Dopsamtal
Datum: 2010-11-08 Tid: 22:21:20 Kategori:Knoddens dop Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
http://www.osterhaningeforsamling.se/images/Dop-c.jpgImorgon kommer prästen hit för dopsamtal.
Jag är så nervös så jag nästan kissar i byxan. För mig är en präst bra mycket mer auktoritär än vilken lärare, politiker eller kunglighet som helst. Jag springer och småstädar hela lägenheter, hetsar om psalmer och dikter med karln och försöker lyssna mig vettigare på all bra musik som finns.

Det verkar som vi är överens nu i alla fall. Karln har faktiskt överlämnat rätt mycket av det kyrkliga till mig då han sjäv inte har några direkta favoritpsalmer eller böner, men de jag föreslagit känner han ju igen och var nöjd med dem:)

Psalmer;
248. Tryggare kan ingen vara
697. Du vet väl om att du är värdefull
193. Gud som haver barnen kär

-Kan eventuellt bli att vi byter ut 248 mot "Måne och Sol", som karln gillade starkt. 697 och 193 är för mig självklara då jag ofta sjunger de för knodden samt att de betytt mycket för mig själv när jag var mindre.

Det verkar dock tyvärr som att vi står utan solist, vilket jag tycker är fruktansvärt synd. *pik pik mamma* Nej, hon har fult upp nu med musikslaget och allt. Det vet jag. Vill inte begära något som inte känns bra. Då blir det heller inte bra. Tycker bara det är synd att vi inte känner någon annan sångfågel som kanske kunde ställt upp. Det blir ju mycket mer personligt med någon man känner än kyrkans musiker som vi tvingas ha nu. Men den låt vi önskar är hur som helst "Lyckans minut". ♥ Både jag och karln har fastnat för den ordentligt.

Sen tycker jag det vore mer passande att be "Gud som haver" istället för "Fader vår" eftersom det är just ett barndop. Men om det blir "Fader vår" så ska det självklart vara den gamla versionen och inte den nya "Vår fader" som ingen fortfarande lärt sig. Haha

Om det finns utrymme så skulle jag vilja läsa en text också. "Älskade barn" av Jessica Nilsson.  Karln han verkar vilja stå över kring att prata för mycket i kyrkan... Hanfår säga något på middagen sen istället;)

Nu ska jag damma vidare. Hör imorrn guys. Tjing!

6 Kommentarer
Angelica - Mamma till Netlié ♥

Vi hade Tryggare kan ingen vara och Gud som haver barnen kär på Netliés dop, dom har betytt mycke för mig och de är tradition med dom låtarna i våran släkt :)

Welcome back förresten! har saknat att läsa din blogg under helgen, men jag unnar dig verkligen bloggpauser, de behöver man ibland :)

Kram

2010-11-08 l 23:44:28
Blogg/hemsida: http://alltidgela.blogg.se/
Emmelie

Vi hade med psalmen du vet väl om att du är värdefull + sov du lilla (jätte fina båda två)Hade en bekant som sjöng älskade barn och även from this moment med Shania Twain, de gjorde verkligen hela dopet och jag får fortfarande gåshud när jag tänker på de.Lycka till!

2010-11-09 l 06:35:20
Blogg/hemsida: http://emmgus.blogg.se/
Mia

OJ!! Nu får en annan dåligt samvete för att man inte la ner hälften av den energi på sonens bröllop som du lägger ner på knoddens.... Jag får väl lägga den energin på bakverken nu istället =D

Behöver du hjälp med något får du hojta (bortsett från o sjunga för då skrämmer jag bort alla från kyrkan o knodden får bestående men resten av livet haha) kram

2010-11-09 l 09:03:54
Blogg/hemsida: http://miamartini.blogg.se/
Sanne - mamma till lykke

äntligen är du tillbaka ;-) hehe..du vet väl om att du är värdefull hade jag också, kom allt nåra tårar ;)kram :)

2010-11-09 l 12:06:55
Blogg/hemsida: http://lykkeochjag.blogg.se/
Emmelie

Det går så sjukt fort så de är inte sant.

Men hoppas ni hittar någon som vill sjunga o att samtalet med prästen gick bra =)

2010-11-09 l 17:34:50
Blogg/hemsida: http://emmgus.blogg.se/
Fia Birkén

Fear No Darkness Promised Child är min favoritlåt i många sammanhang men speciellt till dop! :)

2010-11-09 l 21:49:44
Blogg/hemsida: http://www.sophiebirken.seNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin