Sele var det ja
Datum: 2012-02-13 Tid: 08:01:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

TACK för att ni visar att ni är med mig härinne genom att dela med er av era åsikter;) De flesta av er verkar också förstå syftet och inte skammen med en sele till våra små knodds. Och jag tror faktiskt att jag skall investera i en framöver. Att säga att barnet blir hämmat av en sele tror jag däremot inte på. Knodden blir mer hämmad fastknäppt i vagnen än om fått springa med på sidan om mamma;)

Har hittat lite olika uföranden;

   
Barntrygghet har både en enkel variant och ett lite roligare utförande i form av små djur som ryggsäck. Jag undrar dock om inte barnet blir mer intresserad av vad som sitter på ryggen då istället för vad som är framför henom? Haha....

Och den enkla varianten jag visade på bild i originalinlägget finns hos kopbarnvagn.se för under hundralappen;)


5 Kommentarer
Linda

Jag hade köpt den billiga för att se hur det funkar. Jag är inte bara en lat mamma (selar var tydligen till för lata föräldrar) utan jag är snål oxå ;)Vissa drog paralleller till att man har koppel på djur, inte barn. Vad ska man säga? Jag har sele i vagnen och matstolen, är inte så stor skillnad. Tror dessutom barnet blir mer "hämmat" av att sitta i vagnen. Sen var det ju inte meningen man skulle använda den jämt utan bara när det passade ;)Berätta gärna hur det funkade :)

2012-02-13 l 09:29:45
Blogg/hemsida: http://Http://cookiedragon.blogg.se
Anna

haha vilka roliga! Barn har ju ryggsäck med till dagis o så? Iof inte alltid sådär fina med djur iof..Jag skulle köra på vanlig sele tror jag, för enkelhetens skull heheDu! Igår var jag på min första me&i visning! Sååå mkt fina kläder!

Samtidigt var det visning från House of Lola så blev faktiskt mest shoppat till mig ;) 3 plagg från varje märke iaf :)

Åsne tshirt och canvasbyxor till milo, shorts till mig, och 2 baslinnen och ett par tights till mig från Lola.

Får nog köpa lite pö om pö om plånboken ska tillåta..Tar ev en visning här hemma, men isf rätt snart - så kan jag värma upp mina bekanta på märket innan hösten ;)

2012-02-13 l 09:42:00
Blogg/hemsida: http://httpCo. uffelina.wordpress.com
M

Kolla bara att de är godkänd först. Lagen om frihetsberövande you know... :)

2012-02-13 l 12:57:38
J

Köp från Ebay- ännu billigare :). Lagen om frihetsberövande, vad? Vad är då att knäppa fast sitt barn i sele i vagnen eller i bärsele? Kan inte se hur den lagen skulle vara tillämplig i det här fallet. Alls.

2012-02-18 l 18:50:53
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
J

Bara för det så var jag tvungen att kolla lagen.1 § Denna lag gäller ersättning från staten för skador som orsakas av frihetsberövanden och andra tvångsåtgärder.Nog för att Anouk är mäktig men 'staten' är hon knappast ;).Om brottet olaga frihetsberövande är vad som avses så gäller istället detta:4 kap. Om brott mot frihet och frid1 § Den som bemäktigar sig och för bort eller spärrar in ett barn eller någon annan med uppsåt att skada honom eller henne till liv eller hälsa eller att tvinga honom eller henne till tjänst eller att öva utpressning, döms för människorov till fängelse på viss tid, lägst fyra och högst arton år, eller på livstid.

Är brottet mindre grovt, döms till fängelse i högst sex år. Lag (2009:396).2 § Den som i annat fall än som sägs i 1 eller 1 a § för bort eller spärrar in någon eller på annat sätt berövar honom eller henne friheten, döms för olaga frihetsberövande till fängelse, lägst ett och högst tio år.

Är brottet mindre grovt, döms till böter eller fängelse i högst två år. Lag (2002:436).Eftersom Anouk ej har uppsåt att skada, tvinga eller öva utpressning är 1§ ej tillämplig. Eftersom Anouk ej tänkt föra bort eller spärra in så kan ej 2§ tillämpas med de grunderna. Att gå på 'annat sätt frihetsberöva' i samma paragraf känns verkligen, spontant, extremt långsökt i sammanhanget. I den här åldern har ju barn knappast rätt till så mycket fri gång eftersom man då istället kan åsidosätta sitt föräldraansvar vilket kan leda till att man döms för avsevärt mycket värre brott om det skulle vilja sig riktigt illa (om barnet skulle dö p g a bristande uppsikt t ex).

2012-02-18 l 18:59:47
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin