DagisÖppetHus
Datum: 2011-03-13 Tid: 15:15:12 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Idag öppnade två privata förskolor på landet sina dörrar för nyfikna föräldrar. Vi åkte självklart dit för att kika på vad de har att erbjuda, på tips från finaste Malin som jobbar där. Bägge förskolor är föräldrakoperativ, vilket innebär att man har betydligt mer att säga till om som förälder- vilket är Galet bra i mina ögon. Det är dessutom väldigt få barn. Endast åtta barn i åldern 1-3! Mycket utemiljö och egen kock!

Vi diskuterade även praktiska detaljer inför ev. inskolning när det gäller knoddens allergi och jag tyckte de gav riktigt bra svar på mina frågor. Detta ser mycket ljust ut, tycker både jag och karln.

Knodden trivdes som fisken, och ville knappt lämna stället...:)


Utesovplatser, till karlns belåtenhet. Han tycker det är viktigt att barnen får vara ute mycket. Och om möjligt även sova och äta utomhus- vilket detta dagis faktiskt erbjöd.


Knoddens gungpremiär- En riktig hit. Hon skrattade nonstop.

När vi entrade dörrarna på första dagiset fick jag ont i magen av bara tanken att nånsin behöva lämna henne. Men efter ca 1,5 timmes rundtur, många diskussioner och massa intryck senare känner jag mig betydligt lugnare i mammahjärtat.
Detta känns braa:)


7 Kommentarer
Sofia-mamma till Vilja född med läpp och käkspalt

Föräldrarkoperativt dagis är sjukt bra! Min kompis har sina 2 barn på ett sånt dagis och hon är såå nöjd!

Det enda dom behöver göra att ju att hjälpa till lite.. Nån gång per år är hon där några dagar och lagar lunch till barnen.Dom satsar mer på ekologisk och närproducerad mat.

:)+ att dom brukar ha förtur om ni får syskon till henne sen också!

....

Och mycket utemiljö är ju toppen också! Hade jag haft ett sånt dagis i närheten hade jag lätt valt det.2011-03-13 l 16:48:12
Blogg/hemsida: http://underbaravilja.blogg.se/
Maria

åh, ska de ha öppet hus fler gånger?? Vill också kolla in..:/ fanns dessa här? åh va synd att vi missa = Smen kul att knodd trivdes..:D

2011-03-13 l 17:28:37
Blogg/hemsida: http://krian.bloggplatsen.se
Malin

nja, 8 barn nere på 2 pedagoger är det :) de andra 2 är uppe o den 5e joinar på eftermiddagen :)jättekul att ni gillade det :) trevligt var det!

och ja, vi satsar oxå på ekologisk mat o har förtur till syskon. och om ngn annan vill komma och kolla så bara be dom höra av sig - tänker på kommentaren ovan :)

2011-03-13 l 19:48:03
Blogg/hemsida: http://mammalijn.blogg.se/
Malin

o gung-premiär! det fattade inte jag ju haha vad roligt :P

2011-03-13 l 19:58:51
Blogg/hemsida: http://mammalijn.blogg.se/
Jossie - Mamma till Edvin

Alltså så stor hon är, er lilla tös :D Och såå söt, herrejisses vilket leende hon har! Smittar av sig varje gång, hihi :)Förskolan verkade ju superbra! Skönt att kolla runt lite och "lära känna" ställena innan ni bestämmer er.

2011-03-13 l 22:52:12
Blogg/hemsida: http://jsantinelli.blogg.se/
Linda

När har ni tänkt att hon ska börja? Hur länge till är du hemma?

Min tvååring började precis på förskola på halvtid. En montessoriförskola, föräldrakooperativ, 8 barn mellan 1 och 3 på småbarnsavdelningen. Känns bra! Förmodligen börjar lillebror som nu är 7 mån där till hösten med...

2011-03-14 l 21:43:50
Blogg/hemsida: http://www.ljusglimt.se
Anna

Men WOW vilket ställe! Sova ute är ju underbart.

Knoddsie är så förbaskat söt!! <3

Sötaste skorna också hehe.

2011-03-14 l 21:53:52
Blogg/hemsida: http://livetmedpyret.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin