Heta diskussioner
Datum: 2010-03-17 Tid: 10:15:28 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Jag diskuterar mig hes i LD's senaste inlägg. För typ andra gången någosnin håller jag verkligen inte med henne.

Hon anser väldigt generaliserande att det alltid är föräldrarnas fel om barnet mår dåligt, skär sig eller börjar ta droger. Jag håller verkligen inte med.
   Jag har mått dåligt under stor del av mina tonår och varit självdestruktiv på många sätt. Bland annat skurit mig. Jag väljer att tala öppet om detta eftersom ärren syns lika öppet ändå. Det är en del av mitt liv och jag är numera en "nykter cutter" som ibland får kämpa för att låta bli. Jag har haft kontakt med psykvården sporadiskt och ibland mer intesivt under mitt relativt korta liv- men detta är ingenting jag skyller på mina föräldrar. Absolut inte.

Visst har min uppväxt påverkat mig som alla andras och ingen uppväxt eller uppfostran är väl optimal - det finns alltid saker man  själv kanske skulle gjort annorlunda- men inte kan jag skylla mitt mående på dem ändå. Det är så många faktorer som spelar roll i en psykiska hälsa. Likaväl som i den fysiska.
Jag propsar på egna erfarenheter och får stöd från många andra bland Lady Dahmers kommentarer. Men nu äter dom snart upp mig och min argument börjar ta slut.  Det innebär dock inte att jag ändrat min åsikt. Jag kan snarare tycka att LD inte har ryggrad nog att erkänna att hon har fel.

12 Kommentarer
mia

Jag håller med dig! Det finns så oerhört många faktorer i ens uppväxtmiljö som föräldrarna inte kan påverka, skola, kompisgäng, samhället. Och ibland hjälper det inte med en bra självkänsla som LD påstår. Man kan inte dra alla över en kam som LD gör! Självklart har föräldrarna ofta skulden, men absolut inte alltid!

2010-03-17 l 10:40:08
Elin

Jag kan känna att hon har ett problem där, att hon inte kan erkänna att hon har fel. Eller ens att det finns andra sanningar än hennes. Hela världen är ju inte svart eller vit alltid men i LD's ögon finns inga gråskalor. Det är synd, annars verkar hon vara så jävla grym.

2010-03-17 l 10:53:59
Blogg/hemsida: http://elinastrid.blogspot.com
June

Hon har nog aldrig erkänt att hon haft fel. Jag brukar också ofta hålla med om det hon skriver, men i det här fallet var hon waaay ute och cyklade.

SV: Tack! Jag har varit in på din blogg förut också. Känner igen namnet. Bloggvärlden är liten :)

2010-03-17 l 11:46:14
Blogg/hemsida: http://junesabstracts.blogg.se/
jennifer,

kolla på riksteatern.se/notearsforquees så finns där föreställningar. prisklasserna varierar beroende på hur du vill sitta. jag betalade bara 60:- för min mitt i salongen.

2010-03-17 l 11:52:10
Blogg/hemsida: http://hellobenjamin.blogg.se/
June

SV: Ja, det är synd. Annars är det ju väldigt skönt och lite uppfriskande med en sån blogg. Men alla har sina brister :)

2010-03-17 l 12:39:15
Blogg/hemsida: http://junesabstracts.blogg.se/
Anna

Skummade igenom kommentarerna lite snabbt, men orkade inte läsa så noga.. Tycker det är skrämmande att så många tycker att allt handlar om föräldrarna! =/

Men kan ju hålla med om att det vore jävligt enkelt att bo i soc lägenhet o inte jobba o skylla på att mamma o pappa va dumma. Istället för att kämpa för sitt liv som man vill ha det och njuta till fullo!Men tex Christina Agiulera som hade en tuff barndom - hon utnyttjade det till sin egen vinning och skrev låtar etc.

Finns flera liknande exempel på folk som haft det förjävligt när dom växte upp och ändå är on top of the game liksom.Men visst präglar uppväxten en - inget snack om saken. Men hur man väljer att använda det förflutna verkar skilja rätt mkt från person till person.Finns garanterat folk vars föräldrar är rena rama praktexemplena som ändå knarkar etc.

Är ju liksom inte bara mamma o pappa som spelar in i hur man blir som person..Eller menar hon att det är föräldrarnas fel som väljer att inte flytta till en "bättre" stad/sätta ungen i privatskola eller vad som - för att slippa dåligt intryck från andra skolbarn? :P

------------------Så nu har jag sagt lite hur jag ser på saken..Jaaa jag fick blöjhinksbilden - så söt! =)Nej precis, tror inte man kan bestämma innan hur man vill ha det heller - man vet ju fan inte vad som väntar riktigt.

Kanske upplever allt som en promenad i parken trots att det svider lite ;)Hmm.. Kanske nått som man bör prata med sin BM om - altså hur olika smärtlindringar funkar o så. Sen finns det ju alltid lite felmarginal på hur det funkar från person till person..Glukosbelastning??Haha fan va nice! Här låg det NY snö på marken när jag slåg upp mina blå/gröna... Höll på slå på arlset minst 10ggr på min 15min runda m Ozzy.. TJOHO.

Mer snö åt folket!! ;)

2010-03-17 l 13:20:42
Blogg/hemsida: http://livetmedpyret.blogg.se/
bflmamman

Hittade hit via en annan blogg där du skrev ett svar som innehöll saker som självskada och skaffa barn. Intressant. Nyfiken jag.Själv är jag ofta dålig, har barn, och fixar det inte. För jävligt känns det faktiskt.Men vad jag ville kommentera var ju ditt inlägg om föräldrarna. För mig är det självklart att det inte är mina föräldrars fel att jag blivit som jag är.Jag anser att det beror på många faktorer, varav en sådan faktor kan vara föräldrar och uppfostran, absolut. Men det är nog sällan som det är hela sanningen. Vi påverkas av allt omkring oss. Våra medfödda svagheter och styrkor blir svagare eller starkare på grund av saker man inte kan förutse eller bestämma över.Lycka till!

2010-03-17 l 14:18:54
Blogg/hemsida: http://borderfuckingline.wordpress.com
Malin, 21 år & Gravid

tack så mkt, kommer ut nya magbilder senare :)

2010-03-17 l 14:28:28
Blogg/hemsida: http://mammaflikkan.blogg.se/
Emma

Kanske för att hon är van att enbart få medhåll hela tiden, men märkligt är det!

2010-03-17 l 14:43:22
Blogg/hemsida: http://emmamacita.blogspot.com
Anna

Jovisst är det föräldrarnas ansvar att ge en trygg uppväxt och ge bra moral etc.

Men att dom är ansvariga för resterande närmiljö är ju bara nonsen.. Jag menar - jag har haft en lugn o trygg hemmiljö hela livet, aldrig blivit slagen eller utnyttjad på nått sätt. Kärleksfullt och bra helt enkelt.

ÄNDÅ försökte jag skära mig på armarna - för alla andra gjorde det. Var det mina föräldrars fel?? Som inte var med mig i skolan och vakade som hökar över mig? ;)

Nu va jag ju för feg, så det blev inga ärr, utan blödde bara lite ytligt. Men det är själva grejjen jag syftar på.

Så håller med dig - att det inte är föräldrarnas fel i dom allra flesta fall.Sånt som adhd och andra diagnoser har ju inte med uppfostran etc att göra. Visst att en del säkert är lite ärftligt - men det är ju inte nåns fel..eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh?! det låter ju helt jävla absurt!

Aldrig hört talas om faktiskt. Men det lär dom väl inte göra med alla, utan bara dom som misstänks ha diabetes?

Borde ju räcka med att kolla blodet lite oftare kan man ju tycka... =/Min BM sa att jag ska skriva upp allt jag vill prata med så jag inte glömmer bort att fråga nått. Direkt när hon sa det sa jag "jaa va bra - jag har redan gjort det men vågade inte visa ifall du skulle tycka att jag va fjantig" och tog fram mitt block HAHANu har mäklaren varit hos oss o fotat. Sa visst flera ggr att vilken skillnad o va fint ni gjort o så =) KUL att höra när man donat lite =)

Visning på tis o tors nästa vecka. o han trodde inte det skulle bli nå problem att bli av med den. Hoppas han har rätt!föresten - jobbar du o din mamma på samma jobb? eller har ni bara nära varann? (tänkte eftersom ni skrivit nån gång var att ni lunchat ihop o så =) )

2010-03-17 l 14:47:34
Blogg/hemsida: http://livetmedpyret.blogg.se/
Familjen Korb ♡ Blivande tvåbarnsmamma

Faan va trist, istället för att erkänna då att man fått en annan syn på saken.

Hon kanske bara behövde få höra från någon/några som varit där.Min mamma är den bästa mamman jag kunnat ha, hon har stått ut med mer än någon annan mamma jag känner, och finns här än.

2010-03-17 l 14:58:24
Blogg/hemsida: http://salkert.se
Fride - Ung & Gravid

Usch jag brukar följa hennes blogg men no more. Där försvann respekten..

2010-03-17 l 16:50:37
Blogg/hemsida: http://inutimagen.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin