En unge i minuten
Datum: 2011-03-12 Tid: 10:31:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Ååh. Jag missade programmet då det gick i Måndags och har därför kikat på det i natt. [Enda egentiden man har nuförtiden. haha] Här kan ni titta om ni också missat.

Det är första gången jag ser en förlossning på TV sedan jag själv blivit mamma. Och shit vad mycket känslor! Och så annorlunda känslor från när jag låg höggravid och tittade på Barnmorskorna om nätterna.

Då grät jag av förväntningar; rädsla, förhoppning, oro, längtan.
Nu grät jag av minnen; rädslan, förhoppningen, oron, längtan. Resultatet.

Men precis som när jag var höggravid och tårarna rann när jag såg de lyckliga mammorna få upp sitt barn på bröstet, grät jag även nu av lycka för deras skull. Annat var det under min egna förlossning. Jag fick inget lyckorus. Jag kände absolut inte omedelbar kärlek. Det var för mycket. Det var så jäkla mycket på en gång. All smärta, all trötthet, alla tankebergodalbanor, all smärta, all jäävla smärta. Nä hojja. Jag har inga bra minnen alls av förlossningen och det där lilla rummet. Annat var det på BB. Annat var första tiden hemma. Annat är livet nu; livet med baby. Livet med världens bästa och finaste älskade lille knodd.
Det var ju så jävla värt det. Resan som behövdes göras för att komma dit vi är idag. Kärleken är obeskrivlig.

Men nä; jag gör bannemig inte om det på ett väldigt bra tag.
Läs min förlossningsberättelse [Del 1,2,3 & 4 -a woman of few words]


4 Kommentarer
Sofia-mamma till Vilja född med läpp och käkspalt

Helt underbart program.Jag har inga bra minnen av min förlossning heller. Inte tiden på bb heller då jag inte fick nån hjälp med hur jag mådde. Jag var överlycklig över Vilja men jag hade ju endå fått ett barn med en missbildning. Nu i efterhand inser jag att jag kanske hade behövt få prata med en kurator eller liknande. Det blev lite för mycket med allt.Först nu hade jag kaaaanske kunnat tänka mig att föda barn igen. Om jag skulle få garanti på att jag blir tagen på allvar och får komma in när jag själv tycker att det blir för jobbigt så att jag får bedövning. (Dom skulle skicka hem mig när jag var 7 cm öppen,jag hade "inte nog ont och inte nog tätt mellan värkarna" så dom struntade i att undersöka mig. jag fick tjata mig till det. Vilja föddes på 2 timmar efter det) .. .

2011-03-12 l 13:01:37
Blogg/hemsida: http://underbaravilja.blogg.se/
Elin, Albin & Ellas mamma

Jag har fött mina barn på förlossningen som dom sänder ifrån :) Så för mig är det extra speciellt att titta på.

2011-03-12 l 20:28:46
Blogg/hemsida: http://elinnorgren.blogg.se/
Linn, 21 år mamma till William

tack för tipset, såg avsnittet på tv4 play nu. lite lätt skakig och har inte känslorna på plats :P

2011-03-12 l 22:29:11
Blogg/hemsida: http://myheritagetotheworld.blogspot.com/
Amy

Wow, Har nu läst (hela) din förlossningsberättelse och JA du är en kämpe. Jag tyckte det var jobbigt med ca 2,9kg bebis. En bebis som nästan är i 6 kilosklassen hade jag aldrig överlevt! Imponerande.

2011-03-12 l 22:57:24
Blogg/hemsida: http://hannahsmorsa.seNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin