Flytta. med bebis
Datum: 2011-03-21 Tid: 08:06:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Att flytta är jobbigt. nog jobbigt som det är.

Att flytta med en bebis är nästintill omöjligt.

I helgen har vi rensat våra två förråd [ja. vi har två förråd.] och lyckats fylla ett mindre lastbilsflak med skit. Detta gick relativt bra eftersom vi turades om. Men att packa kartonger hemma var desto svårare;... Att försöka skruva ner hyllor och fylla lådor med böcker och diverse ting med en väldigt nyfiken och snabb knodd går sådär.
Verktyg, skruvar, och allmänt skräp som så självklart hamnar överallt är plötsligt små dödsfaror för den lille och man får tänka både en och tre gånger innan man lägger ner hammarn.

Nåväl, vid flyttdags får vi barnvakt. Det väger högre än vilken bärhjälp som helst. Haha. Vem hade kunnat ana att alla små trivala ting, skulle bli så mycket mer komplicerat med kids?;) Tips: Flytta om möjligt med knodden i magen. alternativt vänta tills blivit liite större och kommit upp från golvnivå. ;)

6 Kommentarer
Evelina - Mamma till Meja Lee

Vi ska också börja flytta i veckan. Och mamma är borta hela veckan. Så vi får se hur de går ;)

2011-03-21 l 08:26:12
Blogg/hemsida: http://loon.blogg.se/
Sofia-mamma till Vilja född med läpp och käkspalt

Ja,jag förstår att det måste vara jobbigt! Kan tänka mig att försöka packa med Vilja runt mig som en orkan. 3 saker i lådan,2 ut ;)Jag flyttade när jag var höggravid med Vilja. Herregud säger jag bara. Hon kom på 2-3 veckor efteråt. Jag hade så ont i kroppen efter renoveringen,städandet,bärandet och allt var det nu var. Mina fötter var så svullna att jag inte kunde gå på 3 dagar efteråt. hahahha. Aldrig mer ska jag flytta höggravid heller :P

2011-03-21 l 08:29:48
Blogg/hemsida: http://underbaravilja.blogg.se/
maria - Albins stolta mamma

Jag kan säga det går bra ändå, allt fungerar! :) Jag och sambon flyttade när Albin var 1½ månad och visst det var ju lite trixigt men det gick ändå väldigt bra! Planerar man går det bra!Så det går bra.. :)Sedan flyttstädet kan man i vissa fall ha barnet med sig om hon kan vara i vagnen och sova eller så vidare och på balkong osv... Allt går bara man vill :)jag flyttstädade ju ensam vår 2:a på 6 timmar, inklusive att köra en massa skräp osv.. Gäller att dela upp det - går finemang serru!

2011-03-21 l 09:37:01
Blogg/hemsida: http://kamparlust.blogspot.com
andreakarolina

Vad härligt att flytta till en större lägenhet! Det ska vi också göra, 1 juni får vi tillgång till vår nya lägenhet! GALET och roligt!

Fint det blev på bloggen också! Du är en sån heting!Kram

2011-03-21 l 10:54:51
Blogg/hemsida: http://andreakarolina.blogg.se/
Fia

Ja inte är det enkelt. Jag har flyttat med min son några gånger. Han har varit med flera av gångerna. Första gången var han cirka 9 månader. Det var inte enkelt men jag fick massor av hjälp. Andra gången så var han tre år ganska precis. Tredje gången så var han 4 år och sista gången så var han 8 år.Det är inte lätt och mycket får man göra när han låg och sov och jag tog all barnvakt jag kunde få. Nu har han inte varit med alla gångerna just vid själva flytten men packningen och uppackningen var jobbig nog med barn. De ska äta och de ska leka och det är mycket annat som ska se till att det funkar. Inte så jättebra när man har en deadline typ.Men det går om man trixar lite och får hjälp. Och sen är det helt underbart när man flyttat och blivit klar. :)

2011-03-21 l 20:12:07
Blogg/hemsida: http://lusth.org
Anna

Well vi flyttade ju i v20isch o det va inte heller roligt hehe ;) jag kände mig bara ivägen och stor o klumpig (tänk om man vetat hur stor man skulle bli hahahahah) så tror aldrig det finns nån rätt period att flytta på ;)

2011-03-21 l 21:47:09
Blogg/hemsida: http://livetmedpyret.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin