SYSKON
Datum: 2012-04-10 Tid: 11:42:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
När jag var hos syster i helgen och fick bo i hennes underbara familjevardag slogs jag av en insikt när det kommer till det här med syskon.

Jag har ju som bekant inte varit glad för varken graviditet eller förlossning och en tanke om ett syskon för knodden har slagits bort fort fort. Nu har ju situationen förändrats en hel del när det kommer till min familjekonstallation, men jag insåg verkligen vilken otrolig nytta syskon har av varandra. Johannas tre barn är födda med 2-3 års mellanrum och de är så sanslöst självgående och allmänt "nöjda" att det var fascinerande att bara se på.

De får ju utlopp just när det gäller leken med varandra. Det blir inte alls samma krav och beroendesituation till föräldrarna. Jag kan ju bli smått tokig på knodden ibland när hon drar och sliter och inte kan leka själv för ens en sekund.
Just minstingen hos Johanna som är sju månader yngre än knodden var så n.ö.j.d. Han var så glad bara han fick vara med på ett hörn. Och syskonen busade och lekte med honom och varandra på ett underbart sätt.

Jag har verkligen fått mig en tankeställare när det innebär fler barn. Just för knoddens skull. Nu är ju som sagt inte vår familjesituation optimabel för denna insikt, även om jag och x-karln har skämtat om att kanske skaffa ett biologiskt syskon till knodden bara för att vi ändå kommer ha med varandra och göra livet ut, men än så länge tar jag denna tanke och planterar den inom mig en stund. Kanske blir det en miniknodd nångång framöver ändå. Men den dagen, den sorgen....

5 Kommentarer
oprofessionell

SV: Ja, visst är den fin, gillar den skitmycket. Den är från Kappahl och fanns även i skogsgrön, om jag inte minns fel :)Hoppas att du haft en bra påsk och att du fått sniffa på ungen mycket nu efter helgen :)

2012-04-10 l 13:20:19
Blogg/hemsida: http://forossoprofessionella.blogg.se/
Syster

Åh. Snyft.

2012-04-10 l 13:40:31
Blogg/hemsida: http://jobeah.blogg.se/
Emmelie, mamma till Ebba och Hugo

Ja syskon är underbart o ha. Ebba o Hugo har redan nu skoj åt varandra trots att dom är små än.

Du, hur gör man så bilden kommer åt ena hållet o texten på andra sidan? HAr testat massor av gånger!

2012-04-10 l 19:48:57
Blogg/hemsida: http://emmgus.blogg.se/
Malin

Skämtat och skämtat eeeeh...? ;)

2012-04-10 l 19:54:12
Blogg/hemsida: http://mammalijn.blogg.se/
Sara - kampen mot depression / bröllop 2012 <3

haha men jag måste bara skriva att det är roligt att läsa att ni faktiskt pratat om att skaffa ett biologiskt syskon till lilla fröken fin. Det är nog inte alla nyseparerade som kan tänka i sådana banor, även fast det mest kanske var menat som ett skämt. go you,

2012-04-10 l 21:56:59
Blogg/hemsida: http://pillrigt.blogspot.com/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin