Soulution
 Datum: 2011-01-31 Tid: 22:17:07 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Jo jag har hittat en overall t knodden nu. Som passar;) typ 170 spänn på ICA Maxi;) Men tack för alla tips!
[btw: i stl 74(!?!) Hur kan man gå från stl 74 till 86 och sedan tillbaka till 74 inom samma märke?]Min [röda] dag
 Datum: 2011-01-31 Tid: 17:20:30 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Se på fan... Jag såg inte ut som nån Clown. ;)


På väg in till Rookiemammafikan på Andys lekland. Några av mumsen and bebsen. [Nilla & Jeanette supportade förresten mig genom att också kleta på rött läppstift. Gulligt:D ]


Bildbevis. Jag behöll det på;)


...Men den största och mest övervägande nackdelen med läppstift innebar att jag inte kunde pussa på min älskade knodd på hela dagen. Så så fort vi kom hem smetade jag bort det röda och pussade mig mätt på mysbarnet.

Summering:
Det kändes som om jag var utklädd och uttittad den första timmen, men efter en stund tänkte jag inte på det desto mer... Det gick ju bra! Och man såg ju inte helt dum ut heller. Kan t.o.m tänka mig att ha på mig stift nån framtida utgång. Tack ni utmanare, för att ha fått mig att prova något nytt! ♥Mammans snygghet och identitet
 Datum: 2011-01-31 Tid: 12:03:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
I samband med suget efter ny design diskuterade jag med karln hurvida jag förändrats sedan jag blev mamma. Till det yttre dvs...

Jag tycker att jag tappat mitt sting.
Mitt signum, lite av min identitet och mitt "jag" i alla försök till att hitta rätt i mammarollen. Jag har alltid [inbillar jag mig] haft nånting som stuckit ut lite från mängden. Varesig det varit en frisyr, ett par örhängen eller en turban... Och numera känner jag mig som ett vitt får i flocken.

Karln hade en teori om varför; Han menade på att det börjar redan under graviditeten. Att alla vi kvinnor som blir gravida plötsligt "bara" har en sorts garderob att välja på- och det stämmer ju! Plötsligt "måste" vi alla bära mammkläderna som erbjuds. Och det som erbjuds bland H&M:s pastellmammaskjortor tillåter inte särskilt mycket variation eller orginallitet. alls.

Sedan kommer ungen och vi blir mammor. Många av oss kanske fortfarande bär dessa mammakläder för att dölja diverse tynglagspåverkade kroppsdelar och så fortsätter det utan desto mer eftertanke. Efter mammkläderna byter vi om till mjukisar. För whats the point of dressing up när du ändå blir nerkletad med dregel/spya/snor/bajs fem minuter senare?
Accesoarer är ju också bara at glömma. Ett halsband eller dinglande örhängen är numera bara potentiella bitleksaker för knodden du bär i din famn 22/7.

Så inte är det så konstigt egentligen... Att man tar närmsta tröja med minst antal kräkfläckar på när man upp på morgonen ska. Och inte är det så konstigt att man heller inte har tid eller ork att knyta en turban eller lägga lite extra krut med kajalpennan?

Kanske är det därför jag längtar såå efter en ordentlig utekväll på krogen nu. För att få klä upp mig utan att ta hänsyn till dessa ting. För att få känna mig som sig själv och kanske till och med lite...snygg?!
Kanske är det också därför jag hakar på dagens utmaning om röda läppar. För att på ett barnvänligt och nytt sätt kunna "klä upp mig" och sticka ut ur fåraflocken?

Jag hoppas dock [och tror] att i takt med att värmen och våren närmar sig och jag stoppar undan min tjocka jacka samt blir mer hemastadd i min mammaroll -kommer jag nog hitta tillbaka till mitt egna ordentliga jag;) och turbanen och smyckena.


Från en färgstark till en gråmulen prick...;)


Andys & Rött
 Datum: 2011-01-31 Tid: 09:50:00 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Nu drar vi på megaplaydate på Andys Lekland.
Iförd...rött läppstift! [jajjemen. jag ska våga]

Wish me luck.

[Dyker upp ett inlägg om mammans snygghet medan jag är borta]GladGladGlad
 Datum: 2011-01-30 Tid: 22:43:26 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Nyhetsbrev från mammabloggalan. Megaplaydate imorrn på Andys. Köpt klippkort och bokat in mig på Zumba till Tisdag. Knodden är nästan frisk. Up&Go-paket hämtas ut imorrn. Karln är underbar. Katten är på smällen(?) Hemmet är rent.

Godnatt min ickeexisterande helgpublik♥Mitt rätta jag & Första intrycket
 Datum: 2011-01-30 Tid: 15:34:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag är SJUKT sugen på en ny design hit till bloggen. Jag har varit nöjd med denna, men känns som det är dags för en uppfräschning.

Jag skulle antingen vilja ha en superenkel header eller ett kollage a' la LadyDahmer-style och sedan en bakgrund som skriker "Anouk!". Det gör inte denna design öht. Det är inte mycket "jag" i den någonstans...

Jag är inte skrivstil, ljuslila eller rosor... Jag är utspilld CocaCola, en galet bra låt på högsta volym, stort hår, medaljongtapeter och glömska i ordboken. Jag är mamman som säger "Ooj bonk" eller "ojsan hoppsan" tjugo gånger om dagen då knodden slår i huvudet eller då jag tappar något ätart på henne. Jag är inte fin i kanten eller tjusigt upplagd. Jag är en rapande fisande småbarnsmamma med fötterna på bordet och ostburgarn i knät.

Så då förstår ni hur Misfit & Malplacé jag känner mig här just nu?:D

Im thinking Ugglor, retro & fägglatt i min nya design... Ett lapptäcke av kuligheter. Kanske t.o.m en karikatyr/sketch av mig och knodden? Men eftersom det inte är jag som gjort denna designen blir jag heller inte klok på koderna. Så jag har kikat runt lite på olika alternativ...

De enda jag funnit som skulle vara värda mina arma slantar är just LadyDahmer eller någon ur duon Oursketchbook Men LD tar en aningens för stor slant för min mammapeng och tjejorna i skissblocket tar inte emot beställningar just nu=(

Har ni tips på någon riktigt duktig bloggdesignare som skulle kunna ta sig an casa de Anouk?
+

=      ?Knodden 23 veckor!
 Datum: 2011-01-30 Tid: 10:35:43 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Hon:

-sitter själv i knät och på golv om hon tror att man håller henne.

-samtalar och förstår när jag tycker något hon gör är roligt- då fortsätter hon och skrattar själv.

-vilar huvudet på handen när hon ligger på mage

-älskar sin learning puppy och hämtar den själv när hon går i gåstolen.

-äter 1/4 portion gröt på morgonen.

-älskar när man masserar hennes ansikte med olja.


ÄlskadeStoppröda läppar
 Datum: 2011-01-29 Tid: 21:22:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Lady Dahmer går hack i häl med Nina Ruthström som utsett en bloggutmaning; Våga bär röda läppar en hel dag!

På Måndag den 31 Januari skall alla som vågar genomföra sin dag med knallröda läppar.

Jag är skitsugen, men jag betvivlar starkt att jag kommer våga. Jag har fått för mig att mina läppar inte är ämnade att bära färg över huvud taget då de har "två kanter" haha. Därför har jag verkligen ALDRIG något på läpparna. Gärna så mycket puder som möjligt och max lite genomskinligt glans... Men har aldrig burit färg.

Jo en gång. I fem minuter för att ta nedan bild;

Ska man våga?

[Skulle jag bara vara hemma hade det ju varit piece of cake, men nu ska vi alla R
ookiemammor träffas för megafika på Leklandet i stan på Måndag. Scary...]First
 Datum: 2011-01-29 Tid: 19:14:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer

http://4.bp.blogspot.com/_2ZwQWgXA500/R4D5GW7ogEI/AAAAAAAABGU/npZN5O1iRrQ/s400/tand.gif

Nu är den här! Knodden har fått sin första tand!:D

Jag kunde knappt vara stoltare:) Och samtidigt känns det så skönt att få en förklaring på hennes konstanta gnäll den senaste veckan. Visst har säkert förkylningen också gjort sitt, men tror att tandsprickningen var den största boven.

Åh mammas lilla skatt, så stor du blivit♥
[5m, 1v, 1d]Slödag hos mommo. Äter musik
 Datum: 2011-01-29 Tid: 14:02:40 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

dsc00064 (MMS)

Slödag hos mommo. Äter musik
Gilla!
 Datum: 2011-01-28 Tid: 21:49:59 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Hur gillar ni min gilla-knapp?;)Ja!
 Datum: 2011-01-28 Tid: 16:35:32 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Så känner jag just nu! Glädjen spritter i kroppen...
Jag fick för en timme sedan reda på att det är Fredag!? haha. Varför säger ni ingenting?;) Karln kom hem en timme tidigare och playdaten var underbar. Nu väntas soffmys med grönsaksdip!


Knodden, Malin och lille Levi.
Mycket fin trio, måste jag säga:)Det blev en Näsfrida trots allt
 Datum: 2011-01-28 Tid: 09:20:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Ni var många som lovordade den, och jag litar på min expertpanel;) så jag beställde den och en termometer från familjeapoteket i förrgår. Igår damp de ner i brevlådan(!) Herregud vad fort det gick... Ungefär som att ta en promenad ner till byns apotek. [Om än en väldigt långsam i så fall] Haha

Jag kommer nog dock inte få användning för den än, då knodden börjar bli bättre [Hallelulja!] men lovar att ge min recension så fort den tas i bruk i framtiden:)Kan man använda den på sig själv måntro? Huuuuuvva haha.Tråkigt babbelinlägg av en tråkig och trött Anouk
 Datum: 2011-01-27 Tid: 19:48:41 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Vilken dag!

Känns som det är första gången jag sitter ner. Och än är den inte slut=/

Vi började dagen på BVC där knodden fick sina hemska sprutor. Men även denna gång gick det över relativt snabbt. Hon är så duktig min lille klimp:)
Idag är hon 5 månader, 6 dagar och mäter 72 cm till sina 9450 gr. Hehe.
Kitte kom förbi och vi passade på att ta en prommis i solskenet. Sedan lite städning, handling och matlagning... Jag har även passat på att ringa en massa myndigheter som jag skjutit på för länge. Nu vankas det tvättstuga resten av kvällen av en väldigt trött Anouk som somnat knodden betydligt senare än vanligt.

Och jag måste diska. Imorrn kommer Malin och finLevi och hälsar på för första gången! :D Ska bli superkul. [Hon har förresten skaffat blogg igen och ni finner henne här.]


Promenera var det ja... Underbart väder!:-D
 Datum: 2011-01-27 Tid: 13:38:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

dsc00052 (MMS)

Promenera var det ja... Underbart väder!:-D
BVC
 Datum: 2011-01-27 Tid: 09:38:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Off to Femmånaderskontroll med vaccinering.

Vad dagen erbjuder sedan beror på hur knodden mår. Huj.me&i vårkollektionen
 Datum: 2011-01-26 Tid: 21:11:57 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Idag kl 12 släpptes meandi :s nya kollektion. Dessa är mina favoriter;

Älskar den lille ankan i fickan på haremsbyxorna:)Ja hur går det?
 Datum: 2011-01-26 Tid: 20:41:25 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


Mmmmm...*mummel*... Det gick väl inte. sådär jättebra. Haha.

Julen & Nyåret kom i mellan. Och jag har så svårt att låta bli sötsakerna. :( Det är min absoluta största last. Maten har dock blivit bättre. Även om det blir någon potatis här och där så är det betydligt bättre mat vi äter nu. Mycket soppor och sallader. Mycket mer varierat och färgrikt.

Hur som helst så är det träning som står för dörren nu. Där kommer jag lägga fokus. Och det SKA gå! För jag märker att hektorna sakta men säkert ökar på vågen desto mindre jag ammar... =/
Jag är fortfarande ute och går, men ska nu prova AfroDans & Zumba för att se vilken form som är roligast. Därefter kommer jag välja ett pass och köra en gång i veckan. Inte mer ibörjan för då går man ut för hårt och tappar stinget. Bättre med mersmak.

Så nu kör vi igen; Träning, utöka promenaderna och bra mat.
Jag kommer försöööka hålla mig undan sockret, men lovar inget. än;)

Playdaten var f.ö underbar! Glömde såklart fota, men ungarna lekte, käkade och sov medan vi babblade och inhalerade ost och Cola [<-hahaha!]DateNight
 Datum: 2011-01-26 Tid: 15:40:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Förresten; I helgen försökte vi oss på Datenight, jag och karln. Dessvärre inföll den samma kväll som knodden blev dålig, men det är tanken som räknas;)

Det var supermysigt att laga mat tillsammans, stänga av TVn och bara prata en hel kväll.
Menyn bjöd på fransyska, potatis och rödvinssås med ett glas Shiraz. Till efterrätt en kladdkaka med hallongrädde.

[Vi har det bra jag och karln. Jag vill inte att ni ska tro något annat. Men precis som många andra småbarnsföräldrar är vi nya i våra roller och försöker på alla de möjliga sätt att få vardagen att gå ihop. Ibland ryker vi samman men lika ofta tar vi oss starkare ur det.
Jag älskar honom. Men det behöver jag egentligen inte skriva här. Han vet det och är också den enda som behöver veta det;)]Nu:
 Datum: 2011-01-26 Tid: 10:54:01 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Playdate. Anna & hennes lille prins kommer till oss.5 månader & stl 86
 Datum: 2011-01-26 Tid: 09:10:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Haha. Ni är några som reagerade över och knappt trodde på knoddens klädstorlek.

Ja jag köper kläder i 86 nu. Hon har stl 80 just nu men kan utan problem använda 86:orna. Det är ju bara det att hon är så opropotionerlig, min lille klump. Haha. När en storlek blir bra i ärm är den jättetight över magen och för kort på längden. Så 86:orna sitter bra över bröstkorg nu, men jag viker upp ärmarna. [Byxorna har hon dock en storlek mindre.]

Detta är väldigt trist. För när hon nu väljer att bli för stor för denna storlek är det också slut på "Baby"-kläder i de flesta affärer. Då går hon över till flick. Och ja, även om hon är snabb i det mesta vill jag ju gärna inte tro eller tycka att hon är en massa år än. Haha. Detta innebär i sin tur att jag kommer ha problem med att hitta bodys. Jag är inte alls förtjust i tröjor som glider upp över rygg och mage såfort man lyfter. [Vet att NameIt har större bodys iaf]


Knodd i tröja stl 86 från Name-It.
Fin "stol" va?;) hahaha

[senaste månaden här i bloggen ser ni pyjamasen som är 86, likaså sparkisarna och overallen hon nu vuxit ur! haha. Här har hon en body i stl 80 som ni ser knappt räcker att knäppa längre]Hemlös
 Datum: 2011-01-25 Tid: 22:51:12 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Precis sett första avsnittet av "Den hemlige Miljonären" på femman. Har du missat den så kolla på play.

Det finns få saker som gör mig så berörd som hemlöshet. Visst fan skär det i hjärtat när man ser bilder från krig, misshandel och visst tusan blir jag illamående av att se absurd baby-yoga... Men hemlösheten känns så nära på något sätt. Det är något som kan drabba vem som helst. När som helst. Det är bemötandet och behandlingen från samhället och den vanlige Svensson som gör mig så upprörd.

Vi ignorerar dem. Vi blundar för det som gör ont för att vi inte vet hur vi ska bemöta det eller hur vi kan hjälpa. Kanske blir vi rädda. "Ser jag det inte så finns det inte" och så fortsätter mentaliteten. Tillslut blir det sanning.

Precis som avsnittet visar, så finns det så mycket historia bakom varje människa. För ja, människor är ju precis vad de är. Det känns som att man nästan glömmer bort det. Det är lite "Viochdem"-tänk.
Jag minns hur jag en gång såg en Dokumentär om "Pia" med orange hår som på Svt berättade sin historia och sitt öde för en massa herrans år sedan- Jag grät ögonen ur mig. När jag sedan stötte på henne av en tillfällighet när jag var i Stockholm kunde jag inte låta bli att gå fram och säga hej. "Åh jag blir så glad av alla människor!" utbrast hon. "Sedan jag var med i dokumentären vågar folk komma fram på ett helt annat sätt och bara prata."

Kanske måste man våga? Våga se och våga hjälpa? Men det är svårt. Jag gör inte heller mycket. Jag köper SituationSTHLM när jag är i huvudstaden och Aluma i Malmö och jag skänker en slant till Stadsmissionen ibland. Jag har till och med fällt tårar bara av tanken på de hemlösa på julaftonskväll -men där tar det stopp.
Hur hjälper man? Hur sträcker man ut en hand?

http://4.bp.blogspot.com/_AVj4EDYDaDA/SuQ9NjVznII/AAAAAAAABvU/SqohkZNFsJM/s400/heml%C3%B6s.jpg
Boktips: "Hemlös med egna ord"
Längesedan jag läste den men minns att jag inte kunde lägga den ifrån mig.Champion på Campadre
 Datum: 2011-01-25 Tid: 19:51:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Det har i allafall blivit två klockrena köp idag...

Campadre just nu har Champion Dam en grym kampanj med upp till halva priset på massor av fint.
Jag klickade hem nedan Hoodie och sportbh helt i rättan tid. Jag ska nämligen köpa klippkort till byns Spinningscenter i veckan; Zumba & Afrodans- Here i Come! ♥

Bli medlem du också för att ta del av alla amazing kampanjer.Norrlandsshoppingen
 Datum: 2011-01-25 Tid: 18:46:20 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
gick sådär.

Knodden skrek.
konstant.

i två...
timmar!

Jag höll på och bli galen! Hon är aldrig [och det säger jag inte för att förfina] verkligen aldrig sådan!?

Sen pratar hon ju för fullt nu och kan liksom inte sluta bara för att hon skriker så istället för att bara yla lät det ungefär såhär;
"BLUUUUUUUEEEB BLLLÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ BLAUEEEEE ÄÄÄBLOOOOOEEEB!" genom Cubus, H&M, Lindex och Åhlens. Haha herregud. Enda gången hon blev nöjd var när jag bar henne. Det funkade ju. inte.


Nåväl, jag fick inhandlat de varma attiraljerna jag skulle i alla fall. [och en "onödig grej"]

2 par vantar[bara ett par i bild], tossor, Uggs, mössa, rånarluva, overall och världens sötaste piratset som hon kan springa omkring i i sommar:)

Och ja. Jag köpte overallen. [Prutade dock lite] Utan att testa. Inte mitt smartaste drag kanske. Men knodden sov så jag försökte måtta så gott det gick i bilbarnstolen... =/ eeeh...Såhär blev resultatet:

Jah. Strecken visar var händer och fötter slutar. Hahaha. Sanslösa jag. WTF.
Overalljakten continues. Men fin var den:( Någon i trakterna som är intresserad av att köpa den? Stl 90.
[Knodden har 86 i många kläder och med tjockkläder under tänkte jag i mitt naiva sinne att det skulle funka]Godmorrn
 Datum: 2011-01-25 Tid: 10:04:41 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Idag står det egentligen Babysim på schemat, men eftersom varken jag eller knodd är riktigt kry hoppar vi över det. Känns dock lite surt med tanke på att det kostar över 130 spänn per gång. Men så får det ju vara.

Istället ska vi ut på äventyr för att leta reda på den här:

Hittat denna snyggingen från Didriksons på blocket för en narrow slant. Och vi behöver ju en ny overall inför Norrlanddstrippen som står runt hörnet. :)Hoppas bara den passar.Huur jäkla gulligt att knodden kommer matcha sin mor då?;) hehe.Du vet att du är småbarnsmamma när; [Pt4]
 Datum: 2011-01-24 Tid: 11:53:55 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [16] Kommentarer
*Du gärna missar Let's Dance för att hellre bli utvilad.

*Din högsta kick du får är av att trösta din knodd när hon blir rädd/har ont.

*Du konstant nynnar på barnsånger från diverse leksaker.

*Det tar minst en halvtimme att komma utanför dörren.

*Du numera känner dig uppiffad och snygg i en ren tröja. Smink och styling är överskattat... Rena kläder kallar jag riktig vardagslyx.

*Du på allvar funderar på att köpa en NäsFrida och suga ur din unges snor med munnen.

http://www.annaaxel.se/images/Careb/mamma_barn08.jpg
Eh he...Barnens Rum
 Datum: 2011-01-24 Tid: 10:35:43 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Jag härmed förklarar mig förälskad i Barnensrum.seEn mormor och moster av Guld
 Datum: 2011-01-23 Tid: 21:16:51 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Sedan jag blev mamma har vissa relationer förändrats. En del har blivit lite sämre, men de allra flesta har blivit betydligt bättre.

Min mamma tog sig an Mormor-rollen med storm och jag lyfter av hatten för henne.

Hon har ett lugn och en varsamhet jag inte sett hos många andra. Hennes självsäkerhet, glädje och stillsamhet jämtemot knodden lyser alltid igenom och knodden är därför väldigt trygg hos henne.

Hon har också en benägenhet att läsa mellan raderna och upptäcka vad som behövs. och när det behövs. Det har hänt att hon stampat in hos oss för att dricka kaffe, men har efter fem minuter spottat ur sig; "Om jag tar med Knodden ut på långpromenad, kan ni lova att ni inte städar då?" "Vad ska vi då göra?" har jag svarat henne. "Sova", svarar hon sedan självklart. "Ni ser helt förfärliga ut..." Haha. Och ja... "Mommo" säger man inte emot i första taget så visst har vi sovit. Och tackat innerligt för det efteråt. För visst behövdes det. Hade hon inte varit så konkret i sitt statement hade jag mest troligt städat medan de varit borta.

Mamma erbjuder även en frizon. Bara 200 meter bort finns hennes hem och dit kan jag gå när än jag känner mig trött. Trött i ögonen, på lägenheten, karln eller på disken -och så låter hon mig andas ut och ventilera. Kanske får jag till och med vila i hennes säng medan hon och knodden dansar dansband.

Hon är en mormor av Guld, min mamma. En mormor som inte bara ser knodden och hennes behov utan även mina. Och det är jag evigt tacksam för. ♥

Min syster och jag gled ifrån varandra under graviditeten. Mycket för att jag var väldigt svår att ha och göra med. [And i dont blame her] Men sedan knodden kom har hon sprungit med öppna armar för att omfamna hennes nya roll som moster och fadder. Och hon gör det med bravu.

Många dagar i veckan frågar syster försiktigt om hon får komma och vara med mig och knodden. Och visst får hon det! Både hon och knodd lyser upp som en sol när de ser varandra och det tar inte många sekunder innan de är i full lek.

Syster tvekar inte för att fråga om jag vill ha hjälp när jag är trött eller sjuk och hon låter mig mer än gärna springa och dammsuga, diska och duscha när hon är här. Mycket för att hon vill ta möjligheten för att lära känna knodden men också för att jag ska få avlastning och möjlighet att få saker gjorda.

Hon är en moster av Guld, min syster.
En moster som genuint bryr sig och intresserar sig för sitt systerbarn och som aldrig lessnar på smakportioner- och bajsprat;) Och det är jag evigt tacksam för. ♥Tro inte för en sekund att jag har förväntningar på de mina när det gäller detta, men dessa två fina är mer än värda att lyftas till himlen för den omtanke de visar. Jag är glad. och jag är väldigt lyckligt lottad.
Tack för att ni finns.

Framme
 Datum: 2011-01-23 Tid: 14:00:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
[hos casa de Sandra]
Knodden är bättre. Hon har inte haft feber alls och inte alls lika rosslig som vaken. Och jag är den som tror att frisk luft är bra i alla lägen. [så länge man inte ligger med feber och är dödssjuk, så hon fick gott följa med:)]Promenad. Videkisse! Vår?:-)
 Datum: 2011-01-23 Tid: 13:44:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

dsc00039 (MMS)

Promenad. Videkisse! Vår?:-)
Knodden är sjuk
 Datum: 2011-01-23 Tid: 00:34:28 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
...för första gången i sitt lilla liv:( Mammas stackars knyte. Det rosslar i halsen, hon hostar och sover väldigt oroligt. Vi har höjt sängen med puckar, droppat koksaltlösning i hennes lilla näsa och springer ideligen in i sovrummet för att kika till henne. Ibland tar jag upp henne bara för at mysa och visa att jag finns.

Vad mer kan man göra? Blä. Att man ska känna sig så hjälplös...


Mammas finasteMairo
 Datum: 2011-01-22 Tid: 17:37:23 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Tack för era åsikter kring galaoutfit. Jag tror faktiskt det lutar åt Kavaj... För jag tror jag hade känt mig mer bekväm i det och därmed kunnat slappna av mer. och därmed ser man också bättre ut;) Men vi får se. Det är svårt. Vill ju gärna känna mig "gala" också...:)

Idag har vi varit på promenad till en ny affär som öppnat här i byn; Mairo! Helt sjukt fina saker hade de till barnrummet. Både leksaker och inredning. Jag stod i ca tio minuter och bara glodde innan jag kunde börja kika på grejerna. Att en så "cool" affär har öppnat i vår lilla by är ofattbart. Haha...


Fick med oss en underbart mjuk traktor för knodden att käka på, ett maraccasägg och två skedar i alla fall.
Hade dock lätt kunnat köpa med mig hela affären hem

På vägen hem gick vi faktiskt inom Frasses för lite käk. Knoddens första besök och hon var som begeistrad. Såå mycket att titta på -och ballongen hon fick satt hon ståtligt och höll i en bra fem minuter innan hon började äta sig igenom pinnen;)

Gullebarn.Galan
 Datum: 2011-01-22 Tid: 10:20:00 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [16] Kommentarer
Mammabloggalan närmar sig med stormsteg och min hjärna går på högvarv kring vad tusan man ska ha på sig.
Jag veet inte!

Bläddrar mig igenom rödamattan-bilder från de senaste galorna; Elle och Grammis osv men jag blir fortfarande inte klok.

Jag funderar på dessa två inriktningar.


Lite mer casual och bekvämt snygg i Kavaj. Skitsnygg kavaj inte sant!?

eller

Riktigt pampig galalångklänning?
[Allt är från bonprix.se]

Vad tror ni?


Hemma
 Datum: 2011-01-21 Tid: 18:55:17 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Efter en väldigt fin dag. Vädret var fint, begravningen var superfin och människorna likaså.

Mamma satt barnvakt medan vi var iväg idag. Kändes bäst att lämna henne hemma. Och herregud vad jag saknat henne! Att det är möjligt? Tänk-hur mycket livet förändrats på bara ett år. Jag bara läängtar hem när man är iväg så jag får prutta på hennes mage, sniffa på hennes panna och pussa och krama tills hon längre inte orkar mer.

Mitt lilla lyckopiller. Du anar inte hur mycker lycka du bringar. ♥

Och idag blir flickebarnet hela 5 månader! [Känns som om hon nyss fyllde 5 veckor]

Hon:

-ålar som en tok igen. Fram med armarna och haaaasa. Upp med rumpan också gärna.

-fortsätter att låtsasskratta och hänga med och härma när mamma och pappa skrattar.

-är jättekicklig på hals och revben och skrattar som en tok när man blåser där.

-håller mest troligt på att få tänder då hon gnager på sin hand/närmsta leksak/närmsta axel heeela tiden.

-är på solskenshumör varje dag just nu och jag njuter så mycket jag bara kan.

-klappar katten

-skrattar när mamma bostar tänderna.


Hold your horses...En fredag
 Datum: 2011-01-21 Tid: 15:56:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Dagen har bjudit på mindre trevliga omständigheter. Vi har varit på begravning.

Fortfarande på vift, men hör av mig ikväll igen.


MILF
 Datum: 2011-01-20 Tid: 20:25:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Kräk? Bajs? Dregel? Katrinplommonpure?
God only knows...Paket
 Datum: 2011-01-20 Tid: 18:53:08 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Jag fick förresten grejorna från MyKidoo idag också.
Både Pyjamas och Hoodie var alldeles för stort. Jag ger upp nu. HahaPlaydate och glömska
 Datum: 2011-01-20 Tid: 18:25:46 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Nog är jag glömsk. och nog är jag slarvig och tafatt... Men att det var såhäär illa hade jag ingen aning om.

Jag skulle ju hem till Malin idag. 11.30 var det sagt. [trodde jag] så klockan elva sms:ar jag henne för att tala om att vi kan bli lite sena då knodden inte vaknat från sin tupplur än. Klockan 12 arrivar vi till Casa de herr- barn- och fruMalin. Men där var ju ingen hemma...?

Fem minuter senare kommer hon instampande genom ytterport där jag och knodden så snällt väntar i trappuppgången. I samma sekund slår det mig- Vi skulle inte alls vara där 11.30 utan 12.30! Så istället för att vara en halvtimme sen var jag i själva verket en halvtimme tidig!

"Vad tidig du är", säger Malin lite försiktigt och jag kan knappt hålla mig för skratt.
"Jag följde spåren...", tillägger hon sedan och visar upp en av knoddens sko samt en reflex som jag spritt efter mig på vägen från bilen till lägenheten. Och här brister både jag och hon ut i garv. Snacka om icebreaker liksom.
Hahaha. Ja herregud. Sanslöst virrig har man blivit som småbarnsmamma. Inte bara förvirrar jag bort tiden, jag tappar skor och grejer utan att ens lägga märke till det.

Nåväl väldans trevligt var det i alla fall. Men gissa vad...? Jag glömde kameran. Så bilder har jag heller inga.


Smulorna som ledde till kakan...
Roadtrip till playdate
 Datum: 2011-01-20 Tid: 10:36:00 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Nu drar jag och knodden strax till Malin och son för att umgås och käka pastasallad:D


[Bild från förra helgen men antar att det kommer se ungefär likadant ut idag. haha]Hoes
 Datum: 2011-01-19 Tid: 22:12:33 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Passande nog slänger mamma upp ett event på Facebook, när jag är mitt i en diskussion på FL om hurvida man bör legalisera prostitution eller ej. "Big Time maskerad !! "Pimp & Hooker tema" Haha. Jag kunde knappt hålla mig för skratt. Så jäkla politiskt inkorrekt. Men sååå jäkla kul!

Som ni vet sedan våra Halloween-utstyrslar är vi i byn mycket för att klä ut oss. I maj ser vi till att räfsa ihop en utstyrsel i ren Prettywoman-style och slår klackarna i taket till inhyrd trubadur.

[Var jag står kring legalisering av prostitution vet jag faktiskt inte. Vid första anblick är jag helt klart för det. Det är bland världens äldsta yrken och kommer nog alltid existera. Därför kan man ju önska att det kan få skötas under bättre förhållanden. Jag vill gärna tro att trafficking och andra hemska förhållanden skulle minska om man kunde erbjuda det som söks under bättre och mer öppna omständigheter. Utbud möter efterfrågan liksom. För visst finns det dem som faktiskt av fri vilja vill sälja dessa tjänster. Men samtidigt insér jag att det inte är så lätt. Priserna på t.e.x en laglig bordell kommer aldrig kunna konkurrera med en stängd dörr i en lägenhet. Usch, nej jag vet inte. I en perfekt värld hade det inte funnits trafficking över huvud taget. Men ja, det är svårt...]Boken finns!
 Datum: 2011-01-19 Tid: 21:29:57 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Happilyeverafter tipsar om att boken faktiskt finns att få tag på! Ni är många som frågat efter den även hos mig.
"Växa och upptäcka världen"
-Har skrivit om den här bland annat.
Det ääär en toppenbok.
Pocketsmart har den i lager;)Ungen har börjat låtsasskratta
 Datum: 2011-01-19 Tid: 14:06:05 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
-Ahö ahö ha ha. Eha ha ..haha!Jag har litebloggtorka
 Datum: 2011-01-19 Tid: 12:56:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Typiskt när det kommit en del nya läsare. Hmmm...

Nej men det är sjukt störigt. Ofta ligger jag om kvällarna och kommer på galet bra idéer til inlägg och tänker att "men det häär kommer jag ju ihåg imorrn" -Och så självklart vaknar man med blankt papper igen. Haha. Som bortblåst.

Nåväl. Ill be back when im wise again.

[Fick förresten ett kul brev från me&i som gärna ville skicka mig ett litet vip-paket med en förhandstitt på den nya vårkollektionen. Jo jag tackar ja! *spännande!*]


Frågesvar!
 Datum: 2011-01-18 Tid: 20:16:00 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [19] Kommentarer
Först vill jag bara tacka för alla superbra frågor som ni hann ställa under de knappa 8 timmarna jag hade igång frågestunden. Underbara frågor! Jag stoppade för att de började bli allt för många;) Hehe. Vi får köra igen om ett tag:)

Jag som mamma/Uppfostingstankar:
-Vill du ha fler barn? / Hur ser idealfamiljen ut? / Vad är nästa steg i ditt liv nu?

Jag vill ha fler barn. För att knodden ska få syskon och för att knodden är så jäkla underbar- Kan man få uppleva ens en bråkdels lycka av det jag känt med henne med ännu en unge är det helt klart värt det liksom. Men inte än... Inte på ett [bra] tag. Nästa steg i mitt liv känns som att det går ut på att njuta av- och lära känna knodden så mycket som möjligt och ge henne 110%ig uppmärksamhet och kärlek innan det finns plats för en till. Jag vill lära och förundras så mycket det bara går innan jag känner mig mogen för fler.
Jag och karln har faktiskt även pratat en hel del om att vi längre fam mer än gärna skulle vilja adoptera. Så min idealfamilj så småningom skulle i så fall vara knodden, ett syskon och ett till adopterat syskon.

-Hakar på frågan om framtida barn och ställer en vidare fråga just med tyngd i att du inte gillade att vara gravid, skulle du ,nu när du vet hur det var att vara gravid , planera aktivt ett syskon eller istället vara mer "det sker när det sker"?
Först måste jag glömma denna graviditet och förlossning. Jag verkligen hatade att vara gravid. Alla hormonberg, alla känslor och alla krämpor tog nästan kål på mig. Förlossningen tyckte jag också var fruktansvärd. Och om sanningen ska fram, tar jag bara mer och mer avstånd från att nånsin göra om det igen, ju mer tiden går. Men jag vill ha fler barn. För den lyckan som kommer ur helvetet gör det klart värt det. Däremot tror jag att jag måste förbereda mig bättre på förlossningen. Jag skjöt upp det in i det sista denna gången och därmed sköt jag mig också i foten. Vid varje värk skrek jag bara "Nej nej nej. Jag vill inte!" och så känns det fortfarande, bara jag tänker på det. Huuuj.

- Har du kommit på att du omedvetet/medvetet påverkar din knodd till att tycka eller gilla vissa saker? T.ex att du ofta spelar en viss typ av musik eller så?

Det gör nog alla. Det går inte att uppfostra ett barn objektivt.
Jag har kommit på mig själv att jag ofta sjunger psalmer för henne? haha. Den låt hon blir gladast av när jag sjunger är faktiskt "Gud som haver" och när hon är som grinigast somnar hon enbart till "Du omsluter mig" hehe. Annars diggar hon till Robyn och Live.

-Vad är den sak som har förvånat dig mest med att bli förälder?

Att jag skulle älska det såhär mycket! Jag trodde verkligen att jag skulle ha svårt för att knyta ann till knodden när hon väl kom och hade ingen aning om hur jag skulle vara som mamma. Att det kunde vara såhär underbart kunde jag inte i min vildaste fantasi ens drömma om. This is my roll.

-Uppskattar du fortfarande samma saker som innan du blev förälder?

Nej. Helt klart inte. Mina värderingar har förbättrats oerhört. Förutom familj, vänner och hälsa kunde jag förr uppskatta ett bekräftande öga på krogen, en snygg topp eller en bra fest. Nu uppskattar jag ett skratt från knodden, ett framsteg, lärdom eller en aha-upplevelse som mamma. Men visst kan jag fortfarande uppskatta ett gott glas vin och en viktnedgång som heter duga. Men grunden har förändrats. Helt klart.

-Vad är "Rookiemamma"? :)

"Rookie" är ju ett engelskt uttryck för nybörjare. Lite klumpigt sådär. Och jag kan inte tänka mig ett bättre ord som beskriver mig som just mamma. ;) Sen kallar vi oss för "Rookiemammorna"-det gäng som träffades på familjeliv som gravida och fortfarande hänger.

- Märker du någon skillnad i din bekantskapskrets sedan du fick diin knodd - alltså har du fått fler vänner som har barn? har du mist vänner som inte har barn eller iaf träffar dom mer sällan? Känner du någon skillnad i din vilja och dina "val" av nya vänner att du hellre blir vän med andra föräldrar?

Oja! Jag har aldrig tagit för mig som jag gör nu när det gäller nya bekantskaper. Jag älskar att lära känna nytt folk! Och då in perticular småbarnsmammor. Det är ju så enkelt! Helt plötsligt har man en gemensam nämnare med människor man kanske aldrig annars skulle pratat med.
Visst har man "tappat" någon också som man inte direkt har samma intressen med längre, men så fungerar ju också vänskap. Man växer ifrån och så växer man ikapp. Överlag är jag sjukt nöjd med var jag står nu.

- Kan du någon gång känna avundsjuka eller ha tankar på att du hellre hade velat vara pappa för en stund till knodden än att vara mamma?

Om jag ska utgå från vårt förhållande just nu, så nej. Tyvärr är det så att jag tar ut de mesta föräldrardagarna vilket innebär att karln inte alls får lika mycket tid med knodden som jag. Eftersom jag upplevt det jag har nu- hade jag nog blivit tokig om det varit tvärtom. Vilket det också kommer bli i höst- Jag nojjar mig redan för att hon kommer "glömma bort mig", vilket såklart inte kommer bli fallet. Hon glömmer aldrig nånsin bort pappa [det finns ingen som kan få fram kikskratt ur henne som han] men jag oroar mig ändå.

http://netscapeswe.files.wordpress.com/2010/12/im-in-love.jpg-Vilket råd kommer du ge din dotter ang. killar? ;-)
Jag antar att du syftar frågan på relationer? För det första kommer jag vara väldigt noga med att knodden förstår att det inte är bara killar man kan bli kär i. Alla människor är fina och man får bli kär i precis den man vill. Kärleken är blind, inte sant?;) Skulle hon råka bli kär i en pojke så vill jag bara önska henne all lycka, men detsamma gäller även om hon skulle råka bli förälskad i en flicka.
Jag kommer dock försöka rådge- och styrka knodden till att bli så pass självsäker som man nånsin kan bli- så att hon själv vet var hennes gränser går. Och vågar säga nej om inget känns rätt.

Om mig:

-Jag skulle vilja veta vad du heter egentligen? Heter du Anouk? Och vart kommer det namnet ifrån i så fall?

Jag funderade faktiskt mycket just idag om jag skulle tala om mitt förnamn, men jag väljer att fortsatt ha det anonymt. De som känner mig-de känner ju mig. Och de som har en aning om vem jag är vet ju också va jag heter och att det är min blogg, såklart;) Jag har ju tusentals bilder på mig liksom... Men jag känner mig ändå inte bekväm med att ha mitt namn på bloggen. Detta dels för att jag har ett ovanligt namn och dels för att jag verkligen inte vill att t.e.x framtida arbetsgivare ska kunna söka på mitt namn och hitta min blogg. Det blir way to much information to soon liksom.;) Varför jag valt smeknamnet "Anouk" kan ni läsa om här.

-Är ditt här självlockigt eller? Du har jämt olika frisyrer ju, fint! :)

Tack tack! :D Japp, det är väldigt lockigt av sig själv. Ibland är lockarna fina av sig själv, ibland krävs det lite mousse och ibland är de katastrofala -Då blir det plattning;) Jag känner mig helt klart snyggast i rakt hår men tid och ork finns inte lika ofta längre.

-Har du tappat alla dina mammkilon? Vill du ner mer?

Yes! Jag gick upp 25 kg under graviditeten och har hittintills lyckats gå ner 32! Jag är supernöjd, även om det inte är jag som förtjänar en klapp på axeln-utan det är amningen. Haha. Men jag vill absolut ner mer. Kurvorna vill jag självklartbehålla, men några stl mindre hade inte skadat. Jag gick upp nästan 20 kg i "sambokilon" sedan jag träffade karln för 4 år sedan så 10 till vill jag nog tappa innan jag kan börja känna mig "Nöjd". :)

-Du är lång, hur har du kommit så långt att du kan stå för det?
/ Du skrev att du är 1.85 lång? är din mamma o pappa också långa?

Mamma är 184 cm och pappa 185 så yes. -Jag blev också lång. Och nej. Jag har fortfarande svårt för det. Kommentarer som "Skaa du inte spela basket/ Regnar det uppe hos dig?/Linjalen!/Långben!" ekar fortfarande hos mig. Och med ett dåligt självförtroende i botten är det inte det enklaste att alltid måsta sticka upp ett huvud högre än sina vänner. Men visst har det blivit bättre. På ett plan vill jag verkligen inte bry mig om vad folk tänker och bär mer än gärna klackar ändå, men på ett andra plan önskar jag ibland att jag gärna vore några cm kortare, för att dåliga dagar enklare smälta in. 

-Hur gammal är du?

24 år.


-Vad gick du på gymnasiet? / Jag undrar vad du hade på dig på studenten?

Jag gick media i 1,5 år innan jag hoppade av. Läste sedan upp betygen på Komvux efter ca 3 år och tog min efterlängtade "student". Jag hade bestämt mig för att även jag ska ju få ha mössa och skrika litegrann! Även om jag inte fick nåt utspring. Så mitt i vintern [gick ut HT] studsade jag ut från komvux lokaler i en egenbeställd mössa och möttes av mina närmsta som stod med ballonger och blommor och hejade! [Gissa om de hade svårt att få tag i gul/blå band i December? haha] -Även om det inte blev som jag alltid drömt, så blev det ändock en student. Som jag är stolt över:) [Hade på mig en gammal svart bommulsklänning;)]

-Jag är nyfiken på vad du jobbar med när du inte är mammaledig?

Jag jobbar som agent inom Telemarketing. Jag säljer inget men sysslar med bland annat besöksbokning. Trivs helt sjukt bra på min arbetsplats och är välkommen tillbaka i höst:D

-Vad ville du bli när du var liten?
Sångerska/Konstnär

-Var/vart är ditt drömboende?

Franska landsbygden. / Norrland. [Men skulle inte klara av att bo så långt bort från "civilisationen" just nu tyvärr.

Borderline:

-Är nyfiken på mer om borderline också. Men det blir för mycket att fråga om. Men skulle vara intressant om du skrev lite om det i ett inlägg. Hur du haft det och på vilket sätt det har förändrats.. Du har nämnt i bloggen att du mår bättre nu när Knoddis är här. Tror du att man kan bli frisk från borderline, eller finns det alltid kvar?
Jag kan skriva ett inlägg om detta senare.

- Du (liksom jag) har borderline, vet du varför du drabbades av störningen? Det kan ju bero på ens uppväxt med invaliderande miljö, det kan bero på gener, det kan ju bero på hjärnans uppbyggnad osv osv...
Jag vet faktiskt inte. Och även om jag haft en aning, så väljer jag att inte prata om det här. Det blir för privat.

- Är du orolig att din knodd ska må dåligt psykiskt? Har du någon "plan" för det ifall det skulle ske?

Ja det är jag. Eftersom det till viss del är ärftligt. Men med en hel del eget bagage tror och hoppas jag att jag kommer kunna snappa upp "tecknen" tidigt i så fall. Jag kommer också att vara noga med att prata tidigt om att man kan vara sjuk/må dåligt på fler sätt än de uppenbara fysiska. Och det är inget skamligt med det. Det finns hjälp att få även då, precis som man går till doktorn när man har ajaj i benet tex.

Karln:
-När och hur länge ska din sambo vara föräldraledig?
Karln kommer vara ledig i höst. Det är planerat att jag mest troligt kommer börja jobba efter semestern i Augusti igen och att karln då går in och är ledig 2-3 månader. Inte särskilt jämställt alls- Men tyvärr lämpar det sig bäst för vår ekonomi.

Knodden & Censureringen:

-Var knodden planerad?

Mja. Inte direkt. Vi funderade väl på unge och jag tog ut spiralen, men trodde det skulle ta betyyydligt mycket längre tid innan något hände. Men hon var då mer än välkommen:D

-Jag såklart fruktansvärt nyfiken på knoddens namn. / Jag råkade av en händelse se hela eran lilla fina familj på kort för en tidning med namn och ansikten (kände igen dig från bloggen), varför är det då så viktigt att vara anonym?

Jag förstår att en del är nyfikna på knodden och den "anonymitet" jag försöker hålla. Jag och karln har beslutat att inte outa hennes namn i bloggen. Jag nämner det dock ibland på Facebook och de som känner mig vet ju såklart;) Men jag visar inte hennes ansikte där heller. Att vi syntes i "Välkommen till världen" i lokaltidningen kändes dock som en självklarhet. Det är en annan sak. Hade jag bara välkomnat knodden till världen och sedan inte skrivit mer hade jag mycket väl kunnat lagt ut en bild.
Nej, hennes namn kommer jag aldrig tala om... Jag har pratat om varför här. Det känns helt enkelt inte bra att visa för mycket av knodden på bloggen då det faktiskt är min blogg och mitt val att skriva. Om hon en dag när hon är äldre [och jag mot förmodan fortfarande bloggar] tycker att det vore okej, får jag ta ett nytt beslut då.

Resor:
-Har du någon speciell plats/land som du skulle vilja resa till? Vilket isåfall, och varför? Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands?
Helt klart skulle jag kunna flytta utomlands. Jag gjorde ju ett väldigt halvhjärtat försök till att flytta till Málaga, Spanien för ett tag sen. Gick ju bajs. Haha- Men skulle absolut kunna tänka mig att bo i Frankrike/Danmark.
Mitt drömresmål är att åka ner till Cuba/Dominikanska för att få se och känna på mina rötter.

-Har ni några planer på semester? Vad ska ni göra isåfall? Finns det något speciellt du skulle vilja göra under semestern?

Vi ska åka utomlands i sommar. Vart det blir av har jag ingen aning om än. Men bort en vecka ska vi:) Säkerligen blir det nån svenne-charter till närliggande solstrand [Turkiet/Bulgarien/Egypten], men så får det bli. Varken orkar eller våga åka långt med knodden första gången.
Vi vill mest komma bort en stund, få njuta av fint väder och god mat och varandra:)

Övrigt:
-Hur många unika besökare har du varje dag?

Ca 400 har det legat på rätt stabilt ett bra tag, men sedan loon länkade mig [tack!] har den höjts en aning till ca 500-600/dag. Verkligen inte supermycket, men en bra bit över de 25 som läste de första 2 åren:)

-Är du sommar- eller vintermänniska?

Vårmänniska.

-Har du någon talang?
Nä. Bara pinsamma sådana som att jag kan dricka öl med brösten tex. haha

-Har ni något speciellt inplanerat för 2011?

Vi ska flytta till större, njuta av knodden och sommaren och försöka komma iväg på en liten resa.

- Om du skulle vara ett djur - vilket skulle du vara och varför?

En chimpans. Sjukt kloka djur. Skulle vara intressant att se hur de tänker:)

- Om du var en blomma/växt - vad skulle du vara och varför?

Haha vilka frågor! En ros. Vacker att titta på men sticks om man är för ovarlig.

- En färg du aldrig skulle sätta på din knodd frivilligt
Det kommer jag faktiskt inte på någon. Men hon passar mindre bra i gult, orange och ljusrosa så de undviker jag.

- Ett klädesplagg du aldrig skulle sätta på din knodd?

Jag hade nog svarat "prinsessklänningar", just för att det är så sjukt opraktiskt med allt kliande tyll och lager på så liten bebis. Men nu har vi två stycken som vi fått som hänger på hennes galge, så de får vi väl se till och använda nångång. När vet jag dock inte. ?

- En färg samt klädesplagg du aldrig vill sätta på dig.

Prinsessklänning.

-Du som kommer från Norrland och bor nu i Skåne - "skämdes" eller kände du komplex för din dialekt i början? Behandlade människor dig annorlunda pga din dialekt eller får du kommentarer kring din dialekt?

Nej det tycker jag inte. Förutom lite "språkbarriärer" som grina =skratta i Skåne, gråta i Norr så har det inte varit några problem:)

- Om du fick EN dag där du hade obegränsade tillgångar och möjligheter att uppfylla dina drömmar, testa det du vill testa, göra det du vill - vad hade du gjort då?

Då hade jag backpackat runt i Europa, själv. Tagit en tripp förbi Cuba och sen hade jag bosatt mig i ett underbart hus på den franska landsbygden med knodd och karl.

- Hur kommer det sig att ni inte valt att flytta till större när jag läser nu att du anser ni bor lite litet i en 2:a?

Vi har inte behövt större helt enkelt:) Men nu känner jag att knodden har way to much stuf on way to little yta så det är dags att bege oss vidare. Dessutom vill jag att knodden ska sova i eget rum så tidigt som möjligt. Men det var eg. tänkt att vi skulle stanna i tvåan och spara pengar för att skaffa hus till våren. Nu blir inte fallet så eftersom vi inte kan enas om var vi vill bo. haha.

Så. Nu vet ni "allt" om mig. Nu vill jag fråga er:
Vem är du? Hur hittade du till min blogg och varför läser du? :)Trötter
 Datum: 2011-01-18 Tid: 19:40:17 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
God Darn vad trött jag blir när vi badat. Släng en föräldrautbildning på det så kan ni ana vad jag gjort i eftermiddag. zzzZZ

Det går då ingen nöd på knodden iaf som får leka med sin favorit;


Slänger upp frågesvaren lite senare. Nu ska jag nöta mig igenom diskberget.NU:
 Datum: 2011-01-18 Tid: 10:47:37 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
-babysim och föräldragrupp.
Hörs i em.
Tjing!Knoddens matvanor
 Datum: 2011-01-17 Tid: 21:29:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Hon närmar sig sin femmånadersdag och ni är många som undrar hur hon äter.

Hatar: Banan. Det enda hon spottat ut
Njaa: Ärtor. Majskrok
Går an: Gröten
Helt ok: Rotfrukterna
Ja!: Blåbär
Absoluta favorit: Vatten, vatten, bara vanligt vatten.
Har inte smakat: Kött/fisk. [jag har varit lat]
Mardröm
 Datum: 2011-01-17 Tid: 18:57:26 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
I natt drömde jag att karln friade till mig med världens fulaste ring. En tjöck jäkel med massa rosa diamanter på.
Jag vaknade kallsvettig. HahahaDagens knodd
 Datum: 2011-01-17 Tid: 15:15:44 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Dagens suddiga knodd sprattlar glatt i mammas favvosparkis från me&i.


Nu drar vi på äventyr.
[Jag håller förresten på att svara på frågorna från frågestunden, men tar ett tag. Man får ju tänka efter så mkt. haha]Svarar på en kommentar innan jag lämnar ämnet för denna gång;
 Datum: 2011-01-17 Tid: 12:32:50 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Sara säger: "...ett tips till dig är att läsa en kurs i genus på något universitet/högskola och vidga dina vyer lite och få lite mer kött på benen, du känns (no offense) inte riktigt helt insatt du heller...men en bra bit på väg kanske!!

Du har många bra aspekter som du behandlar men genus ÄR inte bara en BARN fråga, utan något som genomsyrar hela samhället,...Vuxna behandlas också olika beroende på kön, och det är ju vi vuxna som lär hur barnen "ska" vara. Samhället är sjukt och det är konstigt att man ens ska behöva lägga ernergi på att behöva diskutera sådana frågor som jämställdhet mellan kön och liknande...
"


SJÄLVKLART vet jag att det inte bara handlar om barn. Det är därför jag skrev; "Genus handlar om att släppa på våra förväntningar kring [barn och] kön." Genus handlar ju om kön. Och vilken roll och makt könet har. På många olika plan. "Varför tjänar fortfarande män mer än kvinnor?" är väl minst sagt genusvetenskap. Att jag främst skriver om genus och barn är ju för att jag driver en mammablogg och majoriteten av mina läsare är just småbarnsföräldrar.

Jag insér att Genus och feminism går hand i hand. Och att det används och behövs i forskning ,inte bara inom skolväsendet utan även i och kring sjukvård, arbetsvillkor och i rättsamhället. Genus är bra mycket mer än bara barn [och kläder/färger] - Det genomsyrar hela vårt samhälle.

Jag är absolut inget proffs, det har jag heller aldrig sagt. Men jag är medveten. Jag reagerar och agerar och lär (och VILL lära) mer och mer.

Sedan jag skrev mitt första inlägg om detta på bloggen för ett år sedan har jag lärt mig betydligt mycket mer. Och jag förstår också att det finns minst lika mycket mer att lära, men det jag vet och själv ansér- tycker jag att jag har lika rätt att skriva om som vad annat som helst. Jag lär ju genom att skriva! Och få respons! :D Jag hade mer än gärna läst en kurs i detta - Jag hade till och med gärna arbetat med något yrke som berör genus, HBT-rättigheter eller något annar amne som jag brinner för. Over and out. ♥Godmorgon
 Datum: 2011-01-17 Tid: 11:52:42 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Knoddens frukost now days
Vinnaren i Annorlunda-tävlingen!
 Datum: 2011-01-17 Tid: 10:01:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Herregud förlååt mig! Jag har ju helt glömt bort att dra en vinnare i tävlingen om boken Annorlunda! Så går det när man heter Anouk och är lika senil som en dörrkarm. [eftersom jag heller inte vet hur man randomar och sånt fint har jag faktiskt suttit och skrivit ner lotter på actual paper och dragit ur en hatt för att kora en vinnare. haha]Vinnaren blev: borderfuckingline! Hör av dig med din adress i "kontakta mig"- rutan så kommer boken på posten!
Grattis!

Och jag ser även till att kora en "bästa-svar-vinnare" som tilldelas äran och länkning.
Denna går till; Johanna Boklöv med sina fina ord:
"Alla är annorlunda på ett eller annat sätt, men vissa är mer annorlunda än andra, alltså skiljer sig lite mer från normen än vad som är vanligt. För mig är att vara annorlunda att bland annat vara sjuk. Jag har i hela mitt liv varit ofrivilligt annorlunda pga min sjukdom -cystisk fibros. Men jag är inte bara ledsen över det, jag är annorlunda, jag accepterar det och jag har många ovanliga erfarenheter just pga detta!"

Hennes svar tyckte jag satte sista spiken i kistan och såg till att rubba våra fördomar än mer.

Tusen tack till alla som var med och tävlade! Jag önskar jag kunnat ge boken till er allihopa.
Och tack än en gång till Effekt, som gav mig äran att få göra detta uppdrag.Om ni undrar vad jag har gjort hela dagen...?
 Datum: 2011-01-16 Tid: 23:42:30 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Svärisarna har köpt Xbox Kinect;)Nej!
 Datum: 2011-01-16 Tid: 23:05:35 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [16] Kommentarer
Det sitter inte i färgerna! [Eller kläderna överhuvudtaget]

Det känns [no offense] som att de som inte är insatta i Genus fokuserar alldeles för mycket på färgerna blått och rosa. Det är inte där skon klämmer! Det är inte färgerna det är fel på. Blå är en färg som vilken annan och rosa likaså. Men då ska de också vara lika tillgängliga och lika okej som alla de andra färgerna. Och på vilket barn som helst!

Men om vi nu ska prata kläder så är ni många som skriver att man som förälder till en flicka lika gärna kan handla på pojkavdelningen och vice versa. Varför ska det då finnas en pojk- och en flickavdelning? Det är ju där poängen ska ligga. Barn är barn. Oavsett kön. Varför lägga stämpeln och förväntningarna så tidigt? [Och jag vill inte höra något om dam- och herravdelningen. Vi är vuxna människor som ansvarar för oss själva. Det är en helt annan femma.]
Könsstereotyperna som finns idag begränsar. Pojkar blir riktade till att leka, klä sig och bete sig på ett specifikt sätt och flickor på ett annat. Normerna finns inte bara i reklam och media eller på galgen i affärerna. Normerna finns i våra garderober, i barnboks- och dvdhyllan, på lekplatsen...

Genus handlar inte om att samla "duktighets-poäng" genom att klä min dotter i spindelmannen eller "skämmas" för att jag låter henne bära klänning. Det är så jäkla enkelspårigt. Jag tänker inte tvinga min ev. framtida son till klänning men jag tänker heller inte begränsa honom för att de "tillhör flickorna".

Genus handlar om att släppa på våra förväntningar kring [barn och] kön. Vidga våra vyer och presentera hela regnbågens färger och möjligheter. Upplösa könskoderna och tillåta fler möjligheter.

Det går inte att sticka under stolen med att vi bemöter barn annorlunda beroende på deras kön. Den som säger något annat, den ljuger. Man kan ha det i åtanke och försöka att neutralisera sitt prat och bemötande -Men vi är så skadade av våran historia och omvärld att det går av bara farten.

Genus är inget blajblaj som håriga feminister brölar om på gator och torg. Det ingår i läroplanen, det kursas om på skolor och dagis ideligen. Varför? För att det behövs. För att det är viktigt. För att det rör oss, våra barn och morgondagen.


En reklamsida i Föräldrar & Barn, December.

Fifi fnissar, pular i blomsterträdgården och sjunger vaggvisa för sin lilla nalle.
Rorri racerbil letar skatter, kör fort och tankas på depåstoppet.
Färgerna behöver jag inte ens nämna va? Eller vilket barn som leker med leksakerna?

Menar ni, som säger "emot" Genus -att ni inte ser könskoderna? Och tror ni på allvar att det inte får någon effekt?"Till flickorna och till pojkarna..."
 Datum: 2011-01-16 Tid: 11:47:00 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [19] Kommentarer
Igår på Barnklädes-partyt reagerade jag [konstigt va?] över hur indelade kläderna var. Och hur obvious säljaren lade fram plaggen. "Till flickorna finns detta i rosa där ogon-loggan har fransar och till pojkarna finns det i dessa färgerna med lite tuffare ögon" Eeeeeh?! Vadfan liksom?

Men jag sa inget. Det känns som att alla vet vad jag tänker [tror många av mammorna läser min blogg] och det kändes som att måga även väntade på en kommentar från mig. Därför höll jag tyst. Jag vill inte vara nån Genus-kärring. Ingen verkade heller reagera tills en av tjejerna utbrast;
-Alltså finns bara ögonen med fransar i rosa?
-Eh ja... Det är ju lite trist.
-Ja, såvitt jag vet så har väl även pojkar fransar, sa jag då. Sen höll jag tyst. Jag tycker det borde vara så självklart. Men det är det ju inte.

Som bonus när man beställde fick man också välja en servis. Den fanns i rosa "till flickorna" och i blått "till pojkarna". Säljaren bad oss till och med att skriva om vi ville ha flick- eller pojkset:et. [Jag valde iofs det rosa, men endast för att jag inte tyckte det blå var så snyggt]

Men vad faaan? Varför äär det såhär? Fortfarande? Varför ska vi begränsa våra barn så? Varför måste vi använda uttryck som "Till flickorna och till pojkarna?" De är ju barn for gods sake! Barn. Inte kön. Vad spelar det för roll vad de har för kläder eller färger? Låt de få vara barn. Och slippa alla förväntningar och normer som ändock kommer så småning om. Bespara dem alla borde:n. Snälla.

 Mössa rosa  Mössa turkos
Prutt.MyKidoo-party!
 Datum: 2011-01-15 Tid: 22:54:01 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Herregud vilken trevlig och rolig kväll vi haft! En riktig fullträff!


En dagens Anouk. Inte lika fagert när jag satt ner. [Think: överjäst deg på bunke] Haha, men de bjuu jag på;)


Några mammor


Vet inte vilka mödrar som tyckte det var ok med publicering och inte, så därför fick det bli såhär;) Haha... Men massor av bebbs var det iaf. [Alla utom en på bild] Så jäkla kul. Malins gopöjk till höger om knodden var lite ledsen på bilden, så därför fick han en ledsam gube. Haha.


En hel del kläder:) Inte riktigt lika fina som Me&I, men fina ändå:) & Såhär glad var knodden. Heeela kvällen! ♥
Vaken ända till 21 då vi körde hem. Gullebarn.

 Tjej jacka m. brodyr  Pyjamas, svart ögonöverallt
Dessa godingar blev det till knodden. Och se på tusan- Till och med rosa! Nu kanske hon blir bög... Eller hur var det nu? ;)


Tusen tack igen till värdinnan Nilla som komponerat kvällen på bästa möjliga sätt med god mat, cupkaces, ett glatt humör och massor av mammor med knodds.
[Karln hade också haft sjukt trevligt bland papporna några hus bort. De hade druckit whisky och babblat bebbar och lantbruk.]Lördag
 Datum: 2011-01-15 Tid: 12:01:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Let's Dance var väl ingen direkt hit...

Idag börjar vi dagen med besvikelser. Jag har verkligen försökt att hålla sån här bajs utanför bloggen- Men ibland får man bita sig i tungan. Det är väl sådär på hemmaplan, om jag säger så... Tar bloggpaus idag och sticker på roligheter ikväll, så hörs vi imorrn istället.

Tjing ma people.


Nu:
 Datum: 2011-01-14 Tid: 20:03:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Let's Dance.
För första året någonsin tänker jag titta... Kanske har det något att göra med att Weeeise och Baaagge e med? Nää;)Fan jag älskar er
 Datum: 2011-01-14 Tid: 16:04:00 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [19] Kommentarer
Jag blir så jävla glad för era kommentarer jämt! Jag skrattar, jag får mig tankeställare och jag svar på mina frågor! ♥

Meeen; Jag suuger på att svara på era fina ord. Ibland får jag ryck och går igenom några, men det händer inte ofta... Och jag finner inte heller riktigt tiden till det.

Därför tänkte jag faktiskt köra en liten frågestund här & nu.

Passa på att ställ alla era frågor som ni inte fått svar på eller bara funderat på i hemlighet. I don't care om ni är anonyma, det är roligt och intressant att se vad ni grubblar över och vad ni tycker är intressant.
[och ni nya läsare som vill lära känna mig-]

Shoot:


STOOOOOPP! HERRE min GUD vad ni ställer frågor! Haha Shit vad kul! :D Men nu stoppar jag för denna gången, annars blir det alldeles för långa svar;)


[Varför putsar hon inte spegeln? eh...he]12 mammor!
 Datum: 2011-01-14 Tid: 10:07:41 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag fick för bövelen precis reda på att vi blir 12 mammor med knoddar imorrn! Shit vad kul! Och stackars Nilla, som ska lyckas klämma ihop oss allesammans och laga käk till oss alla?! Haha. Kul ska det bli i alla fall.


Mykidoo
Nu sticker jag o knodden till Sandra för lite Java. Syns sen
Tjing!
Annorlunda
 Datum: 2011-01-14 Tid: 09:14:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
[skriver på temat Annorlunda för Effekt, Rädda Barnens ungdomswebb]

Efter att ha läst vad ni anser vara annorlunda har jag fått en liten tankeställare. Det är många [inklusive jag själv] som ansér att när man vågar stå upp för sig själv och följa sin egen vilja och väg- då är man annorlunda. Och jag måste bara få säga... Fan vad tragiskt.

Egentligen. Är det inte tragiskt att man stämplas som "Annorlunda" för att man vågar öppna käften? Vågar bära de kläder-/lyssna på den musik-/umgås med den man tycker om? Varför har det blivit såhär? Att man helst ska följa strömmen för att inte sticka ut. Vad händer då? Är det så jäkla farligt?

Vi är ju alla unika. Varför inte visa det då och spela på våra personligheter istället för att försöka dölja det?

Någon skrev kort och gott; "Annorlunda är BRA!" och ja; Jag är bara villig att hålla med.


Hjälp till att öka acceptansen för det som sticker ut;
Glöm inte att tävla om boken!Här kommer ni till tävlingen.Dagen
 Datum: 2011-01-13 Tid: 21:00:14 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Vi kom fram efter några om och men och stopp på vägen och väl hemma hos Anna fick jag och knodden husesyn i deras väldigt ståtliga hem. Efter lite lek och mat för barnen tog vi vagnarna för att promenera och ta tillvara på det underbara vädret. Helt sagolika strö-områden där ute på landet. Ååh jag vill också ha hus! Tack för idag!:)


Förresten så har jag glömt bort att berätta att vi Rookiemammor ska på MyKiddoo-party hemma hos Nilla på Lördag. Vi är några [tror vi blir rätt många?] 2010-mammor med knoddar som ska samlas för att käka och kika lite kläder. Karln han ska iväg med papporna [aldrig träffat. haha] och käka middag på annat håll;) Ska bli superkul! Tar med mig Malin under armen också;)Tips till alla quinns därute!
 Datum: 2011-01-13 Tid: 20:00:13 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Höll på att tappa hakan när jag snubblade över denna sidan: Gratis tamponger! Varje månad! Hemskickade i brevlådan. Kan det verkligen stämma? Som jag har ojjat och suckat över lingonveckan och hur orättvist det är att vi tjejer ska behöva betala för denna dygd- och här finns nu lösningen.

-Gå in på tamponsforfree.se och registrera dig
-Tampongerna skicka hem till dig.
-Svara på frågorna som du får per mail i samband med utskicket och få på så sätt nästa gratisutskick

Sjukt fiffigt! Älskar internet;)
Knodden går
 Datum: 2011-01-13 Tid: 11:35:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Mammas duktiga knubblårsklimp;)
Playdate
 Datum: 2011-01-13 Tid: 10:01:18 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Jag har ingen aning om vilken dag det är... haha. Men det spelar ingen roll; Det är playdatedag. Jag och knodden sticker ut på vägarna med en vägbeskrivning i hand för att hitta hem till Anna och hennes lille son.


Knodden är leopardtjusig idag med byxor från Maxi, dregglis fr NameIt & body fr Lindex. Ingen idé och skriva var mina kläder kommer ifrån. De är gamla som gatan;) haha.

Kommer ett inlägg när knodden kutar omkring i sina knubblår medan jag e iväg.
Tjing!Kalle Kryp
 Datum: 2011-01-12 Tid: 18:56:43 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Idag kom Krypmuddarna som jag beställde från MilkMilla...

Supersöta, men inte så praktiska. Än. Haha... Som ni ser så kör knodden fortfarande på vifta armar och simma med ben, så knäna nuddar inte ens golvet. Hon har inte riktigt hajjat det där än;) But i let u know om de kommer till nytta längre fram :DÄr föräldraledigheten ett jobb?
 Datum: 2011-01-12 Tid: 12:04:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
TheDollhouse bloggade om hurvida föräldrarledigheten kan anses som ett jobb eller inte. Detta på funderingar av vår allas älskade och saknade (a)Carolina(s) frågan.

Är föräldraledigheten ett jobb?

Ja. Jag tycker faktiskt det. Även om det kanske inte anses rätt så tycker jag det är ett "jobb". Ett jobb jag älskar innerligt och gärna sett att jag haft heltid livet ut. Som det är idag så får jag betalt för att vara hemma med min älskade knodd [Fan vad bra vi har det!] -och därför tycker jag som jag gör.

Desto viktigare tycker jag också det är att när karln vid 17snåret kommer hem från sitt jobb ger mig avlastning den lilla stund som är kvar av knoddygnet. Detta för att jag ska få min "Lunch" och möjlighet att andas ut ett litet slag. Och självklart också för att han ska få möjlighet att gosa och busa med henne så mycket som möjligt.

Däremot ser jag abolut inte knodden som en arbetsuppgift. Vi som föräldrar kan knappast se henne som en syssla. Hon är vår absoluta största kärlek och lycka utan minsta fundering.

Föräldraledigheten är mitt jobb. Men knodden är långt ifrån min syssla.


Knodden övar på att sitta:-)
 Datum: 2011-01-12 Tid: 09:54:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

dsc00031 (MMS)

Knodden övar på att sitta:-)
Plask plask
 Datum: 2011-01-11 Tid: 14:33:08 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer[Syster följde för att agera bärhjälp och fotograf. Tack♥]


H.e.r.r.e.g.u.d vad kul det var! Knodden viftade och sparkade som besatt. Att plaska är hennes absoluta nya hobby. Hon var helt klart vildast [och tyngst] i gruppen, vilket gjorde det svårt för mig med vissa övningar... God Damn, detta är ju träning även för mig! haha. Man vi längtar redan tills nästa vecka!:)
Det fick förresten bli min gamla bikini ändå. Vad fan vi e ju bara 5 mammor som ändå duschar ihop så varför skulle jag dölja min mage under en halvtimme i badet när jag ändå flashar den i duschen? Haha. Men till beachen får det bli nån snygg heldräkt. Blek mage i år då;) hahaJag har förresten bytt blöjor...
 Datum: 2011-01-11 Tid: 12:08:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [20] Kommentarer
Men guud vilket jäkla inläggsämne då. [Går från Genus till blöjor liksom. lol] Haha. Jaja, så är det iaf.

Vi har använt Libero sedan knodden kom och det har väl varit bra, har jag tänkt. Det gick av bara farten... Men på sistonde har hon läckt poop på magen i fyra dagar i rad. Mindre kul med tanke på att jag verkligen inte får bort fläckarna. [Tips någon?]

Så jag bytte till Pampers. Och Hallelulja säger jag bara. Varför har jag inte gjort detta innan? De är ju typ hälften så tjocka [töjer alltså inte kläderna på min redan stora knodd] och har inte läckt en droppe!

Skitnöjd. [Enda minuset är att hon inte riiiktigt får lika söt tjöckblöjrumpa i de tunna, men vad gör väl det på så söt unge ändå?;) hahaOm en timme ska vi simma, knodden!
 Datum: 2011-01-11 Tid: 10:25:24 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

[Kolla in Mohawken;)]
Body: Lindex, Mjukisar: H&MBlub blub på BL
 Datum: 2011-01-10 Tid: 22:55:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Men ååååh ♥


[Fast prenumerantantalet stämmer ju inte- men hej jag bubblar gärna där ett tag:)]

När vi nådde 100 prenumeranter bjöd jag på mitt första videoinlägg- Ska vi säga att när vi når 150 bjussar jag på en rätt nice tävling?

Kom igen nu ma people;

bloglovin
Babysimsintrot
 Datum: 2011-01-10 Tid: 20:02:52 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
...gick toppen. Men vi fick inte bada idag... Det trodde jag=/ Nåväl, jag behöver inte vänta särskilt länge- det är nämligen redan imorgon som vi kör igång på riktigt vid lunchtid.


Men lika kul hade vi ändå. Knodden lekte med sina föräldagrupps-kompisar och tittade stoögdt över den stora poolen:) Om hon bara visste vad som väntar;)Knodden 20 veckor!
 Datum: 2011-01-10 Tid: 10:34:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
I Lördags fyllde knodden 20 veckor! [eh 4 månader och 3 veckor!] Hipp hipp Hurray!
Det händer sjuukt mycket just nu. Hon:

*Tittar på lampan när man frågar var den är. [Dock bara vardagsrumslampan]

*Lyser upp som en sol när vi varit iväg och hon insér att vi är hemma igen.

*Skrattar helt hysteriskt när man gör "KalleAnka-ljud" med munnen.

*Kutar omkring i gåstolen. Att gå är sååå 2010 tycker knodden. 2011 ska man springa!

*Har fått smaka potatis, morot, majs, palsternacka, ärtor [liky not so much], päronjuice och blåbär. Kan ni gissa att blåbären var en hit?;) Härnäst väntas kött och fisk och majskrok. *späännande*

*Verkar ha glömt bort hur man ålar igen? haha.

*Sover konstigt igen. Vaknar och vill upp 02 [ofcorse natten som mamma druckit lite vin], skriker hejdlöst när man försöker natta henne trots att hon är dödstrött och är ganska lättväkt än en gång.

*Pratar, skriker och skrattar på "R"


Mammas finaste lilla sockerärta som provar Jacuzzin utan vatten innan det var dags för riktigt bad hos svärisarna i helgen. ♥Oj
 Datum: 2011-01-10 Tid: 09:08:20 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Igårkväll kikade jag i kalendern och insåg att det är idag det är babysimintroduktion! =O Jag har ju knappast hunnit hitta någon baddräkt än:( Suck...Nåväl- Det får bli linne och bikinitrolla tills jag hittat någon bra. Och det är ju faktiskt fokus på knodden och inte mig.

Men kul ska det bli! Tror hon kommer älska att få så mycket simrum! :D kl 16 bär det av!:)Fotbollsproffs javisst!
 Datum: 2011-01-09 Tid: 21:19:52 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Hahahahaha hittade ett klipp hos Sandra från i Fredags när jag nickar fotbollar;)


Bjussar på den. Värsta bästa ljudeffekterna också :DBildbomb från helgen
 Datum: 2011-01-09 Tid: 20:59:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Fredag:

Vi tog vara på solen och skulle grilla hos karlns syster. Men jag som norrlänning kunde knappt hålla mig för skratt när de drog fram klotgillen. Hört talas om ved, Skåningar?:)


Vinkvällen hos Sandra var som sagt underbar och välbehövd. Skrattade gott och vinglade på Wii-brädan;)

Lördag + Söndag:

Hela karlns familj med systrar och respektive samlades hemma hos de nyanlända och mycket bruna svärisarna som bjöd på reshistorier, pizza och presenter:) [och eeh ja. Hur gick det med mitt träna-ätabramotto? Det får bli ett annat inlägg. haha]


Bortskämda blev vi allihopa.

Behöver jag nämna att jag haft en u.n.d.e.r.b.a.r helg? :) Nu är batterierna laddade inför kommande vecka. ♥Swisch
 Datum: 2011-01-09 Tid: 13:53:03 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
...Sa hela den här helgen. Oj vad roligt jag haft. Men än är den inte över... Jag springer över till mor och syster som saknat knodden, så bjussar jag på lite bilder ikväll istället.

Tjing!


Är hos svärisarna som nyss är hemkomna frå...
 Datum: 2011-01-08 Tid: 17:09:48 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer

dsc00030 (MMS)

Är hos svärisarna som nyss är hemkomna från thailand:-) sover över så vi hörs imorgon. Tjing!
Vinkvällmed tjejerna
 Datum: 2011-01-08 Tid: 13:41:15 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Värdinnan Sandra bjöd på massa god ost med tillbehör...


...Och det spelades Wii i alla dess former till många skratt.

Tack för en supertrevlig kväll!Im loving it. Vin och gott sällskap...
 Datum: 2011-01-07 Tid: 20:07:52 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

dsc00026 (MMS)

Im loving it. Vin och gott sällskap...
Fredag?
 Datum: 2011-01-07 Tid: 10:17:53 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
God Damn vad dagvild man blir i mammaledigheten... Och med alla dessa helgdagar! haha. Nåväl, jag klagar inte.

Idag vankas det utflykt av något slag för mig, karln och knodden:)
Hörs senare guys. Tjing!

[btw: Ikväll ska jag faktiskt bort till Sandra tillsammans med några andra tjejer och spela Wii, dricka lite rödtjut och käka ost. Som jag har längtat efter detta! Bara glömt o skriva det här i bloggen:) Kanske mobilbloggar senare.]Knoddstorlek
 Datum: 2011-01-06 Tid: 20:36:05 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Asch jag glömmer ju jämt och berätta hur stor hon är. På 4 månaderskontrollen mätte hon;

8715 gram (!)
70 cm
43,7 cm huvudomkrets


Holy Moly knodd vad du växer. Både fysiskt och psykiskt. Kärlek till varje framsteg.Bluääb
 Datum: 2011-01-06 Tid: 17:50:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
-Bueb buäääb bääb blääb bläb ba ba Abuuh!

Så låter knodden just nu. Kosntant. Hennes senaste ljud.

Tillsammans med bilbrum och "ascchhtttuuu" blir hon min lille språkvetare. Och pratar man tillbaka på hennes språk blir hon överlycklig och "förstår" och ler:)
Gullo!


Såhär ligger hon också konstant nu. Ser ut som hon ska flyga- alternativt simma iväg när som helst :)

Ahaa
 Datum: 2011-01-06 Tid: 15:50:58 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Nu har jag kommit på varför jag inte har tid och blogga om dagarna längre...

Jag ammar ju för bövelen inte om dagarna mer. [hon är inte det minsta intreserad av bröstet längre. suck. Bara nattamning nu.] Och med flaskan innebär det att jag inte har min blogghand fri- haha. Så vi får nog faktiskt räkna med lite färre blogginlägg framöver.

But im still here!
Tjing!Babysim!
 Datum: 2011-01-06 Tid: 11:30:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Det vankas babysim inom kort. Och därmed också den första beach-ångesten. Visserligen är vi bara nyblivna mammor hela högen och jag inbillar mig och hoppas att fler än jag har bristningar och hängpattar...
Men jag vägrar att någonsin ha på mig bikini igen. Säga vad man säga vill om den "vackra" mammakroppen;
-Min mage är inte vacker längre.Det lutar åt någon av dessa [no affence någon] tjockisbaddräkterna från ellos som slimmar och döljer. Det är obvious att man försöker dölja något när man har "kjol" på badhuset, men hellre det faktiskt.Fighting for peace is like fucking for wirginity
 Datum: 2011-01-05 Tid: 21:44:53 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
Jag och karln diskuterar uppfostringstankar än en gång. Och än en gång tycker vi olika.

Jag är uppvuxen med mottot: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad."
Han med "Är någon dum mot dig får du vara dum tillbaka."

Jag tycker inte man ska slåss. Punkt. Det finns miljoner andra sätt att hantera en konflikt på. Är det dock någon som slåss så tycker jag, om möjligt att man går därifrån och tillkallar en vuxen. Om man däremot inte kan gå ifrån vet jag faktiskt inte var jag står. Jag vill ju inte gärna att knodden ska ligga handfallen och ta emot stryk liksom. Men samtidigt blir man ju av samma skrot och korn själv om man själv också tar till näven.

Hur tänker ni?Tips till er still- Preggos därute: [2]
 Datum: 2011-01-05 Tid: 21:26:06 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
[tänker främst på min syster och mitt största "fan" Jossie;) hehe;]


Hos AlltförFöräldrar kan man som gravid och medlem beställa hem ett ganska givmilt paket till maggen och dig själv. ♥Studio Nele & Boendet
 Datum: 2011-01-05 Tid: 19:34:52 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Fasiken, jag försöker verkligen få tid till att blogga om dagarna- men just nu känns det verkligen inte som om dagarna räcker till. Disken byggs på hög och råttorna växer i hörnen medan jag försöker underhålla min knodd och mig själv. Och nånting säger mig att det inte direkt kommer ges mer fritid ju äldre hon blir;) hehe. I dont mind though.
Jag bara hoppas ni förstår, men det brukar ni göra;)

Idag kom trycket från StudioNele! [Det som jag vann i HappilyeverAfters julkalender:)]


Superfint verkligen! [badass pictures though] Tack igen.

Måste Måste flytta nu så jag får möjlighet att inreda ett litet knoddrum. Hiii!
Fick förresten en fråga om hur det blir med vårt boende; Om jag visste det själv. Haha. Vi velar och velar och vet faktiskt varken var eller hur vi vill bo framöver. Men vi får verkligen inte plats här mycket längre till så just nu letar vi bara efter en trea på första plan här i byn. Så får det bli så sålänge tills vi vet om vi vill ha hus/radhus framöver. Och i vilken ort. Haha.Tävla om Annorlunda!
 Datum: 2011-01-04 Tid: 20:26:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [29] Kommentarer


Nu har ni chansen att få hem ett ex av denna viktiga och annorlunda bok.

Såhär gör du:

-För att få en lott vill jag att du besvarar frågan: "Vad är annorlunda för just dig?" här i kommentarsfältet tillsammans med ditt namn och mailadress.

-För att få två lotter besvarar du frågan som ovan men tipsar även om tävlingen på Facebook eller i din blogg. [Bifoga i så fall blogglänk. Du behöver inte använda bilden, om du inte vill.]

En vinnare dras den 14 Januari och meddelas per mail och här i bloggen!
Lycka till!Hur är JAG annorlunda?
 Datum: 2011-01-04 Tid: 19:26:11 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
I fortsatt regi för Effekt, Rädda Barnens ungdomswebb skriver jag på temat Annorlunda.

Folk kan nog se mig som "annorlunda" för att jag:


-inte är helsvensk. Min biologiska morfar kommer från Jamaica/Dominikanska.
-säger det jag vill ha sagt. Ofta utan hänsyn till tysta hållamed:are.
-har ärr på mina armar. Spår av en väldigt självdestruktiv och mörk tid i mitt liv.
-är överviktig.
-anser att alla människor är bisexuella. Och därmed även jag själv.
-tar plats.
-har/haft Borderline.
-är 185 cm lång.

När jag var yngre klädde jag också mig lite mer annorlunda. Jag ville gärna sticka ut från mängden och kunde ses i blått läppstift, grön medaljongkavaj och hängslen. Idag är jag mer anonym. Jag känner inte samma behov av att synas på det sättet längre, även om jag fortfarande njuter av uppmärksamhet. Den största kicken jag får idag är bekräftelsen av min dotter. Och den räcker en riktigt riktigt bra bit på vägen:)


"Anouk"- En annorlunda prick;)Hey
 Datum: 2011-01-04 Tid: 19:02:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering... Livet kommer imellan ibland:D Idag har det playdatesat för full rulle med Jenny och hennes knodd.

Tack för era kommentarer på "ärlighets-inlägget" btw. Känns skönt att ni tar det på rätt sätt och erkänner även era livsgropar och det ni saknar som mamma.

Strax kommer tävlingen upp för Annorlunda-boken!
Jag fick hem de i brevlådan idag och hunnit bläddra lite i mitt ex- Och jag kan verkligen säga att det är en fruktansvärt viktig bok. För mig som förälder i min uppfostran, men även för att kunna acceptera mig själv som jag var då jag var yngre. Denna bok skulle funnits för tio år sedan, säger jag bara! Jag tycker verkligen att det är en bok för alla att kika i.Onge!
 Datum: 2011-01-04 Tid: 10:13:53 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Ongen kryper!!! Eller ja... ålar. Men nu jäklar tar hon sig framåt! :D [4m, 2v, 3d]

Jag har sett hur hon håller sig på ett helt annat sätt sedan hon gick ur det sista språnget... Hon är starkare och lyfter sig själv på ett helt annat sätt så jag har haft henne lite på golvet istället för på filt. [vi har jättekallt golv så vill inte gärna att hon ligger för mycket] och nu jäklar han hon fattat grejern:) Fram med armarna och draaa. Haha.

Fan vad roligt. Men nu är det nog dags att barnsäkra i knoddhöjd. Och jag som trodde vi skulle hinna flytta innan hon började röra på sig. Men icke;) hehe.

Nu ska jag bara leta reda på såna här knäskydd med "halkkuddar" på -Någon som vet var det finns?:)
Update: [haha] Hittade!
Grön Krypmudd
KalleKryp! 89 spänn från MilkMillaVad hände med den brutala ärligheten?
 Datum: 2011-01-03 Tid: 17:18:39 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Efter att ha läst ett väldigt inspirerande och väldigt ärligt inlägg hos Sascha [här] insåg jag att jag tappat lite av den brutala ärlighet jag lade fram på silverfat till er mycket när jag var gravid. Mycket. Jag klagade och gnällde som aldrig förr och jag lät andra nygravida verkligen veta vad det var de gav sig in på. haha. Jag ville inte måla upp allting som rosaskimrande när det verkligen inte var så. Men så var det också den verklighet jag upplevde ...

Den verklighet jag upplever nu är bra. Faktiskt så jäkla bra att jag knappt vågar skriva det för att det låter så quorny. Jag är så fruktansvärt förälskad i min dotter att jag inte vet var jag ska ta vägen ibland. Och jag är fortfarande så förvånad och häpen över att hon lyckas hålla mig stabil. Fortfarande.

Men visst tusan finns det gropar i livet nu också;

-Jag och karln vi knacklar fram och faller på den ena niten efter den andra. Det är inte det lättaste att få vardagen att gå ihop när man plötsligt är tre istället för två. Det är inte det lättaste att fördela kärleken jämt när man överröser den lilla. Det är inte lätt. Det är bannemig inte lätt... Vi försöker att hitta rätt, men herregud vad svårt det är.
Samtidigt tror jag inte att det vi tjabbar om skiljer sig desto mer från vilken annan småbarnsfamilj som helst, men tjabben ligger ju ändå där och gror.

-Jag saknar ensamtid.
Något så fruktansvärt. Inte så att jag vill byta bort något alls av det jag har- men jag saknar att bara få ha tre timmar en eftermiddag och göra precis ingenting på. Helt själv. Springa naken, dansa, läsa en bok, pilla näsan... whatever. Sånt som man bara gör när man är helt själv. [Nu har jag dock fått möjlighet till det två ggr på kort tid!♥]

-Jag saknar att röka. Och jag har trillat dit både en och två gånger. Men ni behöver inte komma med era lectures här i kommentarsfältet. Jag vet mycket väl hur fel det är och hur hemskt det är ens att bara säga så. Men ingen är perfekt. Jag saknar att kunna varva ner med en giftpinne i lugn och ro med vetskapen om att jag bara skadar mig.

-Jag saknar min gamla kropp. Även om jag väger mindre nu än vad jag gjorde innan jag blev gravid och jag var överviktig även då, så saknar jag min mage med tio bristningar istället för två hundra som pryder en överjäst russindegklump.

-Jag saknar att få sova en hel natt. Även om jag har världens snällaste knodd som faktiskt sover otroligt bra, så saknar jag att få komma i djupsömn och vakna av mig själv.

Men låt mig än en gång påminna; Detta är ingenting jämtemot den lycka och kärlek jag får av knodden. Det väger över hundra gånger om. Men dess punkter existerar ändå. Och jag vill bara påminna om att ingen är perfekt. Vi gör så gott vi kan, vi Rookiemammor.Alltså allvarligt talat...
 Datum: 2011-01-03 Tid: 11:07:25 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Jag tänkte också göra en årsresumé som jag gjorde förra året, men jag orkar rent ut sagt inte. Istället summerar jag året såhär;


Ja.. så såg man alltså ut. Herre min gud! Det som skiljer bilderna åt är 5 månader, en underbar knodd och ca 32 kilo.Så gåre!
 Datum: 2011-01-03 Tid: 00:08:47 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Så går det när man fifflar med amningen;... Fröken röd har infunnit sig. Jag har inte direkt saknat dig såhär ett år efter du försvan. :(  Suck.Brum brum
 Datum: 2011-01-02 Tid: 21:47:10 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Vet ni var jaaag har varit ikväll??? :D Och hämtat vår bil! Det var väl för bövelen på tiden!;) Jag orkade inte vänta på att karln skulle få tummen ur röven så det blev en annan som har fixat det till oss i helgen. [Tack till Micke som tipsade] Underbart!

Äntligen kan jag köra o hälsa på folk som bor lite längre iväg igen. Äntligen kan jag åka på babyrytmiken igen och äntligen slipper jag asa ner knodden i vagn till BVC i snöstorm och Alaskatemp. ♥♥♥


Alldeles perfekt timing till vår nya bilbarnstol, som vi hyr från If, som anlände idag:D Snygg va?;)Knodden 19 veckor! [igår]
 Datum: 2011-01-02 Tid: 21:33:08 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Hon:

*Går i sin gåstol. Snabbare och snabbare och med allt mer enkelhet. Är dessutom på sitt allra lyckligaste humör i den.

*Går när man håller henne ståendes på golv(!)

*Sträcker ut tungan i tid och otid. Främst när hon är glad:)

*Skriker [inte ledsen utan bara rätt ut] så högt att hon själv får ont i öronen ibland och håller för.

*Lyssnar till sitt [smek]namn.

*Verkar ha glömt (?) hur man vänder sig från mage till rygg och utövar endast rygg-mage vändningar just nu. Iofs kanske det är roligare att ligga på mage...:)

*Pratar med, skrattar till och pussar sin spegelbild.

*Längtar som fan tills hon ska få komma upp och träffa moffa, alla mostrar, kusiner och gammelfammo i Februari!:)


Tjena kompis!Söndagssol
 Datum: 2011-01-02 Tid: 15:11:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag njuter av solen, hälsar på vänner och är nu hemma med trevligt släktsällskap. Hörs senare ;)
Tjing!Ut
 Datum: 2011-01-01 Tid: 18:57:47 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Nu är julen utstädad... Inte en dag för sent, enligt mig. Gud så skönt! Känns som jag kan andas igen:)
Vi behöver all plats ovh rum vi kan få just nu då vi trängs i vår lilla tvåa så en gran och massa tomtar kändes bara ivägen.
[Nice update på TV:n också, inte sant? haha]Runaway child
 Datum: 2011-01-01 Tid: 17:14:00 Kategori:Knodden 3-6 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Herregud! Jag vet att man inte ska skryta, men jag är stoltast i världen; Knodden springer för fan omkring i sin gåstol!

Hon har bara fått prova att sitta i den fyra ggr. Första gången ville hon bara äta upp styret, andra gången satt hon och lekte men i förrgår tog hon sig framåt! Hon gick! flera gånger. Jag provade att locka med diverse leksaker och ja, hon gick mot dem... När karln sedan kom hem från jobbet ville han ju också såklart se- och mycket riktigt gick hon även till honom!:) Nu fattar hon galoppen och älskar att sitta i stolen, men låter henne som sagt bara i korta korta stunder...

Fan inte illa alltså. 4 månader,  2 veckor idag.

Och jag vet om hela diskussionerna kring gåstol öht, men jag tycker den fyller sin funktion. Och jag har bara haft henne i korta stunder än så länge pga att hon inte är så gammal och vet inte hur mycket stryk ryggen tål. Men fan- Världens duktigaste unge alltså.


Kort kort klipp från idag.
Vår nyårsafton
 Datum: 2011-01-01 Tid: 12:45:43 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

...slutade egentligen innan aftonen ens börjat. Vi var över till mamma och käkade middag [underbar iofs] och tårta kl tre.. Och lagom till kl halv sju var vi hemma igen med nattad knodd! Jaha..? Nu då? haha Vi hade planerat sanslöst dåligt så vi bara satt och väntade utan desto mer gott att varken äta eller dricka. När klockan slog tolv vaknade jag ur min soffdvala och vi kikade på raketerna från fönstren. Haha... Sikken nyårsafton!

Ursöta knodden vaknade inte ens av allt raketoljud utan hon låg endast och höll för öronen i sömnen! :D Så jäkla sött:) Fan världens sötaste och smartaste knodd har vi♥


Hemma hos mommo kom hon på att man kan gå åt sidan längs soffryggen!;) Haha ser ni dregelremsan?
Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin