

Detta ångrar jag: Jag ångrar att jag aldrig backpackade själv i Europa.
Mina förebilder:
Mina dåliga sidor: Jag är fruktansvärt dålig på att svara i telefon. Alla "hatar" mig för att de aldrig kan nå mig. Jag kan också få för mig att människor är sura på mig/inte tycka om mig och därför dra mig undan. Utan egentlig anledning och helt i onödan.
Det här upprör mig: HOMOFOBI!, människor som sätter sig högre än andra och när folk tar saker för givet.
Hur  muntrar jag upp mina vänner?: Jag tycker jag är dålig på att ta hand om mina vänner. Även om de betyder oerhört mycker för mig är jag dålig på att svara [hmm] när de ringer och över huvud taget vårda relationen.
Det här får mig att gråta: Allt nuförtiden.  Introt till Lejonkungen, ett nekande till en gåva, knoddlyckorus, rygskott.
Det här är jag bra på: Jag är bra på att vara mamma.
Mina rädslor: Jag räds att knodden inte ska tycka jag är en bra mamma och jag räds att åter falla i depression eller ångesthaveri.
Min favoritplats: På bron i Mäntyvaara en iskall vinterkväll. 
Det här saknar jag: Min tid i Luleå. De vännerna; Cherie, Andrea och Beata...
Det här ska jag bli när jag blir stor: Klokare och mer drivkraftig.
Min bästa grimas: [Tråkig rubrik]Realitycheck
 Datum: 2010-12-06 Tid: 23:11:06 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jag har insett att jag skitsällan har foton på mig själv i bloggen längre. Det har en ganska naturlig förklaring...

Jag ser förjävlig ut.

När jag var nyförlöst [säger man verkligen så?] sminkade jag mig, bar klackar och färgglada kläder nästan varje dag. Jag var glad och stolt och ville visa upp knodden och min ickegigantiskamage:) Bekanta chockerades över att jag kunde se så fräsch ut så nära inpå en förlossning och graviditet. Och jag kände mig faktiskt fräsch. Till och med snygg ibland. Jag hade fått tillbaka min kropp! All vätska försvann, magen var inte längre humangus och fötterna fick åter plats i normala skor.

Men nu då....? ja, jag antar att vardagen har hunnit mig ikapp och jag ser väl ut som en småbarnsmamma "förväntas" se ut. Sleten och trött i mysbyxor med risigt obefintligt hår och ringar under ögonen... Jag är dock fortfarande väldigt glad och väldigt stolt.
Julpyssel
 Datum: 2010-12-06 Tid: 22:11:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Har ju glömt lägga upp resultatet av klappinslagning och lussebak... Det blev inte så många paket inslagna, trots att jag satt länge med det.. Jag är sjukt pedant när det gäller paket - Måste vika papperskanten precis vid hörnor osv. Haha


Bullarna blev inte så vackra att titta på, men detsto godare att smaska på... Min hemliga ingridiens är mandelmassa.
Riv ner en halv rulle i degen så blir bullarna jättesaftiga;)


Jul i vårt husMin lejonman är borta
 Datum: 2010-12-06 Tid: 16:47:38 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Fan... Jag tappar hår. Ordentligt.
Det har kommit smygande, men nu är det inte att leka med alltså... Det är inte så att det blir en liten tuss på borsten, utan jag stoppar avloppet efter en dusch. En halv hand med blött hår låg där. Efter en dusch! Ännu en amningskonsekvens som inte är så tilltalande... Inte bara ska man bli krokryggad som en gammal tant... Man ska tydligen bli flint också. :(


Apropå dagis...
 Datum: 2010-12-06 Tid: 11:52:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
Bör man kanske börja tänka på det redan? Dagisplats alltså?... När ska man söka det, måntro? Usch, bara tanken på att lämna ifrån knodden till nån snorkig dagistant med ett hop skitungar efter sig får mig nästan att börja gråta...[Haha sund bild jag har av dagis då]


*My precious*Adventsbak
 Datum: 2010-12-05 Tid: 19:39:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Jag har inte tid och blogga idag... Vi adventsmyser. Just nu bakas det lussebullar och snart ska det slås in klappar :) Oooooh.... heeeeelga natt! Haha.

Hörs imorrn guys. ÄLSKAR era kommentarer! Fortsätt så! Jag blir så jävla glad jämt!
Ätaätaäta
 Datum: 2010-12-05 Tid: 15:55:34 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Knodden är som besatt just nu... Knappt hinner det gå 40 minuter innan hon börjar gnälla efter bröst igen. Känner hon på sig att jag går i kanskesluta-funderingar? Jag vet då en som snart bli tokig...Knoddens tillkomst och ålder
 Datum: 2010-12-04 Tid: 21:39:45 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Pinsamt också att jag inte gjort ett inlägg i förrgår om hurvida det var exakt ett år sedan vi plussade. Så var det i alla fall. Förmodligen glömde jag bort det för att jag sakta men säkert försöker förtränga hela graviditeten. Haha.

Men plus-ögonblicket var faktiskt riktigt häftigt. Jag stod och hoppade och grät och skrek och skrattade medans jag viftade med stickan framför karln. Han blev mest orolig för mig... "Är du glad?" minns jag att han frågade... "Jaaa!" haha.


Pinsamt också att jag förra veckan skrev att knodden blev 13 veckor. Det blev hon inte alls. Hon blev 14. Och idag 15. Men man kan ju tusan inte räkna så länge- man blir ju knäpp. Istället säger vi att hon är; 3 månader, 1 vecka och 6 dagar.... eeeh. Eller 3 månader och 2 veckor. imorgon. Mmm.

Hon är i alla fall underbarast och vackrast som alltid. Och som ni såg på Spotifybilden börjar hon bli flint på sina ställen. Haha. Så jäkla gulligt. Hon har senast idag börjat pratsjunga med helt nya läten! Jag blev först orolig att hon hade ont någonstans, men ganska snart insåg vi att hon bara testar sin röst och pratar mer och mer med mamma och pappa.
Hur kan man älska så hårt?Dag 18 - Ett pinsamt ögonblick
 Datum: 2010-12-04 Tid: 21:20:32 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Usch det finns allt för många...
Nakenbad i en Mariedammsjö, druttade på näsan framför en hel Stadskampbublik i Luleå, flashade boobsen i en korsning i Gällivare när jag skulle gå över vägen och hade ingen aning om det, trodde att Canada låg i USA inför ett par canadensare osv osv. Jag är helt enkelt väldigt klumpig och pinsam av mig. Det ligger i min natur;)


Det börjas i tid
 Datum: 2010-12-04 Tid: 11:35:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Syster och knodden körde Spotifyhäng tidigare i veckan.Barnkläder är min nya skofetisch
 Datum: 2010-12-04 Tid: 09:25:02 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Anna undrade vad en strollershopper är för något.

eh...jo... en skötväska. till. eh he. Vad jag nu ska med tre skötväskor till, kan man ju undra. Men jag intalar mig att eftersom jag knappt använder handväska längre så får man ju ha en skötväska för vart tillfälle...? Eller...? Haha.

Igår skrattade jag när jag insåg hur radikalt ens liv faktiskt förändrats... Vem hade för ett år sedan trott att jag med lätthet skulle kunna räkna upp märken som Elodie details, SkipHop, Bobux, dadadoo, metoo, meandi, Lundmyr, Molo osv osv... Fasiken barnkläder är min nya skofetisch.


eller närmre bestämt; barnmössor är min nya skofetisch.Småbarnsförälderhelg
 Datum: 2010-12-03 Tid: 22:26:51 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Karln: Det märks att vi är småbarnsföräldrar nu.
Jag:  Vadå?
Karln: Ja vi e fullt nöjda med o sitta hemma en Fredagskväll och njuta av Idol och tycka att en folköl går ju minst lika bra som en starköl.


Konkursutförsäljning på Toddler
 Datum: 2010-12-03 Tid: 18:42:45 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Så...? Hittade jag nån vagn? . Det fanns 3 skyltex; En Bugaboo bee som jag tyckte var alldeles för smal och hade för små hjul, en rosa (nooo!) Brio sulky o en Brio Go i en hiskelig gul färg. Vi stod länge o kollade på denna vagn... Nog hade jag kunnat stå ut med färgen, den hade ju just liggfuktion i sitten och riktigt bra fjädring. Meen; hjulen var må framtill och sittbygeln var lite sönder. Så nä. Inte ens med 70% rabatt tyckte vi det var värt det. Jag vill vara riktigt nöjd med nästa vagn, för sen blir det inte fler...

Så vad blev det då?


En BRIO skötväska ,en Strollershopper, mössa och två nappar från Elodie Details, en bitring, två Dr Browns nappflaskor och extranappar och ett par ursöta skinntofflor från BoBux tills knodden börjar på dagis:)
Allt detta skulle kostat nästan 1900 spänn. Jag betalade dryga 500lappen. I löööve reor!♥Amningen
 Datum: 2010-12-03 Tid: 10:39:44 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Ja, det är verkligen olika det där med amning. Hur man resonerar och hur olika förutsättningarna är mammor imellan. Även om jag skulle tvingas eller välja sluta amma idag skulle jag vara nöjd med min insats. Men som sagt... Vi får se vad pricktesten säger först, sedan smakportioner och sedan avtrappning.. I vilken takt har jag ingen aning om. Det får vi också ta då. Kanske nattammar jag i flera månader till... :) Vi får helt enkelt se...

Tack för alla era erfarenheter, råd och förmaningar!
Nu ska jag in till stan på konkursutförsäljning. En fågel har viskat att det finns 3 vagnar där!:D Wish me luck!Dag 17 - Mitt favoritminne
 Datum: 2010-12-03 Tid: 09:02:00 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag minns faktiskt inte så mycket. Det låter konstigt, men mina vänner "mobbar" mig för att jag så sällan kommer ihåg historier som börjar med "Kommer du ihåg...?"

Jag tror att det är ett resultat av min ständiga dissociation som Borderlinare. Jag hade tidigt lärt mig att enda sättet att skydda mig från destruktiva och negtiva tankar var att skjuta bort dem. Jag är var så jäkla van att skjuta bort saker lika snabbt som de nådde mig att jag knappt hann registrera händelserna som skedde. De spelade ingen roll om de var positiva eller negativa. Det hände av bara farten.
Jag tror att Borderline-diagnosen i sig fatiskt har fler inverkan på minnet... Eftersom det är så vanligt att se svart/vitt bringar detta också svårigheter att minnas det vita i det svarta och tvärtom. Är det dåligt kan man inte minnas det som varit bra - och är det bra kan jag för allt i världen inte minnas det som var dåligt. Därav försvinner också en hel del minnen. Jag kan tala objektivt om det som varit. Men jag har ändå svårt att just minnas...

Men jag minns faktiskt en morgon på fiskaregränd när första snön kommit och lillasyster spelar på sin speldosa nere i köket.

Jag minns en sommardag på en åker då jag och min Mariedammvän letade figurer bland molnen.

Jag minns ett älvbad bland ankor, en första fylla på ett sexpack mellanöl, lappbrevväxling, en klockman, en förlovning i ett eiffeltorn, en dag under solen på en studsmatta och ett första leende från min dotter. Jag har massor av fina minnen. egentligen...:)


Dag 16 - Min första kyss
 Datum: 2010-12-02 Tid: 23:16:55 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Var INGEN hit. Jag lämnar det där. hahaOnt! Amningskonsekvens
 Datum: 2010-12-02 Tid: 20:21:09 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [28] Kommentarer
God Damn vad ont jag har! Det blir bara värre och värre med:(... Det är den bloody liggamningen som gör det! Eller ja, amningen överhuvudtaget. Man sitter ju som en mupp när man ammar. Få ofta nackspärr, har en gång tidigare haft ont i ryggen och nu känns det som jag ska börja gråta vilken sekund som. Kan varken titta åt höger eller ner. :( Har det inte gått över till imorgon får jag väl ringa en sjukgymnast eller en kiropraktor.

Jag har faktiskt börjat fundera en hel del kring amningen... Hur länge man ska hålla på, liksom. Ska jag vara ärlig så tycker jag att det börjar kännas smått obehagligt när knodden nästan reser sig till sittandes i famnen. Det känns som hon börjar bli "för stor"- För att jag ska vara bekväm i det hela.

Det är dags för pricktest i nästa vecka. Och lagom till jul får vi börja med smakisar; Då vet vi förhoppningsvis vad knodden kan och inte kan äta... Det lutar faktiskt åt att jag börjar trappa ner amningen ganska så snart hon får börja med smakportioner.

Det känns ganska bra faktiskt. Jag är glad över att amningen fungerat och jag har ju lyckats ge knodden den bästa starten man kan få i.o.m bröstmjölken, men från och med snart så klarar hon sig lika bra på ersättning och smakisar.
Ska jag vara ärlig så tycker jag faktiskt inte alls det är särskilt mysigt att amma... [Jag antar att jag även här kanske frångår normen av vad en mamma förväntas tycka och känna, men hey- Thats how I feel.] Jo, på nätterna kan jag njuta av att få sitta och titta på henne medan hon halvsovandes mysäter sig till sömns igen - Men annars tycker jag amningen känns lite sisådär... En självklarhet för mig som jag mer än gärna gör för knoddens skull. Men jag får inte ut desto mer av det. Därför känns det nog som att vi går vidare snart. Mot nya äventyr;)

Hur länge ammade ni/har ni tänkt amma och hur resonerade/r ni kring när det var/är dags att sluta?Aaj
 Datum: 2010-12-02 Tid: 15:05:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag har ryggskott (igen) och är trött. Återkommer.Nu jäklar!
 Datum: 2010-12-01 Tid: 23:51:57 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Nu finns det ingen återvändo! Nu e biljetten till mammabloggalan 2011 betald! Yeeey! Here we come;)
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=dd17f84d5f&view=att&th=12c51a879c25c8df&attid=0.1&disp=inline&zw
Tror t.o.m jag gör en egen kategori för detta;) OOooj vad det ska planeras outfit och smaskas på bilder sen kan jag ju bara säga:) [Jag stör mig dock på att de särskriver och behåller alla 3 G:n. ? haha]
Ska du dit?Så vad var i det andra paketet?
 Datum: 2010-12-01 Tid: 21:48:23 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
...Lamazeälgen! Yeeey! Som jag handlat Liberoshit för att samla ihop till denna fining:) 1800 poäng "kostar" den.
Nu har jag bara 20 kvar, haha.

http://www.themoosestore.com/images/Lamaze_toy.jpg
Undra om det blir en klapp till knodden eller om jag kanske ger henne den redan imorgon...? ;
)Idag har varit en skitbra dag!
 Datum: 2010-12-01 Tid: 19:41:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Egentligen är det inget som skiljer dagens förutsättningar från gårdagens. Men idag har bara varit toppen! Mitt humör, dagens schema, dagens människomöten och en knodd på sitt absolutaste solskenshumör!

Tomteflingorna fortsätter att falla mot vår vita mark, jag syster och knodd [i sedvanlig entourage] begav oss in till stan för att leta lite klappar och äta en enoorm kanelbulle.

Julstämningen börjar sakta men säkert infinna sig♥

När jag sedan kom hem låg där två paket innanför dörren! Glädjen fortsätter:) Det ena var tackkorten från dopet och det andra har jag ingen aning om vad det är. Ska snart hämta ut det. Spännande:D
Verkligen ingen som vet någon vagnrea? :( Jag är inte intresserad av begagnat denna gången, utan vill gärna ha en sprillans.I-landsproblem
 Datum: 2010-12-01 Tid: 09:26:13 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [21] Kommentarer
...men ack så vikiga för det.
Just nu grubblar jag/vi över:

-Vart tusan vi ska bo?! Det börjar verkligen bli läge (senast till våren) att flytta till större. Blir vi kvar i byn eller beger vi oss mot stan? [läs: Kristianstad] Ska man rent ut sagt flytta hem till Norrland igen kanske? Och blir det lägenhet/radhus/hus?
Det är inte bara att sätta sig nånstans längre. Nu har vi knodden. Vi måste tänka på dagismöjligheter, barnvänliga områden, mentalitet, närhet till affärer, lekplatser, grönområden osv osv...

-Biljäkeln har gått sönder. Igen. Ordentligt. Vad ska detta kosta?

-Tyvärr håller även vagnen på att gå sönder nu. En ganska viktig pinne har lossnat, bara sådär. Det bådar inte så gott känns det som, trots att karln skruvat tillbaka den... Den är dessutom inte särskilt lätt att köra i detta väderlag. Det börjar bli dags för en ny.

Är det någon som vet någon bra REA nu efter jul kanske vad gäller barnvagnar? Helst i Skåne? Det lutar nog åt en Emmaljunga city cross åt oss tror jag... Teutoninan verkar vara så himla smal.

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin