30 september
 Datum: 2010-09-30 Tid: 19:10:37 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer


Syster som fotat
Shit vad tiden går. Imorgon är det redan oktober (!) och det känns i luften... Nu är det höst på riktigt och kylan börjar bita tag om både kinder och fingrar. I like. a lot...

Idag har jag och dockan varit på babyrytmik i församlingshemmet här i byn. I en timme har vi dansat, sjungit, trummat och maraccats tillsammans med massa andra bebisar.
Men återigen slås jag av häpnad över knoddis storlek när jag får andra knodds att jämföra med; Det var en urgullig liten tjej som kröp omkring på golvet inte långt från Knoddelinas storlek. Jag kan kanske tänka mig att hon hade stl 74 i kläder - och min tjej ligger och gurglar på för fullt i 68. haha. Det märktes också att de andra mammorna hade svårt att placera hur gammal min dotter var, eftersom hon är så pass stor som hon är- men att jag gärna också vill stödja hennes lilla nacke litegrann. hihi. Nåväl- hon är fortfarande liten i mina ögon. Och världens sötaste;)

Rytmiken får 3 stjärnor av 5 möjliga. Mycket roliga övningar och moment - men som dock hade uppskattats mer om jag haft med mig någon jag känner. Detta eftersom övriga mammor inte direkt var särskilt öppna och sociala. =/ Jag tänker i alla fall fortsätt gå dit- Jag tror absolut att musik och rytm är nyttigt och viktigt för dockan. -Och då hoppas jag på att få med mig någon mammakompis till nästa gång:)Helgen är räddad!
 Datum: 2010-09-30 Tid: 10:42:57 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Ja, jag ser mig härmed besegrad av småbarnsmammatiteln.


Jag kommer på mig själv att längta till helgen för att tv3 ska visa två 80-tals B-filmer. Vet inte om jag ska skratta eller gråta... haha


[Men jag ääälskar Titta han snackar]Du vet att du plötsligt är småbarnsmamma när;
 Datum: 2010-09-29 Tid: 19:28:34 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
*en kräkfläck på axeln numera liksom ingår i din outfit.

*du blivit proffs på att göra allting med en hand. vänster hand.

*du går och handlar på ica med bajs i pannan utan att veta om det. Detta på grund av att du knappast har tid o titta dig i spegeln en gång o dan.

*du blir uppriktigt glad, lättad och stolt när du hör en riktigt stor raaaaaaap.

*du står och vaggar ditt barn i selen i kön på ica. Trots att du inte har något barn i sele just idag.


Mata ankorna var det ja...
 Datum: 2010-09-29 Tid: 13:17:36 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Det kändes snarare som om ankorna ville äta oss istället för brödet... Shit vad mycket fåglar! De måste varit väldigt utsvultna eller något för de flög mot mig, syster och knoddsi i ren attackanda och landade typ oss.
Jag var livrädd att de skulle flyga in i vagnen och äta knoddsi till lunch...=/


attaaaack!

Nej hörnini ankorna... Nu får ni allt hitta er egen mat. Sista gången jag ska vara snäll...Namndisskusioner
 Datum: 2010-09-29 Tid: 11:16:29 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
BVC idag. J*klarns vad hon växer min lilla docka. 6805 gram väger hon! haha. Och 62 cm. Inte illa för en 5,5 veckorstös;)

Yes vi diskuterar alltså efternamn till vår tös... Jag och karln e ju inte gifta och han vill väldigt gärna att hon ska få hans efternamn. Jag själv bär på två efternamn [Ett fr far & ett fr mor] men fick vid anmälan om knoddis födelse reda på att hon minsann inte kan ärva mitt ena efteramn eftersom det är ett "mellannamn". Det lutar nog ändå åt att hon fktiskt får ta hans namn trots allt eftersom jag vid giftemål nångång också kommer ta hans namn. Blir smidigast så.
Men hennes två mellannamn är tagna från min mormor och min farmor- vilket känns riktigt kul och skönt att få "föra något vidare från mig".

Nu ska vi ner och mata ankorna i sann pensionärs småbarnsförälder-anda. ;) Tjing!


Aaa
 Datum: 2010-09-28 Tid: 20:02:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag fryser och tjabbar efternamn. Will be back later...Oii
 Datum: 2010-09-27 Tid: 23:12:37 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Idag blev jag f.ö tipsad om en sjukt bra barnklädessida ;Oii.


Det visar sig sedan att de finns som samarbetspartner på frossle som jag varit med i ett tag. Jag har inte velat slänga upp en massa annonser om stumpor och kallingar på bloggen eftersom jag hatar sånt själv. Men denna sida har grymt söta barnkläder - och eftersom jag numera förmodligen klassas som "Mammablogg" tyckte jag det kändes mer passande;) Ta en kik vetja;

OiidesignDet vankas dop...
 Datum: 2010-09-27 Tid: 22:39:27 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Ja minsann det gör det... Jag minns hur jag redan i Maj(!) pratade lite om våra planer och vad just dopet står för för mig. Och nu är vi här då vi faktiskt ska börja planera det på riktigt. Spännande:)

Idag har jag ringt och bokat kyrka.
Den 14 November kommer Knoddsi döpas i en vacker kyrka en mil utanför vår hemort då jag inte är så förtjust i just "vår" kyrka. Något norrlandsdop blir det olyckligtsvis inte. Det föll på ett Skånedop eftersom karln har betydligt mycket större släkt än mig, samt att alla praktiska detaljer och planering skulle bli väldigt mycket svårare att få ihop 200 mil bort än att fixa det på hemmaplan.
Detta kommer ju dock innebära att många människor från min sida kanske inte kommer kunna medverka eller se dockan döpas då det kan blir svårt med ledighet, ekonomi osv osv. Det känns väldigt tråkigt, men är väl så verkligheten ser ut...

Nu när datum i alla fall är bokat kan kommande planering tillta på riktigt. Jag har redan börjat fnula på inbjudningskort och vi funderar kring faddrar och gästlista. Det känns spännande men samtidigt bitterljuvt då jag som sagt vet att många betydelsefulla gäster tyvärr kommer falla bort...:(

Hur har ni andra gjort som har släkt på olika håll i landet?


Apropå offentlig amning;
 Datum: 2010-09-27 Tid: 22:16:04 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Fick en fråga från Elin som undrade hur jag ser på just fenomenet att amma offentligt. Om jag tycker det är okej eller om man bör göra det i skymundan från t.ex ätande gäster...

Jag måste faktiskt säga att jag aldrig givit det någon större tanke. Ammande kvinnor på stan och caféer bekommer mig inte det minsta och är aldrig något jag reagerat över.

Nu när man själv är i samma sits och behöver mata knodden även på obekväma platser måste jag däremot erkänna att det faktiskt tar emot lite. Men det är nog bara min egen självkänsla som spökar igen. Jag har nojjat mig över att folk ska titta, viska och fryna på näsan- Jag tror dock inte att jag skulle ha dessa tankarna om jag haft en mindre byst. Det är ju lite lättare att vara diskret med en B-kupa än en I- liksom. Men hey: Det gick ju bra idag och inga blickar som jag uppfattade i alla fall.

Det är ju naturligt. Ungen ska ju få mat i sig som alla andra liksom. Men jag tycker nog ändå man av hyfs kan försöka skyla sig lite grann...Ammaoffentligtoskulden tagen
 Datum: 2010-09-27 Tid: 17:49:42 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Värst vad vi båda ser sammanbitna ut. Det var vi inte. ;)
Yes nu har jag lyckats ta mig förbi ännu en lite småläskig förstagångsupplevelse. I en hörna på Fenix café i stan vågade jag faktiskt slänga fram datten och ge pigan mat. Ingen tuttchock så långt ögat kunde nå utan det gick bra och hon blev mätt:) *Puuh*Vad nu...?
 Datum: 2010-09-27 Tid: 11:40:56 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer
Kan man få bristningar retroaktivt?

Alltså typ som en innestående lön...? Haha. För det fortsätter att ploppa upp strimmor på mig. Och på låren av alla ställen? Tack som f-n liksom. Jag har ändå tappat 23 kg, tycker detta borde vara ganska osannolikt 5 veckor efter förlossning... Suck.
UPDATE: Det kunde man tydligen ja. Dessa älskvärda hormoner. Gotta love 'em =/Söndagsmys
 Datum: 2010-09-26 Tid: 21:38:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

♥♥♥
Det känns som jag aldrig vill släppa taget om henne igen...


Jag blev tvungen att ställa in skjuta upp ME&I-Partyt eftersom gästerna en efter en meddelade återbud eller föll bort pga allt möjligt. Sjukdomar, dubbelbokningar...En tjej ligger på BB- haha:) Vi provar om en månad igen och hoppas på bättre lycka. Jag fick iaf en nystädad lägenhet som skiner från topp till tå och en massa kakor att mumsa på själv:) Nu blir det sängen. Jag är helt slut efter igår än. Kram på erLove
 Datum: 2010-09-26 Tid: 15:01:29 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Tack för er fina omtanke... Jag blir ju helt rörd.♥ Natten har gått bra och hon har sovit, andats och ätit som hon ska. Även jag och karln har lyckats koppla av och sova litegrann.

Det verkar ju som om- och jag hoppas innerigt att detta bara var en engångsgrej. Men fy tusan jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv.

Som om det inte vore möjligt så älskar jag henne ännu mer. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad."Hon kommer dö hon kommer dö!"
 Datum: 2010-09-25 Tid: 23:34:12 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [34] Kommentarer
Fy. fan.
Vi är precis hemkomna efter att ha varit på akuten med Knoddsi. Hon slutade andas!

Jag satt hemma i soffan och ammade dockan ikväll när hon plötsligt kräkte lite... "Oj" sa jag och torkade snabbt upp det när det kommer ännu mer kräk. Och ännu mer. och ännu mer! Plötsligt sprutar hon ner hela mig, soffan och golvet i vad som endast kan liknas en exorsistkaskadspyeattack! Efteråt är hon illröd i ansiktet och får inte luft.

Jag dunkar henne i ryggen och ropar på karln som kommer inspringande. Han slänger upp henne på mage i knät och dunkar hårt som fan utan resultat. Jag får riktig panik och sticker fingret i hennes hals. Det händer ingenting. Hon andas inte. Hon får ingen luft! "Hon kommer dö hon kommer dö..."
Plötsligt efter ihärdigt bankande i upprätt ställning börjar hon kippa och lyckas ta några halvdana andetag. Jag ber karln ringa sjukvårdsupplysningen som sin tur ber oss åka in direkt eftersom hon kan ha fått ner mjölk i luftstrupen.

Jag börjar gråta panikartat och springer förvirrat omkring här hemma med datten i vädret tills karln lugnar mig och vi snabbt packar ihop oss.

I bilen vågar jag inte sätta henne i stolen trots att jag vet att det är livsfarligt. Jag resonerar som så att denna fara är mer akut och jag måste göra allt för att hålla henne vaken. Jag pratar med S.O.S i telefonen hela vägen in som lotsar mig hur jag ska smeka henne kraftigt över ryggen och hålla henne uprätt. Hon dåsar till hela tiden och ögonen rullar bak i huvudet gång på gång. Det känns inte som om nånting jag gör hjälper. Jag får ingen kontakt med mitt barn! Gråter hysteriskt och försöker på uppmaning från telefonen att nypa henne i öronen så hon ska skrika. -vilket hon gör. tillslut. "Skriker hon- så andas hon. Det är jättebra..."

Väl framme på akten släpper karln av mig och jag springer in med vad jag upplever -nästan ett livlöst barn- på axeln. Alla tittar oroligt på mig i väntrummet och jag blir snabbt lotsad vidare av en springande sköterska. Blir mottagen av två andra sköterskor som tittar oroat på varandra och snabbt försöker kolla puls på Knoddsi. De kallar på barnläkare och man kopplar in fingerpuls på hennes lilla tår...

Plötsligt vaknar hon till liv igen! och tittar på mig med sina stora blå ögon. Precis som om ingenting har hänt börjar hon le och jollra sitt "gruuuh gaaa"-språk och jag fattar ingenting? Med skakande händer och tårade ögon börjar också jag att skratta; "Va mår du bra nu gumman?... Du kan ju inte skrämmas så där! Mamma och pappa blir ju liiiivrädda..." Hon ler till svars och plötsligt känns det som om också jag kan andas igen.

Karln är nu också på plats och vi blir vidareskickad till barnakut där det tas prover och tester i alla dess former. Efter nån timme konstaterar läkaren att det troligtvis bara var något tillfälligt. En reaktion på hennes stora spya och ett resultat av nån lucka som stängs i strupen? [Som vanligt förstår man aldrig vad läkarna talar om] Men det var ingen fara, fanns ingen anledning för oss att oroa oss och skulle förmodligen inte hända igen.
Vi får åka hem.

På Måndag är det jag som ringer BVC-Läkaren för ett andra utlåtande. Jag kan inte lite på en massa "förmodligen och "troligtvis:s"... Även om det förhoppningsvis "bara" beror på hennes spya så nojjar man sig som f-n ju. Karln har suttit lutad över vaggan sen vi kom hem och kollat andningen och jag har googlat mig blå. =/ Jag har svårt att förstå hur man kan dåsa bort i nästan 20 minuter pga en spya?


Herregud. Aldrig hade jag kunnat tro att all denna kärlek som uppstått kude vara så stark. Jag fick fysiskt ont i mitt hjärta av att se henne dålig. Ordet "orolig" har fått en helt ny innebörd...

Ikväll tänder jag ett ljus och tackar Gud för att det gick så bra som det faktiskt gjorde...
Barnklädesmarknad
 Datum: 2010-09-25 Tid: 15:11:52 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Shit vad jag har fyndat! I löve marknader. Denna var utomordentlig. Min polare Madde som tipsat och drog med mig:) Ute i ett litet församlingshem i Färlöv hade de raddat upp med barnkläder, leksaker, gåstolar, hoppgungor, bärselar och allt som hör knoddar till- till en billig peng. Mycket billig.

 

Totalt fyndade jag 8 [yes åtta!] klänningar (varav två fr Me&I), 3 par byxor, Baby Bed Blocks, en vagnmobil, en urcool mössa i skinn och en Brio Åkpåse. Allt detta för 405 spänn. Hey-bara åkpåsen är för tusan värd dem pengarna.


Mina favvisar...

 


Åkpåsen. Nu slipper knoddsi frysa i vinter;)

I feel very satisfied.

Nästa marknad är till våren igen. Mer säger jag inte;)Datenight
 Datum: 2010-09-25 Tid: 07:22:20 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Så kom vi ut för första gången utan knodd... Vi fick klä upp oss och se fräscha ut igen. Helt underbart måste jag få säga att det var. Att bara få vara vi två, bara vara två vuxna igen - ett par... Utan barn. Vi njöt av varandras sällskap och pratade om allt mellan himmel och jord. Även om knoddsi även här ofta var mittpunkt;)

Bara tre samtal hem till min käre mor för att se hur det gick. Haha -och visst gick det. Mycket bra till och med. Hon hade bara sovit hela tiden:)

Jag glömde fota maten. Hade fullt upp med att äta den istället. Carpaccio till förätt, Oxfilé med potatisgratäng och ett mycket fint rött vin från Sydafrika. Jag kunde inte varit mer nöjd:)

Jag är uppe med tuppen idag. Ska på en marknad med massa barnkläder;) Tjing!Tips till er still- Preggos därute:
 Datum: 2010-09-24 Tid: 13:18:42 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
*När ni köper mamma- (större) kläder: Se till att köpa amningsvänligt! Det blir himskans dyrt om man först ska köpa en garderop för den växande magen och sedan ännu en ny för att få åtgång till tuttarna.

*Köp inte amningsBHar innan ni ska börja amma på riktigt. Brösten sväller. ordentligt. Man kan aldrig i sin vildaste fantasi ens gissa vilken storlek man kommer behöva...

*Gör en avgjutning på er mage! Det ångrar jag mig bittert att jag aldrig gjorde... Hade varit sjukt kul att "prova" den imellanåt. och tänka- Haha! Nu slipper jag! [-alternativt "ååååh"]

*Gravidböcker i alla ära. Men sen då? Läs på lite om första spädbarnstiden... Hudutslag, åkommor och oregelbundna andningar kan göra en skräckslagen och livrädd -när de in fact faktiskt är helt helt normala. Kan ju vara skönt att veta det;)Jodå
 Datum: 2010-09-24 Tid: 11:43:00 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Haha orubblig docka jag har... Hon har sovit precis som hon brukar -trots de extra 3 timmarna. haha

och! Världens starkaste duktigaste är hon... Inte bara lyfte hon sitt eget huvud några timmar efter förlossningen -Nu står hon på sina egna ben när man håller henne i knät. Jag tror jag har duderhonung i brösten jag;) *spricker av stolthet*


zzZZZ
 Datum: 2010-09-23 Tid: 20:29:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Hmmm... Jag och dockan gick o lade oss för att vila middag vid halv fem. Jag vaknar halv åtta igen(!) med karln bredvid? Knoddsi sover än...

Hur ska nu detta gå inför natten? =/


Mamma, Pappa, Barn
 Datum: 2010-09-23 Tid: 15:26:19 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Nu är karln pappa "på riktigt":D Det känns jätteskönt att få det gjort. Nu ska bara namnpapprena in så fort vi fått ordning på mina efternamn.

Vi bestämde oss för att fira detta samt att snäckan nu är en månad med att gå ut och käka imorgon. Vi tänkte först gå på bio, men det gick bara blajfilmer så imorrn lämnar vi över vår docka i händerna på mommo för att åka in till stan och äta riktigt gott.


På Bar-B-Ko tänker jag frossa i en riktigt fin bit Oxfilé och ett glas rött <3


Åh guud vad jag längtar. Läskigt dock att lämna ifrån sig knoddsi för första gången. Men det ska nog gå bra:) Med lite pumpad mjölk, en kärleksfull mommo och lite dansband kommer hon säkert somna gott även imorgon :DTorsdag igen?
 Datum: 2010-09-23 Tid: 11:33:40 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Det gäller att utnyttja resurserna väl, som småbarnsmamma... Igår hann jag sminka mig. Då gör man bäst i att skita i att tvätta bort det vid kvällsdags och kan därmed vakna och se relativt fräsch ut även dagen därpå;)


Idag ska vi ner till familjerätten och skriva på papper så karln kan bli pappa nån gång. :D Jag funderar starkt på att vi ska promenera ner. Dock är jag osäker på om jag kommer orka gå tillbaka...? Jobbigt.

Nöden har ingen lag
 Datum: 2010-09-23 Tid: 11:26:29 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Knoddis växer så det knakar. Plötsligt fick hon inte längre plats i sin 62-pyjamas.
Hennes mamma är snål och klipper av fötterna istället för att köpa ny.Ett dygn i Knoddelinas liv. PT 1
 Datum: 2010-09-23 Tid: 10:57:29 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag har fått en del frågor kring hur Knoddsi sover osv samt hur vår vardag löper på... Så därför kommer nu;

"Ett dygn i Knoddelinas liv- Part 1. En månad gammal. "

Mellan 19-21:
Ammar kvällsmat. Antingen en halvtimme eller två timmar beroede på humör. Men det slår aldrig fel; Får alltid dödsryck innan hon precis ska somna. Stånkar och stönar, viftar med armarna och gnäller hysteriskt vid bröstet i nån minut- bara för att två sekunder senare somna in och släppa datten...
Somnar för natten. Alltid nångång mellan 19-21.

00.00: [Ja, det är nästan så jag kan ställa klockan efter henne] Vaknar. Skriker lite lätt- Vill ha mat.

03-ish: Mat igen. Men kanske inte så hungrig egentligen... Ville mest komma upp till mamma och se så hon inte övergett en. Somnar om.

05-ish: Mat igen. Lite bökigare... Svårare att tillfredsställa och vill gärna ha båda dattarna. Två gånger. Sen börjar det ju ljusna ute- Är det morgon nu? Nähä... Blöjbyte. Godnattvisa. Somnar om efter klapp på rumpan av sovandemoröversängkanten vid 07 igen.

08-ish: Vill ha närhet. Brukar få komma över till storsängen när karln åkt till jobbet. Blir liggammad och somnar om igen.

10-ish: Nu går vi upp:)
Frukost. Ombytt. Kanske badad. Skallralek. Titta på favorittavla.*

12: Jollerstund med mamma! wohoo!
12.30: Moster kommer. Jollerstund med moster! wohoo!

13: Sovaaa...
13.30: Vakna. Titta på favorittavla.

14: Promenad! wohoo! / Åka bil! wohoo! [så länge man kör över 90 km/h]
14.15: Är vi inne i en affär? Jag är vaaarm! Böööl!
14.30: Böööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööl!

15.00: Är det vår port? Sooooomna....

16: Böka, stöka, stånka, titta på favorittavla. Äta utan botten.

17: Pappa kommer hem. Jollerstund med pappa! wohoo!

19-21: ätaätaäta och somna för natten

Favorittavla den längst till höger. Mycket fascinerande.Kommentarsvar
 Datum: 2010-09-22 Tid: 22:08:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] KommentarerFrån och med nu kommer jag börja svara på mina kommentarer i mitt eget kommentarsfält. Detta för att jag själv enklare ska kunna hålla reda på dem samt för att det kan vara intressant för er andra att se svar på tal.
Vi börjar här.

Tack ännu en gång till er som faktiskt fortfarande kommenterar trots min uruslra respons. Jag blir riktigt skitaglad varje gång! Förhoppningsvis leder detta till att jag blir bättre på att svara.

Tjing!


Jag ä int' bitter
 Datum: 2010-09-22 Tid: 20:41:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Men vad tuuusan.

Innan har jag alltid grumpat för att det så sällan är gravid- och mammabloggar på blogg.se-s framsida. Det har förbättrats radikalt, vilket är skitkul:)

Meeeeen... Jaaag då?:( På sistonde har både acarolina [som förvisso verkligen förtjänar det] och galourmamman fått pryda framsidan med inlägg om deras knoddar. Men miiin snigga knodd tycker i alla fall jag också är värd lite five minutes of fame med hennes vackra valkar eller hennes påverkan på mitt sovrum. Am i wrong? Verkar inte som om någon tycker det iaf. haha [Ni vet att man kan tipsa redaktören va?]

Nåväl...Jag ska sluta fiska empati. Den som väntar på något gott- kanske. haha
MAMMAS flicka?!
 Datum: 2010-09-22 Tid: 11:28:04 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer

Hon har samma crazy lilltå som mig och min mor. Den vill liksom lägga sig under alla andra tår:)


Same lump on the shoulder...


No comment needed... Herregud- Jag ser knappt ingen skillnad. haha

Men ögonen... De tillhör då pappsi♥1...2...3...4...5...
 Datum: 2010-09-21 Tid: 23:40:40 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [9] KommentarerEn alldeles för farlig slev rör nu om i vår gryta
 Datum: 2010-09-21 Tid: 22:28:40 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Jag har faktiskt väldigt svårt att släppa valet som varit och resultatet som blev...
Ett främlingsfientligt [jag törs t.o.m säga rasistiskt] parti har tagit sig in i Sveriges riksdag och har härmed makt över mig, dig och våra familjer...

Sällan eller aldrig har jag blivit så upprörd över någon politisk händelse som detta. Faktiskt så har jag knappt brytt mig om politik över huvud taget innan. [Även om jag självklart har åsikter så har jag inte sorterat och placerat dem efter politiska partier och valprogram. Men bör dock nämnas att jag självklart gick och röstade även förra valet]

SverigeDemokraterna har dock fört med sig en positiv sak; Och det är att jag börjat bry mig. Mina politiska ögon har öppnats och för första gången i mitt liv känner jag mig vaken. Nu är det dags för alla att inte bara se vad som sker och bilda sig en åsikt, utan börja diskutera, skrika ut och sprida sin kunskap för att eliminera all denna okunskap som verkar råda för att något sånt här kan få ske.

Enda anledningen till att SD fått så många röster beror på att de berör en fråga som de andra partierna blundar för. En fråga som är viktig i mångas ögon och uppenbarligen behövs lyftas upp. Att vår sittande regering och oppositionen inte vågat prata om invandringspolitiken gör att de som tycker denna fråga är viktig helt enkelt lägger sin röst på den som vågar snacka om det.

Den idiotiska kontentan blir dock då att man röstar in ett helt paket av idioti och rasism. Ett paket som förfinats och cencurerats till största möjliga mån inför valet för att verka så oskyldigt som möjligt och därför också lyckats locka till sig veliga väljare.
Väljarna som motiverar sitt val med yttranden som "Det behövs röras om i grytan lite..." verkar inte förstå vad denna slev kan göra...

Skrapar man en milimeter under den förfinade ytan hittar man deras riktiga åsikter och deras verkliga fientliga viljor. Dessa människor marscherade gator och torg med höjda händer och heilade för bara drygt tio år sedan! Dessa människor särar fortfarande på oss och våra värden. Homosexuellas rättigheter ska begränsas, kvinnors aborträtt ska försämras och folk som i deras ögon inte är svenska- ska ut ur vårt land.
Dessa människor som för bara ett decennium sedan öppet hyllade Hitler- sitter nu med 20 mandat i vår riksdag och har inflytande över oss.

Detta är inte bara skrämmande... Det är livsfarligt. Och att vifta bort det genom att säga att det kanske bara rör sig om fyra år -är minst lika farligt. Mycket kan hända under fyra år. Jag tycker inte vi ska ge dem det. Vi måste göra något nu.

Hade SD suttit vid makten för femtio år sedan när min biologiska morfar från Dominikanska republiken befann sig i Sverige hade kanske varken min mamma, min syster, jag, eller knoddsi fått finnas till idag...


Vi gillar olika!Koshermjölk? :)
 Datum: 2010-09-21 Tid: 21:32:13 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

När jag ammar brukar jag lägga bröstinlägget på knoddsis huvud
som en liten judekalott och fnissa åt hur söt hon är. HahaKatjing!
 Datum: 2010-09-20 Tid: 22:24:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Idag var jag med om ännu en förstagångs-upplevelse som mamma;

På kontot ramlade det in barnbidrag! :D

*Hoho* tjöt mamma Anouk och började genast diskutera med knoddsi kring hur vi enklast, snabbast och absolut smartast spenderar dessa pengar som bränner i fickan. Efter noga övervägande kommer vi överens om att sätta in en slant till hennes spargriskonto och låta resten mynna ut i blöjpaket och våtseretter...
...Eventuellt en TricotSlen-bärsjal som jag suktat efter ett tag;)

Någon som har en o sälja för en billig peng till en Rookiemamma med klängigt barn?:)Bad blogger
 Datum: 2010-09-20 Tid: 13:06:59 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag vet att jag är en fruktansvärt dålig blogger at the moment. Jag bloggar sällan, jag bloggar fult, jag svarar inte på kommentarer och jag är tråkig.

Men jag inbillar mig ändå att det är bättre med ett halvvettigt inlägg om dan än fyra babbel om ingenting.?

Idag har jag fototrakkaserat min stackars unge... Jag har försökt fota lite fina bilder till dopkort och ny header. Det var inte så uppskattat -men söt var hon iaf. Och världens gulligaste fossingar har hon min skatt:)

Så SD kom in i Riksdagen. Mycket stort tack vare på grund av det län jag bor i. Skåne hade skrämmande höga siffor för just detta parti... Jag vet ännu inte vad detta kommer betyda för mig och vårt land -det vågar nog ingen ens spekulera i. Men jag tycker det är skrämmande att samma människor som för bara 15-16 år sedan stod och heilade på gator och torg- nu har inflytande över mig och min familj...


:(
 Datum: 2010-09-19 Tid: 21:52:13 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Vi myser framför valvakan men jag ryser av resultatet som verkar komma... Det verkar som om hela Skåne Sverige har röstat på SD!?

Det gör mig ledsen i hjärtat var vi är på väg...
Nej jag har inte glömt dig min vackraste Idakisse
 Datum: 2010-09-19 Tid: 21:33:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Min katt gör allt för att roffa åt sig lite uppmärksamhet från Knoddsi.

Idag kom hon hem och såg ut såhär:


[Min katt är alltså kritvit på hela kroppen men har lyckats måla svart mustasch och leende av...olja?=/]Krilla korrv
 Datum: 2010-09-19 Tid: 18:38:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Idag for jag, Knoddis o mommo ut i skogen för att få lite friskluft och grillad korv i oss.


[Haha alldeles för stora preggokläder på mig, men:)]


Såhär äter Norrlänningar korv!- Faaalukorv ska det va':D Även om man bor i Skåne;)


MysDet där med matte har aldrig varit min starkaste sida...
 Datum: 2010-09-18 Tid: 21:33:21 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
En månad idag blir min vackraste lilla dotter!


...eller?

...Hur är det nu egentligen? Hon blir ju fyra veckor nu stortjejen.
Men nä. Inte en månad föräns på Tisdag. haha. Vad vilseledande...?!


Fall of Kristianstad
 Datum: 2010-09-18 Tid: 21:26:57 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Eien Anouk today... Hösten har nu officiellt även nått Skåne. Det blåste stormar idag och jag fick krampaktigt hålla tag i knoddis vagn i stan för att inte flyga iväg.

 

Rookiemammafikan var trevlig. Om än i bökigaste laget... Av någon anledning bestämde vi oss för ett fik där serveringen ligger på andra våningen. Bara att ta sig upp med sölhiss med alla vagnar och knoddar och sedan beställa tog bara det nästan en timme. Haha

 

- Jag gav även pumpad mjölk i flaska för första gången. Ville testa så man vet att det funkar om det nu skulle behövas nångång. Det gick också bra, om än även det lite bökigt. Eftersom man inte får micra pattamjölk fick jag be om tévatten i skål och sedan sitta med vattenbad tills rätt temp nåtts. [Det gjorde det aldrig. Men dockan verkade nöjd ändå. haha]
Yey!
 Datum: 2010-09-18 Tid: 09:51:24 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Idag ska jag på preggodate! :D
Skillnaden är bara den att vi nu bär våra knoddar under armen istället för i magen:) Det ska bli sjukt kul o träffa tjejerna igen och se vad det var för små liv som gömdes bakom allas kulor under sommaren som gått.

Vad ska man nu kalla dessa möten? Rookiemum-fika kanske? haha -Ja det var ett bra utryck. Jag är verkligen en rookiemamma.

Tjing så länge!
Förresten så har jag typ världens sömnigaste unge just nu... Hon har sovit sedan 18 igårkväll och nanar fortfarande! [Avbrott för mat 4 ggr, men ändå!]


I ♥ ULLARED
 Datum: 2010-09-17 Tid: 21:50:56 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

Dagens outfit a' la Knoddelina;)


Idag har jag o dockan hälsat på en kompis och hennes 4 månader gamla son... Supercharmig gutt som sympatigrät vrje gång knoddis skrek. Haha.


Ironiskt dock att de båda bär stl 62 i kläder trots 3 månader ålderskillnad. HahaFortfarande omöjligt
 Datum: 2010-09-17 Tid: 19:53:47 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Det här med att sova på mage verkar vara en ouppnåelig dröm... Först så var det pga magen, sen pga tillrinning till brösten och nu då?... Jo nu när man tror att det skulle vara fritt fram för magsovning inträffar detta;
Vinkelivink
 Datum: 2010-09-16 Tid: 15:45:15 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
I morse satte jag Knoddis i sin babysitter i hopp om att få ca tio minuter för att hinna ta en raggardusch och bädda sängen. När jag springer och tittar till henne ser jag att hon ligger och tittar på sin hand!!!

Jag läste bara häromdagen om spädbarns utveckling och där stod det just om hur de kring ungefär 5 veckors ålder upptäcker sina händer och fötter. Att de plötsligt förstår att den där grejen faktiskt sitter fast på "mig" och att man kan styra de efter behag. Ett tips var att fästa bjällror eller en skallra kring handleden för att hjälpa denna utveckling på vägen.

Det är verkligen helt sjukt häftigt när man ser hur hon växer, förstår mer, är mer vaken och alert - och samtidigt som jag helt lyriskt skriver ner dessa stolta ord så förstår jag inte igen hur livet kan förändras så drastiskt. För ett år sedan låg jag bakis efter en utehelg med goda vänners lag och beklagade mig över huvdvärk. Idag är jag så stolt så jag nästan spricker för att min lilla dotter har upptäckt sin hand. (En vecka tidigare dessutom)! haha... Hääftigt.
Min lilla knubbsäl


Dansa min docka
 Datum: 2010-09-16 Tid: 14:52:10 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Nu är knoddis anmäld till babyrytmik som kör igång den 4 November. SOM vi ska dansa och sjunga jag och min docka... Vi kommer slå alla andra barn med häpnad. "Vad äre dääär för cool unge?" kommer de tänka. I like.


Torsdagssvammel
 Datum: 2010-09-16 Tid: 14:46:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Ny Dag - Nytt humör :D
Jag trotsade det tråkiga regnvädret med blommiga gummistövlar, ett leende och världens sötaste knodd under armen för att bege oss till BVC.

Lilla dockan hon växer så det knakar och distriktsköterskan tyckte att det skett stora förändringar i hennes ansikte och "vakenhet" sedan förra veckan. [Jag sa ju det. hihi] Nu är hon 60 cm lång och väger hela 6265 gr:)

Efter besöket på vårdcentralen plockade jag upp syster för en tripp till Sölvesborg. Jag fick ju presentkort på parfymerian när jag fyllde år så knallade in, fick världens bästa tips från kassörskan, tog det och är nu ägare till den godaste doft jag någonsin känt. Love at first smell.Jag passade även på att beställa med mig mat hem. Under hela graviditeten har jag suktat och längtat efter att få äta detta Cafés underbart goda ädelostdressing [kall] som de har till sina pajer... Och detta var preciiis just så gott som jag mindes det. Ååååh jag älskar att inte vara gravid längre. haha

 Datum: 2010-09-15 Tid: 20:39:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Ikväll känns det faktiskt bara blä. Nångång ska väl vardagen och verkligheten hinna ikapp liksom...

Ingen speciell anledning eller orsak. Ingenting jag orkar ödsla energi på heller -Jag tror jag tar och bojkottar hela den här kvällen faktiskt och föröker på nytt igen imorgon istället.

Later.


Bara en dag som denna
 Datum: 2010-09-14 Tid: 22:30:17 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Idag känns det för övrigt som om något har hänt... Min docka känns mer vaken, hennes ögon är klarare och förutom att hon har sovit mer än "normalt" [<-kan man säga så efter bara 3 veckor? haha] så har hon skrattat utav bara den!

Moster var förbi en runda innan idag och fick beskåda knoddis strålande leende gång på gång. Och jag bara gråter när jag tittar på henne... min vackra vackra skatt. Jag förstår fortfarande inte denna kärlek. Känner alla såhär? Varför är det ingen som har berättat det? haha. Livets drog för tusan. :)

Just nu längtar jag också tills:
-jag får baada! Åh... bara för att jag inte får än så drömmer jag om lavendelbubbel och tända ljus.
-jag får börja träna! Vågen har stannat på minus 22 kg och jag har 3 kvar till startvikt innan graviditet. Sen ska det gärna få fortsätta neråt minst tio till.


Jomenjamen
 Datum: 2010-09-14 Tid: 15:01:35 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer
Mycket riktigt så gick ju även dammsugning och badning som en dans på egen hand. Tack för alla era tips!:D
När knoddsi halvsov provade jag att starta sugarn i ett annat rum, sprang försiktigt in o kikade till henne och där låg hon och log i sömnen så fint... Under dammsugningen (och ju närmre henne jag kom) desto tyngre verkade hon sova. Så Hallelulja säger jag bara. I've got the best kid in the world;)


Efter städning och vikning av tvätt gick vi ut i regnet på höstpromenad... Det blev dock snäppet för mycket för mina höfter, kände jag. Men dockan min mådde bra av lite friskluft så jag är nöjd.Day 2
 Datum: 2010-09-14 Tid: 09:41:48 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Min lilla docka har damm i håret... Det är nog dags för ett bad. och eventuellt en dammsgning. haha

Men hur gör man detta själv? Karln brukar alltid springa med snabeldraken när jag ammar henne... Do i vacuum medan hon sover så hon vaknar? eller mens hon är vaken så hon skriker? =/


Det var väl på tiden?
 Datum: 2010-09-13 Tid: 23:34:54 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Jag är inte riktigt nöjd, men den får vara så länge iaf...
Gryllig bakgrund? Tvekar över texten också. Jag är ju faktiskt så mycket mer än bara en småbarnsmor - även om såklart mycket av bloggen kretsar kring det just nu... Nå- Det får bli en karamell att suga på. Nu: sängen.Blondes have more fun!?
 Datum: 2010-09-13 Tid: 17:34:11 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

-tänkte Knoddelina och bytte hårfärg lagom till sin treveckorsdag. :)VIPS
 Datum: 2010-09-13 Tid: 16:46:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
-sa det bara och så har hela dagen gått. Nu knallar ju karln innanför dörrn om en kvart för tusan. 

Det gick ju som en dans på rosor:) [Varför säger man så eg? borde inte det göra väldigt ont?] Vi började vår dag med snabbesök av Kitte o Sandra imorse för att sedan knalla bort till Madde m familj. Där bjöds på wienerbröd, paket till knoddsi och riktiga cirkusnummer från deras 14 månader gamla son. :) Jag fick skratta massor minsann:D

Nu sitter vi hemma i soffan och myser [läs hungrar ihjäl. Jag har ju för tusan glömt bort o äta!] och väntar på att pappsi ska komma hem:P


Söndagen före första Måndagen som StayAtHomeMum
 Datum: 2010-09-12 Tid: 22:34:59 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer

Fortfarande... kärlekkärlek ut i fingertopparna. Jag går snart sönder, hon är så fin. Vad gjorde jag innan hon kom?
Perfektion har fått ett ansikte och jag är dess största fan...


Ikväll har det dock varit lite grinigt... Jag bävar för det värsta - tänk om hon åkt på förkylning trots alla mina försök att hålla henne undan virus och elaka bacilusker. [Lämnade henne även hemma när jag var på Tupperware] Jag hoppas dock såklart på det bästa och intalar mig att hon säkert bara behövde av en lite högre mammados just idag.

Imorgon börjar allvaret. Anouk står inför sin största prövning som mamma yet; Karln börjar jobba.
*hajen-introt: DunDunDunDun*
Stay tooned för att se hur vi klarar detta liksom. Jag tippar på att jag gråter panikartat med både karln, mor och SOS på snabval i telefon- innan klockan hinner slå lunch. hahaBajsoskulden
 Datum: 2010-09-12 Tid: 18:43:02 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

En strimma av orangelimefärgad kärlek har sprutats och runnit längs mitt lår idag. Härmed har Knoddelina befriat mig från min bajsoskuld.Detta hade jag aaaldrig anat
 Datum: 2010-09-11 Tid: 22:25:50 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Visste ni (still- & not yet-preggos) att;

-Bröstmjölken sprutar från typ 4-5 små hål i bröstvårtan som en liten fontän- istället för från ett, som jag alltid trott...?

-Tre veckor efter förlosning kan man fortfarande inte gå normalt?

-Man som nybliven mamma har nog med acces-hud på magen för att kunna gömma till exempel en gaffel i vecken?

-Det är sjuuukt dyrt med blöjor? och våtservetter!

-Man glömmer alla petitesser sedan man blivit mamma? Helt plötsligt ser man klart och insér vad fan som betyder något. egentligen...

-Man faktiskt klarar att byta blöja och klä det lilla livet utan att hon går sönder?

-Det inte hjälper hur många gånger man än kollar så lillfisen andas i sin sömn? Och ändå kommer man på sig själv hängandes över spjälsängen minst 100 ggr per natt. Fortfarande.Now
 Datum: 2010-09-11 Tid: 10:39:13 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Iväg på kalas. C u when i c u. Tjing! :)Me&I
 Datum: 2010-09-11 Tid: 00:19:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Nu har jag anmält mig för att vara värdinna på ett meandi-party. Homeparty med barnkläder;)
Jag tycker hela idén är skithäftig och har varken varit på ett sådant party eller haft något homeparty öht hemma, så tyckte det kunde vara kul:) Vi är även många "nyblivna" mödrar i byn, som säkert kommer ha kul ihop under detta...  Någon som har erfarnheter och synpunkter på företaget?

Tycker ovan bilder talar för sig själv - så söta kläder så man bara dör en aning. hahaDet går ju så bra... ?
 Datum: 2010-09-10 Tid: 22:49:49 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om... Jag känner bara pure lycka just nu. Och det finns inget värre och mer irriterande än lyckliga människor, tycker jag själv - så därför är det lite tyst på bloggen. Haha

Nej skämt och sido- Det här känns som en dröm. Ska det verkligen rulla på så här bra?

Jag frågade min syster idag om jag förändrats sedan jag blivit mamma;
-Ja du är som du brukar vara igen. Glad. Haha
-Ja du har fan rätt. svarade jag. Graviditeten gjorde mig till världens Bitch... Fan vad jobbig jag var.
-Mmm...

Illa. haha. Men jag tror faktiskt att mycket av min nervositet, mina humörsvängningar, mitt gnäll och grumpiness under graviditeten orsakades av oro. Jag var så fruktansvärt nojjig för allt och ingenting och ville verkligen att allting skulle vara så perfekt som möjligt. Allt jag gjorde rörde planering inför knoddis ankomst - Inköpslistan var ju inte nådig... och som vi pulade på och boade här hemma. Aldrig någonsin har jag och karln bråkat så mycket som under graviditeten. Inte en dag var gnabbfri. Och alltid grundade sig bråken i min oro inför det nya som komma skulle. Jag tyckte inte han engagerade sig nog och han tyckte han gjorde allt han bara kunde. [Vilket han också gjorde. Han var världens bästa stöd, men det vägrade jag insé då. ]

Så jag handlade, målade, möblerade, vek knoddkläder, handlade lite till, övde barnvisor, spikade bort sladdar, läste allt rörande graviditet jag kom över, bloggade sönder mina fingrar och diskuterade mig blå. Och så kom även dagen då det var dags. Ut kom hon... och sen då? Nu fanns det plötsligt inget mer att planera och förbereda.
Nu var hon ju plötsligt här.

Inte ens på BB kände jag någon större oro. Och väl hemma bara landade vi och var... Vi var inte något mer än bara var... Det var detta vi varit så oroliga för, detta vi gnabbat så mycket om och förberett så mycket för. Nu är vi här. Det var ju bara att koppla av...? och njuta.

Nu har bråken tystnat, kärleken återuppstått, friden infunnit sig och ruset etsat sig fast. Idag kan jag ju se efterkloksamt att vääldigt mycket av oron var obefogad och väldigt onödig. Men samtidigt så kanske vår lycka och lugn just nu existerar på grund av allt det där..? Vad vet jag... Det enda jag nu vet -är att det jag känner faktiskt är ren lycka. Och jag lär mig mer och mer för var dag som går att faktiskt försöka njuta av den.


ma chère chère familleCrimeScene
 Datum: 2010-09-09 Tid: 14:35:09 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
Innan bebis:


Efter bebis:

Såhär ser det numera ut i vårt sovrum.
Efter nätter av sömnamning, vyssjning, rumpklappning och spyklädbyten i mörker ser det plötsligt ut såhär när solen går upp. Jag förstår inte det...?Tack
 Datum: 2010-09-09 Tid: 14:12:17 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
TACK för alla era gulliga och ärliga kommentarer:D Jag har blivit försedd med bloggvärldens bästa läsare tror jag. ♥...och du som fortfarande verkar ha problem får gärna lämna en mail/blogg-adress så jag har chans att svara dig. Det är så himla lätt och vara kaxig bakom en initial liksom.

BVC idag. Knoddis har nu passerat 6-kilossträcket och växer som det knakar:) Även utanför magen följer hon sin egen lilla kurva, men det gör ingenting säger sköterskan. hihi

Ikväll ska vi på Tupperwareparty hos Sandra. Jag är lite nojjig för infektioner och förkylningar, men jag behöver verkligen komma ut och träffa lite folk så en stund ska vi då kika inom iaf och se hur det känns... Skulle jag inbilla mig att rummet är fullt av bacilusker så får vi helt enkelt promenera hem igen. Inte svårare än så;)


Knoddelinas namn
 Datum: 2010-09-08 Tid: 19:51:35 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [15] Kommentarer
Men guud vad det verkar störa folk att jag inte publicerar min dotters namn här på bloggen... Det är väl min blogg? Får jag inte göra som jag vill då?

Jaaa, ni har mycket rätt; Vill man leka privatdektektiv så kan man enkelt hitta hennes namn eftersom vi nyligen var och fotades för tidningen. Be my guest om det nu är så viktigt för er att veta... SÅ hemligt är det verkligen inte. Jag har till exempel även skrivit hennes namn på Facebook [har f.ö bara en bild på henne där också] för min släkt och mina vänner.

Vill man duktigt demolera bloggen i bitar så kan man säkert också hitta mitt förnamn och med säkerhet också karlns... Det är inte så jäkla noga.
Grejen med att hålla våra namn ifrån bloggen handlar helt enkelt om att jag inte vill att man ska kunna söka på mitt fullständiga namn på tex sökmotorer och hitta bloggen. Detta för att t.ex nya arbetsgivare om man söker jobb/ myndigheter / whatever whatever inte ska få acces till såå mycket information såå lätt och såå tidigt. Sen att min chef läser min blogg idag tex - har jag inga problem med alls. Nu känner vi ju varandra och hon kan säkert ta mycket med en gnutta salt;)

Men kontentan är alltså; Jag är inte ute med mitt namn här- varför skulle jag då publicera min dotters?...


Vadå svullen?
 Datum: 2010-09-08 Tid: 17:35:22 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [3] KommentarerJag älskar att jag inte är gravid längre...En liten promenix
 Datum: 2010-09-08 Tid: 16:55:53 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Min första 40-minuters promenad sedan kalv-dan. Dessutom i konstant småsluttning åt fel håll.

Nu är jag död.
Yeey!
 Datum: 2010-09-08 Tid: 14:08:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Jag har fått min första bloggkritik sedan jag lämnat magen på lassa och intagit min nya post-preggo-roll... och den är positiv! :D Vad glad jag blir!

Jag har faktiskt funderat mycket kring hur bloggen kommer utveckla sig och hur jag ska vrida mina inlägg osv... Jag tycker det fortfarande är viktigt att bloggen handlar om mig eftersom det är jag som skriver. Att mitt liv sedan har förändrats och väldigt mycket av det nu involveras av Knoddelina, säger sig självt -men tycker som sagt det är viktigt att bloggen fortfarande återspeglar mitt liv nu som förvirrad småbarnsmamma snarare än mitt barns liv.

Oron fanns ändå kring att tappa många prenumeranter osv sedan jag kläckt mitt ägg, men fortfarande så stiger bloglovin-antalet sakta men säkert och det ska ni veta att det blir jag blir riktigt glad över:D Ni är så välkomna så! ;)

Kom gärna med ännu mer kritik, tips, funderingar och frågor -Det är bara roligt. Om jag sedan följer era råd eller uppmaningar får vi se -haha - men det e alltid kul o få lite respons. Tjingaling!Ah vad f***n
 Datum: 2010-09-07 Tid: 22:46:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Nu har dom börjat sända den där %#¤?#! reklamen igen!


Det blir inte alltid som man tänkt sig
 Datum: 2010-09-07 Tid: 22:39:27 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

I Söndags bestämde vi oss för att försöka komma ut på en liten utflykt... Vi packade picnikväskan, bb-väskan, vagn och bil för att kunna klara oss utanför hemmet i en dryg timme. Efter tre timmar av planering, packning, amning, blöjbyte, amning igen och blöjbyte igen lyckades vi faktiskt ta oss utanför dörren. Men den annars så sovandebilfärdsKnoddsi var inte alls trött och stirrade klarvaket på alla träd som flög förbi rutan...


Väl framme tar Knoddelina ton och vägrar tystna. Kanske gillade hon inte sjöutsikten eller den friska luften vi försökte erbjuda henne - men en sak var säker; Hon var absolut inte nöjd... Vi provade allt- karln han sjöng, dansade och jollrade medan jag snabbt försökte slänga i mig lite kyckling och några tomater.
Till slut fick vi insé det oundvikliga; Jag skulle behöva amma utanför min soffa-comfort-zone. Utomhus. Utan min formfix amningskudde! *oh nooo!*


Det var en mycket bitter mamma Anouk som flashade tutte på en obekväm parkbänk i Valje. Och inte fick det tyst på Knoddsi heller. Efter totalt en timme av hetsätning och panikartat jollrande och gungande gav vi upp och packade bilen för hemfärd...
Så fort jag klickat i bilbarnstolen så väljer ju självklart lilla Knoddelina...att somna.Ett post-preggos vanor
 Datum: 2010-09-07 Tid: 22:24:07 Kategori:Gravid♥ Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Fortfarande;

-Går jag rakt fram istället för sidleds när jag ska imellan något smalt.

-Ler jag åt andra preggos som bara tittar frågande tillbaka på mig...?

-Putar jag med röven och backar med magen när jag öppnar dörrar.

-Går jag automatiskt på toaletten varje gång jag är uppe och ammar. Att det sedan kommer knappt två droppar numer, är en annan historia.

-Använder jag bara backspegeln och vänder mig inte om när jag ska backa bilen.

-Plockar jag upp tappade saker med tårna.


Magic Monday Bilder
 Datum: 2010-09-06 Tid: 21:55:38 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer

 


Stolt mamma

 


Avnjöt en lättöl till maten:)

 


Stolt pappa visar upp sin guldklimp på jobet sitt

 

Idag har varit en helt underbar dag... Vi har varit på ranten precis hela dagen. Började med att fotas för tidningen, för att sedan ta en bit mat i stan. Det är första gången vi ätit ute sedan knoddsi kom till världen - och det gick bara hur bra som helst:) Efter det kikade vi inom mitt jobb igen; Jag ville ju hälsa på chefen bla som inte var på plats i Fredags. Och till sist avslutades stadstrippen med ett besök även på karlns jobb.

 

Väl hemma var vi förbi mommo som bjöd på mat och moster som bjöd på skratt- och nu ligger vi totalt däckade alla tre. Godnatt mina vänner. Jag lovar att jag snart ska säga något smart- Men så länge så bjuder jag på vardagen, ok?;) Tjing!

Frågesvar
 Datum: 2010-09-06 Tid: 11:19:37 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
En del frågor är omformulerade då liknande ställts av flera personer. Jag har dessutom valt att inte publicera namnen denna gång utan har istället delat upp svaren under olika kategorier för att enklare kunna läsa;)

Graviditeten:
En gång skrev du att du inte riktigt förstod de som älskar sitt barn redan i magen, förstår du dem nu? (när hon är utanför)
Jag hade mycket riktigt svårt att förstå den här überlyckan och älskaälskakänslan som många beskrev till sitt ofödda barn. För mig var graviditeten och magen något så nytt och främmande och samtidigt så anonymt att jag inte kände den där kärleken på mycket lång tid. Jag hade svårt att hitta kärlek till något jag än inte visste vad det var. Mitt barn - kan det verkligen stämma? Men faktiskt så infann sig de sista veckorna ett lugn över mig som också bringade en del kärleks- och längtanskänslor.

Är det något du ångrar att du gjorde eller inte gjorde under tiden du var gravid, t.ex. köpte för mycket kläder eller tog för lite kort osv?
Kort har jag då tagit så det räcker och blir över. Jag ångrar däremot att vi inte tog fler "profissionella" kort. Min kompis Micke fotade mig, magen och några på karln i April, men jag önskar att jag hade haft ork, vilja och självförtroende nog att fotas en gång till.

Hur ser du på graviditeten nu? Något du vill göra om eller tycker du att det känns avlägset just nu?

Bland det första jag sa på BB var "Detta gör jag aaaldrig om". Men så kom vi hem och börjar diskutera bilbarnstolen av någon anledning- Hurvida vi ska sälja den sen eller ej. Och som en självklarhet säger jag att "Nej men den sparar vi väl till nästa?" Haha. Jag blev lika chockad som karln, men... :)
-Jag anser dock fortfarande att det där med att vara gravid inte alls var min grej. Jag förvandlades till en sur ful bitch som knappt karln ville umgås med. Hormonerna dansade cancan i mig och jag slängdes hjälplöst med. Nu i efterhand är jag äntligen människa igen och kan hänga med i samtal, skämt och kan åter se mina fötter. Det är mer min melodi;)

Fanns det något du oroade dig över under din graviditet-tid som egentligen såhär i efterhand inte var värt att oroa sig över?
Jag var väldigt orolig för förlossningen ett tag. Att jag inte skulle klara det psykiskt -men det gjorde jag ju;) Däremot skrämde den där Petidinsprutan nästan livet ur mig och mellan mina virrvarr hade jag faktiskt problem med andningen vilket automatiskt ledde till panikrädslor. Men ingen panikångest och ingen död Anouk:)

Inköp:
Vad har ni för kudde och täcke till knoddelina? Och vart är det köpt? Behöver tips på vad jag ska köpa ;)
Vi köpte billigast möjliga (? haha) på Ullared... Men än så länge har hon inte ens använt sitt täcke i spjälsängen. Hon ligger ovanpå det och blir nerbäddad med filtar eller täcket till vagnen som känns mer i hennes storlek.
Kudde har inte använts alls och det tror jag inte kommer göras på ett tag heller. Däremot dreggellappar går det åt i tusen! Lägg en sådan under huvudet så slipper man tvätta lakan/täcken utan bara en liten frottélapp istället:) Smidigt att ha som spyskydd på axeln också:)

Hur många ungefär plagg av varje storlek köpte(hade) ni innan hon föddes (byxor, body och pyjamas).
Vi hade en hel del i stl 56 faktiskt - Men inget av det hann ju komma till användning då älskade Knoddsi var alldeles för stor för dem redan vid födslen;) Men jag tycker nog överlag att man kan köpa lite fler pyjamasar istället för bodys. Mycket smidigare när man ska byta osv. [Köp utan fötter så kan de ha dem längre!] Och köp bodys som är omlott! Vi har alldeles för många bodys som träs över huvudet och med fumliga nybörjarhänder vill man knappt ta i det sköra lilla huvudet...

Erat bästa respektive sämsta köp till den lille?

Bästa köp: Helt klart kräcklappar. Vi har två st tjugipack som alla redan hunnit bli tvättade en gång.
Sämsta köp: Badhjälpen. Än så länge är hon alldeles för liten och vinglig i huvudet för att den ska funka. Dessutom måste man ha jättemycket vatten för ens att täcka kroppen. Nej hålla bakomnackeniarmen funkar mycket bättre tycker jag.

Förlossning:
Vad hade ni med er i BB-väskan? Något ni klarat er utan respektive missat att packa ner?
Detta hade vi med oss. Däremot skippade jag skötväskan och blöjorna då många sa att det inte behövdes. Dock hade Knoddis ändå behövt några blöjor i stl 2 då man endast fick två paket med ettor.
Någon sa också till mig att skippa matsäcken- Det är jag glad att vi inte gjorde för jag var vråålhungrig efter förlossningen och åt allt jag kom över. Karln uppskattade också att ha lite o tugga på under de många timmar vi kämpade med värkar.

Hade ni med en massa byten till henne eller använde ni BBs kläder?

Vi hade med rätt mycket kläder men eftersom hon var för stor för det mesta blev det ganska mycket användning av BBs kläder. Men det är lika bra. Skönt att slippa asa med hem en massa smuts redan från start:)

Du la aldrig ut ditt förlossningsbrev på bloggen - helt okej ju - men jag tänkte fråga om det var någonting du är glad att du hade med i brevet och/eller något som du önskar att du hade skrivit ner?
Jag visade faktiskt aldrig mitt brev. Varken för min egen barnmorska eller på förlossningen... Tillsammans med min barnmorska skrev vi istället bara lite generella önskemål och graviditetshistorik i journalen och sen tog jag det som det kom. Hon sa en så bra grej till mig som jag tycker alla bör gå efter ;"Se bara till att ta er in till förlossningen så fixar ni det tillsammans med personalen sen. De är proffs..." Och så sant.

Jag tänkte höra hur du upplevde förlossningen, minns att du var orolig för att "tappa kontrollen, ge upp" osv men kändes det som att läget var under kontroll hela tiden?
Jag har tänkt skriva ett "Tankar om förlossningen"-inlägg anart. Så håll utkik.

Var det som du trodde eller man kan aldrig ana?

Inte för att skrämma någon- Men det är precis så jävligt som man tror det är. Gånger typ tio. Fan den där smärtan är inte nådig alltså... =/ Och jag trodde ändå jag skulle klara ta smärtan rätt bra. Eh nej.

När gick Slemproppen?
Fick en mindre blödning vid kl 15 [ca 9h efter första värk] men hela proppen gick inne på BB. Minns inte vilken tid, men var under kvällen någongång.

Känns krystvärkarna mycket mer annorlunda än värksmärtan?
Det är så skönt när man väl får börja krysta- för det är precis det kroppen vill. Det gör ont på ett annat sätt- Det trycker och spänner och bränner i underlivet... Men det är inte det som är det värsts; Det värsta för mig var att orka! Hur tusan hittar man ork till att ta i allt man kan efter såå många timmar med värkar? Puuh - Men tydligen så gör man det också. Kroppen är verkligen helt otrolig. Man kan så mkt mer än vad man tror!

Vad var din första tanke när du väl fick upp lilltjejen på bröstet?
"Nej nej nej- Det här klarar jag aldrig..." haha

Hur tyckte du att barnmorskan behandlade och mötte dig och dina önskemål under förlossningen?

Jag hann med hela tre team personal under mina 16 timmar inne på Förlossningen.
Jag kände mig aldrig särskilt välkommen eller väl omhändertagen av den första barnmorskan. Kvällspersonalen däremot som var med mig ända till morgonen och precis innan krystvärkarna var guldvärda. De kändes ärliga och genuint hjälpsamma. Det team som sedan klev på precis när det var dags hann jag ju verkligen aldrig "lära känna" och efter att sköterskan kallat mig vid fel namn 4 ggr var jag inte direkt glad heller. Jag ville bara ha ut Knoddis- och ut kom hon ju, så klart att de gjorde sitt jobb iaf. Men desto mer bu eller bä vet jag inte om de får... Däremot kom barnmorskan som förlöste mig upp till BB dagen efter för att höra hur det var med oss. Det tyckte jag var jättegulligt.

Är det något du önskar du gjorde annorlunda under förlossningen eller som du önskar att du visste innan (ang förlossningen)

Jag är glad att jag inte visste hur stor Knoddis var iaf (!) haha. Då hade jag aaldrig vågat:)
Faktiskt så tycker jag att det flöt på bra under omständigheterna... Jag önskar dock att jag vetat hur länge PCB-sprutan varade. Hade jag vetat- hade jag definitivt sett till att få en till spruta i god tid så jag haft bedövning under krystvärkarna. Men sen samtidigt sa barnmorskan efteråt till mig att det var tur att jag inte hade bedövning för då hade jag nog spruckit riktigt ordentligt- eftersom jag då inte känt hur mycket jag kunnat ta i osv. Så det var nog tur i oturen;)

Mammaliv & Knoddelina:
Blev det så som du hade tänkt dig att det skulle bli att ha barn?
Nej nej verkligen inte... Eller vad hade jag trott egentligen? Jag vet inte... Jag hade definitivt inte trott att jag skulle känna så här mycket kärlek. För var dag som går blir jag bara mer och mer kär i mitt barn. ;) Men fortfarande är detta ofattbart. Fortfarande har jag så svårt att förstå att detta är på riktigt. För evigt. Det är så häftigt att ord inte kan beskriva...

Hur går det med den lilla, flyter vardagen på? sover hon bra osv?
Hon är världens snällaste! Vi är löjligt bortsämda...Bara att jag har möjlighet att skriva detta inlägg, säger rätt mycket om vår familjesituation just nu:) Hon sover som en stock om nätterna - endast med tre avbrott för mat och vi är så utvilade karln och jag att det är löjligt:) Och med sömnen kommer ju också humöret- Vi går i lyckorus. [Jag bara väntar på att det ska ta slut när som=/]

Du längtade jättemycket efter bla en cig, ost och kex, vin... Allt det har du testat nu efter Knoddelina kommit ut. Finns det nåt Ytteligare som du ser fram mot nu som du inte ätit ännu eller gjort ?
Jag vill baaaada! Åh jag längtar så efter att krypa ner i karet med massa ljus och bubblor. :) Men än får jag vänta några veckor till...

Vad har du gjort/ätit för att gå ner en herredundrans massa graviditetskilon?

Absolut ingenting. Haha. Det är till 80% amningens förtjänst. [- 6 kg barn, moderkaka, lite vatten osv] Det är inte många kilometrar jag gått sedan förlossningen då jag fortfarande känns som en tågolycka mellan benen efter ansträngning. Så några tips har jag inte än att ge- jag har helt enkelt tur att amningen har den påverkan på min kropp.

Vad tycker du är det absolut härligaste med att vara mamma, kontra vad är det mest jobbiga?
Det enda jag känt kan vara jobbigt är att man är väldigt "fast" om dagarna pga amningen. Att ta sig ut tar minst 3-4 timmar (haha) och det är väldigt svårt att kunna planera något över huvud taget... Annars känner jag bara lycka just nu. Jag blir som sagt nästan rädd- För så här underbart kan det väl inte vara?

Och om du fick ge din dotter ett enda råd att ta med sig i livet, vad skulle det vara?

Ta ingen skit från någon!
Jag vill verkligen försöka ge Knoddsi det självförtroende jag själv saknar - Hon är bäst, vackrast och har hela världen för sina fötter. Jag tänker se till så att hon förstår att ingen jäkel har rätt att trampa på henne. Någonsin;)


Just another magic Monday
 Datum: 2010-09-06 Tid: 10:55:51 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Mitt internet är vajsing.
Idag ska vi till stan och fotas för tidningen! :D Ill be back soon.

och apropå;

-Haha nej verkligen inte. Men vi jobbar ju på samma jobb. Så därför säger det ju sig självt att även hon var på jobbet när jag kom och hälsade på. ;)
Vi:)
 Datum: 2010-09-05 Tid: 13:25:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag hittade förresten en fin bild på mig och ...[hm jag håller på att försäga mig hennes namn hela tiden. Måste komma på ett bättre smeknamn. haha] älskling när vi var och hälsade på på jobbet. Det e mamma som tagit bilden :)Om tillfälle ges ska jag försöka pula på en ny header ikväll... Det blir något enkelt, men nu är jag less på och se mig själv som preggo uppe i hörnet hela tiden. hahaI feel good
 Datum: 2010-09-04 Tid: 23:23:28 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Midja! Klackar! Mascara! ååh jag är nästan människa igen :D

 

Ikväll tog jag på mig mascara och min kavaj som jag inte kunnat ha på många månader för att efter amning och nattning köra bort till några kompisar. I en timme var vår guldklimp i händerna på endast pappa utan mamma Anouks översyn. Det var bland det läskigaste men samtidigt mest befriande jag varit med om på länge... Trots ett stadigt grepp om mobiltelefonen lyckades jag ändå koppla av och hade väldigt väldigt trevligt. :) Jag behövde komma från lägenheten lite.

 

Med små små babysteps betar man av vardagens hinder och utmaningar en efter en... och se på f*n;
Det här går bättre än vad jag nånsin kunnat tro. Nu har jag till och med lyckats lämna ifrån mig brunlock i några minuter. :)

 Datum: 2010-09-04 Tid: 13:31:31 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Jag mår så oförskämt bra att jag blir rädd... Jag vågar knappt tro på detta. Att vardagen skulle flyta på så bra, att mitt psyke skulle få må så här ljuvligt, att jag skulle hålla så här bra...

Vår skatt hon sover så bra och när hon ler börjar jag gråta. Även om jag vet att leenden vid två veckors ålder egentligen kanske inte är mer än en muskelryckning så blir jag så lycklig i mitt lilla mammahjärta. Har jag förtjänat denna lyckan? Vågar jag tro på den? För var dag som går känner jag mer och mer kärlek... Herregud är det såhär lycka känns? ♥


Kärlek
 Datum: 2010-09-04 Tid: 11:13:41 Kategori:Knodden 0-3 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Två veckor idag, min skatt. ♥Snigelspår
 Datum: 2010-09-03 Tid: 17:40:02 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Oh.my.god

Öron & Ögongodis var det här ja. God damn vad bra. och typ snygg. ast
Jobbutflykt
 Datum: 2010-09-03 Tid: 17:37:24 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer
Idag var det bestämt sedan ett tag att jag och Knoddelina skulle hälsa på jobbet mitt. :)

Sagt och gjort ställde jag igårkväll klockan på 09.00- Då har vi gott om tid för blöjbyten och amning innan vi ska vara på plats 11.30, tänkte mamma Anouk.

I morse vaknar jag istället klockan tio av att karln säger; Ska inte du upp snart?
*gaaah* -Jag har snoozat i sömnen. Det är väl typ två månader sedan jag jobbade, men snooza - Det minns hjärnan fortfarande tydligen! Jag stressar upp och som en vind hinner jag duscha och lägga smink innan knoddsi vaknar. Blöjbyte och påklädning sköter karln men med amningen blir det lite svårare... Tiden tickar ungefär dubbelt så snabbt som småbarnsmamma, kan jag informera er still-preggos där ute. Man hinner i.n.g.e.n.t.i.n.g.


Såhär såg det ut imorse. Och som ni kanske märkt är alla foton på mig numera tagna i den där hörnan i soffan. Det är där jag bor nu för tiden. ;)Men iväg kom vi till slut. Visserligen ungefär samma tid som vi skulle vara framme, men inte så dåligt för vår första utflykt på tu man hand.

Knoddelina var mycket uppskattad på jobbet, även om jag kände att vi nog valt lite fel dag att hälsa på då det vaknades Kick-Off och många kollegor också var hemma sjuka. Nåväl- Vi gör ett nytt förösk en annan gång:) Efter jobbet tog jag mig mod till en stadstripp. Endast jag och älskade Knoddsi gick från Domusparkeringen till Bokia och gjorde Kristianstad osäker. Satan vad snygga vi var och satan vilken stolt mamma jag var! Jag har nog aldrig hållt mitt huvud högre. Jag bara njöööt. :)

Inhandlades två mycketbraatthaböcker och faktiskt en flaska vin. Ikväll ska jag ta mig ett glas av mitt favvovin.Bära min kära
 Datum: 2010-09-02 Tid: 19:06:58 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


Såhär hittar ni mig oftast nuförtiden... Vår kicka älskar att bli buren och jag måste lära mig att knyta sjal snart innan jag lessnar. Trots all underbar fontanellsniffning tar faktiskt armarna stryk och man blir låst. Jag såg att Lady Dahmer hade en toppenbra instruktionsvideo för trikåsjalknytning. Ska ta en kik strax;)I lånad sjal på BB. Den uppskattades rejält.Vi kör en frågestund!
 Datum: 2010-09-01 Tid: 21:33:40 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [13] Kommentarer

Mycket har hänt sedan sist och fler läsare har tillkommit - så passa på och fråga det ni undrar över:)
Amningskomplikationer
 Datum: 2010-09-01 Tid: 19:20:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
Att sova på mage under graviditeten var ju uteslutet, och det tror jag vi alla förstår varför...

Men vad hade jag trott nu liksom?...863
 Datum: 2010-09-01 Tid: 12:18:58 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

eeeh Ja. Jag tror vi börjar på ny kula...
Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin