En perfekt Söndagskväll
 Datum: 2010-01-31 Tid: 20:28:27 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


...spenderas under täcket till en gammal disneyklassiker med min första & enda craving; Blodapelsinjuice.
Igår slök jag en liter på 20 min och idag beräknas jag dubbla det. I love it.
<3
 Datum: 2010-01-31 Tid: 15:54:29 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] KommentarerVi har fått en vagga av Sandra som är helt underbart fin. Det behövs läggas lite arbete och kärlek på den, men vi ska nog få den så gott som ny. Som vanligt måste Ida inviga och utforska först av alla:)
Fredagsmys
 Datum: 2010-01-31 Tid: 15:42:46 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer 
I Fredags dök Dennis och Sandra upp hos oss för att laga lite käk ihop. Tacos, vin (alkoholfritt för mig), massor av skratt  och Solsidan. Tack för en väldigt väldigt trevlig kväll guys.
Snyggast på Elle-Galan enl. Anouk
 Datum: 2010-01-30 Tid: 20:05:20 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

 
 

xoxo
Dagens prognos; Huuuusligt kallt.
 Datum: 2010-01-30 Tid: 18:32:27 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag är dålig på att uppdatera på helgen. Mest beror detta på att jag faktiskt hittar på grejer IRL istället. Helgerna är ju enda gången man har tid och ork till att göra annat än jobba.

Jag njuter:)


Uuuuuuuääää
 Datum: 2010-01-29 Tid: 18:04:14 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

OK. Freaky.

Går och lägger mig och vilar efter jobet. Det blir bäst så. jag är grinig och bitter.

Drömmer att jag går på jobbet och har en låt på hjärnan "were not gonna dadada-da-da- ooooooooo-ohoooooo". Jag frågar alla om hjälp, men utan resultat. Då säger mamma till mig att ringa en kvinna som är lite synsk och höra om hon kan klura ut vad det är för låt. Det visar sig vara Ulla på jobbet jag ringer till, börjar Åååh-a och lalaa-a i telefon till mina jobbarkompisars skratt. "Det låter sannerligen som en vinnarlåt" säger Ulla i telefon.

Här vaknar jag. Och har fortfarande låten på hjärnan. Jag ringer mamma. "Mamma vad är det här för låt? Were not gonna dadada-da-da oooooooo-åhoooooooo"? Mamma sjunger med och jag googlar texten.
-John Farnham? frågar jag.
-Ja deet är det, skrattar mamma. Den hade jag på LP när jag var yngre.


Jag tackar och lägger på, letar genast upp den på spotify, spittar volymen, lyssnar...och börjar storgråta!?!?!?!
Hahaha. Jag har ingen som helt aning var detta kommer ifrån. Jag har knappt hört låten innan? tårarna bara flödade. Liksom glädjetårar? Tror jag får ringa gula huset nu. haha
 
Like a kid before christmas
 Datum: 2010-01-29 Tid: 14:02:07 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer  

En till sak jag knappt kan vänta till är denna underbara film.
<3Johnny Depp. Tim Burton. Helena Bonham Carter. Acidness. Wierdness. <3
...
 Datum: 2010-01-29 Tid: 11:11:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Jag tror jag aldrig någonsin längtat såhär till sommaren och värmen.
Jag är fruktansvärt less på snön, kylan, bil som fryser, kokar och fryser lite till. Jag vill lägga mina pengar på flipflop och solglasögon. Inte glykol och låsspray:(
Vecka 14
 Datum: 2010-01-29 Tid: 10:03:50 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor.Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Pregnant Pictures, Images and PhotosNu har babyn i tickern ändrats igen:D Utvecklingen går framåt.
32.9 % av graviditeten avkladad.

*
Karln har börjat läsa ur mina gamla barnsagor för mig och bönan varje kväll. Även om den inte hör förän vecka 20 så är det ett underbart sätt för mig att somna på. [och jag inbillar mig att den redan kan uppfatta ljud]

*
Jag börjar få svårt att böja mig framåt. Magen är lite i vägen. Haha

*
Jag tar mig fortfarande fram som en sköldpadda emellanåt och pustar och stönar för minsta lilla.

*
Jag är fruktansvärt otålig till Ultraljudet i början av Mars:D

*
Igår har jag börjat kunna dricka kaffe igen. Jag fick total avsmak för brygden redan i vecka sju och inet druckigt många droppar under tiden. Men nu kan jag ta mig en kopp om jag är trött:)

-Som ni ser så mår jag fortfarande ypperligt. Haha. Inget illamående, ingen foglossning, inga sömnsvårigheter. *Ta i trä!* Till och med förkylningen har släppt och jag känner mig piggare:) Me like a lot.
<3
 Datum: 2010-01-28 Tid: 20:59:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Myyyys. Sandra kom förbi ikväll:) Vi drack thé och pratade barnvagnar. Henne tycker vi om. Kitte dök även upp lite senare och fick stå ut med vårt barntalk. haha

Bild från i sensomras då vi var o-gravida:)
Hahahahahahaha
 Datum: 2010-01-28 Tid: 13:51:11 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

How do you make Lady Gaga angry?

-PA PA PA Poke her face!

Laughing Pictures, Images and Photos
TACK!
 Datum: 2010-01-28 Tid: 10:39:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
För övrigt så vill jag tacka alla er som är inne och läser min blogg varje dag/då & då:D
   Även om ni e liite dåliga på och kommentera så vet jag att ni uppskattar bloggen och det känns riktigt upplyftande.

Ibland kommer det fram att bekanta läser min blogg och gillar den. Sånt blir man sjukt glad av:D Och ibland får jag höra genom vänner och familj om hur deras vänner brukar läsa bloggen och tycker den är bra.
   Jag älskar och skriva och tycker hela bloggvärlden är sjukt kul så det känns riktigt roligt att få höra att man är uppskattad ibland:D Hör gärna av er oftare och berätta vilka ni är;)girlie wave Pictures, Images and Photos


Hoppsan.
 Datum: 2010-01-28 Tid: 07:55:50 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Okej. Vilket hallabaloo det blev om mitt inlägg om barnkläder. [Det disskuteras under bissou-inlägget.]

Jag vill absolut inte lösa några världsproblem eller hoppa på någon. Som jag skrev så har alla rätt till sin åsikt och så också jag. Jag tycker bara det är ett intressant ämne att disskutera kring och tog tillfället i akt att skriva ner my point of wiev, som jag så ofta gör här i bloggen. Inte desto mer allvarligt?

Och åter igen... Man är aldrig anonym på nätet. Så du blåklädda lady; Du är förmodligen en vän till loon som vill försvara henne eftersom du också var från Älvsbyn. Men det är lugnt. Jag har ett liv. Ett alldeles ypperligt sådant faktiskt.
Bissou
 Datum: 2010-01-27 Tid: 16:06:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Btw så har jag nu beställt den underbart fina "surtsaräven-bodyn" idag.
Den kommer ansvändas även om jag får en pojke. eller flicka. eller hundvalp.

Så det så.


Flick- & pojkfärger. Enligt vem?
 Datum: 2010-01-27 Tid: 15:43:04 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag diskuterar "flick- och pojkkläder" med loon.

Hon har köpt en jättesötbody och ett par byxor i rosa färg och uppger att hon måste sälja kläderna om hon skulle råka få en pojke. "Får jag en pojke vill jag att han ska ha pojkiga kläder och får jag en flicka vill jag att hon ska ha tjejiga kläder. Så är det bara, enligt mig."

Alla har absolut rätt till sin åsikt och så även loon. Jag tycker bara det är väldigt intressant just det här med genus och könsroller/mallar. Vem är det som bestämmer vad som är tjejjigt och pojkigt?
Lady Dahmer är en stark förespråkare för Feminism och genusfrågor och slår huvudet på spiken gång på gång. Jag har inte riktigt hittat mina argument kring detta, men kan heller inte släppa det. Och jag vill försöka förklara mig på ett bättre sätt än "så är det bara" för det finns alldeles för många "Såärdetbarare" i världen idag.

Redan på BB dyker de upp. Könsfärgerna. Blå mössa för pojk och rosa för flicka. På dagis bemöts barnen olika pga deras kön både från dagiskamrater och personal. Både i tonläge och bemötande. [Tänk på det nästa gång ni besöker dagis/skola] Flickor är så fiiina och söta och ska helst leka med dockor medans pojkarna är tuffa och coola och får dra flickor i håret för "att vi vet ju hur grabbar är".

Jag och Beata skrev ett inlägg för Rädda Barnens tidning redan när vi var 15 år kring hurvida klädesaffärerna delar upp pojk- och flickkollektionerna för barn. Gränsen går skarpt vid rosalilablommigt till svartgröntactionfigurigt. Här kan ni hitta artikeln. 

Jag funderar alltså skarpt vem det är som säger att det är såhär det ska vara och att vi alla ska följa samma mönster för att på något sätt bli accepterade? Om ens favoritfärg är rosa och man är tjej så är väl det fine- men då ska det också vara lika fine om det är en killes favoritfärg. Och det är det inte.
Och varför är det okej på andra hållet? varför får flickor ha mörka och "pojkiga" färger, byxor, jeans osv osv när det inte är "ok" för pojkar att bära rosa plagg med "flickigt" tryck eller klänning? 

Jag kommer försöka undvika rosa i längsta möjliga mån om vi skulle få en flicka. Just för att jag tycker dessa mallar är så störda. Men också för att jag hatar färgen i sig. Om karln, mormor eller svärmor vill köpa rosa så får de absolut göra det. Men jag kommer låta bli.

Min åsikt kan tänkas sticka i ögonen på många. Kanske bara en generation eller 200 mil bort. Men det är min åsikt. Precis som alla andra har rätt till sin.


no
 Datum: 2010-01-26 Tid: 18:46:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Svinigt trött.

Vi hörs imorgon guys. <3


Åh
 Datum: 2010-01-26 Tid: 15:50:12 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Ballerina har en ny smak. Kladdkaka.
Jag tror jag dog lite. Gissa om jag ska köpa ett paket och bädda ner mig med ett stort glas mjölk ikväll. hihi


OMGOMGOMG
 Datum: 2010-01-26 Tid: 14:15:05 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Haha seriös rubrik. Men jag bara älskar henne. Hade dödat för en av dessa dockor!
 
 
lovelovelove
Dagens vackraste
 Datum: 2010-01-25 Tid: 22:00:17 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Jag ger dig min morgon jag ger dig min dag
Dagens bekännelse
 Datum: 2010-01-25 Tid: 21:27:56 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Vet ni vad jag har gjort idag? Helt väldigt väldigt dumt. Men samtidigt bra i slutändan.

Jag har tagit ett bloss av en cigarett. [Inte gjort sedan jag plussade den 2/12] Mest för att jag varit så fruktansvärt nära de senaste dagarna och liksom fått dille på att jag är röksugen. Så jag tog ett litet bloss. Och jag höll på o spy. Jag bokstavligt talat hostade så jag höll på att spy. Det var så himla äckligt! Kan inte fatta att jag dragt i mig den där skiten i åtta år! Bluuuuh.

men så- nu vet jag att jag inte alls är röksugen. Det är väl bara vanan man saknar. 

Im so terrible sorry my baby. Men det är för dig jag slutat. Och det är för dig jag tänker hålla mig undan det. Aldrig aldrig mer. Its for you. Its all for you...


Aaaw
 Datum: 2010-01-25 Tid: 20:50:23 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Gullemamma trillade inom med varsitt minipaket åt mig och Björn. De innehöll dessa ursöta barbapappaplagg:D 
En pyttemössa och en kräklapp. Tack så mycket "mommo"!:D Jag känner mig genast ännu bättre:)
 
auum
 Datum: 2010-01-25 Tid: 16:13:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag är gladare. Dagen har faktiskt varit mycket bra på jobet idag. Skönt att börja veckan på ett bra sätt.
Nu bara längtar jag tills det blir Onsdag och lite pengar trillar in på kontot.

För övrigt så vill jag baka bröd idag. :)  


Graviditetstankar
 Datum: 2010-01-25 Tid: 14:38:42 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
im better. ofcourse.


Men usch. Tycker oron börjar få mer och mer fäste för var dag som går. Oro för ekonomin, boende, förlossning, höggraviditeten, min egen personlighet. Tvivlar på min egen styrka och självständighet inför havandet, förlossning och mammaroll. Har rädsla för att bli lämnad ensam. av mina vänner och min karl. [Har jag aldrig haft innan]
   Jag är främmande dessa känslor och tankar. Trodde inte att de skulle komma. överhuvudtaget. så tidigt. så starkt.

Jag vill inbilla mig att det är mycket hormoner blandat med ökad sårbarhet [som det så fint kallas] och att det snart går över. Som min barnmorska sa; Jag har mer psykiskt bagage än de flesta. Jag kan använda det till min fördel och styrka istället för att det blir en nackdel.

Det tänker jag försöka göra.

...
 Datum: 2010-01-24 Tid: 19:27:50 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Idag har tårarna varit min enda vän. Ensamheten har varit fruktansvärt påtaglig och jag har svårt att fokusera på något annat. Om den är på riktig eller inbilsk har jag ingen aning om. Den har hur som helst satt sig på lungorna och vägrar släppa taget. I takt med att övergivenkänslorna knyter sig an får jag självklart också möta herr frustration. Ta mig ur denna känslobur innan jag tapar nyckeln, tack...
ill be back with moore energy.
För övrigt så cravar jag öl. Smart kroppen. Smart.
 Datum: 2010-01-23 Tid: 18:16:20 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Knoddis
 Datum: 2010-01-23 Tid: 17:58:56 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Häromdagen var jag och mor ner i källaren hennes för att leta upp lite av mina gamla barnböcker. Och oj vad mycket vi hittade:D Så många minnen... Barbapappa, Hattstugan, Snigel Blå (från när mamma var liten) och Hoppa inte i sängen. Blev helt lyrisk av all nostalgi:D 

   Men så mitt i all kartongkaos hittade mamma en sparkdräkt som jag haft när jag var liten. En pytteliten fin gul sak som jag till och med hade på hemresan från BB. :) Vi hittade två plagg till som jag haft. Skitsöta:D Jag blev helt överlycklig. Trodde inte hon sparat ngt från min babytid.


Känner du igen dom, pappa?:)

 

Och idag åkte jag och Kitte till stan för att jag skulle få välja min julklapp. Självklart blev det ngt till den lille. Jag har inte mkt annat i huvudet just nu. Haha. Titta på dessa ursöta plagg :D [Ja det är tidigt. walowalo. whatever]


xoxo
Magen V 13
 Datum: 2010-01-23 Tid: 17:37:12 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Vecka 13
 Datum: 2010-01-22 Tid: 12:00:22 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Haha Nuuuuu jäklar. Vi kör igen. "Idag är ingen vanlig dag för idag är bebisens 12-Veckodag!" :D Vi går in i vecka 13 och jag kan alltså "pusta ut". Äntligen. Detta kommer firas med babyplagg vid lön. :)
Ser ni att babyn i tickern ändrat utseende också? Häftigt.


Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt.


Jag måste faktiskt erkänna att jag känner mig piggare:) Wonderful

 
Att "boa"
 Datum: 2010-01-22 Tid: 09:35:07 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Karln går just nu hemma och väntar på att hans yrkesutbildning ska starta i Februari. [Och har gjort ett tag nu] Detta innebär att han börjar bli riktigt rastlös vilket i sin tur innebær att han nu börjat boa.
   Han har sorterat bland alla böcker i bokhyllan, han städar notoriskt (på vissa ställen), köper blommor, möblerar om, förkortar lampsladdar som hängt och släpat i golvet sedan vi flyttade in, polerar fjärrkontrollerna med tandborste (!!) osv osv. Haha.

Jag har absolut inget emot att han håller det fint och får saker gjorda hemma. Det är helt underbart. Men nu ligger det precis på gränsen när det börjar bli för mycket. Det är nästan så han tar vattenglaset innan jag ens satt ner det på bordet och städar undan nycklar och andra saker man använder så fort jag vänder ryggen till. Haha -Men gullig är han, min karl <3
Forever21 + Faith21 = Curves
 Datum: 2010-01-21 Tid: 15:47:08 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Vårkollektion från forever21 -extended sizes

Massor av snyggt.
:O
 Datum: 2010-01-21 Tid: 12:58:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

 
Ååååh. Rysningar så sött. babyshop.se


Ser ni vilken tönt jag blivit redan? Allt handlar om bäjbisar nu. Nej. Det gör det verkligen inte. Men det e klart att det är roligt med hela denna nya värld som plötsligt öppnas upp. Det finns fruktansvärt mycket fint där ute:)
Say Cheese
 Datum: 2010-01-21 Tid: 07:49:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Gud vad härligt att så många reagerade på mitt inlägg om hjärtljuden:) Kul när man får respons.

För övrigt så känner jag verkligen att jag behöver en kamera nu. Det håller liksom inte längre med gamla bilder eller skruttiga mobilbilder. Och vi måste ju såklart ha en kamera för att dokumentera magen & babyns ankomst, så det får faktiskt prioriteras snart. :/ Jag blir så himla oinspirerad och skriva också, när man inte kan visa vardagen.


Tror det får bli denna. 1700 spänn bara sådär. =/
"Surströmming!"
 Datum: 2010-01-20 Tid: 19:42:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Jag tror jag är en pensionär i en 'ung' kropp. Jag fullkomligt älskar Lyckohjulet.
Och jag är faktiskt svinduktig. Helt jättedumt att man måste låtsas prenumerera på lotter för att få chans och vara med. :(  Jag hade lätt vunnit alltihopa och vunnit pengar för att förbereda allt till lilla bebben.
Ojojojojojoj!
 Datum: 2010-01-20 Tid: 12:33:00 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Barnmorskan i morse. Helt underbar 1,5 timme:D

Pratade om allt mellan himmel och jord (men mest i bebisvärlden då) och vi hade chans att ställa frågor. Björn fick möta snälla Kerstin och höll för ögonen när de tog blodprov på mig. haha

Jag frågade sedan lite snällt om vi skulle få lyssna på hjärtljud idag. Hon svarade att egentligen gör dom inte det längre och kan vara svårt att höra när det ändå är tidigt. Men hon skulle göra ett försök:)

Hon pulade omkring i vad som kändes som en evighet med mikrofonen över magen och sa lite tröstande att jag skulle ju absolut inte bli orolig om det inte hördes något eftersom den kan ligga rätt långt bak. Men så mitt i allt; 
"Phakaow Phakaow Phakaow" - Anouk lyser upp som en sol! Jag ser karln vid fotänden som gapar och ler minst lika stort.  "Åååååh vad häftigt", utbrister jag.
   Vi lyssnar en stund, Kerstin ler och berättar att allt låter normalt och hjärtslagen slår som de ska. Hon säger också att jag nog inte kommer bli framskriven utan snarare bakåträknad än snurrans BF i början av Augusti. [4-5-6]
-Kan du höra om det är tvillingar? frågar jag lite försiktigt.
-Haha nej, men livmoderns storlek är normal och du har mått så bra så ni ska nog förbereda er på en bara...
*puuuh* Hihi.

Helt underbart! Helt ofattbart underbart! Vi har hört vårt barns hjärta slå. Det här är så häftigt att jag nästan trillar av stolen här och nu. På britsen hos BM var allt så överväldigande så jag liksom bara log. Men nu när jag skriver om det kommer gråten upp i halsen... Jag är så lycklig, jag kan inte beskriva det.


Pink Lady
 Datum: 2010-01-19 Tid: 22:49:12 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Det har börjat klia på min rygg?...Typ varje dag. Massor. haha. Märkligt.

    
Fick hem lite kläder att växa i idag. :)

Men alltså. Jag beställer alltid alltid kläder i svart/brunt därför att jag är skittråkig och för att jag vet att det e lättmatchat. Men så skulle jag vara våghalsig och tänkte; lite färg e ju fräscht. Så tog ett linne i lila också.
   Men så till min stora förskräckning när jag öppnar paketet så är ju linnet såklart rosa! Jag hatar rosa. Inte på andra. Men på mig. Jag ser ut som "ellen" i klänning. Alternativt en transa. En gravid sådan. Det är ingen vacker syn... Isch. Nej H&M den får ni tillbaka.
Uuuuh
 Datum: 2010-01-19 Tid: 12:35:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
NÄR ska den här %&"¤&%¤# förkylningen släppa?!

Jag sitter och snuvar ner hela mitt jävla skrivbord här på jobbet samtidigt som jag är totalt täppt. Låter som "Mamma kikka ababe!" [Internskämt. Skulle visa mamma rabarber en gång när jag var dunderförkyld"]
Blir anfådd av att andas. 

Bota mig. nu tack.  Mvc
 Datum: 2010-01-19 Tid: 09:53:05 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Men oj. Vad händer här?:) ->
Vi har passerat 200-sträcket. Nu går det fort minsann. Haha

Och imorgon är det inskrivning på MVC :D Äntligen!:):) Som vi har längtat. Att äntligen få höra den lilles hjärta slå [förhoppningsvis] och se så allting ser normalt ut så här långt.

   Lite orolig är man allt ändå. Men så stor som magen blivit de sista dagarna tycker jag det vore konstigt om inget växer däri. hihi
Ska också bli skönt att få fråga av sig lite av allt man undrar.nästan en tredjedel:)
Sommar sommar sommar
 Datum: 2010-01-18 Tid: 22:04:07 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

    
Nu är jag less på kylan och snön blasket. Jag vill ha sol, värme, små tulpaner och vitsippor som tränger sig upp ur jorden och dåliga sommarplågor i lurarna. Jag vill värmas av solen och ta årets första dopp. Jag vill gömma mig under torptak när skurarna drar förbi och jag vill lukta på regnet efteråt.

Jag vill vagga fram med stor mage och gå barfota i gräs och sand. Äta räkor på en pråm, träffa vänner kring en gitarr och kisa mot solstrålarna på en filt.

Jag vill ha vår. nu.
Övning ger färdighet
 Datum: 2010-01-18 Tid: 17:38:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


haha stackars katt
En pöjk!
 Datum: 2010-01-18 Tid: 15:00:59 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Hihi. Enligt den kinesiska kalendern ska vi få en pojke:)
Man korsar sin egen ålder samt den månad då befruktningen skedde i för att se vilket kön det blir.Jag sover även på vänster sida vilket också sägs tyda på att man ska få en pojke. + att jag har torra händer;)
Ang. Bloggdesign
 Datum: 2010-01-18 Tid: 12:01:44 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Jag har ju pillat lite med designs förr och ännu mindre nu. Sanningen är den att jag lessnat och jag kommer inte direkt längre i utvecklingen just nu. Därför har jag lagt det på is.

Jag har tackat nej till många bekanta just för att jag helt enkelt inte har ork. Även om jag absolut inte är något proffs eller ens hobbydesigner så tar det faktiskt ett par timmar och sitta med en hel design. Och därför har jag nu sagt nej. Eventuellt att jag kommer börja ta en symbolisk summa i betalning framöver om intresse fortfarande finns.

Men nu har Sandra hört av sig eftersom hon är less på sin juldesign [och jag hade lite smått lovat att ersätta med ny efter jul] så den tänker jag återställa.
Sen kommer jag även att göra ngt enkelt/lära syster Johanna som nu startat ny blogg pga att inte heller hon vill publicera sina barn längre. 

Sen är det nog tyvärr Stopp så länge.


                   
StörStör
 Datum: 2010-01-18 Tid: 11:47:47 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Stör ihjäl mig på folk som ska låtsas göra källhänvisning i bloggarna och skriver "Bild från Google". ?!? Bilden är väl ändå inte från google?! Google är ett sökverktyg för att hitta fram till de sidor man söker.
     Hittar man en bild skall man högerklicka för att få fram egenskaper för exakt källa. Det räcker heller inte att skriva aftonbladet.se -Jaha?! vardå liksom?

Jag själv suger på att skriva källa. Det vet jag om. Men om man ändå ska lägga ner enegin och göra det, då ska man göra det riktigt också.


/Bitter Anouk. haha


Lär dig veta hut, pojkspoling!
 Datum: 2010-01-17 Tid: 19:42:19 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Kommer lägga ut denna idiots kommentar ändå. Bara för att folk ska förstå. Det är sånt här man inte vill se om man nu skulle lägga ut bilder på sitt barn.

Och du "Anonym": Man är aldrig anonym på nätet. Hört talas om IP-adress? Jag vet om att du är en 13årig kille från Linköping som forumar CounterStrike. In fact så har jag hela ditt namn, men jag har iaf iaf inte hjärta att hänga ut dig ändå, för du vet säkert inte bättre.
En anouk
 Datum: 2010-01-17 Tid: 19:09:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Har inga mer ord idag så bjuder på en bild från när jag hade (lånat) kamera, var fräsch och orkade fixa naglarna.
Jag bara sover och snuvar mig igenom dagarna, känns det som. Suck...  
Bloggeneration
 Datum: 2010-01-17 Tid: 11:26:04 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Fick en mindre trevlig kommentar på magbilden, som jag valt att ta bort. Pratade med en vän som sa "Så blir det ju när man fläker ut sitt liv på nätet".

För det första så tycker jag verkligen inte att jag fläker ut mitt liv. Vet ej om ni tänkt på det, men jag skriver aldrig mitt namn här. Förnamnet kan ha nämnts någongång i början av mitt bloggande, men jag har valt att medvetet inte skriva det för att man inte ska kunna associera bloggen med mig. De som känner mig vet ju förståss att det är jag, men tycker det är onödigt att lägga ut fullständigt namn för främlingar. Jag fläker heller inte ut ortnamnet där jag bor allt för ofta eftersom det är ett litet ställe.

Det här med bloggandet är hårfint. Vad/Vilka kan man skriva om utan att man går över gränsen? Jag skiter väl mest i vilket om läsarna vill ge sig på mig, men nu när man är gravid så går ju självklart tankarna kring hurvida mitt barn ska bli en del av bloggandet.
   Alla dessa babybloggar är ju ett nytt fenomen [alla bloggar egentligen]. Vem vet hur lilla Olle känner när han blir 15 år över att hans mamma lagt ut bilder och information om honom under hela hans uppväxt?
Som jag diskuterade med syster om, kanske kommer främligar (bloggläsare) fram och säger "Heej Olle. Vad stor du blivit. Jag kommer ihåg när du var ett år bla bla bla".
Det är ingen som vet hur denna officiella publicitet påverkar Olle när han blir äldre. än.

Därför har både jag och karln funderat hårt över hur mycket man faktiskt ska lägga ut. Jag tycker absolut att graviditeten är harmlös. Ingen (Inte ens jag) vet vem det är som bor inne i magen och en graviditet är spännande att läsa om. (Karln tycker att ultraljudsbilden är väldigt privat medan jag inte tycker den avslöjar desto mer) 
Hur som helst så lutar det åt att, efter födseln, låta pyret vara anonym. Antingen kommer jag lösenordsskydda bloggen eller så blir det en spiderchick-variant där man inte lägger ut bilder på barnets ansikte eller skriver dennes riktiga namn. Jag vill inte riskera att bilderna hamnar i fel händer eller att mitt barn tar starkt avstånd till publiciteten så fort hon eller han kan.
Btw
 Datum: 2010-01-16 Tid: 22:19:27 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Det känns som om även Ida förstår att det är något som ligger och pyr i magen.
   Vanligtvis ligger hon alltidalltid på mitt bröst och kelar, men idag lade hon sig under magen och liksom lutade (lyssade?) på magen. Hihi

Jag pratade med svärmor idag med om hur djur kan känna/dofta sig till att man är gravid... Riktigt häftigt faktiskt:)
Magen V 12
 Datum: 2010-01-16 Tid: 22:10:03 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Såhär ser alltså magen ut idag. Tycker kroppen ser helt missbildad ut på den högra bilden. Haha
God Morgon!
 Datum: 2010-01-16 Tid: 10:03:38 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

I natt drömde jag att vi fått en frisk liten pojke med nästan blont hår. :) Han var pytteliten och jag klädde på honom små vita strumpor med rosor på i vårt kök. Syster Charlotte var där och hälsade på. hihi.

Jaha? tänker ni. Men jag ska berätta att detta är faktiskt första babydrömmen som varit "normal", sedan jag fick reda på graviditeten. Haha.
    Flera gånger tidigare har jag drömt mardrömmar om att jag fött en 2-årig pojke med Damp och ADHD som, direkt efter födseln, började springa omkring och skrika och slåss- till exempel. Haha

Det känns som om nyheten sakta men säkert börjar landa och ta plats. Det är verklighet. Och det kommer gå bra. :)

Nu ska vi till Kristianstad och simma!:D

Vet ni?
 Datum: 2010-01-15 Tid: 23:08:53 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Jag fick en blomma av karln idag. Typ den största jag sett. :) Han bad om ursäkt för att han inte varit så engagerad i graviditeten som jag velat. Herregud han är typ bäst. Älskar dig Björn.

Ikväll äter vi lite godis till en dansk film. Trevlig kväll*
V. 12 eller 13?
 Datum: 2010-01-15 Tid: 13:45:59 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Det råder delade meningar mellan mig och syster om det är tolfte veckan (alltså 11+) eller vecka 12+ (alltså trettonde veckan) som "tröskeln" passeras då missfallsrisken minskar?

Vad säger ni?


familjeliv säger iaf såhär. (Beräknad från min sista mens)


Update: OK då. Det är efter tolfte veckan. Alltså i den trettonde. (V 12+) som man kan pusta ut. Då håller vi andan en vecka till:)
Gaga in the room
 Datum: 2010-01-15 Tid: 10:15:19 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

  

Lady Gaga för Elle.
pure beauty
Men hoppsan
 Datum: 2010-01-15 Tid: 07:58:56 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Idag är ju ingen vanlig dag... För idag är bebisens 12V dag!:D [Nästan. 11+0] men äntligen kan man [nästan] pusta ut. Vi har klarat oss förbi den hemska 12-veckors-tröskeln :D

Jag känner mig fortfarande bra, men oron börjar kicka in ordentligt.
    Hade ett lååångt babysamtal med karln igår om allt mellan himmel och jord. Vi har en del skilda åsikter såklart och det är spännande (och skrämmande) att tänka på att det är vi som kommer vara föräldrar till ett vårt barn. Jag vet att i kommer klara det galant, men det är klart att man oroar sig för allt möjligt. Ekonomin, var ska vi bo? vad ska barnet heta? vilken ålder ska barnet få mobiltelefon? (haha?) vad ska vi köpa för vagn? bil? vad tycker vi om genusfrågan? osv osv.

Mycket oro och massor med sömn kommer min helg bestå av:) Vad ska ni göra?


Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12.
Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.


[magbild kommer<3]


Fredag
 Datum: 2010-01-15 Tid: 07:43:19 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Godmorgon Fredag.

Lousy update igår. Men svinigt trött när jag kom hem. Var o käkade hos mor sen bums i säng i princip.
Bjuder på en trött och sjuk version av mig själv från i morse. 


börjar bli kind of sick and tired of beeing sick and tired.
Glory glory Hallelulja
 Datum: 2010-01-14 Tid: 10:44:33 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Såna här borde alla bära. Jag dör så skönt.
Dennis
 Datum: 2010-01-13 Tid: 22:29:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Tänker ägna en bildkavalkad till den här killen. Vi har inte setts på skitlänge. Inte sedan jag blev gravid faktiskt. Men ikväll tog vi oss tid och snackade ikapp lite:) Vi har haft sjukt kul ihop...


och som ni ser... posarnas posörer. haha;)


Älskar dig vännen...
Till Sandra
 Datum: 2010-01-13 Tid: 16:29:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

"Undvik: Mögelost, exempelvis brie, camembert, gorgonzola, chèvre, även om den är gjord på pastöriserad mjölk"

-Livsmedelsverket

Ha! ;)


Anledning: Gulliga Sandra (Som är gravid samtidigt som mig!:)) har nämligen sagt att man får äta brieost som gravid, bara den är pastoriserad. Jag sa nej och var 99% säker på min sak, men inte hundra. Nu ser hon:)
Hon nämnde även att man inte fick äta sill, vilket jag visste att man fick eftersom bakterierna inte trivs i surhetsgraden.

Man kan vara påläst även om det är ens första barn;)
Skötväska från Willvindesign.se
 Datum: 2010-01-13 Tid: 14:46:58 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

 
Jag är med och tävlar hos mansondust.

Tänk om man hade vunnit den här godingen från Willvindesign.se? Då hade vi blivit så glade. (och rikare. haha)
Haha
 Datum: 2010-01-13 Tid: 13:00:04 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Hahaha

Mamma skrattar åt mig. Tydligen går jag inte bara söligt, jag går bredbent med fötterna utåt också. Plus att jag svingar med armarna som om jag åkte skidor.

Så blir det när man måste ta sats för att orka gå.


Gravidträning
 Datum: 2010-01-13 Tid: 12:58:15 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Nu om någonsin är jag verkligen taggad att få göra något mer fysiskt, förutom promenaderna. Inte för att gå ner i vikt såklart, utan för att bli smidigare och starkare både psykiskt och fysiskt inför ...förlossningen. [Huuuua] Och självklart för att barnet ska få må så bra som möjligt.

Jag promenerar en hel del [i min egen takt], men känner mig stel och knakig. Hade velat komma igång och bända och olja alla knotor och ben.

-Har förgäves sökt efter Graviyoga, gravidsimning och gravidträning härikring. Det finns ingenting=( Sjukt trist. Hade varit så roligt och träffa fler blivande mammor:) Men tänkte jag skulle ta mig till badhuset på Lördag ändå för att simma några längder. Måste bara komma över min bassängskräck först. :P (Tycker det är så äckligt med alla avlagringar och skit som man inte ser i vattnet)
haha
V Curves
 Datum: 2010-01-12 Tid: 21:46:29 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


V magazine Size Issue 2010

Sånt här vill vi definitivt se mer av:)
Usch.
 Datum: 2010-01-12 Tid: 14:44:53 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Igår gick jag in i H&Ms provrum i hopp om att hitta ett par mammabyxor som satt något så när. Jag kan inte minnas när jag provade brallor sist, men fyyy fan. Big Mistake.

Denna graviditet sätter sina spår lite överallt redan. Och inte på det minsta positiva sättet. Känns som om jag hittils bara varit yr och sjuk, irriterad och gråtig, långsam och gnällig och nu också väldigt tjock och grå.  
   Jag kände mig som heffaklumpen där inne i provhytten och hade svårt att låta bli och gråta. Går förfallet verkligen så snabbt?

Jag vet att detta är en fas, och självklart (hoppas jag att ni förstår) är jag överlycklig över att vara gravid- men just nu är det motigt. Man ser inte på mig, om man inte redan vet, att jag är gravid. Den distinkta magen är inte där än -Jag ser liksom bara plufsig och trist ut.

Och jag gåår såå saaakta. Till och med jag blir irriterad på mig själv.


Gissa var jag är?
 Datum: 2010-01-12 Tid: 14:41:47 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

... hemma. :(

Jag känner mig som en säck potatis som blivit överkörd av en lastbil. Och jag pratar som en hel karl.
jag är alltså förkyld. igen? fortfarande?

Den här graviditeten har verkligen dragit ner mitt immunförsvar till botten, vilket både kostar mig pengar och tålamod.  Men det är väl så det är...
Oh la lamp
 Datum: 2010-01-11 Tid: 16:23:19 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

 

 


Minns ni att jag e på jakt efter en 50-60 tals golvlampa?:) [Ja, fortfarande]
Nu har ellos denna vackra goding. Den är ju nästan lika fin. bara nästan. Lite i dyraste laget bara...699.-
Får väl önska mig den av...påskharen kanske.
Oh la la Rihanna
 Datum: 2010-01-11 Tid: 16:13:43 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

 
Rihanna fortsätter att falla mig i smaken. Klockren stil. Men gillar inte denna senaste version av frissan. Tycker inte om det ljusa / nerkammade. Annars klockrent;)
A
 Datum: 2010-01-11 Tid: 07:51:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Förresten; jag är på jobbet.

Första gången på typ evigheter känns det som. Wish me luck:D


GodMorgon:)
 Datum: 2010-01-11 Tid: 07:46:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Fullt upp igår.

Sov till typ 11. Sedan blev det soffläge i 2 timmar, tills jag insåg att jag faktiskt måste göra någonting.

Trotsade kylan och vinden och gick ut med stavarna en stund. Min vanliga 50min-runda nerom stranden och hem igen tog igår 1,5 timme (!) haha. Snacka om att graviditeten börjar sätta sina spår. Redan? Det var helt klart mycket jobbigare än vanligt att gå lite grann... Kände av det redan i Gällivare, men tänkte inte på det desto mer.


Skönt var det iaf.

På kvällen skulle karln se Avatar med en kompis som "stood him up" så jag fick agera biodate istället. Mina förväntningar inför denna film har varit ungefär noll. Hade inte ens tänkt och se den. Är inget fantasyfreak direkt. Men till min förvåning så var filmen faktiskt riktigt bra. Helt klart sevärd. [Men absolut i 3D. Ladda inte hem den]

wello wello tjo tjim
:O
 Datum: 2010-01-09 Tid: 23:41:54 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

...jag glömmer som bort att jag är gravid. Är det normalt? haha.

Helt plötsligt blir det liksom ett stort ":Oohshitjajustdet"-uttryck av Anouk när hon står och häller upp yoggi/ knyter skorna/ ser en barnvagn/ hostar -and so on and so on...  

Oh, God-Carl Pictures, Images and Photos
Ungefär såhär attraktiv och på rätt plats känner jag mig idag
Sister Act 2
 Datum: 2010-01-09 Tid: 23:23:23 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Vi kom hem.:) Välbehållna.
Jag tog världens skönaste bad och bara njöt av att vara hemma. Jag fick bli gräsänka några timmar ikväll. Och vad visas inte på TV, dagen till ära?
Om inte min absoluta favoritfilm från barnsben. En värsting till syster 2!!! :D
Denna underbara film som bjuder på gåshudsmusik och snyftdrama ledde mig till tårar inte mindre än 6 gånger (!) ikväll. haha. Det kallar jag kvalitét;)


xoxo
På resande fot
 Datum: 2010-01-09 Tid: 13:20:37 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
...fortfarande. Vi skulle varit hemma för 20 min sedan. Vi är i Lidköping. Suck...

Men hem kommer vi iaf. [peppar peppar] Och det är huvudsaken.


Allvarligt?
 Datum: 2010-01-08 Tid: 00:59:32 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Stylisten Rachel Zoe har ofta fått skulden för det nya "size zero"-idealet då hon "tvingat" artister som Nicole Richie att banta ner sig för hennes klädråd. Här ser man Rachel själv spatsera i bikini och visar upp en kropp, som jag inte kan förstå hur någon tycker är snygg.
V. 11
 Datum: 2010-01-07 Tid: 23:22:25 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Herregud! Tiden går verkligen läskigt fort.

För några veckor sedan var jag inne på babystrology.com [Nya tickern här i menyn till höger->] och skulle göra en till bloggen, men då såg fostret bara ut som en liten alienklump. Haha... Jag tänkte att jag nog blev tvungen att vänta ett tag innan jag sätter upp den. Men så idag när jag gick in och testade så ser man ju faktiskt att det är en liten baby.

Shit det är så häftigt alltså. Och skitläskigt. :) Imorgon [jag har korrigerat en dag] går vi in i V. 11- Bara en vecka kvar tills 12-veckorsträcket då man kan pusta ut litegrann. Ska bli skönt. (Man går lite som på nålar än)

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser.

Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.
     Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.Bävar inför hemresan
 Datum: 2010-01-07 Tid: 23:01:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Hej på er.

Jag tänker inte ursäkta att jag är dålig på och uppdatera, för jag har helt enkelt inte inspo och skriva just nu. Och har man inte det så blir det heller inget bra av att bara knåpa ihop något bara för att.

Den som väntat på något gott;)

Imorgon bär det av hem till Skåne. Vi åker från Gällivare 14.45 och beräknas vara framme 13.00 i vår lilla by. [OM allt går som det ska] Hörde på ekot idag om skador längs Norrlandsbanan som innebar att ersättningsbussar satts in (?!?!)
     Jag ber till Gud att vi inte tvingas åka buss någon längre sträcka. Mycket för att jag tycker att resan är nog lång som den är men också på grund av att man riskerar att få blodproppar och annan skit om man sitter för länge. På tåget kan man iaf röra sig något så när. =/

Vi hoppas på supertåg som tar sig förbi skador, is, snö och andra difficulties så vi får komma hem till mamma, syster och vår kissemiss i lagom tid:)

 
 
i miss u guys...
Ett vykort
 Datum: 2010-01-05 Tid: 11:36:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Bjuder på några bilder från Nyårsafton bland annat. Bilderna är ärligt snodda från Johanna.
http://johannalo.blogg.se/ [Men jag som tagit en del, så därför jag tog mig friheten. Hoppas det var ok, sis]
I skogen på skoter
 Datum: 2010-01-04 Tid: 20:26:14 Kategori:Norrbotten i mitt hjärta Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

...precis som det ska va´...Uuuuh
 Datum: 2010-01-03 Tid: 00:44:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Note to self:
Ät inte köttsoppa och blåbärspaj kl tolv på natten, hur sugen du än är. It will only make u feel sick.


Brr
 Datum: 2010-01-02 Tid: 22:00:40 Kategori:Norrbotten i mitt hjärta Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


 
Myspromenad i -24 C
Maggen v 10
 Datum: 2010-01-02 Tid: 16:15:46 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Tog en morgonbild i morse för att visa hur magen ser ut innan man hunnit äta något.
Den börjar bli hård nu:)
Happy New Year
 Datum: 2010-01-02 Tid: 16:04:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Nyårsaftonen firades på två ställen. Först var vi hos syster och hennes familj som bjöd på underbart god mat. Älgkött i smördeg m bearnaisesås med potatisgratäng till. Det bara smälte i munnen;) Det spelades spel och skrattades till klockan slog ca 22.
   Därefter åkte jag och karln till Fjällnäs för att skåla in det nya året med pappa och Stina. Riktigt mysigt... Men efter raketerna begav vi oss hem och i princip gick o lade oss.

Det var ett väldigt lugnt nyår men det var riktigt skönt:) God fortsättning alla läsare.

Vecka 10
 Datum: 2010-01-01 Tid: 23:22:52 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

*visar karln* "Uff, den har ju kommit långt, Elefanten ju" *han viftar sig för ansiktet och småhyperventilerar* HahahaFostret:
Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion.
Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

 

Jag kan inget annat säga- än att det ÄR så spännande:) Hihi. Men det är inte så mkt som händer på utsidan ännu. Jag mår fortfarande [peppar peppar] riktigt bra. Illamåendet visade sig vara falskt alarm. Blev inte värre än vad det var. Skönt det:)
   Jag cravar korv mer och mer, dock. haha. Var "MD's" (INTE McDonalds, för er som ej är fr Gve. Lokal Grill) idag och fick min efterlängtade tunnbrödsrulle. Men det smakade ju inte så gott som man förväntat sig, såklart. :/

Annars så grubblar vi mest över om det skulle kunna vara tvillingar därinne? =/ Det är många som sagt/påstått detta redan, utan varandras vetskap... Och känns sådär lagom kul. haha. Skulle det nu visa sig vara två battingar så är det såklart också jättekul. Men det skulle ju innebära dubbelt så mkt jobb och dubbelt med stryk på vår ekonomi också så=/ (Fast säkert dubbelt så kul också) 
Tjollahopp
 Datum: 2010-01-01 Tid: 22:51:20 Kategori:Norrbotten i mitt hjärta Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Vi myser och mår bra... Har inte riktigt tid eller lust att blogga desto mer just nu. Hoppas ni fortfarande hänger kvar;)
Bjuder på lite av de få dåliga bilderna jag faktiskt tagit under resan.

I Stockholm fick vi vänta på nattåget i två timmar då det var vagnfel. Den där Stockholmskylan var inte alls att leka med, kan jag lova. Väl på tåget fick vi världens chock då det snöade in(?!) överallt... I Hytten, i restaurangvagnen och mellan vagnarna. De flesta toaletterna var ur funktion då vattentankerna fryst... Haha. Illa.


När vi anländer till vackra Gällivare och gör oss hemmastadda i Kullen märker vi att det fattas grejer från väskan.
Någon har plundrat vår resväska som stod i gången!!!
De har snott karlns nya VanGils parfym, en hårfön, något så fjantigt som en borste och ett skärp? ...Och det värsta av allt... De snodde två julklappar! Inslagna och allt! VEM har mage och hjärta att göra något sådant hemskt? Ena julklappen var tom inslagen i barnpapper... Jag blir så ledsen i ögat när sådant här händer. Att det finns människor som gör såhär...
Parfymen osv kan jag ändå förstå. Sprillans ny och allt. Men en julklapp? Till ett barn?! Nä fy. :(
Nåväl. Vi mår gott som sagt iaf. Hör av mig imorgon om nyår osv;) So long.
Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin