Lita på Rosa
Datum: 2011-03-17 Tid: 11:31:28 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Jag har kommit underfund med att jag börjar bli mer och mer vän med färgen rosa. Hell, det är en jäkligt snygg färg egentligen!

Igår när jag och Anna gjorde stan gick en knallrosa Bugaboo förbi med en lika rosa strollershopper och jag riktigt kom på mig själv hur jag stirrade; Shit vad snyggt!

Jag har haft problem med färgen enbart för att den ska låtsas "tillhöra" ett speciellt kön. Så länge man är flicka ska man ha rosarosa och gärna lite mer rosa. Jag själv har inte ägt ett enda klädesplagg i färgen förän jag blev gravid och helt plötsligt tog på mig allt möjligt. Och nu när jag fått en flicka möter man ju förväntningarna överallt. Sist jag var hos läkaren med henne poängterade sköterskan "Visst var det en flicka? Du borde sätta på henne nåt rosa, så man i alla fall får en hint. Hahaha" Jag skrattade inte lika mycket. Hon fick en liten dödablick och spydig kommentar tillbaka. Ni vet vad jag tycker om Genus, men det är inte det jag ska skriva om nu.

Jag börjar helt enkelt bli lite nyfiken på färgen. Och tror faktiskt att jag skulle kunna våga mig på en knallig fondvägg i knoddens rum.

I sitt sammanhang kan ju detta vara galet snyggt alltså.
Men jag är fortfarande allergisk mot sånt här. [och konceptet ska vi ju inte tala om]

8 Kommentarer
Emma

Jag känner detsamma. Jag har aldrig gillat färgen rosa, då bara där är det ett minut för mig att då klä dottern min i den färgen.Sen hatar jag också att färgen rosa har blivit så tillhörande flickor , samma med blått till pojkar. Så himla trist när det finna oändligt fler fina färger.Jag har varit jätte emot att klä min dotter i rosa, men någon gång i veckan, eller varannan vecka typ så händer det att hon har något i rosa på sig (vissa saker har man ju ärvt och det är ju onödigt att inte använda ibland, det är ju ändå bara kläder) liksom. Men jag tycker att det ska finnas balans! Lite rosa, lite blått, grönt, lilla, orange, gult, brunt mm! Finns ju som sagt så många färger förutom blått & rosa. Jag har ju också fått kommentarer om att - klä henne i rosa, hon kommer bli flatta! Eller - varför så mycket mössor och varför lite klänningar? -är det en kille eller? (bara för hon har brunt på sig suck)jaja, jag har inget emot folk som klär sina flickor i rosa eller pojkar i blått men när det blir varje dag så spyr jag ärligt talat. Balans är verkligen det rätta ordet :)Det jag alltid tänker på är att, klär vi vuxna kvinnor oss alltid i rosa och klänningar. NEJ! Så varför ska vi då "gulla" och klä våra barn i sånt?

2011-03-17 l 11:54:54
Blogg/hemsida: http://ljuvaseptember.blogspot.com
Johanna

"Visst var det en flicka? Du borde sätta på henne nåt rosa, så man i alla fall får en hint. Hahaha"Är det ett riktigt citat? Du kan inte mena allvar!!?Jag skulle flygit i taket! (Eller förmodligen inte sagt något öht, utan bara stått som en guldfisk och trott att jag hört fel.)

2011-03-17 l 12:27:48
Blogg/hemsida: http://kandubloggajohanna.blogspot.com
Ida

Ibland blir jag så jävla arg!

"jaja, jag har inget emot folk som klär sina flickor i rosa eller pojkar i blått men när det blir varje dag så spyr jag ärligt talat"

Va fan är det för jävla kommentar? Jag klär min flicka i rosa, -alltid! Jag tycker det är fint o hon klär i det! Hon har dessutom rosa vagn och rosa skötväska. De ni!!

Ska jag då sitta o kläcka ur mig att ni andra som klär era små i brunt eller whatever är så tråkiga osv... Vad hände med att alla använder de färger som dom gillar- utan att få kommentarer.

När jag sålde vår svarta barnvagn ( för jag ville hellre ha en rosa) kom det en " genus-mamma" o köpte den. Barnet hon hade med sig, var en liten pojke ( förstod jag på namnet) men klämmor o grejs i håret. Ok, kärt tänkte jag. Men när maken säger att vi säljer vagnen för att frugan ( jag) ville ha en rosa barnvagn - ger " genusmamman

2011-03-17 l 14:18:38
Ida

Forts. på min kommentar.

Mamman ger mig värsta blicken, himlar med ögonen och suckar. Hon visade rakt igenom vad hon tyckte om mig.

Nä, fuck genus om det är så man ska bete sig. Jag tror på att alla ska få klä sig själv och sina ungar o det dom gillar.

Alla är olika o det ska man få vara!!

Just nu klär jag mina barn i det jag tycker är fint, när dom själv börja visar intresse så ska jag stötta dom vad dom än väljer!

2011-03-17 l 14:31:35
Emma

IDAJag sa ju balans, att det INTE e fel på rosa till tjejer eller mammor som klär sina döttrar i det. Men om mamman i fråga inte ens gillar färgen men klär dottern i det för att det är bara så man ska göra , då tycker jag det e FEL.Jag tycker det e FEL när man begränsar vad barnet ska och inte ska ha på sig. Men ja balans är det rätta ordet i alla fall för mig..och speciellt om man själv inte ens gillar Rosa, vilket jag aldrig gjort. Gillade inte ens rosa som barn, utan min favorit färg var rött och grönt! Så det så! :)2011-03-17 l 18:32:43
Blogg/hemsida: http://ljuvaseptember.blogspot.com
Camilla

Oj här ryker det! Det är så laddat med färg.Jag hatade rosa när jag var liten och jag är inte så förtjust i det nu heller. Jag är rödhårig och har aldrig tyckt att vare sig rött eller rosa går ihop med orangefärgat hår. Jag har heller aldrig gillat kjolar och klänningar för jag har alltid lekt för aktivt för att ha sådana plagg.MEN troligtvis hade jag, om jag hade haft en flicka, haft både det ena och andra plagget i rosa och jag hade definitivt haft klänningar på henne. Detta för att jag tycker det är gulligt på barn men känner mig inte bekväm i det själv. Detsamma gäller sparkbyxor :PSån är min relation till rosa. Härligt att du upptäcker charm med nya färger Anouk. Känner att jag har ungefär samma relation till limegrön som du har till rosa.

2011-03-17 l 20:10:12
Blogg/hemsida: http://forstabulleniugnen.blogg.se/
zandra

Jag bara älskar knallrosa/cerise, om det kombineras ihop med andra schyssta färger. Vill därför passa på att tipsa om fina tapeter till ditt flickrum, utan att det blir för flicksött. Intrade's kollektioner Pip och Petit Fours är helt bedårande, samt Midbec's Belle Rose. Nya Room Seven från Carma är också superfina. Tänk bara på att du inte behöver leta bland barnkataloger, utan gå på de "vuxna" istället, så ska du nog hitta nåt som passar tösen :)/mammaledig tapetansvarig, på Nordsjö Idé & Design i Växjö

2011-03-19 l 13:49:31
Blogg/hemsida: http://augustifamiljen.blogg.se/
S

hittade en svamptavla o kom helt osökt o tänka på dig! :D http://lillatussilago.se/ gå in under retro o scrolla lite

2011-03-24 l 08:58:33Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin