Ärlighet och mammaskap
Datum: 2011-04-13 Tid: 14:05:43 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer
Underbar fika. Underbart umgänge, underbart humör på ungen och underbar laxsmörgås.

Vi diskuterade lite kring min "ärlighet" på min blogg. Jag har ju faktiskt valt att vara rätt så ärlig när det gäller både graviditet och mammaliv härinne, och jag vet att det uppskattas. Livet är inte rosafluffigt och luktar rosor och går på i takt med ett soundtrack till skönsång. Så därför försöker jag inte heller måla upp det som det.

Att jag faktist är uppriktig och ärlig med att knodden trillat ur sängen eller gnagt på ett tvättmedelspaket gör mig INTE till en dålig mamma. Detta skiljer mig inte ens från andra mammor. Det enda som skiljer mig åt är att jag vågar säga det. "Farliga" saker händer överallt. För alla föräldrar. Det är liksom oundvikligt.

Men trillade över en liten pik här i bloggvärlden som stötte mig ganska hårt. Speciellt när det kommer från en person som tryckt i ungen glass och kaksmet i väldigt låga månaders ålder. Då kan jag faktiskt tycka att man ska vara tyst, eftersom man själv medvetet gjort handlingar som kanske inte är det bästa för sitt barn.

Jag har funderat på detta mycket under de månader som gått med knodden. Och jag tycker faktiskt att jag är en riktigt jävla bra mamma. Jag säger det med stolthet och huvudet högt. För första gången i mitt liv så kan jag både säga och uppriktigt tycka att jag är bra på något. Självförtroendet har hand i hand med ångesten legat på botten under många år, men nu har jag liksom hittat min plats. Det är här jag hör hemma. Som mamma till min knodd. Beroende och älskande.

Hon utvecklas till en underbar liten person just nu- mycket tack vare mig. som mamma.

17 Kommentarer
Ida

Tycker du verkar vara en superb mamma. O jag kan säga att fortfarande efter 3 barn så missar jag en del faror, så du är Inte ensam.

Kramar till dig och knoddisen!

2011-04-13 l 14:16:21
Tonårsmamman

Hejja!! Klart att du är en bra mamma, världens bästa till just din unge till och med! :)

2011-04-13 l 14:21:46
eriika

jag tycker absolut du verkar va en bra mamma! och olyckor händer så lätt.. har har vi flera mindre olyckor om dagen och ungen är mer vild än tam men de är inget jag tänker hålla tillbaka med heller :)har röstat på dej btw!

2011-04-13 l 15:09:36
Blogg/hemsida: http://headtrips.blogg.se/
J

Men gud: LÄNK! Jag blir ju så nyfiken. Hur kan man orka lägga sig i andras liv? B har inte ramlat eller så men vi gör lite som vi vill. Ger henne glass eller låter henne gnaga lite på sladd. Något jag tänker på en del är att låta henne vara lite mer vild än jag kanske vill eftersom hon troligtvis kommer att passiviseras på grund av sitt kön tids nog.Och sedan: papporna- var är de i allt detta då? Det spelar ju ingen roll om jag säger att vi inte ska ha tvättmedel i nedersta skåpet om min man ändå ställer det där. Ska jag ha dåligt samvete då för att jag inte går en runda och kollar så att allt sker enligt mina och BVC:s standarder?

2011-04-13 l 15:38:54
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
jenny

Fint skrivet! Klart du är en supermamma! Himla skönt att du vågar tycka och säga det! Som kvinna i sverige ska man ju inte vara allt för självälskande. det sticker i ögonen. Men du kan och det gör du jävligt rätti! Kram på er!

2011-04-13 l 16:36:34
Blogg/hemsida: http://rockitbabyrockit.blogspot.com
Madde

Alla mammor är ju den bästa för just sitt barn<<!!>

Tycker om att du är väldigt ärlig på din blogg, modigt & starkt och en av anledningarna att jag läser;)kram

2011-04-13 l 18:34:20
Blogg/hemsida: http://madeleneaberg.blogg.se/
Jannika mamma till Jillian

ÅH kära vän! Klart du är en underbar mamma! Men såklart rör det där dig itne i ryggen hoppas jag! Jillybean ramlar varje dag:/ Och jag är väl en av de som itne vill prata om det.. Det är dock skönt att se att någon annan vågar.. TACK LILLA MAMMAN!:P

2011-04-13 l 19:31:47
Blogg/hemsida: http://jannikassmulor.blogg.se/
Sofia-mamma till Vilja född med läpp och käkspalt

WORD!

2011-04-13 l 19:50:15
Blogg/hemsida: http://underbaravilja.blogg.se/
malin

Du är en jättebra mamma, Anouk lilla. Den bästaste :)

2011-04-13 l 21:03:13
Blogg/hemsida: http://mammalijn.blogg.se/
Frida

Kaksmetsmamman känner sig säkert bara lite nere för att hon måste muta sitt barn med sötsaker. Inte för att det ger henne rätt att hacka på dig, men det är ju säker bara ganska synd om henne. Tänk så, det brukar jag göra när folk inte kan bete sig :POch btw, Kali ramlar och äter saker som är riktigt bra mest hela tiden. Det gör väl alla barn som inte sitter inlåsta.

2011-04-13 l 21:20:33
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
Lilly

Klart du är en riktigt bra mamma!

2011-04-13 l 21:34:28
HANNAH - Mamma till Meja

Mycket bra skrivet! Jag har läst din blogg dagligen sedan jag hittade den när jag letade efter gravidbloggar (var då själv nygravid). Jag tycker att det är underbart att du bjuder på dig själv och är ärlig. Det får en båda att skratta och tänka till ibland. Fortsätt precis i samma stil, det är så befriande! Kram!

2011-04-13 l 21:56:10
Blogg/hemsida: http://systerii.blogg.se/
Jeanette - Babydjungeln

det bra med ärlighet - och du är den bäste mammor för dit barn ;D

2011-04-14 l 10:44:59
Blogg/hemsida: http://www.babydjungeln.se
bitterfittan

du verkar faktiskt vara en riktigt bra mamma, så klart att du ska vara stolt!

2011-04-14 l 11:05:11
Blogg/hemsida: http://www.frokenbitterfitta.devote.se
Lisa

Du har verkligen all rätt att vara stolt! Du är en fantastisk mamma som gör det allra bästa för just ditt barn! Och alla som säger något annat vill bara ha något att prata om!

2011-04-14 l 12:03:09
Lina

Bra sagt :) jag förskönar inte heller vardagen, ärlighet är bäst sen får folk ha sina åsikter och döma om dom vill. Det gör mig inte till en dålig mamma bara en ärlig.

2011-04-14 l 12:11:10
Blogg/hemsida: http://rocktroll.blogg.se/
M

Tack för en mycket fin fika! :DBra att du tar upp mammaproblematiken, de föräldrar som ännu inte stött på tvättmedelspaketsgnagande än kan inte mer än räkna iskallt med att det snart händer. För så är barn, snabba som illrar och listiga som rävar. DU är en helt FANTASISK mamma till fina knodd. Låt ingen säga (eller vara feg och hinta) något annat!

2011-04-15 l 07:16:36Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin