Helgfylla deluxe
 Datum: 2012-06-29 Tid: 12:54:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Läs inlägget här.Skratt
 Datum: 2012-06-28 Tid: 15:15:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Idag har vi en sån där onödigt rolig dag på jobbet där alla ler, bjuder på bullar, skvaller och livshistorier. Jag har skrattat så tårarna runnit. Kan det vara solen som har den här inverkan på människor måntro? :)
 
Snart hemåt och städa inför helgens äventyr och snart är det Söndag och knoddankomst igen! ♥
(Läs gärna andra inlägget inne på effekt.)Semesterplaner
 Datum: 2012-06-27 Tid: 12:55:00 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Sitter och planerar en liten minisemester för mig och knodden i nästa vecka då jag faktiskt är ledig. Mommo ska följa med och förhoppningsvis också moster.
 
Det lutar åt att vi åker till Barnens Gård i Karlskrona och stannar en natt i stuga på Dragsö Camping, som verkar vara riktigt fin. Ligger på en halvö i skärgården och ser ut att vara väldigt familjevänligt. Först tänkte jag att man bara asar med sig tältet, men med investeringsbehov i både madrass och stolar är vi då uppe i samma kostnad som en stuga ändå kostar.
 
Jag bokar dock ingenting nu då det inte är kul att åka vid skyfall.
Om vädret däremot skulle visa sig från sin bästa sida nån dag nästa vecka så sticker vi, annars hittar vi på något annat. :PJag är en av Effekts sommarbloggare även i år!:)
 Datum: 2012-06-26 Tid: 21:09:19 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Och jag känner s t o l t h e t.
 
Bara att Rädda Barnen var nöjd med mig förra året och frågar om jag kan tänkas göra om det i år är hur stort som helst! Att jag sedan får inleda hela skiten med vetskapen om att Blondinbella och Kenza skall vara två av de andra tio som skall skriva är ännu större:D [Känns ungefär som man blivit utvald till sommarpratare i P1. hehe]
 
Så denna veckan är min vecka inne hos Effekt, Rädda Barnens ungdomswebb. Gå in och läs första inlägget som redan ligger uppe! Jag råder er alla att lägga till bloggen på bloglovin för att inte missa någon av sommarbloggarna! 
 
 
 Livskvalitét
 Datum: 2012-06-26 Tid: 20:52:04 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Den 26/6 2012 har varit ljuvlig. Idag har varit en sån där dag när man känt sig löjligt lyckligt lottad och allt bara rullat på.
 
Utbildning hela dagen på sommarvicket jag e uthyrd till. Träffat nya härliga människor. Börjar pula på ett gästbloggsinlägg som jag ska berätta mer om strax och sedan rätt hem och i löpskorna. Intervallade ner till stranden på en Camping som ligger drygt 5 km bort. Tog av mig de svettiga dojjorna och dinglade med fötterna från bryggan en bra stund på vår första dag utan regn. Därefter sprang jag hem och slog personligt rekord på 5 km. Heja mig!:D
 
Intervallschema: 1min 20 sek långsam jogg. 20 sek spurtning. 1min 20 sek gång. 20 sek spurtning. Repeat.
 
Det var ett bra upplägg för mig. Man hann återfå andan och bli peppad inför nästa spurt efter gången och hade då energi nog att hålla genom joggen också. Ladda ner Runkeepers app där du enkelt lägger in schemat själv så talar en röst om för dig när det är dags för nästa moment. Ut och testa mina vänner! Heja heja!Sushilunch
 Datum: 2012-06-25 Tid: 15:08:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Jag tvingade med mor till mitt sushihak på lunchen. Att hon vägrar ta i fisken är hennes förlust;)
mmmmm....Välkommen barnsjukdom :(
 Datum: 2012-06-25 Tid: 10:08:09 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Fy för böveln...
 
Stackars knodden har fått svinkoppor.
 
Det började med vad vi trodde var ett myggbett som hon kliade sönder och blev infekterat. Men efter några dagar med spritbaddande och det fortfarande "växte" och rodnade insåg vi efter lite forskning att det här faktiskt rör sig om Svinkoppor. Snart hade hon även börjat smitta sig själv och har nu prickar både på mage, lår och arm.
 
Nu när vi väl vet vad det är- kan vi ju också behandla det på rätt sätt. Byta sänkläder och låta henne ha långärmat och långbyxor dygnet runt för att hindra hudkontakt för vidare smittning. Man skall tvätta såren så ofta det bara går med tvål och vatten, badda med alsolsprit och pilla bort skorpan då det är där själva bakteriena sitter. Och jag kan bara säga en sak: Bluäääh!
 
Jag har aldrig varit äckelmagad när det gäller knodden. Snor, blod, bajs, kräk -no worries. Men det här var nog det värsta. Det vänder sig i magen på mig när jag tvingas pilla bort skorpor på henne. Huga!
 
Men såklart gör vi vad vi kan. Jag är dock glad att det är nu är x-karlns vecka då han inte har lika stora problem med detta som jag.
 
Förhoppningsvis får hon antibiotika när de idag ska till vårdcentralen och än är hennes ansikte beskonat. Hon verkar heller inte vara bekymrad av såren med varesig smärta eller kliande och de är ju inte farliga på något sätt, men jag hoppas innerligt att detta snart försvinner så hon får återgå till dagis och vardag. Jag jobbar på som vanligt då jag blivit beskonad och smittar inte så länge jag inte själv har koppor.
 
Jag ser fram emot alla andra härlig åkommor som säkerligen komma skall: Löss, skabb, vårtor och vattkoppor. :/ Åh ljuvliga småbarnsliv. Här kan ni läsa mer om svinkoppor/Impetigo.Midsommarafton på ön
 Datum: 2012-06-22 Tid: 22:29:50 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
 

Årets midsommar firades på Ivö camping i fina vänners sällskap. Knodden bar sina urtjusskor som tyvärr snart är för små och haremsbrallor från Lindex rea. Mamman bar en klänning som snart börjar fylla tvåsiffrigt. :/

I väntan på färjan:)

Det blev en omedveten gungbild med krans även i år... Mycket har hänt sedan sist:)
 
Sånär som på ett konstant skyfall sedan vi klev av färjan så var det en mycket lyckad kväll. Och så himla skönt att vara hemma i vettig tid.
Hoppas ni haft en underbar dag!
 Helg!
 Datum: 2012-06-21 Tid: 18:49:32 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Glad midsommar allihopa!

Bild från förra året ♥Ju mindre jag tränar desto mer (skit) äter jag
 Datum: 2012-06-21 Tid: 13:05:16 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Whats up with that?
 
Det är precis som jag kommer ifrån hela "hälso-tänket" när springskorna blir stående på skohyllan. Sjukt frustrerande och sjukt onödigt. Hur gärna jag än vill komma ifrån "Det är ändå kört"-tänket så fungerar jag likadant varje gång och det är irriterande! Det är ju när man inte kan/vill träna som det är desto viktigare att tänka på vad man äter.
 
Men så behövs det bara en gång. En liten springrunda som blir av och som blir bra för att jag åter ska hitta fokus. Och gårdagens middag var den godaste jag ätit på länge... Grillad kyckling med massa gott gojs. Fetaost, lökkeso, avokado, tomat, olja... Varför ska det vara så svårt?Ny väska från Hailie!
 Datum: 2012-06-21 Tid: 09:33:38 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Efter att ha hittat till denna donnans blogg och blev kär pladask i allt hon skapade tog det inte länge innan jag själv lade in en beställning. En fransväska i mockaimitation och en underbar svans finns nu i mina ägor och jag fullkomligt älskar den! [I minsta laget mot vad jag är van vid, men blöjorna får helt enkelt ligga i bilen. haha]
 
500kr ink frakt tog hon och skickade dessutom med ett supergulligt armband. Ni hittar henne här. 
 Äntligen2
 Datum: 2012-06-20 Tid: 20:49:34 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

Tack för en underbar dag...Äntligen
 Datum: 2012-06-20 Tid: 11:56:11 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
har även jag fått ta del av blogg.se:s nya verktyg och jag gillart!:)
 
Idag är vi hemma jag och knodden. Guldfisken Diana hade såklart glömt att det var planeringsdag på förskolan idag så körde hela vägen helt i onödan. Nåväl- vi får se till att njuta av solen och dagen istället.
 
Hörs ikväll!Barnens bästa är för mig ATT skola in
 Datum: 2012-06-19 Tid: 12:28:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
LD skriver om "Barnens bästa" och syftar då just på diskussionen kring att lämna sina barn i tidig ålder på förskolan.

Jag kan ärligt säga att jag inte riktigt förstår hela den hetsen. Var är det farliga? Vad är det som skulle vara så negativt med att en ettåring börjar förskolan? Får komma ut, möta andra barn, lära sig att dela med sig, lyssna till andra vuxna, visa hänsyn och respekt- i tidig ålder? Var ligger det farliga i detta?

Knodden började förskolan i ganska precis ettårsåldern. Och även jag fick (då till min förvåning) motta en del kommentarer om att det var (för?) tidigt. Jag kände snarare att det verkligen var dags. Jag började få svårt att ge knodden den stimulans jag misstänkte att hon behövde och jag behövde återgå till någon slags normalitet och socialt liv som inte bara bestod av bajsblöjsprat. (i all ära)

Är det fel att se till sig själv i ett sånt läge? Nej det tycker jag verkligen inte. En nöjd och glad mamma får också mer energi till att stimulera och glädja sitt barn. Om man dessutom kan få hjälp med just stimulansen på dagtid innebär detta bara för mig att jag får desto mer kvalitativ tid med mitt barn. Summan av kardemumman: En relativt lycklig familj.

Jag har däremot valt att inte arbeta fulltid än. Jag jobbar 75% de veckor jag har knodden och har jobbat deltid ända sedan hon skolades in. För mig något som har varit värt. Helt enkelt. Att få liite extra tid med varandra för att ta tillvara på dagen men ändå känna att hon får det hon behöver från förskolan. Som dessutom inkluderar så jäkla mycket lärande! Herregud, knodden är väldigt tidig i sin utvekling både vad gäller talet, motoriken och färdigheter. Mycket såklart tack vare mig och pappan men till stor del är det ju också förskolans förtjänst. Jag har bara gott att säga om förskolan. Och just vår förskola in p.

Så till er som får dåligt samvete för att ni skulle skola in "för" tidigt ; Dont. Det är inte så jäkla farligt. Ta det med ro och se hellre till fördelarna.


Att vilja men inte kunna
 Datum: 2012-06-19 Tid: 10:04:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Den här bilden på Emma Wiklund i senaste nr av "Hälsa & Fitness"  [som f.ö är världens bästa tidning] får mig att vilja skita i min förkylning, ta barnvakt, knyta skorna och springa planlöst i skogen i en timme eller två. Jag blir frustrerad! Av att inte kunna. När inspirationen och viljan faktiskt finns.

Det är idag 4 veckor sedan jag sprang. FYRA veckor!? Vad hände? Först tröt inspirationen så fort alla lopp var avklarade. Sedan uppkom personliga problem som gjorde att man knappt ville promenera. Sedan skit. Sedan sjukdom.
Nu är jag redo. Så redo och taggad som jag någonsin varit att åter bege mig ut i spåret. Eller faktiskt i terrängen. Jag tänker utmana mig i min löpning för att återfinna lusten och glädjen. Prova nya saker och nya utformningar för att inte lessna. Jag tänker inte fokusera varken på tid eller distans utan fokus kommer ligga på att bara ta mig ut. Och prova lite intervaller i rolig miljö.

Så... På Söndag beräknar jag vara nog frisk. Och nog barnledig för att köra stenhårt. Vilka är med mig? Ska vi lägga upp ett litet schema? :)
Singoalla Lakrits- tummen upp!
 Datum: 2012-06-18 Tid: 15:03:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] KommentarerDet här var grejer det:) Till skillnad från deras nyhet Cheeskace som de gått ut stenhårt för att lansera och som jag avskydde- så tyckte jag denna goding var riktigt god. Påminner om lakritspuck och gick förvånansväert bra ihop med kakan och kaffet;)
Vecka 2
 Datum: 2012-06-18 Tid: 10:13:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

och jag känner mig relativt återställd efter allt som varit. Men ser med insikt på att eventuella "återfall" kan komma. Och även det måste få vara ok. Men nu känns det bra. Livet fortlöper och jag med den. Knodden är hemma och gårdagens pusskalas var nog mest på min begäran. Haha.

Det är bestämt att vi åker på semester upp till pappa och Norrland i vecka 29 vilket känns fruktansvärt kul och välbehövt. Viktigt att också ha något att se fram emot just nu.  Min guldlock ♥
Solglimtar
 Datum: 2012-06-15 Tid: 20:34:53 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

I eftermiddag har jag umgåtts med fina vänner, skålat med jordgubbssaft i finglas och fått busa med min älskade dotter. Idag känner jag hopp om livet och värme ♥


Trevlig helg till er alla!Paket
 Datum: 2012-06-15 Tid: 13:18:40 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Sådana här fina saker får en dock att le. Jag vann hos Chrystelle:)
Det här med att ha varit borta ett tag...
 Datum: 2012-06-15 Tid: 08:00:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarerhmmm...
IDAG är första dagen på resten av MITT liv
 Datum: 2012-06-14 Tid: 20:38:05 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
Skit har hänt. Bottenskrapets ruttnaste mörker har inträffat. Och genomlevts. Jag har gråtit. Jag har gråtit mig sönder och jag har gråtit mig hel igen.

Åter och åter igen kan jag bara säga: "Det som inte dödar..." Jag tänker inte tillåta detta förstöra mig ett skit. Det och de det berör är inte värt det.

Idag är dagen då jag reser mig starkare än någonsin. Och Gud nåde den som försöker sätta sig på mig framöver.

Jag har ett tydligt mål med livet och det är att göra min dotter stolt. Så nu ser jag bara framåt och lämnar gårdagen bakom mig. No questions plz.


...
 Datum: 2012-06-12 Tid: 14:04:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
im out of orderBUUUUUUUU Campadre!
 Datum: 2012-06-05 Tid: 14:00:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] KommentarerAlltså allvarligt talat... Hur svårt kan det vara?!

Av ca 6 beställningar från Campadre har ca 6 beställningar dröjt minst två veckor innan varan levererats. Och i över hälften av fallen har de dessutom varit försenade ytterligare. On top of it all så har de mage att ta 69 spänn i frakt?!

Jag älskar Campadres upplägg, men det här gör att man fan lessnar. Ska det behöva ta 1,5 månad för att få en jacka?! *morr*
WeSkins!
 Datum: 2012-06-05 Tid: 12:58:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] KommentarerSikken fiffig grej. Ladda upp bild på weskins.se -Välj Iphonemodell. Klart! Efter någon dag har du världens mest personliga baksida på telefonen. Jag tackar Bloggminglet för min:) 149 spänn för er.
Bilderna
 Datum: 2012-06-05 Tid: 10:00:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Bilderna från fotograferingen kom idag och jag kan bara säga: Ååååh! :) Somriga härliga bilder. Ska beställa någon förstoring också.

Fan så fina. Men får inte publicera dem förän tidningen gått i tryckt. Såklart. Vad tänkte jag med? Haha. Vi får helt enkelt vänta:)


Ma vie
 Datum: 2012-06-04 Tid: 15:04:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Bjuder på ett blandat potpurri av vad som fanns på jobbdatorn. I brist på vettiga tankar.
Godmorrn
 Datum: 2012-06-04 Tid: 10:16:25 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Helgen blev inte alls som planerad. Säger bara så. Haha. Men har haft det bra.

Knodden arrivade i all sin glans igår och hon är min ända till Onsdag då det sedan faktiskt äntligen är dags för årets SwedenRock. Hon skall också få gå en runda och kika på alla roliga människor och få sig en snygg rocktisha såklart.


Knodden i magen -10 och på armen -11 ♥
Mot soffan!
 Datum: 2012-06-01 Tid: 14:00:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

 
Dessa förmodligen snyggaste barnskor jag någonsin någonsin skådat klickades hem med Laredoute-rabatten nyss. 70 spänn och en BodyButter på väg hem till oss!:) Nöjd.nuSnart snart helg... Och redan när jag vaknade i morse bestämde jag mig för vad kvällen skall innehålla för mig; Pizza, täcke och Johnossi.

Over and out.


Dagens tips dagens tips
 Datum: 2012-06-01 Tid: 09:00:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Här
får man 100kr att handla för på Laredoute och en Body Butter från Body shop gratis!!!
Äntligen
 Datum: 2012-06-01 Tid: 07:58:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Igår fick jag en liten solskensglimt av donnan ♥

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin