Bye bye mate
Datum: 2011-06-16 Tid: 18:06:52 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer


Idag har jag varit och lämnat Ida till hennes nya hem. Inte särskilt långt och än är det inte säkert att det är definitivt. Hennes nya matte har två katter sedan innan och vi ska därför ge det ca en vecka för att se hur det går- men ändock har tårarna runnit ikväll.

Jag var inte särskilt tuff när jag åter öppnade ytterdörren hem och insåg att jag kanske aldrig mer kommer behöva sätta foten imellan så att hon inte ska springa ut i trappen. Då kom tårarna... Töntigt, kanske vissa tycker- Det är ju "bara" en katt. Men hon har ändock varit min sambo och polare i många år. Långt innan karln och knodden kom in i mitt liv. Vi har varit igenom mycket, Ida och jag- så det är klart det känns.

Det var lätt att sätta hårt mot hårt i teorin. Knodden före kissen- så är det ju. Inte lika lätt i praktiken. Men nu är det gjort. Och på ett sätt känns det skönt: Hon får den andra chans hon förtjänar och vi tänker fortfarande på allas bästa. Jag hoppas bara att hon får det riktigt bra och att vi kan gå vidare på bästa sätt i den kisselösa vardagen.

Men det känns så surt när knodden precis börjat uppskatta henne också. Lärt sig att säga "Tisse!" och bokstavligt talat kelat med huvudet på Ida. [under uppsikt ofcourse!!!] Samtidigt känns det bättre att ta väck henne nu innan knodden blivit allt för fäst. 
Åååh- jag kan väga för- och nackdelar med detta i hundra år. Men man kan inte ha ett husdjur man inte litar på i närheten av barn. basta. Det är till det bästa. Det är jag övertygad om. Även om det känns tungt just nu...


10 Kommentarer
Anonym

Förstår dig helt! I vissas ögon kan de säkert bara vara "en katt". Men en katt har hjärta och känslor precis som oss människor! Men barnen går i första hand! Håller tummarna att Ida får de jätte bra hos nya matte. Men nya kisse-polare och massa kel.

2011-06-16 l 20:52:01
Angelica

Been there done that! Pyssan va/är mitt lilla barn, bara katt till utseendet. Men det kommer kännas bra!

2011-06-16 l 21:00:46
Blogg/hemsida: http://www.blogg.mama.nu/angelican
Anna

Ja usch jag vet knappt vad jhag ska säga.. Lider med er, och tycker att ni är riktigt starka som omplacerar henne och verkligen tänker på knodden i första hand!stor kram!

2011-06-16 l 21:02:11
Blogg/hemsida: http://livetmedpyret.blogg.se/
Jannika, mamma till Jillian

haha ja åh du skulle bara VETA vilket kaos det har varit. allmänt.. skriver på fb!

2011-06-16 l 21:12:30
Blogg/hemsida: http://jannikassmulor.blogg.se/
Malin

Och så är det, sorgligt nog. "Bara" ett husdjur finns inte, det är ju en familjemedlem. Med massa kärlek.(Och det kostade fö. 149kr. och Mican kommer nog inte som på lördag så jag har frågat Christel och min kära granne Elina så vi får se om ngn av dom ersätter henne :))

2011-06-16 l 22:29:12
Blogg/hemsida: http://mammalijn.blogg.se/
emma - 19årig mamma till hugo :)

förstår att det känns tufft :/ kram!

2011-06-16 l 23:59:28
Blogg/hemsida: http://emmasc.blogg.se/
Susann Nilsson

Tråkigt att behöva säga hejdå till en familjemedlem. Men jag förstår dig helt. Och än mer tänker jag på oberäkneliga djur då min dotter blev attackerad av 2 hundar i förrgår :( Det gick bra iaf, bara en trasig byxa, men jag vågar inte ens tänka på hur det kunnat sluta!

2011-06-17 l 07:03:46
Blogg/hemsida: http://stjarnsus.blogg.se/
Jenny

"Bara en katt" säger människor som inte själv har eller har haft katt. Jag hoppas Ida får det toppen i sitt nya hem och med sina nya kompisar. Jag förstår dig, och skulle utan att blinka fatta samma beslut om vår katt visade tendenser mot lilla N. Även om jag också förstår att tomheten efter familjemedlemmen är stor.

2011-06-17 l 09:36:20
Blogg/hemsida: http://jjennsan.blogspot.com/
jenny

Förstår dig heltoch fullt! Jag omplacerade också en misse innan tösen föddes och det var jättejobbigt!

Det går över men det är så jäkla tungt, missen är ju en familjemedlem den också! men man måste ju tänka logiskt ibland..

2011-06-17 l 20:02:18
Blogg/hemsida: http://rockitbabyrockit.blogspot.com
Zilla

Ohh ja förstår hur tungt de måste vara, du har ju ändå haft henne sen hon va bebis och oavsett va de e för djur så blir de som ens barn faktiskt hon har ju vart en familjemedlem..vi får hoppas att Ida trivs och att de andra trivs med henne så hon får de lyckligt o bra!

2011-06-19 l 18:47:11
Blogg/hemsida: http://vivaladivah.webblogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin