Ensamstående?
Datum: 2012-01-24 Tid: 09:00:41 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer
Det tar emot att säga att jag är ensamstående. Jag är långt ifrån ensam. Jag har min underbaraste vackraste dotter. Jag har en underbar och stöttande familj och jag har fler vänner som visar sin Goodwill än jag nånsin kunnat drömma om. Jag har även er;)

Det är så mycket negativt som klingar med det ordet också tycker jag... Jag tänker på etiketten "Ensamstående mamma" som det ofta beskrivs i media likt ett offer som det är synd om.

Det är inte synd om mig. Inte nånstans. Beslutet att bli singel var till stor del mitt. Som ni säkert också förstått. Jag kan inte stanna i något som inte känns bra, för någon annans skull. Inte för hans skull, inte för min och inte ens för knoddens. Jag känner mig stark som faktiskt vågat. Som tagit mig ur en vardag som inte känns rätt. [Missförstå mig inte. Vi har haft det bra. Karln är inte på något sätt en dålig människa/sambo/far och jag kommer alltid älska honom för det vi fått tillsammans och för att han gett mig knodden. Och vi är vänner. Och kommer alltid vara en familj på ett sätt.]

Men så nej... Jag vill inte etikettera mig som ensamstående. Jag ska klura på ett nytt ord som klingar styrka och vilja istället. Någon idé?


Låter dagens bild få gå i färg. Den är så slående för det är precis såhär det känns nu.
Jag känner mig stark och trygg i mitt beslut. Jag har knodden under armen och vi kan nå skyarna med vår kärlek i vilken takt vi vill. [Varannan vecka då iofs. haha]
Bilden gjord av underbara Anna.


5 Kommentarer
Linda

Låter som att du har rätt inställning till det här :) Kommer vara jobbigt men du kommer ut ur det starkare, till stor del för att man får lära sig att man faktiskt klarar sig själv.Knodden kommer ju inte ens komma ihåg att ni varit tillsammans, för henne kommer ju det nya att bli det vanliga, vilket jag ser som en fördel mot för att separera senare. Och ingen väljer ju att separera "för kuls skull", för det är sååå mkt enklare att leva i tvåsamhet med gemensamt barn, fast man mår dåligt, än vad det är att göra det själv.

2012-01-24 l 11:43:16
Blogg/hemsida: http://cookiedragon.blogg.se/
Frida

Mandragora funderade på detsamma här för några veckor sedan, har för mig att hon fick ihop en hel lista med inspirerande alternativ till 'ensamstående förälder'.

2012-01-24 l 12:30:04
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
oprofessionell

SV: Ja, visst är det sjukt! Farsor får tonvis med credd för att vara helt normala föräldrar. Morsor får slita häcken av sig för att ens duga. Så jävla skevt.Hur fan kan man få beröm av andra för att man byter en blöja på sitt barn? Det skulle aldrig en kvinna få liksom.Ska absolut läsa inlägget Mandragora har skrivit.

Kram på dig

2012-01-24 l 14:29:36
Blogg/hemsida: http://forossoprofessionella.blogg.se/
KAN DEE ▲

Svar: När man handlar prints från www.kandeeshop.se så så får man med ett ark med inramningstips. Gallerix kan jag tipsa om när det gäller ramar :)

2012-01-24 l 14:40:51
Blogg/hemsida: http://kandees.com
sofia-mamma till Vilja och bf 28/3-12

Du har rätt inställning kära Diana! Det kommer gå så fint.

2012-01-24 l 17:37:49
Blogg/hemsida: http://www.fran3till4.blogspot.comNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin