2012- Anouks år
Datum: 2012-01-03 Tid: 09:44:11 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
...smaka på ordet. ett nytt år.

Jag känner att det kommer hända saker detta året. Ofantligt mycket saker. Det kommer inte bara bli roligt, men det finns en lista i mitt liv med saker som behöver korrigeras för att jag ska kunna vara den bästa Diana. Den bästa mamman. Den bästa personen.

Punkt ett: Sluta röka.

Japp. Ni läste rätt. Jag är en rökare. Något jag helt undahållit från bloggen då jag helt enkelt inte känner stolthet över detta. alls.

När jag blev gravid fimpade jag och höll mig borta från röken helt. Ända tills slutet av amningen då jag tyvärr började igen. Idiotiskt jag vet. Egocentriskt, äckligt, ohälsosamt-javisst. Och ingenting ni behöver poängtera för mig. Är mycket väl medveten om hur dåliga cigaretter är.

Det är därför jag nu valt att sluta. Inte en dag för sent.
Idag är tredje dagen utan cigaretter och jag känner mig just nu [i ärlighetens namn] rätt ynklig och svag. Jag vet dock att detta snart vänder och jag kommer få ta del av nya lukter, smaker och energinivåer jag inte mött på många många år:)

Det är för min och knoddens skull jag gör detta. Min mardröm är att hon skulle komma med pinne eller liknande i mungipan och "leka" röka bara för att mamma gör det. Jag har tidigare skrivit om att man bör uppfostra genom att göra- inte säga. Det här blir mitt starkaste argument. Jag kan liksom inte vara sämre själv.

9 Kommentarer
Anna

Och jag hejjar för fullt! :)

Du har klarat det förut och klarar det denna gång med - fast för gott!

Grymt snygg tröja btw, älskar armbågsdetaljen

2012-01-03 l 10:18:06
Blogg/hemsida: http://uffelina.wordpress.com
Medelia

Du är superduktig som försöker! Oavsett om du lyckas den här gången eller behöver fler försök på dig så är jag stolt över dig och jätteglad att du tar det steget. Jag vet att det är tufft men när man väl programmerat om sin dumma hjärna lite så inser man att det egentligen inte är någon uppoffring du gör, man är bara lite snällare mot sig själv nu än innan. Men det kan ta tid att komma dit.Jag tror för övrigt också att 2012 kommer att bli ett väldigt bra år!Uppmuntringskramar!

2012-01-03 l 10:19:04
Blogg/hemsida: http://medelia.se
J

Bra, jag håller verkligen med! Sedan har jag ju inte rökt (mer än på fester, innan jag blev tillsammans med rökhataren D ;)) så jag kan inte sätta mig in i det men vi har alla våra saker vi kan skära ned på för att barnen ska få bättre utgångs-/referenspunkter :).

2012-01-03 l 10:44:13
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
eriika

heja heja! :)

2012-01-03 l 10:47:49
Blogg/hemsida: http://headtrips.blogg.se/
Sara - Pillrigt

Åh vad starkt av dig, jag är övertygad om att du klarar av det! Du är redan den bästa Dianan och mamman som tänker i de banorna och faktiskt redan har lagt ned och även fast det säkert är sjutk svårt så tror jag att du har den rätta motivationen just nu att ro hem detta! Tänk hur mycket pengar du måste spara? Jag har ingen aning själv, men kan tänka mig att du kan unna dig andra roligare saker för de pengarna i stället! Plus hälsan så klart och allt det andra du beskriver. Go you! jag har själv från och med igår verkligen försökt att utesluta allt vad socker heter....det är nog mitt stora beroende och det är svårt men jag ska klara det!

2012-01-03 l 11:19:16
Blogg/hemsida: http://pillrigt.blogspot.com/
smoothie

Du är jätte duktig Diana du kommer klara det galant, och du är en super bra mamma :) kram

2012-01-03 l 20:21:15
Blogg/hemsida: http://smoothie.bloggplatsen.se
Jannika mamma till Bönan och krusbärsbebis

ja jag tror nästan han är maratonlöäpare i blodet!!! (hans far är det:P sprang i sahara(!!) i förra sommarn!

2012-01-05 l 09:09:37
Blogg/hemsida: http://jannikassmulor.blogg.se/
Jossie - Mamma till Edvin

Heja dig, du klarar detta! :)Sv: Nja, jag har inte gått ner mer än ca 4 kilo men trots det känner jag mig tjockare och tjockare för varje dag som går :/ Så tack för dina ord, det var jätteuppmuntrande att få läsa! <3

2012-01-07 l 22:38:30
Blogg/hemsida: http://jsantinelli.blogg.se/
Anonym

När en kompis barn kom till sin mamma och sa "mamma du luktar så gott" efter hon varit ute och rökt, ja då tog det inte många sekunder innan hon kastade alla cigg i huset! Ändå hade barnet aldrig sett sin mamma röka för hon försökte "gömma" det. Så tänk på det, lukten som sitter i och ditt barn som kommer känna trygghet i den doften för den luktar "mamma"... Ett bra argument för att sluta även om jag vet hur svårt det är!

2012-01-19 l 21:44:27Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin