Frågor och svar;
Datum: 2011-04-06 Tid: 13:52:38 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [31] Kommentarer
Hur lyckas du få knodden att sova hela natten?
-Det får jag inte. Börjar klia mig lite i huvudet över det nu faktiskt. Hon är fortfarande uppe 1-2 ggr per natt och vill ha mat. På föräldrargruppen sist kom detta upp på tal av en slump och sköterskan utbrister då att det ska hon minsann inte göra längre. Nu ska hon sova hela nätter.

Jaha?! Det är ingen som hade förmått sig att tala om det för mig, kanske? Det sista jag hörde ang. matning på natten var på BB om hur viktigt det var att jag väckte barnstackarn var tredje timme för att hon var tvungen att ha mat. Och det skulle jag ju fortsätta med så lääänge det bara gick, enligt BVC flera veckor senare. Och nu ska hon plötsligt sova hela nätter utan mat. De tror kanske inte att hon vant sig vid att äta på natten då, perhaps?
Frågar nu er: Hur har ni vänjt av era små ang. nattmatning? Och när skedde det?

Var kommer flugsvampsmössan ifrån? Och de matchande skorna?
-Mössan har jag hittat på Tradera och skorna är moccasiner från Lindex. Underbara!

Hur lång är Knodden nu?
-Jag har faktiskt ingen aning. Det är snart två månader sen vi var på BVC, men om 2 veckor får ni veta. :) Hon har dock verkligen växt! Märks på alla kläder...


Tjing från oss!

31 Kommentarer
jenny

oj nattmatning slutade tjejen med vid 2 mån helt och hållet och det bara blev så. När hon vaknade till lite stoppade jag bara i nappen så somnade hon om!

Så nu sover hon 21-07ca äter då ersättning och somnar om till 09-10.

2011-04-06 l 14:16:20
Blogg/hemsida: http://rockitbabyrockit.blogspot.com
Mormor

Mormor tror på att hon sover hela natten när hon själv KÄNNER att hon inte behöver mat nattetid. Hon är 7 m,ånader, och även om det är länge sedan ni var små, så minns jag att ni INTE sov hela natten när ni var 7 månader. Det kom nog vid 1 års åldern först..jag tror inte att hon är sen på NÅT sätt. Puss Mormor

2011-04-06 l 14:16:25
Blogg/hemsida: http://norrlandsbling.blogg.se/
Sofia-mamma till Vilja född med läpp och käkspalt

Vilja är snart 14 månader och äter på nätterna. Det går i perioder,ibland äter hon inte alls och ibland 1 gång.Ingenting jag oroar mig för eller så. Jag tror att det mesta går bort av sig själv:)Oroa dig inte,det kommer när hon är redo.

2011-04-06 l 14:57:10
Blogg/hemsida: http://underbaravilja.blogg.se/
towis

jag är benägen att hålla med mormor. A är 9 månader och äter fortfarande på natten. Försökte vänja honom av med det efter att BVC sa samma sak till mig.. den natten grät och skrek han samt var allmänt olycklig i 2-3 timmar. Då fick jag nog och han fick sin mat vilket ledde till glad mamma, glas bebis och mer sömn. Jag tror också det kommer när de är redo, BVC kommer med en hel del skit har jag insett ;)

2011-04-06 l 14:58:43
Blogg/hemsida: http://towis.blogspot.com
Maria-Bun in the oven

Min son, som jag hade bf med dagen innan din knodd föddes, slutade äta på natten för kanske 3-4 månader sen.

Det vi gjorde var att se till att han åt rejält på dagen och speciellt kvällen. Han fick en stor portion gröt innan läggdags. Och det funkade. Självklart också för att han var redo för det.

2011-04-06 l 15:01:04
J

Jag säger bara: HAHAHA åt att sova hela natten. B äter 3-10 gånger ungefär. Jippieyey. Men hon sover bl a 3-4 timmar på förmiddagen, toppen för den föräldraledige (som inte är jag då alltså). Och hon äter rejält på dagen ska gudarna veta...Generellt säger jag att slumpen avgör och inte parenting skills. Kan ev. ändra mig när B sover hela då ;).

2011-04-06 l 15:14:03
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
Maria - Albins stolta mamma

Albin sover ju runt 12-13 timmar i sträck per natt och jag vet inte om vi gjorde något särskilt, jag tror inte det! Vi gav ju mat då när han skulle somna, för han somnar ju till flaskan och sedan en vacker dag sov han en hel natt och sedan har det utökats då.. Men det var nog att han var redo för det! Visst någon gång vaknade han ju om natten och jag testade först att stoppa i nappen och säga natti natti och sedan hoppas att han skulle somna, oftast gick det! :)Så Albin sover runt 19:30 - 07:20 om dagarna..

2011-04-06 l 15:19:51
Blogg/hemsida: http://kamparlust.blogspot.com
Sara - pillrig pysslare & aktiv cambridgare!

Alva äter fortfarande på natten, hon får välling en eller två gånger. Ibland testar vi ge lite vatten och det funkar väldigt sällan, så hon måste verkligen vara hungrig. Hatar att bvc ska komma med sånna pekpinnar, alla barn är ju OLIKA precis som vi vuxna, det borde inte finnas något som heter att "de SKA" göra saker hit och dit.

2011-04-06 l 15:33:56
Blogg/hemsida: http://pillrigt.blogspot.com
eriika

fjärt slutade äta på natten och samtidigt sova sej genom heeelaaa nätterna istället (helt självmant! halleluja) när hon va 2 månader ungefär.. vi gjorde som inget alls för att de skulle hända utan de bara blev så så jag ar inte direkt nått tips. men du kan försöka trycka i henne lite tjockare mat (välling?) just innan hon går och lägger sej så hon håller sej lite längre.. kanske minska från två mål till 1 till inget succesivt också kan va nått?

2011-04-06 l 16:01:32
Blogg/hemsida: http://headtrips.blogg.se/
My

Hugo sover me hela nätterna han e 6 mån nu han har sovit ca 2 mån hela nätterna,,tindra me sov tidigt...

men jag ammar inte och tror det gör skillnad oxå!!

ersättningen tror jag dom blir mättare på samt att man vet ju hur mycket dom äter så kanske därför dom har varit rätt tidiga =)

Er lilla tjej börjar nog sova hela nätterna när hon är redo,,=)kramar

2011-04-06 l 16:15:43
anna

Lill-prinsen äter inte på natten, kommer inte ihåg när han slutade med det, nån gång innan jul iaf... satte oxå in nappen på nätterna och nu käkar han välling vid 20 innan han sover och sen käkar han gröt vid 7-8 när vi går upp.Men det där är så individuellt, ta det som det kommer. Min systers flicka åt välling på natten fram tills i somras och hon blev 3 i augusti. Då bytte de ut det till vatten istället. Det är ett tips som en mamma i min föräldragrupp fick från BVC, att byta ut mot vatten i nappflaskan. Det kan bli kinkigt några nätter, men sen vänjer de sig.Kram kram

2011-04-06 l 16:25:33
Blogg/hemsida: http://anapanasiti.blogg.se/
Ida

Min dotter som blir 8 mån nästa vecka vaknar mellan 3-5 ggr från att hon somnat vid !9 fram till 7 på morgonen, dom flesta gånger vill hon då ammas.. Kan säga att jag är en väldigt trött mamma..Men jag vet ju att det inte alltid kommer va såhär, tror hon slutar vakna när hon är redo för det... :)

2011-04-06 l 16:28:34
Ida och William

Jag slutade ge William mat på natten när han var kring 6 månader då jag tyckte att det var dags för honom att sova hela nätterna. Jag höjde hans dos med välling på kvällen för att han skulle bli mättare och när han vakna på natten så räckte det med nappen istället för mat. :-)

2011-04-06 l 16:51:22
Blogg/hemsida: http://gbgida.blogg.se/
Tonårsmamman

Vi gav ordentligt med kvällsmat på kvällen och sedan fullkornsvälling och mys precis innan läggning och det stod sig våra barn bra på när det var dax att sluta äta på natten. Min dotter sov oroligt (dock utan nattmat) tills hon var ett år och vaknade då och då medan sonen sov hela nätter sedan 4 mån. ålder och inte har varit vaken en enda natt sedan dess (utom när han varit sjuk). Det är med andra ord olika från barn till barn och att sova hela natten kommer helt enkelt när barnet tycker att det är dax! Du kan ju prova när hon vaknar att försöka få henne att somna om utan mat, t ex inte tända, inte prata med henne (bara nynna eller mumla mjukt och tyst) och försöka få henne att så smått börja förstå dygnets rytm...

2011-04-06 l 17:00:13
Sanne

Min dotter var 2 år och 2 månader när hon började sova hela nätter. Det var efter en rejäl magsjuka då hon blev laktos-känslig och inte tålde vällingen. Hittade inget alternativ heller som dög åt henne.

Säkert hade hon slutat äta tidigare om man verkligen gett sig attan på att hon inte får välling på natten, men just då är man så trött så man gjorde vadsomhelst för att hon skulle somna om fortast möjligt.

2011-04-06 l 17:47:02
Blogg/hemsida: http://stjarnsus.blogg.se/
Jenna

Meh tänk va konstigt olika det kan vara!

När Mira var typ 2 veckor ville hon själv inte vakna på natten för mat och då sa våran BVC-sköterska att vi bara skulla vara tacksamma för de och passa på och sova. Absolut inte väcka henne för mat, hette det för oss !

Så hon har sovit konstant hela nätter sen hon var två veckor

2011-04-06 l 18:01:43
Blogg/hemsida: http://gumsalumsa.blogg.se/
sara

Ge så mycket mat som det bara går på dagen,så kanske hon inte är så sugen på natten sen :-) Men jag tror nog iof som allt annat att hon bestämmer själv när hon inte vill längre, tycker du det är ett problem med nattmålen så kan du ju försöka jobba aktivt för att få henne att sova nätterna igenom utan mat. Känns det inte som ett problem för dig ,så låt det vara som det är och strunta i BVC råd. Som tyvärr inte alltid är dom bästa.... Min dotter fick bara ersättning och slutade självmant med nattmålen mellan 2- 3 månader och sovit hela nätter sen dess.

2011-04-06 l 18:03:32
Camilla

Va kul att det var någon annan som fick informationen att man skulle väcka bebisen var tredje timma.Pratade med kompisen häromdagen och hon tyckte det lät gör konstigt och sa att hon aldrig hade hört nåt sånt.Började undra om jag hittat på det...Gällande mat & sömn...

Oliver bara sov längre och längre utan mat nu är han 6 månader och äter 19 och sen 06. Det har bara blivit, inget vi "övat" på så det kommer nog som många andra sagt när din knodd är redo.

2011-04-06 l 19:50:30
Blogg/hemsida: http://forstabulleniugnen.blogg.se/
Jessica - stryk en cupcake på barnens t-shirt

När jag klagade på att min 1,5 åring vaknar flera gånger per natt hos BVC fick jag svaret att barns sömn inte stabiliseras förrän de är 3 år.

2011-04-06 l 20:27:09
Blogg/hemsida: http://bymombloggen.blogspot.com/
Sara den rara

Jag tror att det var för när Sally var drygt sju månader som vi slutade ge henne mat på natten. Hon har sällan vaknat och varit ledsen(hungrig) innan, vi har bara gett henne mat då för att vi varit bekväma och för att hon somnat om av det. Helt plötsligt så slutade vi ge henne mat, istället gav vi henne napp och sedan sov hon hela natten. Jag tror dock att barn är VÄLDIGT olika, en del vill inte äta på nätterna och en del vill det. BVC har en väldigt fyrkantig syn på barn ibland. Skulle hon vakna och verka hungrig på nätterna så skulle jag inte tveka över att ge henne mat igen. Så länge alla i familjen mår bra!

2011-04-06 l 20:52:15
Blogg/hemsida: http://sascha.blogg.se/
Jannika mamma till Jillian

Jillian äter en gång på morgonen, när tobbe drar till jobbet så stoppar han i en flaska (kl 5) Så sover hon vidare, annars vaknar hon runt halv sex iaf så får jag göra mat:P

2011-04-06 l 22:16:57
Blogg/hemsida: http://jannikassmulor.blogg.se/
Amy

Knodden kommer att sluta äta på natten när hon inte behöver det längre. Alla är olika, finns ingen mall. Hannah kan sover oftast hela nätterna men då och då kan även hon vakna och vilja ha mat både 1 och 2 gånger på en natt. Så du gör helt rätt som låter henne äta på natten om hon är hungrig :-)

2011-04-06 l 22:38:42
Blogg/hemsida: http://hannahsmorsa.se
Mikaela

Alltså please... Alla barn är olika. Blir så less på alla dinosauriesköterskor som vägrar öppna hjärnorna för nya saker och tror att dom vet bäst. För 20 år sedan kanske. Dom visste bäst. Gah.

Prova er fram. Ge något mättande som ändå inte rör till så mycket i magen på kvällen och ge sedan vatten om hon blir törstig på natten. Funkar inte det behöver hon uppenbarligen fortfarande mat på natten :) Oavsett vad sköterskorna säger och tycker.

2011-04-06 l 23:22:23
Blogg/hemsida: http://mikaelae.blogspot.com
Anna

Ja herregud så olika det är! Vi fick också "väck var 3e timme och ät aaaaktivt i minst 10 min" tjabblet på bb.. Hade man tänkt logiskt hade jag aldrig gjort det..Milo äter iaf minst 3ggr per natt fortfarande.. Börjar bli påfrestande, men han slutar väl när han är redo <3

2011-04-06 l 23:38:44
Blogg/hemsida: http://livetmedpyret.blogg.se/
Mamma Miaa

Jag tycker man ska göra som man själv känner av känns bäst. Kommer ihåg att min storfis åt på natten läääääänge men inte riktigt hur.

2011-04-07 l 08:23:53
Blogg/hemsida: http://actioonradar.blogg.se/
Caroline

Jag tror som så många andra att barn slutar vakna för mat på natten när de är redo. Vågar inte ens säga hur gammal Matilda var när hon slutade hahah!

2011-04-07 l 09:25:47
Madde

Här hemma bara slutade Albin att vakna. vid 3 mån ålder och vi väcker inte den som sover...Numera sover han ca 21-07:D

Men är ju ollika! Tyvärr r det kanske svårt att vnja dem av vid mat på natten..Vaknar hon så prova med napp.kram

2011-04-07 l 11:36:09
Blogg/hemsida: http://madeleneaberg.blogg.se/
Elin

min dotter slutade inte förens hon var 11månader coh blev riktigt sjuk i öroninflamation! då ville hon inte ha mat utan bara kallt vatten och efter det fortsatte vi att bra erbjuda vatten på natten och då tröttnade hon!

nu e hon 14månader men vaknar fortfarande ca 3-4ggr per natt men då rcäer de att hon får nappen!

lycka till!

2011-04-07 l 12:08:34
border-fucking-line

Ungar är individer de med, vissa lättvaknade, andra tungsovande. Jag slutade amma helt när min skrutt var 5 månader, efter det sov han hela nätter ganska direkt. Gäller att hitta något som funkar för Er, men av BVC att säga att nu "ska" de sova hela natten känns ju konstigt, för så funkar inte bebisar :)

2011-04-07 l 12:31:05
Blogg/hemsida: http://borderfuckingline.wordpress.com
Hanna

Ville bara skriva att min kille är bara några veckor yngre än din och han äter fortfarande 2-3 gånger per natt. Och han får ettt rejält lass med gröt på kvällen... Men han mår hur bra som helst ändå, so whats the problem :)

Dock tror jag han har svårare att sluta för att han vägrar ta napp och därför vill ha bröstet när han vaknar till istället!Men ha henne brevid dig i sängen så blir det inget jobbigt. Det är ju faktiskt så att hon slutar när hon själv är redo, inget man ska bråka och tjabba med dom om...

2011-04-08 l 08:08:38
Hannele - mamma till 2 prinsar

Jag gjorde ingenting, min äldsta började sova hela nätter själv.

Det började han göra runt 6-7 mån medans min yngsta äter fortfarande på nätterna :)Jag tror att dom växer ur det själva förr eller senare iaf :)

2011-04-10 l 08:49:47
Blogg/hemsida: http://mammah.webblogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin