Lundmyr
 Datum: 2010-11-30 Tid: 20:20:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Nu har jag beställt julklapp till knodden från Campadre. [Schhh! Säg inget till henne!]

Hon ska få denna ur-rara klänning och strumpisar från Lundmyr of Sweden. 343.- istället för 528.- som det kostar i butik. [Jag betalade dock bara frakten. Man får 99 spänn per tipsad medlem som handlar. Tips att tipsa! haha]
Passa förresten på att bli medlem om ni inte redan är det- för det finns bara begränsat antal platser.Dag 15 - Mina drömmar
 Datum: 2010-11-30 Tid: 19:21:47 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
[Vi överlevde meteoren eller vad tusan det nu var...?=/ Ingen annan verkar ha sett eller hört något..?]

En om dagen. a' la Dahmer.

I smyg drömmer jag om att få bli journalist eller författare.

Jag önskar att jag kunde leva på tangenterna och pennan... Egentligen drömmer jag om att få jobba med det jag älskar. Missförstå mig inte- Jag älskar mitt jobb jag har nu. Men det är främst för arbetsplatsen, arbetskamraterna och chefernas skull. Inte kanske själva uppgiften i sig. Jag önskar att jag skulle kunna kombinera min nuvarande arbetsplats med mitt skrivande.

Det skulle inte heller vara fel att tjäna en liten kosing på bloggen;)

Men min främsta dröm just nu är att knodden får vara frisk och må bra hela sitt liv. Att jag anses som en bra mamma, av henne själv och att vi får många oförglömliga minnen tillsammans:D


Eh vad faan?!
 Datum: 2010-11-30 Tid: 15:51:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer
En meteorit! Här! Vi såg den precis! Den var skitstor och brann!!! :(:(

Syster hann fota:

Vi kommer döööö:( buhuuuu.
haha. Nej men ser ni vad tydligt?Pulkapremiär!
 Datum: 2010-11-30 Tid: 15:02:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

I fullkomligt underbart väder begav sig jag, knodden och syster oss ut till pulkabacken för att prova åka lite tefat:)Knodden reagerade knappt. Men jag tyckte det var superkul! haha.

Usch vi tycker det är så fruktansvärt synd att karln missar såna här "förstagångs-upplevelser", när han är på jobbet... Vi tänkte först vänta tills han kom hem ikväll, men när han väl är hemma är det både mörkt och betydligt mycket kallare =/ "Ta många bilder" sade han ledsamt i telefonen... Men vi får se det som att vi värmer upp henne inför helgen. Då kommer hon säkert tycka det är betydligt roligare;)Dag 14 - Mitt självporträtt
 Datum: 2010-11-29 Tid: 22:08:43 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Hahahahahahaha!
Så kan det gå om man är uttråkad i paint. ;)Gymma
 Datum: 2010-11-29 Tid: 19:39:51 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Knodden har fått ett nytt "babygym". Hon lessnar så fort på sitt vanliga, trots att jag byter ut djuren ibland...

 

Så det blev ett hemmabygge gjort av ett täcke och en mobil hängd i en sytråd från lampan. haha. Hon älskar det! Ligger och sprattlar och tjuter hur länge som helst. Jag tror hon gillar att det e gott om plats - Nu när hon vänder sig både från mage till rygg och från rygg till mage, måste hon ju få plats att göra sin nya favvosyssla också;)
Graviditetsnotan
 Datum: 2010-11-29 Tid: 15:58:16 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Såhär 3 månader efter graviditeten och förlossningen känner jag fortfarande :Fy faaaan. Bläää. Jag hatade att vara gravid. Jag kan räkna stunderna som jag tyckte det var mysigt på en halv hand...
Idag saknar jag då ingen mage eller sparkar, som alla påstod att man skulle göra. Och jag saknar definitift inte de 25 extra kilorna, de svullna fötterna, kisseriet på natten, humörsvängningarna eller allt vad förlossningen hörde till.

Många som skriver i "listan" om sitt favoritminne väljer att ta upp förlossningen. Det är verkligen inte mitt favoritminne. Det är typ mitt värsta minne. Jag får fortfarande rysningar när jag tänker tillbaka på det.
Visst tusan är det ju ens bästa dag i hela livet, för det var då knodden kom- men sättet hon kom på var förjävligt. All smärta, alla "droger" och sprutor, all panik och hjälplöshetskänslor... Inte direkt fantastiskt nånstans. Nä fyy. Jag är då inte sugen på fler. Tror det ska behöva gå många många år innan det är dags igen. Jag måste verkligen glömma detta. Haha

Så vad blev då notan? Fysiskt alltså...


Den kärlek och lycka jag känner idag gör det så jävla värt så det finns inte. Hon är mitt allt. ♥Dop
 Datum: 2010-11-29 Tid: 15:35:30 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Åh vad roligt det är med dop. Jag är lika exalterad i Carolinas och Jannikas dopplanering, som min egen...

Tusan. Kan man döpa knodden en gång till, måntro? haha


Knoddens vikt och längd 3 mnd
 Datum: 2010-11-29 Tid: 07:27:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Ni är några som undrat hur stor knodden är nu... Har helt glömt bort att skriva det;
På 3månaderskollen mätte hon 66 cm och vägde 7925 gr. Åttakilosguldklimpen;) hehe...

Men det är ändå inte så mycket med tanke på att hon nästan vägde 6 kg när hon kom och var 59 lång. Hennes kurva börjar plana lite, men BVC sa att det ofta blir så på större barn - de hittar sin egen kurva så småning om. Det finns ju en del att ta av om hon skulle få för sig att "pausa" lite också;)
Knodden 13 veckor.
Hon:

*Gör glädjetjut mest hela tiden. Låter som en fågel. Haha "Kaaa!"

*Börjar allt mer använda sin "röst". Tycker det e så häftigt och höra helt nya läten och "jollermeningar" med nya tonlägen.

*Ska känna på ALLT. Håller man henne under armen när man går omkring härhemma, håller hon alltid något i sin hand när man kommer fram dit man ska. En handduk, några strån från en flätad lampa, blomblad osv osv... Nu kan man alltså glömma allt vad som heter örhängen och utsläppt hår;)

*Somnar lite senare på kvällen men tar gärna en taktikvila där hon brukar vara som mest gnällig på eftermiddagen istället.

*Gnyr nåt så fruktansvärt precis när hon börjar äta. Haha, jag kan aldrig låta bli att skratta. Typ: "Åhåå det var så synd om mig, du var så långsam med bröstet jag trodde jag skulle dööö åhåååå!" Haha."Vi tänder ett ljus i advent..."
 Datum: 2010-11-28 Tid: 23:26:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Nu är här äntligen julpynt från golv till tak... I röda färger såklart:)
I sedvanlig ordning står krubban också på en hedersplats... Vi får inte glömma vad julen handlar om:)

Sakta men säkert infinner sig också en slags stämning. Med kvällsbesök av syster och hennes karl, svägerska och en sjuker mor -har vi smuttat lingonglögg [hit!] och myst till julsånger. [Svenskt ska 're va'! Och gärna Carola! haha.]Dag 12 – I min handväska & Dag 13 – Vardagslyx
 Datum: 2010-11-28 Tid: 22:47:24 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Nu kör jag två stycken, så jag kommer nånstans i den här listan. Hehe;)

Jag säger precis som alla andra mammor: Handväska, vad är det? Det är numera skötväskan som innehåller alla nödvändigheter. Och precis som i livet så är det knodden som även här får ta den största platsen...:)
Blöjor, våtservetter, skötunderlägg, dreggelpapper, dreggellappar, kräklappar, påsar till dirtyblöjs [oooh så fräsch denna väskan kommer vara om typ ett år?]
Sen har jag lite amningsinlägg, handcreme, cerat, börs, mobil, nycklar o ja... Det sedvanliga. Ibland ryms även en chokladbit. Och allt som oftast en flaska vatten då törsten är min stadiga polare.

Vardagslyx är numera att få gå på toa i lugn och ro, att få sova en timme extra på Söndagsmorgonen och att hinna platta håret.


Blä
 Datum: 2010-11-28 Tid: 17:26:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
att försöka julpynta med en knodd och vänta besök som kan komma när som helst var ingen bra kombination. Mitt humör tar sig en ordentlig törn. Här ser ut som fan...Hur kan jag motstå?
 Datum: 2010-11-27 Tid: 23:31:24 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Jag tävlar om boken "Kalle som Lucia" hos Lady Dahmer.

Tävlingen avslutas Fredagen den 3'e December 

Var med och tävla HÄR du med!Kalaaasat
 Datum: 2010-11-27 Tid: 20:36:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
precis heela dagen:)

Jag har t.o.m plattat håret dagen till ära. Det var ett tag sen;) Vardagslyx på hög nivå...haha


Först firades karln på heammaplan med familjebesök och hemmgjord prinsesstårta [eeeeh. Syns va? haha]


Och sedan for vi bort till Sandra för att fira fina M som blivit hela 2 år! Han fick minsann också hemmagjord tårta:) I form av en bil:D Och knodden fortsätter i sin nya "storatjejenstil" genom att sitta i egen stol. åååh. Halledaa. haha

Nu är jag helt slut och död efter 12timmars sockerkick. Tvmys med älskling väntas.♥Dag 11-Mina syskon
 Datum: 2010-11-27 Tid: 09:17:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Åååh. Jag glömer ju bort denna listan hela tiden. Här kommer i alla fall min underbara syskonskara. All girls;

Lotta. 18 år. Bor ett stenkast från mig. Har blivit min absoluta stöttepelare när det gäller knodden, som jag alltid kan räkna med ställer upp. Tack.
Vi är uppvuxna tillsammans hos min käre mor och hon har fått stå ut med mina diverse "projekt" och hemska uppdrag när vi var små. Bland annat tvingade jag henne sitta i en skrubb i tre timmar medan jag flätade hennes hår i små små flätor.

Hon har, precis som jag, stött på motgångar...Men hon har, precis som jag, gått ur dem starkare. Hon och hennes pojkvän sedan 2 år tillbaka utgör byns sötaste par och när det vaknas fest är de partyts roligaste duo. Love u sis.

Agnes. 14 år. Den yngsta av "småflickorna" uppe hos min far i norr.
Att hon längre inte är så liten, har jag väldigt svårt att greppa- och det får hon nog också höra. Haha. Kan inte vara lätt att vara yngst...

Agnes älskar böcker och fantasy, är en hejare i skolan och kan ses bära fluga- vilket jag diggar enormt. En hurtbulle som tränat både brottning och en hel massa mer sporter. Nu sjunger hon i kör. Dessvärre har jag aldrig kunnat gå på någon av hennes träningar eller matcher, vilket svider lite i hjärtat...=/ Och att jag missade hennes konfirmation kändes lite extra tungt.:(
Jag är stolt över Agnes, hennes betyg och hennes extra skinn på nosen;)

Frida 17 år. Andra halvan av "småflickorna" som också vuxit upp riktigt ordentligt. Tog det stora steget och flyttade från lilla Gällivare till "storstan" Luleå. Där läser hon till konditor trots sin laktos- och glutenallergi. Sjukt starkt jobbat. Väldigt driven tjej som vet vad hon vill.

Klär sig på ett underbart annorlunda sätt med mycket prickar och rosetter och påminner om mig själv när jag var yngre och mer än gärna bar en grön medaljongkavaj:) Det känns även som om Frida har lika nära till de djupa tankarna och med lätthet också kan uttrycka sig i skrift, precis som jag.


Johanna. 22 år. Egentligen är vi inte blodssystrar alls. Men hennes mor bodde med min far större delen av vår uppväxt. Och eftersom vi gått ihop som ler och långhalm under uppväxten med både bråk och kramar, ser jag henne verkligen som en av mina systrar. Nåt annat vore bara konstigt...

Johanna har två underbara barn och ett tredje på jäsning.♥ Att knodden redan har tre kusiner är helt underbart. Att hon än inte fått träffa dem, känns mindre kul. Vi ska se till och åka upp så snart som möjligt för att få ordning på detta.
Förutom att hon är en underbar mamma och syster, jobbar Johanna på avdelning Barn på sjukhuset, diskuterar livligt om det som upprör och glädjs henne och har dessutom precis tagit kärkort! :)

Klicka på deras namn för att komma till deras bloggar;)Idol för ett år sedan och ett frö i maggen
 Datum: 2010-11-26 Tid: 21:36:55 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Ikväll sitter vi i sedvanlig ordning och tittar på Idol. Det får mig att minnas tillbaka till förra året då jag faktiskt vann biljetter till Idol och jag och karln åkte till Malmö för att se showen. Här hittar ni dess bilder.
[November 09, är f.ö en rolig månad att ögna igenom om man vill se hur jag levde mitt liv innan knodden. haha.]

Vad vi inte visste då, var att knodden faktiskt låg som ett litet litet nysått frö i magen just då.
Hon började sin resa bra, hon... På Norrlands Guld;) haha. Nåväl- Det man inte vet kan man ju inte hjälpa. Och det verkar inte gått någon större skada på henne direkt:)Fröken konstapel
 Datum: 2010-11-26 Tid: 18:15:30 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Lilla fröken konstapel satt själv i egen stol för första gången nere på byns enda café. Med hjälp av lite sjalar och filtar gick det jättebra:)
Tomma juicepaket är ju smaskens tyckte knodden också och lekte på för fulla muggar:)


Herregud vad fort tiden går... Pausa snälla någon. Hon sitter ju med o fikar!80-talist javisst! [Låångt inlägg]
 Datum: 2010-11-26 Tid: 18:06:38 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Men guuud vad kul! Helt klockrent! Hittade denna hos Becca. Nostalgi på hög nivå! Känner igen mig i allt med fetstil...

- Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
- Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin
- Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
- Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
- Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade
- Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
- Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
- Vi som samlade på allt - främst kapsyler (pogs, ishockeykort, spice girls-kort, kulor och bokmärken :P)
- Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin
- Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"
- Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV
- Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar (fast mer sydda klänningar än stickade tröjor)
- Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
- Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal
- Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian
- Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
- Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)
- Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen
- Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks
- Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar"
[fast vi sa: Ska vi vaa?]
- Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
- Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
- Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
- Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
- Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
- Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google
- Vi som frågade chans på någon ny varje vecka [Alla utom jag. haha]
- Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter
- Vi som drack Cuba Cola och Jaffa
- Vi som läste OÄ i skolan
- Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV
- Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp (jag hade två vandrande pinnar, en råkade jag dränka och en smet)
- Vi som åkte båt till Danmark (jag åker liksom fortfarande båt till Danmark :P)
- Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
- Vi som tvingades runt för att sälja bingolotter varje vecka
- Vi som fick fler finnar av Clearasil
- Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten
- Vi som läste Lyckoslanten
- Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
- Vi som var med på rökrutornas tid
- Vi som hade Filmnet långt innan Canal+
- Vi som drömde om att ha en egen rökmaskin hemma
- Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
- Vi som tryckte på play på kassettbandspelaren till vår Commendore 64 och sen kunde gå och göra något annat i 20 minuter medans spelet laddade
- Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson
- Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag [eh näää. krullohår]
- Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme
- Vi som hade våra första slagsmål genom att tävla om vems farsa som var starkast eller hade farligast yrke
- Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost
- Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra
- Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
- Vi som är de sista att komma ihåg movieboxen
- Vi som var de första i backen med snowboard
- Vi som använde telefonkort och beeper innan mobilernas tid
- Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna
-
Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet
- Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren
- Vi som fortfarande säger Domus eller Servus i stället för Coop
- Vi som älskade bockastyren och max antal växlar på cyklar
- Vi som hade föräldrar som inte helt förstod att varumärken betydde allt på skolgården
[FILA, Fruit of the loom och jazzbyxor ftw. Men när jag väl fick en fotl-tröja var de sedan länge "ute" och klaskompisarna använde sina på gympan)
- Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
- Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt
- Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt
- Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel
- Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
- Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."
- Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk
- Vi som drev våra föräldrar galna med monotona piptrudelutter från ett hypermodernt gameboy i bilen
- Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio
- Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm
- Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor
- Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal
- Vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor
- Vi som käkade Raider och inte Twix!
- Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband
- Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)
- Vi som hade bänkar med lock på 
-  Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000
- Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska
- Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eiffeltornet, fiskenätet
- Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp
- Vi som hade skateboards med bromskloss
- Vi som vattenkammade vårt hår inför lågstadiediscona
- Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den
- Vi som vet hur man gör popcorn på spisen
- Vi som va med när 50-lappen kom och tyckte att det va jättepraktiskt.

Lägger till:
- Vi som läste av ringsignalskoder på internet och manuellt tryckte in dem i våra mobiler för att få höra något annat än Nokias [alla hade Nokia!] egna. B B M N O O P....


!!!
 Datum: 2010-11-26 Tid: 14:02:25 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Idag slogs jag av en fruktansvärt förfärlig tanke;... Tänk om blogg.se skulle krascha?!En promenix ner på "stan"
 Datum: 2010-11-26 Tid: 13:56:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Aoooowiiiiiii!

Jag, knodden och syster har promenerat ner på byn idag. Vi har ett helt underbart väder här! Lagom kallt, "massor" av snö och till och med några solglimtar då och då.:) How do you like my new Didrikssonjacka? Jag älskar den! :DÅh<3
 Datum: 2010-11-26 Tid: 10:24:29 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Åååh. Lady Dahmer berättar idag om Sagolikt Bokförlag. Ett bokförlag med barnböcker som lär barnen att det är Okej att vara annorlunda. Kalle ska få ha klänning om han vill, han ska få vara lucia om han drömmer om det och Girafferna Jösta & Johan ska ju klart få ett barn, om de vill det. Åååh kärlek. ♥

Jag & knodden önskar mig boken om Jösta & Johan, i julklapp, tomten. Knodden ska tidigt få lära sig att olika är lika. Alla är precis lika mycket värda och all kärlek är precis lika fin.

Barnspecial på Campadre!
 Datum: 2010-11-25 Tid: 20:09:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Det har blivit mycket tips på bloggen, på sistonde... Men jag tycker det kommer så himla mycket bra erbjudanden just nu.

Ni som läst min blogg ett tag, vet att jag är ett stort fan av Campadre... Jag beställde bland annat min skötväska från Dadadoo för en tredjedel av priset därifrån.

Just denna veckan har de stor barnspecial hos sig. Och eftersom det är många mammor som läser min blogg, måste jag ju bara tipsa. 40% på BRIO, Disney Bags, 70% på Elodie Details, 60% på Marc O´Polo Junior osv osv...Om du inte redan är medlem -Bli det här.
Du vet att du är småbarnsmamma när; [Pt3]
 Datum: 2010-11-25 Tid: 18:53:46 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
*Det är mer regel än undantag att ha kläder med diverse fläckar på. Är det inte kräk eller bajs, så är det du själv som spillt tandkräm i all morgonstress.

*Du inte ens får gå på toa ifred. I bästa fall får du ha dörrn på vid gavel med en babysitter i dörröppningen innehållandes en storögd knodd. I värsta fall får du försöka göra dina behov på en minut. Kanske 1,5...

*Du med säkerhet pratar förlossning inom tio minuter när du träffar en ny människa som också råkar vara mamma.

*Toapapper i fickan numera ingår i din outfit.

*Du blivit så känslig att du börjar gråta till Lejonkungen-introt:)Babbel
 Datum: 2010-11-25 Tid: 17:28:17 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Shit dagarna bara springer förbi en. Man hinner knappt vakna så är det mörkt igen! Som tur väl är, så har vi fått snö nu så det både värmer och gör det ljusare. ♥

I förrgår var vi ju till Evelina, mannen och barnet. En för mig okänd fmilj som visade sig vara supertrevlig. Barnvagnsprommis nästa vecka Evelina?:)Igår var jag o knodden förbi Madde och lille herr knoddson som växer så det knakar. Har alltid lika trevligt hos er.

Dagen idag har spenderats med att glömma babyrytmiken för tredje veckan i rad (!), njutaavsnönpromenix och ett försök att vika tvätt med en måstegnällaförnuäklockanfyyyra-knodd. Mindre lyckat.

Gräsänka ikväll och förkylnngen börjar släppa. Status: Helt ok.


Coolstuff
 Datum: 2010-11-25 Tid: 13:35:01 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
För någon vecka sedan snubblade jag över Coolstuffs blogg som sökte Bloggtestare av deras julklappar. De har massor av smarta julklappskategorier.. Bland annat för barn, här. Jag anmälde mig såklart, blev granskad och fick 200kr att handla för i deras webbshop -förutsatt att jag bloggade om produkten;)

Lättförtjänt julklapp, tänkte jag och gick genast in och letade... Jag fastnade direkt för världens sötaste lilla badanka. En radioanka:D Inte bara spelar den ljuvlig musik för en när man ligger i badet.. Den har också en termometer! Helt perfekt för när man ska bada knodden ju! [Jag har dock gett den till karln i födelsedagspresent. Men han läser aldrig min blogg ändå, så han behöver inte få reda på att den var "gratis". haha]


159 spänn kostar den på coolstuff.seBehöver jag säga att knodden blev stormförtjust? En kompis i badet som spelar LadyGaga och som hindrar henne från att bli skållad. :) 5 ankor av 5 möjliga....men nog fan är man en produkt av sin tid
 Datum: 2010-11-25 Tid: 11:14:14 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Knodden äger puffrushklänningar. Som hon inte fått, utan som jag faktiskt köpt. Som till dopmiddagen, till exempel.
Jag kommer på mig själv tycka knodden är "söt" när hon bär klänning. Och när det är dags för fest så klär jag henne gärna i något typiskt "flickigt" för att hon ska vara just "fin".

Det e skitsvårt det där. Men samtidigt inte så jäkla noga... Så länge man har rätt tankesätt och provocerar sia egna (och kanske t.om andras] invanda tankar genom att våga ifrågasätta och inte ta förgivet, tycker jag man kommer riktigt långt.

...och ja. Jag skulle inte tveka och klä en eventuell framtida son, i klänning. Inget rosa tylltyll här heller, men nåt sånt här kanske: Utan tvekan.

Fan skitsnygg ju. Får nog klicka hem en sån till knodden;) 249.- babyshop.seDag 10 -
 Datum: 2010-11-24 Tid: 21:58:19 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
och härmed byter jag bana. Även jag tycker att listan var lite väl enformig och trist, så jag hakar på Lady Dahmers rubriker från och med nu istället. Så här ser den ut;

Dag 10
Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur  muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 -
Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 - Min bästa grimas

Mitt favoritplagg är mina linnen. Tajta långa linnen i olika modeller. Oftast svart. Svart, svart, lite lila och vitt, sen mera svart och svart. Linnen är bäst. Jag har de under allt. Till allt. När jag sover. När jag trnar. Och när jag är fin. Är de nytvättade suger de i bästa fall in kärlekshandtagen lite, och i värsta fall blir man lite extra varm. Till och med när jag var som allra mest Preggo passade linnena. I löööve them.

Lila linne.Åh nu kör hon det där jävla genussnacket igen...
 Datum: 2010-11-24 Tid: 20:58:56 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Jag har ju pratat en del om Genus när jag var på smällen. Bland annat Här.
Men mitt tankesätt har förändras sen dess. [och det är bra. Man måste vara öppen för nya synpunkter och åsikter] Jag tycker dock fortfarande det är en skitviktig grej. Och jag måste säga att jag ofta blir ledsen i ögat när jag trillar över mammablogg efter mammablogg som fastnat i heteronormen och rosaflick-pojkeblått-fällan utan desto mer eftertanke. Varför??? tänker jag bara?

Genus är så mycket.

För mig handlar det om att kunna ge knodden 100 möjligheter istället för två. Det handlar om att hon ska få tillgång till hela regnbågens färger utan att någon dömer henne eller ser henne som ett kön. Vad barn har för kön är väl helt ovidkommande? De är barn. Låt de få vara barn och leka med vad de vill och klä dem i vad som är bekvämt och lekvänligt.

http://www.umo.se/Global/Jag/genus.gif

Däremot så sa jag när jag var gravid att jag nog inte kommer köpa något rosa till knodden. Det har jag gjort. Inte mycket, men det har hänt. Och återigen så handlar det om att inte beröva henne något- Jag vill ge henne möjlighet och tillgång till alla plagg. alla färger. och alla leksaker. [Nästan. vissa plagg är helt enkelt inte praktiska eller korrekta på något sätt. och vissa leksaker påvisar ideal som jag aldrig kommer påtvinga knodden.]

Men lär ungen självkänsla
att känna sig trygg och stolt i vad än hon/han har på sig. Kommer någon rackarunge som påstår att knodden inte kan ha ett visst plagg/leksak för att det är en "pojkgrej" -Lär henne självkänsla nog att säga :"Det är det inte alls. Jag använder ju den/det. Och jag tycker minsann om den/det!" Kläder och leksaker ska inte tillhöra kön. Vad än tillverkaren vill påstå eller antyda på förpackning eller avdelning. Och flickor ska inte behöva klä sig i kjol/klänning/rosa för att få höra att de är "fiina". Bekräfta ungarna ändå. Finhet eller tuffhet sitter inte i kläderna.

Genus är så mycket.
För mig handlar det också om bemötande. Om att bemöta knodden på samma sätt som jag bemöter en pojkknodd. Det ska inte spela någon roll om det är en flicka eller pojke som klär sig i rosa, grönt, blått, eller svart. Känner sig barnet fint i något så ska barnet också få bli bekräftad och få höra att denne är fin. Oavsett kläder. Inte "tuff" eller "cool" för att det är en pojke. Och inte "söööt" eller "fiiin" för att det är en flicka. Det handlar om små små ordval, det handlar om bemötande, språk och attityd.
Pojkar ska inte få komma undan med "Kärlek börjar alltid med bråk"-attityden. Det är inte okej att slåss. Det är inte okej att dra flickorna i håret för att man "inte kan" visa att man är kär genom kramar eller ömhet. Det är inte okej att tafsa på tjejer och få bekräftelse genom fniss och "höhö:ns" av kompisarna. [Självklart inte okej för flickor heller att slåss. Men ofta händer det att pojkar "kommer undan" med det i högre grad än flickorna, just för att "de är ju pojkar".]


När det gäller leksaker kommer jag ge knodden det mesta. Även där sa jag innan att jag nog inte kommer köpa Barbie till henne. Det kan faktiskt hända att jag gör. [Men jag vägrar i sten dessa äckliga bratz-dockor!] Inte för att jag stödjer Barbie som ideal- utan för att det är i princip den enda "vuxendockan" som finns på marknaden. Och ungen måste ju få leka med dockor som föreställer vuxna, lika mycket som hon får leka med dockor som föreställer barn. Däremot tror jag fortfarande att de mer neutrala dockorna triggar igång fantasin mer-än de som redan på förpackningen visar "hur de ska lekas med".

one

För er som också tycker det är intressant med genus och tycker att barn ska få vara barn;

Kolla in den bästa boken "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2"


Hur tänker ni kring könsroller, klädkoder, heteronormen och bemötandet av barn?
Recept Kladdkakemuffins
 Datum: 2010-11-24 Tid: 16:56:06 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


På begäran kommer här kladdkakereceptet... Jag rippade bara det rätt av från nätet. Var verkligen skitlätt att göra. Receptet är för 12-15 st. [läs:10. haha]

100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljesocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Smält margarin och låt svalna.
Vispa ägg och soker poröst, tillsätt de torra ingredienserna bakpulvret blandat med mjölet. rör ner det avsvalnande smöret.
fyll muffinsformar till ungefär hälften med smet.
grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Noooo! Jag hade 9 minuter och det var nästan för mycket, blev inte alls sådär goigt kladdiga som man vill ha dem. Kör max 7-8 min;)

Garnera med grädde och jordgubbskulor♥Finally!
 Datum: 2010-11-24 Tid: 09:21:39 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

ÄNTLIGEN har vi i Skåne också fått lite snö! Äntligen lite ljuuus! Det blir ju så himla mörkt och dystert när det inte ligger nåt ljust vitt på marken.

Snart ut med knodden i hennes premiärsnö:)Karlns dag
 Datum: 2010-11-23 Tid: 22:15:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Idag har gubben fyllt år. [Ja, han börjar tusan snart bli gubbe på riktigt. hihi]
Jag och knodden [med hjälp av systerbarnvakt] bakade kladdkakemuffins, slog in paket och gjorde grattiskort. Det var uppskattat av min frusne herr takläggare som kom hem efter en hel dags jobb i snöstorm. Grattis igen my l♥ve.
Åh hörni!
 Datum: 2010-11-23 Tid: 18:45:56 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Jag brukar ofta hitta gratiskoder till Fuji och skicka efter hundra bilder efter hundra bilder på knodden. Men häromsistens trillade jag över Photobox, som också erbjöd hundra bilder gratis.

 

Jag provade deras bilder och blev glatt överraskad ! De levererades i världens sötaste lilla box [därav namnet i guess.;)] och var i helt annan kvalité än Fujis. Jag blev skitnöjd och kommer helt klart fortsätta beställa därifrån framöver.Nu såg jag att Frossle, som jag är med i ger ett nytt supererbjudande från photobox. Och det måste jag ju såklart dela med mig av!
Klicka på bannern nedan så får du som ny kund en gratis fotobok! Man betalar bara frakten;)

[De hade 100 gratisbilder också, men den bannerns länkning fungerar inte. Jag har kontaktat dem -sen ska ni självklart få ta del av den kampanjen också]


Photobox


Dag 09 – Min tro
 Datum: 2010-11-23 Tid: 17:29:12 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag tror på:

-nån sorts Gud.
Det gör mig trygg.
-andar. Det finns alldeles för mycket oförklarligt här i världen.
-skrock. Tvi tvi tvi, knack knack knack...
-alldeles för mycket skvaller. Näää?! Är det sant?!
-människors godhet. Jag vill tro det bästa om folk. Dessvärre händer det att man blir motbevisad ibland.
-min dotter. Hon kommer bli något stort min vackra knodd. Jag tror på henne och kommer stötta henne i allt hon gör.


Snörvel
 Datum: 2010-11-22 Tid: 22:44:02 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag håller på att bli ordentligt förkyld. :( Vi har hållt oss friska allihopa hela hösten, men nu är det tydligen min tur. Måtte bara resten av familjen klara sig...

Jag känner mig f.ö lite nedstämd för första gången sen knodden anlände... Nåväl. Imorgon är en ny dag. Och då ska jag hälsa på ännu en småbarnsmamma jag aldrig förr träffat. [hehe. Min nya hobby;)] ska bli kul.


Bjuder på en ego från helgen istället. Natti ma people.Haha
 Datum: 2010-11-22 Tid: 11:46:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

Älskling ska tömma blöjhinken...Dag 08 -Ett ögonblick
 Datum: 2010-11-22 Tid: 11:02:04 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
En om dagen. [eller ja... en efter en. Detta är nog typ dag 15 eg. Jag gör så gott jag hinner;)]

Jag vill vara klyshig och töntig och ta tillvara på just detta ögonblick till att tänka på- och uppskatta de som står mig nära och betyder mycket för mig. Ta ingen förgiven.


Speedblogging
 Datum: 2010-11-22 Tid: 10:12:59 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
*Komiskt att ingen kommenterat inlägget om erotikpartyt. haha. Jag funderade just när jag gjorde inlägget, hur reaktionerna skulle bli... Ingen alls tydligen;)

*Knoddens senaste fascinationsobjekt är ett tvåliters juicepaket. Mycket roligt.

*Jag fick ett tips från Sascha angående badningen. Hon berättade att hon fick stanna kvar på toa länge efter att de badat klart för att torka och leka. Jag provade det igår och det gick betydligt bättre. Det var iofs bara efter dusch men ska testa efter bad också.

*Knodden börjar bli flint på ena sidan. =/ Detta trots ihärdig sovsidbyte från min sida just för att undvika bebisskalligheten. Haha. Men hon e liika söt ändå;)

*Jag tycker att jag borde ha julkänsla till tusen inför denna första jul med barn. Men jag känner nada. Jag känner till och med: "Äh...orka..." Trist.

*Tydligen fortsätter frågetecknerna kring pumpning, amning och alkohol. Jag trodde verkligen också att de flesta visste att det är rätt vanligt att ha en bröstpump hemma. Även om man inte har problem med amningen.
Det kan ju vara tillfällen där man är sjuk, bortrest, ätit något olämpligt eller som i detta fall druckit lite alkohol- som man faktiskt måste pumpa. Hur gör man annars, liksom?


Hipp hipp Hurra på knoddens 3månadersdag!
 Datum: 2010-11-21 Tid: 20:30:36 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Min älskade lilla vän, så stor du har blivit... Inte hade jag ens i min vildaste fantasi kunnat gissa att tiden skulle gå såhär snabbt. Jag hade så svårt att förstå när mammor berättade hur svårt de har att minnas tillbaka till tiden då deras barn var små- men nu börjar jag förstå... Jag kan knappt minnas känslan av dig som nyfödd på mitt bröst. Tänk att du varit så hjälplös och liten- nu kan du se hela rummet, skratta högt med lustfyllda rop, greppa dina små leksaker och "prata" med ett minspel som berättar allt. Du sprider så mycket lycka och kärlek min dotter.
Nu
lever jag. "Jag lever! Var har jag varit förut?"En barnförbjuden kväll
 Datum: 2010-11-21 Tid: 13:59:13 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Haha ojojoj. Det var längesedan jag skrattade så mycket.


Julia från "Husmusen" visade lustprodukter i timmarna två,
det fanns sannerligen mycket att klämma och titta på.
Jag hade kvällen till ära gjort mig lite extra fin,
men tyvärr blev jag ganska besviken på mitt vin.
Skratten med gamla vänner var dock många,
nu fick jag chans att dem åter uppfånga.

Jag suger på att rimma,
nu måste jag sluta blogga om jag till tradarn ska hinna.Frågesvar
 Datum: 2010-11-20 Tid: 13:14:09 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Nej, jag helammar än. Men det finns något som heter bröstpump.

Snälla ni anonyma som ställer frågor: Lämna en mail eller blogg så jag slipper ta upp bloggutrymme för att svara er.Lördag
 Datum: 2010-11-20 Tid: 10:29:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
http://files.edelight.de/img/posts/228x228_lila-geheimnis-glas-dildo-von-erodies.jpgIkväll är det Re-match för mig. Eftersom Halloween inte riktigt blev som den skulle, så tänker jag försöka mig på två glas vin ikväll istället. Hos käre mor. Hon ska ha inflyttningsfest och erotikparty;) hehe. Så karln han får stanna hemma med knodden ikväll.

Tonight is my turn;)
Trevig helg ma people. Tjing!
Men det var ju fan
 Datum: 2010-11-19 Tid: 18:09:11 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [20] Kommentarer
Nu börjar jag bli lite less... Att folk [anonyma såklart!] aldrig blir nöjda!

Först gnälls det när jag berättade att jag kommer hålla knoddens namn borta från bloggen. Det gnälldes när jag sa att jag även nog kommer vilja hålla hennes ansikte härifrån.

NU gnälls det för att jag visar för mycket av hennes ansikte!? Och senast idag är det gnäll för att jag skriver om hennes färdigheter...

Hur ska ni ha det människor? Jag har sagt det förut, och jag säger det igen; Det är MIN blogg och Det är MITT barn! Jag skriver om vad tusan jag vill och visar hur mycket jag (i samråd med sambon såklart) vill och om det som känns bra för oss.

Såhär tänker jag (vi):
Det känns läskigt att punga ut hundratals bilder i veckan på min väldigt underåriga dotter. För det första vet vi inte hur hon känner för det när hon blir äldre [det är inte hennes blogg. det är min.] och för den minst sagt viktiga andra anledningen: Vi vet inte vem som ser bilderna på hene. Jag vill inte riskera att bilderna kan användas eller utnyttjas i syften som de verkligen inte varit ämnade för. Därför vattenstämplar jag alltid bilder på henne. Om ni sedan tycker att bokstaven inte riktigt täcker hela hennes näsa eller whatever, får det bli eran punkt att störa er på.

Att jag skriver om hennes s.k "färdigheter" ser inte jag som något som helst problem? Jag tror knappast att hon om 15 år kommer skrika på mig för att jag nämnt att hon lärt sig blåsa spottbubblor när hon var 12 veckor? Jag ser heller inte hur t.ex en pedofil skulle kunna dra nytta av den informtionen?  Om någon skulle må dåligt och jämföra sin egen unges färdigheter med min, får det också vara dennes problem tycker jag.
-Det hon lär sig skriver jag för att det är ett enkelt sätt för vänner och släkt att "hänga med" och för att jag själv säkert kommer tycka det är kul att gå tillbaka och läsa senare. Sen vet jag inte, men jag tycker det i alla fall e kul och känna igen sig i andra bloggare / mammo IRL som nämner senaste bajserövringen. "Jaa, så är det ju för oss också! Hur gjorde ni dåå?" Och sen är man igång och diskuterar och lär i bästa fall känna en ny människa. Inte så jäkla farligt.

Så vare med det.Dag 07 - Min bästa vän
 Datum: 2010-11-19 Tid: 13:25:00 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
En om dagen.
Mina bästa vän delas på många. Men det finns några människor som ligger mig lite närmre hjärtat.

♥Min karl. Min stöttepelare och stabilitet i vardagen. Min kärlek som ger mig trygghet och bekräftelse.

♥Min mor är min vän i vått och torrt. Som jag tidigare skrivit är hon den som ger mig sanningen, även när den är obekväm. Hon är den första jag ringer för att rådfråga, beklaga mig och skvallra.

♥Min syster Charlotte har äntligen åter kommit mig nära. Vår relation har likt en bergochdalbana varit mer intensiv ibland och svagare ibland. Nu känns det som om vi kommer varandra närmre för var dag som går. Mycket tack vare knodden. Men också förmodligen för att hon blivit äldre och åldersskillnaden liksom "jämnat ut sig". Hon är så fin min syster. En stark själ som dagligen får mig att skratta.

♥Micke a.k.a Michelin med sin varma själ slutar aldrig att förvåna. Han och hans familjs godhjärthet, omtanke och generositet slår mig med häpnad gång på gång. Det är för Micke jag berättar mina mörkaste hemligheter. Tankar jag knappt själv vågar tänka och får svar på frågor, inte ens en expertpanel skulle kunna svara på. -Tabu finns inte i hans ögon och jag blir aldrig någonsin dömd. Därför är han mig väldigt varmt om hjärtat.

Sedan finns självklart Dennis, Kitte och Sandra också mig väldigt nära. Och många fler potentiella nära vänner som jag diggar hårt -Däribland Madde & Zilla.

Kärlek.Svenska är mitt modersmål, eller hur var det nu...?
 Datum: 2010-11-19 Tid: 10:11:06 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

-Aguuuuu Gagagrrrr. Putti dutti gaaowaaaow Gurli Psschhhtss Guguguuuuu!3månadersvaccin
 Datum: 2010-11-18 Tid: 21:34:55 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
http://1.bp.blogspot.com/_9lRR0MXxKs4/S08hLysosFI/AAAAAAAAArQ/B7-VwQXKQ4A/s320/spruta.jpgVaccineringen gick bra. Helt underart bra.

Men shiit vad nervös jag var. Det var nästan så jag började gråta nere på BVC.
-Men hur ääär det? frågade vår rara distriktssköterska.
-Joo. haha. Jag är bara så rädd om henne. Vill ju inte hon ska få ont. Har hört så mycket hemskt om dessa sprutor.
-Nej men inte är det någon fara. Det är oftast över snabbt. Om du vill så kan jag kalla in vår andra sköterska så tar vi båda sprutorna samtidigt i var sitt ben? Då blir det ju bara ett sticktillfälle, om man säger...
-Åh. Ja gärna!

Och så kom hon in, de bad mig hålla knoddens små händer och så stack de. Som en siren gick hon igång, blev knallröd i ansiktet och hade världens mest ledsamma min i ansiktet. Huuua. Men vi ställde oss upp och vaggade kramandes direkt efter. Därefter kom sköterskan med en fin röd kloss som knodden kunde titta och äta på. Då var allt över!:) Då blev hon glad igen! Jag svalde och tog mitt första andetag. Åååh. Vad sköönt! Om det bara är detta så var det ju verkligen ingen fara? Jag hade förväntat mig ett otröstligt barn resterande del av dagen. Men nej då... Min älskade knodd, hon började jollra igen och visade sköterskan hur duktig hon är på att blåsa spottbubblor istället:) Och ingen feber på hela kvällen.

Däremot ville jag belöna knodden för att hon är världens bästa när vi kom hem genom att tappa upp ett bad åt oss. Lika lyrisk som sist simmade, skrattade och sprattlade hon. Tills det var dags att gå upp- då hon återigen skrek med full hals i nästan en hel timme. Usch, det var nog ingen bra idé trots allt ändå. Men vi kan ju inte bada hela kvällen...=/ Någon annan som har liknande problem? Jag vill ju inte beröva henne något hon uppenbarligen älskar. Men det är inte värt det när hon blir så ledsen efteråt:(


Dag 06- Min dag.
 Datum: 2010-11-18 Tid: 09:49:29 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

En om Dagen.

Idag vaknade vi kl 6. Näää, sa mamma. Lite till... Tog knodden till sängen, liggammade och somnade om. Vaknade 07.55 igen. Mycket bättre, sa jag och så gick vi upp.
Joller och lek i en timme. Sen var hon hungrig och ville somna om.

Nu ligger hon i storsängen och jag har hunnit duscha och plocka. Zilla, som var magsjuk i Söndags kommer strax och hälsar på och ska lämna doppresent:) Knodden blir härmed bortskämd och tänker "Moore? For meee?" ;)

13.30 är det dags för vaccinering för min stackars donna.
Därefter blir det nog bara hem och mysa och pyssla om en ev. febrig knodd.

17 kommer kalrn hem. Lasagne till middag. Eller kanske bara köttfärssås?

19 somnar knodden utmattad

20 ögnar jag igenom dagens bloggar och både kommenterar och svarar på kommentarer lika dåligt som vanligt. Det betyder dock inte att jag inte bryr mig, ler, skrattar, förargas eller blir rörd. Det blir jag!

22 däckar karln

24 tvingar jag mig att slå igen datorn

24.04 vaknar knodden för mat.


*Pjuh*
 Datum: 2010-11-18 Tid: 00:02:45 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag insér att det blivit mycket om dopet på sistonde i bloggen... Men det haaar varit mycket med dopet på sistonde.

Och nu är det över... Det känns både skönt men samtidigt tomt. Tomt för att pappa och syster åkt hem och lämnat en saknad efter sig. och tomt för att all planering är klar och gjord.

Jag är nöjd med dopet. Sen finns det alltid småsaker som kunde gjorts bättre som att vi borde köpt mer dricka, gjort mer grönsallad [tog slut i ett nafs! haha], klätt bakgrunden till ramfotograferingen i vitt, borde hunnit pratat mer med alla gästerna [men man hinner fan inte! gaalet.] osv osv... Men överlag är jag nöjd. Det kändes som att alla hade trevligt och uppskattade de lite mer speciella grejerna som färgtemat, guldramen, godispåsarna, trombonmusiken och de små lapparna:)

Nu är ju bara frågan vad man ska hitta på nu...? -Vad ska jag nu planera?;) haha

Idag ska knodden få sitt 3månadervaccin. Jag är jättenervös. :(...och presenterna sedan!
 Datum: 2010-11-17 Tid: 23:08:20 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Herregud knodden blev rikast i världen över en kväll, kände jag. Både på kärlek och gåvor.
Hon fick:
pengar i mängder, presentkort, silverbestick och silverskedar, högvis med underbart fina kläder i olika storlekar och modeller, smyckeskrin och smycken -guldhjärta, silerhjärta, nyckelpiga, tennarmband och silverskoter [från moffa såklart;)], massor av vackra ramar, namntavla med foton i bokstäverna, underbar målning på henne, jättefina böcker, en personlig bok om sjöjungfrun som handlade om henne med hennes och våra namn trycka(!), gosedjur, virkade comverseskor(!), lackskor, spargris, speldosa, Brioleksaker, servis och blommor.

Återigen: Ett tack känns underskattat.Dopet. Middagen
 Datum: 2010-11-17 Tid: 19:14:00 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer

Älskling önskade alla välkomna genom att skåla i alkoholfri cider.
"Vi ser fram emot kvällens festligheter och att [knodden] ska få möjlighet att lära känna sin släkt och nya vänner..."


-Skål!


Massor av presenter samlades samman. Tavlan är från knoddens farmor som målar otroligt vackert. ♥Till bords...Istället för en gästbok lät vi gästerna bli fotograferade i en guldram. Dessa bilder ska vi sedan klistra in i knoddens dopminnesalbum. Sedan fick alla gästerna skriva en hälsning till henne på de lila lapparna som låg ovanför tallrikarna. De lapparna klistras sedan in under var sällskaps bild i albumet. ;)


Jag & älskade knodden.


Eftersom prästen glömde bort min dikt försökte jag säga några ord om henne och den kärlek vi får uppleva, men det enda jag fick fram var "Jag skulle bara vilja berätta hur lycklig jag är över [Knodden]..." *pyyyl* -Det bara knöt sig i halsen och tårarna forsade. Jag försökte samla mig och börja om igen. "Jag vill inte låta klyschig, men jag har aldrig varit såhär lycklig. Och jag är så glad att ni alla är här..." *pyyyyyyyl* Karln fick avsluta det jag ville ha sagt. Jag hade aldrig trott att jag skulle bli så känslosam, men det kändes ändå bra på något sätt. Omgiven av de finaste människorna togs det bara emot på rätt sätt. Såg till och med någon tår bland gästerna. ♥ Ni är så fina.


Karlns kusin som är musiker ställde helt spontant upp med att spela trombon! Det var skithäftigt och blev en väldigt personlig gåva till knodden tyckte jag:) Hon tittade storögdt och var väldigt fascinerad över musiken som ljöd högt i rummet.


Under presentöppningen kom det en hel del tårar även här... En del kort innehöll så fina ord att jag inte ens klarade av att läsa dem. Kärlek till alla er som ville vara med och fira hennes dag ♥ Det betydde oerhört mycket.Dopet. Cermonin
 Datum: 2010-11-17 Tid: 12:35:26 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Knodden sitter i gudfar moffas knä under hela cermonin och han får kämpa med att försöka roa henne då hon tar ton och sjunger med full hals. nonstop.Fadder faffa hällde upp dopvattnet.


"...i faderns och sonens och den heliga andens namn..."Karln läste fint ut evangeliet och jag fick motta ljuset. Det var tänkt att även jag skulle läst en dikt, men det glömde prästen bort i all hast och skrik.Fadder moster fick ta emot en liten duva med knoddens namn och dopdatum för att hänga upp i dopträdet. Under en "festgudstjänst" i nästa år kommer alla barn som blivit döpta under 2010 att få komma och hämta sin duva. Den kan hon sedan ha som halssmycke när/om hon väljer att konfirmera sitt dop.

Psalmer som sjöngs: Måne och Sol, Tryggare kan ingen vara, Du vet väl om att du är värdefull, Ropa till Gud.


Cermonin var fin. Det var den. Dessvärre var det väldigt svårt att höra vad prästen sa eftersom knodden ylade för full hals. Hihi. Det var också synd att hon glömde min diktläsning, men jag försökte mig på några ord under middagen istället.
Tänk, nu är knodden döpt...♥Knodden 12 veckor! [och 3 dagar]
 Datum: 2010-11-17 Tid: 10:11:00 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
I Lördags blev ju stortösen hela 12 veckor.
Hon:

-Har kommit på att det är skitkul att sträcka ut tungan och gurgla med brumspottljud. Alla skrattar ju och gurglar tillbaka!:)

-Sover lika bra om nätterna men är betydligt mer svårsomnad. Kanske behöver hon helt enkelt mindre sömn nu eller så är hon bara envis.... God knows.

-Har börjat "hoppa" i ens knä när man håller henne i händerna och busar. Hon böjer på sina knän precis som hon vill hoppa upp i famnen;)

-Fullkomligt älskar att simma! Vi har nu provat att bada med mycket vatten i badkaret två gånger och sist blev hon helt lyrisk på mage! Hon sprattlade, skrattade, plaskade och simmade utav bara den. Ända tills karln skulle torka henne och klä på henne då hon blev tokig. Så fort han gick in i badrummet igen blev hon tyst för hon trodde hon skulle få bada mera, stackarn...

-Har helt sonika börjat sträcka upp vänsterbenet i luften titt som tätt...? Hon gör inget med varken ben eller fot, men den ska prompt vara uppe i luften.


Hmmm...?Tomt
 Datum: 2010-11-16 Tid: 23:15:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Vad tomt och tyst det blev här hemma nu när pappa och syster åkte...?
vad trist... :(Dopet. Dukningen
 Datum: 2010-11-16 Tid: 21:41:16 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [16] Kommentarer

Vi höll till i byns församlingshem som var förvånansvärt fint med luftig och ljus lokal. Temat på dopet var ju lila, vilket var genomgående i både cermoni, dukning och klädsel. Dukningen blev riktigt fin med två långbord och sedan oss i mitten. På så sätt kunde alla se alla utan skymd sikt av varesig huvuden eller ryggar.

Ballongerna är beställda från romance.se [calligraphen]


Löparna på presentbord och vårt bord kommer från myheart.se


Personliga servetter med knoddens namn och dopdatum. Också beställda från
romance.se [calligraphen]
Confetti med babyfötter, hjärtan och gunghästar från bodega.se. Vad de lila lapparna ovanför tallrikarna var till för berättar jag senare.


De fantastiskt underbara tårtorna har Mia gjort. Prinsesstårtor med färska hallon, vanilj, grädde och marsipan. De var minst lika goda som de var vackra! På kakfatet låg små tyllpåsar med en liten present till gästerna. Kinderägg till barnen, russinaskar till de mindre barnen och tre chokladbitar till de vuxna.


Runt påsen knöt jag bara vitt presentband som jag delat på längden i tre. Sedan trädde jag på varsitt "BabyGirl" som jag plockat från confettipåsarna. Tyllpåsarna är beställda från myheart.se

Tyvärr glömde både jag och fotografen bort att fotografera maten, men vi bjöd i alla fall på rostbiff och paprikakalkon vackert upplagt med salladsblad, vindruvor, physalis, tomater och mandariner. Till det serverades potatissallad, grönsallad och pain riche. Att dricka fanns det olika sorters backläsk -vatten, öl och läsk.

Imorgon får ni se bilder från cermoni och fest.Dopet Prewiev
 Datum: 2010-11-16 Tid: 15:57:39 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Ni får ett litet smakprov från dopet, eftersom ni väntar så snällt...
Som ni ser var knodden inte särskilt glad. alls. Under hela cermonin. Men det hör väl till;)

Detta blir f.ö min "Dag 05- Vad är kärlek?" Dessa två är min kärlek. Ingen tvekan om det. ♥Btw; Dag 04 – Det här åt jag i dag
 Datum: 2010-11-16 Tid: 00:22:52 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Började dagen med det bästa ur två världar: Macka med salt(älg)kött och sen lite doptårta;)

Lunch på bryggan med mer doprester.

Middag: Älgkött, vildsvinskött, kokt potatis med sky och sallad.Dopet...
 Datum: 2010-11-15 Tid: 23:15:44 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag ber om ursäkt för att det dröjer med dopinlägget. Det kommer, jag lovar. Jag bara väntar på fotografens bilder:)

Den som väntar på nåt gott...;)Sönd...Nej just det; Måndag.
 Datum: 2010-11-15 Tid: 23:14:48 Kategori:Norrbotten i mitt hjärta Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Har haft helt fel dag i huvudet hela dagen. Detta endast för att karln tagit sig ledigt för att kunna njuta av finsällskapet så mycket som möjligt.

Imorgon åker de hem min halva fina norrlandsfamilj. Det har varit en helt underbar helg faktiskt. Jag har varit dålig och blogga, jag vet... Men det hoppas jag ni förstår?:) Pappsijägarn hade med sig halva väskan full med älgkött till oss! SOM jag har längtat efter denna gudomliga delikatess. Han gjorde älgskav med pottimos till oss och jag njöt av varje tugga.  Nu har vi så vi klarar oss för den kommande kalla vintern. hihi.


*mmmmm!!!*

Idag har vi utflyktat till Ivöklack. Vi packade ner matresterna från gårdagens dop och smaskade på en stilla brygga. Norrlänningarna frös om både fötter och fingrar [eh +7?] och vi skrattade åt deras nonsens. De har ju för tusan -22 hemma. :) Men det är ju klart en heeelt annan kyla härnere.


Knodden sov gott i sin vagn

Mys på högsta nivå

Ikväll har vi varit på bio. Vi såg "Unstoppable" och utgav 80% av hela biografens besökare. 6 personer i hela salongen. Vi var 4. Haha... Men jag tyckte faktiskt filmen var riktigt nagelbitarspännande, om än en aning förutsägbar förståss. Nu sover vi oss pigga för att vid gryning köra sällskapet åter till Sturups flygplats och börja sin hemfärd hem till kalla underbara Gällivare. Tusen tack för denna gång! och välkommen åter. Anytime. ♥Jag har en liten Björn som käkar på mig:)
 Datum: 2010-11-15 Tid: 15:52:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

resize_image_324 (MMS)

Jag har en liten Björn som käkar på mig:)
Pjuh
 Datum: 2010-11-14 Tid: 21:48:21 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Hemma. slut. allt gick bra. grät.

update och bilder under morgondagen. Love


Dan före dopdan
 Datum: 2010-11-14 Tid: 00:16:32 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag kan inte sova. Såklart. Jag är skitnervös och uppstressad inför morgondagen. Haha. Fast på ett bra sätt. Jag har busiga fjärilar i magen:)
Ikväll har jag skrivit ner dikter och böner på små lappar, strykit klänningar och skjortor och plockat bryn och målat naglar. [lila såklart;)] Imorgon blir det full rulle hela dagen med sista dukning, ballongblåsning, hårfix [TACK Dennis!] upphämtning av mat och tårtor och såklart försök att passa in ät- och sovrutiner för knodden för att förhopnningsvis få henne på sitt bästa humör någonsin på cermoni och middag.

Komiskt är dock att det går rykten om att vi ska gifta oss imorgon! Haha. Jag kan intyga och lova på knoddens liv att så inte är fallet... ;) Detta är hennes dag. OM vi skulle få för oss att gifta oss längre fram vill vi ha en egen dag för det. Det går även rykten om att vi ska bjuda på värsta trerättersmiddagen... I hate to dissapoint you men det blir bara lite käk och tårta;) Sänk era förväntningar folks... Annars kommer ni bli besvikna. haha.

Jag ser i alla fall sjukt mycket fram emot KNODDENS vackraste egnaste dopdag imorgon om ska delas med vänner och familj.Dag 03 – Mina föräldrar
 Datum: 2010-11-13 Tid: 21:43:10 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
En om dagen.

Min mor känner ni redan. En vän i nöd som alltid alltid ställer upp. Ett bollplank, en klok vis äldre, mor, mormor, vän, kvinna... Någon jag kan prata med om allt och som jag vet alltid ger mig sanningen. Även om den är obekväm.


Min far har gett mig så mycket. Han har gett mig en tillflyktsort när livet varit tungt, han har lärt mig uppskatta naturen där den är som bäst och han har med sin "Äh, varför dee?"-inställning lärt mig att man inte alltid behöver oroa sig eller vara rädd för småsaker.


Jag är tacksam över mina föräldrar. På gott och ont har deras handlingar och moraliska värderingar på var sitt håll format mig till den jag är idag. Sen om det betytt att jag hållit med, eller ställt mig helt tvärtemot är en annan femma. Jag är glad över dem och deras insats. Men det gör mig samtidigt väldigt medveten om hur jäkla mycket jag som mamma och karln som pappa betyder och inverkar på knodden. Spännande. och skrämmande. hahaMobilblogg: vi var förbi valhall:)
 Datum: 2010-11-13 Tid: 14:34:16 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

resize_image_147 (MMS)

Mobilblogg: vi var förbi valhall:)
Imorgon är det dags!
 Datum: 2010-11-13 Tid: 12:56:28 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Som ni förstår så är det full rulle... Kanske hörs ikväll. Tjing!Dag 02 – Min första kärlek
 Datum: 2010-11-12 Tid: 22:51:28 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
En om Dagen.

Min första kärlek hette H. Det var en olycklig kärlek. En väldigt olycklig sådan.
Han var en kort snygg kille som var omåttligt populär bland de flesta tjejerna i klassen. Jag var en tafatt, småklumpig väldigt lång tjej som hängde med poppistjejerna men aldrig riktigt blev någon själv. Tillsammans med två killar till ansåg jag att han bollades från "förhållande" [läs: halvdags-chans-på-dig-ande] till förhållande och hamnade, i mina ögon, i allas famnar...utom min.

En dag tog jag dock mod till mig och bad en kompis fråga chans medan jag gömde mig bakom en sopptallrik. Full med soppa såklart- vilket resulterade i ett väldigt blött knä och en väldigt generad Anouk. Jag tror aldrig hon hann fråga, innan jag pinsamt nog sprang mig snabbt ut ur matsalen...

En annan gång på kalas hos en tjej hade jag lyckats samla på mig ungefär två års mod och gick faktiskt själv fram och frågade om vi skulle dansa. Till svar fick jag: "Nej, du är för lång..." Jag hörde och läste mellan raderna: "Nej, du är alldeles för konstig, stor och ful för mig. Skulle aldrig få för mig något sådant."

Min Hkärlek borde ha krossats then and there. Sorgligt nog tror jag dessvärre jag suktade efter honom i många herrans år till.Sovrumsroulette
 Datum: 2010-11-12 Tid: 22:34:00 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Scenario 1:
Klockan börjar bli mycket, du smyger in i sovrummet där karln för en gång skull sover tyst. Du fylls med lite "aaaw"-känslor och vill lägga dig bakom och krama om. Vågar man satsa en kram och riskera att han börjar bröööla som ett ånglok efteråt, som han brukar eller låter man det bero och njuter av tystnaden?

Scenario 2:

Du går förbi knodden som sover ovanligt oroligt just ikväll. När du passerar upptäcker du att hennes ena ben ligger utanför täcket. Vågar man satsa och rätta till täcket för att förhoppningsvis få en varm knodd som sover bättre och längre? eller låter man bli för att rörelsen av en eventuell tillrättning av filt förmodligen skulle väcka knodden ur sin halvdvala?

Det är sådana här djupa funderingar som slår mig på kvällskvistarna;)
Wonderful day
 Datum: 2010-11-12 Tid: 19:13:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Ja. Det har det sannerligen varit. Efter två virrvarv i en rundell hittade jag till slut både till och från Sturup för att hämta upp pappsi och systeryster. Och där stod de ju... En liten del av min norrländska familj. Sjukt kul! Men samtidigt känns det jättekonstigt att ha de här. För de är ju just det... Min norrländska familj. Vad gör de här i Skåne? haha.

Men det har ju gått skitbra. såklart. Förstår inte varför jag varitså nervös och nojjig. De blev förälskade i knodden och hon i dem. Karln lagade mat [och diskade!] och nu ligger vi halvdäckade i soffan.

Jag har även hämtat nyckeln till församlingshemmet idag. Nu ska vi strax dit och ställa i ordning borden och duka litegrann om ork och tid räcker till. Imorgon vankas käk hos karlns familj i Svängsta och på Söndag lär det ju stressas nog för dop ändå.
Jag är upptagen:) knodden träffar moffa:):)
 Datum: 2010-11-12 Tid: 15:32:44 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

resize_image_641 (MMS)

Jag är upptagen:) knodden träffar moffa:):)
No time
 Datum: 2010-11-11 Tid: 14:44:33 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag ränner rundor. Skriver kanske ikväll... Tjing lovelies!En om dagen.
 Datum: 2010-11-10 Tid: 17:43:00 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Detta har ju redan spridit sig som en löpeld i bloggvärlden, och jag är inte sen att haka på. Om jag hinner en om dan är dessvärre oklart. Men jag ska iaf köra alla dessa. Och i denna ordning.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick
Presentera dig själv:

Tjej på 24 år som vägrar insé att jag växer upp, numera kör omkring i en Volvo kombi och funderar på hus (wooot?!) Är mamma sedan 3 månader tillbaka och är fortfarande chockad över det faktum att man kan älska någon så mycket. Jag kommer snart ändra min presentation här uppe i blogghörnet. Jag har fan hittat min pats nu. Det är här. varsomhelst. Så länge jag får vara mamma med armarna kring min dotter...

I smyg drömmer jag om att bli journalist eller författare, jag kan inte röra på svampar i skogen för de känns som de ska bita mig eller springa iväg, jag är sjukt mörkrädd och min största idol när jag var nio var Peter André.

I övrigt är jag ungefär som grädde; Lite för fet, fluffig och blir lätt sur.


Ouuuiiiii
 Datum: 2010-11-10 Tid: 13:17:18 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Knoddens senaste favoritleksak är mammas zebrasjal som flyyyger över ansiktet.
"Meeeer!"
ropar knoddenTankspridd, jag?...
 Datum: 2010-11-10 Tid: 10:21:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag höll precis på att smeta in hudcreme i hela håret.Men åååh!
 Datum: 2010-11-09 Tid: 21:35:47 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Musikern sjöng ju såklart inte, utan bara kompade... Suuuuck! Det får bli att vi spelar låten som den är. Eller så skiter vi i det helt enkelt... :(

Nåväl, klänningen passade i alla fall. Även om jag precis insåg hur tjock jag faktiskt är. Jag passade även på att panta burkar när jag var och hämtade ut klänningen. Mitt cocacolaberoende är seriöst, kan jag bara tala om... Hör det ihop tror ni?


Just fan... tvätten:(Och vet ni! :D
 Datum: 2010-11-09 Tid: 20:24:39 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Igår vände sig knodden från mage till rygg! :D:D:D *stooolt*

Vi låg och övade på lekfilten, hon och jag... Hon höll i mitt finger och rullade rundor. Men så sen out of nowhere så vänder hon sig alldeles själv! Jag bara tjöt av stolthet och klappade händerna! Knodden tittade dock skeptisk på mamma och funderade what all the fuss was about. :)Hektisk dag
 Datum: 2010-11-09 Tid: 20:09:09 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
*Huuuuuuuuh!* [<-thats the sound of me pusting ut.]

Shit vad det har varit en stressig dag. Älskade underbaraste syster kom hit imorse för att jag skulle hinna dammsuga och plocka ordentligt inför prällens ankomst i eftermiddag. Efter att ha sprungit omkring och pulat i nån timme sätter jag mig nerför att pausa och amma. När jag tittar på klockan [13.25] insér jag att jag ska på föräldrarutbildning nere i byn kl 14! Och där satt jag genomswett i mjukisar och med en hungrig unge vid datten.
Det var ju bara att slita henne från maten, köra raggardusch a'la festivalmode [våtservett och deo] och bokstavligt talat springa ner till byn i snöblandatregnväder och skrikig unge. Som tur väl var så hann vi. Och hade skittrevligt! Vilken härlig grupp! Till skillnad från många andra som man hört där alla sitter knäpptysta så var vi allihopa både glada och pratglada.

Sen var det dags att i lika snabb takt springa hem igen för att hinna röja undan de sista levnadsbevisen för att få ett kliniskt hem till 16.30 då prästen kom.

Hon var ju hur cool som helst!:) Med risk för att låta fördomsfull så såg hon ut som en gammal partyräv som kanske blivit frälst och ändrat bana. "Tjeen tjeeena"-typ. Haha. Så där kunde jag också pusta ut. Vi gick igenom gudstjänsten som den kommer se ut och hon blev salig över att vi var så många gäster. "Ååh full kyrka!" utbrast hon med ett leende. Och hon tyckte också att det gick att ordna så vi får läsa "Fader vår" istället för "Vår fader" -"Då blir de gamla damerna i bänkarna glada" sade hon.
I övrigt har alla som nu ska stå framme vid altaret fått uppgifter:) De får ni se sen.

Nu kan jag chilla litegrann och inte hetsa lika mycket kring dopet. Nu bara längtar jag:) Precis pratat med pappa och det verkar som om de tycker det ska bli lika roligt som vi:)


Vi idag;)

...eller just det. Jag ska ju ringa kyrkans musiker kl 21. Och så måste jag springa och hämta ut klänningen som äntligen kommit. Måtte den bara passa!Dopsamtal
 Datum: 2010-11-08 Tid: 22:21:20 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
http://www.osterhaningeforsamling.se/images/Dop-c.jpgImorgon kommer prästen hit för dopsamtal.
Jag är så nervös så jag nästan kissar i byxan. För mig är en präst bra mycket mer auktoritär än vilken lärare, politiker eller kunglighet som helst. Jag springer och småstädar hela lägenheter, hetsar om psalmer och dikter med karln och försöker lyssna mig vettigare på all bra musik som finns.

Det verkar som vi är överens nu i alla fall. Karln har faktiskt överlämnat rätt mycket av det kyrkliga till mig då han sjäv inte har några direkta favoritpsalmer eller böner, men de jag föreslagit känner han ju igen och var nöjd med dem:)

Psalmer;
248. Tryggare kan ingen vara
697. Du vet väl om att du är värdefull
193. Gud som haver barnen kär

-Kan eventuellt bli att vi byter ut 248 mot "Måne och Sol", som karln gillade starkt. 697 och 193 är för mig självklara då jag ofta sjunger de för knodden samt att de betytt mycket för mig själv när jag var mindre.

Det verkar dock tyvärr som att vi står utan solist, vilket jag tycker är fruktansvärt synd. *pik pik mamma* Nej, hon har fult upp nu med musikslaget och allt. Det vet jag. Vill inte begära något som inte känns bra. Då blir det heller inte bra. Tycker bara det är synd att vi inte känner någon annan sångfågel som kanske kunde ställt upp. Det blir ju mycket mer personligt med någon man känner än kyrkans musiker som vi tvingas ha nu. Men den låt vi önskar är hur som helst "Lyckans minut". ♥ Både jag och karln har fastnat för den ordentligt.

Sen tycker jag det vore mer passande att be "Gud som haver" istället för "Fader vår" eftersom det är just ett barndop. Men om det blir "Fader vår" så ska det självklart vara den gamla versionen och inte den nya "Vår fader" som ingen fortfarande lärt sig. Haha

Om det finns utrymme så skulle jag vilja läsa en text också. "Älskade barn" av Jessica Nilsson.  Karln han verkar vilja stå över kring att prata för mycket i kyrkan... Hanfår säga något på middagen sen istället;)

Nu ska jag damma vidare. Hör imorrn guys. Tjing!


Det slår aldrig fel
 Datum: 2010-11-08 Tid: 17:13:45 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
VARFÖR kliar det alltid i ansiktet när man byter blöja?...Knodden 11 veckor!
 Datum: 2010-11-08 Tid: 12:30:00 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
I Lördgs fyllde knodden hela 11 veckor. Hon:

*Vill väldigt gärna resa sig till upprätt ställning i vagn/babysitter och försöööker och försööööker. Ser ut som hon gör ordentliga situps varje dag. haha.

*Har varit utomordentligt glad hela veckan! Strålande humör, kvittrat som en fågel, ofta skrattat högt och varit nöjd själv längre och längre stunder.

*Fortsätter att dra och känna på sina kläder. Så fort man byter blöja drar hon i bodyn och det ser ut som hon vill visa sin fina mage:)

*Fascineras av mammas kläder och vill gärna klämma och känna. Speciellt om man har på sig halsband/kläder med möster/nitar.

*Fastnar allt oftare i TVn, som mamma så lönlöst försöker hålla henne borta från.

*Blåser finfina bubblor av sitt spott :)


Im so exited!
 Datum: 2010-11-08 Tid: 10:42:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Hey mina vänner! Jag har saknat er!... Fast inte så mycket som jag trodde, om jag ska vara ärlig. Haha. Det har faktiskt varit riktigt skönt at låta bloggen vila lite. Men nu e jag tillbaka;) [Självklart är ju dock den största comebacken såklart Carolinas. Welcome back!] Jag har hunnit läsa böcker, scrappat litegrann, käkat pizza i goda vänners lag, lekt med en knodd som varit på stråålande humör, promenerat i regn och solsken, hunnit bli arg, ledsen och glad igen. Och nu är jag på topp:)

Måndag. Första dagen på veckan då det smäller. På fredag kommer pappsimoffa och minstingmoster och på söndag är det dooop:D Ska bli så jäkla roligt!


Knodden och moster leker med fossingarna i Lördags:)Pausa
 Datum: 2010-11-05 Tid: 16:27:19 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
Jag tror jag tar en bloggfri helg faktiskt. Känner mig rätt mätt just nu.

Förmodligen kommer hungern tillbaka redan imorrn när karln ska iväg och fiska till havs. Men riktigt trevlig helg om vi inte hörs. Ikväll blir det idol och pizza med gott umgänge:) Tjing!

Btw; En bulle i ugnen har plötsligt en ny bulle i ugnen, hon med!:) Babyboom vare här ja;) Tror bara det handlar om att alla som är gravida nu vill till mammabloggalan. haha


Tjabb med karln
 Datum: 2010-11-05 Tid: 09:19:38 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Jag: *tar ett djupt andetag* Du måste faktiskt bli bättre på att hjälpa till här hemma, det såg för jäv...
Karln avbryter: Jag vet.
Jag: Nej nu får du faktiskt lyssna för jag springer hemma hela dagarna och plockar och.... Vad sa du, förresten?
Karln: Jag vet. Jag har varit jättedålig på det sista tiden. Jag ska bättra mig.

Jag:
... Hm. Det är ju inget roligt att tjabba om du bara ska hålla med. Jafan!
 Datum: 2010-11-04 Tid: 16:50:52 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Om det är någon som är ute i sista minuten inför dopet och inte kommer på alls vad ni vill köpa. Knodden önskar sig:

129 spänn, IKEA;)Rythm is a dancer
 Datum: 2010-11-04 Tid: 16:37:43 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Idag har det dansats, sjungit och ramsats på bibblan.
Var även ner på banken och fixade autogiro till lillan. Nu sparas en slant från barnbidraget varje månad till henne... Många bäckar små:)

Knodden e trött. Mamma är slut.Dop(i) dop(i) dop(i) dop dop dop
 Datum: 2010-11-04 Tid: 10:30:00 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Minns ni låten? "I don't need your loooove anymooore..." Haha.

Nej skämt och sido. Nu är det bara dop i skallen på ,faktiskt inte bara mig, utan även karln. :) Vi har sammanställt gästlistan igårkväll och vi blir...*drums please* 49 pers! [Utan oss inräknat!] Helt galet! haha. Men ska det firas så ska det;) Få se om pappa kanske får rampfeber när han ska stå därframme och hålla knoddis. hihi. "Dä ä' ju folk som på barnens daa'!" kommer han med all säkerhet att säga. Haha.

Jag börjar bli sjukt nervös. Inte bara för dopet utan även för att just pappa (och syster Agnes) kommer ner. De ska få en inblick i mitt liv, som det ser ut nu. Inte bara hur jag är när jag kommer upp. De kommer få träffa mina vänner, min nya släkt och sist men absolut inte minst... lilla knodden. Det ska bli så roligt att få presentera henne för moffa och hennes minsta moster. Underbart♥ Ni är så välkomna så:)

I övrigt så försöker jag övertala min käre mor att sjunga på dopet. Det hade betytt mycket:)


Torsdag yet again
 Datum: 2010-11-04 Tid: 08:49:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Idag väntas babyrytmik i sedvanlig ordning. Men idag dansas det på bibblan istället för församlingshemmet. Fråga mig inte varför, men ombyte förnöjer påstår Knoddsi så vi är galda.

Shit vad mycket motion man får förresten med en trasig bil! Tips! ;)


Fy mig själv
 Datum: 2010-11-04 Tid: 01:07:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Så här länge får man inte vara uppe! Nu kommer jag vara död imorgon.
I bame it on bloglovin...Åh
 Datum: 2010-11-03 Tid: 20:00:15 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Vilken underbar dag vi haft:) Kläderna från MeandI var ännu sötare än jag mindes dem:) De hemliga plaggen var ett par svarta leggings och en tshirt med kaniner på. Skitbra!

Efter många om och men åkte vi trots hagelstorm in till stan för att möta upp Malin i stan. Och tur var väl det för himlen sprack upp och blev blå och Malin visade sig vara en sjukt trevlig tjej! Hon har duedate om två veckor, så nu dröjer det nog innan vi ses igen... Men jag ser absolut fram emot att träffa henne och hennes son fler gånger. Då är han förhoppningsvis utanför magen:)Smäm
 Datum: 2010-11-03 Tid: 08:43:49 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Smäm är gravid!:) Har följt hennes blogg länge... Superduktig illutratör och konstnär som nu alltså också ska bli mamma. Ska bli roligt att få följa hennes gravidresa också:) [Ebba är tydligen också på smällen!]


Idag mår jag bättre. Vi trotsar regnet för att först ta oss ut och hämta Me&I-paketet som ämtligen kommit och sedan åka till stan med tåget för att gå på presenspreggo och postpreggo-fika;)

TACK för era vagntips och erfarenheter! Det är sannerligen en djungel därute...Det här med vagn...
 Datum: 2010-11-02 Tid: 22:25:32 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [40] Kommentarer


Vår Brio Sing samma dag som vi fick den.

Vi köpte kärran begagnad av en kompis. För halva priset fick vi en bra vagn om var sparsamt använd. I början var jag suupernöjd. Men nu när man kommit en bit in i vardagen med knodden märker man dock vilka funktioner som saknas och vilka som är fullkomligt onödiga.

*För det första skulle vi hellre köpt en kombivagn med mjuk/hårdlift än denna Duo. Det märker jag ju nu när knodden gärna vill upp med ryggen lite för att se -och så har vi bara liggdelen. Hon är för liten för sittdelen och för "onöjd" i liggen. Det hade varit toppen med en kombi och en åkpåse- Då kan man ju bara resa ryggstödet efter behov, och fälla ner igen när hon blir trött.

*Jag trodde jag skulle vara salig över de snurrbara hjulen framtill. De är smidiga i stan. De är de. Men vagntusan är ju så bred baktill ändå att det inte spelar någon roll. Man kommer knappt in genom dörrar med den. Och att komma igenom kassan på Systemet och Netto är bara att glömma. Dessutom är jag väldigt skeptisk till hur vagnen tar sig fram nu när snön kommer...=/

-Jag tycker den känns lite "plastig" i schassi och hjul. [som f.ö börjat knarra]
-Även om den är sparsamt använd, så är den ju ändå använd och visst slitage blir det ju. Önskan om en sprillans finns.
-Jag saknar handbroms.
-Tråkig färg på så färgglad unge;)
-Man kommer knappt åt shoppingkorgen med liggdelen på.
+Älskar dock att man bara "klickar" delarna på och av och vänd och släng. Skulle ju bara haft 10:an så man t.om kunnat slänga på babyskyddet, men;)
+Älskar att man kan förlänga handtaget, långa som vi är.

Meen... De negativa överväger faktiskttyvärr. Så jag har kikat runt lite. Och jag tror denna goding skulle passa oss mkt bättre;


Teutonia Mistral - Men i liiila såklart;)
Den känns mer "ordentlig" i schassi och med sina fyra lika stora hjul. Kombifunktionen lockar mest såklart men sen att den finns i snygg färg skadar ju inte heller;) Vändbar sittdel även här. Det största minuset är dock priset... 6295 spänn får man ju punga ut för en ny vagn idag. Utan tillbehör! Faaasligt!
Herregud, det är ju som att välja bil när man pratar årsmodell, tillbehör och hjul. haha

Vad har ni för vagnar? Nöjd?/Missnöjd?Dagsbabbel
 Datum: 2010-11-02 Tid: 21:36:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Dåligt med uppdatering idag. Jag mår inte riktigt hundra alltså... Mår illa=/ Det kan ju omöjligt vara magsjuka igen? Den har jag ju precis haft. Och jag har dessutom gott om aptit. *mätt på mammas vaniljbullar* Nåväl, får hoppas det går över... Imorgon ska jag nämligen på blinddate! :D
Men det är inte som ni tror;) Jag ska nämligen träffa en tjej från stan som är höööggravid. Vi hittade varande genom love-to-hate:familjeliv. haha. Ska bli kul att se en stormage igen. Få bli påmind om hur hemskt jag tyckte det var.

Var som sagt på BVC idag. Det var dags för "mammasamtal". Jag har förstått att man inte har detta i alla län...? Det är iaf en genomgång av sin psykiska hälsa ca 2 månader efter förlossning för att se så man inte fastnat i en svacka typ. Och det gick ju bra:) "Sane" även i hennes ögon.

Knodden har f.ö sovit nästan lika mycket idag. Jag korsar fingrarna för att det inte är någon sorts lugn före en kommande storm. huuu.


Mitt forna jag fast i en preggosauries kropp.Nu är den här!
 Datum: 2010-11-02 Tid: 17:02:40 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [20] Kommentarer
Den underbart vackra dopklänningen♥Sleeping beauty
 Datum: 2010-11-01 Tid: 18:18:18 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Alltså knodden har sovit heela dagen idag...? Halv ett behagade hon att gå upp! Inte ens bad och lek vid sju kunde hålla henne i gång utan hon skulle promt somna om.

Från kl 14-16 var vi på Öppna förskolan i Kristianstad och hade skitkul. Men så fort vi lämnade dess dörrar somnade hon i vagnen igen. Vaknar en stund på tåget hem, endast för att somna om vid bröstet igen när vi är hemma. Nu har hon dock vaknat och sprattlar lite i gymet, men herregud. Hon har typ varit uppe 4 timmar på hela dagen? Är det utveckling på G eller vaad? haha.


Tågfärderna var f.ö. en hit! Både för mamma och knodd. På vägen hem fick man ju t.o.m sitta hos pappa som slutat jobbet och titta på allt roligt som snabbt svischade förbi rutan:)
Update 19.10: Jaha, nu sover hon igen. För natten. hahaMot nya äventyr
 Datum: 2010-11-01 Tid: 12:01:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Idag ska knodden få åka tåg för första gången:)

Poppis som vi är har två mammor hört av sig och velat leka idag. Först bjöd Nilla med oss till Barbacka. Men det var alldeles för tidig för en knodd som inte sovit ut och en nyvaken mamma Anouk. En timme senare ville Jenny att vi skulle följa till Öppna Förskolan i stan. Det är först klockan två, så det kändes rimligare.

Eftersom bilen knasar hoppar vi på tåget, som jag öht tror är mycket smidigare. Bara rulla in vagnen som den är. En kvart senare är man framme och bara att rulla ut:) Inget kånk på bilstol, skrikande knodd utom räckhåll i baksäte, parkeringstrubbel och parkeringsavgift. Det här blir toppen :DHahaha
 Datum: 2010-11-01 Tid: 11:06:26 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jannika bjuder på dagens skratt. Kolla här. Kika in hennes blogg. Klart underskattad med sina 23 prenumeranter. Den är betydligt bättre än många av de största mammabloggarna därute;)TAJMING
 Datum: 2010-11-01 Tid: 10:20:00 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Jag insér i takt med att dagenD närmar dig att valet av både dopdatum och doptid inte är till Knoddens direkta fördel.

Den 14/11 är knodden 12 veckor gammal. Det är ju just då det är dags för nästa språng! Vad fan tänkte jag? Inte alls tydligen...
Dessutom är dopet kl 16.00. Inte den mest fördelaktiga tidunkten i knoddis humörschema, om jag säger så. Hon är som värst [äh. hon är jättesnäll jämt. Men hon är mindre snäll just här] på eftermiddagen kring 17-snåret. Då är det bara gnällgnälldattegnäll som gäller.

Haha... Så vad tror vi om tidpunktsvalet? Det ska sannerligen bli spännande och se hur detta artar sig. Men TIPS till alla er som planerar dop; Ta sådana här saker i åtanke. Hade jag tänkt efter innan hade jag gärna sett att dopet varit kring 11 på förmiddagen då knodden lyser som en sol och kvittrar som en näktergal. Kanske även två veckor efter ett s.k språng;)


Vem där?
 Datum: 2010-11-01 Tid: 09:43:37 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Knodden fullkomligt älskar sin senaste bok från Goboken. Uppslaget med ankan som prasslar är dagens höjdpunkt ♥
Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin