Ljuset i allt mörker
 Datum: 2012-01-30 Tid: 09:46:00 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer


Stavas du, min bedårande lilla människa. ♥Resultatet från fotograferingen i Trelleborg. Tårarna sprutade på mig när jag såg denna underbara skapelse. Den vackraste bilden på det vackraste som finns i hela världen. Denna är beställd som förstoring och ram väntar hemma. Helt sinnesjukt duktig den där Peter.


Godmorgon Borderlinemamma
 Datum: 2012-01-30 Tid: 08:29:00 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

Jag vill verkligen inte älta. Jag vill väldigt gärna gå vidare. Men samtidigt insér jag att det tyvärr inte är så enkelt. Som min kloka syster sa; Det måste få ta tid. Och jag hoppas att mina tankar kanske i sin tur kan stödja någon annan i liknande sits.

Jag finner denna situation knivig. Inte för att såra eller för själva separationen. Utan för att bli själv. 
Min Borderline gör sig starkt påmind igen. Jag trodde att jag sedan länge begravt mina riktiga BPS-troll, men idag visar det sig att de bara hållt sig i schack därför att jag haft de bästa medicinerna med mig; Rutiner, trygghet, knodden och kärlek.

När dessa saker nu rycks undan och blir lite osäkra känner jag [ja redan nu] hur mina tankemönster ruskigt snabbt återgår till BPS:ens svart/vitt-tänkande och hur mina gamla metoder för att dämpa ångest gärna vill tas i bruk. Dessa metoder är faktiskt helt otänkbara idag. Jag kan omöjligt bete mig idag, på samma sätt som jag gjorde för 7-8 år sedan när jag känner ångest och vill fly. Jag har ett ansvar nu. [och det tar jag.]

Men; Jag är rädd för att jag de veckor då jag inte har knodden hos mig ska trilla tillbaka i något självdestruktivt. Karln har gett mig en trygghet och en stabilitet som tydligen varit nödvändig för att hålla min BPS borta. Nu måste jag hitta medel för att klara detta själv. Det kommer absolut att gå. Det vill jag gärna bestämma. Men även dit är en resa lång att gå. Och just idag är det tungt...
Partyt
 Datum: 2012-01-27 Tid: 10:02:02 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer


Finaste säljarn Louise var lika lyrisk över vårkläderna som en annan:)


"Rookiesarna" Malin & Anna frossar i godingar:)


Resultatet av mitt försök till molncupcakes. Som sagt; fasansfullt fula moln. Men man ser vad de föreställer iaf. Haha och de sa att de var goda så jag  tröstar mig med det. ;)
Kvittot. [Tur jag ska sälja av mkt av knoddens urväxta 86/92:orna på loppis nästa helg, så man får tillbaka lite pengar. haha]
Linnet till mig valde jag som värdinnegåva. Tjuus.


Mer och mer funderar jag över om man kanske skulle börja sälja meandi. Jag är ju helt såld på märket, som ni vet och jag tror faktiskt att det hade varit en vettig sak att göra. Dels för att sysselsätta mig de veckor då jag inte har knodden, för att få komma ut och träffa folk. Och dels för att dryga ut månadslönen. Att man sedan sysslar med något som man faktiskt är riktigt passionerad kring är ju bara ett stort plus.

Det är dock några affekter som får mig att avvakta, och det är kostnaden för att investera i första kollektionen samt rädsla för att inte få ihop tillräckligt stor kundkrets. Fast jag tror faktiskt inte det hade varit såå svårt. Man känner ju en hel del rookiesar här i kring faktiskt. Vad tror ni? Hade jag passat som säljare? :)
Fredagsmorgon
 Datum: 2012-01-27 Tid: 08:08:21 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [0] KommentarerIdag fick Titti följa med till förskolan.
Knodden satt och höll henne i handen i bilen hela vägen och pratade om ditten och datten. Sedan fick hon sätta sig i facket och vänta på att dagen är slut och det är dags att åka hem:)
Blingo överraskar!
 Datum: 2012-01-26 Tid: 10:48:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Wow!
Jag är faktiskt väldigt imponerad av Blingo i år. Jag har aldrig riktigt fastnat för deras kläder, men de känns väldigt rätt denna säsong. En kollektion som går i mycket grått och enkelt [Likt Cloo] och en med mer färg. Mkt fint till mamma också:) Titta in på deras vårkollektion som släpps idag.
Gårdagen
 Datum: 2012-01-26 Tid: 10:09:40 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Nej en mil blev definitivt inte sprunget igår. Det gick inte alls bra faktiskt. Var alldeles för kallt, jag kände mig stel och öm och det var tungt. Men 5 km blev det i alla fall. Plus lite promenad.


 
Cupcakesen inför kvällens meandivisning blev dock gjorda. Frosting och dekoration får ni se imorrn, men de går på årets tema i alla fall. ;) Fruktansvärt fula blev dem. Men hoppas de smakar bättre. Haha
Gör
 Datum: 2012-01-25 Tid: 19:50:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

[Tidsinställt]

Nu springer jag en mil, bakar cupcakes eller städar.

Just so u know.
Anouks favoriter från meandis vår 2012
 Datum: 2012-01-25 Tid: 13:21:07 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Till mamma.
Tror jag älskar eller hatar baggyxorna. Antingen är de klockrena eller lite akward. Bestämmer mig efter morgondagens visning;) Roligt med shorts men lite trist med likadana jeans igen.


Till knodden.
Min absoluta favorit är åsnetishan som bajsar. Klockren. Kommer passa hennes pigment så bra med.


Byxor i härliga färger:)

Anouk tycker: Härligt med färg. Men är det inte alltid samma färger? Hade gärna sett lite lila, gult [som syntes på vänta-bilden?] och petroleum!:D Mycket snyggt till mamma vid första anblick, men lite mkt upprepningar sedan tidigare? Sen trodde jag faktiskt att jag skulle bli lyrisk över alla moln som kom, men det blir nästan för mycket så det tappar sin charm=/ Over all nöjd. Imorgon: Mkt nöjd. :D
Se hela kollektionen här. Som vanligt slår bebiskläderna högst, men nu är dottern för stor för dem tyvärr:(
Hen i barnböcker
 Datum: 2012-01-25 Tid: 11:33:42 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Olika förlag är ett barnboksförlag som ger ut lite olika typer av barnböcker. Som likt Sagolikt förlag prövar dagens befintliga normer och breddar vyerna på ett alldeles underbart sätt, tycker jag. "OLIKA barn - lika värde." säger dem och jag kan inte annat än att hålla med.

Idag läste jag en artikel på second opinion om hur stor debatt en av deras böcker väckt för att de använder sig av ordet "hen" istället för hon eller han.

Jag tycker att användningen av ordet hen är ett ypperligt sätt att på ett enkelt sätt förändra. Jag tror inte att man ska sudda ut varken innebörden eller själva orden hon eller han. De fyller sitt syfte och måste också finnas kvar för att beskriva vår omvärld. Men att addera ytterligare ett ord som kan användas där könet faktiskt inte spelar någon roll- ser jag som något oerhört positivt! Det får oss att normalisera beteenden. Avdramatisera koder, normer och vanor. En barnbok som beskriver ett barn på upptäcksfärd vinner ingenting på att peka ut barnet som flicka eller pojke.

En av knoddens favoritböcker är "Vad säger Babyn" från Goboken. Där omnämns babyn bara som just babyn och varken hon eller han är skrivet en enda gång. Jag märker själv när jag läser till knodden att jag har svårt att inte lägga värderingar kring hurvida babyn är en flicka eller en pojke. Så visst är det svårt att bryta mönster. Men det är ju helt irrellevant, så varför etikettera?

Nej jag är verkligen för en större användning av ordet "hen" i de sammanhang där det funkar. Vad tycker ni?Cant wait
 Datum: 2012-01-25 Tid: 09:11:30 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


www.meandi.se
Så.
 Datum: 2012-01-24 Tid: 14:09:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Slutält. Nu vet ni. Nu går vi vidare.

Härlig vecka. Imorrn släpps meandis vårsäsong! [Ni hänger väl på hemsidan vid lunch?], torsdag ska jag ha visning såklart för att få klämma och känna på godingarna, fredag sticker vi till Trelleborg för att välja bilder från knoddens fotografering och på lördag vankas det lekland.


Förresten så är veckans vara hos minimango Oskar&Ellens underbara sångpåse. Jag har så många gånger stått och kännt på denna smarta sak, men tyckt att den varit i dyraste laget.


Hos Minimango.se kostar den ungefär lika mycket man man får med en förpackning extra figurer! Nu ska jag nog tusan slå till!:)
Ensamstående?
 Datum: 2012-01-24 Tid: 09:00:41 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Det tar emot att säga att jag är ensamstående. Jag är långt ifrån ensam. Jag har min underbaraste vackraste dotter. Jag har en underbar och stöttande familj och jag har fler vänner som visar sin Goodwill än jag nånsin kunnat drömma om. Jag har även er;)

Det är så mycket negativt som klingar med det ordet också tycker jag... Jag tänker på etiketten "Ensamstående mamma" som det ofta beskrivs i media likt ett offer som det är synd om.

Det är inte synd om mig. Inte nånstans. Beslutet att bli singel var till stor del mitt. Som ni säkert också förstått. Jag kan inte stanna i något som inte känns bra, för någon annans skull. Inte för hans skull, inte för min och inte ens för knoddens. Jag känner mig stark som faktiskt vågat. Som tagit mig ur en vardag som inte känns rätt. [Missförstå mig inte. Vi har haft det bra. Karln är inte på något sätt en dålig människa/sambo/far och jag kommer alltid älska honom för det vi fått tillsammans och för att han gett mig knodden. Och vi är vänner. Och kommer alltid vara en familj på ett sätt.]

Men så nej... Jag vill inte etikettera mig som ensamstående. Jag ska klura på ett nytt ord som klingar styrka och vilja istället. Någon idé?


Låter dagens bild få gå i färg. Den är så slående för det är precis såhär det känns nu.
Jag känner mig stark och trygg i mitt beslut. Jag har knodden under armen och vi kan nå skyarna med vår kärlek i vilken takt vi vill. [Varannan vecka då iofs. haha]
Bilden gjord av underbara Anna.
Changes
 Datum: 2012-01-24 Tid: 08:35:26 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
I takt med allt som sker föds sakta men säkert en ny energi inom mig. Jag känner att jag vill bestiga berg, utmana och lära mig. Jag känner mig ivrig.

Många förändringar har redan hunnit ske i år. Och vi är bara en månad in... Jag har slutat röka. Jag har brukat riktigt allvar med min träning och nu är jag också singel. Jag hade gärna velat fylla på den listan med att jag kommer på vad jag vill göra när jag blir stor och tar tag i det. Jag vill läsa, lära, göra.  punkt nu helst.


Stöttepelare
 Datum: 2012-01-23 Tid: 20:02:00 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Träningen är det som blivit min stora stöttepelare i denna tid som har varit jobbig. Ett bollplank och ett sätt att komma hemifrån för att få utlopp för frustrationer och/eller andra känslor. Hade det varit för fem år sedan hade jag snarare vänt mig till festen för "tröst" så jag är glad att en så pass positiv sak faktiskt fötts fram ur detta sorgliga.

Jag älskar känslan av att lämna hemmet för en timme och bege mig ut på löpspåret med svinhög musik i lurarna eller att ställa mig på ett boxningspass och slå ur mig allt som behövs. Dessutom får man så jäkla mycket tillbaka av träningen. Jag har sällan känt mig så pigg som nu. Trots.


Läs min träningsdagbok på funbeat.se
TACK
 Datum: 2012-01-23 Tid: 09:47:37 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [5] KommentarerFörresten; STORT TACK till er.

Jag hade nästan förväntat mig en och annan gliring från någon anonym tyckare, men inte ett enda negativt ord har jag fått. Och det tackar jag för. Jag insér att det finns ni som fortfarande tycker, men uppskattar att ni tycker för er själva. Det är liksom nog ändå.

Och tack till alla som stöttar, förstår och känner igen sig. Ni hjälper mig något enormt. ♥
...
 Datum: 2012-01-23 Tid: 08:13:56 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [2] KommentarerWow. Det här var betydligt jobbigare än jag någonsin kunde föreställa mig. Jag trodde att eftersom jag gått och grubblat på detta beslut länge- att det skulle vara enkelt på något sätt. Be done and be done liksom. Men än en gång får jag brottas med de känslor jag så gärna vill förtränga därför att jag helt enkelt måste... Vi måste ta tag i allt. För att komma vidare. Det kommer gå, men det är lite jobbigt nu...
Separation
 Datum: 2012-01-20 Tid: 09:43:37 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [19] Kommentarer
Så här är det... Jag och karln har valt att separera.

Jag tänker inte gå in på några detaljer, men vi är inte ovänner på något sätt utan vi har kommit fram till detta som två vuxna människor [och föräldrar] 

Vi kommer fortsätta att uppfostra vår underbara knodd tillsammans. Fast från olika bostäder. Med gemensamma mål om kärlek och grundpinnar så kommer hon få den bästa uppväxten som är tänkt för just henne. Det är för hennes skull vi väljer att göra just så här.

Vi har så många gånger försökt. Och försökt. Och försökt. Främst -med tanke på henne. Men i slutändan insér vi att det här blir det bästa för alla inblandade parter. Hon kommer få de bästa ur hennes mor och far - och slippa de tråkiga bitarna.

Visst är det sorgset på ett vis, men jag har sällan känt mig så lätt. Det här är ett beslut jag väntat på länge och jag mottar det med öppna armar. Jag kommer ta mig ur detta starkare än någonsin.  Och även detta var något som behövdes för att jag skall kunna vara den bästa Diana. Och den bästa mamma jag kan vara för min älskade knodd. 

Men tyvärr är det en tuff tid som står för våra fötter nu. Mycket praktiskt som skall ordnas och känslor som ska lägga sig. Så iom detta misstänker jag att bloggen antingen kommer ta "skada" på det sätt att jag inte kommer orka skriva så mycket framöver. Eller så använder jag mig av den för att ta mig ur detta. Det återstår att se. Jag hoppas i alla fall på ert tålamod. ;) Tjing......
 Datum: 2012-01-19 Tid: 08:22:49 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Jag vänder blad och tar ett stort andetag.

Återkommer.
Aj!
 Datum: 2012-01-18 Tid: 09:44:12 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jorå... Spinningen gick bra. Tufft som fan. Men faktiskt riktigt kul(!) Ännu en utmaning man lyckats med. Jag satte mig faktiskt inte ner en enda gång och är riktigt stolt över mig själv :D

Efter träningen gick jag och Micke ut för att rasta av benen en sväng. Det var tänkt att vi skulle gå en liten runda bara, men slutade med en 2,5 timmars runda på över en mil! Behöver jag säga att jag var heelt slut igårkväll? Och idag känns det i ben och rumpa minsann. Men det är gott! ;)


Träningsbloggar
 Datum: 2012-01-17 Tid: 13:37:42 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Har surfat runt lite bland träningsbloggar för att mata mitt nya storintresse och har hittat Trend o Träning som känns väldigt glad och inspirerande. Viktigt är att det inte blir för "långt borta" för mig. Jag skulle inte kunna läsa en atlets dagbok om hur de kör tre Triathlons per år osv. Men även fast denna tjej är ruskigt fit så inspireras jag ändå då hon bjussar på bra mattips och lätta små träningsövningar som känns hanterbara.

Klockrent är inlägget som handlar om att träna rumpan;
"Antingen kan jag rycka på axlarna och acceptera att rumpan ofta blir platt på tjejer som fått barn eller kan jag träna hårt (och då menar jag HÅRT) för att göra något åt det."
-Haha. Senast igår satt jag och suckade över rumpan som försvunnit heeelt sedan knodden kom. Tydligen finns det hopp. bara man ger sig fan på det;)

Smaljeansen är en annan riktigt härlig blogg som jag gillade starkt från första början.
Och såklart min barndomsvän Malin som bloggar om träning, hälsa och livsglädje. Hon har utbildat sig inom just detta och har ofta väldigt mycket klokt att säga och bra musik att bju på. Ta en kik vettja!

Viktitgt för mig är också att träningsbloggarna handlar om mer än att bara gå ner i vikt. På min egen viktresa har jag insett att träning är så mycket mer än bara ett medel för att tappa i vikt. Det ger mig glädje och mer energi. Det är framförallt kul! Man utmanar sig själv och man lyckas. Riktigt härlig känsla.

Vilka bloggar vänder ni er till om ni vill få motivation när det gäller träning och hälsa? Och bra mat!? Jag behöver mer mattips i halvfabrikatsträsket.

 
Inspo! Ikväll ska jag testa Spinning för första gången på 10 år. En gång har jag gjort det förr och HATADE då det. Nu ger jag det en ärlig chans. Tror ni jag behåller min åsikt eller kanske rent utav älskar det imorrn?;)
Helgens 70-tal
 Datum: 2012-01-17 Tid: 09:15:34 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Förresten så var jag ute och svirade till 70-talsmusik i Lördags. Vi spexade på ordentligt [i vanlig ordning] och jag fyndade tunika och bälte på second hand för att kunna knåpa ihop den där ultimata hippiestassen. hahaJag & Micke, min bästa träningsbuddy. Det är han som asar ut mig när jag egentligen inte orkar och det är han som skriker "Ett varv till!" när jag tror att jag ska spy. En sån människa borde alla ha:)
...och snygga mor & Dennis.
Träningen
 Datum: 2012-01-16 Tid: 18:46:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Såhär såg förra veckan ut i min kalender på Funbeat.

En bra vecka om jag får säga det själv. Saknas väl lite styrka bara. Jag har nu satt upp ett mål att kommande månad lyckas uppnå 1000 min träning oavsett träningsform. Ett rimligt och konkret mål att få in mer träning [men framförallt för att lägga in den på nätet]

Jag älskar funbeat. Det gör träningen (och då speciellt löpningen) såå mycket roligare. Du har en röst i öronen som varje kilometer berättar hur det går för dig. Vilket tempo osv och du kan när du kommer hem kika på hela rundan på karta. Fiffigt värre:)
Fotograferingen
 Datum: 2012-01-16 Tid: 11:04:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


I fredags tog vi vårt bilskrälle och körde till Trelleborg för den efterlängtade barnfotograferingen jag köpt via Groupon för över ett halvår sedan.

Fotografen Peter Löfqvist levde verkligen upp till de förväntningar vi hade och mer därtill. En väldigt barnkär man som visste precis vad han gjorde. Han fick knodden att känna sig bekväm nästan direkt och hon agerade som om han aldrig gjort annat.

Tre ombyten hann vi med och två bakgrunder. Han bytte ut rekvisitan då och då och då också så bilder kommer att finnas med sköldpaddor, en luddig ram, en stol och en hink osv... Tror det kommer bli skitbra:D Och skitdyrt. Haha. vi ska tillbaka om två veckor för bildvisning och välja vilka vi vill ha och i vilket format. Spännande!
Dimma
 Datum: 2012-01-16 Tid: 09:34:19 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Wow. Jag hinner verkligen inte med. Känns som att livet bara kantas av sjukdomar, inplanerade saker, grubblerier och måsten. Det är mycket nu. Och jag har inte riktigt energin att upprätthålla en frekvent uppdaterad och intressant blogg. So i hope u bare with me. Jag skriver när jag kan och känner mig inspirerad till det. Förhoppningsvis blir det snart;)

Knodden kräkte än en gång förra veckan. O.r.d.e.n.t.l.i.g.t. Men efter kommande timmar av pigghet och rodnad kring munnen kunde vi utesluta ännu en kräksjuka och identifiera mysteriet som att hon måste fått i sig mjölk. Vi har fått tid den sista Januari för provokation på sjukhuset. Äntligen ska vi få bukt på hennes allergi och svart på vitt få se hur pass "farlig" den är idag och hur mycket hon tål innan det börjar bli "fara".Finaste raringen har blivit såå stor. Och rödhårig;)
Färg & Form blir tapet!
 Datum: 2012-01-11 Tid: 09:55:23 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] KommentarerÅh ljuvligt! Gunnila Axéns klassiker Moln från Färg & Form kommer nu som tapet och jag vet vad jag hade satt på väggarna om det nångång skulle ploppa ut en nr 2.
Seventies
 Datum: 2012-01-10 Tid: 15:27:54 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer 70talsbebis in desperate need of an haircut sjunger om sin Ullareds-påse.
Fotografering
 Datum: 2012-01-10 Tid: 13:37:01 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] KommentarerPå Fredag är det äntligen dags att fota knodden. På Studio Blå i Trelleborg ska vi föreviga älsklingen.  

Jag sprang ut på lunchen för att hitta en svart klänning till henne inför dagen. Känns som att svart är tidslöst och klassiskt och kommer inte få henne att skrika "Vad hade jag på mig?!" om 13 år. Haha. Dessutom passar hon ruskigt bra i mörka färger. Hittade en sockersöt 60-tals skapelse på H&M's rea för en hundring. Nästintill perfektion, så när som på knapparna, som jag tyckte var lite barnsliga.

I övrigt hade knodden verkligen behövt klippa sig. Big time. Men frågan är om man vågar. Jag litar inte direkt på frisörer. Ska man köra på acceptabelt assymetriskt krull eller satsa allt på en frisörs omdöme som kan sluta i katastrof? Haha
Sjukfunderingar
 Datum: 2012-01-10 Tid: 10:11:28 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
*simmar simmar simmar upp till ytan och tar ett stooort andetag* HEEEEJ!

Äntligen äntligen tillbaka. I vardagen. I bloggvärlden. I jeansen. I kontorsstolen.
No more mjukisbyxa, hår i flåttofs, huvud i toastol, dåligt samvete för knoddens stimulans osv osv.

Under vår nästan veckolånga sjukstuga [utan dator! krupp!] har jag funderat på följande;

1 Jag mår INTE bra av att inte ha runtiner. Jag mår INTE bra av att inte träffa folk.
1.1 Och jag får sjuk ångest och dåligt samvete om jag inte lyckas underhålla och stimulera knodden på det sätt som förskolan kan.

2. När kom dessa krav på unga kvinnor upp så tydligt? Innan man är 25 ska man helst ha pluggat x-antal år, ha hunnit jobba utomlands, festat av sig och skaffat karriär. [Ja, jag har läst VeckoRevyn] Inlägg om detta kommer.

3. Jag ska lägga undan alla de pengar jag lade på äckliga cigaretter i en burk. När burken är nog fylld ska jag köpa mig en Ipad. Ha ha. Up yours smokes! Men frågan är; Ipad eller surfplatta typ Samsung?

Tja... lite sånt har passerat mitt soggyhead när jag legat under täcket med familjen. Och sen har jag nickat och hållt med till bra inlägg av the Dollhouse och aCarolina i vanlig ordning. [Jo, till dem hittar jag t.om från mobilen]


Family down
 Datum: 2012-01-07 Tid: 21:58:46 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Ja detta året började ju verkligen bra. Hela familjen ligger i magsjuka. Det började med knodden i Onsdags. På torsdagen var det in tur och sedan dess har jag o karln sprungit om varandra mot toaletten. Inte kul. Alls.

Men sakta men säkert börjar vi återgå till människovarelser igen och jag beräknar vara åter vid tangenterna i veckan som kommer. Tjing!


2012- Anouks år
 Datum: 2012-01-03 Tid: 09:44:11 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
...smaka på ordet. ett nytt år.

Jag känner att det kommer hända saker detta året. Ofantligt mycket saker. Det kommer inte bara bli roligt, men det finns en lista i mitt liv med saker som behöver korrigeras för att jag ska kunna vara den bästa Diana. Den bästa mamman. Den bästa personen.

Punkt ett: Sluta röka.

Japp. Ni läste rätt. Jag är en rökare. Något jag helt undahållit från bloggen då jag helt enkelt inte känner stolthet över detta. alls.

När jag blev gravid fimpade jag och höll mig borta från röken helt. Ända tills slutet av amningen då jag tyvärr började igen. Idiotiskt jag vet. Egocentriskt, äckligt, ohälsosamt-javisst. Och ingenting ni behöver poängtera för mig. Är mycket väl medveten om hur dåliga cigaretter är.

Det är därför jag nu valt att sluta. Inte en dag för sent.
Idag är tredje dagen utan cigaretter och jag känner mig just nu [i ärlighetens namn] rätt ynklig och svag. Jag vet dock att detta snart vänder och jag kommer få ta del av nya lukter, smaker och energinivåer jag inte mött på många många år:)

Det är för min och knoddens skull jag gör detta. Min mardröm är att hon skulle komma med pinne eller liknande i mungipan och "leka" röka bara för att mamma gör det. Jag har tidigare skrivit om att man bör uppfostra genom att göra- inte säga. Det här blir mitt starkaste argument. Jag kan liksom inte vara sämre själv.


Idag
 Datum: 2012-01-02 Tid: 14:42:01 Kategori:Mammans kläder och prylar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Tillbaka till verkligheten. Seegt har det gått idag första dagen efter ledigheten. Men nu slutar jag snart och ska hämta hem min snuviga knoddfia.
Fyndade en tröja på Cubus på lunchen idag. Halva priset så 125 spänn för denna stickade goding fick det bli.


Passade även på att springa inom Åhléns för att roffa åt mig min önskedröm. Har suktat efter denna länge, och nu fick den följa med hem. Kan passa lägligt inför Torsdag då vi ska på Drängarna:D
Jul och nyår i norr och syd
 Datum: 2012-01-02 Tid: 14:20:56 Kategori:Norrbotten i mitt hjärta Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
På självaste julafton mös vi hos min fammo till systertomte och massor av paket.


Vi åkte till sexkanten med skotern i stugan och åt Souvas [älgkebab] och skrev i gästboken:)


Återigen dags att åka hem. Knodden skötte sig exemplariskt även denna vägen. Här på arlanda i väntan på ankommande flyg.


Väl hemma svirade vi bara ur våra resekläder för att sedan duka upp till ytterligare en jul med mamma och syster. Vi kombinerade nyår/jul och åt älgfilé och chokladmousse.


Och sist men inte minst var det dags för nyårsafton i goda vänners lag.
De bjöd på kalkon och vi tog med ytterligare lite älg för att fira in det nya året:) Knodden sov som en stock till raketernas oljud och vid halv ett begav vi oss åter hem.

[+ igår firade vi ytterligare jul hos Svärisarna. Nu får det vara färdigjulat och ätit, känner jag. Ska städa undan pyntet i veckan också. Julklappsbilder coming up!]
Nytt år.
 Datum: 2012-01-02 Tid: 08:05:14 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Hej mina vänner.

Jag har tagit mig en helt bloggfri julhelg. Och det har varit superskönt. Varken har jag skrivit eller läst dessa underbara fenomen, så idag har jag att göra. ;)

Vi är hemma från resan och mår bra. Idag sitter jag med ordentlig jobbeångest vid mitt skrivbord och inväntar att rutinerna sakta men säkert ska återgåg. Update coming shortly.Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin