Knoddens senaste
 Datum: 2011-11-30 Tid: 13:21:09 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Knoddens senaste [och sista!] klädesinköp för denna vinter som aldrig tycks komma är ovan finingar.
En lila overall fr. Hummel fyndad begagnat i danska facebookgruppen [men finns även att köpas på lekmer]. Detta är bannemig den snyggaste overall jag nånsin sett. Den har inbyggd rånarluva och övervik för händerna.

Luvan från småfolk [även den begagnat] matchas übersnyggt med knoddens favvodjur pingvinen. På den vändbara sidan syns det klassiska äppelprintet som passar såå bra till hennes skaloverall. Äääälskar'n!

Need i say att jag är nöjd?;)
Livet & benen rullar
 Datum: 2011-11-30 Tid: 11:20:47 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Livet rullar på som det ska just nu. Känns dock som jag är tom i skallen på vettiga saker att säga. Hoppas att ni bare with me tills jag vaknat ur min vardagsdvala.

Jag och Micke reflexade upp oss till tänderna igår och stack ut på en gång/löp-runda. Jag provade även Funbeats app för att spela in rundan och resultatet såg ut såhär;

7,1 km på 69 minuter. Sisådär må jag säga. Men inte helt fy och skam. I slutet var vi trötta och segade så "varv 8" tog nästan 13 minuter om man jämför med 7 minuter på varv 4.

Jag älskar det här verktyget. Man får konkret bild över sin träning, man ser när man dalar. Man får pushning via app:en när man är ute då en dam berättar ens aktuella tempo osv osv.

Om jag hinner ska jag ut ikväll och försöka slå detta.

Bli medlem vettja och lägg till mig som vän. Ni hittar mig under Diana med en boxningshandske som presbild. ;) 


Jul i vårt hus
 Datum: 2011-11-29 Tid: 13:57:54 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


I lördags fick jag fyra timmar ensam hemma vilket resulterade i ett kliniskt städat och pyntat hem. Knoddens fina chilitomtar, som hon gjort på dagis får numera pryda tre blomkrukor här hemma. Sjukt söta.

Insér nog att hon fått en hel del hjälp me dessa raringar, men det spelar ingen roll... Det är första "skapelsen" som kommer hem från förskolan och stoltheten i mammahjärtat tar liksom över. :)
MiniMango.se
 Datum: 2011-11-28 Tid: 18:13:55 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Psst... Har ni hört talas om MiniMango.se? Det är en sida som inriktar sig på inredning och leksaker för barn mellan 2-10 år. De kommer varje vecka lansera en "Veckans Vara" som de säljer för ett rabatterat pris.

Jag har fått äran att vara med i deras bloggpanel vilket betyder att jag då och då kommer uppmärksamma varor jag tror hade passat er. Fiffigt va?;)Veckans vara är en ViggleKart. Dessa är så galet coola att jag själv hade kunnat köra omkring med en. Man rattar liksom på handtaget för att ta sig framåt. En kompis son har en sådan och där hittar ni mig mest troligt på kaffebsöket;)

Denna vecka; 695kr hos Minimango.se
Funbeat
 Datum: 2011-11-28 Tid: 14:10:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Malin tipsade om en sjukt bra sida där man får konkret koll på sin träning... På Funbeat lägger man enkelt upp sin träning i en kalender, får en snabb översikt över sina vanligaste träningsformer, kan lägga till och se andras löparrundor i sitt område och hålla koll på ens träningskompisar. Man kan även ladda ner deras app för att direkt skicka sin springrunda till sidan. Stort Gilla på detta. Ta en kik! 


funbeat.se
Helgen
 Datum: 2011-11-28 Tid: 12:47:09 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Jag har sprungit och boxats litegrann...

 
Vi har försökt underhålla en knodd på Adventsgudstjänst i kyrkan. Riktigt riktigt mysigt var det- och det funkade rätt bra. En smoothie, en klementin, ett söndrigt papper i psalmboken och en barnhörna med leksaker kostade det för att inte krascha en timmes predikan och sång. :)

Vi har varit på barnkalas för min väninnas son som fyllde tre och vi har även firat karln hela gårdagen då han fyllt år och fick besök av släkten.


Och knodden fick sig sin första docka av de fyra internationella jag köpte för väääldigt länge sen. [Minns ni?] Jag hade tänkt att hon skulle få en när hon fyllde år, en nu till jul osv- men har inte hittat dem sedan flytten. Så nu när julsakerna åkte fram i helgen hittades även dessa vackra skapelser så knodden fick den första från Afrika. Även kallad "mommo-dockan". Haha:)
15 månader & 5 dagar
 Datum: 2011-11-26 Tid: 22:49:10 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Jag sitter och läser igenom Augusti månad år 2010. Mest grimagerar jag och mår illa. [Herregud hur man såg ut] Men så passerat jag datumet 21/8 och grimagerna omvandlas till lyckotårar.

Fy som jag hatade att vara gravid, men fy så värt det var...


NU är mamman varm
 Datum: 2011-11-25 Tid: 13:08:52 Kategori:Mammans kläder och prylar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Cubus hade precis en sån jacka som jag var på jakt efter. Och med 30% idag dessutom blev det ett riktigt fynd.
En ensam stackare hängde kvar på galgen och den var i stl M! Och passade!:D Jag har inte haft M i nånting sedan högstadiet typ. Haha.

Idag håller jag min tredje arbetsintervju denna veckan. Alltid lika roligt att sitta på den änden av bordet;)
Helgen
 Datum: 2011-11-25 Tid: 10:47:31 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Förra helgen åkte vi hem till svärisarna och bakade pepparkakor. Knodden sprang omkring och matade deras hund hela dagen och utbrast vid ett tillfälle; "Siiiiii!" varpå hunden faktiskt sätter sig ner och hon nöjt ger kakan. Gullo
Note to self;
 Datum: 2011-11-25 Tid: 10:35:29 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

-Tipsa inte om kläder innan du själv köpt dem. haha. Jackan på Gina var nu slut...:(
Todeloo
 Datum: 2011-11-24 Tid: 14:09:41 Kategori:Mammans kläder och prylar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Dagens. Älskade tröjan från meandi. De har dessutom startat sin rea idag så for fu** sake gå in o shoppa med er. Snyggaste kollektionen ever till oss kvinnor. [Säger jag tills nästa släpps. haha]

Nu slutar jag strax och ska hämta upp knodden för ett besök på MVC. Och Nooo jag är inte gravid igen. Jag ska dit för att få medel så jag verkligen inte blir det. haha. Kvällen bjussar sedan på cirkelträning och kanske en eller två After Eight. ;)
MIlk&Milla utförsäljning!
 Datum: 2011-11-24 Tid: 10:55:39 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [0] KommentarerMilk&Milla ska tyvärr stänga sin webshop och har därför nu en stor utförsäljning för att tömma sitt lager. Passa på att fynda!
Kyla
 Datum: 2011-11-24 Tid: 10:18:14 Kategori:Mammans kläder och prylar Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

Mötet igår gick toppen. Riktitgt riktigt kul var det. Och karln hade haft trevligt på förskolan och kom hem med tre små chilitomtar. Haha. Ska bli bättre på att asa med mig kameran till jobbet, så jag kan uppdatera er med bilder också.

Jag behöver en vinterjacka. Knodden har nu fyra overaller och mamman fryser. Dags att omprioritera. Haha
Jag vill ha en parkas! Funderar på nedan godingar. Hjärtat säger po.p. Plånboken Gina...Hmm


Gina Tricot 699.-                                         Polarn o. Pyret 1.999.-
Idag
 Datum: 2011-11-23 Tid: 10:29:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Idag ska jag åka med chefen och hämta en viktig kund som landar i Malmö. Därefter möte på engelska precis hela dagen. Spännande som tusan.

Knodden har drop-in-kaffe på förskolan idag så karln ska ta med fikapengar och har möjlighet att köpa leksaker som barnen själva gjort under veckan som gått med Afrikanskt tema. Pengarna skickar de sedan till sitt fadderbarn i Afrika. Så jäkla gulligt och bra så jag blir mållös.
Tävla om hemlig Goodiebag!
 Datum: 2011-11-22 Tid: 19:33:29 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [89] Kommentarer


Anouk har börjat blogga igen och jag tävlar om en hemlig Goodiebag hos henne!
Tävlingen avslutas den 30/11!

Jag har skrapat ihop en riktigt välfylld liten Goodie här hemma som innehåller fina podukter till både mamma och barn. Totalt 16 små ting packeterade i en tygpåse från Geggamoja står på spel.

Det enda du behöver göra för att delta är att lämna en kommentar tillsammans med namn och mail och skriv att du är med!

Jag skulle bli jätteglad om ryktet om tävlingen spreds via din blogg/facebook men det är absolut inget måste. Bild finns här.

Lycka till ma people! :)Upcoming tävling
 Datum: 2011-11-22 Tid: 14:40:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

En sak som jag definitivt saknade under min lilla bloggpaus var att hålla i tävlingar. Ni är alltid så himla duktiga på att tävla så jag tänkte vi skulle "fira" att vi nu hittat tillbaka till varandra med en liten tävling.

Jag ska skrapa ihop ett pris under kvällen och lovar att lägga ut den ikväll eller imorrn. Håll ögonen öppna!
Barnuppfostran
 Datum: 2011-11-22 Tid: 13:29:17 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Oprofessionell skriver ett klockrent inlägg om barnuppfostran. Och jag finner mig nickandes åt vartenda ord.

Det är svårt det där med uppfostran. På något sätt känns det som att ordet Barnuppfostran ligger långt bort. Längre fram... Sen. Men så är det ju verkligen inte. Allt man gör idag påverkar. Har inverkan. Sätter spår. Ärrar eller lockar fram leenden i framtiden. Alla små detaljer kring hur man lär och visar [men framförallt hur man själv gör] påverkar knodden. Man måste försöka ha det i beaktning.

Även om jag medvetet försöker tänka Genus, likberättigande, lär-genom-att-prova, nolltollerans mot våld, trygghet, uppmuntra musik osv osv osv. Så är alla mina [även små och "obetydliga"]handlingar som hon ser minst lika viktiga att tänka på. Genar jag över övergångsställen med barnvagnen, är det förmodligen en sak även hon kommer göra när det blir dags utan närmre eftertanke. Oavsett vad jag sagt något annat så har mamma faktiskt gjort så. 

Jag tror man måste försöka att lära genom att göra. Inte genom att säga.
Molo Lurv
 Datum: 2011-11-21 Tid: 20:07:03 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Mitt senaste klädinköp till knodden är denna goding från Molo. Jag hade själv inte tvekat att hoppa i denna björnliknande värmesuit när det snart börjar bli dags att åka upp till norr. Nu väntar jag på en vinteroverall och en rånarluva som jag fyndat i Facebookgruperna. Sedan är hon helt färdig beklädd inför vår julresa:)

Jag lejde en tjej att köpa från Salgen, men finns att beställa på babyshop.Nelly Catwalk
 Datum: 2011-11-21 Tid: 12:00:14 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

I helgen var det dags för Nelly Catwalk i Kristianstad. Uppföljaren till High Heels-partyt fokuserade denna gången på kläder istälelt för skor. [Till min förtjusning] Jag, Emma, Dennis och Malin käkade lite och stack sedan in i god tid för att säkerställa vår plats bland de hundra första som fick välja ett valfritt plagg ur kollektionen, en goodiebag och drinkbiljetter.


Min outfit i en skitig spegel. Skjorta KappAhl, jeans meandi, halsband traderafynd

 
Mingel och kläd"shopping". Shopalicious-Linda i bakgrunden som var värdinna:)
 
Galet snygga kläder. Den svarta till höger var min absoluta favorit. Enkel men riktigt snyggt skuren. Så den satte jag som förstaval på min gratisklänning som kommer hem med posten inom kort;)
Goodiebagen.
HEY!
 Datum: 2011-11-21 Tid: 11:41:42 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jeezes christ som jag håller på. Men så här är det.

Jag saknade att blogga. Jag saknade er.

Att flytta till en ny adress mättade inte min hunger så nu bosätter jag mig här för evigt och raderar snart Pantouf:en. Ni säger att ni känner mig som Anouk. Och det gör även jag. En snabb stiländring i headern på kafferasten och nu känns det bra. Så hej hej! Och knodden kommer förmodligen få heta knodden tills hon är tonåring. Det är ju den hon är;)

Ni som missat och vill catcha upp med lite vad som hänt sedan sist kan läsa här.


Är ni med mig om jag fortsätter här?
 Datum: 2011-11-21 Tid: 10:36:59 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

...och lovar att sluta vela?;)
Hallo Ma people!
 Datum: 2011-11-14 Tid: 09:11:10 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Jag är tillbaka. Men har flyttat!

Ni hittar mig numera här;

pantouf.blogg.se

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin