Sele till barn?
Datum: 2012-02-10 Tid: 13:10:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [19] Kommentarer


Jag har på senare tid funderat på att införskaffa en sele till knodden. Det är ju inte ett koppel där hon skulle kopplas likt en hund, även om jag förstår att det vid första anblick kan te sig så. Jag måste medge att första gången jag såg detta fenomen, blev jag lite ställd och visste inte riktigt hur jag skulle reagera. Detta var på flygplatsen i London där faktiskt var och varannat barn sprang intill sina föräldrar med en sele.

Nu när jag själv bär på småbarn förstår jag faktiskt vitsen med det hela. Inte så att jag skulle ha henne i sele hela tiden, men jag kan definitivt hitta tillfällen där den faktiskt skulle vara till nytta. Som när man är ute och promenerar längs en väg, går upp/ner för trapporna till lägenheten, ska ut och resa eller när man snabbt ska in på affärn och inte behöver ta kundvagn. Ungen väger trots allt 13,5 kg idag och att bära henne på en arm medan man samtidigt balanserar varor på den andra börjar bli påfrestande även för en atlet som mig. (host host) Visst kan hon springa med mig i affärn, men det blir mest att jaga henne istället för mjölkpaket...

Vad säger ni om sele till barn? Är det något ni skulle kunna tänka er eller inte? Motivera gärna.


19 Kommentarer
Maria K

Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa ett sele och använda i just de sammanhangen du nämner. Våra barn är ju lika gamla och i den åldern de är nu är det inte alltid så populärt att sitta fint i vagnen. Då skulle det vara bra att ha ett alternativ där barnet får mer frihet men ändå inte kan försvinna och det är säkert.

2012-02-10 l 14:24:55
Lisa

Tycker sele är jätte bra. De hade jag när jag va liten. Tror de va mer vanligt då (?) Man känner ju en trygghet och barnet är nog gladare än att sitta fast i en vagn. Tycker jag absolut att du ska införskaffa!!!!!

2012-02-10 l 14:35:15
Blogg/hemsida: http://lisathea.blogg.se/
Tanja

Har också funderat på att köpa sele till mina twins. Typ när man,är själv och lyfter ut den ena ur bilen och ska ta nästa så drar hon över hela parkeringen. Hjärtat i halsgropen varje gång:o Men om du hade tänkt på den på jollyroom så går jag hört att den är dålig, flera av mina vänner som tyckt den var för kort i remmen runt magen, att den går upp och lossnar plus att remmen runt magen sitter för långt ner så man drar omkull barnet.. Bara vad jag hört men så du inte blir besviken:)

2012-02-10 l 15:35:13
Linda

Jag har sele på Maja i matstolen och vagnen men hade nog kunnat tänka mig det där på platser med mkt folk. Nu går hon inte ännu så det är inte aktuellt direkt ;)I Stockholm på Sveriges största hundmässa såg jag en mamma som hade satt fast ett flexikoppel i hällan på hennes barns jeans, riktigt smart ;)Känner bara lite att man kanske måste hålla så kort "koppel" inne på affären så ungen inte river ner ngt så den kanske blir överflödig?

2012-02-10 l 15:51:39
Blogg/hemsida: http://cookiedragon.blogg.se/
sofia-mamma till Vilja och bf 28/3-12

Alltså jag förstår ju tanken.. och den är helt ok. Men jag ser bara framför mig att jag har den på Vilja i affären,min trotsiga 2-åring vill springa till tomaterna och jag ska gå till mjölken. Hon lägger sig ner på golvet och VÄGRAR gå en cm. Då blir det att dra ongen efter golvet :D hahahaha. Åh. kanske skulle testa,bara för att få skratta lite.

2012-02-10 l 15:55:53
Blogg/hemsida: http://www.fran3till4.blogspot.com
Cornelia

Jag personligen skulle aldrig sätta mitt barn i koppel, för koppel är precis vad jag tycker det är. Jag tycker att det är något som föräldrar tar till som är lite bekväma. Jag tror att alla vi föräldrar tycker att det kan vara jobbigt och besvärande att behöva springa efter sitt barn och vara rädd för att bli av med det. Tack och lov så är det inte så vanligt med sele av denna typen. Jag tycker att det begränsar barnets utforskande, kränkande för barnet och jag tycker att det är något som lite lata föräldrar tar till.. Men det är min högst personliga åsikt! Alla föräldrar gör vad dem tror är bäst (förhoppningsvis) i sin barnuppfostran.

2012-02-10 l 16:03:33
Blogg/hemsida: http://corneliahbg.blogg.se/
Sandra

Vi ska köpa sele till vår dotter på 16 månader. Hon vägrar hålla handen och ska bara springa motsatt håll. Tänkte beställa härifrån, tycker dom ser lite roligare ut.http://www.angholmen.com/2-in-one-sele

2012-02-10 l 16:09:10
Linnea S.

Jag har också sett såna där, men jag måste säga att min direkta reaktion är nej, det går bort. jag känner också igen situationen i affären men jag vill hellre försöka lära min grabb att hålla sig nära mig och inte välta grejer och sånt, om inte annat gillar han att åka i vagnen. :)Jag dömer inte, men min åsikt är ändå till sist att det där är ett koppel och det har man till djur...

2012-02-10 l 17:52:03
Blogg/hemsida: http://www.linneas-viktblogg.blogspot.com
eriika

jag kan absolut tänka mej en sele! jag har ju en vild baby som ska va överallt och gärna klättra utforska och springa åt motsatt håll så hon blir jagad för de är ju de rooooligasteeee soooom fiiiinns. nu när jag är preggzilla har jag gett upp om att fara nånstans med babyn utan nån som har lite flås och KAN springa efter henne :P

2012-02-10 l 19:38:41
Blogg/hemsida: http://headtrips.blogg.se/
J

Vill ha en, säg till om du hittar! Borde gå att köpa via ebay, ska kolla själv. Behöver det främst i trappor pch på resor, foglossning plus en 13 kilos med stark vilja är liksom inte perfect match ;).

2012-02-10 l 19:59:12
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
Anna

Jag hade sele bär jag va knodd, börjar ana vart Milos bus kommer ifrån hehe ;)

Och jag funderar seriöst på en till honom med.. Han är mer vild än tam me selektiv hörsel, precis som Ozzy haha. Livsfarligt att gå vid trafiken tex!

2012-02-10 l 20:28:34
Blogg/hemsida: http://uffelina.wordpress.com
Emma

http://www.barntrygghet.se/bara-sitta-ga/2-in-1-gasele-basta-tips-till-present/Den här har jag spanat på.... den känns lite bättre än en "ren" sele..

2012-02-10 l 21:33:55
Sara - kampen mot depression / bröllop 2012 <3

första tanken är ju, nej men herregud vad hemskt! men sedan när man tänker ur den synvinkeln du har skrivit så är det ju snarare tvärt om. Skulle helt klart inte tveka att köpa om jag behövde...!

2012-02-10 l 23:53:31
Blogg/hemsida: http://pillrigt.blogspot.com/
Julia

Jag skulle absolut kunna tänka mig sele till mitt senaste tillskott, då vi börjar inse att han kommer bli en riktig buse, det lyser bus i ögonen på honom. Plus att syrran hans försökte sig på att springa rakt ut i vägen när hon var yngre, så jag skulle bara se det som något positivt med en sele. Ingen chans att tappa bort sin ögonsten i större folksamlingar heller. :)

2012-02-11 l 18:16:54
Blogg/hemsida: http://pepitaruta.blogg.se/
Maria K

CORNELIAHar du aldrig funderat på att barn som annars skulle få sitta fast i en vagn kan få gå "fritt" med sele? Och att de på så sätt får en ökat frihet.

2012-02-11 l 18:38:35
Linnea

...Fast man ska nog inte räkna med att ens busiga barn automatiskt börjar gå fot för att dom får sele på sig... :D

2012-02-11 l 20:30:48
Blogg/hemsida: http://www.linneas-viktblogg.blogspot.com
oprofessionell

Sele? Nä, för mig går det nog bort. Men jag ser absolut den praktiska aspekten. Fast lite snopet att sitta fast sådär.

Nä, Iris hade gnagit av den redan första veckan ;)

2012-02-13 l 09:07:18
Blogg/hemsida: http://forossoprofessionella.blogg.se/
Emma

Hade det till min lillebror när han var liten. Han var helt galen och sprang överallt så det var en säkerhet för att inte tappa bort honom. :)

Det fungerade iallafall bra även om det var många som tyckte mina föräldrar var hemska som hade honom i koppel. Men förklaring till varför gjorde oftast att de förstod.

2012-02-14 l 13:18:20
Blogg/hemsida: http://tjejan.blogg.se/
andreakarolina

Jag hade sele som barn och har varken dåliga minnen eller traumatiska upplevelser av det. Däremot var jag så vild så utan den hade jag nog skadat mig MYCKET mer som liten. Hade en tendens att springa rakt ut över kanter, gator, backar , ner i vatten... Så sele, i'm all for it!

2012-02-24 l 14:27:17
Blogg/hemsida: http://andreakarolina.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin