Let's Deal <3 Blingo
 Datum: 2011-05-31 Tid: 22:36:54 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Letsdeal får man idag köpa ett 400kronors-presentkort hos underbara Blingo för endast 160 spänn!
Och med deras underbara rea som pågår nu får man myyycket för sina slantar. Som hittat!


Ekologiska underbara barnkläder till ett toppenerbjudande.Pappa (Är i Prag)
 Datum: 2011-05-31 Tid: 12:02:00 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Världens finaste moster Lotta har gjort en låt av knoddens ljud!
Hon har döpt låten till Pappa (Är i Prag) därför att hon ropar efter pappa, men för tillfället var han bortrest i Tjeckien.

Hahaha så jäkla gulligt så jag dör.Tack älskade syster♥Rookiemamma-date!
 Datum: 2011-05-31 Tid: 09:05:00 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
ÄNTLIGEN blir det av! Två veckor förskjutet pga knoddens sjukdom ska vi nu äntligen ses; Idag kommer finaste Malin och Anna hit med sina söner för mat, lek och solhäng? Har minsann hört att det ska bli 28 grader idag!:D *plockar fram solskyddet*Tjing sålänge! Bjussar på en tidinställd present till er och mig från moster Lotta om nån timme;)Ansvar är precis det jag tar!
 Datum: 2011-05-31 Tid: 08:19:05 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
coffincutie säger: "ja, att avliva en fullt frisk katt när man hittat nått som är roligare är ju verkligen ansvarsfullt. när man skaffar ett djur, till exempel en katt, så tar man på sig ett ansvar för resten av djurets liv. inte tills man tröttnar. vad är det för värderingar du vill föra vidare till ditt barn?"

Min katt är inte fullt frisk och det skrev jag också. Vi tror att hon kan ha fått någon slags psykos eller propp eller liknande. Hon är opålitlig och därför tvekar jag inte när det rör sig om mitt barns säkerhet. Att du kallar att bli förälder för att jag skulle hittat något roligare, säger mer om dig än mig. Återkom när du själv fått barn så får vi se om du fortfarande tycker likadant.

Ida har sedan hon fick kattungar flygit på karlns syster, [Satte sig med klor och tänder i hennes huvud! och sprang sedan efter henne och högg sedan tag i benet! Hon fick åka till akuten.] försökt attackera Dennis och rivit en kompis son. Ska jag fortsätta?

Jag tycker inte att jag ska behöva förklara mig eller motivera min åsikt till någon. Jag och karlns omdöme räcker bra tack. Detta är ett beteende hos ett djur som inte är acceptabelt och självklart vill jag inte att detta ska hända knodden. Om du fortfarande tycker att jag har konstiga värderingar får det verkligen stå för dig!


BPS eller ej
 Datum: 2011-05-30 Tid: 18:57:00 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Självklart är det ju som tuffast för alla när man inte får sömn, är stressad osv. Men det jag menar är att jag tydligast märker av min bakgrund vid dessa tillfällen. Direkt matas jag med värstascenario-bilden i huvudet och har svårt att se något annat än det just då. "Nukommerjagbliriktigtdåligochkommerintekunnatahandomknoddentänkomsjälvmordstankarnakommertillbakajagklararinte
psykkarusellenigenvemskatahandomhennevarärraklbladetnejnejaldrigmerskäravadfaaanskajaggöra"
osvosv.

Jag söker vissa saker och agerar på vissa sätt när hjärnspökena visar sig [stackars karln är nog expert på det nu], men det är inget jag känner mig riktigt bekväm med att skriva om här längre. Ni är nästan 500 läsare om dagen nu och jag vet kanske vilka 1/3 är. Dessutom vill jag att min blogg ska kännas relativt positiv. Även om jag vet att många uppskattar ärligheten.

Men jag har sagt det förr och det tåls att sägas igen; Hade man gjort utredning idag är det inte säkert att jag uppfyllt samma kriterier som för 5 år sedan. Man blir bättre och bättre på att handskas med problemen. Men jag märker definitivt av det.www.bortskamd.nu
 Datum: 2011-05-30 Tid: 15:28:25 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Idag fick knodden hem sina sötaste Converse i den sötaste lilla låda jag sett.
[Köpta på ellos med 50%-rabattkod]

Jeezes christ nu får jag nog ge mig. Inte ens jag äger ett par. HahaMaskeraden [Känsliga tittare varnas]
 Datum: 2011-05-30 Tid: 12:08:00 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
I Lördags var det äntligen dags för Pimp-and-hooker-maskeraden som planerats länge. Alla hade verkligen gjort sitt yttersta i sina utklädnader och man fick sig många ordentliga skratt:)


Min hoe-outfit.
Jag ska nog  fan börja använda korsett till vardags. haha- Jäkla vilken bra hållning man tvingas hålla:)


Grymmepimps, Syster som Pretty Woman och NackechockZilla:D


Vi tog en promenad till ICA i våra utstyrslar för att skrämma slag på byn. Vi lyckades;)Fest all night long. Underbar kväll!Mitt mående
 Datum: 2011-05-30 Tid: 10:31:08 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag får frågor ibland där ni undrar hur det går för mig, hur jag mår nu -med tanke på min Borderline och depressionshistoria.

Jag mår bra. Jag mår fortfarande överlag skrämmande bra.

Men visst kommer det dalar. Speciellt när jag är stressad eller trött. Jag har ju blivit så bortskämd med sömn sedan knodden var newbie och sovsovsov att jag nu när hon alltid börjar sin dag vid 05- har svårt med omställningen.
När knodden varit sjuk märker jag också att det tar på mig. Jag har svårt att hantera att jag inte kan påverka situationen och stressen och pressen av att varit hennes enda underhållning och stöd om dagarna. Vissa mornar grät jag när karln skulle gå till jobbet för jag var rädd att jag inte skulle klara det. 
Jag har gråtit framför knodden en gång- och jag såg direkt oron i hennes ögon- vilket i sin tur gjorde det hela värre.

Jag är så livrädd för att jag ska hamna i en negativ spiral att jag försöker hålla mig igång nonstopnonstop. Jag sitter gärna med datorn/mobilen in i det siiista på kvällen för att inte hinna tänka - för att vägra att ångesten hittar tillbaka. Vilket i sin tur också tar energi. Jag märker också att jag tar till "gamla" inrutade metoder för att slippa liksom. Som t.ex att ta en fest och tro att det blir bättre. Bara för att dagen efter battla både bakisångest och vardag.

Psykologtid var inbokad för några veckor sedan, men jag gick inte dit. I rädsla för att röra runt i grytan igen. Jag vill inte börja rota när det ändå är så pass bra som det är.

Som sagt: Jag mår bra. Semesterbra om man jämför;)


Tävla om Barnvänligt presentkort!
 Datum: 2011-05-29 Tid: 19:56:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [49] Kommentarer

Jag tävlar hos Anouk- En Rookiemammas Vardag om 300kr att handla för på barnvanligt.nu!
Tävlingen avslutas den 8/6.
Jag har fått den stora äran att hålla i en tävling från barnvanligt.nu där en lycklig vinnare får handla för tre hundra kronor i deras underbara webshop. Detta är ett pris jag själv mycket gärna hade vunnit kan jag säga!:D

För att delta:

LOTT 1:
Gilla Barnvänligt på Facebook och skriv att du är med i en kommentar.
LOTT 2: Skriv även vilken som är din favoritprodukt på barnvanligt.nu
LOTT 3: Tipsa om tävlingen på din blogg/Facebook där du publicerar bild och kursiv text. Nämn även länken/facebooknamn här i din kommentar.

Stort lycka till!Min dag!
 Datum: 2011-05-29 Tid: 19:43:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Jag och knodden på väg ut... Till var visste vi inte.


Karln hade tillsammans med Sandra bestämt [utan min vetskap] och bokat bord på en restaurang i byn för att fira Mors dag. Så gulligt!


Jag unnade mig en kolhydratdag [lite tycksyndommigmood efter gårdagens maskerad- Bilder kommer!] och åt lite potatis till köttet.


Knodden fick smaka glass för första gången! Hennes minspel sa eeeeeeh, men hon ville definitvt ha mer så det var nog en hit:D
UPDATE: Nu på kvällen kom mor, syster och svåger med BLOMMOR och triss till mig! Hur jäkla gulligt?! Grattis på din första Mors Dag- stod det på kortet! ♥

TACK min älskade familj. Och vänner:)No more pet
 Datum: 2011-05-28 Tid: 06:27:17 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Knodden är nästan helt frisk nu! Sånär som på lite hosta under natten så hörs ingenting på hennes andning och hon är pigg som en mört. ÄNTLIIIGEN!

Det var någon av er som skrev med en undran om hon kanske skulle kunna vara allergisk mot djur/pollen som också kan förvärra läget. Tanken har slagit oss också. Och vi har faktiskt funderingar på att göra oss av med kissen Ida. Inte bara på grund av detta utan för att hon, sedan hon blev mamma- inte alls är sig själv längre och vi känner att hon är opålitlig. [Förlossningspsykos?] Det känns inte tryggt att ha ett husdjur man inte litar på i närheten av knodden.

Så av flera anldedningar funderar vi på att ta bort kissen. Tänk- hur ens prioriteringar kan förändras. Innan knodden kom var Ida min lilla bebis. Nu har hon fått underkasta sig knodden till det husdjur hon faktiskt är. Dont get me wrong- Jag har haft Ida i typ 8 år och hon har varit min mate i alla lägen. Men när hon visar på utfall i närheten av knodden [mer än en gång] så tar jag bort henne utan att blinka. Det är faktiskt så.


Misfit
 Datum: 2011-05-27 Tid: 15:54:24 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Nackdelen med att gå ner i vikt är att inga kläder passar längre.
Fördelen vore att kunna handla en ny garderob.
Största nackdelen är att man inte har ekonomi till det.

En å två å tre å fyra alla byxor äro dyra den som inga byxor har han får gå med rumpan bar...Glapp
 Datum: 2011-05-27 Tid: 12:22:08 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Glapp i mobilen så kan inte ladda den.
Glapp i usb-porten så nätet funkar typ 10 min i taget.
yeeyDuktig och fin
 Datum: 2011-05-26 Tid: 20:08:00 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Det diskuteras en del i Genusdebatten om orden "Duktig" och "Fin". En del tycker att dessa ord borde tabubeläggas för att de skapar ett behov som inte behöver finnas där. Att barnet efter att ha blivit bekräftat som FIN i sin klänning, sedan känner att denne vill ha klänning igen för att åter få en komplimang och bli bekräftad.

Detsamma gäller ordet DUKTIG -Att få beröm för en handling gör att barnet på så sätt får- och ställer krav på sig själv att ständigt prestera bättre för att åter få höra ordet igen.

Jag förstår hur man resonerar här och håller delvis med. Ett barn ska få leka krav- och prestationsfritt och ständigt få bli bekräftat för dennes personlighet och egenskaper. Min dotter är vackrast i hela världen oavsett kläder eller frisyr och bäst i hela världen oavsett om hon t.ex färdigställt ett pussel eller avbrutit mitt i.

Jag håller med om att orden används lättvändigt och ofta i brist på annat; "Vilken fin pinne du har..." -När man kanske kan bekräfta barnet på annat sätt; "Har du hittat en pinne?! Vad stor/liten/taggig den är. Var hittade du den?" osv osv. Det är lätt att använda duktig/fin av bara farten-och det kanske kan vara värt en tankeställare.

MEN jag tror inte på att försöka bannlysa komplimanger?
Att knoddens mormor hänförs av knoddens ögon en Onsdageftermiddag i bilbaksätet och utbrister "Men vad VACKER du är barn!" är en komplimang som är genuin och visar på ren kärlek, värme och lycka. Varför skulle man vilja bannlysa något sådant? Jag fick rysningar... :)
När knodden kämpar på genom sin förkylning och tungandning och är glad mot doktorer, inte säger ett knyst efter blodprov eller 20 minuters-rökinandning då kramar jag mer än gärna om henne och berättar för henne hur DUKTIG hon är!

Jag skulle vilja göra skillnad på komplimang och komplimang och beröm och beröm. Och jag tror också att barnet uppfattar dessa olika. Jag tror att ALLA behöver en viss uppmuntran och beröm i en uppförsbacke och jag tror att alla blir glad av en komplimang som är lagd med uppriktighet och eftertanke. [Men jag håller med om att man ska akta sig för att bekräfta barnet för attribut som kan följas med förväntningar. ] Komplimanger är inget som ska förbjudas. Snarare uppmuntras.

Pattern
 Datum: 2011-05-26 Tid: 16:46:44 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Älskade knodd.
Älskade retrotunika.3!
 Datum: 2011-05-26 Tid: 13:15:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Inte mindre än TRE samarbeten på gång just nu!

-En riktigt fin tävling helt i Anouks smak som vi kör igång redan på Söndag!
-Ett uppdrag där jag ska få gästblogga åt en väldigt nyttig organisation under en vecka i sommar.
och
En liten present och info som snart kommer på posten.

Allt detta kommer ni såklart få reda på mer om. Hoppas ni tycker det är lika spännande som jag!Yes!
 Datum: 2011-05-26 Tid: 12:37:53 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag ser ljuset i tunnlen! Läkaren vi träffade idag var betydligt bättre än den förre. Han gav konkreta tips och konstaterade att astma-symptomen var borta och att det "bara"var slem i lungorna kvar. Vi skulle således sluta använda inhalatorn och fick Bricanyl och Mollipect utskrivet istället.

Andra tips att tänka på;

-Låt henne sova kallt. Allra helst 14 grader - Då vidgas luftrören. [Drag är ingen fara]
-Så lite gröt och välling som möjligt och aldrig i samband med läggning -Det ökar bara slemmet.
-Dunka försiktigt med kupad hand över ryggen för att få ut slem och framkalla hostning.
-MASSA friskluft! Det är bara nyttigt!

Sjukt störigt att jag suttit inne i onödan. Jag sa ändå förra omgången av förkylningen att jag tror friskluft bara är nyttigt så jag hade ute henne en hel del. Men så höll även den förkylningen på i över tio dagar, och då började jag tvivla på om det verkligen äär så bra som jag trott. Det skapade nog även skeptisism hos karln som inte alls tyckt vi ska vara ute denna vändan. Men nu har vi fått det svart på vitt av en man i rock- så nu jäklar ska vi ut o promenera och hälsa på folk. [Alla som vågar. haha]

Sån jäkla lättnad så jag kan inte förklara. Bara att få komma ut kommer förenkla vardagen både för mig och knodden- och det som är kvar av sjukdomen kommer kunna tampas på rätt sätt.


Hon börjar bygga upp ett ordentligt apotek här hemma lille sjuklingsknodden...Hopp & Förtvivlan
 Datum: 2011-05-26 Tid: 08:30:24 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Alltså jag mäktar snart inte med detta mer... Knodden är inte alls på bättringsvägen. Varje morgon är hon pigg och lurar gemene man genom att springa, skratta och leka. Men så fort kvällen och natten kommer får hon sådana besvär igen att det blir läskigt. Andningen och rosslet var nästan som värst igårkväll så nu åker vi ner till Vårdcentralen igen kl 10.

Tjing så länge...


Vinnaren i Goodiebagtävlingen
 Datum: 2011-05-25 Tid: 23:01:37 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
[ursäkta förseningen]


...är:

ILIRJANA!
Grattis!

Men eftersom ni varit så grymma på att tävla denna gången och slagit rekord i antal tävlande var jag tvungen att raffsa ihop ett litet tröstpris. Denna går till:
Maria Hansson [utan blogg]

U've got mail girls!Samarbeten
 Datum: 2011-05-25 Tid: 17:52:43 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Nu rasslar det till i blogginkorgen igen- SKITKUL! Håll ögonen öppna på bloggen inom det närmsta;)Barnvänligt!
 Datum: 2011-05-25 Tid: 11:04:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Btw så har jag hittat min nya favvo! barnvanligt.nu

Annah [som vann på galan och driver en grym blogg btw] tipsade om att man kan beställa från Barnvänligt via HOMEPARTYN! Så jäkla häftigt så jag tror jag dör lite i min småbarnsbubbla. :)
Grejerna går HELT i min smak; Ugglor, babuschkas, moln och svampar i oändlighet:D

Jag har såklart redan smällt upp ett evenemang på fejjan för att se om det skulle finnas några mammor i närheten som är lika nyfikna som jag. Man väljer produkter själv ur deras sortiment som man sedan visar och säljer (själv) hemma med 10% rabatt. [gäller hela sortimentet] Sedan skickar man tillbaka det som inte blir sålt. Fiffigt värre!
Anouk likes!-0,9 på fettokurvan
 Datum: 2011-05-25 Tid: 08:21:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Näääästan ett kilo sen förra veckan. Går fortfarande stadigt ner. Men det märks ju att man slarvar.
Tot: 6,9kg/5v

Nu när knodden varit sjuk kan jag komma på mig själv på eftermiddan att jag inte ätit öht och så trycker jag i mig något kasst bara för att inte typ svimma. Men snart ordning på det igen. Fortfarande inga kolhydrater i maten, men kan också fortfarande bli nån chokladbit ibland. [Min absolut största last]

Veckans middagstips; Tacos. Utan bröd. Sååå jäkla gott!Sjukstugan fortsätter och fortsätter
 Datum: 2011-05-25 Tid: 07:15:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Igår var inte alls bättre. Knodden gav mig the gnälligaste dagen ever och jag börjar nu känna att min ork och mitt tålamod tryter. Idag vaknade jag 01.43 av att hon hostade sig till vaken och tyckte sig sedan vara färdigsoven.

Fått nån timme till, men Need i say att jag är slut som frekkin artist? Jag hoppas verkligen att detta snart tar slut. För min egen, men självklart främst för knoddens skull. Om det är jobbigt för mig måste det vara hundra gånger värre för henne själv. :( BlääTävlingen
 Datum: 2011-05-24 Tid: 19:07:38 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag avslutar Goodiebagtävlingen imorrnkväll vid 20-snåret. Passa på att tävla;)

Tjing!Utklädningslåda
 Datum: 2011-05-24 Tid: 12:20:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Igår letade jag fram vår utklädningslåda. Det är ju nämligen dags för maskerad på Lördag; "Pimp&Hooker"-tema. [Alla i närheten: KOM! kolla in eventet på fejjan]  och Ja- vi i byn är förvuxa barn som älskar att klä ut oss;)
[SJÄLVKLART blir det bara av för mig om knodden blivit bättre tills dess, men det hoppas jag verkligen]

Hon fick prova några peruker och var så söt så jag höll på att trilla av pinnen. Jag tror faktiskt att ovan frisyrer är möjliga utgångar om några år för henne. Haha. Antingen blond eller rött krull;) Ska bli spännande att se. Gullebarn.Ankmedicin
 Datum: 2011-05-24 Tid: 11:34:19 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Såhär ser den ut. Knoddens inhalator.
Läskig. Men mindre läskig med ankan. Cute;)

Jag tycker mig se att hon är bättre idag faktiskt. Både i andning och andra sympyom, så vi håller tummarna.Stackars liten...
 Datum: 2011-05-23 Tid: 20:12:41 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Hemma från vårdcentralen dit vi blev remitterade av BVC. Det var nog lite värre än vad vi först trott...

Knodden fick inhalera andningsutvidgande i två omgångar ur en slang för att få känna lite lättnad på sin ansträngda andning. Därefter lyssnade läkaren igen som konstaterade att det inte blivit bättre. Hon fick lämna blodprov [sa inte ett knyst!] och sedan berättade man att det var Virus. [vad det hette minns jag inte]
Vi fick utskrivet kortison och andningsmask samt något annat jag inte heller minns namnet på. Läkaren pratade även om astma -Men det hoppas jag verkligen vi får slippa. Det vore ju just typiskt... Supermjölkallergisk OCH astma?! Jag hade barnastma när jag var liten, så jag antar att det inte är en omöjlighet...=/

Hon var såå duktig knodden. Sa inte ett knyst när de tog blodprov, andades så fint in röken och skrattade sig igenom de två timmar som vi spenderade i väntrummet. Hon får alltid så mycket beröm när man träffar "främlingar".

Men usch... Nu sitter man här med ångest ändå. Varför har vi inte åkt in med knodden tidigare? Hon blev ändå dålig redan förra veckan. Men något värre under helgen. Därför ringde jag ju idag så fort BVC öppnade. Men med facit i hand skulle vi nog åkt in till sjukan i helgen. Eller ännu hellre ringt redan förra veckan...

Ååh. Varför grämer man sig alltid? Det är inget man kan göra något åt nu ändå. Vi har ju gjort det bästa av situationen som råder och imorgonbitti får hon ju sin medicin. Men ja. Man lär så länge man lever. Och definitivt sålänge som man är mamma.


Nu ska jag krypa ner på madrass bredvid knodden och försöka sova.


Vantar på doktorn
 Datum: 2011-05-23 Tid: 18:36:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

dsc00429 (MMS)

Vantar på doktorn
Glasögonen
 Datum: 2011-05-23 Tid: 14:40:38 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


Hmnäää. Glasögonen kom förra veckan, men de passar inte mig. Alldeles för små på mitt megahead. Bilden gör inte rättvisa. Verkligen synd på så snygga bågar.

Funderar om man kan byta när man fått dem gratis? Eller om det annars finns någon intresserad härinne som vill ha dem? Kan i så fall slänga upp en utlottning...

Let me know! ;)


Anouk loves Meandi
 Datum: 2011-05-23 Tid: 08:12:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Ny dag. Nya möjligheter. Nytt knoddhumör. Dock ändå dålig-så ska slå en pling t BVC.


Igår efter att vi tvättat slog det mig hur mycket meandi-kläder knodden har. Fan, halva hennes nuvarande garderob är från älskade me&i! Men knappt inget är inhandlat nytt... Jag köper nästan alla "märkes"kläder begagnat till knodden. Det är mer miljövänligt och man slipper punga ut massvis med pengar när hon ändå växer så fort.


Tjusigt tjusigt. Saknas på bild även 2 leggings, en segaråttabådy och puggyfilten såklart.
Har själv två brallor och en tröja från meandi och är suupernöjd.Luft
 Datum: 2011-05-22 Tid: 08:21:23 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag blir seriöst deprimerad av att knodden är sjuk. Av att man känner sig så hjälplös och att man måste sitta inne. Jag och karln går varandra på tårna och allt känns bara trångt.

Hon blir inte bättre heller... Snarare sämre. Imorgon går vi ner på BVC.


9 månader idag!
 Datum: 2011-05-21 Tid: 16:26:11 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Du är värt allt.
Du är värd allt.Sova på Mage-projektet avslutat
 Datum: 2011-05-21 Tid: 10:02:27 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [17] Kommentarer
Ni minns hur jag har haft problem med att sova på mage under graviditeten och amningen...
[och även här]

Gravid


Ammande

...

Nu, efter graviditeten och x-antal månaders amning kan jag meddela att det liksom löst sig av sig själv;

:(...
 Datum: 2011-05-21 Tid: 09:46:18 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Igårkväll pajade mitt internet och jag fick en smärre chock. Jahaaa- kuuul helg. Inlåst med sjuk knodd utan nät. Yey.

men så idag så funkade min vackra dongel igen och jag kan åter tampas med en weekend behind bars. Haha.


Low Carb-Bröd!!!
 Datum: 2011-05-20 Tid: 14:33:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

KOLLA vad jag hittade! SOM jag längtat efter bröd. Lyckan är total ♥

Ca 11g kolhydrater/100g. Inte illa när det allt som oftast ligger på över 50. Inget man kanske äter varje dag, men nu kan man ju med ganska gott samvete unna sig en macka nångång. Underbart.
Idag fick det bli min lunch tillsammans med skinka, "fyra sorters lök-keso", tomat och örtsalt. Serverades med en smothie. Yum!
UPDATE: Jag hittade det i frysskåpet bredvid brödet på ICA Maxi!;)Ankhäng
 Datum: 2011-05-20 Tid: 13:23:32 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Natten var betydligt bättre än den förre för knodden, även om hon hade lite feber. Imorse var hon feberfri och vi trotsade förkylningen och gick ut med cykeln för att hon skulle få visa sina små smilegropar.

Lycklig var bara förnamnet♥


Nere vid ankorna fann vi Sandra med kompisar och barn som njöt av solen. Riktigt mysigt hade vi vår lille picnikstund... :)
Eftersom jag glömde halsduken hemma fick knodden ha en tröja runt halsen. haha-6kg!
 Datum: 2011-05-20 Tid: 10:12:19 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Yees. Det fortsätter i rätt riktning. Nu står vågen på -6kg på ungefär en månads tid. Inte illa...


Nu drar jag och min turban ner till ankorna med syster och sjuklingsknodden.
Nåt nöje ska hon ju ha...Jag har sagt att jag lagt ner Genusfanan på bloggen
 Datum: 2011-05-19 Tid: 19:53:10 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
...men jag känner mig ändå manad att försöka förklara återigen var jag står. Och VARFÖR jag tycker det är viktigt. Speciellt nu när det snart vankas inskolning.

Knodden är ett barn. Och jag vill att hon ska bli bemött, behandlad och sedd som ett barn. Inte bara som en flicka.
Hennes kön är irrelevant i lek och lärande. Men för detta vill jag inte [som tex Lady Dahmer] hymla med om att hon är en flicka. Jag håller allt som oftast med LD i hennes Genus-tänk, men till motsats från henne tror jag inte på att mörka kön. En flicka är ändå en flicka och en pojke en pojke. Biologin säger så- och så är det ju liksom.

MEN; att bemöta flickor på ett visst sätt för att de är flickor eller pojkar för att de är pojkar- är inte bara onödigt, utan fel. Att låta pojkar komma undan med sagsmål eller bara så spring för att "pojkar är ju som pojkar är" -är inte okej. Att inte låta en flicka springa och "busa" på samma sätt därför att flickor "är ju" lugnare -är inte acceptabelt.

Jag vill inte heller att det ska ligga förväntningar på knodden bara därför att hon är en flicka. Förväntningar om att hon ska bete sig på ett visst sätt, klä sig på ett visst sätt, föredra vissa saker/leksaker och ogilla andra. Finns förväntningar- finns också avvikelser. Och kanske därpå även besvikelser.

Jag vill att knodden ska få möjlighet att prova på ALLA fomer av lek, lärande, kläder, leksaker, aktiviteter, kompisar, idéer- utan att känna sig hämmad, annorlunda eller att hon sticker ut. [OCH: I en perfekt värld hade jag gärna sett att alla leksaker förpackas och presenterats neutralt utan könsdirektioner]

Hon är min skatt och hon förtjänar hela världen. Jag tänker inte låta någon berätta för henne vad hon kan/borde/ska eller inte.På tiden
 Datum: 2011-05-19 Tid: 17:01:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Igår åkte förresten trycket från Studio Nele upp på väggen. Ni minns det som jag vann för hundra år sedan?
[Ni ska snart få se hela hennes rum ordentligt. Det saknas bara några få detaljer nu]


Knodden märkte direkt att det var något nytt i rummet och ville bara upp för att titta och känna♥Bordelinebrain i sjukstugan
 Datum: 2011-05-19 Tid: 14:07:10 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Bläää. Fan vad jobbigt det är. Rent ut sagt.

Jobbigt att hon är sjuk. När hon typ precis blivit frisk.
Jobbigt att inte få sova. Jobbigt att vara själv. Jobbigt att tvinga i näsdroppar och jobbigt att vara hjälplös när hon inte mår bra.

Och så jäkla jobbigt att "bara" sitta hemma. Idag skulle Malin och Anna kommit till oss för playdate, GI-lunch och förhoppningsvis lite prova-på-bebiscykel om vädret tillåtit. Men så blev knodden dålig inatt och vi tvingas ställa in. Sånt är såå jobbigt för mig. Borderline-brain gör sig påmind bigtime och så tänker jag på allt annat som är tungt och så blir allt bara fel och jobbigt.

Äh. Det går över tills ikväll när karln kommit hem och jag förhoppningsvis hunnit vila en timme, men nu har jag bara gråten i halsen.


Sjukstuga. Omsomningsförsök 38 typ sedan k...
 Datum: 2011-05-19 Tid: 08:47:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

dsc00411 (MMS)

Sjukstuga. Omsomningsförsök 38 typ sedan kl 04. Äntligen slöt hon sina blå
Det gick Braaa
 Datum: 2011-05-18 Tid: 21:43:07 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
... Alldeles utmärkt infact. Vi fick mycket bra svar på våra frågor. Detta kooperativet innebär att man som förälder bidrar med kraft och tilltro i form av engagemang i styrelsen [om man vill], ger ca 1-2h per termin av sin tid för att hälpas åt då lärarna har planering samt hjälper till på röjardagen en gång per termin. [Avgiften var f.ö densamma som på kommunen]

Denna insats från vår sida känns som ingenting om man jämför vad vi får i utbyte. Förskolan är het enkelt toppen. De har verkligen lagt ner tid och kraft för att bilda nya rutiner för att matcha knoddens allergi och skall gå en allergiskola enbart för hennes skull. Jag känner mig mycket trygg i detta.
Allt annat är också så positivt; De små sover alltid utomhus om vädret tillåter, de arbetar mycket med musik-dans-färg och form, de är väldigt få barn på väldigt hög procenttal utbildade pedagoger osv osv. Detta känns skitbra.

Enda jag har att anmärka på var väl deras svar på min fråga; Hur arbetar ni kring Genus? "Jo vi försöker ju blanda dockor och bilar..." var det första de svarade. Hihi. Det märktes att de kanske inte var SUPERinsatta, men intresset fanns ändå där. Och de var medvetna- vilket är den absoluta huvudsaken enligt mig. Och eftersom kooperativet ger mig som förälder mer insyn och större möjlighet att påverka- känns även detta toppen.

Så nu har jag sagt toppen skitbra och tryggt x-antal gånger. U get my point. Det här ska nog gå bra:)
Planen: Jag börjar jobba den 1 Augusti, karln är sedan hemma två månader och sedan hoppas jag att jag blir den av oss som får ta inskolningen i Oktober.
Knodden och pappa i kuddrummet på Öppet Hus i Mars.
Idag är en viktig dag
 Datum: 2011-05-18 Tid: 09:16:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Idag ska vi till Förskolan med stort F där vi så roligt fått plats på. Vi ska dit för att diskutera knoddens allergi och planlägga rutiner inför inskolning.

Som jag nämnt tidigare är det ett föräldrakooperativ vi mest troligt kommer placera knodden på till hösten när det är dags. [Här kan ni se när vi var och hälsade på på Öppet Hus.] Men innan vi tackar definitivt Ja till vår plats har vi såklart en del frågor som vi hoppas få svar på. Bland annat vill vi få svart på vitt vad kooperativet kommer innebära för oss rent praktiskt, om avgiften är likadan som kommunens maxtaxa, lite om hur deras dags- och sovrutiner ser ut samt hur de arbetar kring Genus, mobbning osv.

Det här ska bli spännande som tusan- och jag känner mig allt lite nervös. Man är ju inte bara Rookie när det gäller mammaskap. Dagis- har jag aldrig ens varit i kontakt med innan. Och Kooperativ är för mig mest ett stort frågetecken. MEN; ett väldigt skimrande frågetecken som jag tycker det ska bli galet spännande att utforska. magkänslan säger JaJaJa- Detta känns awesome. Och jag hoppas att det känns lika bra ikväll och i Oktober då det är dags:D

Tjing så länge!
Knodden och moster leker. Hon i sin nya Un...
 Datum: 2011-05-18 Tid: 09:06:28 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

dsc00409 (MMS)

Knodden och moster leker. Hon i sin nya Underbara retrotunika som jag hittade för 15 spänn på 2nd hand:-)
Lindex
 Datum: 2011-05-17 Tid: 20:06:36 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Jag insér till mitt förtret att det är väldigt längesedan jag var i stan och kikade knoddkläder. [Handlar det mesta på nätet nu förtiden] Detta insåg jag när hela lindex barnsortiment var nytt för mig. SHIT vad mkt fint de fått in! Sommar ut i tåspetsarna:) [Blundar hårt för könsindelningen dock. OCH prinsessklänningarna]

Är helt såld på hatten, till synes och skulle kombinerat den på någon av dessa sätt. Tshirten i mitten hade jag gärna köpt i en större stl och använt som tunika/oversize-tisha. Coolt:)
 Datum: 2011-05-17 Tid: 11:07:55 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Bara för att jag igår skrev om hur mycket ny inspiration jag har, så står det idag heelt tomt. Jag tror jag sjukskriver mig från bloggen och återkommer inom det närmsta.

Så länge kan ni ju passa på att tävla om Goodiebagen, ni som missat;)
Tjing sålänge!


Lycka
 Datum: 2011-05-16 Tid: 19:57:06 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [6] KommentarerNeed i say we have a very happy kid?!

Tusen tack igen Moffa:)Lensway
 Datum: 2011-05-16 Tid: 17:10:05 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Fick ni tag på några glasögon idag ma people?

Jag lyckades norpa hem ett par och valde dessa godingar bland nyheterna;

B Lang 589kr 0krNi vill se
 Datum: 2011-05-16 Tid: 14:39:37 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Jag måste säga att min fråga i tävlingen har gett mig massor med ny blogginspiration. Det verkar som om ni vill se mer;

-Av MIG som person. Mina värderingar, vem jag är när jag inte är mamma. [Om man nu nånsin inte är det mer]
-Av hur jag handskas med mina "demoner" och hur jag får det att funka i vardagslivet.
-Vardag
-Gratistips
-Sommaraktivitetstips
-Tävlingar
-Recept
-Knoddkläder
-Knoddutvekling


Angående knoddutveckling så kan jag ärligt säga att jag själv saknar mina månadsuppdateringar själv, så det är inte helt omöjligt att jag återinför dem. Men fan- det är SKITSVÅRT. Jag pendlar var och varannan dag kring hur mycket/lite jag vill visa och berätta om min älskade dotter. Vi får se helt enkelt...

Nu är vi hemma igen efter cykel- klänning och stumpinköp! :D
Det blev den lila cykeln, även om jag tyckte färgen på den kändes lite dassig redan från början. Men karln och knodden bestämde- så då fick det bli så denna gången:DNaaaaaw
 Datum: 2011-05-16 Tid: 09:05:17 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Älskade pappa ringde och hade precis sett babycykeln på bloggen;
-Men Guud vilken frän grej! Jag har satt in en slant till [knodden]...Klart hon ska ha en sån!
(!!!)

Tusen TACK Moffa!Smidig barnmatsingridiens
 Datum: 2011-05-16 Tid: 08:39:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Efter att Anna tipsade mig om Risoni, har jag börjat avända det i min matlagning till knodden.
Det är pasta. Fast i samma storlek som riskorn. Jättesmigidt att slippa klippa spagetthi eller mosa stora makaroner. Superfiffigt.I helgen har vi
 Datum: 2011-05-15 Tid: 20:00:04 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

hälsat på hos gammelfarmor...


promenerat i skogen [och varit väldigt tacksam över vår robusta Emmaljunga]


och kikat på konst på slottet.

Dessutom har vi lagat storkok med barnmat, tagit en miniroadtrip till Växjö, bakat GI-pizza, missat schlagerfestivalen, blivit av med de sista kattungarna och så har ongen lärt sig skaka på huvudet:)Medan jag lagar mat
 Datum: 2011-05-15 Tid: 17:13:41 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

RiversideKör ännu ett gratistips;
 Datum: 2011-05-14 Tid: 14:31:04 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Gilla Bäbiskläder på fejjan så får du hem ett nr av Vi Föräldrar gratis;)Vi är ute på långpromenad och letar efter ...
 Datum: 2011-05-14 Tid: 10:44:18 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

dsc00397 (MMS)

Vi är ute på långpromenad och letar efter en pinne T knoddens hemliga rumsprojekt:-)
Cykelpremiär!
 Datum: 2011-05-14 Tid: 09:50:00 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Igår fick knodden prova på att cykla för första gången. Och hon fullkomligt ÄLSKADE det! Vi var hemma hos Jenny och hennes lille son när hon berättade om henne och hennes grannes senaste fynd; En bebiscykel [som endast kan likna en permobil om du frågar mig] med sjukt smarta detaljer som gjorde att de satt där de skulle, lät mig som förälder styra hastighet och styre- samt lät knodden bara njuta av farten. Det här är ABSOLUT något jag kommer köpa hem inom en snar framtid.
Harald Nyborg 299 spänn!!!


-Du är en cooling. -Nej duu är!


Underbara stunder. Det skär i mammahjärtat på mig när jag tänker på att jag snart ska börja jobba...:(TACK
 Datum: 2011-05-13 Tid: 19:24:24 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
...för era tankar kring salt och knoddmat.
Det var som jag misstänkte mer en rekomendation och att det är omöjligt att undvika. De verkar inte dö av det, så då fortsätter jag i samma anda som jag hittils gjort. ;)

Nu ska jag smutta på en liten Baileys mint tillsammans med mor och karl.
Trevlig helg ma mighty fine people!
Ett till gratistips innan jag säger hejdå: Registrera dig på Goodiebag.nu så kan du idag beställa hem två produktprover gratis;) Kommer nya erbjudanden regelbundet.Gårdagens knodd
 Datum: 2011-05-13 Tid: 15:27:00 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Ursnygga knodden igår. Klänning från Blingo och leggings från Katvig.

Fick till en klockren dubbelhakebild där hon flashar sina underbara framtänder. Hon kommer definitivt få hartänder som sin mora, och en stark misstanke om glugg växer också fram. Så jäkla charmigt så man dör.Jag har en fundering...
 Datum: 2011-05-13 Tid: 11:57:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [16] Kommentarer
Det här med barnmat. Och vad de kan- och inte kan äta innan året fyllda.

Jag tänker speciellt på saltet. Jag tycker det är jättekonstigt att man absolut inte får ha salt i knoddmaten innan hon fyllt ett. Och att det därefter är ok. Vad är det som händer på hennes ettårsdag liksom? Vad är det som avgör när det är okej och inte? Och är det en rekomndation eller ett livellerdöd-drama?

Det händer att knoddens hemlagade mat innehåller salt. Inte så att jag står med saltkaret ner i grytan- men det finns ju gömt i burkmajs, frysta grönsaksmixer, kyckling osv... Ska man HELT undvika saltet får jag nog gå och bli gårdsbonde eller nåt.

Hur har ni gjort därhemma?Gratis varehär!
 Datum: 2011-05-13 Tid: 09:33:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Mer gratistips på begäran;

Gillar ni mina senaste brills? De var gratis från Lensway. På Måndag delar de ut 1000 nya.


Gå in på fejjan och gilla Lensway. Registera din mailadress under 1000 glasögon.
På Måndag-fm den 16e får ni ett mail med en länk. De 1000 första som klickar på länken kl 12.00 får välja ett par glasögon som kommer hem för bara portokostnaden. Fiffigt va?

Jag har inget synfel, så tog bara fönsterglas. Finns nog ingen snyggare accessoar än brills. ;)Haha
 Datum: 2011-05-12 Tid: 20:25:24 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Ongen springer omkring i sin gåstol och drar i gardinen stup i kvarten. Jag lägger upp den på fönsterbrädan och hopas att det ska räcka. Då rullar hon fram, får tag i en kant och säger Titta- innan hon drar med sig hela skiten igen och ser överlycklig ut. Hahaha. Man kan ju inte hålla sig för skratt, alltså.Jag tror jag smäller av alltså
 Datum: 2011-05-12 Tid: 18:26:39 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [15] Kommentarer
Minns ni när jag tipsade om Dagens Skapelse?

Ser ni vad DAGENS skapelse är?! Jag tror jag dör...


Gå in här för att se hela bilden och hennes andra gudomliga verk.
Jag är mållös!När livet är som bäst
 Datum: 2011-05-12 Tid: 14:13:52 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


För en stund sedan i parken med syster och Micke.
Ser ju sjukt seriöst ut med öl i bakgrunden haha, men det är bara 2,8or. Haha. [Väldigt GI hmmm]Fettokurvan fortsätter...
 Datum: 2011-05-12 Tid: 08:29:28 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Jag har gjort en lite mer utförlig kurva nu när det gäller tiden framför mig. Jag börjar jobba igen den 1 Augusti. Då är sommaren över och då vill jag verkligen ha gått ner en del till dess. Mitt mål ÄR rimligt.
Jag vet att jag kan, men om jag når under tio blir jag supernöjd.

GI:n forstätter. [Men som ni ser så bommade jag galamålvikten med ynka 1,8kg. Meen- Till och med under galan hade jag det i åtanke- även om jag släppte en del på tyglarna där och åt lite godis. Jag lämnade mat av alla tre rätterna [vilket aldrig annars händer] Jag åt inget av bjudchipsen på minglet och jag skippade brödet på frukosten och gick och hämtade ägg istället. Jag är stolt över mig själv.

Väl hemma vill jag fortsätta. Jag känner att jag vill ner mer. Jag känner mig piggare och fräschare [i samband med brännan] och det är kul när man märker resultat. Men jag är inte stenhård. Det händer att jag äter en glass och jag kan ta en chokladbit till kaffet- men det händer grejer ändå. Så då känner jag också att jag "får" unna mig ibland. Men middagarna vi lagar här hemma är alltid utan kolhydrater. Och det går hur bra som helst:)
Jag är taggad.

Det var någon av er som gärna ville ha middagstips och recept på GI-mat, och det ska jag försöka bjussa på i mellanåt.

Laxfilé och sockerärtor i ugn som serveras med quinoua-sallad och ICAs kalla Romsås;)

Smarrigt och enkelt!Vem är den där Anouk egentligen?
 Datum: 2011-05-11 Tid: 20:43:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Ni är även en del som undrar mer om mig. Vem är jag?

Jag ska klura på ett inlägg om det, men så länge kan ni läsa denna presentation som jag skrev när jag var Preggousaurie. Tjing sålänge!


En Onsdag i solskenet
 Datum: 2011-05-11 Tid: 19:45:12 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Vi började dagen med vädrarumpan i skuggan och leka med sugrör. Jag smuttade på kaffe och bättrade på brännan tillsammans med Zilla och Kitte.


Hem för knoddsömn, mat och ombyte och därefter vidare hem till Sandra;


Hennes fine son fick Chugginton-goodiebagen som jag fick på galan. Jag slängde dessutom i lite andra saker som blev mycket uppskattat. Knodden trivdes som fisken i tältet på bakgårn och ville inte åka hem.


Hmmmm... Ni är en del som skrivit i tävlingen att ni vill se mer vardag. Jag ska försöka mig på det, men jag tycker lätt att det blir tråkigt. Så jag tror vi kör en kompromiss: Liiiite mer-men inte bara. ;)Vi strandar:-)
 Datum: 2011-05-11 Tid: 12:39:56 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

dsc00389 (MMS)

Vi strandar:-)
Tävla om Anouks Goodiebag!
 Datum: 2011-05-11 Tid: 10:08:04 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [57] Kommentarer

Jag tävlar om en Goodiebag hos Anouk- En Rookiemammas Vardag!
Tävlingen avslutas den 25/5


Nu har ni chansen att kamma hem en egen Goodiebag till era små därhemma:)


Påsen innehåller;

Kanin och Haklapp från Hipp
4 pack skedar från Bambino
Russin och pysselpåse från Småfolk
15% rabatt på Gegamojja
Bepanthen
Badolja och badskum från Natusan
Badskum och babykräm från Sebamed Baby

Täck en fläck- märken från PopMax

För att delta i tävlingen:


LOTT 1: Skriv en kommentar under detta inlägget och säg att du är med! [Glöm inte namn och mail!]

[Vill du ha större chans att vinna kan du även;]
LOTT 2: Svara på frågan; Vad skulle du vilja se mer av i min blogg? [knoddkläder, vardag, gratistips, åsikter?]
LOTT 3: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna länken i kommentaren.

Lycka till!Knodden
 Datum: 2011-05-10 Tid: 20:46:00 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
är nu 8,5 månad gammal och hon slår mig med häpnad varje dag.

Hon är så jäkla fin ungen. Och hon lär sig konstant. Pincettgreppet har varit med sedan länge och likaså att dricka ur mugg helt själv. Hon kryper, ställer sig och går på alla fyra. Vinkar och ger high five. Hon säger Titta, Tittut, Tutte, Mamma, Pappa och tata [tacktack]

Hon slår på trumman, vill krypa upp till stereon när man sjunger på en låt hon känner igen, spelar med maraccas och på sin lilla synt. Sjunger och dansar och diggar t.o.m till takten av fotsteg i trappen.

Knodden är min sanna underhållning, min största kärlek i hela livet och min största stolthets orsak. Ordet älska räcker inte till...


Kärlek.JAG har handlat
 Datum: 2011-05-10 Tid: 12:22:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Jag lyckades faktiskt handla till mig själv på min blixtvisit i huvudstaden. [Fick bli shopping på centralen. haha]
Jag försökte verkligen att inte handla till knodden och försöka se resan som min resa- där jag ska få unna mig nånting. Och jag fick faktiskt med mig två riktigt lyxiga saker:)


Väska från Lily of Sweden och ansiktsskrubb- och mask från underbara Lush.Galan i tankar
 Datum: 2011-05-10 Tid: 09:32:00 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Det var helt underbart att få komma hemifrån. Faktiskt. Att bara få sitta ensam på ett tåg i flera timmar utan någon som krävde min uppmärksamhet var befriande. Hela resan har varit som smörjmedel för mammasjälen faktiskt. Jag behövde en liten paus. Och ska jag vara ärlig hade jag faktiskt kunnat stanna en natt till. Men ju närmre jag kom hemmet på hemresan började det pirra i mig av längtan och saknad. Och VISST var det helt sagolikt att få komma hem till där man hör hemma igen:)

Jag är väldigt nöjd med galan som helhet, men sen finns det alltid saker att anmärka på. Speciellt eftersom detta var första gången dessa tre tjejer anordnat något som detta. [I dont blame them. de gjorde ett sagolikt jobb! Trots annat heltidsjobb och ungar därhemma- JAG hade aldrig klarat det]
Meen; Jag hade faktiskt högre förväntningar på själva GalaGalan. Alltså middagen, prisutdelningen och festen som följde. Det kändes som att man väntade hela dagen på the big grand slam och sen så rann liksom allt bara förbi och man låg i sängen igen.

-I en perfekt värld hade jag gärna sett en "röd" matta med sponsorerna upptrycka på planch så man kunnat stå och posera innan man gick in till bords. [Tiden fanns ju verkligen]

-Jag hade även önskat att röstningen sett något annorlunda ut. Jag är absolut inte missunsam och tycker nog att alla de stora bloggarna som kammade hem de flesta priserna- förtjänar dem. Meen; Man kanske hade kunnat dela upp en del nomineringar i ungefärligt läsarantal på något vis? Så att inte en liten blogg med 30 läsare tävlar mot t.ex Prinsessan som kanske har tusentals? Carpeannah och HannaofSweden lyckades dock ta sig igenom och vann så det stog härliga till! Grattis!:D

-Jag älskade upplägget med alla småtävlingar och utlottningar som var överallt. Detta gjorde nog att de flesta gick hem med något litet extra;)

Och jag behöver väl knappast säga att jag älskade Godiebagen? Fan bara innehållet i den är ju värt biljetten liksom. :D

Jag kommer ABSOLUT åka även nästa år. Och då tar jag med mig mina Rookiemammor OCH stannar hela helgen! Tusen tack igen Mammgalan för att det finns!:D


När jag kom hem
 Datum: 2011-05-09 Tid: 20:10:50 Kategori:Knodden 6-12 mnd Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

...Så har ongen lärt sig vinka!
Både upp och ner och från sida till sida, raringen.

Åh. Tänk att så mycket händer hela hela tiden. Kommer vägra börja jobba om hon inte lärt sig gå till dess. ;)Trött
 Datum: 2011-05-09 Tid: 16:48:31 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
God Darn vad trött jag är efter denna resa. Inte blev det mycket sömn inatt heller...
Varför tar man aldrig barnvakt bara för att få sova en natt? Man tar alltid hjälp när man ska iväg och så kommer man hem tröttare än vad man var innan man stack. Haha.

Det har i alla fall städats idag och sorterats lite bland Goodiesarna. Håll utkik i bloggen framöver. Jag kommer nog att slänga ut både nån tävling och utlottning framöver!;)

Ikväll blir det bingen tidigt, så vi får se om vi hörs mer idag...
Tjing sålänge!Galan i Bilder
 Datum: 2011-05-08 Tid: 22:43:32 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Jag och Anna möttes upp på stationen och såg till att få i oss en frukost och det senaste skvallret innan vi begav oss ut till Solna. Anna var preciis så charmig och go som jag förstått det från alla de hudratals(?) mail vi växlat under snart två år. Så himla kul att äntligen få ses!


På plats och förväntansfulla på mässan. Massor av fina företag ställde ut och gav generösa rabatter till galabesökarna.


Vårt fina lila gäng som faktiskt dissade de flesta av föreläsningarna och valde att lära känna varandra istället. Både Jannika och Emma visade också sig vara ett par störtsköna brudar som jag önskar att man bott närmre.


Vid ankomsten delades en av många Goodiebags ut och när vi fått tillgång till rummet passade vi på att dyka ner för att underöka vad som givits. Gissa om jag blev överlycklig när jag hittade Giraffen Sophie däri!? :D
Mycket saftigt innehåll som gör att jag fortfarande är mallig över:)


Väl på rummet var det dags att göra sig i ordning inför Galamiddag och prisutdelning.
Jannika, jag och Emma.


Vårt superfina glammiga gäng!
Jag, Jannika, Nettan, Anna och Emma.


Min färdiga outfit.
Klänning och smycken från H&M, stövletter från Skopukten och clutch second hand.


Såå nöjd med mitt hår som lockades av FruSofie. Tusen tack än en gång!


Hela gänget på plats på fördrinksmingel på "bakgården". [Med sjöutsikt!]


Jag och Anna och och fina [lilla!] Evelina.


Vi och mammorna från "Familjen Annorlunda".


Till bords. En av våran bordskamrat var lottaplott, också från Skåne:)


Menyn; Soppa, Kyckling och Panacotta med finare namn som jag inte minns. ;)


Prisutdelning. På bild syns FruSofie som kammade hem "Bästa inspirationsblogg"

Alla vinnare:

Bästa Mammabloggen: Tiobarnsmamma
Bästa Barnmodebloggaen: Carpeannah
Bästa flerbarnsmammabloggen: Tiobarnsmamma
Bästa Glamourmammabloggen: Prinsessas Dagbok
Mest Gripande mammabloggen: Vimmelmamman
Bästa pysselmammabloggen: Johanna McDonald
Bästa vardagsmammbloggen: Hannah of Sweden
Bästa hälso- och träningsmammabloggen: 56kilo

+ Allt för Föräldrars nya toppbloggare: 56kilo
---


Tjejorna [med fina trasslet som joinat oss] i baren. Sedan rockade vi såklart dansgolvet.

---
Morgon. Hotellfrulle och ögongrus. Men vi sov fruktansvärt gott i våra sängar, minsann.


Efter frukost var det stor prisutdelning på ännu en megatäving de anordnat. Jag kammade hem en chokladfondu som jag funderar starkt på att lotta ut här i bloggen, om ni är snälla;) Den var superfin och formad som ett hjärta.

Efter detta tackade vi de fina tjejorna som anordnat galan, checkade ut och satte oss på varsitt tåg hemåt.
Jag är såå nöjd! Och så glad att vara både erfarenheter, vänner, gåvor och många skratt rikare.
Tusen tusen tack Mammagalan. Vi syns nästa år!

---

...Men det absolut bästa med resan var att man fick komma hem till detta...:)Tåg
 Datum: 2011-05-08 Tid: 14:16:27 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag känner mig såå nöjd med helgen. Har träffat underbara människor, ätit underbart gott och haft en total upplevelse. Nu sitter på tåget på väg hem.

Hade tänkt lägga in alla bilder och lägga upp till er, men självklart har jag glömt att lägga sladden i handväskan. Och jag tror inte jag har en chans i världen att rota fram den ur megaväskan på hyllan ovanför som nu är PROPPFULL med goodies och vinst.

So sry guys. Antingen kommer de ikväll eller under morgondagen.
Jag ska försöka få mig lite sömn. 2,5+5,5h på dagar... Känner mig überpigg;)I säng
 Datum: 2011-05-08 Tid: 02:25:48 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
... efter en mycket lång, rolig och händelserik dag. Jag har träffat fruktansvärt underbara människor och ska nu strax nana med fina Anna i sängen bredvid.

Jag kammade inte hem någon vinst. Dessvärre tog alla storbloggare hem nästan alla priser. Men jag vill tacka ALLA som röstat på mig! Jag är grymt tacksam för ert stöd! Tusen tack♥

Imorrn är det fortsatt galej under morgonen och sedan går tåget hem vid 14 och hoppas kunna erbjuda er alla bilder på tågresan hem.
Tjing my frekkin lovely people.Nu kör vi!
 Datum: 2011-05-07 Tid: 18:41:30 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

dsc00377 (MMS)

Nu kör vi!
Gänget
 Datum: 2011-05-07 Tid: 16:01:25 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Vi har skitkul!

Nu fixas det inför middagen och festen!:DGaanska nöjd över goodiebagen!
 Datum: 2011-05-07 Tid: 14:28:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

dsc00375 (MMS)

Gaanska nöjd över goodiebagen!
Nu är vi här! Mammor på led
 Datum: 2011-05-07 Tid: 11:03:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

dsc00373 (MMS)

Nu är vi här! Mammor på led
Yeah! Då tog jag med rätt par;-)
 Datum: 2011-05-07 Tid: 07:42:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

dsc00372 (MMS)

Yeah! Då tog jag med rätt par;-)
Framme
 Datum: 2011-05-07 Tid: 06:22:53 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
..och faktiskt; All HEDER till SJ som inte bara kom i tid- utan var en halvtimme tidig! Jag har hunnit ner på centraltoan för ombyte, uppfräschning och sminkning och har nu hittat till ett super kaffedatorhak där jag surplar min svarta brygd.

Om mindre än 2 timmar dyker Anna upp och sen jävlar!;) Först ska vi försöka hinna göra stan [läs systemet] för att sedan ta en taxi ut till hotellet där allting kör igång kl 11. Mässa, föreläsningar och aktiviteter dagen lång. För att inte förglömma mingellunch med utdelning av Goodiebags! [WOHO!] Oh i cant frekkin wait! Jag känner mig grymt taggad. Trots ca 3h sömn i bagaget.


Den bästa bilden jag lyckas ta på mig själv här, utan att verka helt selfcentered och ego som sitter och fotar sig själv en Lördagmorron;)En trött en på väg upp på galej. Inser att...
 Datum: 2011-05-07 Tid: 00:31:18 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

dsc00367 (MMS)

En trött en på väg upp på galej. Inser att det inte kommer bli särskilt mycket sömn, men får leva på adrenalinet;-)
Tankar från en resande anouk; Det är ...
 Datum: 2011-05-06 Tid: 23:29:32 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Tankar från en resande anouk; Det är något speciellt med tågstationer. Min fascination för flygplatser och speciellt arlanda, har ni redan läst om- men tågstationer är något annorlunda. Mer jordnära. Människorna som möts och syns på en station representerar alla typer av folk; affärspendlaren, turisten, fjortisen, alkisen, studenten, hemvändaren, utvandraren, förfestaren, den kriminelle, den panke och den stressade. På flygplatsen ses bara de som har råd att flyga. Och därmed utesluts en hel grupp. Jag har alltid gillat att bara sitta och titta på människor... Och här finns verkligen materialet. Jag fantiserar om vilka de är, var de varit och var de är på väg. Vad har just herren framför mig för historia och problem? Hur ser hans familj ut och lyckas han hålla en ev. Fruga därhemma trogen? I kind of like tågstationer...:-)
Virrvarv
 Datum: 2011-05-06 Tid: 16:15:20 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Börjar så smått insé att jag faktiskt åker om bara några timmar. 6 för att vara exakt. Herregud. Detta har jag längtat efter sedan i November och så ska jag plötsligt strax åka... Fan vad häftigt det ska bli.

Det får bli mjukisar på tågresan som ändå tar 8h [natt] och så får jag försöka mig på en raggardusch a 'la våtservetter på tågtossin till det är dags att anlända i huvudstaden.

Underbara Zilla kom förbi med ett par nya Slim N Lift till mig- så nu är jag redo igen. Ska hålla inne klorna denna gången;) tack!


Två krabater som verkar vilja följa med på resan;)Sista Chansen!
 Datum: 2011-05-06 Tid: 07:00:52 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Idag är sista chansen att lägga sin röst inför galan imorrn.
Röstningen stängs kl 12, sen är det bara och hålla tummarna. ;) Inte för att jag tror jag har en chans mot de större- men känns ändå hur kul som helst!


Här hittar ni röstningen.

Idag är det fult upp. Sätter mig på tåget 22 ikväll så hörs inatt! Tjing!Min Galaoutfit;
 Datum: 2011-05-05 Tid: 19:25:00 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [14] Kommentarer
Nu får ni en liten uppfattning om Lördagkvällens outfit. Utstickande? Nej. Snyggt? Ja. Och jag känner mig bekväm i det. Vilket är den absoluta huvudsaken enligt mig... För är man bekväm så är man snygg. Det ska bli så jäävla kul! :D

Vilka skor det blir har jag än inte bestämt mig;) Utöver detta kommer jag nog ha en vintage-clutch och en oversize-kavaj. Och ugglor i öronen för att visa att jag e "jag": haha. [Om jag hittar dem dvs]Min nya bästa kompis...dog
 Datum: 2011-05-05 Tid: 14:54:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Jag budade hem en Slim N Lift för en ynka hundring på Tradera och jag säger bara Hallelulja!...

ända tills...


Jag tror jag dööör! Det är så jäävla typiskt mig!!! ArrrgghhhJag har inget att säga
 Datum: 2011-05-05 Tid: 11:50:10 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Huvudet går som en virvelvind med packlista och saker som behövs göras innan jag åker. Vad packar man för matsäck när man går på GI tex? Får bli kokta ägg och makrill och nån frukt. Men på Galan tänker jag strunta i allt vad förbud mot carbs heter. Jag tänker frossa i champagne och god mat!:) Tänker utnytta erfarenheten till max. ;)

Så packa var det ja;.. Plattång, smink, katt, biljett, dator... nappar, blöjor- Nej just det: Jag åker sjääälv!:D:D

Jag tänkte avslöja min Galaoutfit ikväll, så höll ögonen öppna!;)

Makeup-kit


Snartsnart
 Datum: 2011-05-04 Tid: 21:28:24 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Gräsänka och förberedelserna är i full gång...;)Apropå ingenting;
 Datum: 2011-05-04 Tid: 19:57:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
HUR ändrar man så länkarna öppnas i eget fönster?
tack!-2kg
 Datum: 2011-05-04 Tid: 11:58:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Det går förresten på rätt håll med GI:n.
Minus två kg till på fettokurvan. Nu är det bara 2 kvar till Galan och det går ju om man vill;)Middagstips- SVINGOTT


...och visst går det ju bra när man har en så fin hjälpreda i köket! :DIts a new day its a new world...
 Datum: 2011-05-04 Tid: 09:50:08 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Väljer att ta till mig allt det positiva jag överösts med sedan inläggen igår och känner mig nu upprymd! Fy fan vad kul vi ska ha! Jag kan inte förstå att jag faktiskt åker i övermorrn! Jeez. :D [OCH jag har fått locktångshjälp av rara FruSofie. Tack!]

Nu ska väskan packas med galakläder, träningskläder [inför poledancing] och badkläder [inför Söndagens SPA] Behöver jag säga att jag längtar?:)

Jag tar självklart med mig datorn och kommer försöka uppdatera så ofta jag bara kan. Dessa dagarna innan får vi se hur mycket jag hinner blogga nu när karln stuckit abroad. But tjing så länge!


TACK
 Datum: 2011-05-03 Tid: 22:02:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Tack till er alla. Ni lyfter mig.

Just nu sitter jag och gör...ingenting. Karln sticker till Prag om 8 timmar och det känns som att jag hade behövt göra det mesta inför min resa redan ikväll, men istället gör jag nada. Jag funkar inte under stress längre.

Jag har provat locka håret än en gång. Big fail. Det går inte. Inte med plattången och ännu sämre med locktången. Vad fan ska jag göra? Jag får raka av mig hela skiten till helgen;) Blää... Borde även tvätta upp klänningen, packa väskan, diska osv osv...

Nä den här dagen har varit en mental bergochdalbana. Nu går jag nog och lägger mig. Kärlek.


Because i frekkin deserve it!
 Datum: 2011-05-03 Tid: 19:17:47 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [19] Kommentarer
Nu har jag lugnat mig lite. Men blev fett jävla ledsen innan idag. Det är inte många av mina vänner som yttrat sig öht varken om att jag ska på galan eller varit med i tidningen. Känns ganska rejält surt faktiskt... Höjden av snålhet måste fan vara missunnsamhet.
Och de kommentarer jag fått från olika hörn har pikat bilden, pikat att jag är stureplanskåt, pikat att jag inte kommer klara av att lämna knodden hemma och att jag inte förtjänar att vara i tidningen eftersom jag köpt min biljett till galan [eh...Som alla har?] och att jag köpt röster(?! denne syftade nog på tävlingen jag hållt)

All honor till Rookiemammorna igen som alltid står bredvid som en stöttepelare med sin rarhet. Och alla lite mer ytligt bekanta som också visar glädje och som tycker det är kul.

Jag har bestämt mig för att borsta av detta. Varesig grunden till det är avundsjuka, missunsamhet eller bara ren bitterhet.
Jag förtjänar att gå på gala. [Även om jag köpt min biljett? Jag hade förtjänat att åka utomlands också, om jag valt det istället wtf? Jag är mamma på heltid och deserve a frekkin brake.]
Jag förtjänar alla jävla röster jag får. [För jag tror inte en sekund att någon skulle rösta på mig om de inte tyckte jag var värd det? Och man behövde fan inte rösta för att tävla. Det var bara att skriva en kommentar. ?]
och
Jag förtjänar att vara i tidningen. [Annars hade de väl inte velat intervjua mig?!]
Vad annat fok än tycker, tänker eller antyder får det stå för desse. Så-fucking-det så!

Tack till alla er som alltid peppar och glädjs. Det är en mycket smickrande egenskap, ska ni veta.But fuck you
 Datum: 2011-05-03 Tid: 15:51:37 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [15] Kommentarer
Får mest bara skit, ignorans och spydiga och olustiga kommentarer om tidningsartikeln. Känns ju superkul.
Speciellt av ens vänner.

tjing.Okey here it is;)
 Datum: 2011-05-03 Tid: 06:59:01 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer


Sånär som på en riktigt ful min på fotot och att skrivfelsnisse printat att knodden vägde över 6 kg(! haha) så stämmer det mesta.

En riktigt kul grej faktiskt:)
Här finns artikeln.

Vinnaren i Väggdekortävlingen
 Datum: 2011-05-02 Tid: 20:53:18 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
... blev Anna(!)


STORT GRATTIS;)Intervju
 Datum: 2011-05-02 Tid: 17:20:51 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Idag har jag blivit intervjuad. Om bloggen och mig själv inför mammagalan som kommer. Av lokaltidningen här i Skaune.

Det blev en liten knivig sits jag hamnade i när de ringde. Ska jag verkligen eller ska jag inte? Att intervjuas är bara kul- All publicitet är ju bra. Speciellt nu inför galan;) Men därmed kommer jag ju även outa mitt namn. Och min ort. Och jag beslutade mig för att det är okej... [Mediakåt? vem? jag? näää;)]

Orten där jag bor har inte varit superhemlig. Det är bara drygt ett år sedan jag slutade nämna vart jag bor bara, därför att det kändes lite för intimt då det är en liten by. But hey- Det har stått här förr och nu kommer ni få reda på det igen så wtf.

Well... Tillåt mig presentera mig; Jag heter Diana. *sträcker fram handen och bugar* Trevligt att råkas. ;)

Knoddens namn förblir dock hemligt. Föralltid. [Fortf inte mitt beslut att fatta om hon vill vara med på min blogg eller ej] Likaså hennes ansikte och mycket av hennes "personlighet". Jag bad fotografen idag att inte visa hennes ansikte samt att de inte får publicera hennes namn, vilket såklart var ok.


Imorrn får ni se resultatet av intervjun;)Att knyta en turban
 Datum: 2011-05-02 Tid: 11:28:54 Kategori: Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Jag har fått rätt så många frågor kring hur jag gör när jag knyter turban, så därför kör vi här en liten guide;)
Om det är rätt vette tusan- men jag gör såhär iaf och det funkar för mig:D


1. Vik ner kanten på din sjal för att få en fin linje i pannan. [som f.ö bör vara rätt lång. Ca 2m?]
2. Lägg mitten över pannan.


3. Dra åt på varsitt håll och spänn så det är riktigt stramt.


4. Leta upp en fin kant även här och lägg den "längsta" sidan neråt.
5. Lägg över ena och dra åt


Det kan vara rätt pilligt att hålla i medan man sedan lägger över den andra, men munnen brukar funka bra;)


6. Ta tag i bägge ändarna, dra åt och knyt en dubbelknut.


7. "Bulla" in ev. fransar och kanter så det ser snyggt ut.


Tada!

Nu sticker jag på hemligheter. Jag har inte bestämt mig om jag ska berätta det här på bloggen eller ej. Ska klura på det;) Tjing ma people!Måndagsbabbel
 Datum: 2011-05-02 Tid: 08:04:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
-Sjukt mycket vardagsbilder här på bloggen på sistonde.... Good or booring?

-Förstår ni en sak- Detta är veckan med stort V. På Fredagkväll sätter jag mig på tåget till el Stockholmo för Mammabloggalan! Helt sjukt! Om ni tycker jag är värd det- får ni jättegärna se till att rösta jävlar anama nu in i det sista:D

-På Onsdag sticker karln till Prag. Joserni... Jag har bara glömt nämna det, eftersom det varit så mycket annat.... Han åker med jobbet och kommer hem Lördag igen. [Hade varit galet avundsjuk om det inte varit så att jag också ska iväg] Detta innebär att knodden kommer sova hos mommo och moster fån Fredag till Lördag- vilket jag inte är det minsta orolig över. Jag litar till 110% på dem, så jag ska koppla av och bara njuta när jag är på Galej. :)

-Knodden har fått sitt första socker. Ofrivilligt men; hon hade lyckats norpa åt sig en stor Ahlgens Bil som hon satt och sög på. Haha. Nu förväntar jag mig att hon bara vill ha bilar till frukost tills hon är 18;)

-Ikväll avslutas tävlingen om väggdekoren. Passa på om du glömt tävla;)1 Maj Välkommen
 Datum: 2011-05-01 Tid: 14:56:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Idag bestämde jag att det är sommar. Och sommar innebär turbanpremiär!;)


Vi valde att spatsera med i Majtåget. En trevlig tradition som jag tycker ska få finnas kvar. Knodden tjöt till musiken och njöt av uppmärksamheten i tåget:)


Framme i parken grillades det korv, bjöds på ponnyridning och hoppborgar.
Knodden klädd i rött, dagen till ära. Älskade älskling-strumpisarna från Lundmyr;)

Ett trevligt avslut på en mycket lyckad helg. ♥Kärt barn
 Datum: 2011-05-01 Tid: 14:05:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer
Hahaha. Spinner vidare på Annas blogginlägg om smaknamn på ungarna...

Knodden kallas såklart för knodden. [men bara på nätet] Annars har hon även fått heta;

xxxxx [Kan tyvärr inte säga, för då vet alla hennes namn;)]
Sockerärta
Fontanellbarn
[hahaha]
Douschkadouschka
Onge!
Finaste

Älskling [såklart]
Ängel
Kisselisa

Snäckan


Vad har ni för smeknamn på era små illbattingar?;)Strax spatsera i majtåget:-)
 Datum: 2011-05-01 Tid: 10:51:26 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

dsc00357 (MMS)

Strax spatsera i majtåget:-)

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin