Hörni!?
Datum: 2011-06-09 Tid: 12:48:46 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [24] Kommentarer
Hur har ni det där på andra sidan skärmarna ma people? Känns som vi tappat konversationen lite... Och det vill jag inte. I love your respose.

Jag har en liten fundering... När jag skriver om fester jag varit på eller som nu när jag ska på Festival, så är ni knäpptysta. Jag tycker mig även stöta på en viss reaktion bland bekanta när jag berättar att jag varit på fest.

Jag funderar om detta är något som anses fel i samhällets [era] ögon?


På sistonde har det varit "mycket" med Mammagala, Maskerad och nu Rock. Men jag har egentligen bara en sak att säga; Mig stör det inte ett piss. Och inte min familj heller. Jag tycker fortfarande att det är sjukt kul att ta sig en fest imellanåt. Och det är även något jag känner att jag behöver ibland. Att få komma hemifrån, prata med vuxna människor utan att det behöver bli barnrelaterat och få ha roligt en hel kväll o bara få vara "jag".

Kanske kan detta bero på att jag "bara" är 24 år, kanske kan det ha att göra med att jag varit en riiktig festprisse i mina dar och känner att det fortfarande sitter i ådrorna eller så beror det het enkelt på att människor är olika med olika intressen och behov.

Så länge man kan balansera familjeliv och "privat"liv [om man nu ens har ngt sådant längre? haha] så tycker jag inte att detta bör vara en issue. Sen kommer det säkert hända att även jag tröttnar när jag blir äldre och visare. [och får träffa folk på jobbet igen!] Men nu idag tänker jag inte ursäkta mig för att jag umgås med vänner över vin bara för att jag blivit mamma. Jag tror att det är oerhört viktigt att i alla fall försöööka upprätthålla något slags privatliv och identitet utanför mammaskapet. MEN; Jag skulle aldrig byta bort knodden mot all integritet i världen. Hon är min skatt, min absoluta största kärlek och lycka i världen. Det är ju just därför jag väjer att spendera tid med min dotter framför att festa ofta.


Två sidor av Anouk.

24 Kommentarer
malin

Självklart är det inge fel med det! Även om man såklart omprioriterar när man får barn (kan jag tänka mig ;)) så tycker inte jag att det innebär att man ska sluta vara den man var innan.. Det gör en inte till en sämre förälder om man har egen tid ibland.. tycker att det är konstigt att folk ibland verkar vilja ge andra "dåligt samvete" för att man inte är med sitt barn precis hela tiden?.. snarare kan jag tro att man får mer energi om man ibland får komma bort, vilket säkert bara gör att man är en gladare förälder, som är ännu mer fokuserad & "där" med sitt barn sen ? :) fast iof,vad vet jag innan jag har egna barn.. jag bara hoppas att jag inte blir en av dom som "bara" är mamma, utan att jag kan fortsätta med sånt jag tyckte om innan (inte i lika storutsträckning dock..) åk på festival, HA KUL & sen kommer du säkert tillbaks med ännu mer energi att vara den bästa mamman du kan vara för sötisen :) kram

2011-06-09 l 13:15:42
Blogg/hemsida: http://verkligen.blogg.se/
Malin

Amen gud. Om ngn stör sig på det så får det ju vara deras problem. Jag hade blivit knäpp om jag bara skulle vara med Levi hela tiden. Och tror dessutom att han hade blivit trött på mig också. Man orkar inte med att bara vara "mamma" hela tiden. Då tappar man ju sig själv.Festa på vet jag, du sköter ju balansen alldeles utmärkt. :)Jag tyckte det var kul att gå på festivaler förr men har tappat det de sista åren - inte för att jag blivit mamma utan för att det intresset inte åligger mig längre även om jag vet hur kul jag hade. :) Men tacka vet jag för pauserna med mina vänner och lite barnfri tid så man har mer att ge när man sen är tillbaka och mammar sig igen. :)

2011-06-09 l 13:23:51
Blogg/hemsida: http://mammalijn.blogg.se/
Lisa

Klart du ska få ha roligt. Bara för man blivit förälder så betyder de inte att man plötsligt blivit nunna. Sen är ju oftast Björn hemma de få ggr du varit ute. Så de e ju inte som om ni lämnar iväg henne. Klart man ska få ha roligt som mamma och ut och svira nån gång!!!

2011-06-09 l 13:44:16
Blogg/hemsida: http://lisathea.blogg.se/
anna

Tror inte det har med din ålder att göra... jag vill oxå ut och röra på mig lite (fast jag är iofs bara 23 ;)). Dock kanske inga jätte bläckor, men det har väl aldrig legat för mig. Visst är det väl härligt att få åka iväg en sväng och bara vara sig själv, eller göra nåt tillsammans med sin partner utan barn. Det anser jag är superviktigt och är så tacksam att vi har människor omkring oss som ställer upp med barnvakt.

2011-06-09 l 14:19:26
Blogg/hemsida: http://anapanasiti.blogg.se/
clarisse

Klart man ska få festa trots att man är mamma. Så länge man inte super sig redlös flera gånger i veckan så är det väl okej. Jag tycker heller inte att man bör dricka i samband med att man har ungen hos sig. Men om barnet har barnvakt så är det väl klart att man ska få festa.Man behöver inte ta avstånd från allt kul bara för att man blivit förälder, men man kan kanske inte göra saker lika ofta som tidigare. Man behöver inte bli den där ''tråkiga föräldern'' som aldrig gör något kul längre.

2011-06-09 l 14:27:37
Blogg/hemsida: http://clarisseaeabeatrix.wordpress.com
Jossie - Mamma till Edvin

Jag har blivit urdålig på att kommentera, jag vet. Men det är mest för att jag brukar ha Edvin i famnen och det är så jobbigt att skriva med en hand.. Uppskattar alla dina inlägg och klart du ska festa och ha roligt med dina vänner! Kram!

2011-06-09 l 14:49:38
Blogg/hemsida: http://jsantinelli.blogg.se/
J

Ah, min blogg har också tappat tråden känner jag, segt!Jag känner snarare pressen att jag borde gå ut själv oftare. Kanske är storstadssyndromet. Men jag vill inte, trots att jag bara är 25. Däremot är jag ju jobboholic (inte mer än vilken man som helst, dock) och det ifrågasätts ju definitivt! Bäst att köra sitt eget race!

2011-06-09 l 14:51:04
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
Sandra

Jag tycker absolut att man ska kunna gå ut och ha kul utan barnet någon gång ibland utan folk ska ha åsikter om det! Jag blir så trött på moraltanter som ska tycka att man ska sitta hemma och glo på sitt barn i 18 år. Sålänge barnet är med sin pappa eller har en barnvakt som han/hon känner sig trygg med, och sålänge det inte är VARJE helg så tycker jag bara att det är sunt. Man måste ju få göra saker för sig själv ibland.

2011-06-09 l 14:59:06
Blogg/hemsida: http://regnsjuk.blogspot.com
äm.

Du, jag håller med dig på alla plan! Självklart ska man få gå ut & festa om det passar sig, man måste vara ifrån lite för att kunna vara en bättre mamma!

2011-06-09 l 16:09:08
Blogg/hemsida: http://nollsextjugosju.blogg.se/
Ida och William

Klart du ska unna dig sånt! Jag försöker också med det, men blir lite svårt i och med att jag jobbar lite nu.. Känns jobbigt att be om barnvakt när dom redan är barnvakt när jag jobbar.. Men att bara få jobba är otroligt skönt för mig, att bara få vara Ida för ett par timmar och inte mamma Ida. :-)

2011-06-09 l 16:40:37
Blogg/hemsida: http://idamelinda.wordpress.com
Tonårsmamman

Festa på och ha inte dåligt samvete!! Du blir en mycket bättre mamma av att få vara "dej själv" emellanåt även om att vara sej själv har två olika innebörder när man fått barn... Man kan och ska vara BÅDE mamma och ha ett eget liv!! Jag var bara 21 när jag fick mitt första barn (och 23 när nr 2 kom) och har fortsatt mitt liv "som vanligt", de har haft barnvakt ibland men oftast varit med på allt, man får anpassa sitt festande om barnen är med förstås men det har resulterat i en fantastisk relation till mina barn och man HAR RÄTT TILL EGEN TID fast man är mamma! Om jag vågar ska jag gå fram och säga HEJ ifall vi stöter på varandra i Norje... Rocka på!! ;)

2011-06-09 l 19:20:44
Hanna

Alla gör ju självklart som man själv vill så länge man inte är full tillsammans med barnet! Om pappan är hemma när mamman går ut och tvärtom så lämnar man ju inte bort sitt barn för att festa heller... Själv har jag en personlig regel att inte festa före barnet är 1 år, som känns bra för mig! Jag har också bestämt att jag inte lämnar dem (förutom pappa då) innan 6 mån. Funkar ju inte heller eftersom jag tycker det är viktigt att helamma första halvåret. Men jag förstår att alla inte tycker samma, och nu när 2an snart fyller 1 så längtar man lite efter 1 glas vin eller 1 cider. Med ! på 1 eftersom han fortfarande vaknar ganska ofta på nätterna. :)

2011-06-09 l 19:40:20
jenny

Klart man måste få komma ut och röra på sig ibland utan knodd! Vi sitter ju med den lilla fastlimmad hela dagarna och är inget annat än mamma dygnet runt. Man måste få lite space!Ingen kommenterar en pappa som går ut ibland, eller knappt om han skulle göra det varenda helg, men när mamman gör det, då knorras det minsann!Nej jag tror för att vara en bra mamma så måste man få lite luft ibland!

2011-06-09 l 20:18:27
Blogg/hemsida: http://rockitbabyrockit.blogspot.com
Anna

Altså vadå, typ FYRA fester på TIO månader?! ja jäklar vad det härjas ute du ;)

Tror snarare att många (läs jag) 'är lite avis på dig ;)Jag tror snarare att det är bra för knodd att du går ut och har kul - då blir du ju gladare mamma och hon har ju kul hos mommo/moster/whoever =)Och att ta ett/två/tre glas vin inför knodds tycker jag inteheller är ett dugg fel - bara man inte blir full eller liksom påverkad. viktigt att visa att man kan dricka med måtta redan från start faktiskt. att det inte är nå fel med det och att man inte behöer suuupa för att dricka (eh jamen du förstår hur jag menar)

man kan ha kul utan alkohol - självkalart! men det är gooooott att dricka nått glas bara vardagslyx också ;)

ch för att inte nämna en kall ÖL nu i värmen!! <3och dessutom - DU är mamma till DITT barn - den BÄSTA mamman till henne, och en ruggigt bra mamma överlag =D

2011-06-09 l 20:24:50
Blogg/hemsida: http://livetmedpyret.blogg.se/
Angelican

Rock on!!!! Jag önskar att jag också tog tag i det oftare.. ;)

2011-06-09 l 22:36:43
Blogg/hemsida: http://www.blogg.mama.nu/angelican
Lilly

Men du, det är väl helt självklart att du ska festa ibland! Det tråkigaste som finns är föräldrar som helt lägger sitt "liv" på hyllan för att de har fått barn... Det är klart att man kan ha ett bra liv utan att festa, men jag menar att du ska behålla det som är viktigt för dig, andra det som är viktigt för dem! Gillar man att resa så kan man försöka fortsätta med det, man kan ju faktiskt resa med barn också.Det känns som att det är alldeles för många som ser sitt barn som ett hinder och blir bittra och sura för att det aldrig får känna sig vuxna och som egna personer. Så länge barnet kan känna sig trygg med sina föräldrar och att barnet alltid är prio 1 om det händer något så tror jag bara att det är bra att föräldarna gör sitt ibland. Har man dessutom det så förspännt att det finns mor- och farföräldar, syskon eller vänner som kan vara barnvakt så är det nog bara nyttigt för barnen att vara med någon annan ibland.Du verkar vara en grym mamma som alltid sätter knoddens bästa först, så du behöver inte oroa dig.

Du förtjänar att ta hand om dig själv ibland. Kom ihåg det!

2011-06-10 l 07:07:02
Elin

Självklart ska du inte sluta festa bara för du blivit mamma. Du måste fortfarande få ha kul på egen hand :) Festa på hur mycket du vill, det behövs :D

2011-06-10 l 07:49:31
Blogg/hemsida: http://elinnorgren.blogg.se/
Maria

Grejen är väl den att varenda gång du varit ute och tagit dej en fest med alkohol så gnäller du om ångesten som kommer dagen därpå...

2011-06-10 l 10:15:22
Tess

Du måste ju få vara människa. För att vara en bra mamma behöver man tid för sig själv och hitta på saker man själv tycker är roligt. klart du ska få på fest för fan! Lev livet. Du har ju en karl som kan ta hand om barnet, hon kommer ju inte ligga ensam i något jävla hörn. Folk är ju bara patetiska om de inte tycker att du ska gå på fest. Skulle de bry sig om din kille gjorde det? Det är inte en kvinnas lott att ge upp sitt liv när man skaffar barn.

2011-06-10 l 11:09:08
Blogg/hemsida: http://www.egowar.se
andreakarolina

Det är klart att du ska åka på festival och gå på fest. Du är ju fortfarande en person, inte bara mamma och jag menar det är ju inte bara du som kan ta hand om knodden, hon har ju en pappa, mormor, farmor, farfar, moster m.m. som säker mer än gärna tar hand om henne en stund när du eller ni behöver bara vara ni ett tag. Jag tvivlar iaf aldrig över att du är något annat än en fantastisk mamma! Kram(förlåt att jag varit lite frånvarande här, men jag håller på med en monster flytt!)

2011-06-10 l 11:26:57
Blogg/hemsida: http://andreakarolina.blogg.se/
border-fucking-line

Va?! Är du bara 24?!?! Du verkar mycket äldre (på ett positivt sätt!).Nåväl. Ge inte upp ditt liv för att du skaffat barn. Party on!!! Kramar

2011-06-10 l 13:22:25
Blogg/hemsida: http://borderfuckingline.wordpress.com
Fia

Jag anser inte att det är något fel på att festa. Det gör jag också. Jag fick min son när jag var 19 år, innan jag ens hade börjat gå ut på puben. Innan jag ens hade börjat festa (jag var väldigt sen med det om man ska jämföra med andra i min omgivning). Jag började festa lite när han var runt 9 månader och jag för första gångerna lämnade bort han till mina föräldrar med jämna mellanrum. Sen när han var runt 18 månader började jag att festa ordentligt.Oavsett vad det handlar om så bör man nog se upp med att glömma bort sig själv. Du festar ibland och gör roliga saker utan barn. Jag festar ibland, rider när jag kan och gör roliga saker utan barn.Huvudsaken är att man kommer ihåg sig själv. :)

2011-06-10 l 19:00:20
Blogg/hemsida: http://lusth.org
Marie

fortsätt som du gör nu och ha INGET dåligt samvete för det. Går väl ingen nöd på henne. Farligt är om man glömmer sig själv och INTE gör roliga saker själv. Kör på och njut av livet

Kramis kussen

2011-06-10 l 20:37:19
Anonym

Jag är så avis iaf. Har inte festat på över ett år och jag saknar verkligen att få gå ut, dansa och bara ha skitkul. Även om jag gör det så sällan när jag väl har tid.Är lite avis på dig faktiskt :)

2011-06-12 l 23:08:12
Blogg/hemsida: http://actioonradar.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin